Krakowianki - wybiła część XII! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-17, 14:25   #2341
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!

jojla,
Sklerotyczka ze mnie

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:26   #2342
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Tak, te same. Tylko teraz widać je w "pełnej okazałości", bo wyszły na wierzch w całości I dają po oczach z daleka Dlatego wszem i wobec ogłaszam, że wszystkie zdjęcia z dzisiejszego wieczoru mają być wyfotoszopowane w obrębie mojej lewej kończyny dolnej.

Jestem chyba jedyną tutaj wizażanką, która Ci nie zazdrości morza, słońca i plaży
Jak bym miała Twoją figurę to też zbytnio bym się nie opierała. Co na niej może źle leżeć <przewraca oczami>

Już za późno Zrobiły się bordowo-żółto-brązowe i wygląda na to, że będziecie musiały je dzisiaj oglądać, bo w jeansach bym się ugotowała Może jak założę ciapkowaną na różne kolory sukienkę, to się trochę zleje?

A miałam Was zapytać o coś. Takie durne pytanie, ale fragment naszej powieści mnie do tego popycha Czy wyrzucacie do kosza OB czy do muszli?
Musisz takie dlugie posty pisac? Nie wiem od czego zaczac
Mozesz zapytac w aptece o masc na siniaki-Heparinum gsk Moje najwieksze siniaki po wypadku bardzo szybko i ladnie po tym zniknely-ale w sumie smarowalam sie w kolko Za to jedne wakacje przechodzilam w dlugich spodniach-w lydke uderzyla mnie nozka od skutera wiec cala noga byla czarna
Co do ciuchow to sporo jest za duzych, zwlaszcza w okolicach talii, musze w koncu to wszystko ogarnac i powystawiac na allegro lub wymiankowy...
A i ostatnie-do kosza I w sumie w swojej lazience w krk tez nie mam kosza-nie ma na niego miejsca

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:26   #2343
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

jojla, to ja też wsiądę w 14 Tylko powiedz mi, która to będzie?
No ja wsiądę pod UP tam ma być według rozkładu o 16.57, więc na biprostalu pewnie minutę później

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:27   #2344
Lenkapuma
Zakorzenienie

ecru, mówimy o 14tce o 16:59 spod Bipro?

Edit: Super, to pakuję się w ten sam. Który wagonik?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:28   #2345
cholernarejestracja
Copyraptor

Lenka, nie miałam
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:28   #2346
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
ecru, mówimy o 14tce o 16:59 spod Bipro?

Edit: Super, to pakuję się w ten sam. Który wagonik?
w sumie to jak i tak idę pod UP to mogę się przejść na przystanek pod biprostalem, to wsiądziemy razem

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:31   #2347
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Musisz takie dlugie posty pisac? Nie wiem od czego zaczac
Mozesz zapytac w aptece o masc na siniaki-Heparinum gsk Moje najwieksze siniaki po wypadku bardzo szybko i ladnie po tym zniknely-ale w sumie smarowalam sie w kolko Za to jedne wakacje przechodzilam w dlugich spodniach-w lydke uderzyla mnie nozka od skutera wiec cala noga byla czarna
Co do ciuchow to sporo jest za duzych, zwlaszcza w okolicach talii, musze w koncu to wszystko ogarnac i powystawiac na allegro lub wymiankowy...
A i ostatnie-do kosza I w sumie w swojej lazience w krk tez nie mam kosza-nie ma na niego miejsca
Muszę, dla mnie liczy się jakość nie ilość
OK, nazwę maści sobie zapiszę - przyda się na pewno
U mnie sporo ciuchów jest za małych w talii i gdzie tu sprawiedliwość...

Stary 2011-07-17, 14:33   #2348
Malla
Nie depcze krokusów

Lenka - coś z heparyną albo escyną, może być Mobilat. Mam tabletki na siniaki, jak chcesz
Stary 2011-07-17, 14:34   #2349
ecrulo

Lenka,jojla,
Ja wsiądę na Urzedniczej, bo dopiero się umyłam. Gdzie suszenie, malowanie, ubieranie, sklep

Stary 2011-07-17, 14:37   #2350
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Lenka - coś z heparyną albo escyną, może być Mobilat. Mam tabletki na siniaki, jak chcesz
Chcę, przynieść kilka na imprezę. Poszprycuję się

Btw. pierwsze słyszę o tabletkach na siniaki o.O
Niedługo nic już mnie nie zdziwi...

Stary 2011-07-17, 14:40   #2351
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Tabletki na siniaki? Jakie? Mam teraz wielkiego sinca na pupie-pieknie wczoraj sie prezentowal w moim bikini

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:48   #2352
Malla
Nie depcze krokusów

Rutyna, hesperydyna, witamina C, słońce...

Lenka, przyniosę Ci żel Reparil, on mi pomógł jak miałam kolorowy palec
Stary 2011-07-17, 14:50   #2353
kamakrk
Zadomowienie

To ja czekam aż wyschnie mi lakier i wsiadam w autobus do Malli.

Lenka nie miałam. I zgadzam się z Cholerką kosz jest średnio higienicznym rozwiązaniem...

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:52   #2354
Malla
Nie depcze krokusów

Kama - nie spiesz się
Stary 2011-07-17, 14:54   #2355
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Chyba różę damasceńską, ale sprawdzę jutro w domu Kolor jest super. Opakowanie ma solidne i ładne, zapach też fajny, a co do trwałości to się nie wypowiadam, bo zlizuję, jem i piję co chwilę Kolejna oferta też atrakcyjna, perfumy, ale zamówienie za min. 49 zł
Super, to jak dasz radę sprawdzić i mniej więcej opisać kolor (albo pstryknąć zdjęcie) to będę wdzięczna, bo w ogóle żadnych swatchy w internecie nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Hahaha ale mamy fajną powieść

Tylko Ola - 28 lat i już matka i mężatka.... biedna dziewczyna . Chociaż ma smoka więc może nie taka znowu biedna .
No przecież może mieć rocznego synka albo coś to jeszcze nie tak źle. Chyba

Cytat:

Przypominasz mi mojego ojca. Dostał kiedyś w prezencie to http://www.hurtowniaalkoholi.pl/phot...nie/BRGLBB.jpg Któregoś dnia, mama wstaje do pracy i patrzy, że ojciec kropi sobie płynu na ręce i wklepuje w twarz. Poleciała do łazienki, za chwile ojciec przychodzi i się krzywi, że te perfumy jakieś słabe. Mama patrzy na buteleczkę, a to whisky Teraz ojciec nie ma już życia

Ja tez nie rozumiem tego szału - wcale dobrze się nie ogląda
A dzięki Cholerce odkryłam ARS-a i słabo promowane filmy, które na miejscu okazują się świetnymi komedyjkami

Ja też nie rozumiem szału na 3d
Cytat:
Ahaaaa Ja bym chętnie poszła na http://www.meli-melo.pl/kursy/wdziek...sa-na-obcasach
Przydałaby mi się nauka chodzenia
Oo, mogę z Tobą iść jak się nadarzy okazja

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
a są tam jakieś sklepy w okolicy? oprócz stacji benzynowej? planowałam zakup butli ruskacza, a teraz mi się wydaje, że to za mało jak na tyle godzin ;p
Jest M1

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nadrabiam makijażem i kolczykami
Potwierdzam! Ona nawet na tb, który jest koło jej domu się maluje i ubiera kolczyki A mnie się nigdy nie chciało
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28184835]W klubie pędzlowy wątek zamówieniowy [/QUOTE]
A masz może jakieś must have typy, które z tych pędzli są godne polecenia? W sumie przydałby mi się jakiś nowy do pudru i może coś dla początkujących do konturowania twarzy (najlepiej ścięty albo szpiczasty, bo "płaskookrągły" mam) i... no nie wiem
Cytat:
Kobiety, potrzebuję pędzel do pudru. Takiego w kamieniu bo puszkiem to mi się maska na ryjku robi. Ale chciałabym z jakiegoś sklepu stacjonarnego nie zamawiany. No i kompletnie się na tym nie znam! Jekie włoski, jaki kształt.... nic nie wiem.... Jakies rady? Zdjęcia? Wykład? A może gdzieś już o tym było?
Kup w zamówieniu Hiper na allegro, to są sprawdzone firmy i taki pędzel Ci na pewno będzie długo służył w sumie jak się na tym za bardzo nie znasz, to pomacanie w sklepie stacjonarnym za wiele Ci i tak nie da Nie mówiąc o tym, że tańsze marki typu Rossman nie dają możliwości wypróbowania pędzla przed zakupem. A tutaj masz specjalistki, które Ci pomogą dobrze wybrać, no i wyjdzie to pewnie taniej

Cytat:

A miałam Was zapytać o coś. Takie durne pytanie, ale fragment naszej powieści mnie do tego popycha Czy wyrzucacie do kosza OB czy do muszli?
Bezwzględnie kosz. No chyba, że naprawdę ekstremalne sytuacje typu jestem u kogoś albo w publicznym miejscu i nie ma kosza w łazience ani możliwości przemycenia do innego kosza

EDIT: nojko - no a jeszcze a propos tego pędzla do pudru to musi mieć duże, rozłożyste, miękkie (ale to też zależy od rodzaju i miałkości używanego pudru) włosie - najpopularniejsze są klasyczne, okrągłe pędzle na długiej rączce, ale możesz też kupić sobie np. kabuki albo flat topa. Ostatnio na jakimś blogu czytałam, że dziewczyna używa pędzla okrągłego ale ze szpiczastym koniuszkiem, bo dzięki temu łatwiej jej jest przypudrować np. skrzydełka nosa. Generalnie trzeba znaleźć swój typ.

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2011-07-17 o 14:58
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:58   #2356
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Potwierdzam! Ona nawet na tb, który jest koło jej domu się maluje i ubiera kolczyki A mnie się nigdy nie chciało
pff, a nie pomyślałaś, że skoro to było wieczorem, to wcześniej gdzieś wychodziłam?

a OB używam rzaadko, ale jak już, to zawijam w coś i do kosza, chyba że nie mam kosza w pobliżu, tylko samo wc

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-07-17 o 14:59
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:58   #2357
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28185846]Uniwersalny pędzel do pudru musi mieć dużą okrągłą główkę, żebyś sobie nie narobiła plam na buzi oraz żeby nałożony puder łatwo dało się nanieść.
Polecam ten z Sephory za 99 zł Załącznik 4093161[/QUOTE]

A on jest taki spłaszczony czy całkiem okragły?

Cytat:
I nie miałaś nigdy takiej sytuacji, jak pytałam kamę?
Kurcze ja też do muszli OB (podpaski w życiu) ale jak przeczytałam oburzenie naszej powieściowej bohaterki, to aż mi się głupio zrobiło i się zaczęłam zastanawiać czy to tylko ja taka wieśniara .
Nigdy nie miałam sytuacji, że mi zatkał coś. Jedynie, że nie spłynął za pierwszym razem.
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:58   #2358
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
No ja wsiądę pod UP tam ma być według rozkładu o 16.57, więc na biprostalu pewnie minutę później
to chyba spotkamy się jeszcze w tramwaju ;p choć ja będe wsiadać pod M1 bo planuje jeszcze skoczyć coś kupic

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 15:00   #2359
cholernarejestracja
Copyraptor

A czy ktokolwiek planuje być na 17? została mi jeszcze tylko łazienka, kuchnia i zmywanie podłóg, i już się mogę brać za gotowanie
Stary 2011-07-17, 15:02   #2360
ecrulo

ola_gie,
Tak, róża damasceńska Najszybciej popstrykam Ci jutro po pracy. :<

Stary 2011-07-17, 15:06   #2361
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
pff, a nie pomyślałaś, że skoro to było wieczorem, to wcześniej gdzieś wychodziłam?

a OB używam rzaadko, ale jak już, to zawijam w coś i do kosza, chyba że nie mam kosza w pobliżu, tylko samo wc
Nie

Omg, ale wywołałam dyskusję
Cytat:
Kurcze ja też do muszli OB (podpaski w życiu) ale jak przeczytałam oburzenie naszej powieściowej bohaterki, to aż mi się głupio zrobiło i się zaczęłam zastanawiać czy to tylko ja taka wieśniara .
Nigdy nie miałam sytuacji, że mi zatkał coś. Jedynie, że nie spłynął za pierwszym razem.
Ja zawsze żyłam w przeświadczeniu, że nie można tego robić i w tę samą wiedzę wyposażyłam Annę
Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
ola_gie,
Tak, róża damasceńska Najszybciej popstrykam Ci jutro po pracy. :<
Byłoby super a jak nie, to mi napisz, proszę, po prostu mniej-więcej jaki to kolor

Tak właśnie.
Stary 2011-07-17, 15:11   #2362
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:

A ja właśnie odwrotnie, chyba zacznę korzystać z muszli, bo kosz również wg mnie nie jest higienicznym rozwiązaniem. Bałam się zawsze tylko, że zapchać rurę może

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Nie

Omg, ale wywołałam dyskusję
Bardzo dobrze Miałam już kiedyś o to pytać, ale zapominałam.

Stary 2011-07-17, 15:15   #2363
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
A masz może jakieś must have typy, które z tych pędzli są godne polecenia? W sumie przydałby mi się jakiś nowy do pudru i może coś dla początkujących do konturowania twarzy (najlepiej ścięty albo szpiczasty, bo "płaskookrągły" mam) i... no nie wiem
Powiedz mi dokładnie czego używasz na co dzień, jakie pędzle masz, ile kasy chcesz wydać, a ja Ci coś przygotuję

Cytat:
Kup w zamówieniu Hiper na allegro, to są sprawdzone firmy i taki pędzel Ci na pewno będzie długo służył w sumie jak się na tym za bardzo nie znasz, to pomacanie w sklepie stacjonarnym za wiele Ci i tak nie da Nie mówiąc o tym, że tańsze marki typu Rossman nie dają możliwości wypróbowania pędzla przed zakupem. A tutaj masz specjalistki, które Ci pomogą dobrze wybrać, no i wyjdzie to pewnie taniej
Dokładnie. Ja mniej więcej każdy pędzel z tych już macałam, widziałam dobre zdjęcia, więc Ci spokojnie mogę doradzić.

Cytat:
EDIT: nojko - no a jeszcze a propos tego pędzla do pudru to musi mieć duże, rozłożyste, miękkie (ale to też zależy od rodzaju i miałkości używanego pudru) włosie - najpopularniejsze są klasyczne, okrągłe pędzle na długiej rączce, ale możesz też kupić sobie np. kabuki albo flat topa. Ostatnio na jakimś blogu czytałam, że dziewczyna używa pędzla okrągłego ale ze szpiczastym koniuszkiem, bo dzięki temu łatwiej jej jest przypudrować np. skrzydełka nosa. Generalnie trzeba znaleźć swój typ.
Co do wszystkiego masz rację oprócz jednej rzeczy. Nie polecam flat top do podru dla początkujących, ponieważ łatwo sobie porobić nim na twarzy placki. Najlepiej kupić dobry duży, zbity okrągły pędzel. Jest uniewersalny i będzie służył dłuuugo.

Cytat:
A on jest taki spłaszczony czy całkiem okragły?
Okrągły
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 15:16   #2364
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie odwrotnie, chyba zacznę korzystać z muszli, bo kosz również wg mnie nie jest higienicznym rozwiązaniem. Bałam się zawsze tylko, że zapchać rurę może
Wydaje mi się, że może zapchać.
Ale co jest niehigienicznego w wyrzucaniu czegokolwiek do kosza? Wiadomo, że się nie wrzuca tam luzem, tylko zawija czy coś, a śmieci się nie trzyma nie wiadomo ile i na widoku

Tak właśnie.
Stary 2011-07-17, 15:17   #2365
Lenkapuma
Zakorzenienie

Ja mam mały kosz w łazience, ale i tak trochę mija zanim się go zapełni. To jest mało higieniczne

Stary 2011-07-17, 15:17   #2366
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Jak nie zakupię nic do końca miesiaca, to się podłączę do zamówienia ale na chwilę obecną chciałabym coś od ręki
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 15:18   #2367
cholernarejestracja
Copyraptor

No ale też codziennie kosza w łazience nie wyrzucam, bo zazwyczaj lądują tam jakieś waciki, papierki i patyczki. A nie wyobrażam sobie więcej niż dzień zakrwawione, wilgotne siedlisko bakterii trzymać w miejscu, w którym się myję itp.

Ok, jest na tyle czysto, że się nigdzie nie przykleicie, koniec tych fanaberii.
Stary 2011-07-17, 15:23   #2368
ecrulo

ola_gie,
Chciałabym napisać, ale mam problemy z kolorami. Jak faceci.

Stary 2011-07-17, 15:26   #2369
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Wydaje mi się, że może zapchać.
Ale co jest niehigienicznego w wyrzucaniu czegokolwiek do kosza? Wiadomo, że się nie wrzuca tam luzem, tylko zawija czy coś, a śmieci się nie trzyma nie wiadomo ile i na widoku
Ja zawsze jak mam @ to noszę ze sobą foliowe woreczki, które są pakowane do tamponów Bell.

Cytat:
Ja mam mały kosz w łazience, ale i tak trochę mija zanim się go zapełni. To jest mało higieniczne
Ja w takich sytuacjach wyrzucam śmieci codziennie.

Cytat:
Jak nie zakupię nic do końca miesiaca, to się podłączę do zamówienia ale na chwilę obecną chciałabym coś od ręki
Jest aktualnie promocja w Seprhorze 2+1 gratis. Więc możemy iść razem i ja wezmę sobie ten pędzel do pudru XXL, a Ty 2 inne i podzielimy się kasą. Wyjdzie nas to znacznie taniej
Chyba, że chcesz tylko 1 pędzel to wtedy spróbujemy namówić jeszcze kogoś
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 15:28   #2370
Malla
Nie depcze krokusów

Cholera - miałam być autem, ale penis się wykruszył, więc dojedziemy z Kamą spóźnione
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości