|
|
#2431 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
Czekoladowe ciasto z cukinią, obiecane
i muffinki cytrynowe z makiem, bardzo mi smakowały jak na taki zwyczajny przepis, ale ja lubię cytrynowe rzeczy.
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Czekam na przepisy więc ![]() I chyba już dobranoc.... |
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
I ja idę zmywać, w końcu ![]() ---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Cytat:
w nosie mam taką promocję
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-07-18 o 02:41 |
||
|
|
|
#2434 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Malla,
Dawałam Ci na samym początku paczuchę dla Blair. Musiałaś odłożyć w tym całym amoku To jest to o czym mówiła Cholerka klipsy i magnes.
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
O tu jest: http://fabrykaprzepisow.pl/czekolado...igelli-lawson/ Tylko ja go trochę zmodernizowałam No i jakbyś piekła, to kładź małe porcje ciasta, ja kładłam duże i ciastka zlały mi się w jedno Cytat:
Wszystko z paletek Sleeka (Original i Storm) Góra pomalowana na opalizujący na złoto różowy, w kąciku zewnętrznym brąz, a dołem jasno-złoty + kreska eyelinerem - żadna filozofia Zdjęcia jakieś będą...Co do demoralizowania, to o tak - on potrafi zdemoralizować mnie bardziej (+ jego koledzy), Melce opowiadałam
|
|
#2436 |
|
Konto usunięte
|
hiper, Malla ja co najmniej raz do roku mam z poczta jakąś jazdę. Tylko że tym razem jestem pewna iz to jest list z pismem terminowym. Nawet nie mam siły ich zwarczec
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej witam po weekendzie
jak się Wam udał? mnie jak zwykle za szybko. wszystko było super za wyjątkiem drogi do Krk. w busie 25osób jak sardynki, na dworze 30pare stopni i wspomnienie o klimatyzacji ![]() jak imprezka jedna, druga? ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Naszła mnie taka refleksja, że częściej bywałam na spotkaniach jak nie mieszkałam w Krakowie niż teraz, jak jestem na miejscu...
|
#2440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pędzli do podstawą jest pędzel do pudru, pędzel do różu/bronzera i z 3 pędzle do oczu. Interesuje Cię bardziej Maestro czy Hakuro? |
|
|
|
|
#2441 |
|
Konto usunięte
|
weekend był ok, spędziłam u rodzicieli
tylko szkoda że pół soboty było do kitu :/ za to wczoraj się zeskwierczyłam na słońcu..a dziś znowu pochmurno,echsz taki klimat
|
|
|
|
#2442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
na pewno nie dam rady nadrobić wszystkiego ale tak wybiórczo:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28187142] Niestety o Maestro za bardzo się nie wypowiem, bo nimi jeszcze nigdy nie malowałam. Tylko parę razy miałam w rekach, więc nie powiem jak z myciem, operowaniem nimi, itd.[/QUOTE] na temat Maestro troszkę się mogę wypowiedzieć, bo choć żaden ze mnie fachowiec to używam ich już niemal od roku i powiem tak: są super nie widzę żadnych ubytków włosia, rączka dobrze się trzyma, pierze się je świetnie i ich stan nie zmienił się odkąd je kupiłam. Co prawda mam w posiadaniu jedynie pędzle do oczu, ale myślę, że skoro te się tak fajnie sprawują to i do pudru będzie ok.Do pudru mam z elfa i z rossmana i oba sobie chwalę Cytat:
W sumie po co myśleć o studiach i rozwoju skoro właśnie pracuje się od sezonu to sezonu a wynajem pokoi, sprzedaż jedzenia czy pamiątek nie wymaga tytułu mgr. może to i dobre podejście, ale tak jak pisałaś jest to bardzo niestabilna sytuacja. życie od sezonu do sezonu trzeba chyba mieć we krwi ![]() Cytat:
Niestety większość ludzi nie ma co liczyć na zawrotną karierę, która będzie mu przynosić pieniądze i ciągłe zmiany. Praca jest pracą i zawsze będzie oparta na schemacie, a w związku z tym i całą resztę jakoś się układa. I zanim człowiek się nie obejrzy już idzie jak po sznurku. Rozmawiałam teraz w domu z przyjaciółką i kolegą z liceum. I do czego doszliśmy? że im jest łatwiej i lepiej żyć w mniejszym mieście. Akurat przyjaciółka wyszła na tym fajnie, bo udało jej się rozkręcić firmę i jakoś to hula. A kolega? studia na UJ, powrót do domu, załatwiany staż w urzędzie gminy, bezrobocie, teraz załatwiana posada w budce na targowicy, gdzie jedynym jego zadaniem to jest nacisnąć guzik otwierający szlaban. i 1 800zł na rękę Cytat:
Cytat:
myślałam, że mnie nic nie zdziwi na wizażu a tu jednak ostatnio siostra zaadresowała do mnie paczkę na imię Tamagoczi Cytat:
w sobotę wracałam w środku nocy sama przez całe miasto i ani przez chwilę nie pomyślałam że mogłoby mi się coś stać. tutaj już bym taka odważna nie była [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28195743]Zniżka jest Sephorowa, nie indywidualna. Nie mam pojęcia do kiedy jest. Co do pędzli do podstawą jest pędzel do pudru, pędzel do różu/bronzera i z 3 pędzle do oczu. Interesuje Cię bardziej Maestro czy Hakuro?[/QUOTE] oooo mnie by się przydał do bronzera. i bronzer też ![]() patrzyłam ostatnio na essence ale nawet dla blondynek wydawał mi się za ciemny. to był jak dobrze pamiętam sun club matt bronzing. ale nie jestem pewna. takie sporo opakowanie ma. próbowałaś go?
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||
|
|
|
#2443 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Dziewczyny, zakładamy lokaty, oferta tylko do jutra!
http://openonline.pl/lokata_pozegnanie_z_belka Cytat:
Dobre były, nie wchodził mak w zęby. Cytat:
![]() Cytat:
Toż to cudo musiało być!Cytat:
jest jasny, efekt jest delikatny, taki cień, nie brud. Nie jestem blondynką, ale dla mnie bladolicej jest jak znalazł.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-07-18 o 08:51 |
||||
|
|
|
#2444 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie te z Rossmanna i ELFa są stanowczo już niewystarczające... Ten z Rossmanna mam kilka lat i juz nie wygląda dobrze... :P Cytat:
I wcale nie jest taki ciemny, wręcz mogłabym powiedzieć, że jest bardzo delikatny. Niestety to sztuczne światło w sklepach strasznie przekłamuje kolory. Poza tym Ty jestes nieco ciemniejsza ode mnie. Więc skoro mnie odcień pasuje (dodam, że nie ma pomarańczowych tonów, tylko to taka kawa z mlekiem) to mysle, że u Ciebie również się sprawdzi Cytat:
A to czy on jest dla blondynek czy brunetek to jakaś bzdura. Chodzi o karnację, a nie kolor włosów... Ehh... głupi producenci... Ja planuję kupić jeszcze ten ciemniejszy, żeby sprawdzić kolor i w razie czego dla klientek żeby był Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2011-07-18 o 08:56 |
|||
|
|
|
#2445 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że była impreza bo nadrabiania miałam niewiele
![]() Dzięx cholerko było świetnie, jak zawsze zresztą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
?Dobrze że W. spał po naszej sobotnionocnej eskapadzie do białego rana, bo gdybym go wzięła na babskie ploty jako jedynego penisa to pewnie by zwątpił Cytat:
Cytat:
Wyobrażacie sobie że Wam facet w łóżku wyskakuje z czymś takim ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- gg sorry że nie odpisałam na sms-a, ale miałam to przemyśleć później i myślę jak widać do tej pory A Ty masz odżywkę Hegron której chciałaś się pozbyć, prawda ?Możesz mi puścić linka do kwc która to dokładnie???
|
|
#2447 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
A propos kosmetyków, chciałam pochwalić ten mineralny finisher (nie wiem czy pseudomineralny, bo nie mam składu), który zamawiałyśmy kiedyś na All. Wprawdzie opakowanie ma tragiczne i musiałam go wysypać do innego, ale jest bardzo dobry - matuje, wygładza, zmiękcza rysy i delikatnie rozświetla.
http://www.nokaut.pl/pudry-roze/lore...-poj-1-2g.html Cytat:
Ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że to tandeta. Jakby na to nie patrzeć, codziennie w wątku rozstaniowym taką tandetę uprawiam - głowa do góry, będzie dobrze, życie jest piękne, znajdziesz kogoś, kto Cię szczerze pokocha i blabla...Cytat:
Miałam przyprowadzić kolegę, u którego mieszkam - zadzwonił o 22, że jest u mnie pod blokiem i wyliczył mi, które okna mam otwarte. Mówiłam mu, że spotkanie jest na 17, bo o 22 już cisza nocna, ale widocznie on chciał zrobić wejście smoka Następnym razem go wezmę, bo jest chętny, tylko że on większość tygodnia spędza w pracy w innym mieście i najbardziej pasuje mu na spotkania sobota.To fajny, rozrywkowy i ustabilizowany człowiek, chętnie go oddam którejś z Was na męża ![]() Cytat:
A najbardziej mnie rozwaliła sugestia przeniesienia wątku na podforum paznokciowe ![]() Na jakimś tam spotkaniu wyszło, że mam informować o dobrze oprocentowanych lokatach, więc informuję Od stycznia nie będzie można uniknąć podatku Belki, więc warto "osad" z konta zdeponować na lokacie, nie jest to duży zysk, ale pewny, na kilka miesięcy w sam raz. W sprawie funduszy i giełdy nie będę Wam doradzać, bo mogę za to wylecieć z pracy.
|
|
|
#2448 |
|
|
Ja to w ogóle się nie orientuję w bankowych kwestiach. Czyli, że co... będę płacić podatek od tego co mam na koncie?
A orientujesz się jakie są koszty utrzymania lokaty? |
|
|
|
#2449 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ecrulo - zakładanie, prowadzenie i zrywanie lokat jest bezpłatne, tyle że zysk nie jest duży, bo to zaledwie kilka procent w skali roku. Podatek będziemy płacić nawet od niewielkiego zysku, więc korzystniejsze dla wielu klientów może okazać się całkowite zlikwidowanie przez banki oprocentowania rachunków niż utrzymywanie niskiego.
Nie chcę narzekać, ale Donald T. obiecywał w trakcie kampanii zlikwidowanie Belki, a zaostrzono ordynację podatkową... 3 razy TAK!!!
|
|
#2450 |
|
|
Chyba muszę się zacząć interesować, bo mam konto, póki co dochód: wpłaty rodziców i wypłata, w roku akademickim, pewnie tylko to, co rodzice sypną. Jakieś rady?
|
|
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ten dla blondynek i zaraz przy matowym Estee Lauder to mój ulubiony bronzer. Pięknie pachnie, dobrze się go nakłada, trudno zrobić sobie nim krzywdę. I wcale nie jest taki ciemny, wręcz mogłabym powiedzieć, że jest bardzo delikatny. Niestety to sztuczne światło w sklepach strasznie przekłamuje kolory. Poza tym Ty jestes nieco ciemniejsza ode mnie. Więc skoro mnie odcień pasuje (dodam, że nie ma pomarańczowych tonów, tylko to taka kawa z mlekiem) to mysle, że u Ciebie również się sprawdzi Tak, to ten sam. A to czy on jest dla blondynek czy brunetek to jakaś bzdura. Chodzi o karnację, a nie kolor włosów... Ehh... głupi producenci... Ja planuję kupić jeszcze ten ciemniejszy, żeby sprawdzić kolor i w razie czego dla klientek żeby był no to już wiem że mogę go brać ale to że jest dla blondynek albo dla brunetek to eee... przez myśl mi nie przeszło, że ktoś może to rozumieć jako odnośnik do koloru włosów bo co z tego że ja mam blond jak to nie mój naturalnyten kierowany dla blondynek= z jasną karnacją wydawał mi się po prostu zbyt ciemny. masz rację, że jarzeniówki w sklepach strasznie przekłamują. zawsze to sobie tłumaczę jak jestem w przymierzalni i z przerażeniem patrzę na swoją twarz Cytat:
ja mam???? nic na ten temat nie wiem ![]() Cytat:
![]() jakbyśmy się konkretnie zgadały, że bierzemy ze sobą penisy to i ja bym P. wzięła żeby Was poznał, bo samego to go nie przyprowadzę bo się zlunknie
|||
|
|
|
#2452 | |||
|
Pani Buka
|
dzień dobry!
Cholerko dzięki za spotkanie, muffiny pycha, ciasto czekoladowe bardzo czekoladowe, a podpasował mi pomysł maczania paluszków i tego-takiego-chrupiącego-czegoś w sosach ![]() Cytat:
Wizaż ciągle zaskakuje... Cytat:
Cytat:
|
|
#2453 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
MyLastHope - ależ mam Cię na fejsie, ale od dawna! Myślałam, że mnie wywaliłaś i dodałaś ponownie :P
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2454 |
|
Konto usunięte
|
Malla mi też ten kolega by się nadał :P
|
|
|
|
#2455 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tego hergona
![]() Jestem zachwycona serum z avonu które mi lalaith przywiozła Melka - koło 14 zrobię przelew za Ninę, bo wpadnę do banku jak będę do pracy jechać
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Emilka ale Ci ludzie pracujący w sezonie nie mają takiej normalnej pracy poza? To co oni robią cały rok?
Niestety,na szczęście nie w wakacje bo bym zwariowała. Cytat:
![]() ] gg czy ja dobrze kojarzę, że Ty studiowałaś historię?
|
|
#2459 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28197612]No i co z tego?
![]() W sumie... Jakim?!?!
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

i muffinki cytrynowe z makiem, bardzo mi smakowały jak na taki zwyczajny przepis, ale ja lubię cytrynowe rzeczy.

.

) 

Normalnie będę zdjęcia z okna robić, bo to już któryś raz to samo auto widzę podrzucające swoje śmieci i robiące syf 

A najbardziej mnie rozwaliła sugestia przeniesienia wątku na podforum paznokciowe