|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Cytat:
Wie, bo ma go tam zawieść, bo nasz samochód przed chwilą odjechał na złom ![]() Po prostu nie ma swojego życia i niszczy nasze
![]() |
#2852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie masz problematyczną mamę ![]() ![]() jak się wyprowadzicie i będziesz ją widziała rzadziej to kontakty się polepszą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
wypadek mieliście? effie po prostu jedno jest pewne, nie wytrzymacie z mamą całe życie, więc nie ładujcie tam w remont ani nic ![]() pewnie niedługo uda Wam się wyprowadzić ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-18 o 14:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Chai- myślę że rodzicom możesz powierzyć kicię
![]() dziewczyny macie przepis na jakiś łatwy do zrobienia tort?
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
składniki: -potrójny kupny biszkopt (koszt 9,99 ![]() -2kremy do tortów śmietankowe (takie co można zrobić bez margaryny, tylko na mleku, koszt zależnie od firmy od 2,4-4 zł) -1 bita śmietana -czekolada -mleko -margaryna do wysmarowania tortownicy Każdy biszkopt pędzlujemy herbatą zaparzoną w 1/2 kubka z dwóch torebek. Robimy kremy wg przepisu, tzn. mieszamy z mlekiem i miksujemy Ubijamy śmietanę. Do tortownicy wysmarowanej margaryną wkładamy biszkopt, na to pół masy kremowej co nam wyszła, później znowu biszkopt, pół masy co pozostała, biszkopt, bita śmietana(mogą być nawet 2) i na to ścieramy czekoladę mleczną lub gorzką. Tort robi się w 15 minut, wychodzi tanio, można się najeść malutkim kawałkiem, ale jest megasłodki ![]() mi on bardzo smakuje, ale wiadomo, ze nie każdy lubi tort z masą z papierka ![]() na w 100% naturalny przepisu nie mam, bo mi się babrać nie chce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozmywane... ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- lili... ![]() Albo sernik na zimno z jagodami!!! Tylko nie mam tortownicy... może być w zwykłej blaszce do pieczenia?
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
prawdę mówiąc to nie wiem, bo tortownica jest naookoło otwierana i dzięki temu zostaje sam spód tortownicy, a blacha otwierana nie jest
![]() no chyba, że jak na blasze już poleży w lodówce tort to pokroić jak ciasto ![]() może ktos się jeszcze wypowie, bo nigdy na blasze nie robiłam ![]() tortownica tak z 10-12 zł kosztuje, także warto kupić ![]() ![]()
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
lili-a myślisz ze moglabym te biszkopty nasączyć alko?
![]() ![]() zobaczie jaki tu tort: http://www.geekologie.com/2009/04/ta...th_a_rainb.php
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W swojej trzy letniej przeprawie w szpitalach poznałam 2 lekarzy z powołania... Hej Dziewczyny ![]() Ostatnio nie pisze bo przychodzę z pracy bardzo zmęczona ![]() ![]()
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
rozumiem Cie Teacherka bo ja tez lubie kupowac
dzis poszlo na zakupy jakies 60euro ale chemia i spozywka i mieso .. tylko musze kawe dokupic i moze jakis dzem dla tz-a bo on zawsze na sniadania chleb z dzemem Haniulka udanych zakupow Anastazja jak mama? Effie mam nadzieje ze tz dostal ta prace |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie tak samo ![]() rano powiedziałam, ze sie lepiej czuje i sie pospieszyłam ![]() ![]() ![]() właśnie sie rozpadało |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten tort jest mega!! a jak zrobic te masy? bo ja bym sie tego podjeła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dodaja i Nadia - życzę udanego urlopu ![]() Ssnow - ja tortów nie robię ![]() ![]() u mnie normalny dzień, pranie, sprzątanie, gotowanie, gorąco. na obiad ryba ale niedobra była :/ wczoraj rybki, P. złowił małego szczupaczka, tego też nie wzięliśmy na patelnię, bo znów niewymiarowy ![]() ![]()
![]() |
#2864 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cywilny macie ![]() ![]() dla mnie tez wazniejsze ze mam gdzie mieszkac i z kims kto mnie kocha niz slub najpierw a mieszkanie potem Cytat:
jaka ta mlodziez rozwinieta teraz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja bym spokojnie nasaczyla alko my po obiadku ziemniaki kotlety z cyca indora ![]() tz zobaczyl jak ulozone na talerzu i do mnie ,, a my co w jakiejs restauracji ..." |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
aż za
![]() ![]() ale mam kuzyna co ma 15 lat i on mądrze gada ![]() ![]() mądry chłopak ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Wtajemniczenie
|
Moja mam jednak Tż nie zawiozła tylko dała mu samochód i pojechał. Dostał ta pracę, ale zacząć może dopiero od 8 sierpnia, bo teraz firma ma dwa tygodnie urlopu. Czyli wychodzi na to, że wypłate dostanie dopiero we wrześniu. I tym się denerwuje. Niby jest ta moja praca, ale co to jest, ja zarabiam około 700 zł na miesiąc. Tż chce chociaż do tego 8 sierpnia znaleść sobie coś dorywczo.
Nie wiem, jak to rozwiążemy, może ja w tym czasie znajde inną pracę, normalną, ale wtedy będę musiała oddać małego do przedszkola. Dzisiaj do mnie dzwoniła dyrektorka z przedszkola i mówiła, że 25 sierpnia jest zebranie dla nowych dzieci, a jakbym chciała dać małego wcześniej to dopiero tez od 8 sierpnia bo remont mają. Kurde musimy coś kombinować,Tż mówi, że ta firma wygląda na porządną. Umowe dostanie na okres próbny na 2 miesiące, a potem na stałe. Wypłata też tak jakoś dziwnie mają, ale lepiej niż w dawnej firmie. Tutaj dostają najniższą krajową na konto, a resztę do ręki. Podobne szef płaci za nadgodziny. No i problem z dojazdem, bo te 10 km rowerem to troche jest. Kiedyś Tż dojeżdżał rowerem po 14 km w jedną strone i dał radę, ale wiadomo jak jest. Lili w naszym aucie silnik był do wymiany, koszt silnika + wymiana to około 700 zł, gdzie takie samo auto na chodzie kosztuje 500zł. Stwierdziliśmy, że skzoda inwestować i lepiej za jakiś czas kupić cos lepszegonp jakieś punto. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Jutro jade do dentysty bo mi jego opatrunek na zębie wytrzymał aż 2 godziny i teraz mam tam mega dziure i nie moge normalnie jesc. Idziemy też z Tż do wbk założyc mu te konto bo nie ma. Ma któraś to konto w wbk dla młodych poniżej 30 lat?? Faktycznie jest takie zero opłat i super??
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ubezpieczenie było może dlatego, że miałam debet, ale ta opłata za transakcję kartą to nie wiem co to jest ![]() ![]() także chyba tak darmowe to nie jest ![]() my zamierzamy nasze auto sprzedać i kupić inne, na gaz, ale musimy je najpierw naprawić ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-18 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam tam konto z 3 lata, więc dawno zakładałam. teraz liczę, że mam 5 lat, a nie 3 ![]() pomerdało mi się ![]() my z Tż nie mamy wspólnego konta, ale myślę, ze się da zrobić wspólne ![]() ja wspólnego nie chcę ![]() ogólnie to nie narzekam, bo jest wg mnie fajny przejrzysty dostęp do konta przez internet ![]() dużo lepszy niż np. w city (wg mnie najgorszy bank) jakbym miała zakładać drugi raz to też byłby to wbk ![]() teraz 1.08 założę oszczędnościowe, ale to w mbank, bo chce miec w innym,zeby mniej kusiło ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-18 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam to konto i jestem zadowolona. Opłat nie ma, chyba tylko te 2 zł za kartę jeśli nei ma transakcji. Ale u mnie zawsze są... ;P I przy zakładaniu miałam tylko dowód. Konta z TŻem mamy osobne. Wspólną mamy skarbonkę ;-)
Effie, gratuluję pracy TŻa! ![]() ![]() Wiecie co postanowiłam? Zrobić się na bóstwo jak już tak siedzę i się nudze. TŻ ma jutro wolne, to mozemy spędzić miły wieczór. No więc na początek depilacja, zrobię sobie peeling jeszcze i pomaluję paznokcie, podkręciłam włosy (nie pamiętam kiedy to robiłam:P) Pomaluję się mocniej niż na codzień. Dla urozmaicenia. :P Dziewczyny.... Kiedy Wasz TŻ zaczął mowic do Waszej mamy "mamo"? Mój tak nie mówi i wydaje mi sie to naturalne, bo nie jesteśmy małżeństwem, choć nie powiem, że czasem mnie juz denerwuje to paniowanie ;-) Ale moja przyjaciółka zapoznała swojego chłopaka z mamą a ten od pierwszego spotkania zaczał do niej per "mamo". a mama przeszczęśliwa ;-)))) Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2011-07-18 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Czymś się zatrułam albo coś mi zaszkodziło. Mam bóle żołądka i biegunkę :/ Wydaje mi się, że to po kawie.. Dzień prawie, jak każdy. TŻ pojechał do pracy wróci dopiero w środę wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwaga uwaga zakładam bloga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopiero teraz widzę, ze dostał, jak ja mogłam nie doczytac ![]() super ![]() a może niech idzie do biura pośrednictwa pracy i tam by mu coś znaleźli, cokolwiek na miesiąc ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-18 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
wrocilam z zakupów
![]() ![]() ![]() ale kupiłam bluzeczke, sweterek, spodnie ciazowe z przeceny za 30pln ![]() i bluzke z lumpika z ktorej chyba jestem najbardziej zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Wtajemniczenie
|
Czesc po raz drugi
![]() Wrocilam do domu po zakupach, jestem bogatsza o granatowe rurki, bokserke, bielizne i spinke do wlosow ![]() Mam plan Was nadrobic tak jak mowilam wczesniej ale nie wiem czy przyjaciolka do mnie nie wpadnie na kawe ![]() Haniula - nie wywyzszam sie, nie Tobie mnie osadzac po kilku postach, chcesz wydawac o mnie opinie to mnie najpierw poznaj, zapraszam na kawe, daleko do siebie nie mamy. Poza tym troche sie uczepilas bo przeciez pisalam i znow powtorze - tak, moim zdaniem ta lekarka postapila fatalnie czekajac 7 godzin zamiast przejsc sie 300 m do mamy Anastazji. Tylko ze Ty wydalas swoja opinie - czyli ze pisac skarge - jak nie wiedzialas jeszcze o tym ze lekarzy bylo dwoch, ze Anastazja czekala 7 godzin itd. Warto czasem poznac zdanie drugiej strony. Milego wieczoru dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
o czym, o czym???
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja marzę o takiej granatowej spince do włosów- kwiatku ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.