|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
ale się dziś popłakałam
![]() ![]() szef mi w pracy powiedział, że z racji tego, że jest zastój w firmie i nie ma nowych zleceń to musimy się rozstać to mu wypaliłam, że sytuacja jest taka, że jestem w 8 tyg ciąży - to mi powiedział, że spodziewał się tego, że taka może być sytuacja i proponuje mi najniższe krajowe wynagrodzenie..... wiem, że to bezprawne, ale co zrobić, powiedziałam tylko, że jak tak to idę na L4, bo przynajmniej przez rok dostanę normalną kasę anie jakieś grosze strasznie niefajnie się dziś czuję
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-07-18 o 19:46 |
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie na kolację robię kiełbasę po węgiersku z fasolką szparagową i sokiem pomidorowym ![]() Cytat:
możecie coś polecić??
|
|
#484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idę do lekarza w środę i powiem mu jaka jest sytuacja, myślę, że nie będzie problemu ze zwolnieniem |
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety obniżenie wynagrodzenia ze względu na trudną sytuację firmy do najniższej krajowej dostałam w marcu... ale z dniem 1.01.2011 ![]() I od tego odciągane koszty ubezpieczenia grupowego Z racji, że starania były w toku przestało mi zależeć na innej pracy, nawet znajoma chciała się rozeznać w swojej firmie. Ale glupio byłoby mi gdybym od razu wypaliła, że jestem w ciąży. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- słyszałam, że balsam Babydream na rozstępy jest bardzo dobry. Na razie nie miałam przyjemności sprawdzić, ale wiele pozytywnych opinii słyszałam. Ja pewnie zastosuję głównie na pośladkach i udach, bo tam mam predyspozycje do dziwnych zmian skórnych A tak skórę mam chyba elastyczną, jednak warto spróbować
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() więc nie miej najmniejszych skrupułów tylko idź na L4
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
to jest jakaś masakra...
szczególnie jak dowiadujesz się tego tak nagle... ja powiedziałam, że mam go gdzieś i że niech zna moją dobrą wolę i pójde na zwolnienie mimo, że mogłabym teraz siedzieć 9 miesięcy i nie robić nic, skoro i tak chce mnie zwolnić, strasznie przykro mi dziś... szczęście w nieszczęściu, że jestem w ciąży |
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bi-oil.com/pl/application/stretch-marks no i tu jest napisane zeby stosowac od 2 trymestru, ale spytam ginka moze mozna wczesniej ![]() ![]() to sie nie zgadzaj kochana ....
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za polecenie balsamów, na razie nie kupuję
raczej nie mam skłonności do różnych niespodzianek skórnych, ale teraz kto wie
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żadnej kiełbasy i cebuli. Cierpię
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj
uciekam do meza sie pokleic i moze jakis filmik sobie wlaczymy ![]() buziaki i do jutra ![]()
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karolca nie boisz sie jeść fety, bo podobno nie wolno w ciąży, a ja ją uwielbiam... ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- natkulec cieszę się, że Twoje wyniki są OK. ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- A ja się właśnie zastanawiałam czy mozliwe żebym już mały brzuszek widziała...wchodzę na wątek, a tu się okazuje ze to powszechne ![]() Mnie dziś bolą sutki, ale nosze push upy to tak nie drażnię ich... ![]() a poza tym kilkugodzinna drzemka w dzień :/ |
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Ale było dobre
![]() też idę obejrzeć coś z tż ![]() do jutra dziewczynki
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym... zjadłam i dopiero później w oczka mi wpadło, że powinno się jej unikać. Ale taka ociupinka na jedna porcję nie zaszkodzi ![]() ja tam zmian w obrębie brzucha nie zauważyłam jeszcze. Ani nic ciaśniejsze, ani luźniejsze. Wszystko było jak miesiąc temu...
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ps chyba ze wypowiedzenie warunko bylo przed ciaza tzn przed 1 dniem ostaniej @ ;] na rozstepy najlepsza jets oliwa babydream z rossmana smieszna cena a raz ze ladnie pachnie szybko sie wchlania to po porodzie dla dzidzi jak znalazl ma mniej chemi i innych skladnich nawet od nivei i jonson&jonson - ja w pierwszej ciazy smarowalam brzch i zero rozstepow - ale zaczelam smarowac tak od 10 tc jak juz brzuch troche rosl ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-07-18 o 20:24 |
||
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... bo poki co to troche stracilam na wadze... ![]() rozstepow mam zero, ale to moze byc tez zasluga genow, bo moja mama tez zadnych nie ma ![]() natomiast odradzam wszelkie kosmetyki zawierajace jakiekolwiek pochodne ropy naftowej, tzn parafiny (Parafinum Liquidum) i wazeliny, no i nafty.... one tylko niszcza i wysuszaja skore Cytat:
ja tez mam pokrecona sytuacje w pracy i szefostwo bardzo nie w porzadku, ale bylam tez juz u prawnika i w razie czego, jak beda mi robic problemy, to sprawa trafi przed sad... bo niestety w Niemczech na L4 ciezko sie zalapac... ale Ty, jesli tylko masz mozliwosc, to pogadaj z ginem i idz, bo jesli cos by sie mialo stac, to potem wszysce beda mieli cie w nosie... teraz mysl o sobie i malenstwie... stres jest niewskazany ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-07-18 o 20:28 |
||
|
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żal mam głównie o to, że ja nie chciałam wcale do tej pracy, to mój szef zabiegał o to, żebym do niego przeszła... a teraz pewnie podejrzewając, że mogę być w ciąży i tłumacząc się brakiem zleceń taką chamówę odstawił w sumei jemu to nic nie szkodzi jak pójdę na l4, w końcu to i tak zus płaci |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
po 30 dniach płaci ZUS
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
poniżej 20, ale gdyby nawet to i ta mu zus zwraca - ale l4 jest pewne, nie będę się przejmować
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też poszłam na l4 gorący okres co prawda, ale to oznacza dużo stresu. w dodatku mam do czynienia z ludźmi, którzy nie radzą sobie z pracą zespołową. Więc powiedziałam im, że mam dwie wiadomości - dobrą i złą. Dobra to taka, że jestem w ciąży a zła, że idę na zwolnienie. No i wiedziałam już, kto mi dobrze życzy a kto nie. Nie było to dla mnie zaskoczeniem.
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, zazdroszcze wam tych L4
![]() W Niemczech zeby dostac glupie chorobowe to trzeba sie nagimnastykowac, a co dopiero L4
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
Witam, to moze i ja sie przyłącze
![]() Miesiaczke powinnam dostac w tamtym tygodniu w poniedzialek. Nie dostalam wiec wyslalam tz po test, po paru sekundach pojawila sie druga krecha. Bylismy w szoku wiec tz polecial po jeszcze dwa testy. Zrobilam nastepny i tez pokazala sie kreska. Na drugi dzien rano zrobilam trzeci i bylo tak samo musze sie wybrac do pani gin w tym tygodniu bo dopoki mi nie powie ze jestem w ciazy to nie uwierze. Udalo nam sie za pierwszym razem W tamtym tygodniu mialam zmiane zycia o 360 stopni. Mialam obrone mgr, dostalam telefon o przyjeciu do pracy no i oczywiscie dzidzia, hmm ![]() jak to sie moze wszystko pozmieniac
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do rpacy zeposlowej to tzw "dół"łazi do szefa na"skarge " bo ktos zworicl uwage jej jak ma cos wykonywac jyht a ze szef wierzy komus kto jest u nas pierwsyz meisiac niz komus kto robi rok to .....chodze bez prami dlatego jak sie dowiedzialam o ciayz od razu wyblagalam L4 i neich se radza sami ;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was serdecznie
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej ale popisałyście dziś duuuużo
ja dziś starsznie ciężki dzień w pracy miałam, ale jeszcze tylko 4 dni pracy i 2 tyg urlopu ![]() mnie zaczeły straszne mdłości męczyć, nie mam na nic apetytu i w spodnie też się nie dopinam, a jak na złość pogoda siię popsuła a ja nie mam co na siebie włożyć ![]() Ile nowych mamusiek się pojawiło,witam wszystkie
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz więcej nowych mamusiek na wątku się pojawia, bo coraz więcej się dowiaduje, że coś tu się nie zgadza, coś jest inaczej
|
|
#508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
rybka13 w ciazy powinno unikac sie produktow z niepasteryzowanego mleka,z powodu ryzyka zarazenia siebie i dzidziusia bakteriami listerii ale ............... wystarczy czytac etykiety bo np ja jjem Fete gdyz wyraznie jest napisane na mojej etykietce ze jest z mleka pasteryzowanego ,podobnie mozarella i ser plesniowy .
Nie ma co panikowac wystarczy czytac etykietki mag99 wspolczuje sytuacji w pracy ale dobrze ze zawsze jest jakies wyjscie i istnieje L4 emigra ja we wszystkich ciazach stosuje oliwke dla dzieci lub olejek migdalowy i nic innego .Rozstepow kilka mam na brzuchu ale to wina wielkich brzuszkow w ciazy -taki moj urok ale nie widac ich prawie wcale
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale wczoraj napisałyście
czytam i czytam..... mag_99 współczuję, u mnie w pracy jeszcze nie wiedza i nie wiem jaka bedzie reakcja Kathi75 właśnie, trzeba czytać etykietki witam wszystkie nowe przyszłe mamusie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

a w zasadzie muszę sobie tylko wygodne sandały kupić (takie bardziej eleganckie, ale praktyczne i raczej płaskie).
(tak wynika z wykresu).

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

założyła mi kartę ciąży