Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 08:55   #4861
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

na szczepienia to autkiem bedziemy smigac , to mlodego z fotelik i do auta , mnie generalnie drazni to ze dzieci na wpol zgiete na spacer wychodza i to czesto dluuugie spacery, po to jest gondola zeby bylo dziecku wygodnie .
To oczywiscie tylko moje zdanie dlatego ja szukam tez wozka najlepiej bez fotelika , mamy maxi cosi citi i kolejny jak bedzie to juz chyba na glowie bede z nim chodzic:P

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

tincia mnie tak samo, pozniej patrze na wage pozniej na funkcje

ostatnio prowadzilam espiro atlantic ( co ja mam z tymi espiro?:p)
i powiem wam ze sie suuuper prowadzi!!!!!!!!!!!!!!
jest w ogole tani i zastanawiam sie czy zamiast tego enzo evo nie wziac tego atlantica tylko ten stelaz jakby byl z plastiku wyglada, ale w prowadzeniu bomba!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 08:55   #4862
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

A ja sie pochwalę moimi dziełami - sukienka, którą sobie uszyłam (miała być cala z tego żółtego materiała, ale sie przeliczyłam, bo materiałau było nie za wiele - dobrze, zę znalazłam ten biały), sweterek zrobiony dla dzidzi (miał być dla siostrzeńca, ale mi za mały wyszedł) oraz mój brzucho.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS859078.jpg (79,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859079.jpg (123,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SS859085.jpg (61,1 KB, 52 załadowań)
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 08:59   #4863
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Bo dłuższej nieobecności spowodowanej egzaminami próbuję Was nadrobić, ale niestety.
My w środę zaczynamy 18tc, nareszcie pokazał mi się brzuszek mały to mały ale jest
Mam pytanko z innej beczki: czy któraś z Was albo znajomych wyjeżdzali nad morze i mają kwatery godne polecenia?A może wiecie gdzie najlepiej szukać takich ofert?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:03   #4864
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Darusiaaaa my też autkiem będziemy się wybierać na szczepienia, ale jak pojadę sama z dzieckiem to ja sie pod przychodnie nie wbiję i będę musiała nieco dalej zaparkować. Wygodniej mi będzie doczepić do stelaża i kawałek przejechać niż nieść. Na spacery w foteliku na pewno dziecka nie będę brać, bo w sumie masz rację, wygodniej będzie maluchowi w gondoli.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

fatal21 moja siostra mieszkała jakiś czas nad morzem i wynajmowała pokój od bardzo fajnej kobiety - ale z tego co się orientuję to ta kobieta ma jechać do sanatorium.
Ja zawsze ofert szukam w internecie.
Stary 2011-07-18, 09:12   #4865
witaminkaccc
Zadomowienie

ja z fotelika planuje korzystac w autku oraz na krotkie spacerki własnie typu od autka do przychodni, na rynek... na dluzszy spacer zapewne gondola, pozniej spacerówka... ale spacerowke to juz dokupie osobną, jak dzidziol podrosnie, bo mega lekkie są ... moj idealny na start wózek to gondola plus fotelik.... ale takie "zestawy" nie są sprzedawane...

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:17   #4866
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
seona czemu cie denerwuja przesady??
przeciez nie musisz nic z tego robic , ja osobiscie unikam wierzenia w nie, ale czerwone kokardki u nas ze srebrna bozia sie wieszalo zawsze nawet pies jak byl malutki czy inne zwierze tez mialo cos czerwonego zawsze, mloda tez i na wozku i przy lozeczku i foteliku miala czerwona wstazke i teraz 2 dzidzia tez na pewno bedzie miala.
Darusiaaa, bo jak coś dla mnie nie ma podpory medycznej i empirycznego uzasadnienia, to poprostu w to nie wierzę Jakby mi ktoś pokazał dowód na to, że wstążeczka uchroni moje dziecko przed niebezpieczeństwem, farba do włosów ma ewidentny wpływ na geny i przyszły kolor włosów dziecka a wisiorek na szyi ma ścisły związek z pępowiną to pomyślę nad tym I ciekawi mnie to zauroczanie dziecka W jaki sposób się to odbywa? Jakaś ceremonia z nakłuwaniem laleczki igłami, czy do tego potrzebne są jakieś zaklęcia lub różdżka?

Inny głupi przesąd jaki słyszałam, to to, że nie pozwalać jak ktoś długo patrzy się na Twój brzuchi trzeba się odwrócić lub zakryć brzuch rękoma, a już w szczególności np. upośledzone dziecko lub, że kobieta w ciąży ma nie patrzeć na jakieś upośledzone dziecko To ok, jutro w pracy wyproszę chore dzieci i zostawię tylko te zdrowe

A na okrągło gdzieś od kogoś słyszę, a nie wolno dziecka brać tak szybko na spacer, na spacer to dopiero po chrzcie!!!, nie wolno obcinać dziecku włosów itp.

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Suuper, i jaka korzystna cena

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie sie na przewijakach??
Bo wszedzie w sklepach CEBA jest dostepna ale czytalam opinie ze BERBER sa bardziej wytrzymale. Wiecie cos na ten temat?
Ja się kompletnie w firmach przewijaków nie orientuję i nie wiem jakie miałam Patrzyłam tylko na wymiary aby mi pasował na biurko i na pralkę.

Cytat:
Darusiaaa, u mnie na osiedlu bardzo popularne są te wózki i nawet sama chciałam taki kupić Chyba Ggoraa miała taki wózek? Ja na to mówię wózek torba lub wózek namiot

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-07-18 o 09:19 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:23   #4867
ania21_21
Zadomowienie

cześć mamuśki
dzisiaj mam wizytę u położnej na 15 ciekawe jak wyszły wyniki z glukozy i posłuchamy serduszka małej

Co do wózka Graco u nas są najpopularniejsze a ja go nie chciałam nie podobał mi się w ogóle małe kółka plastikowe nie amortyzowany w ogóle nie wiem jak jest w POlsce. Jak były jakieś ciekawe to nas taniej było z Polski sprowadzić wózek i jeszcze te kolory zazwyczaj tylko czarny albo czerwony tutaj są
Ogólnie w nim mi się nie podoba ta wersja głęboka dla mnie wygląda koszmarnie no ale to tylko mój gust

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 09:27   #4868
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,

W końcu Was nadgoniłam

Gratuluję udanych zakupów

Mi tak szybko zleciał weekend, że nawet nie wiem kiedy. W sobotę byliśmy na harrym potterze 3d, trochę mi się dłużył mi się ten film, ale mąż zadowolony a to najważniejsze

W niedzielę byliśmy na basenie popływać, potem pojechaliśmy na obiadek z teściami, wieczorem do znajomych, spacerek, lody. Tak mnie ten dzień wczorajszy wykończył, bo od rana na nogach, że dziś nie wstałam na badania Jutro pójdę w takim razie

Lecę kochane pranko puścić i chyba pojadę na jakieś zakupki, bo w za tydzień w poniedziałek mąż ma imieniny a ja nic dla niego nie mam. Nawet pomysłu, bo niestety ten człowiek jak czegoś potrzebuje to poprostu to kupuje A i już odliczam dni do piątku, w sobotę wyjeżdzamy na urlop, najpierw na 2 dni do mojej rodzinki do Gorzowa Wielkopolskiego, a potem na 8 dni do Ustki, a na dokończenie wojaży to jeszcze na 3 dni do Pragi Nie mogę się już doczekać

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:32   #4869
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ten wozek to i 230 zl na allegro kosztuje, teraz znalazlam ten graco.
hehehe

ja go NIGDY nie widzialam, znalazlam teraz i tak mnie wyglad jakos zaitrygowal
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:37   #4870
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
A na okrągło gdzieś od kogoś słyszę, a nie wolno dziecka brać tak szybko na spacer, na spacer to dopiero po chrzcie!!!, nie wolno obcinać dziecku włosów itp.

Suuper, i jaka korzystna cena
Dziękuję

A niektórzy to dopiero pół roczne dzieci chrzczą - czyli dziecko pół roku ma siedzieć w zamknięciu. A co z ateistami? Dziecka w ogóle nie powinni wyprowadzać na spacery

ania21_21 będę trzymać

kkkasikkk udanego wypoczynku

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Idę sie położyć na chwilę, bo mi sie oczy same zamykają
Stary 2011-07-18, 09:42   #4871
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny trochę się boję tej glukozy, mój tata i jego cała rodzina choruje na cukrzycę i moja mama też ma za wysoki poziom. Chociaż u mnie bez obciążenia było dobrze zobaczymy jak z glukozą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 09:51   #4872
witaminkaccc
Zadomowienie

kkkasssik udanego wyjazdu... Praga tez miałam plan by w tym roku odwiedzić, ale cóż przekładam na kiedy indziej

ja np mam zupełnie inne poglądy co do kościoła itd, inaczej niż mój TŻet. on wychowany w mega katolickiej rodzinie, ja wręcz na odwrót... chrzest- dla mnie zbędna sprawa, ale wiem że a. TŻet się pewnie uprze i nie będe miała wyjścia; b. jak kiedyś mati bedzie chciała za mąż pójść, wybierze życie w zgodzie z kościołem, to niech ma juz full pakiet
ja np. nie mam ani chrztu, ani komunii ani bierzmowania i do ślubu kościelnego mnie nie ciągnie... (ew. jedynie ze względu na tżeta lub "bo wszyscy biorą") ... tak zostałam wychowana i nie zamierzam tego zmieniać...

Dlatego też pewnie w żadne przesądy, zabobony nie wierze i jak juz pisałam nie znam ich wcale...

... ale ja zawsze byłam inna

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny trochę się boję tej glukozy, mój tata i jego cała rodzina choruje na cukrzycę i moja mama też ma za wysoki poziom. Chociaż u mnie bez obciążenia było dobrze zobaczymy jak z glukozą

trzymam kciuki mocno zeby było OK

moj tata i babcia (jego mama) mają cukrzyce, ale tą najsłabszą.... ja zawsze miałam za niski poziom cukru

30t 1d - ?
Stary 2011-07-18, 09:51   #4873
goldika
Zakorzenienie

maty nie wygrałam, poszła za 101zł ale to nic mam jeszcze 4 miesiące na licytacje
za to zamówiłam prześcieradełka i pokrowce na przewijak. Tak dla sprawdzenia jakości bo w sklepie na sztuce prześcieradła 10zł więcej sobie wołają.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:54   #4874
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
O tą:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fi...711311052.html

Gratuluję wygranej aukcji i 6-go miesiąca.
Fajnie że udało się tak tanio kupić dzięki mnie

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:00   #4875
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
kkkasssik udanego wyjazdu... Praga tez miałam plan by w tym roku odwiedzić, ale cóż przekładam na kiedy indziej

ja np mam zupełnie inne poglądy co do kościoła itd, inaczej niż mój TŻet. on wychowany w mega katolickiej rodzinie, ja wręcz na odwrót... chrzest- dla mnie zbędna sprawa, ale wiem że a. TŻet się pewnie uprze i nie będe miała wyjścia; b. jak kiedyś mati bedzie chciała za mąż pójść, wybierze życie w zgodzie z kościołem, to niech ma juz full pakiet
ja np. nie mam ani chrztu, ani komunii ani bierzmowania i do ślubu kościelnego mnie nie ciągnie... (ew. jedynie ze względu na tżeta lub "bo wszyscy biorą") ... tak zostałam wychowana i nie zamierzam tego zmieniać...

Dlatego też pewnie w żadne przesądy, zabobony nie wierze i jak juz pisałam nie znam ich wcale...

