|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
matal wybacz
![]() mialam napisac ze brawo za noc, a ze sie spieszylam ....... Cytat:
swedzi go to cholernie, bo sie drapie tam gdzie ta skora sie obiera do tego wylazi mu na glowie i na ramionkach i pleckach ![]() a ja tez mam katar i swedzi mnie oko-ale ja tez jestem alergik norbert zrobil kolejny krok rozwojowy wczoaj siedzial mi na kolanach opaty pleckami o moj brzuch a ja pollezalam. w pewnym momencie podgial nozki i uniosl glowe i plecy do pozycji siedzacej!!! tz normalnie az wrzasnal ![]() ![]() zrobil to sam, nikt go za raczki nie ciagnal
![]() |
#1622 |
Moderatoreska
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dzień dobry
![]() U nas standardowa nocka, więc nie będe sie rozpisywać ![]() Dziś chłopcy mają 12 tygodni ![]() ![]() Moniqac nie ma sprawy jak tylko będziesz miała czas pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
a mi jest smutno, że ho ho
jeszcze godzinę temu miałam ochotę wywieź ją i gdzieś zostawic ![]() ![]() ![]()
#1624 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() fotki z chrzcin w albumie ![]() ![]() dziękujemy za brawo ![]() andziot - tak... tańce, hulańce.... masakra ![]() ![]() agus - biedna Oleńka (mój tez dalej obsypany, czekam jeszcze 2 tyg - czy odstawienie nabiału pomoże, a jak nie to też dermatolog, albo testy). eweska oki ![]() delicadeza słodkości ![]() aniutka, każda z nas ma gorsze chwile - weź głęboki wdech, albo nawet kilka ![]() miłego dnia dziewczynki. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-18 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Wtajemniczenie
|
zbieram sie na shoping
eweska bawa za 12 tyg , u nas w pt bedzie tz mnie oswiecil od czego glowa moze mnie bolec cisnienie! i mial racje- 156/103!!!!!!!!!!!! nie mam nic na zbicie ![]() ![]()
#1626 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki i dzidziusie
![]() Wróciliśmy z weekendu, dzisiaj z małą odsypiałyśmy trudy podróży śpiąc do 11 ![]() ![]() ![]() Aga_pe ciśnienie wysokie, dbaj o siebie ![]()
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
Wracam po urodzinach syna - wykończona i podchorowana
![]() Martwię się, żeby Małej nie przeziębić ![]() Ale impreza bardzo udana ![]() ![]() ![]() no to teraz spróbuję coś nadrobić, o ile Izka pozwoli ![]() Bo zaległości mam, że hoho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Moderatoreska
|
No na razie nie za ciekawa :/ Ale myślę że w tygodniu powinna być ok, jutro 30 stopni ma być, ale i burze.
Gdzie ty masz flaka ??? To ty mojego nie widziałaś, będziesz miała okazję się przekonać, że ty nie masz jak mnie zobaczysz :P Ja muszę iść zobaczyć o której i w jakie dni jest u mnie kancelaria otwarta bo muszę zamówić chrzest na 21 sierpnia i jak na razie tylko ten termin wchodzi w grę, mam nadzieje, że uda mi sie go zaklepać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
delicadeza śliczniutka
![]() agus clotrimazol nie zmniejszy jej świądu ![]() aga_pe Norbi to chodzić niedługo będzie ![]() eweska już 12 ?? ![]() aniutka_85 ![]() ![]() ![]() Dziewczonka ![]() listopadowa80 na linach się przeziębiłaś ??? chodziłaś z dzieciakami ?? ![]() u nas pora obiadowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Aguś, bardzo mi przykro z powodu problemów Oleńki
![]() Delicadeza, śliczną masz córeczkę ![]() Gusia, ![]() Paulizia, nie martw się wagą ![]() ![]() ![]() Pochwalę się, że wlazłam dziś w moej stare rybaczki ![]() Tylko dupsko jakieś takie wielkie ![]() Aga_pe, spóźnione życzonka dla Dominika. Dużo zdrówka, szczęścia i radości ![]() Eweska, ![]() Matall, bardzo ładnie Tobie w tej kiecce (tak to się pisze ![]() ![]() A ja mam problem z wózkiem. Niezawodny zawodny xlander xa zgubił takie kuleczki od trzpienia koła. Koła są wyjmowane i na trzpieniu są takie kuleczki - odpadły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izka moja się budzi, jakaś taka niespokojna ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() A tak serio - mój Tż coś kilka dni temu przywlókł, ja załapałam, a od wczoraj ze mną dużo gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1632 |
Moderatoreska
|
Na FB wrzuciłam foto Wiktorka, Bartuś będzie później bo śpioszek śpi
![]() No i do albumu zaraz wrzucę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie moje dziecko juz od tygodnia sie slini
![]()
#1634 |
Zakorzenienie
|
Dziewuchy pisze z lasu, tesknie za Wami mega mega ale mam tu zasieg jak wiater zawieje a jeszcze modem sie zepsul i nadaje z sasiedniej wsi.
Chcialam tylko poinformowac ze 23ego na portalu rossnet.pl jest rabat na Pampersy duze, ktore kosztuja 35 zl. Buzka i do zo jak juz dotre do cywilizacji |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy, ktorych dzieci maja problemy brzuszkowe Po jakim czasie nalezy isc z dzieckiem do lekarza jezeli nie robi kupki? Moja mala pije mleko z UU i MM i robila codziennie a teraz nie robi od wczoraj i ciagle sie prezy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adrian natomiast jak zaczął ząbkować, a było to dość szybko - w 3 m-cu życia - to mocno się ślinił. Cytat:
dziecko karmione tylko UU może nawet nie robić kupy do tygodnia! Sama byłam w szoku. Natomiast dziecko karmione MM lub UU/MM może nie robić kupy przez 3 dni. I jeśli nie jest niespokojne to ok. Ale jeśli nawet nie upłynęły 3 dni a dziecko jest niespokojne to wtedy należy się udać do lekarza. Uciekam. Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |||
Wtajemniczenie
|
Hellloooł
![]() Odpisuję od wczesnych godzin porannych i mi coś nie wychodzi ![]() Cytat:
Może rzeczywiście trzeba mocniej/ściślej chustę związać ![]() Cytat:
![]() Ważę się raz w tygodniu w piątki, ostatnio waga mi wzrosła przez co miałam niezłego doła ![]() ![]() Cytat:
![]() aga_pe cieszę się, że urodzinki się udały ![]() agus a masz fiolet gyncjanowy w domu? To jest antybakteryjne i ogólnie na różne ranki i odparzenia, można by Olę przemyć 3 x dziennie delikatnym roztworem albo do kąpieli dodać. Ojejjj ale mi dziś Iga zawodzi, nie wiem czemu. Jakby się czegoś cały czas bała lub lękała. Zawyje sobie tak żałośnie a po chwili cisza. Nie wiem co to ![]() ![]()
![]() |
#1638 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Pisze 1 reka ![]() ![]() Bylo lepiej niz myslalam! Niunia zasnela po 22giej, potem jedzonko ok. 5, usypianie do 6.15 i pospala do 8.30. Takze w miare sie wyspalam... Tylko dzis jest znowu marudna... Moze to kolejny skok ![]() Matall, wiesz co, zmobilizowalas mnie ![]() Cytat:
Agus, trzymaj sie ![]() Kiedy idziecie do tego dermatologa? Cytat:
![]() Tak jak ty probowalam nie jesc niczego zalecanego przez ok 2-3 tyg i wcale z brzuszkiem Nadii nie bylo lepiej, wiec teraz mam to w ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam identyczna niemal diete jak Ty ![]() Tylko zamiast pu-erh pije zielona herbate i pokrzywe. A za chipsami bardzo tesknie bo uwielbiam ![]() Efekty sa, bo z 92kg zeszlam do 74kg. No ale duzo mam jeszcze do zrzucenia ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czemu mi nie zacytowalo, Aniutka85, chyba wszystkie dzieciaczki maja takie gorsze dni... I nie wiadomo czemu. Tzn ja nie wiem nieraz, czy mala placze bo skok/za duzo bodzcow/za malo/chce na raczki/chce polezec sama/bo tak ![]() A jak chcesz to pisz nam tutaj, wyzal sie, to pomaga ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-18 o 15:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
Dziekwczynki
![]() Witajcie po tyg.nieobecnosci!!! Po calotygodniowej nerwowce nie uwierzycie dziecko mi spalo dzis w nocy od 24 do 9 rano 9 godzin!!!!Rekordnormalnie ![]() Jak narazie jestesmy spokojne no ale to tak u niej raz jest dobrze a raz gorzej i tak w kolo Macieju ![]() Po tym calym tygodniu zaopatrzylam sie w pas podtrzymujacy kregoslup(bo mam juz na wykonczeniu) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-07-18 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czytałam was z małym przy piersi, bo od dwóch dni nawet nie mam kiedy zajrzeć ![]() ![]() Noce u nas nadal standardowe, czyli pobudki co dwie godziny a wczoraj nawet obudził się po 40 minutach ![]() ![]() Z dobrych wieści chciałam się pochwalić, iż dopięłam się już w jedne wąskie spodnie sprzed ciąży i ważę 58 kg., jeszcze 3 zleci i będzie git. Tylko mam wrażenie że mi się jakoś biodra trochę rozszerzyły ![]() Mamaoptymiska, nasze dzieci są chyba identyczne bo widzę że Ty również się męczysz z nockami ![]()
#1641 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki syrok mam na C w pomaranczowym pudelku na swedzenie jej tych krostek Cytat:
Cytat:
dziekuje wam ![]() olenka zasnela mi na brzuchu spi juz 1,5h ![]() pierwszy raz od 2 miesiecy tak dlugo spi przelozylam ja na kocyk bo scierplam, spi na brzuszku dalej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawdę mówiąc jakbym tak wstawała jak Ty to też bym dała mm, choć nie oznacza to wcale że dłużej pośpi ... niektóre dzieci budzą się z potrzeby przytulenia a nie z głodu ... ![]() ![]() też mam większe biodra ![]() nic ciekawego się nie dzieje u nas ... chyba znalazłam sposób na usypianie Gabryni - w każdym bądź razie dziś działa drugi raz, nawet na tą popołudniową ciężką drzemkę smoczka jak raz zassała tak już więcej nie umie ... sprzątanko dziś urządziliśmy ale trzeba jeszcze panele pomyć a mi się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do lekarza juz dzisiaj bym nie zdazyla a mala sie tak rozwrzeszczala, ze nie moglam jej tak zostawic. Mam wyrzuty sumienia bo zrobilam jej lewatywe z odrobiny rumianku ale nie moglam jej tak zostawic i jej nie pomoc. Najwazniejsze, ze pomoglo, mala teraz spi i juz jest spokojna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Raczkowanie
|
no więc się żalę, moje dziecię dzisiaj śpi tylko przy butli, nie płacze tylko krzyczy, bo krzyczec trzeba
![]() ![]()
#1645 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam na foty ze spaceru z Poziomką, Xanthippe i Zytus
![]()
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdradź ten sposób usypiania Gabrysi? ![]()
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko modyfikowane to tylko D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
to wiem, ale ja chcę dawać tylko jedna butlę a nadal karmić głównie piersią i nie wiem czy takie karmienie to juz tzw. mieszane
#1649 |
Wtajemniczenie
|
Ja daję średnio na dobę 4-5 butelek mojego plus 2 x bebilon i normalnie podaję D plus K.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zadomowienie
|
witam
podczytuję cały czas ale jakoś brak czasu na odpisanie dzisiaj w końcu dobrnęłam do końca i z tego co pamiętam Aga_pe25 spóźnione wszystkiego naj dla Dominika ![]() ![]() ![]() Agus87 mam nadzieję że krosteczki szybką znikną, i zazdroszczę tego kaca ![]() ![]() ![]() Ania2631 Mati też się ślini, aż czasami słychać jak połyka tą ślinkę bo tyle mu napływa i cały czas mu bąbelki wystają na zewnątrz Dalicadeza twoja córa jest ![]() Eweska ![]() Listopadowa zdrówka życzę i szybko się kuruj żebyś dalej nie roznosiła zarazków to na razie tyle u nas dzisiaj grzeczny dzień ![]() ![]() Andziot ja też z chęcią poznam tą metodę ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-07-18 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.