|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
Cytat:
Ale nic - nie będzie chyba innego wyjścia jak zakupić... ![]() ![]()
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
justyce aby dodatkowo Cię zmotywować napiszę że kupiłam oliwkę dla mojej córci całkiem nie dawno i omal nie spadłam z krzesła jak przeczytałam że ma taki świetny skład
![]() ![]()
#363 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zastanawiałam się nad nawilżaczem, który będzie miał skład nie za długi i nieszkodliwy...
![]()
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
W promocji w Rossmanie widziałam za 8,99 zł
#366 |
Zadomowienie
|
Taa, dokładnie, lista wymagań nie jest krótka
![]() ![]()
#367 |
Rozeznanie
|
Tez się skusiłam na oliwkę HIPP ostatnio.
Jest naprawdę cudna i do tego ten zapach....mmm ![]() Orientujecie się może, czy oni mają tez jakaś oliwkę do mycia ciała o równie prostym składzie? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
![]() I ja się cieszę ![]() A poza tym widzę, że trzeba będzie się wybrać do Rossmana.HIPP kusi ![]()
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobry nius - przy informacjach o poszczególnych produktach jest wypisany ich dokładny skład (a nie tam, że tylko 'substancje aktywne' czy tam inne ściemy): http://www.hipp.pl/tce/frame/main/20.htm
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() ![]() Właśnie nałożyłam na twarz 3 kropelki maceratu brzozowego wymieszane z paroma kropelkami olejku HIPPA. I jak? BOMBA. Po prostu strzał w dziesiątkę. ![]() Ten olejek to dla mnie prawdziwa aromaterapia. Pachnie cudownie i widzę, że we mnie naprawdę te olejki, oliwki wsiąkają jak w gąbkę. Po 10 minutach mam suchutką, nawilżoną, gładziutką twarz. Czuję lekkie napięcie, takie przyjemne. ![]() Bardzo się cieszę, że dzięki Wam tak wiele się uczę. ![]() ![]() Już czuję ten szturm na Rossmanny i Tesca w poszukiwaniu olejku. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Asiks co za reklama!!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A więc ( ![]() ![]() ![]() ![]() Smoku, a do Ciebie mam pytanie: czy jeśli będę chciała zrobić sobie na początek 10 ml takiej mieszanki - 5 ml olejku Hipp, 5 ml maceratu z kasztanowca plus olejki eteryczne, to ile kropel danego olejku mam tam "wrzucić"? Rozumiem, że mniej, niż w przepisie podstawowym, bo tam było 60 ml oleju bazowego, ale - ile czego dokładnie? No i bardzo dziękuję za polecenie olejków i Hippa - coś czuję, że z czasem mój zachwyt może być tylko większy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z dokładnych wyliczeń powinno być: 1,3 kropli cedru 1,6 kropli cytryny 1 ylang Ale tak jest trudno odmierzyć- może daj tak: 2 cedru, 3 cytryny, 1 ylang Znacznie łatwiej zrobić 30 ml olejku 4 cedr 5 cytryna 3 ylang Ja to zrobiłam inaczej: w butelce małej zrobiłam mieszankę wg proporcji z książki, czyli 8 kropli cedru, 10 cytryny, 6 ylang (same olejki eteryczne), odmierzyłam strzykawką 0,3 ml i wlałam do pojemniczka z 10 ml oleju, wtedy nie musiałam się bawić w przeliczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Rayne - ja też dziękuję za Twoją relację.
![]() Kochane! Obudziłam się dzisiaj z gładziutką buźką, z ładnym kolorytem. ![]() Jutro wypróbuję oliwkę Hippa z olejkiem z drzewa herbacianego. Nie omieszkam opisać swoje wrażenia. ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]()
![]() |
#379 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szczęscie buteleczek mam aż nadmiar, wazne jest aby trzymać się proporcji, żeby zapach był ładny:
dominacja cytryny - olejek lotny ylang - trwały, ale uwaga nie przekraczac dawek 2 kropli na jeden zabieg, pod żadnym pozorem nie robić mieszanki z samym tylko ylangiem, np. 3-5 kropli oleju na dłoń z 2 kroplami ylangowego, bo będzie głowa boleć, przetestowałam cedr - trwały, satbilizuje kompozycję Tak ja zrozumiałam tę mieszankę olejków, najpierw czuć bardzo cytrynę, potem dalsze olejki. Z radościa czytam Wasze relacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam omijać ten wątrk szerokim łukiem o!
Dopiero co zakupiłam oleje w ECOspa a Wy już kusicie następnymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Basia, Ty tez mnie wiecznie kusisz olejami i innymi mazidłami.
Myśle głeboko nad innymi olejkami eterycznymi i chyba w przyszłości zakupię sobie jakiś przewodnik po aromaterapii. |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę coś ze sobą zrobić no, bo jak czytam ten wątek to zaraz mam ochotę biec do sklepu i kupować, kupować kupować ... Miałam w planach dokładną wagę elektroniczną, żeby wreszcie móc odmierzać precyzyjnie składniki, ale jak tak dalej pójdzie zamiast wagi będę miała połamaną półkę w lodówce od mazideł, które dalej będę odmierzać na łoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
nie przejmuj się- ja dzisiaj na łoko będę kręcić (wreszcie!) kremik - a nie znam ciężaru właściwego moich emulgatorów - to dopiero będzie na łoko
![]()
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie mam wagi, tez zostaje metoda na łoko. Ale jeszcze zyjemy i ryjka nam nie wypaliło.
W lodówce też mam spore zapasy, ale jestem do tego przyzwyczajona, mama pielęgniarka zawsze miała w lodówce swoją półkę pełną różności. Myślę, że dzięki kręceniu mazideł mogę się poczuć jak średniowieczna wiedźma. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
Ja też mam kilka pytań do Smoka dot. m.in. sposobu przechowywania olejku (mam na myśli połączenie olejku Hipp + cedr, cytryna, ylang ylang). Myślisz, że może stać w łazience? Jaką ilość zastosować jednorazowo? Ja dwukrotnie użyłam tego olejku na twarz i mam mieszane odczucia: o ile zapach jest wprost obłędny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że olejek może spokojnie stać w łazience, mój stoi.
Ile go używać? Na twarz 2-3 krople, jesli i dekolt to 5-6 kropli. Fajnie, że zapach Ci się podoba. Ja kładę olejek na buzię po przetarciu (a właściwie zlaniu się) tonikiem octowym, więc wchłania się ładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
kosmitka
|
2-3 krople w moim wykonaniu to niemożliwe
![]() ![]() Jednak ani olej z kosmosy ani hydrolat różany nie są tymi jedynymi. Szykuje się na kolejne zamówienie z mazideł, dlatego chcę wypróbować coś dla mnie najbardziej odpowiedniego ![]()
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Chciałam tylko zakomunikować, że wczoraj zakupiłam sobie ten olejek Hipp'a - łomatko, do szaleństwa już się w nim zakochałam - na noc nie żałowałam sobie, ale w sumie całkiem nieźle się wchłonął; teraz, rano, dałam troszkę mniej i wchłonął się ślicznie, żadnego efektu ociekania tłuszczem, powiedziałabym nawet, że w ogóle w dotyku buzia lepsza niż po Calmie HLC - mięciutka, delikatna, gładka... mrrr...
I coś czuję, że nieprędko wrócę do jakiegokolwiek kremu. Resztki Calmy, bardzo przykro, wędrują do pielęgnacji pięt... Jedno, głupie pytanie - nie zapcha? ![]()
#390 |
Zadomowienie
|
Justyce moim zdaniem nie zapycha. Bo ja mam cere szczególnie podatną na zapychanie a po hippie nic się nie dzieje - poza nawilżeniem oczywiście
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.