... ale ja zawsze byłam inna

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

trzymam kciuki mocno zeby było OK

moj tata i babcia (jego mama) mają cukrzyce, ale tą najsłabszą.... ja zawsze miałam za niski poziom cukru
mój tata też miał wcześniej słabszą a teraz już jest na insulinie domięśniowo a wcześniej był na tabletkach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 10:11   #4876
nie _wiem
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cześć dziewczyny,
muszę się komuś pożalić...... Strasznie boli mnie gardło, i nos lekko przytkany.... wysłałam tż do apteki po roztwór wody morskiej i tabletki do ssania a on po godzinie wrócił z zakupów i zakomunikował mi że idzie do apteki..... no myślałam że go porozrywam na strzępy własnymi rękami...... wie że tu cierpie a on sobie urządza godzinne przechadzki po sklepach strasznie się zdenerwowałam, a teraz z tego wszystkiego to mi się chce płakać..... z takiej bezsilności (ale ja ogólnie ostatnio taka płaczliwa się zrobiłam).... popijam sobie mleczko z czosnkiem i miodem (czosnek pokrojony bo do nowego mieszkanka jeszcze nie przywieźliśmy wyciskarki) staram się go gryźć i połykać...... lubię czosnek ale jakos w tym połączeniu zawsze mam z nim problem....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:14   #4877
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
Weekend minął szybko - za szybko jak dla mnie..
U nas dzisiaj chłodno - comi akurat dpowiada, ale wczoraj był upał, więc taka huśtawka temperatur tez się daje we znaki.

W sobotę byłam na USG połówkowym u mojego gina - i potwierdził, że w brzuszku siedzi dziewczynka I ogólnie wszystko w porządku - juz całoe 0,5kg waży nasza księżniczka

POwiem Wam, że cieszę się, że byłam w zeszłym tygodniu na tym USG prenatalnym - zdecydowanie lepszy sprzęt niż ten co miałam teraz w sobote robione... Dzidzię było dokładnie widać - wszystko duże, wyraźne - mimo, że w 2D. I więcej rzeczy sprawdzone niż mój gin - lepsze możliwości sprzętowe

nikaa2 - pisałaś, że się oparzyłaś - ja też - dotknęłam wewnętrzną stroną przedramienia w czajnik, który stał na gazie i ogólnie mam teraz oparzenie - jakieś1,5x4cm, które średnio się goi
W ogóle ostatnio jestem zagrożeniem dla siebie i wszystkich wkoło - w piatek odpadło mi dno od dzbanka do którego wlewałam wrzątek, a w sobotę pękła mi miska szklana - chciałam sobie ryż odgrzać na parze... Mój TŻ powiedział, żebym lepiej nie wchodziła do kuchni - póki nie doszło do większej tragedii jakiejś...

A co do kokardek czerwonych przy wózku i łóżeczku - u nas sa onowiązkowe - więc nawet jak ja nie przyczepię, to babcia na pewno

Miałam coś jeszcze napisać - ale zapomniałam..

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:22   #4878
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny to ja sie zegnam i wracam do Was w czwartek
błagam nie zapiszcie 20stron w tym czasie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:25   #4879
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
miłego odpoczynku i do zobaczenia w nowym wątku
Stary 2011-07-18, 10:27   #4880
marejta
Zadomowienie

Witam się w poniedziałek
W weekend nie zaglądałam do Was bo byliśmy na działce nad jeziorem w środku lasu i postanowiliśmy nie brać laptopów i nie korzystać z dóbr cywilizacji tych bez których można żyć
Odpoczęłam strasznie i teraz mi się nic nie chce, a tu deszcz wcale nie pomaga w mobilizacji, zaraz postaram się nadrobić to co napisałyście

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Możemy już być w nowej części

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:42   #4881
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja nie powinnam miec hcv bo jestem honorowym dawca krwi .
za odwagę zostania HDK ( i będziesz miała zniżki na leki w aptekach na starośĆ wiem, bo znajomy zamiast płąciĆ 20zł płaci 1zł symboliczną )

Cytat:
Napisane przez Zosia_Samosia80 Pokaż wiadomość
Gratuluje . Juz zblizacie sie powoli ku koncowi
no dzięujemy, ale jestem dopiero na połowie, że tak powiem

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ciekawe ile sobie posiedze w kolejce na nfz- nigdy nie bylam panstwowo:/
3mam kciuki abyś długo nie czekała... ja czekałam 5h ostatnio na nfz- myslałam, ze korzenie zapuszczę albo zrobię coś tej pani doktor

Cytat:

juz bede na biezaco:P wzielam w koncu lapa do rodzicow bo ciezko bez was wytrzymac, wybaczycie nieobecnosc?

BEDZIE W KRAJU NAJPRAWDOPODOBNIEJ 5 WRZESNIA, ja juz sie doczekac nie moge!!!!
wybaczymy bądź z nami jak najczęściej
i super, ze tż przyjeżdza, coś mi się kojarzy że zmienił termin powrotu na wcześniejszy niż przewidywał

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Którą ?

A ja też jeszcze jedną wygrałam
http://allegro.pl/komplecik-dla-chlo...711368522.html

Zaczynamy już 6 miesiąc
gratuluję 6m-ca
jak wy to robicie, ze wynajdujecie za pare złotych te ciuszki? jak ja szukam to zaznaczam, zeby od najtańszego wyszukiwał i jakoś takich super ofert nie widzę

Truskafko przykro mi z powodu hcv
ale na pewno dzidziuś będzie zdrowy a ty uskrzydlona macierzyństwem wrócisz szybciutko do zdrowia

p.s. ciekawe czy ja miałam robione, hmmm... poszukam zaraz w swoich badaniach

Cytat:
A ja sie pochwalę moimi dziełami - sukienka, którą sobie uszyłam (miała być cala z tego żółtego materiała, ale sie przeliczyłam, bo materiałau było nie za wiele - dobrze, zę znalazłam ten biały), sweterek zrobiony dla dzidzi (miał być dla siostrzeńca, ale mi za mały wyszedł) oraz mój brzucho.
ale z ciebie zdolniacha... przyznaj się dzidziuś ci pomagał
śliczne to wszystko i tym bardziej cenne, ze zrobione samodzielnie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
dzisiaj mam wizytę u położnej na 15 ciekawe jak wyszły wyniki z glukozy i posłuchamy serduszka małej
za wizytę

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
A i już odliczam dni do piątku, w sobotę wyjeżdzamy na urlop, najpierw na 2 dni do mojej rodzinki do Gorzowa Wielkopolskiego, a potem na 8 dni do Ustki, a na dokończenie wojaży to jeszcze na 3 dni do Pragi Nie mogę się już doczekać
łał, ale zaszalejesz z wakacjami- mega wypas popluskaj się w moim imieniu w morzu to poczuję się że i ja tam jestem

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
nikaa2 - pisałaś, że się oparzyłaś - ja też - dotknęłam wewnętrzną stroną przedramienia w czajnik, który stał na gazie i ogólnie mam teraz oparzenie - jakieś1,5x4cm, które średnio się goi
W ogóle ostatnio jestem zagrożeniem dla siebie i wszystkich wkoło - w piatek odpadło mi dno od dzbanka do którego wlewałam wrzątek, a w sobotę pękła mi miska szklana - chciałam sobie ryż odgrzać na parze... Mój TŻ powiedział, żebym lepiej nie wchodziła do kuchni - póki nie doszło do większej tragedii jakiejś...
to tak jak ja
stłukłam talerz w sobotę, chodze jak ta sirota z tymi poparzonymi palcami... mam 3 duże pęcherze, tzn. 1 mi się rpzebił wczoraj i dzisiaj widze jakby się goił a 2 pozostałe chyba się wchłonął ten płyn(?) przynajmniej nie widziałam, aby pękały i mam teraz nadmiar skóry w tych miejscach i taki kolorek sino-szarawy... także ponętna jestem bardzo niczym nie smaruję, myję dłonie w szarym mydle
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:58   #4882
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
muszę się komuś pożalić...... Strasznie boli mnie gardło, i nos lekko przytkany.... wysłałam tż do apteki po roztwór wody morskiej i tabletki do ssania a on po godzinie wrócił z zakupów i zakomunikował mi że idzie do apteki..... no myślałam że go porozrywam na strzępy własnymi rękami...... wie że tu cierpie a on sobie urządza godzinne przechadzki po sklepach strasznie się zdenerwowałam, a teraz z tego wszystkiego to mi się chce płakać..... z takiej bezsilności (ale ja ogólnie ostatnio taka płaczliwa się zrobiłam).... popijam sobie mleczko z czosnkiem i miodem (czosnek pokrojony bo do nowego mieszkanka jeszcze nie przywieźliśmy wyciskarki) staram się go gryźć i połykać...... lubię czosnek ale jakos w tym połączeniu zawsze mam z nim problem....

ja w zeszłym tyg przeszłam anginę

pokrój sobie cebulę w kostkę i posyp dużą ilością cukru, zakryj spodeczkiem - za jakis czas na dnie pojawi się sok ( mnie on bardzo smakuje) pij go jak tylko pojawi się nowy - bardzo mi to pomogło

w aptece jest tez dostępny syropek dla kobiet w ciąży Prenalen na bazie czosnku - b.dobry , cena ok. 13 zł

dobre są tez tabletki do ssania Isla - bardzo bezpieczne ( najlepiej te z wyciągiem z czarnej porzeczki)

Tantum Verde w sprayu też bezpieczne.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

W końcu Was nadgoniłam

Gratuluję udanych zakupów

Mi tak szybko zleciał weekend, że nawet nie wiem kiedy. W sobotę byliśmy na harrym potterze 3d, trochę mi się dłużył mi się ten film, ale mąż zadowolony a to najważniejsze

W niedzielę byliśmy na basenie popływać, potem pojechaliśmy na obiadek z teściami, wieczorem do znajomych, spacerek, lody. Tak mnie ten dzień wczorajszy wykończył, bo od rana na nogach, że dziś nie wstałam na badania Jutro pójdę w takim razie

Lecę kochane pranko puścić i chyba pojadę na jakieś zakupki, bo w za tydzień w poniedziałek mąż ma imieniny a ja nic dla niego nie mam. Nawet pomysłu, bo niestety ten człowiek jak czegoś potrzebuje to poprostu to kupuje A i już odliczam dni do piątku, w sobotę wyjeżdzamy na urlop, najpierw na 2 dni do mojej rodzinki do Gorzowa Wielkopolskiego, a potem na 8 dni do Ustki, a na dokończenie wojaży to jeszcze na 3 dni do Pragi Nie mogę się już doczekać

aaaale szczęściara!!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:01   #4883
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

dla tżeta a Ty kochana spokojnie wypoczywaj i wracaj szybciutko do zdrowia

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Weekend minął szybko - za szybko jak dla mnie..
U nas dzisiaj chłodno - comi akurat dpowiada, ale wczoraj był upał, więc taka huśtawka temperatur tez się daje we znaki.

W sobotę byłam na USG połówkowym u mojego gina - i potwierdził, że w brzuszku siedzi dziewczynka I ogólnie wszystko w porządku - juz całoe 0,5kg waży nasza księżniczka

POwiem Wam, że cieszę się, że byłam w zeszłym tygodniu na tym USG prenatalnym - zdecydowanie lepszy sprzęt niż ten co miałam teraz w sobote robione... Dzidzię było dokładnie widać - wszystko duże, wyraźne - mimo, że w 2D. I więcej rzeczy sprawdzone niż mój gin - lepsze możliwości sprzętowe

A co do kokardek czerwonych przy wózku i łóżeczku - u nas sa onowiązkowe - więc nawet jak ja nie przyczepię, to babcia na pewno

Miałam coś jeszcze napisać - ale zapomniałam..

gratuluje Dziewczynki i pozytywnych wyników

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
obiecać nie możemy, ale bedziemy tęsknić wypoczywaj

30t 1d - ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 11:30   #4884
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja już cześć obiadu wchłonęłam - tak mi się chciało barszczu czerwonego.

ania21_21 nie żebym się czepiała, ale insulinę podaje się podskórnie, i nie martw sie tak bardzo - będzie dobrze

witaminkaccc rozumiem Twoje poglądy, dla mnie i tżta chrzest też nie jest koniecznością, ale więcej wolałabym sie nie wypowiadać na tematy kościelne. Szanuję to, iż są osoby myślące inaczej niż ja i przez wyrażanie swoich poglądów nie chciałabym kogoś urazić.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Fajnie że udało się tak tanio kupić dzięki mnie
Niewątpliwe dzięki Tobie

nie _wiem ja to za takie coś bym się po tżcie strasznie wywściekała, współczuję. Szybko zdrowiej

dominej gratuluję potwierdzenia płci

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
za odwagę zostania HDK ( i będziesz miała zniżki na leki w aptekach na starośĆ wiem, bo znajomy zamiast płąciĆ 20zł płaci 1zł symboliczną )

ale z ciebie zdolniacha... przyznaj się dzidziuś ci pomagał
śliczne to wszystko i tym bardziej cenne, ze zrobione samodzielnie
Dobrze, że choć takie przywileje są dla HDK, bo i tak większość polikwidowali.

Dziękuję za uznanie. Ja uwielbiam robić takie rzeczy - tylko nie zawsze mi się chce. A dzidziuś owszem pomagał Mam zamiar jeszcze spodenki dorobić do sweterka.

dominej na oparzenia możesz zastosować maść alantan (ale ten zwykły bez antybiotyku) albo dermazin lub argosulfan. I posłuchaj tżta - nie zbliżaj sie do kuchni

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Idę racuszki z jabłkami zrobić, bo dziś jagodzianek nie będzie - za lelawo się czuję
Stary 2011-07-18, 11:34   #4885
nie _wiem
Raczkowanie

dzięki za wsparcie popijam właśnie herbatkę z sokiem z połowy cytryny i soczkiem malinowym przyjęłam już też wapno i zaaplikowałam sobie roztwór soli morskiej do noska psychicznie czuje się (po zażyciu leków) dużo lepiej ale mam nadzieje że chorubsko mnie szybko opuści..... a teraz oddaje się polowaniu na fajny wózek, moja mama powiedziała że mi zakupi jak powiem jej jaki
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:02   #4886
Anusiak 83
Raczkowanie

Udało mi się nadgonić

Chawa racuszki z jabłkami od razu zgłodniałam, mimo że przed chwilą 2gie śniadanie zjadłam

kkkasikkk, goldika udanego wypoczynku Wam życzę

za wszystkie dzisiejsze wizyty

nie_wiem wracaj szybko do zdrówka

co do czerwonej kokardki ja też będę miała. Nie uważam się za osobę STRASZNIE przesądną, ale trochę jednak zawsze

I dzisiaj na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia idę, ciekawa ich jestem. Sporo mam uważa, że to strata czasu... No nic, najwyżej na własnej skórze się o tym przekonam
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:05   #4887
witaminkaccc
Zadomowienie

Chawa - jasne.. moja wypowiedz była bardziej spowodowana rozmową na temat zabobonów

a co do mat znalazłam fajną aukcje... http://allegro.pl/mata-interaktywna-...710634970.html

30t 1d - ?
Stary 2011-07-18, 12:17   #4888
Seona
Zakorzenienie

Ja jeszcze 2 godziny w pracy Ale praca na cały etat się dłuży Na pół było tak fajnie.

Ja też dzisiaj byłam na badaniach - krew, mocz i hbs. Glukozę w następnym tyg. lub później zrobię

Dziewczyny, nasz wątek wykupi chyba wszystkie te maty z Allegro Wszystkie będziemy mieć takie same

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:26   #4889
marejta
Zadomowienie

A właśnie ap ropo badań, ostatnio jak byłam na wizycie to gin dał mi skierowanie na mocz, krew i glukozę, ale pierwszy raz dostałam to skierowanie na blankiecie do laboratorium które jest w szpitalu w którym on przyjmuje, myślicie że to oznacza że będę je miała wykonane bezpłatnie bo tak się nad tym zastanawiam

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:32   #4890
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja jeszcze 2 godziny w pracy Ale praca na cały etat się dłuży Na pół było tak fajnie.

Ja też dzisiaj byłam na badaniach - krew, mocz i hbs. Glukozę w następnym tyg. lub później zrobię

Dziewczyny, nasz wątek wykupi chyba wszystkie te maty z Allegro Wszystkie będziemy mieć takie same

szybko minie

nooooo.... musimy sieśpieszyć przed innymi mamami ogólnie mnóstwo tego na allegro, wszystko tylko kwestia ceny... ja mam już upatrzoną matę... http://www.ceneo.pl/6368462 ta mi się bardzo podoba, bo ma ograniczenia z boczków

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości