Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 11:12   #1621
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
aga_pe Za chrzciny?
matal wybacz
mialam napisac ze brawo za noc,
a ze sie spieszylam .......

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
otóż to

juz dostala zaproszenie

doczekasz sie

a ja zapisalam Oleńke do dermatologa, prywatnie oczywiscie bo 3 msc na fundusz
na glowce z ciemieniucha lepiej, ale ma cale czolo takie wysypane, luszczace
okolice uszu kaszka
raczki kaszka
brzuszek i nozki czyste
na zgieciach ma takie czerwone, ale oliwka smaruje i pomaga

boziu taki maluszek a juz alergik
mam nadzieje, ze dostaniemy krem
a jak nie to na testy alergologiczne do poznania i trudno
ona nawet jak sie poprzytula golymi raczkami do kogos to jej wyskakuja
moze to proszek nasz
jej rzeczy piore w lovelli
i juz nie plukam plynem bo pediatra nie kazala

u mnie pada
18 stopni
d.pa
a ja mam katar
agus u nas to samo, krostki geste jak kaszka, swiecce place i luszczqace sie,
swedzi go to cholernie, bo sie drapie tam gdzie ta skora sie obiera
do tego wylazi mu na glowie i na ramionkach i pleckach

a ja tez mam katar i swedzi mnie oko-ale ja tez jestem alergik

norbert zrobil kolejny krok rozwojowy

wczoaj siedzial mi na kolanach opaty pleckami o moj brzuch a ja pollezalam.
w pewnym momencie podgial nozki i uniosl glowe i plecy do pozycji siedzacej!!! tz normalnie az wrzasnal
zrobil to sam, nikt go za raczki nie ciagnal
Stary 2011-07-18, 11:20   #1622
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dzień dobry

U nas standardowa nocka, więc nie będe sie rozpisywać

Dziś chłopcy mają 12 tygodni Jak ten czas leci

Moniqac nie ma sprawy jak tylko będziesz miała czas pisz
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:25   #1623
aniutka_85
Raczkowanie

a mi jest smutno, że ho ho
jeszcze godzinę temu miałam ochotę wywieź ją i gdzieś zostawic jest mi wstyd, a tu nikogo komu mogła bym się wyżalic TŻ w pracy a tu same stare baby mieszkają, chyba będę płakusiac

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:27   #1624
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry .

fotki z chrzcin w albumie . na jednym z profilu widac mój wystający flak .

dziękujemy za brawo .

andziot - tak... tańce, hulańce.... masakra , już myślalam, że mam mleko wiatropędne, że tak się pręży .

agus - biedna Oleńka (mój tez dalej obsypany, czekam jeszcze 2 tyg - czy odstawienie nabiału pomoże, a jak nie to też dermatolog, albo testy).

eweska oki . narazie pogoda do d.

delicadeza słodkości .

aniutka, każda z nas ma gorsze chwile - weź głęboki wdech, albo nawet kilka . i wygadaj nam sie tutaj.

miłego dnia dziewczynki.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-07-18 o 11:32
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:28   #1625
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

zbieram sie na shoping

eweska bawa za 12 tyg , u nas w pt bedzie

tz mnie oswiecil od czego glowa moze mnie bolec cisnienie!

i mial racje- 156/103!!!!!!!!!!!! nie mam nic na zbicie
Stary 2011-07-18, 11:38   #1626
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki i dzidziusie
Wróciliśmy z weekendu, dzisiaj z małą odsypiałyśmy trudy podróży śpiąc do 11 . Było fajnie, mała grzeczna, trochę się poprzestawiała, bo nie miała zachowywanego rytmu dnia, ale mam nadzieję, że wszystko wróci do normy . Miała szkołę życia, bo ona przyzwyczajona do ciszy - została zabrana do ogródka piwnego na soczek, ale nauczyła się ssac smoka - chyba ze stresu

Aga_pe
ciśnienie wysokie, dbaj o siebie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:47   #1627
listopadowa80
Zakorzenienie

Wracam po urodzinach syna - wykończona i podchorowana
Martwię się, żeby Małej nie przeziębić

Ale impreza bardzo udana. Dzieciak przeszczęśliwy. My również

no to teraz spróbuję coś nadrobić, o ile Izka pozwoli
Bo zaległości mam, że hoho
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 12:01   #1628
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
eweska oki . narazie pogoda do d.
No na razie nie za ciekawa :/ Ale myślę że w tygodniu powinna być ok, jutro 30 stopni ma być, ale i burze.
Gdzie ty masz flaka ??? To ty mojego nie widziałaś, będziesz miała okazję się przekonać, że ty nie masz jak mnie zobaczysz :P

Ja muszę iść zobaczyć o której i w jakie dni jest u mnie kancelaria otwarta bo muszę zamówić chrzest na 21 sierpnia i jak na razie tylko ten termin wchodzi w grę, mam nadzieje, że uda mi sie go zaklepać.
Stary 2011-07-18, 12:09   #1629
andziot
Zakorzenienie

delicadeza śliczniutka

agus clotrimazol nie zmniejszy jej świądu to na grzyba jest tylko

aga_pe Norbi to chodzić niedługo będzie

eweska już 12 ?? chyba za szybko ten czas leci ...

aniutka_85 pomyśl, że ona bez Ciebie nie przeżyje ani jednego dnia !! jesteś jej niezbędna zresztą obie już teraz nie umiecie bez siebie żyć

Dziewczonka za udany weekend

listopadowa80 na linach się przeziębiłaś ??? chodziłaś z dzieciakami ??

u nas pora obiadowa

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:24   #1630
listopadowa80
Zakorzenienie

Aguś, bardzo mi przykro z powodu problemów Oleńki
Delicadeza, śliczną masz córeczkę
Gusia, za pępuszek
Paulizia, nie martw się wagą, moja też długo stała w miejscu, baa - nawet przytyłam 1 kg, a potem sama zaczęła lecieć w dół - mimo iż nie karmię piersią, więc Izka ze mnie nie wysysa... Ruszam się tyle o ile (bieganie przy Małej i Adrianie; spacery) - na razie na ćwiczenia nie chodzę, dieta: dużo błonnika, zero słodyczy, nie słodzę herbaty, kawy, tylko pełnoziarniste pieczywo, dużo śliwek suszonych i jabłek. Chude mięso, zero chipsów i tym podobnych (zresztą nie lubię tego typu przekąsek). Dużo czerwonej herbaty (lubię ten muł) -pu-erh, nie jem nic po 20. Aha i kilka szklanek wody mineralnej w ciągu dnia

Pochwalę się, że wlazłam dziś w moej stare rybaczki (na wcisk rzecz jasna, ale się dopiełam)
Tylko dupsko jakieś takie wielkie

Aga_pe, spóźnione życzonka dla Dominika. Dużo zdrówka, szczęścia i radości

Eweska, za 12 tygodni chłopców!

Matall, bardzo ładnie Tobie w tej kiecce (tak to się pisze)

A ja mam problem z wózkiem. Niezawodny zawodny xlander xa zgubił takie kuleczki od trzpienia koła. Koła są wyjmowane i na trzpieniu są takie kuleczki - odpadły. Teraz koło spada. Nie mam w czym wozić Małej - no niby mogę wziąć wózek, ale co jeśli co chwilę będę gubić koło. Wczoraj zrobiłam fotkę, opisałam problem i wysłałam maila do producenta. Dzisiaj wyślę im kurierem koło, obiecali szybko naprawić. Mam nadzieję, że koło wróci do piątku. Co za pech

Izka moja się budzi, jakaś taka niespokojna.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Gdzie ja na linach? Widziałaś kiedyś hipcia na linach

A tak serio - mój Tż coś kilka dni temu przywlókł, ja załapałam, a od wczoraj ze mną dużo gorzej
Stary 2011-07-18, 12:26   #1631
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
delicadeza śliczniutka

aniutka_85 pomyśl, że ona bez Ciebie nie przeżyje ani jednego dnia !! jesteś jej niezbędna zresztą obie już teraz nie umiecie bez siebie żyć

u nas pora obiadowa
wiem kochana, ale ona od rana płacze a ja już nie wiem, co mam robic, jeśc nie, pic nie, smoczek nie, rączki nie, łóżeczko nie a ja już nie wiem jak jej pomóc. Kupka była, bączki lecą więc to nie kolka, eh jakie te dzieci są skomplikowane!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 12:33   #1632
eweska
Moderatoreska

Na FB wrzuciłam foto Wiktorka, Bartuś będzie później bo śpioszek śpi
No i do albumu zaraz wrzucę
Stary 2011-07-18, 12:53   #1633
ania2631
Wtajemniczenie

Mamusie moje dziecko juz od tygodnia sie slini ....Czy wasze pociechy tez sie slinia??
Stary 2011-07-18, 13:19   #1634
mimbi
Zakorzenienie

Dziewuchy pisze z lasu, tesknie za Wami mega mega ale mam tu zasieg jak wiater zawieje a jeszcze modem sie zepsul i nadaje z sasiedniej wsi.

Chcialam tylko poinformowac ze 23ego na portalu rossnet.pl jest rabat na Pampersy duze, ktore kosztuja 35 zl.

Buzka i do zo jak juz dotre do cywilizacji
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:27   #1635
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
zbieram sie na shoping

eweska bawa za 12 tyg , u nas w pt bedzie

tz mnie oswiecil od czego glowa moze mnie bolec cisnienie!

i mial racje- 156/103!!!!!!!!!!!! nie mam nic na zbicie
Z takim cisnieniem, to bym do lekarza poszla. A tak na przyszlosc, to cisnienie mozna zbic czosnkiem, jak bylam w ciazy i mialam wysokie to wlasnie czosnek jadlam i pomaga, no ale przy takich wartosciach to raczej juz tylko leki.

Mamy, ktorych dzieci maja problemy brzuszkowe
Po jakim czasie nalezy isc z dzieckiem do lekarza jezeli nie robi kupki? Moja mala pije mleko z UU i MM i robila codziennie a teraz nie robi od wczoraj i ciagle sie prezy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:47   #1636
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Mamusie moje dziecko juz od tygodnia sie slini ....Czy wasze pociechy tez sie slinia??
Moja czasami też się ślini, ale nie jest to mega ślinotok.
Adrian natomiast jak zaczął ząbkować, a było to dość szybko - w 3 m-cu życia - to mocno się ślinił.

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Mamy, ktorych dzieci maja problemy brzuszkowe
Po jakim czasie nalezy isc z dzieckiem do lekarza jezeli nie robi kupki? Moja mala pije mleko z UU i MM i robila codziennie a teraz nie robi od wczoraj i ciagle sie prezy.
Położna powiedziała mi tak:
dziecko karmione tylko UU może nawet nie robić kupy do tygodnia! Sama byłam w szoku.
Natomiast dziecko karmione MM lub UU/MM może nie robić kupy przez 3 dni. I jeśli nie jest niespokojne to ok. Ale jeśli nawet nie upłynęły 3 dni a dziecko jest niespokojne to wtedy należy się udać do lekarza.

Uciekam. Miłego dnia
Stary 2011-07-18, 14:22   #1637
moria44
Wtajemniczenie

Hellloooł

Odpisuję od wczesnych godzin porannych i mi coś nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
i pytanko do chustowych mam:
mam elastyczna i jak zaplatam w kieszonke i wkladam Antka to musze mu trzymac plecki, bo sie bardzo odchyla i musze go asekurowac. czy ja robie cos nie tak czy chusta jest do ?(...)
Pauliziu a czemu Ty elastyczną chustę dla Antonka kupiłaś? Przecież on już taki duży i pewnie dlatego się odchyla. Niby elastyczne są dla dzieci do 10kg ale ja bym na Twoim miejscu od razu tkaną kupiła.
Może rzeczywiście trzeba mocniej/ściślej chustę związać

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Biore sie za odchudzanie... juz tak na powaznie
Moria? Towarzyszysz mi w tym przedwsiezieciu?
Yessssssssssss! U mnie też cel nr 1 to 20kg do zrzucenia
Ważę się raz w tygodniu w piątki, ostatnio waga mi wzrosła przez co miałam niezłego doła i zamiast mniej jeść to weekend miałam pełen atrakcji, była restauranta i lody i popcorn w kinie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
(...) Tylko nie wiem skad jej sie to wzielo bo nie nosilam jej duzo na rekach wlasnie dlatego zeby pozniej nie bylo cyrkow, ale jak widac nie pomoglo.
martynko ona pewnie tego po prostu potrzebuje, żebyś ją przytuliła, ponosiła, wycałowała. Może ją brzuszek boli i jej wygodniej w takiej pozycji. Ja Iguśki też nie nosiłam na rączkach a w pewnym okresie tylko noszona nie płakała więc nosiłam caaaaały dzień, od rana do wieczora i tak przez miesiąc. Teraz ma prawie 3 i wcale nie jest jakoś bardzo "rączkowa". Można ja ponosić a jakże bo sobie wtedy świat dookoła ogląda ale jakoś szczególnie bardzo się nie domaga. Więc noś córę i już

aga_pe cieszę się, że urodzinki się udały

agus a masz fiolet gyncjanowy w domu? To jest antybakteryjne i ogólnie na różne ranki i odparzenia, można by Olę przemyć 3 x dziennie delikatnym roztworem albo do kąpieli dodać.

Ojejjj ale mi dziś Iga zawodzi, nie wiem czemu. Jakby się czegoś cały czas bała lub lękała. Zawyje sobie tak żałośnie a po chwili cisza. Nie wiem co to Myślałam, że to przez brak kupy więc rano dostała 1/5 czopka i trochę wycisnęłyśmy ale nadal zawodzi. Może jej się nudzi Idę jej poświergotać trochę.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:01   #1638
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry.
Pisze 1 reka

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość

Camomile- mam nadzieję że wypoczęłaś trochę w nocy..
(...)
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Spice Thx Śpi sam, w łóżeczku i zasnął BEZ SUSZARKI

Camomile
(...)
dla was.
Bylo lepiej niz myslalam! Niunia zasnela po 22giej, potem jedzonko ok. 5, usypianie do 6.15 i pospala do 8.30. Takze w miare sie wyspalam...

Tylko dzis jest znowu marudna...
Moze to kolejny skok sama juz nie wiem.

Matall, wiesz co, zmobilizowalas mnie. Zaczelam wczoraj robic brzuszki.

Cytat:
boze dziewczyny dlaczxego olenka mam non stop cos
ta wysypka sie pogarsza
dermatolog nie odboiera

dostala crymatyrazol bo ja to swedzi
ja chyba zaczne ryczec
Ojej, biedna Olenka...
Agus, trzymaj sie
Kiedy idziecie do tego dermatologa?

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
nie wiecie czy może być coś moim mlekiem, że tak na nie reaguje? nie jem już praktycznie nic. 0 czegokolowiek z białkiem krowim. jem chleb (bez mleka, maślanki itp), margaruunę roślinna, wędline, schab, drób i to by było na tyle.
(...).
To raczej nie twoje mleko zreszta duzo dziewczyn karmiacych UU ma takie przeboje...

Tak jak ty probowalam nie jesc niczego zalecanego przez ok 2-3 tyg i wcale z brzuszkiem Nadii nie bylo lepiej, wiec teraz mam to w i jem wszystko (oprocz smieciowego jedzenia i slodyczy, no ale to z innych wzgledow...)

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
Wczoraj moje dziecię skończyło 6 tygodni. Z racji tygodnicy dziecię postanowiło pokazać swoje pierwsze fochy i urządziło taki atak histerii, że aż się matka popłakała. Przez 2 godziny wyło jakby go coś ze skóry obdzierało, wszystko było na nie a zmeczony był potwornie od wczorajszej pogody. Później się uspokoił i zasnął ale był tak wycieńczony płaczem, że spał od 20.40 do 4 00. Rano o fochach zapomniał i rzucił się wzorcowo na jedzonko.
(...)
z okazji 6 tygodni!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
(...)

Ja muszę iść zobaczyć o której i w jakie dni jest u mnie kancelaria otwarta bo muszę zamówić chrzest na 21 sierpnia i jak na razie tylko ten termin wchodzi w grę, mam nadzieje, że uda mi sie go zaklepać.
My tez prawdopodobnie bedziemy chrzcic 21 sierpnia (moi rodzice maja nas odwiedzic 15-22.08, oj bedzie sie dzialo!)

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Paulizia, nie martw się wagą, moja też długo stała w miejscu, baa - nawet przytyłam 1 kg, a potem sama zaczęła lecieć w dół - mimo iż nie karmię piersią, więc Izka ze mnie nie wysysa... Ruszam się tyle o ile (bieganie przy Małej i Adrianie; spacery) - na razie na ćwiczenia nie chodzę, dieta: dużo błonnika, zero słodyczy, nie słodzę herbaty, kawy, tylko pełnoziarniste pieczywo, dużo śliwek suszonych i jabłek. Chude mięso, zero chipsów i tym podobnych (zresztą nie lubię tego typu przekąsek). Dużo czerwonej herbaty (lubię ten muł) -pu-erh, nie jem nic po 20. Aha i kilka szklanek wody mineralnej w ciągu dnia

Pochwalę się, że wlazłam dziś w moej stare rybaczki (na wcisk rzecz jasna, ale się dopiełam)
(...)
Brawo Listopadowa

Mam identyczna niemal diete jak Ty.
Tylko zamiast pu-erh pije zielona herbate i pokrzywe.
A za chipsami bardzo tesknie bo uwielbiam chociaz wiem, ze to syf straszny...
Efekty sa, bo z 92kg zeszlam do 74kg.
No ale duzo mam jeszcze do zrzucenia .

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie.

Nie wiem czemu mi nie zacytowalo, Aniutka85, chyba wszystkie dzieciaczki maja takie gorsze dni... I nie wiadomo czemu. Tzn ja nie wiem nieraz, czy mala placze bo skok/za duzo bodzcow/za malo/chce na raczki/chce polezec sama/bo tak.
A jak chcesz to pisz nam tutaj, wyzal sie, to pomaga

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-18 o 15:08
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:05   #1639
cucciola79
Wtajemniczenie

Dziekwczynki
Witajcie po tyg.nieobecnosci!!!
Po calotygodniowej nerwowce nie uwierzycie dziecko mi spalo dzis w nocy od 24 do 9 rano 9 godzin!!!!Rekordnormalnie
Jak narazie jestesmy spokojne no ale to tak u niej raz jest dobrze a raz gorzej i tak w kolo Macieju
Po tym calym tygodniu zaopatrzylam sie w pas podtrzymujacy kregoslup(bo mam juz na wykonczeniu)nowa porcje herbatek uspokajajacych i przyuczam mala do smoka nie ma co jak nie to sie normalnie wykonczepoza tym C.D.tych okropnych goraczek po 40 stopni wszyscy tu opaleni jak murzyni a ja biala jak sciana jak jakis albinosaz wstyd ZGROZA normalniea i zapomnialam dodac ,ze juz tak schudlam ,ze tylko oczy widac jak wychodza na wierzch

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-07-18 o 15:16
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 15:31   #1640
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
Czytałam was z małym przy piersi, bo od dwóch dni nawet nie mam kiedy zajrzeć Odstawiłam Tymka do bujaczka i zobaczymy ile pośpi
Noce u nas nadal standardowe, czyli pobudki co dwie godziny a wczoraj nawet obudził się po 40 minutach Już nawet mm wyjęłam i wyparzałam butlę ale jeszcze wczoraj nie podałam. Może dzisiaj się złamię

Z dobrych wieści chciałam się pochwalić, iż dopięłam się już w jedne wąskie spodnie sprzed ciąży i ważę 58 kg., jeszcze 3 zleci i będzie git. Tylko mam wrażenie że mi się jakoś biodra trochę rozszerzyły

Mamaoptymiska, nasze dzieci są chyba identyczne bo widzę że Ty również się męczysz z nockami
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:48   #1641
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
delicadeza śliczniutka

u nas pora obiadowa
zle napisalam nazwe
taki syrok mam na C w pomaranczowym pudelku na swedzenie jej tych krostek

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hellloooł

Odpisuję od wczesnych godzin porannych i mi coś nie wychodzi

Pauliziu a czemu Ty elastyczną chustę dla Antonka kupiłaś? Przecież on już taki duży i pewnie dlatego się odchyla. Niby elastyczne są dla dzieci do 10kg ale ja bym na Twoim miejscu od razu tkaną kupiła.
Może rzeczywiście trzeba mocniej/ściślej chustę związać

Yessssssssssss! U mnie też cel nr 1 to 20kg do zrzucenia
Ważę się raz w tygodniu w piątki, ostatnio waga mi wzrosła przez co miałam niezłego doła i zamiast mniej jeść to weekend miałam pełen atrakcji, była restauranta i lody i popcorn w kinie

martynko ona pewnie tego po prostu potrzebuje, żebyś ją przytuliła, ponosiła, wycałowała. Może ją brzuszek boli i jej wygodniej w takiej pozycji. Ja Iguśki też nie nosiłam na rączkach a w pewnym okresie tylko noszona nie płakała więc nosiłam caaaaały dzień, od rana do wieczora i tak przez miesiąc. Teraz ma prawie 3 i wcale nie jest jakoś bardzo "rączkowa". Można ja ponosić a jakże bo sobie wtedy świat dookoła ogląda ale jakoś szczególnie bardzo się nie domaga. Więc noś córę i już

aga_pe cieszę się, że urodzinki się udały

agus a masz fiolet gyncjanowy w domu? To jest antybakteryjne i ogólnie na różne ranki i odparzenia, można by Olę przemyć 3 x dziennie delikatnym roztworem albo do kąpieli dodać.

Ojejjj ale mi dziś Iga zawodzi, nie wiem czemu. Jakby się czegoś cały czas bała lub lękała. Zawyje sobie tak żałośnie a po chwili cisza. Nie wiem co to Myślałam, że to przez brak kupy więc rano dostała 1/5 czopka i trochę wycisnęłyśmy ale nadal zawodzi. Może jej się nudzi Idę jej poświergotać trochę.
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Pisze 1 reka

dla was.
Bylo lepiej niz myslalam! Niunia zasnela po 22giej, potem jedzonko ok. 5, usypianie do 6.15 i pospala do 8.30. Takze w miare sie wyspalam...

Tylko dzis jest znowu marudna...
Moze to kolejny skok sama juz nie wiem.

Matall, wiesz co, zmobilizowalas mnie. Zaczelam wczoraj robic brzuszki.

Ojej, biedna Olenka...
Agus, trzymaj sie
Kiedy idziecie do tego dermatologa?

To raczej nie twoje mleko zreszta duzo dziewczyn karmiacych UU ma takie przeboje...

Tak jak ty probowalam nie jesc niczego zalecanego przez ok 2-3 tyg i wcale z brzuszkiem Nadii nie bylo lepiej, wiec teraz mam to w i jem wszystko (oprocz smieciowego jedzenia i slodyczy, no ale to z innych wzgledow...)

z okazji 6 tygodni!

My tez prawdopodobnie bedziemy chrzcic 21 sierpnia (moi rodzice maja nas odwiedzic 15-22.08, oj bedzie sie dzialo!)

Brawo Listopadowa

Mam identyczna niemal diete jak Ty.
Tylko zamiast pu-erh pije zielona herbate i pokrzywe.
A za chipsami bardzo tesknie bo uwielbiam chociaz wiem, ze to syf straszny...
Efekty sa, bo z 92kg zeszlam do 74kg.
No ale duzo mam jeszcze do zrzucenia .

Jeszcze nie.

Nie wiem czemu mi nie zacytowalo, Aniutka85, chyba wszystkie dzieciaczki maja takie gorsze dni... I nie wiadomo czemu. Tzn ja nie wiem nieraz, czy mala placze bo skok/za duzo bodzcow/za malo/chce na raczki/chce polezec sama/bo tak.
A jak chcesz to pisz nam tutaj, wyzal sie, to pomaga
idziemy w srode bo dzisiaj zaden dermatolog nie odbieral

dziekuje wam

olenka zasnela mi na brzuchu
spi juz 1,5h
pierwszy raz od 2 miesiecy tak dlugo spi
przelozylam ja na kocyk bo scierplam, spi na brzuszku dalej
Stary 2011-07-18, 15:52   #1642
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Hej
Czytałam was z małym przy piersi, bo od dwóch dni nawet nie mam kiedy zajrzeć Odstawiłam Tymka do bujaczka i zobaczymy ile pośpi
Noce u nas nadal standardowe, czyli pobudki co dwie godziny a wczoraj nawet obudził się po 40 minutach Już nawet mm wyjęłam i wyparzałam butlę ale jeszcze wczoraj nie podałam. Może dzisiaj się złamię

Z dobrych wieści chciałam się pochwalić, iż dopięłam się już w jedne wąskie spodnie sprzed ciąży i ważę 58 kg., jeszcze 3 zleci i będzie git. Tylko mam wrażenie że mi się jakoś biodra trochę rozszerzyły

Mamaoptymiska, nasze dzieci są chyba identyczne bo widzę że Ty również się męczysz z nockami
nie radzę podawać mleka mm po raz pierwszy na noc, bo jeśli będą problemy brzuszkowe to w nocy ... trzeba sprawdzić jak zareaguje ...
prawdę mówiąc jakbym tak wstawała jak Ty to też bym dała mm, choć nie oznacza to wcale że dłużej pośpi ... niektóre dzieci budzą się z potrzeby przytulenia a nie z głodu ...

za postępy wagowe
też mam większe biodra

nic ciekawego się nie dzieje u nas ...
chyba znalazłam sposób na usypianie Gabryni - w każdym bądź razie dziś działa drugi raz, nawet na tą popołudniową ciężką drzemkę
smoczka jak raz zassała tak już więcej nie umie ...

sprzątanko dziś urządziliśmy
ale trzeba jeszcze panele pomyć a mi się nie chce

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:52   #1643
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Nosilam ja wczoraj ale poznym wieczorem juz byla taka tragedia, ze nawet to nie pomagalo. W koncu padla ze zmeczenia i przespala cala noc. Okazalo sie, ze to zaparcia.

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Położna powiedziała mi tak:
dziecko karmione tylko UU może nawet nie robić kupy do tygodnia! Sama byłam w szoku.
Natomiast dziecko karmione MM lub UU/MM może nie robić kupy przez 3 dni. I jeśli nie jest niespokojne to ok. Ale jeśli nawet nie upłynęły 3 dni a dziecko jest niespokojne to wtedy należy się udać do lekarza.
Mala byla strasznie niespokojna od wczoraj, caly czas naciskala sie jak na kupke, baczki szly wiec myslalam, ze moze ma kolke po prostu i dalam jej infacol. Troszke pospala, obudzila sie i dalej to samo, az czerwona byla od tego naciskania sie i jak poszedl baczek to zaczela wrzeszczec.
Do lekarza juz dzisiaj bym nie zdazyla a mala sie tak rozwrzeszczala, ze nie moglam jej tak zostawic. Mam wyrzuty sumienia bo zrobilam jej lewatywe z odrobiny rumianku ale nie moglam jej tak zostawic i jej nie pomoc. Najwazniejsze, ze pomoglo, mala teraz spi i juz jest spokojna.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 16:00   #1644
aniutka_85
Raczkowanie

no więc się żalę, moje dziecię dzisiaj śpi tylko przy butli, nie płacze tylko krzyczy, bo krzyczec trzeba Tatuś wrócił z pracy i trochę ululał (spała całe 15min) teraz leży z butlą w buzi i śpi ale jak jej się tą butlę wyjmie to od razu ryk więc z wystającą butlą i pomocą lwa leona leży tak już godzinę i aż się boję co się stanie jak mleko się skończy. O 18 musimy wyjśc z domu i aż się boję, że u cioci też w taką histerie wpadnie, ale tam na szczęście będzie tyle rąk do noszenia Czy wasze dzieci w skokach też się tak zachowywały??????

Stary 2011-07-18, 16:04   #1645
matallewar
Zakorzenienie

Zapraszam na foty ze spaceru z Poziomką, Xanthippe i Zytus

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 16:06   #1646
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
nie radzę podawać mleka mm po raz pierwszy na noc, bo jeśli będą problemy brzuszkowe to w nocy ... trzeba sprawdzić jak zareaguje ...
prawdę mówiąc jakbym tak wstawała jak Ty to też bym dała mm, choć nie oznacza to wcale że dłużej pośpi ... niektóre dzieci budzą się z potrzeby przytulenia a nie z głodu ...

za postępy wagowe
też mam większe biodra
Mówisz że lepiej podać pierwszy raz na dzień? a jak będę dawać tak jedną butlę dziennie to nadal mam podawać wit d i k? Ja już czasami nie wyrabiam z tymi nocami, bo ileż można i niestety zdaję sobie sprawę że może tak samo nie spać po mm. Jednak spróbować muszę bo oszaleję
Zdradź ten sposób usypiania Gabrysi?
Stary 2011-07-18, 16:20   #1647
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz że lepiej podać pierwszy raz na dzień? a jak będę dawać tak jedną butlę dziennie to nadal mam podawać wit d i k? Ja już czasami nie wyrabiam z tymi nocami, bo ileż można i niestety zdaję sobie sprawę że może tak samo nie spać po mm. Jednak spróbować muszę bo oszaleję
Zdradź ten sposób usypiania Gabrysi?
jak kasrmisz piersia witamina Di K
jak tylko modyfikowane to tylko D
Stary 2011-07-18, 16:29   #1648
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
jak kasrmisz piersia witamina Di K
jak tylko modyfikowane to tylko D
to wiem, ale ja chcę dawać tylko jedna butlę a nadal karmić głównie piersią i nie wiem czy takie karmienie to juz tzw. mieszane
Stary 2011-07-18, 16:34   #1649
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
to wiem, ale ja chcę dawać tylko jedna butlę a nadal karmić głównie piersią i nie wiem czy takie karmienie to juz tzw. mieszane
Ja daję średnio na dobę 4-5 butelek mojego plus 2 x bebilon i normalnie podaję D plus K.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 16:36   #1650
zosiaaa
Zadomowienie

witam

podczytuję cały czas ale jakoś brak czasu na odpisanie
dzisiaj w końcu dobrnęłam do końca
i z tego co pamiętam

Aga_pe25 spóźnione wszystkiego naj dla Dominika (swoją drogą bardzo ładne imię, mój tż też tak ma , czy imieniny też obchodzicie 20 grudnia?) no i dla Norbiego

Agus87 mam nadzieję że krosteczki szybką znikną, i zazdroszczę tego kaca , ja już teoretycznie też bym mogła, ale przeraża mnie opcja wstawania w nocy i podawania mleczka w stanie nieważkości a na razie żadna babcia nie chce przygarnąć wnuczka na noc

Ania2631 Mati też się ślini, aż czasami słychać jak połyka tą ślinkę bo tyle mu napływa i cały czas mu bąbelki wystają na zewnątrz

Dalicadeza twoja córa jest

Eweska dla twoich chłopaków za 12 tygodni

Listopadowa zdrówka życzę i szybko się kuruj żebyś dalej nie roznosiła zarazków

to na razie tyle

u nas dzisiaj grzeczny dzień ale nie będę nic więcej mówić bo nie chciałabym żeby to się zmieniło

Andziot ja też z chęcią poznam tą metodę

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-07-18 o 16:38
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości