|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
powiedzcie mi czy te body i pajacyki(śpioszki) i w ogóle te wszystkie spodnie to LEPIEJ NA NAPY??? prawda? bo większośĆ z tego co widze, to normalnie wciągane jak u dorosłych- ale musi byĆ strasznie nie praktyczne... ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |||
Zadomowienie
|
Anusiak zapraszam na racuchy z dużą ilością jabłek, bo ich nie żałowałam dlatego wyszło ich dość sporo
Cytat:
Nad tą matą też myślałam, ale ta kwadratowa bardziej mi pokasowała. Cytat:
![]() marejta jeśli na skierowaniu jest pieczątka szpitala to najprawdopodobniej będziesz miała badania za free Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zadomowienie
|
Moja teściowa jest wszechwiedząca. Robiłam listę zakupów i spisywałam to co mi się kończy. Na ów liscie znalazły się jajka. Po chwili teściowa do mnie przychodzi i pyta: "a po co będziesz kupowała jajka jak tam masz całe opakowanie?". Lepiej jest zorientowana co mam i w jakich ilościach a czego mi brakuje od mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
nikaa2 pajacyki i bodziaki to lepiej na napy, bo bez to faktycznie nie praktyczne, ale jeśli chodzi o same spodenki to nie koniecznie
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie wcześniej nie zauważyłam, dopiero jak wróciłam do domu to patrze że to do tego przy szpitalu Cytat:
![]() A wiecie co mi powinni odciąć dostęp do allegro bo znowu wylicytowałam kolejną parę butów z tych co licytowałam, ale zanim mała pochodzi w nich to minie dużo czasu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w innych laboratoriach nie pozwolą Ci wypić glukozy bo o 9 zamykają i jadą z próbkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Zadomowienie
|
Seona ano tak jak dają trzeb brać a jak biją trzeba uciekać
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że ja mam tokena a nie karty z kodami dostępu ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze glukoza nie miałam, ale pamiętam o cytrynie
![]() tak sobie oglądam nianie elektroniczne- macie jakiś pogląd na nie? wózek babcia chce kupiĆ( a mieli rodizce się składaĆ z teściami)... więc mama się mnie pyta co bym chciała... to moze tą nianię? albo zestaw butelek i tych sterylizatorów jakiejś dobrej f-my(avent czy Tommy Tipie (czy podobna nazwa)... no bo co by tam jeszcze przewijak tenz którego mozna potem zrobiĆ komodę- szukam czegoś droższego- w sumie jedno dla teściowej(jak zapyta w ogóle) a drugie dla mamy... hm p.s. dobra lece na ryneczek, bo na razie oddessaĆ się musze od forum i allegro chcoiaż na chwilę- rosól się gotuje na samym mięsie bo nie mam warzyw ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-18 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
Ja się nie bardzo orientuję, a opinia też by mi się przyda, bo mam zamiar sie w coś takiego zaopatrzyć. Mnie to na razie nikt nie pyta co by mi się przydało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zadomowienie
|
Jeszcze sie czymś pochwalę i pójdę robić spodenki dla synia.
Przyszła mi dziś książka "dieta łatwo strawna" - pomyślałam sobie, że to jest dobra inwestycja, bo kobieta karmiąca powinna jeść lekko strawnie, a ja tak gotować do końca nie potrafię. Zacznę już teraz wypróbowywać przepisy - wyjdzie to na zdrowie całej naszej trójce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikaa, ja sterylizator uważam za zbędne urządzenie. Jakbym miała wybierać z droższych rzeczy co bym chciała to: - podgrzewacz do butelek ten: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=41&next=1 - laktator elektyrczny ten: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=16&next=1 - bujaczek jakiś, - jakąś huśtawkę itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
Ja nianie na pewno będę kupowała i chyba dołożę trochę kasy i kupie taką z monitorkiem, ale jaka dokładnie to nie wiem.
Co do zakupów to moja mama szaleje (ale w końcu pierwszy raz zostanie babcią ![]() ![]() ![]() ![]()
#4907 | ||
Zakorzenienie
|
wróciłam wreszcie
Cytat:
Cytat:
znajoma chodizła gdzie indziej i też miała w przychodni prywatnej,z dala od szpitala
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-18 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z wielkim zdziwieniem podziękowałam grzecznie. Choć nie będę ukrywać, że mnie to troszkę ubodło, ale taką już ma naturę wścibską. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Ja na razie spadam - muszę psa znów wyprowadzić (a już dziś zaliczyła rzekę), bo mi normalnie żyć nie daje i chodzi za mną jak cień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
moja tesciowa stwierdzila ze jej corka moze nam przeciez ODSPRZEDAC wozek!
no kabaret chyba!!! no i poza tym ze zdjec usg nie lubi to 2 razy zapytala jak sie czuje jak niemoglam na plecy z wyra wstac...
![]() |
#4910 | ||||
Zadomowienie
|
Wrocilam! Siedzialam nie dlugo- bo godzine w poczekalni
![]() ![]() Pozniej jak jej powiedzialam, ze przyszlam tylko na kontrolne usg na nfz, bo moja doktor nie ma w gabinecie, a chce sie dowiedziec co z tymi torbielikami,a nie stac mnie na kolejne prywatne za 250 zl to stwierdzila, ze ona moze mi wystawic skierowanie to poradnii patologii ciazy- tylko, szkoda, ze to jest 150 km od mojego miasta ![]() Generalnie skonczylo sie na tym, ze mi nie pomogla, wiec czy chce czy nie chce musze isc prywatnie ![]() Tylko zmartwilo mnie, ze ona bardziej sie skupila na tym wysieku na osierdziu- co tamten lekarz zbagatelizowal... Cytat:
![]() Cytat:
Ja od tamtej pory wierze w te ''bajki'' ![]() Cytat:
A co do wozka to mam cos takiego: http://allegro.pl/promocja-graco-qua...713945427.html , ten za 250 zl jest inny ![]() No i jestem bardzo zadowolona z tego. Do tego mam ''korytko '' do spania wyjmowane i torbe w zestawie, a tu widze, ze nie ma. Cytat:
AAAA...Tż wrocil ze szpitala- reka goi sie zbyt wolno i dostal l4 na kolejne 6 tygodni!!! masakra, czeka nas okropna susza finansowa przez to. A te druty to ma wsadzone az do nadgarstka! Ide zjesc tosta i dzwonic do lekarza
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
Ja uciekam do domku, wieczorem się odezwę tylko proszę żebym nie musiał znów godzinę nadrabiać
![]()
#4912 |
Zadomowienie
|
Dobra ja się zbieram do położnej tż wróci z pracy za kwadrans i od razu jedziemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
http://sieradzak.pl/towar,towid,62888
umowilam sie co by go dzisiaj obejrzec...
![]() |
#4914 | |
Wtajemniczenie
|
Chawa- zdolniacha z Ciebie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie_wiem- ja też jestem bardziej płaczliwa. Jakoś mam jakby wzmocnione emocje. Częściej płakać mi się chce, szybciej się irytuje, denerwuje... domniej- na oparzenie- gojenie dobry aloes (żałuje, że nie mam posadzonego) albo hemagel ![]() Anusiak- myślę, że szkoła rodzenia to nie strata- zawsze coś tam wyniesiesz- ja tak myślę, ja zaczynam szkołe 11 sierpnia ![]() Witaminkacc- tą sama mate obserwuje, ostatnio była na all nowa za 79zł, ale szybko sie rozeszlo 20 sztuk ![]() Co do glukozy, to u mnie w laboratorium jest tak, że sie wchodzi bez kolejki między 7:30 a 10:00 (laboratorium jest do 13:00) Poźniej siedzisz 2h i po nich znowu wchodzisz bez kolejki. A ja nie wiem, czy ktoś coś nam kupi dla niuni, ale jak znam życie to moi rodzice będą chcieli nam dać na wózek, a teść to nie wiem... nie wiem czy po prostu wpadnie, że coś by mógł kupić ![]() Ostatnio go zanudzaliśmy 30min filmem z usg ![]() Mnie tylko moja przyjaciółka zapytała, czy już wiem np. jakiej firmy jakie butelki chce, czy może co bym chciała,t o bliżej porodu nam kupi ![]() ggora- a jak odczarowalas? Bo kolezanki mama, to jak wlasnie plakaly bliźniaki, to stwierdzila ze ktos urok puscil i tez czarowala ![]()
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
ale mi się spać chce....fakt,położyłam się między 23 a 24,w nocy wstawłam do łazienki i od 5 godziny nie śpię.....
#4916 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Pędze z piękną wiadomoscią prosto do Was ![]() Będę miała SYNKA ![]() ![]() ![]() Jestem już po badaniach prenatalnym i juz lekarz nawet zwątpił że damy rade podejtrzec bo mały miał pępowine między nóżkami i za chiny nie chciał pokazać co ma. Dopiero jak przyjął kolejną pacjetke weszłam potem znowu Ja i wtedy pokazał piekne klejnoty ![]()
![]() |
#4917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendowej przerwie
![]() Nie pisałam wczoraj bo wróciliśmy z nad wody i byłam padnięta ->kompanko i łóżeczko ![]() ![]() A dziś od rana wzięłam się za robotę ![]() ![]() ![]() Widzę że zaczęło się o teściach, też mam coś do dodania na ten temat: Ja mieszkam z mężem nad teściami i nie jest łatwo szczególnie z teściową,teścio fajny facet a teściowa różnie to bywa ma czasem jakieś przebłyski normalności ale nie zbyt często ![]() Jak się dowiedziała że jestem w ciąży nawet słowa gratuluję nie usłyszeliśmy, przez ten cały czas tylko raz spytała jak się czuję i spytała czy wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka i mówiła że ona to by chciała wreszcie wnuczkę. Ciąglę natomiast słyszę że mam się nie denerwować bo to nie zdrowe dla dziecka, mówię że ja o tym wiem i się nie denerwuję dopóki mi się nie wtrąca.Proponuje mi ciuszki po swoich dzieciach ![]() ![]() ![]() Już teraz słyszę jak powinnam ubierać dziecko, jak je karmić i że ona to robiła tak... że za jej czasów to było inaczej.... Jak słyszę takie rzeczy teraz to aż strach pomyśleć co to będzie jak sie maleństwo urodzi. Aaaaaaaaaaa ostatnio wymyśliła że mam nie pozwalać mojej doktor żeby mi USG robiła, bo to szkodliwe i nie zdrowe dla dziecka jest,lekarze to wiedzą ale i tak specjalnie robią!!! Masakra jakaś! moja teściowa to zacofana osoba "starej daty"dla niej dobre są tylko rozwiązania i rzeczy takie jakie ona robi i jakie jej mama robiła w domu a wszystkie nowości są szkodliwe i najgorsze jest to że nie da sie jej nic przetłumaczyc. Także widzicie nie mam łatwo z teściową.
#4919 |
Zakorzenienie
|
Myszeczko-gratuluję!!!
niestety nie pamiętam czy pisałaś,ale miałaś przeczucie,że będzie chłopak czy dziewczyna??
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.