Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-17, 18:44   #4801
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Znalazłam jeszcze info, że zwykłe usg też jest uznawane za badanie prenatalne:
http://www.badaniaprenatalne.pl/czym_badania_prenatalne
A za jego pomocą można wykryć:
http://www.badaniaprenatalne.pl/inde...trona=7&lp=164

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ja znowu wybywam z tż-tym razem na spacerek
Ja się na spacerek z tżtem wybiorę później, bo muszę poczekać aż z pracy wróci.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Idę się trochę dotlenić przed dom.
Miłego wieczoru
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 18:58   #4802
witaminkaccc
Zadomowienie

zapomnialam dodac- znalazłam w necie super stronke... http://www.darmolandia.pl/index.php

mozna fajne promocje czasem złapać

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 19:03   #4803
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ona bo nie miałabym ich nawet gdzie postawić. Łóżeczko dostałam od siostry i tak będę musiała stolik wywalić z pokoju żeby je zmieścić - tak to jest jak się ma do dyspozycji tylko jeden pokój
Wiem co czujesz... u mnie podobna sytuacjia. Tż pozbędzie się biurka, żeby było gdzie łóżeczko wstawić...

Seona- słodka dzidzia Kurka, też moją będę męczyć takimi kokardeczkami hehe...
A naklejki faktycznie fajnie wyglądają,
ja ostatnio właśnie jestem na etapie oglądania, ale jeszcze nie zdecydowałam co chce. Nie chce "napaćkać" nad łóżeczkiem.

Aniu- myślę, że wytrwale musisz szukać mieszkanka, w końcu znajdziecie coś, co uznacie, że "może być" a późniejsz szybko się przyzwyczaicie
Gratuluję udanych zakupów 2f... no nie pogadasz
Rzeczy z lumka extra!!!
Ja się wybieram jutro, bo była wczoraj dostawa Może coś upoluje. Zrobiłam się uzależnina od jednego konkretnego lumpka koło mnie :P

Witaminkaccc- ja to dziś się czuje jak jamochłon Nie wiem skąd mi się ten apetyt wziął. Cały czas bym coś jadła, a jak się najem, to spała, bo ciężko się czuje :/ A wcześniej mało jadłam, bo zaraz uczucie pełności miałam, a teraz??!! Coś dobrego by się zjadło

trusckafka- współczuję tej narkozy... ale będzie wszystko dobrze. A czemu HCV masz robione? Jesteś w grupie ryzyka? Prawdopodobieństwo zarażenia?

goldika- może fotka zakupów?

Myszeczko- ja zawsze jestem badana na samolocie. na tych badaniach też.

No w końcu nadrobiłam hehe
My rano wróciliśmy od teścia Na obiadku byliśmy u rodziców moich, a później mnie zmuliło i nic mi się nie chce... był film, drzemka i siedze przy kompie i chyba dziś już zostanie.
Oczywiście w weekend nie obyło się bez zakupów ciuszkowo dziecięcych :P Przecież żal opuścić coś na wyprzedaży. A Tż tylko patrzy jak coś wrzucam do koszyka i powtarza "Mam nadzieję, że to naprawdę będzie dziewczynka" hehe, boi się, że synka w fioletowo różowe ciuszki będzie ubierać Ale ja mu powtarzam: To jest dziewczynka!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-17 o 19:04
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 19:46   #4804
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj bawię się w fotografa mam braki więc wybaczcie że nie są idealne złożyliśmy wózek i chciałam wam pokazać we wszystkich wersjach (sprawdzaliśmy czy nie uszkodzili w drodze)
I rzeczy co moja mama wyrwała za grosze w lumpku

Śliczne rzeczy

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ahhhh te teściowe

Najdziwniejsze jest to, że w potyczkach z nimi zawsze wychodzimy na te złe, bardzo potrafią całą sytuację obrócić o 180 stopni.

Ja niby nic nie mogę mojej zarzucić, ot tak, wprost ale wbija mi szpile tak na okrętkę że nie ma normalnie na nią haka.... :/

Mamy tak różne charaktery z moją tesciową, kierujemy się tak różnymi zasadami, że przy kazdej naszej rozmowie jest ok, ale jestem w środku tak poirytowana i zdenerwowana że szkoda gadac..... pewnie dlatego ze jestem za miła i jeszcze nie potrafię powiedziec tego co mysle na dany temat....

Niekiedy aż mi się płakać chcę jak widzę że moja tesciowa ma normalnie rozumowanie nastolatki , czuję się bardziej odpowiedzialna i obyta niz ona, mloda kobieta a totalnie nie zna realiów obecnego zycia.... ale to długo by opowiadac
kiedy są problemy - teściowie ich nie widzą, kiedy ich nie ma to sami je stwarzają

łapię się na tym, że coraz zadziej tam jezdzę bo zwykla rozmowa o pie***łach mnie denerwuje....

mam to samo z Moja wrrr całkiem inne jesteśmy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
CZeść. W końcu was doczytałam. Ja dzisiaj jakaś poddenerwowana cały dzień jestem. Czuję jak się trzęsę w środku i nie wiem z jakiego powodu. Wogóle to jakaś zmęczona jestem. Wczoraj byłam na tej wyprzedaży i tak średnio jestem zadowolona. Kupiłam Zuzi ubranka gł na 3-4 lata: bluzy, bluzeczki na lato, sunieneczkę, spódniczkę. Kupiłam też 3 bodziaki na 0-3 msc i 3 na 3-6 msc. Te mniejsze bardziej unisex a te drugie chłopięce, ale dla dziewczynki też ujdzie
Dzisiaj jeszcze poszłam i kupiłam 2 komplety pościeli dla nas.

ggoraa napisz mi proszę jak wyglądały ubranka maluszka jak prałaś w fairy. Wcześniej używałam persil non bio, wiec nie wiem.

Strasznie kusicie tymi jagodziankami, ale w Uk nie mogę nigdzie jagód dorwać. Czym mogę je jeszcze nadziać?

Ja robiłam z dżemem a dokładnie z marmoladą i tez były pyszne a i robiłam jeszcze z czekoladą

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz... u mnie podobna sytuacjia. Tż pozbędzie się biurka, żeby było gdzie łóżeczko wstawić...

ja ostatnio właśnie jestem na etapie oglądania, ale jeszcze nie zdecydowałam co chce. Nie chce "napaćkać" nad łóżeczkiem.

Aniu- myślę, że wytrwale musisz szukać mieszkanka, w końcu znajdziecie coś, co uznacie, że "może być" a późniejsz szybko się przyzwyczaicie
Gratuluję udanych zakupów 2f... no nie pogadasz
Rzeczy z lumka extra!!!
Ja się wybieram jutro, bo była wczoraj dostawa Może coś upoluje. Zrobiłam się uzależnina od jednego konkretnego lumpka koło mnie :P

Witaminkaccc- ja to dziś się czuje jak jamochłon Nie wiem skąd mi się ten apetyt wziął. Cały czas bym coś jadła, a jak się najem, to spała, bo ciężko się czuje :/ A wcześniej mało jadłam, bo zaraz uczucie pełności miałam, a teraz??!! Coś dobrego by się zjadło

trusckafka- współczuję tej narkozy... ale będzie wszystko dobrze. A czemu HCV masz robione? Jesteś w grupie ryzyka? Prawdopodobieństwo zarażenia?

goldika- może fotka zakupów?

Myszeczko- ja zawsze jestem badana na samolocie. na tych badaniach też.

No w końcu nadrobiłam hehe
My rano wróciliśmy od teścia Na obiadku byliśmy u rodziców moich, a później mnie zmuliło i nic mi się nie chce... był film, drzemka i siedze przy kompie i chyba dziś już zostanie.
Oczywiście w weekend nie obyło się bez zakupów ciuszkowo dziecięcych :P Przecież żal opuścić coś na wyprzedaży. A Tż tylko patrzy jak coś wrzucam do koszyka i powtarza "Mam nadzieję, że to naprawdę będzie dziewczynka" hehe, boi się, że synka w fioletowo różowe ciuszki będzie ubierać Ale ja mu powtarzam: To jest dziewczynka!

: hahaha:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 19:52   #4805
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

trusckafka- [COLOR=Black]współczuję tej narkozy... ale będzie wszystko dobrze. A czemu HCV masz robione? Jesteś w grupie ryzyka? Prawdopodobieństwo zarażenia?

U Was też jest taki zwyczaj ze przy łóżeczku, wózku itp przyczepia się czerwone kokardki, żeby ktoś dzieciątka nie "zauroczył" ?

Tincia mnie przy pierwszych badaniach krwi w 7 tc wyszło że mam HCV..... nie mam pojęcia gdzie się zaraziłam - straszny był to dla mnie cios....
Od razu zgłosiłam się do poradni hepatologicznej do najlepszej Pani dr na śląsku . POszłam prywatnie na 1 wizytę zeby mnie szybciutko wpisała do poradni na kasę chorych, inaczej termin bylby na październik a wychodzilam juz z siebie .... termin mialam na maj, w czerwcu pobrano mi krew do szczegółowych badań, w czwartek 21.07 dowiem się co mnie czeka w najblizszych latach.....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:03   #4806
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
U Was też jest taki zwyczaj ze przy łóżeczku, wózku itp przyczepia się czerwone kokardki, żeby ktoś dzieciątka nie "zauroczył" ?

Tincia mnie przy pierwszych badaniach krwi w 7 tc wyszło że mam HCV..... nie mam pojęcia gdzie się zaraziłam - straszny był to dla mnie cios....
Od razu zgłosiłam się do poradni hepatologicznej do najlepszej Pani dr na śląsku . POszłam prywatnie na 1 wizytę zeby mnie szybciutko wpisała do poradni na kasę chorych, inaczej termin bylby na październik a wychodzilam juz z siebie .... termin mialam na maj, w czerwcu pobrano mi krew do szczegółowych badań, w czwartek 21.07 dowiem się co mnie czeka w najblizszych latach.....

Tak tez u Nas są takie przesądy, Ja tam nie wierze w takie coś ale wieszam dla większej pewnosci bo jednak a nóż o bym mówiła że może przez to że n ie powiesiłam. Ja to miałam przy czapeczce różyczke czerowną.

10 kwiecień 071.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-17, 20:12   #4807
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny znalazłam takie mieszkanie nawet mnie zaciekawiło może bym się przeszła do agencji i zobaczyła je. Są trzy minusy napewno tego mieszkania:
1. agencja(biorą przeważnie od pakistańczyków a ja mam złe przejścia z nimi)
2. wysoki sufit (chociaż mi się podobają te belki)
3. mała kuchnia
http://www.vebra.com/homelink/property/22560789
Stary 2011-07-17, 20:14   #4808
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny ja juz mykam na łóżeczko bo jutro długa droga przed nami .
Trzymajcie jutro kciukaski bo mam badania prenatalne o 11,30.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-17, 20:17   #4809
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja juz mykam na łóżeczko bo jutro długa droga przed nami .
Trzymajcie jutro kciukaski bo mam badania prenatalne o 11,30.
będę trzymać
U mnie też jest przesąd na czerwoną wstążeczkę plus medalik zwłaszcza przy wózku

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-07-17 o 20:19
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:23   #4810
goldika
Zakorzenienie

Myszeczko

ja spedzilam swietne popoludnie z Tz'tem pojechalismy na przystan wodna na kajak, plywajac ogladalismy czaple i labedzie z 8 mlodych. Potem podjechalismy do stajni znajomej na chwilke bo akurat jezdzila na swoim nowym ogierku potem na lody skoczylismy.

Jutro przyjezdzaja do mnie jednak az 2 przyjacioly Tz juz trzyma sie za glowe bo to wariatki nie wiem czy pamietacie ale jedna to ta co nazwala mnie pampersowa nudziara

Aniu fajne to mieszkanko. Mysle, ze jednak byloby Wam lepiej przeprowadzic sie przed przyjsciem na swiat coreczki

Widzialam, ze macie fajne aukcje upatrzone ja dzis mam konflikt z Olkiem. On nie chce kopac wiec ja mu niczego nie zamowie poki mnie nie skopie solidnie

Lece do Tz'ta

PS. Olek wlasnie sprzedal mi kopa, chyba chce zeby mu cos kupic

Aaaa i kusicie tymi jagodziankami moze jutro upieke z dziewuchami, chyba ze beda chcialy cos innego piec.

Dobranoc
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:24   #4811
dygotka8
Zakorzenienie

spacerek był krótki w gruncie rzeczy bo coś mnie pobolewało i nie bardzo mogę chodzić

teraz piję kefirek wiadomo w jakim celu

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
zapomnialam dodac- znalazłam w necie super stronke... http://www.darmolandia.pl/index.php

mozna fajne promocje czasem złapać
a propo: polecam
http://www.groupon.pl/
http://www.mydeal.pl/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:34   #4812
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, tzn. wiem, że tak pokolenie naszych mam to wieszało czerwone kokardki Żeby dziecka nikt nie zauroczył... A może i ja przypne :P

Przykro mi Musisz być pod stała opieką lekarza... i być dobrej mysli
A co z maluszkiem w brzuszku? przy zakażeniu? Jakie jest postępowanie?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:55   #4813
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny znalazłam takie mieszkanie nawet mnie zaciekawiło może bym się przeszła do agencji i zobaczyła je. Są trzy minusy napewno tego mieszkania:
3. mała kuchnia
mi wydaje się przestronne, tylko te wykładziny....
ale one chyba są wpisane w standard brytyjski?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

z tym samolotem nie wpadłam, może dlatego że usg zawsze miałam na zwykłej leżance, no może za wyjątkiem jednego na Izbie wieki temu

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:57   #4814
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
mi wydaje się przestronne, tylko te wykładziny....
ale one chyba są wpisane w standard brytyjski?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

z tym samolotem nie wpadłam, może dlatego że usg zawsze miałam na zwykłej leżance, no może za wyjątkiem jednego na Izbie wieki temu
Po tym można poznać też kto jest właścicielem pójdę się dowiedzieć jak jest pakistańczyk to nawet nie będę nad nim się zastanawiać. W tym mieszkaniu co teraz mieszkamy np mamy jasne wykładziny i wszystko na jasne kolory
Stary 2011-07-17, 21:19   #4815
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Tak, tzn. wiem, że tak pokolenie naszych mam to wieszało czerwone kokardki Żeby dziecka nikt nie zauroczył... A może i ja przypne :P

Przykro mi Musisz być pod stała opieką lekarza... i być dobrej mysli
A co z maluszkiem w brzuszku? przy zakażeniu? Jakie jest postępowanie?
według obecnych statystyk istnieje 6% ryzyko ze dzieciątko zarazi się ode mnie od razu.... więc to nie wiele (ale zawsze coś) ja po porodzie i połogu muszę poddac się leczeniu - w czwartek wyjaśni się jakie mam stadium choroby

wskazanie jest takie ze po porodzie (i raczej zeby poród byl dosć przewidywalny - czyli cesarka) dziecko zostało bardzo dokładnie i szybko umyte.

nigdy nie miałam zadnej operacji, zadnego zabiegu itd.... najprawdopodobniej zaraziłam się u dentysty.......

podobno co 4 Polak jest zarażony tylko o tym nie wie, ponieważ praktycznie zaden lekarz nie kieruje na te badania

Jesli moja Pani ginekolog nie dalaby mi skierowania na zbadanie poziomu przeciwcial anty hcv nigdy juz nie dowiedzialabym się ze jestem chora.
Albo pewnie dopiero wtedy kiedy byloby za pozno.......
moje kolezanki ktore są w ciązy tez nie dostaly skierowania na to badanie, a powinne.....

w poradni do ktorej chodzę zawsze jestem najmlodsza , jest mnostwo straszych osob, niekiedy wychodzzą od lekarza i płaczą - to jest straszny widok
powinnam się chyba cieszyc ze już wiem....

dziewczyny jeslli macie taką mozliwość to się zbadajcie

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-17, 21:21   #4816
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
3. mała kuchnia
Ania, mnie się mieszkanie podoba A małą kuchnią nie przejmuj się I tak nie będzie czasu na gotowanie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:23   #4817
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
według obecnych statystyk istnieje 6% ryzyko ze dzieciątko zarazi się ode mnie od razu.... więc to nie wiele (ale zawsze coś) ja po porodzie i połogu muszę poddac się leczeniu - w czwartek wyjaśni się jakie mam stadium choroby

wskazanie jest takie ze po porodzie (i raczej zeby poród byl dosć przewidywalny - czyli cesarka) dziecko zostało bardzo dokładnie i szybko umyte.

nigdy nie miałam zadnej operacji, zadnego zabiegu itd.... najprawdopodobniej zaraziłam się u dentysty.......

podobno co 4 Polak jest zarażony tylko o tym nie wie, ponieważ praktycznie zaden lekarz nie kieruje na te badania

Jesli moja Pani ginekolog nie dalaby mi skierowania na zbadanie poziomu przeciwcial anty hcv nigdy juz nie dowiedzialabym się ze jestem chora.
Albo pewnie dopiero wtedy kiedy byloby za pozno.......
moje kolezanki ktore są w ciązy tez nie dostaly skierowania na to badanie, a powinne.....

w poradni do ktorej chodzę zawsze jestem najmlodsza , jest mnostwo straszych osob, niekiedy wychodzzą od lekarza i płaczą - to jest straszny widok
powinnam się chyba cieszyc ze już wiem....

dziewczyny jeslli macie taką mozliwość to się zbadajcie
a Twój TŻ/mąż? też powinien się przebadać

wirus C to głównie krew i seks, mniejsze niż w przypadku B jest ryzyko jego transmisji inna drogą

mi akurat w obu ciążach proponowano pakiety wirusowe (B-standard oraz C,HIV), zgadzam sie, że to ważne
zresztą mam je robione tez w ramach okresowych w pracy

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-07-17 o 21:25
Stary 2011-07-17, 21:26   #4818
dygotka8
Zakorzenienie

ja nie powinnam miec hcv bo jestem honorowym dawca krwi więc jakbym miałą to zostałabym wezwana do centrum,ale pod koniec ciązy poprosze o skierowanie.

Stary 2011-07-17, 21:26   #4819
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie powinnam miec hcv bo jestem honorowym dawca krwi więc jakbym miałą to zostałabym wezwana do centrum,ale pod koniec ciązy poprosze o skierowanie.
na to krew dawcy jest badana

Stary 2011-07-17, 21:28   #4820
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

wirus C to głównie krew i seks, mniejsze niż w przypadku B jest ryzyko jego transmisji inna drogą

mi akurat w obu ciążach proponowano pakiety wirusowe (B-standard oraz C,HIV), zgadzam sie, że to ważne
skierownie na sprawdzenie hiv miałam-to chyba norma w ciązy

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
na to krew dawcy jest badana
dokłednie tak
kolega juz nie oddaje krwi bo coś ma z wątrobą i centrum go wzywało

Stary 2011-07-17, 21:30   #4821
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
skierownie na sprawdzenie hiv miałam-to chyba norma w ciązy

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

dokłednie tak
kolega juz nie oddaje krwi bo coś ma z wątrobą i centrum go wzywało
w ogóle to gratuluje bycia dawcą
po przymusowej przerwie na ciążę i ewentualne karmienie wracasz na plac boju?

Stary 2011-07-17, 21:35   #4822
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
zazdroszczę chęci i talentu kulinarnego

powiedz mi, co to za kremowe pojemniki/słoiki za zdjęciu z jagodziankami? pamiętasz firmę?
to pojemniki firmy brabantia http://dukapolska.com/katalog-produk...kienkami-retro

A moje jagodzianki poszly cale w 1 dzien oprocz 2 sztuk na sniadanie

ania21 fajne rzeczy, a mieszkanie przynajmniej nie ma kwiecistej tapety, tak jak czesc brytyjskich Mi sie bardzo takie belki podobaja, ale pod katem osiadania kurzy itd to troche gorzej.

bylam dzis chwile w galerii, ale nie dalam rady za dlugo, bo brzuch mi twardnial, a szkoda, bo w przeciwienstwie do mieszkania tam jest klimatyzacja

W ogole wybralismy sie do kina na harrego pottera 3d, ale zapomnialam wziac biletow , mamy takie karnety na dowolny seans, no i pojdziemy innym razem, to juz ciazowe roztargnienie
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:40   #4823
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
to pojemniki firmy brabantia http://dukapolska.com/katalog-produk...kienkami-retro

A moje jagodzianki poszly cale w 1 dzien oprocz 2 sztuk na sniadanie

ania21 fajne rzeczy, a mieszkanie przynajmniej nie ma kwiecistej tapety, tak jak czesc brytyjskich Mi sie bardzo takie belki podobaja, ale pod katem osiadania kurzy itd to troche gorzej.

bylam dzis chwile w galerii, ale nie dalam rady za dlugo, bo brzuch mi twardnial, a szkoda, bo w przeciwienstwie do mieszkania tam jest klimatyzacja

W ogole wybralismy sie do kina na harrego pottera 3d, ale zapomnialam wziac biletow , mamy takie karnety na dowolny seans, no i pojdziemy innym razem, to juz ciazowe roztargnienie
ładne, wrzucasz je do zmywarki?

Stary 2011-07-17, 21:41   #4824
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle to gratuluje bycia dawcą
po przymusowej przerwie na ciążę i ewentualne karmienie wracasz na plac boju?
krew oddaję,ale nie robię tego regularnie bo zdarzyło mi się zasłabnać i się boję...mam nadzieję,że po ciązy raz w roku oddawać będę-o ile będę miała okazję.

ja się na harrego wybrać mam zamair,ale nie zuważyłam,że to 3D

chyba najwyższa pora iśc do łóżka...

Stary 2011-07-17, 21:45   #4825
Zosia_Samosia80
Przyczajenie

Gratuluje . Juz zblizacie sie powoli ku koncowi

Misiu
Zosia_Samosia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:46   #4826
Aniolina
Rozeznanie

Nie mam zmywarki Ale ja tam trzymam sol, cukier, ryz albo make no i nie myje ich czesto, tylko z zewnatrz bo stoja przy kuchence.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:48   #4827
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

TŻ jeszcze się nie badał
\. Pytałam p. dr o mozliwosc zarazenia się przez stosunek płciowy i powiedziała mi ze szanse są bardzo bardzo znikome. Nie jest to wirus nalezący do tych przenoszonych drogą płciową. ( ryzyko występuje przy maceracji naskórka pochwy, menstruacji itd - ale to tez krew)...
i tak trzeba uwazac...

HCV to jednak głownie krew. I tak musimy jechac do jakiegos innego miasta zeby zbadac tzta bo u nas jest za mala miejscowosc na badanie poziomu przeciwcial - wszyscy sie znają..... No nic zobaczymy .

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-17, 21:58   #4828
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ jeszcze się nie badał
\. Pytałam p. dr o mozliwosc zarazenia się przez stosunek płciowy i powiedziała mi ze szanse są bardzo bardzo znikome. Nie jest to wirus nalezący do tych przenoszonych drogą płciową. ( ryzyko występuje przy maceracji naskórka pochwy, menstruacji itd - ale to tez krew)...
i tak trzeba uwazac...

HCV to jednak głownie krew. I tak musimy jechac do jakiegos innego miasta zeby zbadac tzta bo u nas jest za mala miejscowosc na badanie poziomu przeciwcial - wszyscy sie znają..... No nic zobaczymy .
przebadaj go koniecznie, przy szpitalach/oddziałach zakaźnych są zwykle poradnie zajmujące się wirusami wzw

Stary 2011-07-17, 22:03   #4829
ela3010
Zadomowienie

Myszka ja byłam z synkiem na usg, potem tż z małym wyszedł po prostu i już. Idź śmiało.
Te teściowe w kosmos, mogę swoją z Twoją ugadać.

Może ja jutro te bułeczki wypróbuję.

Padam po całym dniu u rodziców.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 22:07   #4830
Seona
Zakorzenienie

Truscafka, Myszeczka ja nie wierzę w takie zabobony jak czerwone wstążeczki, nienoszenie wisiorków na szyi (bo dziecko będzie owinięte pępowiną), farbowanie włosów, bo dziecko będzie rude itp. Straszliwie mnie denerwuje takie gadanie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Zosia_Samosia80 Pokaż wiadomość
Gratuluje . Juz zblizacie sie powoli ku koncowi
My??? U nas ledwo połowa za nami

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości