|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Witam po weekendowym niebycie
sporo nadrabiania mnie czeka - robię to na raty jeszcze się tylko pochwalę, że kończymy dziś 38 tygodni![]() Cytat:
![]() ja wolę, żeby mnie nawet obudził, po prostu muszę być w pełni doinformowana w kwestii tego, gdzie się znajduje![]() ![]() Cytat:
No to powodzenia Madziulka! |
||
|
|
|
#4052 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co to za doły
![]() Cieszyć się trzeba a nie narzekać Przecież mamy z czego!!!! ![]() Cytat:
Nowego tygodnia mocno gratuluję A sen ... boski Tylko dlatego musiałyśmy porywać od kogoś moje własne dziecię? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma z tym problemu raczej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I bardzo się cieszę, że wpadłaś nam o tym napisać Powodzenia dla Was!!!
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!!!!
Witam i ja z pracy nuda okropna. Pogoda tez fatalna. Zimno i pochmurno. Spać sie tylko chce. Ide poszukać jakiego zajęcia.
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najważniejsze, że w końcu jesteście w domku Cytat:
ja ze swojego prowadzącego byłam zadowolona, niestety do czasu, pod koniec ciąży się na nim zawiodłam, ale szkoda gadać ale wracając do Bramskiego, mam nadzieję, że mi się uda na niego trafic przy porodzie. Śmiał się wczoraj na IP, że teraz to kiepskie warunki ale jak z 3 dzieckiem bym chciała rodzić to już będzie super-hiper ![]() To Wasze wizyty musiały ciekawie wyglądać, dwóch kolesi gada sobie o ciaży, a przyszła mamusia grzecznie siedzi z boku przynajmniej tak to sobie wyobraziłam po Twoim opisie.Bardzo podobało mi się, że w prost powiedział, że mój prowadzący źle mi wyliczył termin porodu, a nie jak większośc lekarzy, za wszelką cenę broni swoich tyłków. |
||
|
|
|
#4056 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do szpitala, to pocieszeniem niech będzie że nie wyjdziesz już z niego sama!!!Cytat:
I brawa za kolejny tydzień!!!Duża dziewczynka już z niej ![]() Cytat:
I oczywiście że cię nie opuściłyśmy - jak już się przeterminować to zawsze w kupie raźniej ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Pięknie małego przetrzymałaś I najważniejsze że już nareszcie jesteście w domku Wodaqua tobie też gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodnia! I oby ta cholerna rwa już nie wróciła A ja do 19.30 będę czekać jak na szpilkach na moją położną i zobaczymy do jakich wniosków dojdziemy Co do objawów porodowych to u mnie absolutna cisza... Ech masakra
|
|
#4057 | |||
|
Zadomowienie
|
Miałam chwilę przerwy, bo tat podrzucił mnie do pracy ze zwolnieniem... Ale się nasłuchałam miłych rzeczy na swój i brzuszka temat
![]() Cytat:
![]() Też polecam, wczoraj mężulkowi pięknie brzuszek chmurką przykrłam, bo się martwił, że wygląda jak wieloryb ![]() No Beata, leżę, ja pierdzielę.... U Ciebie cza już na szopa, serio... Cytat:
Własnie - łatwo lekarze dają zwolnienie dla męża na opiekę dla żony po cc? Korzystała któraś? Dziękuję, nawet nie wiesz jak się cieszę i jakiego powera mam teraz... Cytat:
![]() Ad. 2. Słodkie Ad. 3. ![]() Chyba na końcówkę humorek gorszy, może coś przyjemnego sobie obejrzysz... dla tygodnia i brzuszka.Pierwsza miesięcznica
|
|||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek.Po żebrach mi się zaczął już rozpychać :P Dokładnie...niech się dzieje co chce
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
wypił kolejną 50 ml , zasnął na 10 minut i od nowa miauczenie, płacz
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Skurcze się pojawiły
nawet regularne, tylko co z tego jak ja ich nie czuje GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zapomnialam dodać ze zaczynamy Dzis z Wiki 36 tydzien
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
JEdnak z opowieści tutejszych dzieci ciężko sie tu aklimatyzują. Podobno to wina wilgoci i wiatru i dzieciaczki często maja katar i problemy z gardłem. Ale na ile to jest reguła to nie wiem Zależy też pewnie od pogody, od tego, gdzie mieszkacie.. Ale jak sie pogoda nie zmieni i bdzie tak jak jst teraz to ja nie polecam, bo szkoda czasu i pieniedzy Pewnie nie pomogłam
|
||
|
|
|
#4063 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja też jakaś sceptyczna jestem do tego całego "Języka". Książkę poleciła mi moja przyjaciółka, mama 4-miesięcznego Maćka, która stwierdziła,że łykała książkę jak głupia, no i część rzeczy wprowadziła i sobie chwali, ze działają. Po tej reklamie książkę zamówiłam, zaczęłam czytać, ale po pierwsze - połowa wylatuje mi z głowy, po drugie - jakoś jej nie łykam jak ona (prawdę mówiąc nudzi mnie ). Do dziś zmęczyć jej do końca nie mogę... Może ją warto czytać, jak już dzidzia jest na świecie, wtedy reagujesz na konkretny problem w/g tej książki???? Bo teraz to za duży natłok info jak dla mnie![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, , że sporo z Nas ma takie dylematy tu Cytat:
za brak paciorka!!!!! I za inne wyniki też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4064 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No ja bardziej martwie się o podroz, nie pomyslalam nawet o tym ze moze byc bardzo wietrznie.
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a trafiłam przypadkiem. jak zaszłam w ciążę to nie miałam w wawie zaufanegi gina, więc poszłąm do 2 na czuja do medicoveru- jednym z nich był Bramski i przy nim zostałam ![]() to życzę i Tobie i sobie i wszystkim chcącym rodzić na Inflanckiej, żeby do niego trafiły ))Elu GRATKI!!!! Sara GRATKI ))
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sygine;28198406]
Brawa za kolejny tydzień A co do szpitala, to pocieszeniem niech będzie że nie wyjdziesz już z niego sama!!!wodaqua Chyba na końcówkę humorek gorszy, może coś przyjemnego sobie obejrzysz...tak można powiedzieć że pocieszam się że nie wyjdę sama ze szpitala a do oglądania nie mam ochoty naprawdę słycham sobie muzyczki ze stronki eski ....ja mam taki z.je.ba.ny charakter za bardzo sentymentalna jestem i wszystko do sibie biorę nawet mężowi sie wczoraj nie poskarżyłam że u mnie tatralny dół nie dałam poznać bo po co mam go martwić ale dzisiaj w złym momencie zadzwonił z pracy niby było ok ale na pożegnanie spytał czy wszystko ok a juz mi się głos łamał no i się popłakałam mu do słuchawki |
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Ela- GRATULACJE SERDECZNE
dlaczego nas powiadomiłaś tak późno?? Brunetko-żeby się te skurcze rozkręciły ![]() Agulaaabar-
|
|
|
|
#4069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym go utłukła jakby wyszedł tak sobie bez słowa w środku nocy.Brumeczku - pw poszło ![]() gratulacjeCytat:
Cytat:
Cookie - fajny avek widze wstawiłaś - ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- idę rozwiesić pranie i wstawić nastepne ![]() samo się nie wywiesi....
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
A w temacie wypadów z noworodkami i niemowlaczkami na plaże w celu poleżenia.. Wa tamtym roku do Kołobrzegu przyjechało małżeństwo z maluteńka córeczką, miała kilka tygodni. Mieszkali w hotelu nad samym morzem i matka postanowiła wyjść z dzieckiem w wózku na plażę się poopalać. Było gorąco,a to dziecko było w wózku kompletnie zasłoniętym na środku tej plaży. Matka po godzinie chyba jakoś się zorientowała, że coś cicho i żadnych odgłosów z wózka nie ma. I dziecko zmarło, a dokładniej 'sie ugotowało', dostało udaru cieplnego.Szok.
|
|
|
|
#4071 |
|
BAN stały
|
Dziubku a może to skok?
Iza też mi teraz daje popalić.Wszędzie Jej źle. Śpi snem "czu czuj czuwaj" I stęka jak babcia ![]() Elu GRATULUJEMY ![]() Brunetko a może jednak dziś poczujesz?
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, popatrz jakie paradoksy, jedno dziecko nie umie ssać i nie mało je, a Twój to je za dwoje... Pytałaś położnej czy to normalne ? Cytat:
Surowe jabłko Hehehe ! Myślę, że co do wyjazdu wszystko zależy jak będzie dzieciątko się czuło i Ty przede wszystkim sama byś się wybrała gdzieś z mała w jakieś spokojne miejsce Dałam zdjęcie do klubu
|
||
|
|
|
#4073 | |||
|
Zadomowienie
|
Super, że rwa kulszowa poszła precz!
I gratki za kolejny tydzień!![]() ![]() Cytat:
![]() i nie smutaj jużBrzuszek pierwsza klasa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nadrobiłam!!!!! Zajęło mi to tyle czasu, że teraz muszę dupę ruszyć i obiad już robić ale mi się nie chce...
|
|||
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj strasznie parno, ledwie się ruszam. Sapie jak parowóz ;P
28lipca mam ktg rano a popołudniu wizyte u gina. Na koniec lipca mam termin i tak sobie myślałam, że mnie w szpitalu zostawi i da coś na wywołanie porodu...ale to tak nie działa chyba ![]() Wcześniej to cały czas myślałam, że urodzę przed terminem, takie dziwne przeczucie. Słaba jestem ale u mnie żadnych skurczy, żadnych bóli... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku a może za malutko mu dajesz ml?
mój je już czasem 150...(wg. info na puszce mleka) no i się zgadza, bo inaczej byłby głodny...a duże dziecko potrzebuje więcej zjeść. a u mnie masakryczna noc...od 21.30 do 3 z hakiem PŁACZ i cały czas na moich rękach...potem drzemka na 1,5 godz na brzuchu i znów ryk...tak więc noc dała mi popalić... teraz trąbi butlę, i niby przysypia, ale co z tego, jak zaraz będę musiała go odbić i znów się rozbudzi i będzie płacz... a potem jeszcze muszę jechać do mielca załatwić mnóstwo biurokracyjnych spraw...nienawidzę tego. ooo już niespokojny i marudzi...wrr Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-18 o 12:14 |
|
|
|
#4076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój teśc też taki, daje wolną rękę we wszystkim dopiero jak sie go o coś poradzi, to powie co myśli, ale tesciowej to się nie podoba, oni w ogóle ze sobą jak kot z psem, ale coś czuję że niejednokrotnie będę go miała po swojej stronie. A film w takim razie obejrzę Dziękuję Cytat:
Bedzie fajny chłopakCytat:
Może musicie ją powyganiać?![]() Cytat:
![]() Pytaj bolndynkę w ciąży o jej sny ![]() ... Ale sprawa była poważna, a Ty w garniturze |
||||
|
|
|
#4077 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też jestem sentymentalna i lubię się o wszystko i wszystkich martwić... Mój tż też nie lubi jak płaczę więc się powstrzymuję, ale oczywiście nie da się za kazdym razem, więc witaj w klubie. Tak już mamy i tyle, ale do końca już blizej niż dalej, więc trzymaj sie Kochana! Życie jest niesprawiedliwe... Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam iść odwiedzić rodziców, bo mają urlop i do tego babcia jeszcze jest, a tata zabronił mi się samej z domu ruszać
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież nie raz dziecko śpi dłużej niż godzinę ![]() i to jest normalne, a ona sie zorientowała, że się nie odzywa ? ![]() Kompletnie zasłoniętym to fest mądre
|
|
|
|
|
#4080 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i kciuki za wizytę.
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

sporo nadrabiania mnie czeka - robię to na raty

Bo jak wstanie to znowu się dorwie do laptopa i będzie te swoje głupie strony dziubał czy coś tam 

ja też mam takiego chrzestnego - mieszka niedaleko a widzę go może z raz w roku, ostatnio na swoim ślubie... pocieszam się że mały przynajmniej chrzestną będzie miał do rzeczy. 

klask i: Pięknie małego przetrzymałaś 
" 

to fest mądre