|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Znalazłam jeszcze info, że zwykłe usg też jest uznawane za badanie prenatalne:
http://www.badaniaprenatalne.pl/czym_badania_prenatalne A za jego pomocą można wykryć: http://www.badaniaprenatalne.pl/inde...trona=7&lp=164 ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Ja się na spacerek z tżtem wybiorę później, bo muszę poczekać aż z pracy wróci. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Idę się trochę dotlenić przed dom. Miłego wieczoru |
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam dodac- znalazłam w necie super stronke... http://www.darmolandia.pl/index.php
mozna fajne promocje czasem złapać
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seona- słodka dzidzia Kurka, też moją będę męczyć takimi kokardeczkami hehe... A naklejki faktycznie fajnie wyglądają, ja ostatnio właśnie jestem na etapie oglądania, ale jeszcze nie zdecydowałam co chce. Nie chce "napaćkać" nad łóżeczkiem. Aniu- myślę, że wytrwale musisz szukać mieszkanka, w końcu znajdziecie coś, co uznacie, że "może być" a późniejsz szybko się przyzwyczaicie Gratuluję udanych zakupów 2f... no nie pogadasz ![]() Rzeczy z lumka extra!!! Ja się wybieram jutro, bo była wczoraj dostawa Może coś upoluje. Zrobiłam się uzależnina od jednego konkretnego lumpka koło mnie :PWitaminkaccc- ja to dziś się czuje jak jamochłon Nie wiem skąd mi się ten apetyt wziął. Cały czas bym coś jadła, a jak się najem, to spała, bo ciężko się czuje :/ A wcześniej mało jadłam, bo zaraz uczucie pełności miałam, a teraz??!! Coś dobrego by się zjadło ![]() trusckafka- współczuję tej narkozy... ale będzie wszystko dobrze. A czemu HCV masz robione? Jesteś w grupie ryzyka? Prawdopodobieństwo zarażenia? goldika- może fotka zakupów? ![]() Myszeczko- ja zawsze jestem badana na samolocie. na tych badaniach też. No w końcu nadrobiłam hehe My rano wróciliśmy od teścia Na obiadku byliśmy u rodziców moich, a później mnie zmuliło i nic mi się nie chce... był film, drzemka i siedze przy kompie i chyba dziś już zostanie.Oczywiście w weekend nie obyło się bez zakupów ciuszkowo dziecięcych :P Przecież żal opuścić coś na wyprzedaży. A Tż tylko patrzy jak coś wrzucam do koszyka i powtarza "Mam nadzieję, że to naprawdę będzie dziewczynka" hehe, boi się, że synka w fioletowo różowe ciuszki będzie ubierać Ale ja mu powtarzam: To jest dziewczynka!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-17 o 19:04 |
|
|
|
|
#4804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne rzeczy ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
mam to samo z Moja wrrr całkiem inne jesteśmy ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Ja robiłam z dżemem a dokładnie z marmoladą i tez były pyszne a i robiłam jeszcze z czekoladą ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Was też jest taki zwyczaj ze przy łóżeczku, wózku itp przyczepia się czerwone kokardki, żeby ktoś dzieciątka nie "zauroczył" ![]() ? Tincia mnie przy pierwszych badaniach krwi w 7 tc wyszło że mam HCV..... nie mam pojęcia gdzie się zaraziłam - straszny był to dla mnie cios.... Od razu zgłosiłam się do poradni hepatologicznej do najlepszej Pani dr na śląsku . POszłam prywatnie na 1 wizytę zeby mnie szybciutko wpisała do poradni na kasę chorych, inaczej termin bylby na październik a wychodzilam juz z siebie .... termin mialam na maj, w czerwcu pobrano mi krew do szczegółowych badań, w czwartek 21.07 dowiem się co mnie czeka w najblizszych latach.....
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tez u Nas są takie przesądy, Ja tam nie wierze w takie coś ale wieszam dla większej pewnosci bo jednak a nóż o bym mówiła że może przez to że n ie powiesiłam. Ja to miałam przy czapeczce różyczke czerowną. 10 kwiecień 071.jpg
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny znalazłam takie mieszkanie nawet mnie zaciekawiło może bym się przeszła do agencji i zobaczyła je. Są trzy minusy napewno tego mieszkania:
1. agencja(biorą przeważnie od pakistańczyków a ja mam złe przejścia z nimi) 2. wysoki sufit (chociaż mi się podobają te belki )3. mała kuchnia http://www.vebra.com/homelink/property/22560789 |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja juz mykam na łóżeczko bo jutro długa droga przed nami .
Trzymajcie jutro kciukaski bo mam badania prenatalne o 11,30.
|
|
#4809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też jest przesąd na czerwoną wstążeczkę plus medalik zwłaszcza przy wózku
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-17 o 20:19 |
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko
![]() ja spedzilam swietne popoludnie z Tz'tem potem na lody skoczylismy.Jutro przyjezdzaja do mnie jednak az 2 przyjacioly nie wiem czy pamietacie ale jedna to ta co nazwala mnie pampersowa nudziara Aniu fajne to mieszkanko. Mysle, ze jednak byloby Wam lepiej przeprowadzic sie przed przyjsciem na swiat coreczki ![]() Widzialam, ze macie fajne aukcje upatrzone ja dzis mam konflikt z Olkiem. On nie chce kopac wiec ja mu niczego nie zamowie poki mnie nie skopie solidnie ![]() Lece do Tz'ta ![]() PS. Olek wlasnie sprzedal mi kopa, chyba chce zeby mu cos kupic ![]() Aaaa i kusicie tymi jagodziankami moze jutro upieke z dziewuchami, chyba ze beda chcialy cos innego piec.Dobranoc |
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
spacerek był krótki w gruncie rzeczy bo coś mnie pobolewało i nie bardzo mogę chodzić
teraz piję kefirek wiadomo w jakim celu ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
http://www.groupon.pl/ http://www.mydeal.pl/
|
|
#4812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby dziecka nikt nie zauroczył... A może i ja przypne :P Przykro mi A co z maluszkiem w brzuszku? przy zakażeniu? Jakie jest postępowanie?
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale one chyba są wpisane w standard brytyjski? ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- z tym samolotem nie wpadłam, może dlatego że usg zawsze miałam na zwykłej leżance, no może za wyjątkiem jednego na Izbie wieki temu |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pójdę się dowiedzieć jak jest pakistańczyk to nawet nie będę nad nim się zastanawiać. W tym mieszkaniu co teraz mieszkamy np mamy jasne wykładziny |
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wskazanie jest takie ze po porodzie (i raczej zeby poród byl dosć przewidywalny - czyli cesarka) dziecko zostało bardzo dokładnie i szybko umyte. nigdy nie miałam zadnej operacji, zadnego zabiegu itd.... najprawdopodobniej zaraziłam się u dentysty....... podobno co 4 Polak jest zarażony tylko o tym nie wie, ponieważ praktycznie zaden lekarz nie kieruje na te badania Jesli moja Pani ginekolog nie dalaby mi skierowania na zbadanie poziomu przeciwcial anty hcv nigdy juz nie dowiedzialabym się ze jestem chora. Albo pewnie dopiero wtedy kiedy byloby za pozno....... moje kolezanki ktore są w ciązy tez nie dostaly skierowania na to badanie, a powinne..... w poradni do ktorej chodzę zawsze jestem najmlodsza , jest mnostwo straszych osob, niekiedy wychodzzą od lekarza i płaczą - to jest straszny widok powinnam się chyba cieszyc ze już wiem.... dziewczyny jeslli macie taką mozliwość to się zbadajcie
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A małą kuchnią nie przejmuj się I tak nie będzie czasu na gotowanie |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wirus C to głównie krew i seks, mniejsze niż w przypadku B jest ryzyko jego transmisji inna drogą mi akurat w obu ciążach proponowano pakiety wirusowe (B-standard oraz C,HIV), zgadzam sie, że to ważne zresztą mam je robione tez w ramach okresowych w pracy Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-07-17 o 21:25 |
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie powinnam miec hcv bo jestem honorowym dawca krwi więc jakbym miałą to zostałabym wezwana do centrum,ale pod koniec ciązy poprosze o skierowanie.
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- dokłednie tak ![]() kolega juz nie oddaje krwi bo coś ma z wątrobą i centrum go wzywało
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po przymusowej przerwie na ciążę i ewentualne karmienie wracasz na plac boju? |
|
|
|
|
#4822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moje jagodzianki poszly cale w 1 dzien oprocz 2 sztuk na sniadanie ania21 fajne rzeczy, a mieszkanie przynajmniej nie ma kwiecistej tapety, tak jak czesc brytyjskich Mi sie bardzo takie belki podobaja, ale pod katem osiadania kurzy itd to troche gorzej.bylam dzis chwile w galerii, ale nie dalam rady za dlugo, bo brzuch mi twardnial, a szkoda, bo w przeciwienstwie do mieszkania tam jest klimatyzacja ![]() W ogole wybralismy sie do kina na harrego pottera 3d, ale zapomnialam wziac biletow |
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się na harrego wybrać mam zamair,ale nie zuważyłam,że to 3D ![]() chyba najwyższa pora iśc do łóżka...
|
|
#4826 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam zmywarki
Ale ja tam trzymam sol, cukier, ryz albo make no i nie myje ich czesto, tylko z zewnatrz bo stoja przy kuchence.
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ jeszcze się nie badał \. Pytałam p. dr o mozliwosc zarazenia się przez stosunek płciowy i powiedziała mi ze szanse są bardzo bardzo znikome. Nie jest to wirus nalezący do tych przenoszonych drogą płciową. ( ryzyko występuje przy maceracji naskórka pochwy, menstruacji itd - ale to tez krew)... i tak trzeba uwazac... HCV to jednak głownie krew. I tak musimy jechac do jakiegos innego miasta zeby zbadac tzta bo u nas jest za mala miejscowosc na badanie poziomu przeciwcial - wszyscy sie znają..... No nic zobaczymy .
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Myszka ja byłam z synkiem na usg, potem tż z małym wyszedł po prostu i już. Idź śmiało.
Te teściowe w kosmos, mogę swoją z Twoją ugadać .Może ja jutro te bułeczki wypróbuję. Padam po całym dniu u rodziców .
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafka, Myszeczka ja nie wierzę w takie zabobony jak czerwone wstążeczki, nienoszenie wisiorków na szyi (bo dziecko będzie owinięte pępowiną), farbowanie włosów, bo dziecko będzie rude itp.
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- My??? U nas ledwo połowa za nami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Może coś upoluje. Zrobiłam się uzależnina od jednego konkretnego lumpka koło mnie :P

?