Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 21:58   #1201
anciaahk
kosmitka

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
myslałam, ze moze zapomniałas a w tym to nie pomoge a ta hurtownia Akpol to dla dzieciaczków ma asortyment??
Tak, jest chyba na Jaśkowej Dolinie (jeśli znasz 3miasto). Cenowo różnie, ale jest dość dobrze zaopatrzona. Przynajmniej podjechać i obmacać wszystko można, ale tak myślę, że i jakieś zakupy też bym mogła tam poczynić, zależy od cen.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 21:58   #1202
DzastaW
Zadomowienie

Ja mam uciążliwych sąsiadów na górze =/// o 3 w nocy jakieś szuranie mebli, coś im upada aż tak że u Mnie parę razy zleciało coś z półki i za każdym razem serce Mi mega wali, bo się wystraszę. A jak wychodzą z psem, to spuszczają na kletce go i pies np. zaczyna gryźć wycieraczki sąsiadów lub szczeka i skacze na człowieka, a babka się zachowuje jakby tego nie widziała i czeka aż pies skończy

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 21:58   #1203
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
wierzę w to i 3mam kciuki wypoczywaj!!

cotka jak gin przepisał te tablet. to wie co robi

sis ja się na suwakach nie znam, ale zrobiłabym nowy i tyle
Mówisz? To chyba też zaufam. Jak wróciłam to oczywiście tato nagadał że nie powinnam i inne takie. I oczywiście zaczęłam czytać, dumać a to nic dobrego

Ancia widze że wprowadzasz modę numerowania

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 21:59   #1204
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja kiedyś mówilam, bo wcześniej miałam napady swędzenia, ale mówił, że na cholestazę to za wcześnie. Teraz nie mówiłam, ale za 2 tyg znów mam wizytę, to powiem.
A czy to ma jeszcze jakieś objawy poza swędzeniem? I swędziałoby chyba cały dzień, co? Bo mnie głównie pod wieczór.
Swędzi właśnie głównie wieczorem

Cytat:
O to samo spytałam.

I mnie w sumie dłonie nie swędzą. Całe ciało, uda, poopa, brzuch, szyja.
Przy cholestazie swędzą głównie stopy i dłonie. Mnie swędziały i nadal swędzą strasznie stopy, mam mega suchą skórę na nich ale jak się drapie to od razu robi mi się wysypka i konsultowałam to z ginką ale powiedziała wtedy że to nie cholestaza, obejrzała dokładnie stopy ale stwierdziła ze próby wątrobowe i tak zrobimy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:00   #1205
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
1. A to nie kupuję. Trudno, będę jeść na twardo.
2. To chyba częste .
3. Właśnie tak staram się robić. Ale pomyslałam, że może przesadzam?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

I w paznokciach. I tu i tam.

Kobita tak, chłopina nie. Dziecko ma jakieś 4-5 lat. Ona nie pracuje i mimo to nie wychodzi. Wygrzewa się na leżaczku na balkonie .
i pod piętami i w pępku
Stary 2011-07-18, 22:00   #1206
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ancia a propos badań na cholestazę- to wydaje mi się, że enzymy wątrobowe się analizuje z krwi - (AlAT, AspAT i moze jakies inne jeszcze). Ale to może być wiedza nieaktualna może Archinta cos więcej wie na ten temat.
Mam nadzieje ze to nie bedzie potrzebne
Słusznie. Tu znalazłam o badaniach, teraz nie wiem,czy zrobić je na własną rękę czy nie.

Stary 2011-07-18, 22:01   #1207
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja mam uciążliwych sąsiadów na górze =/// o 3 w nocy jakieś szuranie mebli, coś im upada aż tak że u Mnie parę razy zleciało coś z półki i za każdym razem serce Mi mega wali, bo się wystraszę. A jak wychodzą z psem, to spuszczają na kletce go i pies np. zaczyna gryźć wycieraczki sąsiadów lub szczeka i skacze na człowieka, a babka się zachowuje jakby tego nie widziała i czeka aż pies skończy
E tam, to nic strasznego

Najgorzej jak kolekcjonują śmieci, śmierdzą, albo robią jakieś dzikie imprezy czy inne rzeczy które faktycznie nie dają żyć Ja pod sobą swojego czasu miałam studentów, z prawie pustymi pokojami Jak chłopaczki zebrali się na fajkę na balkonie to nieźle się szło nasłuchać

Wymianka.
Stary 2011-07-18, 22:04   #1208
martunia_199
Zakorzenienie

Też się właśnie zastanawiam czy robić te badania na własną rękę czy czekać aż mi zleci.
A teraz już się żegnam, dobranoc mamusie słodkich snów

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:05   #1209
DzastaW
Zadomowienie

zmykam już śnić =)
papa =)

Stary 2011-07-18, 22:05   #1210
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Tak, jest chyba na Jaśkowej Dolinie (jeśli znasz 3miasto). Cenowo różnie, ale jest dość dobrze zaopatrzona. Przynajmniej podjechać i obmacać wszystko można, ale tak myślę, że i jakieś zakupy też bym mogła tam poczynić, zależy od cen.
no właśnie przejrzałam sobie ich stronke, faktycznie dosyć ciekawy asortyment i niektóre ceny konkurencyjne dzieki
Stary 2011-07-18, 22:07   #1211
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Miałam takich na poprzednim mieszkaniu, to jak zwróciłam uwagę, to jeszcze mnie koleś opierniczył. A potrafili o 1 w nocy meble przestawiać, masakra.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia widze że wprowadzasz modę numerowania
Nieee, ja ściągam, bo tak szybciej odpowiem.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Swędzi właśnie głównie wieczorem

Przy cholestazie swędzą głównie stopy i dłonie. Mnie swędziały i nadal swędzą strasznie stopy, mam mega suchą skórę na nich ale jak się drapie to od razu robi mi się wysypka i konsultowałam to z ginką ale powiedziała wtedy że to nie cholestaza, obejrzała dokładnie stopy ale stwierdziła ze próby wątrobowe i tak zrobimy
Właśnie mnie głównie swędzi ciało, a nie dłonie i stopy. Stopy od niedawna raczej, ale to bardziej chyba od klapek, bo takie dziwne zmiany mi się na palcach zrobiły.
Ciało swędzi mnie w sumie od początku ciąży, kiedyś mówiłam o tym ginowi, ale to był początek i on mówił, że to za wcześnie na cholestazę. Potem miałam przerwę w drapaniu, teraz znowu wróciło.
A jakie próby robiłaś?

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no właśnie przejrzałam sobie ich stronke, faktycznie dosyć ciekawy asortyment i niektóre ceny konkurencyjne dzieki
Na ich stronie nie ma nawet połowy. Zresztą jak dobrze pójdzie to przejadę się tam we czwartek, więc zdam relację .

Stary 2011-07-18, 22:14   #1212
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

1. Rozwiązanie jest fajne, nie śmierdzi, wygląda estetycznie. I nie trzeba niby biegać z pieluchami, ale z drugiej strony co to za problem. Gdybym miała dużo kasy pewnie bym kupiła.
2. Zazdroszczę , kiedy ja będę mogła poprasować i poukładać.
już niedługo ancia , już niedługo

Cytat:

ja mam za ścianą jednego wariata.. nie wiem skąd on jest..jakiś pakistan chyba,czy coś z tych okolic.. a żonę ma polkę...

ogólnie same problemy z nimi były.. nawet o 20 jak oglądaliśmy jakąś relację w sylwestra z pl, to on walił w ścianę i się darł przez balkon,że ma dzieci i że za głośno jesteśmy.. za każdym razem jak leciał film jakiś,albo muzyka.. kiedyś nawet rzucił kamieniem na balkon.. raz trzepał barierką..
i wtedy przegiął.. zadzwoniliśmy po policję, przyjechali zobaczyli kamień, mieliśmy świadka (byłego dość wysoko postawionego policjanta-właściciela naszego mieszkania) na to jak wyzywał itd. i że u nas w tym czasie była cisza.bo muzyka była..ale na dole ..
koleś miał sporo problemów..a teraz jedna nasza skarga i wymówią mu umowę najmu mieszkania.. czasem wrednie go prowokujemy,puszczamy film głośno w dzień czy muzykę...ale się nie daje..wystraszył się chłopak

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:17   #1213
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Kobita tak, chłopina nie. Dziecko ma jakieś 4-5 lat. Ona nie pracuje i mimo to nie wychodzi. Wygrzewa się na leżaczku na balkonie .
yhyyy, no to nieźle. Na prawdę dziwolągi Ci się trafili za sąsiadów

Cytat:
Najgorzej jak kolekcjonują śmieci, śmierdzą, albo robią jakieś dzikie imprezy czy inne rzeczy które faktycznie nie dają żyć
albo robią remont o północy lub w niedzielę lub po wyznaczonych godzinach regulaminowych- ostatnio właśnie dzwoniłam po policję, sąsiad się na mnie obraził i nawet mi dzień dobry nie mówi teraz

Cytat:
Miałam takich na poprzednim mieszkaniu, to jak zwróciłam uwagę, to jeszcze mnie koleś opierniczył. A potrafili o 1 w nocy meble przestawiać, masakra.
Ancia to się dzwoni po SM lub policję- zagłuszanie ciszy nocnej i już.

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:17   #1214
agnyska81
Zakorzenienie

Skończyłam

Hemoroidy - współczuję i radzę leczyć zawczasu (moje są już tak zaawansowane, że się nie chowają i wygląda to mega dziwnie i strasznie, chyba po urodzeniu dziecka pójdę coś z tym zrobić).

Smoczki - kierowałam się opiniami na "hity i kity wyprawki" i zakupiłam zestaw 2 za 9 zł w Rossmanie.

Laktator - kupiłam Medelę (tę z linka), a dlatego już, bo polowałam na używaną i nie jest tak łatwo wygrać aukcję na zawołanie. Nie wiem, czy mi się przyda, ale myślę, że nie będzie problemu ze sprzedażą, bo na allegro schodzą jak ciepłe bułeczki, więc małe ryzyko.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a ktoś moze wie jak tam się wiedzie Sofci? co z ta drugą ciążą?
Z tego co wiem, to wszystko w porządku

Cytat:
Aiszka nadal nie dostałaś tej luteinki ode mnie? Mam nadzieję ze nei cofnęli na poczcie
Ale czemu mieliby ją cofnąć? Przecież poczta nie wie, co chodzi w przesyłkach

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Apropo koszul i szlafroka, których linki wstawiała agnyska, zakupiłam je (mam nadzieję ze agnyska nie będzie mi miała tego za złe) i muszę przyznać że jak dla mnie koszulka z szlafrokiem ok, długość przed kolanko w sam raz, za to ta którą agnyska chwaliła jakaś taka mega gruba i boję się że się w niej ugotuje bo planowałam ją do porodu wziąść, ale ta już o wiele lepsza - mimo że z tymi nieszczęsnymi misiami ale za te pieniądze lepszych nie ma niestety
Martunia, fajnie, że z koszuli i szlafroka jesteś zadowolona, szkoda, że z tej drugiej nie

Ancia, Małgosia, ja bym jednak zgłosiła lekarzowi, że Was tak swędzi. Chyba lepiej wykryć tę cholestazę wcześniej niż później (oczywiście najlepiej, gdyby okazało się, że nie macie jej).

Cotka, Caroline - gratuluję dużych dzieci

Cytat:
1.Właśnie się waham. Brałybyście gdyby wam przepisał was ginekolog?
Nie rozumiem czemu nie? Zawsze podważasz sposób leczenia? Chyba lekarz wie, że jesteś w ciąży, a nieleczona infekcja pęcherza może przenieść się dalej i być dopiero nieciekawa.

Magialena, szkoda, że mężowi się z pracą nie udało

A ja poproszę o kciuki dla mojego, bo jutro ma egzamin na prawo jazdy

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-18 o 22:25
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:22   #1215
lausanne
Wtajemniczenie

oj o sąsiadach z Wami nie pogadam - tak jak z teściową - są fajni i już. Nie ma co plotkować Mieszkam w nowiutkich blokach i wokoł sami młodzi ludzie z malutkimi dziecmi, którzy wprowadzali sie wtedy kiedy my, wszyscy chcieli miec dobre stosunki i jest cacy. Nawet sobie nawzajem pilnujemy dzieci i wyprowadzamy psy

idę spać, nie siedźcie za długo, lepiej połózcie brzuszki spac a ja będę miała dzięki temu mniej do nadrabiania

buziole
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:24   #1216
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem czemu nie? Zawsze podważasz sposób leczenia? Chyba lekarz wie, że jesteś w ciąży, a nieleczona infekcja pęcherza może przenieść się dalej i być dopiero nieciekawa
Normalnie nie podważam. Ja mogę brać wszystko, ale od kiedy jestem w ciąży to boję się i nie widzę w tym nic złego. Nikt nie jest nieomylny.

Nie wiem jaka to infekcja, mam za dużo leukocytów i erytrocytów. W każdym razie wezmę, swoje popanikuję i podumam, ale wezmę.

Wymianka.
Stary 2011-07-18, 22:25   #1217
lausanne
Wtajemniczenie

Agnyska poczta niestety wie pi razy drzwi co jest w przesyłkach (nie dokładnie, ale jednak) bo je prześwietlają. I małe białe tabletki nie do konca dobrze wyglądają - moze to byc np bron biologiczna
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:30   #1218
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska poczta niestety wie pi razy drzwi co jest w przesyłkach (nie dokładnie, ale jednak) bo je prześwietlają. I małe białe tabletki nie do konca dobrze wyglądają - moze to byc np bron biologiczna
Eee, myślisz, że tak jest? Hmm, ja w sumie nadaję wiele przesyłek niezgodnych z regulaminem PP i wszystkie dochodzą Stąd tę teorię traktuję z przymrużeniem oka. Ale może jesteśmy bardziej sprawdzani, niż myślę

Cotka, bierz i nie schizuj. Przecież na tym etapie ciąży nic się już nie rozwija (w sensie, że nie tworzą się narządy itp.). A jakby to dziecko było na świecie i był potrzebny antybiotyk, to też by mu podano. Nie ma co sobie wkręcać

Stary 2011-07-18, 22:35   #1219
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka, bierz i nie schizuj. Przecież na tym etapie ciąży nic się już nie rozwija (w sensie, że nie tworzą się narządy itp.). A jakby to dziecko było na świecie i był potrzebny antybiotyk, to też by mu podano. Nie ma co sobie wkręcać
Wiem wiem
U mnie to chyba bierze się stąd że ja sama nie brałam w ogóle antybiotyków do 19 roku życia, później brałam chyba 3 razy przez zatoki, więc zawsze wszędzie mówili że to zło, straszne, aby jak najmniej i teraz schizuję. Może faktycznie niepotrzebnie.
Dobrze jest mieć tutaj inne mamy które doradzą i kopną po jak trzeba

Wymianka.
Stary 2011-07-18, 22:43   #1220
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem
U mnie to chyba bierze się stąd że ja sama nie brałam w ogóle antybiotyków do 19 roku życia, później brałam chyba 3 razy przez zatoki, więc zawsze wszędzie mówili że to zło, straszne, aby jak najmniej i teraz schizuję. Może faktycznie niepotrzebnie.
Dobrze jest mieć tutaj inne mamy które doradzą i kopną po jak trzeba
No wiesz, jak brać trza to trza
Ja bym chciała się już ostatecznie wyleczyć z moich infekcji intymnych + pęcherzowych, a lekarz mnie leczy Uroseptem i Nystatyną i to nie działa Już mnie wkurza, bo jakby jego swędziało przez dwa miesiące to pewnie by podjął jakieś kroki. Z tego powodu zleciłam dzisiaj sobie prywatnie to badanie na posiew, jak nic ciekawego nie wyjdzie, to nawet lekarzowi nie wspomnę, a jak coś tam będzie to mu pokażę i niech mi coś przepisze, bo już kota można dostać A to swędzi i boli tak, że tylko na próbie stosunku się kończy, bo ból nie do wytrzymania Takie oto mam udane życie intymne w tej ciąży

I tym optymistycznym akcentem żegnam sie i ide do wyrka

Stary 2011-07-18, 22:46   #1221
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotka bierz bierz taty nie słuchaj - mój kazał mi biegać mimo, że lakarz każe leżec - bo przeciez ruch to zdrowie! I przeżyć nie może, że mogę tyle leżeć i nic nie robić ttaaaa... super tak sobie leżeć bezczynnie z obolałym kręgosłupem

lausanne rzeczywiscie masz szczęście do ludzi, teściowa fajna, sąsiedzi też - bajeczka

uciekam spać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:48   #1222
cotynato
Zakorzenienie

Agnyska, wiem o czym mówisz. Ja też z nystatyną się prawie przyjaźnię od początku ciąży, tyle że mi na szczęście wszystkie te uroki pt. swędzenie przechodzą- na jakiś czas. Teraz też dostałam i aż mnie trafia na myśl, że będę musiała to wkładać znowu.

Wymianka.
Stary 2011-07-18, 22:53   #1223
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
yhyyy, no to nieźle. Na prawdę dziwolągi Ci się trafili za sąsiadów
Ancia to się dzwoni po SM lub policję- zagłuszanie ciszy nocnej i już.
Ja zawsze wolę pokojowo. I co powiem policji, że szurają meblami? Na szczęście póki co nie mam ich za sąsiadów.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ancia, Małgosia, ja bym jednak zgłosiła lekarzowi, że Was tak swędzi. Chyba lepiej wykryć tę cholestazę wcześniej niż później (oczywiście najlepiej, gdyby okazało się, że nie macie jej).

Zgłoszę na wizycie, czy teraz już dzwonić? Wizyta za 2 tygodnie.
I kciuki oczywiście!! Pierwszy raz zdaje??
Cytat:
oj o sąsiadach z Wami nie pogadam - tak jak z teściową - są fajni i już. Nie ma co plotkować Mieszkam w nowiutkich blokach i wokoł sami młodzi ludzie z malutkimi dziecmi, którzy wprowadzali sie wtedy kiedy my, wszyscy chcieli miec dobre stosunki i jest cacy. Nawet sobie nawzajem pilnujemy dzieci i wyprowadzamy psy
Lau my też na nowym osiedlu i głównie młodzi ludzie. Tylko Ci z naprzeciwka jacyś dziwni .
Cytat:
Mi kiedyś dziewczyna wysłala luteinę i ziółka - z wizażu. I doszły .
Cytat:
I tym optymistycznym akcentem żegnam sie i ide do wyrka
Dobrze, że jest. Gorzej jak od początku zakaz .
DObrej nocy!

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
lausanne rzeczywiscie masz szczęście do ludzi, teściowa fajna, sąsiedzi też - bajeczka

uciekam spać
Co Ty, przecież Lau to troll i tak tylko specjalnie pisze, by innych zirytować .

Dobrej!

Stary 2011-07-18, 22:54   #1224
stokrotka_
Zadomowienie

co do poczty...chyba jednak prześwietlają..w maju siostra mi wysłała pudry płynne na moją alergię.. i też nie doszły...

chyba się za dużo o małgosi naczytałam.. bo mi brzuchol twardnieje...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:09   #1225
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
oo, powodzenia dla męża!

ja zdawałam 1szy termin nie wiedząc, że jestem w ciąży jeszcze a drugi już z tą wiedzą i chyba dzięki temu zdałam - wzięłam egzaminatora na ciążę

Cytat:
tylko pozazdrościć!
fajne są takie młode osiedla

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Ja zawsze wolę pokojowo. I co powiem policji, że szurają meblami? Na szczęście póki co nie mam ich za sąsiadów.

Zgłoszę na wizycie, czy teraz już dzwonić? Wizyta za 2 tygodnie.

Ancia
rozumiem, bo ja też wolałabym na spokojnie, ale czasem się tak nie da

a do lekarza ja bym zadzwoniła teraz.... albo sama zrobiła te próby wątrobowe. Wolałabym wiedzieć od razu. Ale ja to ja

też idem, dobrej nocki

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:14   #1226
anciaahk
kosmitka

Coś dzisiaj szybko wszystkie wymiękają .

Mon, zastanowię się. A dostałaś już tą mustelę?

Stary 2011-07-18, 23:16   #1227
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny ryczę jak głupia. Pisałyście o tej chorobie, poczytałam o niej i mam swędzące stopy, dłonie (ale rzadziej) i jakieś palmy na stopie (jakby wysypka) i plamy na dekolcie i brzuchu. Boje się że to mam. Wcześniej myślałam że te plamy to z powodu jakiegoś uczulenia. Jutro idę na usg, to zajrzę czy jest Moja ginka

Stary 2011-07-18, 23:25   #1228
aa2
Zakorzenienie

ja jeszcze jestem z wami ale jakos dzis ciezko mi sie w rozmowe wkrecic
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:34   #1229
anciaahk
kosmitka

Przecież tam nie ma plam w objawach, tylko swędzenie. Nie wkręcaj sobie nic.

Stary 2011-07-18, 23:37   #1230
DzastaW
Zadomowienie

dziewczyny myślicie że jest sens jechać z tym do szpitala jutro? Wizytę mam na piątek. Swędziało Mnie od 3-4 tygodni, myślałam że to z powodu suchej skóry. Od dwóch tygodni mam te plamy, pare dni temu zrobiło się ich więcej.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

https://polki.pl/forum/showthread.php?t=10102

tutaj jest o plamach i znalazłam jeszcze w jednym lub dwóch artykułach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości