Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 22:19   #1591
cheneelle
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
u mnie jedynie mama Anew wzięła i to raz minizestaw, ostatnio krem na noc i teraz weźmie na dzień. ja specjalnie promocje porobiłam na te wszystkie kremy ale i tak wątpię.
a ta seria Anew do opalania i antycellulitowa też się wlicza?

aqua rhytm

dokładnie! Jakby tak było to chyba już dawno byśmy siedziały wszystkie skoro VAT jest naliczony w produktach to chyba sobie firma coś z nim sama robi... na tej zasadzie co idziesz do sklepów i kupujesz produkty, wg mnie nie znam się ale gdyby każda konsultantka miała odprowadzać podatki ... to chyba państwo by sie nie doczekało
działalność gospodarcza owszem, ale zwykłe konsultantki? Avon jest tak słynny i wszyscy wiedzą, że konsultantki są i sprzedają więc pewnie już by dawno w naszym państwie specjalna ustawa dla nas była o podatkach xD
Dla mnie jest to oczywiste
Avon daje nam rabat - upust za to, że "rozprowadzamy" i rekomendujemy jego kosmetyki.
To co od rabatu pracownieczego w sklepie też mam płacić podatek???
Smiech na sali
I masz rację gdyby Ci tam urzędnicy chcieli od nas podatki, to już dawno by się tym zajęli, a nie że ktoś tutaj wchodzi i pisze uwaga, ostrzegam Was (...)

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2011-07-16 o 22:21
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:50   #1592
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
dokładnie! Jakby tak było to chyba już dawno byśmy siedziały wszystkie skoro VAT jest naliczony w produktach to chyba sobie firma coś z nim sama robi... na tej zasadzie co idziesz do sklepów i kupujesz produkty, wg mnie nie znam się ale gdyby każda konsultantka miała odprowadzać podatki ... to chyba państwo by sie nie doczekało
działalność gospodarcza owszem, ale zwykłe konsultantki? Avon jest tak słynny i wszyscy wiedzą, że konsultantki są i sprzedają więc pewnie już by dawno w naszym państwie specjalna ustawa dla nas była o podatkach xD
Ale nawet jeśli to prowokacja to przecież ona ma rację. Od każdego dochodu trzeba odprowadzić podatek i jeśli sprzedajesz komuś kosmetyki to dochód masz.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Dla mnie jest to oczywiste
Avon daje nam rabat - upust za to, że "rozprowadzamy" i rekomendujemy jego kosmetyki.
To co od rabatu pracownieczego w sklepie też mam płacić podatek???
Smiech na sali
I masz rację gdyby Ci tam urzędnicy chcieli od nas podatki, to już dawno by się tym zajęli, a nie że ktoś tutaj wchodzi i pisze uwaga, ostrzegam Was (...)
I czasami się zajmują. Akurat się śmiejecie, a ta dziewczyna nie napisała przecież nieprawdy. Można zamawiać kosmetyki na własny użytek i wtedy się z tego nie rozliczać. Oczywiście, dużo osób pracuje na czarno
Już o tym wiele razy było na tym forum. Jak ktoś ma małe zamówienia to może powiedzieć, że zamawia dla siebie, ale jak jest to co katalog pare tysięcy i jeszcze ta osoba nie zarabia lub mało zarabia to raczej ciężko udowodnić, że wszystko się kupuje dla siebie

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2011-07-16 o 22:52
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 00:44   #1593
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Czy jakbym robiła zakupy z katalogu 11 w COKu to mogę poprosić o produkty,które przysługują mi z pocałunków?
Pytałam w naszym Coku, powiedziano mi, że nie.
Zapytaj lepiej w swoim.
Stary 2011-07-17, 08:39   #1594
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ale nawet jeśli to prowokacja to przecież ona ma rację. Od każdego dochodu trzeba odprowadzić podatek i jeśli sprzedajesz komuś kosmetyki to dochód masz.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

I czasami się zajmują. Akurat się śmiejecie, a ta dziewczyna nie napisała przecież nieprawdy. Można zamawiać kosmetyki na własny użytek i wtedy się z tego nie rozliczać. Oczywiście, dużo osób pracuje na czarno
Już o tym wiele razy było na tym forum. Jak ktoś ma małe zamówienia to może powiedzieć, że zamawia dla siebie, ale jak jest to co katalog pare tysięcy i jeszcze ta osoba nie zarabia lub mało zarabia to raczej ciężko udowodnić, że wszystko się kupuje dla siebie
Masz całkowtą rację, ale wiesz, jak zamawiam za powiedzmy 400 zł na katalog i w tym jest biżu, torebka, perfum i prawie same planet spa to rachunek jest wysoki. Nie wiem czy tutaj na tym forum jest ktoś kto ma zamówienia na parę tysięcy.
Wiesz, jakby chcieli zrobić mi kontrolę zawsze mogę powiedzieć : Dałam na prezent A rodzinka potwierdzi
Stary 2011-07-17, 08:58   #1595
miska1c
Raczkowanie

Hejka! Ma ktoś może już kat 13 w pdfie?
miska1c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 09:03   #1596
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Masz całkowtą rację, ale wiesz, jak zamawiam za powiedzmy 400 zł na katalog i w tym jest biżu, torebka, perfum i prawie same planet spa to rachunek jest wysoki. Nie wiem czy tutaj na tym forum jest ktoś kto ma zamówienia na parę tysięcy.
Wiesz, jakby chcieli zrobić mi kontrolę zawsze mogę powiedzieć : Dałam na prezent A rodzinka potwierdzi
No oczywiście, chodzi o osoby, które mają duże zamówienia, a i na tym forum są takie Ale tez jak ktoś jest liderem np. to i tak się rozlicza.
Stary 2011-07-17, 09:05   #1597
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miska1c Pokaż wiadomość
Hejka! Ma ktoś może już kat 13 w pdfie?
post 1 pkt.VI
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 09:12   #1598
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
są tutaj takie osoby i w sumie to ich sprawa co z tym robią w Polsce jest duża szara strefa, nie chodzi mi akurat tylko o avon i jeszcze nikt nie wpadł na pomysł co z tym zrobić
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 09:16   #1599
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
No oczywiście, chodzi o osoby, które mają duże zamówienia, a i na tym forum są takie Ale tez jak ktoś jest liderem np. to i tak się rozlicza.
OOO...to nawet nie wiedziałam
A co do Liderów ja nim nie zostanę

Zdobyłam zamówienie na 3 kremy Aqua Youth Może jeszcze uda mi się dobrać jakieś dwa i będę mieć LRD Jakoś super mi na tym nie zależy, ale jak już są 3 to może będzie te 5

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
są tutaj takie osoby i w sumie to ich sprawa co z tym robią w Polsce jest duża szara strefa, nie chodzi mi akurat tylko o avon i jeszcze nikt nie wpadł na pomysł co z tym zrobić
To niech lepiej urzędnicy na taki pomysł nie wpadają
A zajmą się polskimi drogami

No i oczywiście Gratulacje dla takich osób!!!
Stary 2011-07-17, 10:15   #1600
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

To niech lepiej urzędnicy na taki pomysł nie wpadają
A zajmą się polskimi drogami

No i oczywiście Gratulacje dla takich osób!!!
NIech urzędnicy lepiej powiedzą dlaczego nas okradają- ceny wszystkiego rosną, podatek podnieśli o jeden punkt procentowy, jakieś durne wszelakie składki rosną, a zasiłek pogrzebowy zmalał o ok 1500 zł
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:00   #1601
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
Ciekawe dlaczego wycofują kosmetyki np.Celebre z katalogu, a później są dostępne na jakiejś wyprzedaży...
W sprzedaży są, bo oczywiście pewnie zostało im w magazynach duzo. A wycofuja, jak to mi napisali dlatego, że "badają rynek i wiedzą, że zmiany są potrzebne" ;] Mniej więcej tak to brzmiało.
Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
o to chodzi, że ja zamówiłam paczkę do paczkomatu(który dopiero okazał się zepsuty jak paczka już w nim być powinna) paczkę miała odebrać mama lub siostra bo ja mieszkam 80km od nich, a tu dzwoni kurier i informuje, że paczkę mogę jedynie odebrać sama osobiście z dowodem osobistym nie będę jechać 80km by odebrać paczkę .... bo on paczki nie może zostawić innej osobie, niż ta podana na tej naklejce na kartonie
paranoja
Ja wiem o co chodzi, bo czytałam twój post - zepsuty paczkomat. I dlatego kurier, a on żąda byś sama przyjechała. Nie pamiętam tylko czemu. Że mu za daleko? Zadzwoń do firmy, z której jest kurier i powiedz, że nie chce mu się przyjechać. Każe Ci być tu i tu, osobiście. Osobiście nie możesz i dlatego ma byc dostawa do domu. Tam odbierze ktokolwiek. I dodaj, że z drugiej strony, to od kiedy jeżdzi się do kuriera po paczkę??? Naskarż na niego. To jest du*pa nie robota.
Aha i paranoja to nie jest. Bo jakby zostawił komuś kto podszył by się pod Twoją mamę, siostrę itd., a okazałby się złodziejem, to później miałabyś pretensje (i każdy inny człowiek), że zostawił paczkę byle komu, a nie właścicielce. Bo za taką paczkę później płaci kurier.
(aha... mój chłopak jest spedytorem w firmie kurierskiej dlatego to wszystko wiem)

Edytowane przez Charlotte York
Czas edycji: 2011-07-17 o 12:05
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 12:18   #1602
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
o to chodzi, że ja zamówiłam paczkę do paczkomatu(który dopiero okazał się zepsuty jak paczka już w nim być powinna) paczkę miała odebrać mama lub siostra bo ja mieszkam 80km od nich, a tu dzwoni kurier i informuje, że paczkę mogę jedynie odebrać sama osobiście z dowodem osobistym nie będę jechać 80km by odebrać paczkę .... bo on paczki nie może zostawić innej osobie, niż ta podana na tej naklejce na kartonie
paranoja
Kiedyś wydali mi w siedzibie Inpostu paczkę nawet nie sprawdzając moich danych, ale paczkę nie avonową
A nie powiedział Ci kiedy paczkomat znów będzie sprawny, żeby wsadzić tam z powrotem paczkę, żebyś nie musiała przyjeżdżać?

Bez sensu właśnie jest, że na paczka nie ma naszego adresu tylko nazwisko i nr tel Bo w takiej sytuacji oni nam nie dowiozą do domu tylko samemu trzeba się po tą paczkę tłuc

A u mnie ostatnio paczkomat nie miał prądu Pani z infolinii powiedziała, że dadzą znać jak naprawią. Myślicie, że dostałam jakąś informację od nich?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:56   #1603
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Dziewczynki, jakby któraś była zainteresowana jak pachną nowe Lacroix Nuit, to ja Wam powiem, ze jak far away... Jestem zawiedziona;(

Edytowane przez jolkag78
Czas edycji: 2011-07-17 o 13:00
jolkag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 13:01   #1604
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Bez sensu właśnie jest, że na paczka nie ma naszego adresu tylko nazwisko i nr tel Bo w takiej sytuacji oni nam nie dowiozą do domu tylko samemu trzeba się po tą paczkę tłuc
Nie wiem czy paczka w paczkomacie się czymś różni, ale ta z regularnego terminu ma adres
Tutaj raczej o to chodzi, że ona zamówiła na paczkomat 80 km od siebie. Ale moim zdaniem powinni włożyć tą paczkę do tego paczkomatu jak się naprawi albo pozwolić wybrać inny.
Stary 2011-07-17, 13:44   #1605
sorceress79
Raczkowanie

Zastanawiam się nad zakupem tych kremów z Anew 45+. W sumie ich cena wychodzi całkiem atrakcyjna, ale żeby mieć 45% upustu musiałabym ich kupić 5... Właściwie, to mogę zainwestować, tylko mam dylemat, czy one warte są tej ceny?
Czy są 2, 3 razy lepsze od innych, np z solutions? Ich cena jest kilka razy wyższa, ale czy jakość też?
Poradźcie coś, chodzi mi głównie o opinie osób, które ich używały, bądź znają zdanie takich osób.
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:00   #1606
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorceress79 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zakupem tych kremów z Anew 45+. W sumie ich cena wychodzi całkiem atrakcyjna, ale żeby mieć 45% upustu musiałabym ich kupić 5... Właściwie, to mogę zainwestować, tylko mam dylemat, czy one warte są tej ceny?
Czy są 2, 3 razy lepsze od innych, np z solutions? Ich cena jest kilka razy wyższa, ale czy jakość też?
Poradźcie coś, chodzi mi głównie o opinie osób, które ich używały, bądź znają zdanie takich osób.
moja mama ich używa odkąd zaczęła nie chce znać innych wcześniej używała solutions i twierdzi, że te zdecydowanie lepsze

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jakby któraś była zainteresowana jak pachną nowe Lacroix Nuit, to ja Wam powiem, ze jak far away... Jestem zawiedziona;(
a co tam ciekawego jeszcze miałaś w paczce, może brałaś bazę pod makijaż z demo
Stary 2011-07-17, 14:14   #1607
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
a co tam ciekawego jeszcze miałaś w paczce, może brałaś bazę pod makijaż z demo
Nie, nie brałam, bo ja buzi nie tapetuje podkładami
Stary 2011-07-17, 14:15   #1608
jagoda352
Zadomowienie

[QUOTE=musso4;28185861]moja mama ich używa odkąd zaczęła nie chce znać innych wcześniej używała solutions i twierdzi, że te zdecydowanie lepsze

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Witam

Też się zastanawiam nad tymi kremami Anew Mam kilka klientek w pracy, ale nie chcą tych kremów Nie wiem nawet, jak pachnie ta nowa woda LRD Mam LWD i jest fajna, LBD też lubię. To taki klasyczny, elegancki zapach
Dziewczyny - mam prośbę - jak pachnie LRD?
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:20   #1609
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie brałam, bo ja buzi nie tapetuje podkładami
pozazdrościc, ja bez podkładu czuję się goła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 14:23   #1610
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość

Też się zastanawiam nad tymi kremami Anew Mam kilka klientek w pracy, ale nie chcą tych kremów Nie wiem nawet, jak pachnie ta nowa woda LRD Mam LWD i jest fajna, LBD też lubię. To taki klasyczny, elegancki zapach
Dziewczyny - mam prośbę - jak pachnie LRD?
Ja i opisywanie zapachów nie idziemy w parze ale... Jest ładniutka.. w kat jest napisane kategoria orientalno-owocowa...Zapach elegancki, ale może być na dzień, do jeansów... świeży, czuś malinke, ale tak ładnie, nie nachalnie.. Bardzo przyjemne dla nosa... Ja swoich jeszcze nie otworzyłam, to wszystko z kartki z kat... Ale po tym wiem, ze zostaja u mnie
Stary 2011-07-17, 14:26   #1611
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Ja i opisywanie zapachów nie idziemy w parze ale... Jest ładniutka.. w kat jest napisane kategoria orientalno-owocowa...Zapach elegancki, ale może być na dzień, do jeansów... świeży, czuś malinke, ale tak ładnie, nie nachalnie.. Bardzo przyjemne dla nosa... Ja swoich jeszcze nie otworzyłam, to wszystko z kartki z kat... Ale po tym wiem, ze zostaja u mnie

Dziękuję za opis Brzmi ciekawie
Stary 2011-07-17, 14:42   #1612
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
już się nie mogę doczekać moich
Stary 2011-07-17, 14:55   #1613
jagoda352
Zadomowienie

Tak sobie myślę. że 5 słoiczków to chyba starczyło by zimy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 15:00   #1614
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
mi krem do twarzy na dzień/noc starcza na około 2-3 miesiące
Stary 2011-07-17, 15:17   #1615
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
pozazdrościc, ja bez podkładu czuję się goła
jaa też
Cytat:
już się nie mogę doczekać moich
jaa też, we wtorek kurier przywiezie, ale że to prezent ( dla mnie od mamy TŻ na imieniny) to muszę go najpierw jej oddać żeby mi dała, haha , ale dorzucili mi do paczki próbki więc powącham
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:04   #1616
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy paczka w paczkomacie się czymś różni, ale ta z regularnego terminu ma adres
Tutaj raczej o to chodzi, że ona zamówiła na paczkomat 80 km od siebie. Ale moim zdaniem powinni włożyć tą paczkę do tego paczkomatu jak się naprawi albo pozwolić wybrać inny.
Paczka idąca do paczkomatu ma na naklejce adres paczkomatu i nasze imię, nazwisko i nr tel. Wiem, że od niej 80 km, do miejscowości gdzie jest jej mama
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:22   #1617
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tylko jedną klientkę, która używa tych kremów i co jakiś czas zamawia też z Solutions i jej tak samo służą więc ona chyba nie widzi wielkiej różnicy.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
mi krem do twarzy na dzień/noc starcza na około 2-3 miesiące
Mi na duuużo dłużej, ale niestety nie używam regularnie i najczęściej tylko na noc Podkładów jak koleżanka wyżej też nie stosuję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 16:55   #1618
sorceress79
Raczkowanie

Cytat:
moja mama ich używa odkąd zaczęła nie chce znać innych wcześniej używała solutions i twierdzi, że te zdecydowanie lepsze
Cytat:
Mam tylko jedną klientkę, która używa tych kremów i co jakiś czas zamawia też z Solutions i jej tak samo służą więc ona chyba nie widzi wielkiej różnicy.

Czyli w sumie nic jednoznacznego powiedzieć nie można
A szkoda.

Cytat:
Noo, pewnie tak, ale to akurat mi by nie przeszkadzało, tzn. mojej mamie.
Ale chyba jednak zrezygnuję, za duża inwestycja w coś niebyt pewnego.
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:56   #1619
Limonatka
Zakorzenienie

Dziewczyny drogie, chciałabym zrobić zwrot produktu zakupionego w COKu, tylko nie wiem co wpisać w rubryce nr faktury, bo nie mogę znaleźć tego świstka papieru, który dają jak się robi zakupy w COKu, a w Internecie mam tylko nr zamówienia. Może być ten numer zamówienia?

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 17:03   #1620
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli w sumie nic jednoznacznego powiedzieć nie można
A szkoda.

Noo, pewnie tak, ale to akurat mi by nie przeszkadzało, tzn. mojej mamie.
Ale chyba jednak zrezygnuję, za duża inwestycja w coś niebyt pewnego.
Moja Mama jest fanką Anew. Już od dłuższego czasu używa czerwonej serii, a teraz przerzuca się na złotą. Ogólnie jest bardzo zadowolona i twierdzi, że kremy są warte swojej ceny.
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości