|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My się banów nie boimy i lamiasto życie słodzimy - wątek rocznika '96, cz. 12 ♥
Cytat:
![]() nie tylko ty :c
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My się banów nie boimy i lamiasto życie słodzimy - wątek rocznika '96, cz. 12 ♥
Cytat:
![]() To zalezy co chcesz robic.. musisz wybrac to co bedzie ci sprawialo duzo.. ekhem.. radosci Technik Obsługi turystycznej ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- fajnie ;D ;* ehh.. chcialabym być brązowa
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
mogę się wtrącić?
![]() ja od początku wiem, że chcę iść do LO, bo nie dość, że jest krótsze i lepiej przygotowuje do matury (chociaż w technikum też może być mega trudno), to wiem, że na 100% chcę iść potem na studia, więc nie potrzebny mi będzie zawód, skoro czy tak czy tak będę chciała studiować. bez tego tak na prawdę po jakiejkolwiek szkole ani rusz, a nie chcę w przyszłości zarabiać jakichś groszy ![]() tylko, że żeby mnie przyjęli, muszę się serio wziąć w garść, bo u mnie w mieście są 3 licea, z tym że do jednego musiałabym dojeżdżać, a te 2 pozostałe mają na prawdę wysoki poziom. chociaż to 3 też nie najgorszy. no i zastanawiam się nad profilem humanistycznym, bo z polskim nigdy nie miałam problemów, uwielbiam pisać opowiadania itp. ale wszędzie jest historia, której nie cierpię i nie chcę jej rozszerzać, grr. z drugiej strony chciałabym na bio-chem, ale wiem, że będzie mi mega trudno, bo leżę z chemią :c ale farmacja, też całkiem fajny kierunek. tyle że mam dużo lepsze oceny z humanistycznych. ale się rozpisałam
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/272725/lam!.html lowczi ♥
hej Kaś ;* Ide czytac wypowiedz Ankju
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze jedno
jasne, że ten wybór jest ważny, bo jeśli ktoś od dawna wie, że chce w przyszłości np. uczyć w szkole, to bez zastanowienia idzie na profil humanistyczny. ale przecież można np. po takim profilu pójść na studia związane z matematyką czy fizyką, więc wiecie, nie wariujmy, bo to, w jakiej szkole będziemy za rok ( ) może nie mieć żadnego związku z tym, gdzie będziemy pracować.chodź z nami! ;*ja teeeż, ale ja uwielbiam być opalona, a nie cierpię się opalać :c
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja już przeczytałam ![]() ide za to zobaczyć ile w klubie napisałyście
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Ankju rozumiem cie
Sama widze ze w moim roczniku.. ekhm tzn roczniku 95 niewiele osob idzie do LO.. wiekszosc wybiera sie na technikum..Jeśli chodzi o te kierunki to wybierz ten z ktorym sie bedziesz lepiej czula, ktory bardziej lubisz i na ktorym wiesz ze dasz sobie rade inaczej nie ma sensu..---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() okk; * No ja tez ;< leze 5 min i wstaje i robie cos innego ale za chwile i tak wracam Czekam tylko na moment w ktorym bladość będzie modna będe wtedy najmodniejsza
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam aż moja pójdzie z powrotem do pracy
![]() ja też ![]() Ja na pewno idę do liceum. Chcę iść potem na studia, a po liceum lepiej przygotowuje do matury. Poza tym w technikum jest dużo przedmiotów zawodowych, na które trzeba poświęcić dużo czasu. A do którego liceum iść. Niedaleko jednego koleżanka mojej mamy ma puste mieszkanie, które mogła by mi wynająć, ale to nic pewnego.
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My się banów nie boimy i lamiasto życie słodzimy - wątek rocznika '96, cz. 12
Cytat:
Cytat:
Bo to hoho daleko. Ja oczywiście po technikum chciałabym iść na studia i taki jest mój cel, aczkolwiek wiele może się w życiu zdarzyć, nie wiem ciąża? choroba kogoś bliskiego? i przynajmniej masz jakiś zawód wyuczony i o wiele łatwiej będzie Ci znaleźć pracę, bo po ogólniaku dalej nic i MUSISZ iść na studia.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- U mnie jest technikum hotelarskie, technikum lotnicze. I technikum/liceum policyjne czy jakoś tak. :3 |
||
|
|
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: My się banów nie boimy i lamiasto życie słodzimy - wątek rocznika '96, cz. 12
30 jade do kuzynki . koło 2-4 powinnam dostać okres.
i chce go przyspieszyć. na wizazu czytałam ,że większości dziewczyn okres przyspiesza sie po goracej kąpieli i moczeniu nóg. tylo nie wiem kiedy niby mam go zacząć przyspieszać. 25? c28? jak myślicie ?
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila z tym ostatnim sie zgadzam
|
|
#1574 | |||
|
Zakorzenienie
|
uwaga, bo teraz to się wgl rozpisałam
Cytat:
![]() właśnie nie wiem, bo na humanistycznym na pewno byłoby mi łatwiej, ale gdyby nie ta historia.. gdyby nie ona nawet bym się nie zastanawiała, ale ja z historii nic nie umiem, miałam na koniec 4 ale to dzięki pracom domowym itp. bo prawie nic się nie uczyłam... ja jak jest słońce od razu chowam się w cieniu Cytat:
Cytat:
![]() wiem, że jest na wizażu, oni odradzają profil humanistyczny, jeśli ktoś idzie na niego dlatego, bo nie lubi np. matmy, bo wiadomo, że z polskim zawsze jakoś pójdzie (chociaż też nie wszystkim). ale ja polski bardzo lubię, uwielbiam pisać opowiadania, recenzje itp. a z ortografią czy interpunkcją nigdy nie miałam problemów. lubię też doradzać innym, starać się im pomóc, więc może psychologia.. i myślałam właśnie nad filologią polską. nie będę szła na siłę np. na geografię czy informatykę, bo inni mi to doradzają, skoro lubię polski.. "Ale human w ogóle nie przygotuję cię do matury z innych przedmiotów niż polski, wos, historia już lepiej mat-fiz przygotuję cię do matury z historii, wosu" - jak mat-fiz ma mnie lepiej przygotować do matury z historii i wosu, skoro na humanie te przedmioty są rozszerzane...? ![]() poza tym, skoro będę chciała studiować coś związanego z polskim, to po co mi matura np. z chemii? a z matematyki nie jestem najgorsza, ale raczej nie chcę połączyć z nią przyszłości, zresztą kto co wie... poza tym zależy jeszcze jakie studia, bo nawet jeśli nie zdawałabym matury z biologii, mogę studiować z nią coś związanego, zależy od poziomu. zresztą co my tu piszemy o studiach, jak w gim jesteśmy nigdy nie wiadomo co będzie, to po co wgl wybierać szkołę, lepiej iść do pierwszej lepszej, bo ciąża, choroba itp. nikt nie zadba o moje życie, moją przyszłość i ja chcę potem pracować i dobrze zarabiać, robić to, co lubię, bo ludzi, którzy skończyli technikum i nic więcej jest na prawdę mnóstwo, więc czemu akurat mieliby zatrudnić gdzieś pana A, a nie pana B..?
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe wypowiedzi
to ja też się wypowiem myśle,że najbardziej przemawia do mnie wypowiedz Kam.Ja choć nie wiem jeszcze gdzie ostatecznie pójdę,iż u mnie jest mase dobrych szkół,a ja jestem zawsze mega nie zdecydowana wolałabym mieć szkołę na miejscu bym nie musiała dojeżdżać...ale to mało istotne,bo większość bedzie zależec od punktów z testu,a ja prawdopodobnie na tym polegnę,nie uczę się jakoś specjalnie,więc boję się wybierać jakąś mega dobra szkołę,bo co jak się nie dostanę albo sobię nie poradze? A po któreś tam to nie przepadam się uczyć i myślę,że nigdy nie będę,dlatego nie wiem czy pójdę na studia jak już coś to zaoczne,bo nie zamierzam marnować tyle czasu na naukę.No na pewno coś tam po maturze zrobię,by miec papierek. Koło mnie jest naprawde dobre technikum gastronomiczno-hotelarskie i wiele osób je chwali myślę,że najbardziej chciałabym tam iść ,bo gotowanie to moja pasja i lubię to robić Oczywiście złoże papiery do liceum tylko właśnie waham się do jakich.I zostanę chyba przy tym jednak,że technikum będzie dla mnie lepsze
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, wydaje mi sie czy ktos wybierze Lo czy technikum czy zawodówke to jest to sprawa osobista i lepiej nikogo do niczego nie zmuszac i nie namawiac..
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba się zastanowić co dla danej osoby ,czyli siebie będzie najlepsze...
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
wątpię, że ktokolwiek lubi się uczyć, no przynajmniej zdecydowana większość z pewnością nie
ale MOIM ZDANIEM warto się pomęczyć te kilka lat (przecież studia nie muszą trwać 4 lata, zresztą można np. iść na studium), żeby zapewnić sobie jakąś przyszłość. ja wolę np. pomęczyć się kilka lat więcej i pracować jako architekt niż jako sprzątaczka, nie robiąc nic, i potem tego żałować.ale to przykład, żeby nie było, że bez studiów trzeba być sprzątaczką, nie to miałam na myśli! ![]() Cytat:
ale rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie, dla mnie po prostu najlepsze jest LO + studia, najlepsza inwestycja w przyszłość.ja idę, papa ♥
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja chyba zaraz ide;P Kamila klub! ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Pa Ankju ;* Ja tez ide,paa ; **
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze,że się z nami tym podzieliłaś,ja uważam,że twój wybór dla Ciebie będzie dobry <3 pa : *
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ci z papierkiem jak i bez mogą pracować na zmywaku, ale jeśli trafi się szansa dobrze płatnej pracy, jak myślisz - kogo szybciej przyjmą, kogoś, kto ukończył studia, czy tylko szkołę? ![]() jestem jeszcze na chwilkę ♥
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
wróciłam! ile napisałyście
![]() kupiłam tyyyyyle rzeczy idę już znowu paaaa
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam juz i boli mnie glowa, znowu..
chyba sie troszeczke opalilam, ale pewnie tylko mi sie wydaje ![]() pozniej nadrobie, ale ja na 1oo% do LO ide |
|
|
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam chcę iść jak coś na zaoczne i dorabiać ale to tylko plany i dopiero jesteśmy w gim.wszystko może się zmienić.---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
;*---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ale maskara..ja ostatnio jak poszłam to nic mnie nie opaliło,bez sensu,że poszłam xD
|
|
#1586 |
|
Rozeznanie
|
Wiolaa pokaż co kupiłaś
!
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
no, chociaż jedna!
jestem znów..
|
|
#1588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko myślałam, że lamy to są te, ze 'starej ekipy' bardziej... Cytat:
Cytat:
jaaa kocham opalać się i nie lubie być nie-opalona więc jestem mudżynem ![]() Cytat:
Ma studia, magistra, studium (nie wiem ile?), dyplomy od Burmistrzów (mieszka w Wawie) !!! i nie ma pracy. Bo nie ma pracy nigdzie. I co robi po tym męczeniu się po to by mieć papierek? Niańczyła dzieci za 500 zł. Np poszła do Reserved lub Douglasa, by mieć jakąkolwiek prace to co słyszała ? "ma Pani za wysokie kwalifikacje" I takich przypadków jest pierdyriald. A np mojej siostry chłopak, BEZ MATURY, bez protetykiem Zarabia 2-3 tyś ? jakoś tak, nie jestem pewna. Także ten,no. Polskie realia.Cytat:
Wczoraj piłyśmy z dziewczynami w trójke na działce.. o 21.30 z A. wrzuciłyśmy się do basenu, zimno na dworze, zimna woda.... a na 10 rano na dziś umówione z moimi dziadkami ze nad morze jedziemy... wstalysmy o 9.50 ale dalysmy rade xD ale słonca nie było, moze z pół h... :X
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że nie wszyscy znajdą pracę po studiach, ale wielu osobą to się udaje (znam naprawdę dużo takich osób). Po każdej szkole istnieje ryzyko nieznalezienia pracy, a do jakiejś trzeba iść.
Edytowane przez mc266 Czas edycji: 2011-07-17 o 19:38 |
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Otwórzmy oczy ile ludzi po studiach nie ma pracy w ZAWODZIE. 1/10 może ma.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

jestem blada jak trup 

bez tego tak na prawdę po jakiejkolwiek szkole ani rusz, a nie chcę w przyszłości zarabiać jakichś groszy 
) może nie mieć żadnego związku z tym, gdzie będziemy pracować.

nikt nie zadba o moje życie, moją przyszłość i ja chcę potem pracować i dobrze zarabiać, robić to, co lubię, bo ludzi, którzy skończyli technikum i nic więcej jest na prawdę mnóstwo, więc czemu akurat mieliby zatrudnić gdzieś pana A, a nie pana B..?

Ma studia, magistra, studium (nie wiem ile?), dyplomy od Burmistrzów (mieszka w Wawie) !!! i nie ma pracy. Bo nie ma pracy nigdzie. I co robi po tym męczeniu się po to by mieć papierek? Niańczyła dzieci za 500 zł. Np poszła do Reserved lub Douglasa, by mieć jakąkolwiek prace to co słyszała ? "ma Pani za wysokie kwalifikacje"