|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
a na kolacje to i to czasem zje i mu mało... to go herbatką dopajam...
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
tajka
super, ze napisałaś i ze podróż się udała wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() pięknie Lenka wygląda, fotka z tatusiem super coralady-tez jestem ciekawa, czy się naszym dzieciom kiedyś nie odmieni ![]() madzikk- super, ze nie jesteś w ciąży i teraz się pilnujcie z mężem, żebyś się nie musiała stresować ![]() agus ja już się pogodziłam z tym, bo wiele razy walczyłam, próbowałam wyprowadzać stale godziny, oszukiwać herbatka czy smokiem i zawsze się kończyło na wielkim płaczu,a przecież nie o to chodzi, żeby mi dziecko z głodu płakało. ja sama też raczej jem na żądanie, niż i ustalonych porach. eirene- ale ładnie twój Oli je mojej rekord życiowy to 180, ale tak normalnie to nawet 150 nie zrobi.iizabelaa- moja Nadia jakoś bardzo często się na brzuszek nie przewraca, ale jak się przewróci i trochę poleży to tez się potem wkurza, bo w odwrotna stronę nie umie jeszcze ![]() dowiedziałam się od koleżanki, ze basen dla maluchów na który się wybierałam, jest bardzo głęboki i niższe kobitki jak ja muszą cały czas na palcach stać Dobrze, ze mamy w pobliżu jeszcze jeden, koleżanka da mi znać, czy jest tam lepiej pod tym względem.
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
o ile wogole mnie dopadnie
dokladnie tak ![]() Cytat:
![]() kurcze tez bym poszla na basen z mlodym,ale nie mam pojecia gdzie tutaj takie sa chyba musze popytac znajomych albo poszukac gdzies
|
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tajka fajnie tam Wam
![]() iweczka gratki dla Lenki Cytat:
![]() coralady ja z rana też głosuje, ode mnie masz zawsze dwa głosy bo z 2 kompów i rano zawsze pierwsze 10 głosów to cały punkt ![]() Cytat:
, chociaz wieczorem to te 170ml mu wystarcza, rano dostaje tez 170 a w dzien po 130 i wtedy jest wrzask, ale jeszcze go troche przetrzymam, no i dzis znowu pij soczek jabłkowy, jeszcze ze 3 dni i dam mu marchewkowy![]() a cycek mnie boli strasznie jak zaczyna ciągnąć i później pod koniec, nieraz to mu zabieram bo z bólu nie mogę wytrzymać ![]() a my z tż posprzątaliśmy całe mieszkanie, bo Olek najpierw po jedzonku sie bawil a potem poszedł spac na balkonie, teraz zjadł i siedzi mi na kolankach, zjemy obiadek i chyba na jakiś spacerek pójdziemy |
||
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj niedobrze z tym cyckiem mój dziś 2 razy pił marchewkowy krzywił się jutro dam mu z butli
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że podróż spokojna I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() U nas byli znajomi, mały cały czas zagłuszał rozmowy swoim gadaniem Ale potem nawet przysnął sobie. Wcześniej jeszcze byśmy na spacerze nad jeziorem. Potem pewnie jeszcze na jakiś krótki spacerek pójdziemy w nosidle. Także dzień udany Za to noce mamy gorsze, ały się budzi znowu po 2 razy i ciągle się na brzuszek przewraca i płacze.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-07-17 o 16:48 |
||
|
|
|
#3277 | |||
|
Zakorzenienie
|
witamy.
ego, coralady - klinięte Spóżnione, ale GRATULACJE dla Zosi, Olka , Karolka i Majusi Cytat:
tra, a wyobraż sobie , że mnie Mała tymi dziąsełkami tak za cyca łapie. dziś aż 2 razy wrzasnęła-tak zabolało ![]() \ aja, Gratulacje dla Basieńki Cytat:
Brawo dla Naduni!!!! ![]() Cytat:
niestety, dzis dzień marudy i od 15 siedzimy w domu bo małej już sie znudziło na dworku ![]() więc dzis moja córa kończy 4 m-ce!!!!!!! |
|||
|
|
|
#3278 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekujemy za komplementJa moze nie mam duzo czasu dla domu i siebie kiedy Nino nie spi ale i tak staram sie byc pogodna, bo w koncu to jest maluszek, ktory szybko nim przestanie byc i mina bezpowrotnie te czasy, wiec siedze z nim, przytulam i setny raz opowiadam co mamy w ogrodku ![]() Czasem tylko czuje, ze robie cos nie tak, kiedy nie jest w stanie zasnac, kiedy placze okropnie i nie mam zielonego pojecia dlaczego... Czuje sie bezradnie i boje sie, ze synek jest nieszczesliwy Ae i to mija kiedy widze jak sie do mnie usmiechaCoz, nie mam dziecka idealnego ale kocham je ponad zycie i wiem, ze przyjdzie dzien kiedy zasnie bez smoczka a dzien uplynie bez placzu Cytat:
Nino daje rade bardzo ladnie przez kilka chwil a pozniej placz![]() Czy i wy macie lub mialyscie takie trudnosci w usypianiu dzieci? Moj nie jest w stanie zasnac zanim przejdzie w stan marudzenia a i bez smoczka nie da sie obyc... I nawet nie mam pomyslu jak sie za to zabrac...Cytat:
![]() Oby wam sie tam poukladalo w zyciu Cytat:
TZ robi lasagne Alez glodna jestem
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Będziesz uciekać
![]() Dzięki Cytat:
Kasia znowu smoczek musiała mieć zawsze do spania, ale po 1,5 roku zaczęłam zabierać i w końcu "zgubiliśmy" w piaskownicy. ![]() A się będę chwalić teraz a co ![]() 1. Basia zjadła 1/4 jabłka i jak połknęła to oczy na miskę i na łyżkę czy już nakładam 2. Trzymam grzechotkę w ręku |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za pocieszenieI za postepy
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka-
aja- dla zdolnej Basiunimoja Nadia już ładnie główkę podnosi również na miękkich powierzchniach ![]() Zapisałam się z ta noga na wtorek, ciekawe, co mi powiedzą, bo to juz tydzień temu się przewróciłam.
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to teraz pełnoprawne gratulacje!!!
![]() Cytat:
a jak bardzo zmęczony to potrafi bez usnąć... zrozum tu dziecko... no boli boli i to coraz bardziej jakby... chociaż gin ostatnio stwierdził że ta ziarnina bledsza się robi ale mnie i tak boli z tej strony bo ja mam po lewej stronie , dlatego nie działamy ![]() ... jeszcze na dodatek mam stan zapalny jakiś w cytologii wyszło i w ogóle du... jak nie urok to .... ![]() Cytat:
![]() Trai mój Oli to samo hehe zmówili się z Nadusią na łóżku nawet daje radę pięknie a ja mam aż łzy w oczach za każdym razem tylko tak na lewą stronę się przechyla ciągle że zawsze się przeróci na plecy...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-17 o 18:27 |
||
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia jeszcze przewrotki na plecki nie opanowała, ale skoro Oli się nauczył, to może i ona do niego dołączy
widzę, ze jak już się męczy, to i tak jeszcze walczy, żeby ten łepek trzymać.Możecie polecić jakąś fajna patelnie grillowa?
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-17 o 18:56 |
|
|
|
#3284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
o produktach w słoiczkach
http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/ ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
może dlatego jest taka, bo ja to boli, swędzi, nie wiem dyskomfort ma, moze byc tez tak, ze to jest objaw jakiejś wiekszej nietolerancji lub alergii na coś i może taka alergia objawiać sie tez np. nadpobudliwościa, nadwraźliwością na bodźce ( hałas, światło...) . ja np mam alergię i jak jest czas na moje alergeny, to nie tylko mam objawy fizyczne typu katar i duszmości, ale tez własnie jestem poddenerwowana, mam stan podgorączkowy, wszystko mnie drazni.... Cytat:
a próbowałas ten magnez, nic nie pomogło? ![]() w Ikei kiedyś widziałam, wyglądała całkiem nieźle ale nie stosowałam
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś zaliczyłyśmy pierwsze przewijanie w samochodzie
![]() wracaliśmy od mojej mamy, czekaliśmy pod sklepem, bo TŻ był umówiony z klientem, który miał być za 10 min, do domu jeszcze ok. 20 min drogi, a tu kuuupa idzie. Ale szybko i gładko poszło
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas nieludzki upał,
mała kiepsko to znosi, dzisiaj spotkaliśmy się, ze znajomymi którzy mają synka tydzień młodszego od Idalki, nigdy wcześniej nie było tyle wspólnych tematów ![]() Cytat:
sama w łóżeczku, tylko smok jest jej potrzebny, i nie uważam żeby to był problem kiedyś przejdzie samo, a jak nie przejdzie to będziemy walczyć ze smokiem za kilka miesięcy, ale wogole mnie to nie martwi ![]() u nas smoczek jest takim rytuałem przy zasypianiu, tylko wtedy go używamy, jak dam jej smoczek w dzień a nie jest zmęczona to wypluję, a ja zassie to znaczy że chce jej się spać Cytat:
Wanilko Niutka może mieć rację z ta alergią, czasami alergia nie objawia się na skórze ale powoduję, że dzieci są nadpobudliwe, w rodzinie tż był taki przypadek, dziecko miało alergię na białko krwie, ale nic mu się na skórze nie wysypało, ale cały czas płakał biorę magnez od 3 dni, mam nadzieję, ze będzie lepiej
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-17 o 21:13 |
||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
niutka- dzieki
jestem w szoku, Nadia zaczela sama sie do siedzenia podnosic, gdy w lezaczku sobie siedziala. Gdy juz to opanowala, to non stop siadala i nawet potrafila usiedziec bez podparcia z minute.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-19 o 17:09 |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Idalka też w leżaczku próbuje siadać
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, poparzyłam dziś Anikę na dworze
Byliśmy nad zalewem, Aleks szalał w wodzie a ja z małą siedziałyśmy w cieniu. Nie posmarowałam jej kremem bo uznałam że nie ma potrzeby skoro cały czas jest schowana, leżała sobie na kocyku zadowolona, kocyk był na piasku. I wszystko było pięknie, po 3 godzinach przyjechaliśmy do domu a Anice zaczęła coraz bardziej czerwienieć skóra na buzi i rączkach, tak jak leżała. A mój ojciec stwierdził że przecież piasek odbija słońce i nawet w cieniu opala A ja nie wiedziałam Wieczorem po kąpieli skóra na buźce była już mocno czerwona, posmarowałam balsamikiem a malutka płakała Normalnie po jedzeniu usypia bez problemów a dziś już 2 razy musiałam ją wyciągać, na pewno ją piecze Boże, jaka ja głupia jestem...najgorsze że miałam krem pod ręką, smarowałam Aleksa i on nawet śladu zaczerwienienia nie ma a malutka poparzona Mam nadzieję że do jutra zblednie i będzie ok ![]() ![]() ![]() Tajka, śliczna Lenka, fajnie że już się aklimatyzujecie Madzik, to Ci ulżyło, i dobrze, tylko nie zacznij sobie wkręcać ciąży za każdym razem ![]() Iweczka, gratki 4 miesiąca |
|
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik jak masz zsiadłe mleko albo śmietanę to posmaruj!!!!!
Natłuści troszkę skórę, a chłodne przynosi ulgę |
|
|
|
#3292 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz też Nadia śpi a moje cycki pękają w szwach więc zaraz laktator pójdzie w ruch kochana chciałam na ciebie zagłosować ale znowu się nie da a na ego głos poszedł bez problemu Cytat:
wiem że zaraz mnie okrzyczycie ale wsadziłam Nadię dziś w nosidło u koleżanki i co i dziecko dziś jak marzenie (nie wiem czy to sprawa nosidła czy może tego że ja wyluzowałam), długo w nim nie pochodziliśmy może z pół godz, coraz bardziej mnie nakręca sprawa chusty nosidełko odpada ze względu na to że nam było obu gorąco a Nadia bardziej zimnolubna jest nosidło na razie pożyczyłam od koleżanki i zobaczę jak będzie się w nim zachowywać przez ten tydz Tajka dobrze że podróż minęła tak spokojnie, Lenka jak zwykle wygląda cudownie, boskie ma oczka Cytat:
aja eirene mam nadzieję że ziarnina sama zniknie, szkoda by było żebyś do szpitala na zabieg szła Cytat:
o kurcze w życiu bym na to nie wpadła że może to przez te rączki wydaje mi się że jej nie przeszkadzają bo nimi nigdzie nie drapie i nie miętoli no może po kciukiem który wiecznie ląduje w buzi ![]() Anessa nie pomogę bo Nadia raz zasypia ze smoczkiem innym razem go w ogóle nie potrzebuje Cytat:
tra super ![]() gosik przykra sprawa może spróbuj z tym zsiadłym mlekiem albo jedźcie do apteki po jakiś specyfik na poparzenia
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-17 o 21:55 |
|||||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo jutro na pewno będzie lepiej dużo ją natłuszczaj ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Dziewczyny a jakiego kremu z filtrem używacie dla maluchów?
|
|
#3294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wanilko no właśnie tak jak niutka pisze może to alergia i dlatego tak się zachowuje... alergie przybierają różne postaci ja np miałam alergię na mleko krowie i jak wypiłam to ciągle musiałam odchrząkiwać bo mnie drapało w gardle
także może biednej cos przeszkadza...Cytat:
ja jeszcze nie przewijałam w aucie Cytat:
![]() u nas też smoczek to rytuał do zaśnięcia nie wiadomo jakby się wiercił kręcił dam tylko tetrusia i smoczek i oczy zamknięte oczywiście nieraz wypluwa i zaraz tzreba wkładac znów ale widac uspokaja go ten smoczek... na razie też się tym nie martwię będziemy za jakiś czas ![]() Cytat:
no mój w bujaczku podnosi głowe ale nie aż tak no i jak go biorę do karmienia to ciężko mu leżeć na moim ramieniu podnosi tą głowę że masakra ![]() brawa dla Nadii ![]() Cytat:
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dlaczego mamy okrzyczeć, super ze małej się podobało moja za to przez ten upał jest marudna, a noszenie odpada bo się obie pocimy strasznie
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam Nivea:
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...-slonce-SPF-30 Kupiłam, to zużyję, bo działa, ale nie lubię go. Jest strasznie gęsty i tępy. Trudno go rozsmarować. Młody się strasznie niecierpliwi, bo smaruję, smaruję, a skórka ciągle biała od kremu. Mam zamiar kupić mleczko, powinno być łatwiejsze do rozsmarowania: http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...-slonce-SPF-50 Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-17 o 22:03 |
|
|
|
#3297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadia wcześniej nie próbowała nawet głowy dźwigać, dlatego tak mnie zdziwiło, ze od razu zaczęła siadać Teraz, jak jej podaje palce, to się tez podciąga do siadu.
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dołączysz do chustujących marsupujących się i bondolinujących hehehe ja też mam taką nadzieję ale wątpię bo mnie boli dalej... a już powinna zniknąć... chyba wolę iść i niech mi to raz na zawsze usunie tylko boję się że znów będzie mnie tam wszystko bolało...znów szwy itd... ja używam linomag sun ale szczerze już go nie kupię... źle mi się rozsmarowuje jest takie gęsty bardzo... a to 30 teraz nad morze jedziemy muszę 50kupić... gosik tak zsiadłe mleko działa cuda wiem po sobie
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Tra
a ten Eucerin dobrze się rozsmarowuje?
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie dobrze, nie zostawia białych śladów.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

chyba musze popytac znajomych albo poszukac gdzies

Czuje sie bezradnie i boje sie, ze synek jest nieszczesliwy
Alez glodna jestem

... jeszcze na dodatek mam stan zapalny jakiś w cytologii wyszło i w ogóle du... jak nie urok to ....