|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile flakonów Wam przybyło od czasu powstania forum? | |||
| ani jeden |
|
1 | 14,29% |
| 1 |
|
1 | 14,29% |
| 2 |
|
1 | 14,29% |
| 3 |
|
0 | 0% |
| 4 |
|
1 | 14,29% |
| 5 |
|
0 | 0% |
| 6 |
|
1 | 14,29% |
| 7 |
|
1 | 14,29% |
| 8 |
|
1 | 14,29% |
| 9 |
|
0 | 0% |
| 10 |
|
0 | 0% |
| 11-13 |
|
0 | 0% |
| 14-16 |
|
0 | 0% |
| 17-20 |
|
0 | 0% |
| powyżej 20 |
|
0 | 0% |
| moja kolekcja się zmniejszyła |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 7. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zgubne działanie forum, czyli ile przybyło wam flakonów? ;)
Cytat:
a wszyscy siedzą i potakują ![]() |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
mi jak widać całkiem sporo, tylko nie jest to wpływ działania forum, myślę że i bez niego bym kupowała, kupowała...
W mojej kolekcji jednak przeważają - perfumy/wody marki Avon, Oriflame i YR. Swego czasu kupowałam namiętnie |
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Mi przybyło 6, i kusi mnie do kupienia jeszcze jednych ale twardo postanowiłam że narazie nic nie kupuję dopuki nie zużyję chociaż jednych całych perfum
W tych 6 , to dwa zapachy są w drodze Elvie i Eclat z Oriflame. Eclat co prawda na spółkę z siostrą no ale... Z Ania kupiłyśmy dzisiaj w rozlewni perfum flakonik na Eklat bo ten z Oriflame jest bez atomizerka tylko na palec a my tak nie lubimy i przelejemy |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Naliczyłam 4, ale w sumie to myślę nad tym bo już nie wiem które były po powstaniu forum, 4 na pewno
Jak na mnie to bardzo dużo i na moje skromne zasoby finansowe, ale to wszystko pomoc mężusia
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Póltora roku temu miałam 2 flakony perfum wysokopółkowych, teraz mam ok 30... większość przybyła przez to forum
i dzięki Wam wstrętne kucicielki
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Dziesiec od grudnia
a kysz kusicielskie forum pustoszace portfele a kysz!
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tyle: nakręciłyście mnie na:
- envy edp, - maroussię, - ogródek nilowy - ogródek śródziemnomorski (no jescze go nie mam ale miec będę z pewnością) - allure - mont blanc presence I przez to mój portfel nalezy do tych nacieńszych natomiast dusza ![]() ![]() do najlżejszych
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
5 od marca ale i tak były od jakoegoś poł roku w planach.
No i teraz odtro sobie obiecałam jak pozbede sie 5 kupuje 1 nowy flakon. Jak na razie złamałam tę obietnice 4 razy. Ale od dziś basta nikt mnie na nic nie namówi (sama siebie tez nie naciagam juz wiecej). |
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dobrze siebie znam Ale jak narazie mam postanowione ze nie nosze przy sobie więcej niż 50 złotych, a zakupy robię za gotówkę (no w zyjątkiem jedzenia bo to moge bez ograniczen nabywac).No ale mam na wykończeniu: Escade, Byblosa, Sidney, orchid, pivoniee, burberry weekend, sunwater, esc acte2, Tribu, chaumeta, dolce vite, lagune i rubylips i jeszcze z 5 innych wiec jak sie przemogę by je wykończyc to bedą next zakupy. No ale narazie kopie mnie pradem jak chce je wziąć domłapki tak mi jest zal wykończyć. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ostatnio trochę ubyło, więc trzeba nadrobić zaległości
zastanawiam się nad kupnem Bodytalk Tom Tailor lub Storii I.Roselini. Tyle, że zadnego z tych zapachów jeszcze nie wąchałam
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Co z tego żr twardo postanowiłam nic nie kupywać jak i tak złamałam to postanowienie kupując Christiana Diora Pure Poison
Ale mam silną wolę |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeszcze czekam na dwa : Samsare i Misouko... Moroussia tez mnie swego czasu kusila... i jeszcze mysle o niej. Napisz prosze jak 'odebralas' Maroussie... :-? |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie:
a co to sa te ogródki nilowe i ogródki śródziemnomorskie. Wiem że już się to gdzieś przewinelo ale musiało mi coś umknąć. |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły wynik
|
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Un jardin en mediterranee oba marki Hermes |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Iceberg Twice z wymianki, La Prerie Silver Rain, Biblos, Chanel 19, Magot Etro, to z ostanich dwóch miesięcy .
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-05-07 o 21:46 |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak i na chłodniejsze dni. Piekielnie trwałe, to zapach ze słynnym "ogonem". Z charakterem, po prostu piekne
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja sobie Maroussie dopiszę do listy......
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Oj faktycznie Maryśka jest bardzo bardzo trwała. Na bardzo intymny wieczorek jednak jest dla mnie za duzym kilerkiem ale juz kolacyjka przy świecach jak najbardziej do niej pasuje (albo odwrotnie ona pasuje do kolacyjki).
Marysia uwielbia przepych i stroje wieczorowe. Kocha ciezkie atłasy i miekkie aksamity. (dla nieznających a ciekawych mogę zrobić próbkę). |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musze sie przyznac, ze obecnie wiecej mi ubywa niz przybywa:P
Moge smialo powiedziec, ze forum sie do tego przyczynilo, poniewaz dzieki wiedzy tu zdobytej stalam sie nie tyle zadna posiadania wszystkich unikatowych zapachow, ale za to bardzo wybredna! Oczywiscie musze wszystko przetestowac, poznac nuty i jak najwiecej sie dowiedziec, ale malo co powala mnie na kolana. Czesciej zaopatruje sie w probki i minaiturki, bo z pelnowymiarowymi flakonami jestem ostrozna. Dzieki Forum wiem coraz wiecej i nie nastawiam sie na konkretna kategorie - testuje wszystko jak leci i zapach albo ma to cos, albo nie. Przez Was chetnie wracam do starcyh zapachow, klasykow i tych trudnych do zdobycia ![]() Niestety ostatnio naszlo mnie na robienie listy zapachow, ktore chcialabym miec i wyszlo tego sporo. Pytanie tylko po jakim czasie by mi sie znudzily Niby nic nie powala, ale sa zapachy, ktore intryguja. I to jest zgubne
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie przybylo 3
lalique i inne takie
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie skromnie ![]() Przybyło Narcisse i biała wersja Opium (którą mi matka zabrała
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze trzeba sie na cos zdecydowac...i tym cieszyc... chocby to bylo np Floar dream Adidasa (tez bardzo lubie choc mam setke Champs Elysees Guerlaina itepe) |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio się zagalopowałam, że kupiłam zapach w ciemno - halloween- i niestety nie mój, pozostaje mi wymienić, a szkoda. Nauczkę już mam, żadnego kupowania w ciemno
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj odebrałam z poczty śliczniusiego mini Aliena
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Perfumoholiczki
Mam do Was pytanie :
ile kupujecie w miesiącu albo rocznie perfum (flakoników)? Nie chodzi mi o koszty, tylko o ilość. Jaki jest przyrost ? Czy więcej kupujecie, czy mniej więcej wychodzi na równo, tu kupuję, jednocześnie zużywam i cały czas mam mniej więcej taką samą ilość flakoników. Pytam, bo nie wiem , czy jestem już uzależniona czy jeszcze nie. W skrytości ducha liczę na to, że mi napiszecie ilość podobną do mojej albo większą, co z całą pewnością spowoduje ulgę dla mojego sumienia. No właśnie. A czy macie jakieś dobre sposoby na dotrzymywanie postanowień. Jeśli zauważyłyście, że ostatnio troszeczkę przesadziłyście z ilością zakupów i mówicie sobie : np. do końca roku nic już sobie nie kupię. Łatwo powiedzieć, a trudniej dotrzymać. Jak sobie z tym radzicie ? |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumoholiczki
No coz, mi raczej ciagle przybywa-mniej wiecej 1-2 flakonow miesiecznie
Kiedys rzeczywiscie bylo tak, ze kupowalam nowy flakon dopiero kiedy zuzylam poprzedni, ale w sumie to bylo jeszcze wczasach szkolnych, kiedy po prostu nie stac mnie bylo na coraz to nowy zapach.Nie wiem, czy gdybym wtedy dysponowala funduszami, nie mialabym tez takiej samej sytuacji jak teraz=ponad 20 flakonow na stanie![]() Wiele razy obiecywalam sobie:,,no kolezanko, w tym miesiacu przegielas i za kare w nastepnym nic nie kupisz"-nic z tego zawsze cos mnie skusi. Mysle jednak, ze dopoki nie mam dlugow i nie odbywa sie to kosztem zakupu jedzenia czy innych podstawowych rzeczy to jest nieszkodliwe Choc przyznam, ze czesto wole kupic nowe perfumy niz nowa bluzke czy buty(te wydatki zawsze jakos moga poczekac)Dzieciom od ust tez nie odejmuje, bo ich jeszcze nie mam ale jak przyjda to bede musiala zmniejszyc swoje perfumowe chciejstwo
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumoholiczki
Połączyłam wątki i wyedytowałam sondę
.Można głosować raz jeszcze .
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

W mojej kolekcji jednak przeważają - perfumy/wody marki Avon, Oriflame i YR. Swego czasu kupowałam namiętnie
W tych 6 , to dwa zapachy są w drodze Elvie i Eclat z Oriflame. Eclat co prawda na spółkę z siostrą no ale... Z Ania kupiłyśmy dzisiaj w rozlewni perfum flakonik na Eklat bo ten z Oriflame jest bez atomizerka tylko na palec a my tak nie lubimy i przelejemy
Jak na mnie to bardzo dużo i na moje skromne zasoby finansowe, ale to wszystko pomoc mężusia
a kysz kusicielskie forum

Ale mam silną wolę
a co to sa te ogródki nilowe i ogródki śródziemnomorskie. Wiem że już się to gdzieś przewinelo ale musiało mi coś umknąć.