|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
niutka nic o 4miesiacu nie ma
ale damy rade![]() kupilam wczoraj Tymkowi gryzaki z TT, 2 rodzaje i w domu doczytalam ze jedne gryzkai sa na przednie zeby,a ten drui gryzakna zeby 3i4. no ale sie przyda za jakis czas. TYmo pakuje wysztko d o buziola. najbardzije mupasuje tetruś. dzis tak zawadzil o te swoje zeby ze podarl pieluche i cignal rekoma a niktki miedzy zebami.ech i trzeba bedzie pilnowac zeby jaakas tragedia sie nie urodzila
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo to przeciętna, a Twój Tymuś wysforował do przodu ![]() mnie Fran bardzo gryzie w cycule jakos mi sie wydaje, że starsze mnie tak nie gryzły, albo pamięc krótka ale rozumie jak ja strofuję, patrzy tak na mnie " oj tam oj tam mama, daj spokój " ![]() a jakby ktos nie wiedział to jak dzieciaczek nie chce puścic za chiny, Fran na szczęscie puszcza, to najmniejszy palec między zeby w kąciuku ust lekko włozyc i powinno puścić
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-07-18 o 00:23 |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
w ogole zastanawiaja mnie te soki jablokowe, bo dzis przez pomylke dalam Tymkowi nektar jablkowy z miętą. smaokowalo mu niesamowicie.mamjeszcze sok winogronowy z ziolami, tez po4misiacu. to moze tez sprobuje. mam nadzieje ze moje dziecie bedzie wszytskożerne.
ja wiem ze nie znosilam nigdy ale to prze nigdy miody-w zadnej postaci ( juz w przedszkolu wymiotowalam nazpach miodu).a reszte jadlam bez problemu
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dzisiaj wstawałam do Olka od 3 ran o co pół godz żeby mu smoka włożyć, bo postanowiłam go przetrzymać z jedzeniem i o 5:30 juz go wzięłam i co się okazało, że moje dziecię ma pieluchę pełną siusków i oewnie mu przeszkadzały, a głupia matka nie pomyślała, bo zazwyczaj ma suchą no ale przebrałam, najadł sie i dalej śpi, a ja się szykuję, bo jadę dziś na manicure, a Olek jedzie do dzieciaków i muszę znowu caly bagaż spakowaćwymyślilismy wczoraj ze znajomymi, że pojedziemy sobie na weekend do Okuninki nad to jez. Białe, bo mamy ok 250km i w razie co to szybko wrócimy do domu, ale chyba ma nie byc pogody ![]() oczywiście przypominamy się z głosami: http://pl. lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja po pl. coralady głosik poszedł później jak mały sie obudzi pójdzie drugi, tamtego kompa ![]() i proszę nie pisać mi tu za dużo, bo nie będę miała jak Was nadrobić
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
dobry
dziś wyniki, ciekawe co to będzie z jednej strony stresuję się że nic nie wykryją a z drugiej nie mogę się doczekać co wyhodowali, takie mam rozdwojenie od ranaCytat:
niesamowita jest Nadusia też ucieka z fotelika ale jeszcze z niego nie wyskoczyła :P jestem zafascynowana jak nasze dzieciaczki zmieniają się dnia na dzień ba z godziny na godzinę , niedługo będziemy opisywać co nasze pociechy nabroiły i jak bardzo tęsknimy do momentów jak tylko leżały ![]() gosik Nadia miesiąc starsza i też tylko na razie sama na boczek się przewraca, na brzuszek w ogóle nie umie a z brzuszka na plecki zdarzyło jej się z 4 razy ale zastanawiam się czy to nie był przypadek bo już od tyg tego nie powtórzyła, jak tam Anika?? lepiej już z jej skórą, biedaczka od samego rana o niej myślę diatoma
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-18 o 09:30 |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
ego-hehe, jak Ola w pieluszce mokrej przetrzymalas
![]() moze bedzie ladnie akurat wanilka - trzymam kciuki za wyniki badan ![]() Nadia z rana takiego nerwa miala przez to siadanie, caly czas mnie lapie i sie podciaga. Ledwo udalo mi sie ja uspokoic i uspic, bidulke, bo juzwymeczona byla.
|
#3337 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam te słoiczki i kusi oj kusi ![]() kurde byliśmy w rossmanie i nie kupiłam no. może w kołobrzegu kupię w takim razie jak już pojedziemy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeny przeraziło mnie to co piszesz o tym zahaczeniu pielucha o zęby ![]() Cytat:
ja np tak reaguję na arbuza nienawidzę go od kiedy się zatrułam Cytat:
\mój dziś wstał o 3.30 to nie jest źle. generalnie ostatnio o której by w nocy nie wstał czy to 2 czy to 4 to i tak wychodzi nam 6karmień na dobę czyli ok więc już się tak nie wkurzam jak wstaje o 2,30 na karmienie hehe chociaż wolałabym tą 5... marzenie...:pr osi: ale nie narzekam bo wstawał kiedyś o 3 zaczęłam narzekać że chciałabym do 4-5 i przestawił się na 1-2 także nie narzekam już ![]() Cytat:
Gosik_s jak tam Anika? dobra idę karmić głodomorrę bo już jęczy na łóżku
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale spryciula moja np. jak tylko złapie mnie za rękę, lub bluzkę to odrazu sie podnosi ![]() tak jak Niutka napisała, z każdą chwilą , minutą Nasze dzieciaczki stają się bystrzejsze Cytat:
![]() Cytat:
ego, ego, oczywiście już zagłosowałam mam nadzieję, że coś wygrasz!!
|
|||
|
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj bidulka z Nadusi chciałaby sobie posiedzieć a ty ją do spania zaganiasz eirene iweczka montii chyba przedłużyła wypoczynek
|
|
#3340 | |||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj jedzenie o 5 i potem spanko do 9. Teraz kawę piję, a mała znowu na brzuszku leży, ciągle się przekręca na brzuszek, i tak leży, tylko kiedy przestanie przy tym marudkować ![]() Cytat:
fajny ten kojec, ale gdzie ja to wszystko zmieszczę ![]() brakuje mi pokoju dla małej ![]() siostra używa kojca i jest zadowolona, aktualnie mały posiedzi godzinkę, ale zawsze coś można zrobić Fran taka ruchliwa, super, nie mogę się doczekać kiedy moja będzie się tak obracać Cytat:
też gdzieś o tym czytałam, ja nie smaruję bo to wg mnie zbędna chemia na buzi, ale chciałabym kupić na takie ekstremalne sytuację, jakbyśmy w bardzo upalny dzień musieli dużo załatwić czy samochodem jeździć, i nad morze ego_ego oczywiście głos Cytat:
![]() iweczka kiedy wracacie do domku?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-18 o 10:52 |
|||
|
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Wanilka trzymam kciuki
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Anika na szczęście noc przespała spokojnie, wstawałyśmy normalnie. A dziś czuje się chyba ok, uśmiecha się jak zwykle a buźka zaczerwieniona ale już nie tak rozpalona jak wczoraj. Ufff, drugi raz nie zafunduję niemowlęciu opalania...Aja, oj nie, Anika kręci główką i przeważnie trzyma ją na bok, obkładanie odpada. Diatoma, Aleksa smaruję zawsze wlaśnie Nivea, fakt że ciężko rozsmarować. U nas zęby wychodziły szybko, najpierw jedna jedynka a potem trzy naraz, potem tak samo następne. Teraz wychodzą mu jeszcze 5. Niutka, nie zamierzam już dopuszczać do takiej sytuacji ale kupię coś na oparzenia, na wszelki wypadek. Wanilia, Eirene, |
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
Izabela, wiesz co moja znajoma wyrzucila lozeczko drewniane a w to miejsce wstawila turystyczne na kolkach, ktore zadnia pelnie role kojca, a w nocy lozeczka. i powiem szczerze ze chyba zrobie podobnie, jak juz zajdzie potrzeba kupna kojca. akurat to z baby ono, ma bok caly otwierany wiec dziecko moze samo sobie tez wejsc i wyjsc jak bedzie wieksze. natomiast na taki typowy kojec kwadratowy to trzeba miec wieccej miejsca rzeczywiscie bo to spore jest.
Eirene, wiesz co ja z tż mielismy zęby w wieku 3miesiecy, no i w sumie, jak by TYmo sie w terminie urodzil to tez mial by wlasnie 3 miesiace. egoego, coraldy ,zaglosowane. Wanilia, o ktorej masz odbior wyników? Tymo juz od ponad tygodnia budzi sie ok 7-8 zjada dopiero o 9! no obłęd jakiś. komicznie wyglada natomist to jak mu wkladam ten gryzak do buźki, a on myśli że to smoczek i chce to ssac. ale jak ma wiecej energii to trzyma sobie w rączce i gryzie. w ogole butle z piciem sobie podtrzymuje, po czym wyjmuje z buzi i potem wklada i robi to ze 100% celnością ![]() mój teść kupił Tymkowi rampersik w Intermarche z napisem Będę taki jak mój tata. ale moj tż się ucieszyl. w ogole gatunkowo nienajgorzej, zobaczymy jak bedzie jak wyschnie, bo teraz uprane. no i nie sprala sie marchew z mojego ulubionego bodziaka. i musze za radą aja1 kupic jakis wybielacz chyba.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-18 o 11:05 |
|
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w małym mieszkaniu to wystarczy obnizyc łózeczko na najnizszy poziom i jest kojec jak mieszkalismy na wynajętym to tak miałam, ale teraz mam łóżeczko na piętrze, więc na dole musze mieć kojec
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Kasi od początku myłam zeby jak tylko wyszły. W efekcie młoda ma tylko jedną plombę, a jedynki wyszły jej dopiero w tym roku, czyli długo miała mleczaki. Gosik jak dziś z opalenizną?? Wanilka trzymam kciuki i pisz szybko co i jak Dobra uciekam ogarniać, będę zaglądać
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
witam. my bylismy rano na pobraniu krwi z malym. a jestem az w szoku bo spal od 20 i o 5 rano musialam go budzic zeby sie szykowac do lekarza
pierwsszy raz tak dlugo spal. i bylam w urzedzie pracy sie zarejestrowac i maly jest ubezpieczony.
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja mam taka wizję, że łóżeczko ma służyć do spania ![]() no, ale pewnie się tak skończy jeszcze myślałam, o takim płotku rozkładanym na podłodze, w salonie bym jej na podłodze robiła plac zabawy
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam lamaze emanuela
mam nadzieję że do czwartku dojdzie ![]() Cytat:
juz i tak połowa rzeczy stoi u rodziców na górze bo tam spędzam większość dnia. gdyby to miało być u nas to bym nie przeszła przez pokój chyba
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kojec potrzebuje zeby dziecko nie mogło sie przemieszczac po domu jak coś robię, płotek to tak raczej dla efektu wizualnego się nadaje, ale raczej nie chroni, chyba, że masz na mysli taki z wysokich prętów jak w łóżeczku ? a zębami to jestem zdania, ze mycie niewiele zmienia, moja córa myje zęby bardzo pilnie odkąd trzyma szczoteczkę, ja jej myłam też wcześniej i co- ma regularnie robione ząbki od 3 rż. ciagle co jakis czas jakiś ząb do zrobienia, fortuna juz na to poszła a mój synalek zębów nie lubił nigdy myć i nie mył regularnie, a do 6 rz ani jednej dziury nie miał, dopiero teraz jak ma 7 lat w mleczakach mu sie zrobiły 3 dziurki ale malutkie- juz zrobione moje dzieci miały póxno mleczaki, i stałe tez późno, córka ma prawie 9 lat i jeszcze ma częśc mleczaków, pierwsze jej wypadły jak była juz w połowie 1 klasy , a mój syn 7 i jeszcze mu nie wypadł ani jeden mleczak
|
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
ego-ego oczywiście zagłosowane.Dziekujemy za podwójne głosy
eirene ,diatoma właśnie wiem,że z naszym zdjęciem jest problem Moze trzeba pare razy spróbować Tak czy siak dziękujemy wam!!!Diatoma doczytałam,ze się udało.Dziękujemy!!!Może w przyszłym miesiącu jakaś inna dziewczyna wystawi zdjęcie to będziemy klikać, co?Kto chętny? i jak co rano prosimy o głosy ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl Tra teraz dopiero doczytałam,że Nadia już siada Gratulacje dla zdolniachy!![]() Tak sobie myslę,bo zobaczyłam jej zdjęcie na nk,że dawno nie było na wątku blackrose ![]() Nie mogę znaleźć w pobliżu neurologa dla Li
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-18 o 11:33 |
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
czeeeeeeeeść
![]() chyba nie nadrobię wszystkiego to co zapamiętałam gosikk skąd mogłaś wiedzieć że aż tak się Anika opali? wczoraj własnie nie było jakieś mega upalnie znowu no ale to możliwe że od piasku własnie to poparzenie. następnym razem już będziesz wiedziała. człowiek uczy się na błędach. ale dobrze że już lepiej a ja uczę się mądrości na waszych sytuacjach, dużo mi to daje i jestem jakaś taka mądrzejsza w różnych tematach... ![]() wanilko trzymam kciuki za wyniki!!!!!!!!!!! niutka ołł jaka spryciura z Fran super jest wędrowniczka już rośnie![]() iweczka kurczę no to macie wypoczynek my chcemy jechać we wrześniu do Zakopanego lub nad Solinę, też jestem ciekawa jak to będzie![]() u nas zęboleeee chyba idąąąą. jest okropnie, w ciągu dnia ciągle na rączkach no i mała coś w buzi musi mieć żeby gryźć, w nocy budzi nas przeraźliwy krzyk z łóżeczka, węzmę przytulę i idziemy spać dalej. i tak kilka razy ![]() czy to możliwe że to od zębów? bo raczej jak są złe sny to takie odgłosy są inne a tutaj płacz okropny ![]() corolady, ego głosik ja nie mam problemu z głosowaniem więc klikam śmiało
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-18 o 11:38 |
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie mogła się przemieszczać musiałabym poczytać o tych "ogrodzeniach" chyba doliczyło 0,2 punktu ![]() ale zobaczcie co pod zdjęciem pisze Punkty nie są doliczane bezpośrednio po zagłosowaniu. Głosy poddawane są dodatkowej, automatycznej analizie, co powoduje, że nowe punkty mogą pojawić się nawet z kilkuminotwym opóźnieniem. u nas małe miasteczko ale neurolodzy są
|
|
#3353 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kursowaliśmy trochę przez dwa dni i teraz trzeba wizaz nadrabiać Dzisiaj byliśmy na trzecim szczepieniu. Alan dzielnie to zniósł i długo nie płakał Pediatra poradziła mi, że już mogę dawać słoiczki mimo, że mały tylko na piersi, w końcu za pięć dni kończy pięć miesięcy. Może dzięki słoiczkom będzie bardziej najedzony i nie będzie się w nocy budził tak jak to było kiedyś Waży 7100g Nie mierzyła mi go ale zmierzyłam w domu i jakieś 68cm. Ale te dzieci rosną ! Wiem, że już była mowa o fotelikach ale nie mogę znaleźć. Aja Ty pokazywałaś ostatnio fotelik możesz jeszcze raz wkleić linka ?
|
||||
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś wstałam o 6 żeby złapac siuśki i udało mi się Cytat:
Badanie było ogólne więc nei wiem ile jest leukocytów. Dlatego pediatra dała na szczegółowe. A pro po obniżania łóżeczka, kiedy to się robi?
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
A skąd jesteś?? U nas jest np. jeden. a nie mieszkam w dużym mieście.
Niutka a jak u Ciebie i Tż było z zębami?? Ja np w 8 kl miałam jeszcze wyrywane mleczaki, mało mi się zęby psują. Może to jest genetyczne. Dziewczyny kiedy dostawałyście skierowanie na usg bioderek?? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
to tu: http://allegro.pl/arus-drewniane-krz...652506083.html Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-18 o 12:04 |
|
|
|
|
#3356 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Szukam tego neurologa dziecięcego i nigdzie sie nie moge znaleźć.U nas w szpitalu nie przyjmują nowych pacjentów ![]() Cytat:
Supe r,że taki z niego dzielny chłopak![]() Nie wiedzialam,że po 5 miesiącu juz mozna podawac słoiczki ![]() Cytat:
![]() Ja łapałam przez 3 dni do woreczka i w końcu się wkurzyłam,mocz złapałam do pojemniczka.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-18 o 12:17 |
||||
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Ale taki do jedzenia??
to tu: http://allegro.pl/arus-drewniane-krz...652506083.html[/QUOTE] aja samochodowy Chyba, że kto inny wklejał a mi się coś pomyliło
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja to nie ja.
ja mam taki: http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...686334890.html W sumie jestem z niego zadowolona, 3 dziecko już w nim jeździ, a w domu robi za fotel bujany
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
jakos od rana probuje cos napisac i mi nie idzie.wstalam po 7 zajrzalam i poszlam spac dalej.obudzilam sie po 9.przed 10 przyszla pani doktor do Michala.zbadala go zmierzyl i zwazyla.Ma 64cm i wazy 7360 .pytala czy podaje mu owoce bo zauwazyla sloiczki.mowie ze tak jablko i marchewke.no i powiedziala ze mozna podawac tylko zeby to byl jeden owoc albo warzywo dziennie bo jest jeszcze malutki.poza tym powiedziala zeby kaszke ryzowa mu zrobila i tez moze byc owocowa.mysle czy nie zrobic mleczno ryzowej bo nie chce mi sie sciagac mleka do ryzowej poza tym maly zdrowiutki i jest ok.ze mna cos dzisiaj gorzej bylam sobie po wizycie zrobic sniadnie i tak mi sie w glowie zakrecilo ze myslalam ze upadne.teraz to samo.malego sobie polozylam i ja siedze obok niego.nie wiem czy to cisnienie czy moze to ze ostatnio malo jem zadzwonie moze do tz bo kurcze dziwnie sie czuje przyznaje sie bez bicia czytalam po lebkach co pisalyscie bo nie mam sily
|
|
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
Na piersi po 6 miesiącu chyba.Tak planowałam - przez 6 miesięcy tylko pierś ale będzie 5 miesięcy
Niektóre dziewczyny już bardziej w tym siedzą bo już zaczęły podawać słoiczki a ja jeszcze laik w tym temacie.
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-07-18 o 12:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

ale damy rade

z jednej strony stresuję się że nic nie wykryją a z drugiej nie mogę się doczekać co wyhodowali, takie mam rozdwojenie od rana

Tak czy siak dziękujemy wam!!!Diatoma doczytałam,ze się udało.Dziękujemy!!!
Gratulacje dla zdolniachy!