|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
kosmitka
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Tak, jest chyba na Jaśkowej Dolinie (jeśli znasz 3miasto). Cenowo różnie, ale jest dość dobrze zaopatrzona. Przynajmniej podjechać i obmacać wszystko można, ale tak myślę, że i jakieś zakupy też bym mogła tam poczynić, zależy od cen.
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam uciążliwych sąsiadów na górze =/// o 3 w nocy jakieś szuranie mebli, coś im upada aż tak że u Mnie parę razy zleciało coś z półki i za każdym razem serce Mi mega wali, bo się wystraszę. A jak wychodzą z psem, to spuszczają na kletce go i pies np. zaczyna gryźć wycieraczki sąsiadów lub szczeka i skacze na człowieka, a babka się zachowuje jakby tego nie widziała i czeka aż pies skończy
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ancia widze że wprowadzasz modę numerowania
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy cholestazie swędzą głównie stopy i dłonie. Mnie swędziały i nadal swędzą strasznie stopy, mam mega suchą skórę na nich ale jak się drapie to od razu robi mi się wysypka i konsultowałam to z ginką ale powiedziała wtedy że to nie cholestaza, obejrzała dokładnie stopy ale stwierdziła ze próby wątrobowe i tak zrobimy |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1206 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej jak kolekcjonują śmieci, śmierdzą, albo robią jakieś dzikie imprezy czy inne rzeczy które faktycznie nie dają żyć Ja pod sobą swojego czasu miałam studentów, z prawie pustymi pokojami Jak chłopaczki zebrali się na fajkę na balkonie to nieźle się szło nasłuchać
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Też się właśnie zastanawiam czy robić te badania na własną rękę czy czekać aż mi zleci.
A teraz już się żegnam, dobranoc mamusie |
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
zmykam już śnić =)
papa =) |
|
|
|
#1210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki
|
|
#1211 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Nieee, ja ściągam, bo tak szybciej odpowiem. Cytat:
Ciało swędzi mnie w sumie od początku ciąży, kiedyś mówiłam o tym ginowi, ale to był początek i on mówił, że to za wcześnie na cholestazę. Potem miałam przerwę w drapaniu, teraz znowu wróciło. A jakie próby robiłaś? ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
.
|
|
|
#1212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam za ścianą jednego wariata.. nie wiem skąd on jest..jakiś pakistan chyba,czy coś z tych okolic.. a żonę ma polkę... ogólnie same problemy z nimi były.. nawet o 20 jak oglądaliśmy jakąś relację w sylwestra z pl, to on walił w ścianę i się darł przez balkon,że ma dzieci i że za głośno jesteśmy.. za każdym razem jak leciał film jakiś,albo muzyka.. kiedyś nawet rzucił kamieniem na balkon.. raz trzepał barierką.. i wtedy przegiął.. zadzwoniliśmy po policję, przyjechali zobaczyli kamień, mieliśmy świadka (byłego dość wysoko postawionego policjanta-właściciela naszego mieszkania) na to jak wyzywał itd. i że u nas w tym czasie była cisza.bo muzyka była..ale na dole .. koleś miał sporo problemów..a teraz jedna nasza skarga i wymówią mu umowę najmu mieszkania.. czasem wrednie go prowokujemy,puszczamy film głośno w dzień czy muzykę...ale się nie daje..wystraszył się chłopak
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ancia to się dzwoni po SM lub policję- zagłuszanie ciszy nocnej i już.
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam
![]() Hemoroidy - współczuję i radzę leczyć zawczasu Smoczki - kierowałam się opiniami na "hity i kity wyprawki" i zakupiłam zestaw 2 za 9 zł w Rossmanie. Laktator - kupiłam Medelę (tę z linka), a dlatego już, bo polowałam na używaną i nie jest tak łatwo wygrać aukcję na zawołanie. Nie wiem, czy mi się przyda, ale myślę, że nie będzie problemu ze sprzedażą, bo na allegro schodzą jak ciepłe bułeczki, więc małe ryzyko. Z tego co wiem, to wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ancia, Małgosia, ja bym jednak zgłosiła lekarzowi, że Was tak swędzi. Chyba lepiej wykryć tę cholestazę wcześniej niż później (oczywiście najlepiej, gdyby okazało się, że nie macie jej). Cotka, Caroline - gratuluję dużych dzieci ![]() Nie rozumiem czemu nie? Zawsze podważasz sposób leczenia? Chyba lekarz wie, że jesteś w ciąży, a nieleczona infekcja pęcherza może przenieść się dalej i być dopiero nieciekawa. Magialena, szkoda, że mężowi się z pracą nie udało A ja poproszę o kciuki dla mojego, bo jutro ma egzamin na prawo jazdy
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-18 o 22:25 |
||
|
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
oj o sąsiadach z Wami nie pogadam - tak jak z teściową - są fajni i już. Nie ma co plotkować
Mieszkam w nowiutkich blokach i wokoł sami młodzi ludzie z malutkimi dziecmi, którzy wprowadzali sie wtedy kiedy my, wszyscy chcieli miec dobre stosunki i jest cacy. Nawet sobie nawzajem pilnujemy dzieci i wyprowadzamy psyidę spać, nie siedźcie za długo, lepiej połózcie brzuszki spac a ja będę miała dzięki temu mniej do nadrabiania![]() buziole
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaka to infekcja, mam za dużo leukocytów i erytrocytów. W każdym razie wezmę, swoje popanikuję i podumam, ale wezmę. |
|
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnyska poczta niestety wie pi razy drzwi co jest w przesyłkach (nie dokładnie, ale jednak) bo je prześwietlają. I małe białe tabletki nie do konca dobrze wyglądają - moze to byc np bron biologiczna
![]() ![]()
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stąd tę teorię traktuję z przymrużeniem oka. Ale może jesteśmy bardziej sprawdzani, niż myślę Cotka, bierz i nie schizuj. Przecież na tym etapie ciąży nic się już nie rozwija (w sensie, że nie tworzą się narządy itp.). A jakby to dziecko było na świecie i był potrzebny antybiotyk, to też by mu podano. Nie ma co sobie wkręcać
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to chyba bierze się stąd że ja sama nie brałam w ogóle antybiotyków do 19 roku życia, później brałam chyba 3 razy przez zatoki, więc zawsze wszędzie mówili że to zło, straszne, aby jak najmniej i teraz schizuję. Może faktycznie niepotrzebnie. Dobrze jest mieć tutaj inne mamy które doradzą i kopną po
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała się już ostatecznie wyleczyć z moich infekcji intymnych + pęcherzowych, a lekarz mnie leczy Uroseptem i Nystatyną i to nie działa ![]() I tym optymistycznym akcentem żegnam sie i ide do wyrka
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
cotka bierz bierz
ttaaaa... super tak sobie leżeć bezczynnie z obolałym kręgosłupem ![]() lausanne rzeczywiscie masz szczęście do ludzi, teściowa fajna, sąsiedzi też - bajeczka uciekam spać |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska, wiem o czym mówisz. Ja też z nystatyną się prawie przyjaźnię od początku ciąży, tyle że mi na szczęście wszystkie te uroki pt. swędzenie przechodzą- na jakiś czas. Teraz też dostałam i aż mnie trafia na myśl, że będę musiała to wkładać znowu.
|
|
|
|
#1223 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Na szczęście póki co nie mam ich za sąsiadów.Cytat:
I kciuki oczywiście!! Pierwszy raz zdaje?? Cytat:
.Cytat:
.Dobrze, że jest. Gorzej jak od początku zakaz .DObrej nocy! ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
.Dobrej!
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
co do poczty...chyba jednak prześwietlają..w maju siostra mi wysłała pudry płynne na moją alergię.. i też nie doszły...
![]() chyba się za dużo o małgosi naczytałam.. bo mi brzuchol twardnieje...
|
#1225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zdawałam 1szy termin nie wiedząc, że jestem w ciąży jeszcze a drugi już z tą wiedzą i chyba dzięki temu zdałam - wzięłam egzaminatora na ciążę ![]() Cytat:
fajne są takie młode osiedla ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Ancia rozumiem, bo ja też wolałabym na spokojnie, ale czasem się tak nie da a do lekarza ja bym zadzwoniła teraz.... albo sama zrobiła te próby wątrobowe. Wolałabym wiedzieć od razu. Ale ja to ja też idem, dobrej nocki
|
|
#1226 |
|
kosmitka
|
Coś dzisiaj szybko wszystkie wymiękają
.Mon, zastanowię się. A dostałaś już tą mustelę?
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ryczę jak głupia. Pisałyście o tej chorobie, poczytałam o niej i mam swędzące stopy, dłonie (ale rzadziej) i jakieś palmy na stopie (jakby wysypka) i plamy na dekolcie i brzuchu. Boje się że to mam. Wcześniej myślałam że te plamy to z powodu jakiegoś uczulenia. Jutro idę na usg, to zajrzę czy jest Moja ginka
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze jestem z wami ale jakos dzis ciezko mi sie w rozmowe wkrecic
|
|
|
|
#1229 |
|
kosmitka
|
Przecież tam nie ma plam w objawach, tylko swędzenie. Nie wkręcaj sobie nic.
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny myślicie że jest sens jechać z tym do szpitala jutro? Wizytę mam na piątek. Swędziało Mnie od 3-4 tygodni, myślałam że to z powodu suchej skóry. Od dwóch tygodni mam te plamy, pare dni temu zrobiło się ich więcej.
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- https://polki.pl/forum/showthread.php?t=10102 tutaj jest o plamach i znalazłam jeszcze w jednym lub dwóch artykułach |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

a w tym to nie pomoge

.

ttaaaa... super tak sobie leżeć bezczynnie z obolałym kręgosłupem
Na szczęście póki co nie mam ich za sąsiadów.