Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 22:19   #4261
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Agadus będę trzymać kciuki, żeby sprawnie poszło
Brunetka poza tym też się trochę obawiam, że zamiast mi wywołać to mnie odeślą z kwitkiem np. po weekendzie, bo nic się nie dzieje i możemy jeszcze poczekać.

Przypomniało mi się, że któraś z was pisała o zakupie SE lub Nokii. Agulaabar to Ty? Jeśli to ma być coś z multimedialnych telefonów dotykowych, z dobrym netem i fajnym systemem to polecam bardziej SE na systemie Android np. jakąś Xperię. (Chyba tęskni mi się za pracą )

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:20   #4262
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które brały Pimafucin (czy jakoś tak):
wystarczy wkładka, czy muszę zaopatrzyć się na noc w podpaskę???
Mam zamiar wziąć teraz na wieczór pierwszą globulkę
Wkładka wystarczy, najwięcej i tak pocieknie jak wstaniesz rano
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to jesteśmy po wizycie położnej Bardzo konkretna babka co mi się baaardzo podoba
Przyjedzie do nas w czwartek wieczorem i mnie zbada - jeśli się okaże że szyjka zgładzona to już w piątek znajdę się na porodówce Więc proszę was o kciuki żeby tak właśnie się stało - no chyba że ruszy się prędzej
A na zgładzenie szyjki mamy odgórne zalecenie - seks seks i jeszcze raz seks I nie ma że się boimy - dziecku nic się nie stanie a mi może tylko pomóc

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
fotki 4 tygodniowej Sary
na ostatnim łóżeczko dla córci za małe
Te zdjęcia są genialne!!

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA KCIUKI!!!!

Po wizycie co? LIPA! Szyjka się wydłużyła, główka małej jeszcze odbija - cokolwiek to znaczy... wniosek z tego taki, że nie mam co się nastawiać na poród przed terminem, raczej grupo po.... pod koniec tygodnia mam zrobić morfologię, potas i mocz, we wtorek na ktg i tyle no cóż... nie ma co się łamać i dołować tylko brzuch do przodu i łazić dalej

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:21   #4263
brunetka2000
Zakorzenienie

Uciekam spać, choć nie wiem czy usnę bo mała dostała czkawki

Do jutra mamusie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:22   #4264
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a jakie badania robiłaś ?? próby wątrobowe czy enzymy wątrobowe?? czy tylko krew??
obilam proby watrobowe pod kieunkiem cholestazy

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hmm z tego co ja wiem to Alat i Aspat jest do 40 Ja miałam troszkę wyższe niż ty i dostałam essentiale forte i hepati, po paru tygodniach przeszło. I wykluczyli cholestaze
do 40?ja wiem z netu ze do 70 tak wyczytalam,no nic zobaczymy co lekarz powie,narazie niepanikujemysle ze wszystko dobrze bedzie bo pozosale wyniki dobre
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:25   #4265
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Sarciu najlepszego słodziaku

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:25   #4266
agadus
Wtajemniczenie

Żaneta jak nie ma się rozwarcia zakładają cewnik potocznie mówi się balonik - to jest taki balonik wkładają do pochwy i wypełniaja go takim płynem sola fizjologiczną i się chodzi tak z nim a po to żeby było rozwarcie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:26   #4267
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Przypomniało mi się, że któraś z was pisała o zakupie SE lub Nokii. Agulaabar to Ty? Jeśli to ma być coś z multimedialnych telefonów dotykowych, z dobrym netem i fajnym systemem to polecam bardziej SE na systemie Android np. jakąś Xperię. (Chyba tęskni mi się za pracą )
A ja No to się wykaż jak tak tęsknisz za pracą poszukuje fajnego telefonu, raczej nie dotykowego - po dwóch ostatnich dotykowych stwierdzam, że to nie dla mnie.... Jestem zwolenniczką SE, ale ostatnio mnie nachodzi jeszcze na Nokie, od zawsze chciałam mieć telefon rozkładany "V-ke" ale za każdym razem jednak z niej rezygnowałam, przerobiłam rozsuwane, dotykowe itd itd i o kant d... rozbic teraz chce fajny, zgrabny telefonik, zależy mi na: żywotności baterii, ładnym dużym wyświetlaczu, wygodnych klawiszach-raczej z klawiaturą numeryczną. bardziej zalezy mi na wygodnym użytkowaniu niż telefonie z bajerami Czekam z niecierpliwością na propozycje tak że na razie wstrzymaj się z rodzeniem, bo masz misje

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-18, 22:27   #4268
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=editka2022;28213251]obilam proby watrobowe pod kieunkiem cholestazy

aha to dobrze i wyszły negatywnie?? a tak już doczytałam to dobrze bo cholestaza w ciąży nie jest dobra

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:28   #4269
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
do 40?ja wiem z netu ze do 70 tak wyczytalam,no nic zobaczymy co lekarz powie,narazie niepanikujemysle ze wszystko dobrze bedzie bo pozosale wyniki dobre
A to jeszcze zależy, w jakich jednostkach podali Ci wynik Bo norma jest faktycznie do 40 U/I, ale jeśli podają w nanomolach to już 85-680 nmol/l.
Stary 2011-07-18, 22:29   #4270
meszsares
Zadomowienie

Sarunia cudna

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kiedy Ja mam termin na 29 lipca i nie urodzę mam iść na IP 1 sierpnia,
ale pytanie moje brzmi:
1.Czy 1 sierpnia będą mi wywoływać ciążę ? nawet jak nie będę miała rozwarcia?
2.Czy jeżeli nie będę miała rozwarcia to powiedzą że czekać?
w pierwszy dzien Ci nie beda nic wywolywac, tym bardziej 3 dni po terminie - porobia USG, KTG itp. a potem zaproponuja cosik ale napewno nie od razu w ten sam dzien...

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Przepraszam was, ze nie mam czasu nadrobic i sprawdzic co tam u was tylko od razu wale z interesem, ale mam za soba ciezki dzien. Prosze was o porade w sprawie karmienia. Moja laktacja dopiero sie zaczyna, jest nadzieja na lepiej, ale to za jakis czas. Tymczasem najpierw przystawiam do piersi, a pozniej daje MM, mala wciaga ok 50 ml. Z tego co mowia teraz polozne/lekarze i na SR maluch powinien jesc w odstepach nie wiekszych niz 3 h. Ja musze moja budzic, bo sama sie po tych 3 h nie obudzi - strasza mnie, ze jak jej pozwole spac dluzej to moze jej poziom cukkru spasc i sie obudzic. Dzis rano nie moglam jej dobudzic - ale mialam stresa. Druga sprawa polozna dzis kazala mi karmic z piersi ile tam jest, a pozniej dac tylko 30 ml MM i mala powinna sama sie zglosic po nastepne jedzenie nie dalej niz za 2 h. Sprobwalismy tak, to po 30 ml przez godzine walczylismy z placzem i przeszlo dopiero jak dalismmy drugie 30 ml.... Nie wiem co o tym wszystkim myslec. Mamuski doswiadczone poradzcie cos nowicjuszce - blagam.
Kazde dziecko jest inne i ubieranie w schematy, ze ma spac max 3h to moim zdaniem bezsens. Jesli lubi spac 4 czy 5h to po co ja budzic? Wbrew pozorom to juz duza dzidzia- niemowle i instynkt samozachowawczy nie dalby jej sie odwodnic czy "odslodzic". Moja przyjaciolka (jak wiele razy pisalam-polozna) z trojka swoich dzieci robila to samo - po skonczonym miesiacu uczyla je spania w nocy 6h i super, bo przynajmniej sama sie wysypiala. Wg niej dziecko nalezy karmic na zadanie (jak spi to dac pospac i sie cieszyc wolnym czasem) i dawac mu tyle zeby sie porzadnie najadalo, a nie od..do.. Bo pelny brzuszek to podstawa
Takze jesli ja cos moge doradzic to jak wyzej - dawac spac ile wlezie i karmic taka iloscia pokarmu, o jaka sie dziecko dopomina. Zaufac instynktowi dziecka
Z noworodkiem natomiast lepiej byc ostrozniejszym bo sie dopiero uczy zyciapoza brzuchem i tak po 4h tez bym wybudzala, ale starsze to juz zupelnie inna bajka. powodzenia

Cytat:
No ja właśnie też nie mam skierowania, a piątek będzie 6 dni po terminie. Kazał mi tylko powiedzieć, że brzuch mnie boli. Bez sensu trochę, bo pewnie nie będą od razu wywoływać, tylko najpierw obserwacja i tak przeleżę przez weekend na darmo, a w poniedziałek cholera wie jak będzie.
wiesz co, tydzien po terminie to nawet nie musisz zmyslac, ze Cie brzuch boli wezma Cie tak czy inaczej. Ale ja bym nie szla w piatek, zaczekalabym do poniedzialku - a nuz sie cos samo ruszy, a w szpitalu nic Ci oprocz zmierzenia tempki (byc moze nawet Twoim wlasnym termometrem) przez weekend nie zrobia
Na KTG mozesz chodzic codziennie ze tak powiem indywidualnie, do tego nie trzeba lezec w szpitalu...

Cytat:
Wolałabym iść w poniedziałek, ale jakoś gin mnie nastraszył, że to już na własną odpowiedzialność, że lepiej w piątek. Doopa z tym wszystkim
oni zawsze strasza haslem "na Pani odpowiedzialnosc"... jakas wyuczona regulka, czy co..?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To zróbmy tak:
Idziesz w pt na IP, robią Ci badania i te inne pierdy śmierdy.
Jeżeli się nic nie dzieje i każą Ci leżeć przez weekend to się ewentualnie nie zgadzasz ( będziesz czuła intuicyjnie co masz zrobić ) mówisz,że wolisz spędzić weekend w domu i z mężem jeszcze "popracować" że zgłosisz się w poniedziałek
Natomiast jeżeli się coś dzieje to zostajesz i rodzisz przez weekend

Dobrze wymyśliłam?
hi hi niezbyt. Bo jak jej zrobia (jesli w ogole) badania w piatek to juz jej za wszelka cene nie wypuszcza, beda straszyc wszystkim do oporu, bo NFZ placi szpitalowi za min. 3 dni pobytu pacjentki. Wiem, bo mnie tez nie chcieli wypuscic przy pierwszej ciazy.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:30   #4271
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Carmelko i czym w końcu wyprałaś osrane pieluszki?
To byly osrane ciuszki, dokładnie dwa pajace, nie dopraly sie za pierwszym razem i za drugim w normalnym proszku+vanish, wiec wyrzuciłam do śmietnika. Co sie bede przemeczac, mamy jeszcze ze 20 sztuk podobnych

Cytat:
Nasza podobnie syrki wystawia ale nie tak jak Sara.Nie dwie na raz między szczebelki.Sara jest w tym najlepsza
Szkoda ze nie robilam fotorelacji na bieżąco jak sie przemieszczała a swoja droga wystaraszylam sie troche i juz widzialam jak w zime wpełza pod kołdre i... się dusi
Dzieci zawsze tak sie wierca po łóżeczku?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:30   #4272
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A ja No to się wykaż jak tak tęsknisz za pracą poszukuje fajnego telefonu, raczej nie dotykowego - po dwóch ostatnich dotykowych stwierdzam, że to nie dla mnie.... Jestem zwolenniczką SE, ale ostatnio mnie nachodzi jeszcze na Nokie, od zawsze chciałam mieć telefon rozkładany "V-ke" ale za każdym razem jednak z niej rezygnowałam, przerobiłam rozsuwane, dotykowe itd itd i o kant d... rozbic teraz chce fajny, zgrabny telefonik, zależy mi na: żywotności baterii, ładnym dużym wyświetlaczu, wygodnych klawiszach-raczej z klawiaturą numeryczną. bardziej zalezy mi na wygodnym użytkowaniu niż telefonie z bajerami Czekam z niecierpliwością na propozycje tak że na razie wstrzymaj się z rodzeniem, bo masz misje
No to jedyne co mogę teraz napisać, to to że z V-ką będzie ciężko, bo i SE i Nokia odeszły od tego typu telefonów. A bierzesz coś na wymianę u operatora, czy będziesz kupować za gotówkę w wolnej sprzedaży? Bo jak u operatora to napisz u jakiego to popatrzę w cennikach.
Chętnie poszperam po necie w poszukiwaniu telefonu dla Ciebie

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-18, 22:31   #4273
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kochana a może inny model. Moja z Nukiem robi tak samo, a Aventa już ładnie ciumka. Miałam nie dawać smoka, ale Pszczoła ma taką potrzebe ssania, ze inaczej bym się od niej nie odkleiła

A odbiło mu się? Bo moja czasem tak miauczy jak jej się nie odbije. A jest na Twoim mleczku? Bo podobno w okolicach 3 tygodnia mleko się zmienia i dziecko chce non stop na cycu wisieć

smoczuś jest ok , plucie zaczyna się jak jest głodny , my chcemy go oszukać a on orientuje się że to nie smok z butelki i nic nie leci więc to skomplikowana opcja

mleczko niestety dostaje mm więc to musi być inny problem

kobietki płakałam teraz z moim skarbem...
dziś pediatra kazała nam małego przetrzymywać i posiłek serwować najczęsciej co 3 h ale mój głód chciał już jeść po niecałych 2h więc próbowaliśmy ale płacz był straszny i się poddaliśmy...
no jak można siedzieć spokojnie jak taki maluszek płacze z głodu??????!!!!!!
jak dostał butlę to jadł z zamkniętymi oczami i trzymał mnie za palec żebym mu butelki nie odsunęła... i jak go dałam do odbicia to momentalnie zasnął i śpi (odpukać) już ponad pół godziny

sama nie wiem co robić, karmić na żądanie czy pilnować czasu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:32   #4274
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Więc proszę was o kciuki żeby tak właśnie się stało - no chyba że ruszy się prędzej
A na zgładzenie szyjki mamy odgórne zalecenie - seks seks i jeszcze raz seks I nie ma że się boimy - dziecku nic się nie stanie a mi może tylko pomóc

Cytat:
fotki 4 tygodniowej Sary
na ostatnim łóżeczko dla córci za małe
Rozkoszna, najfajniejsze to ostatnie, musisz jej zaserwować większe łózko.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:34   #4275
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Sarunia cudna

w pierwszy dzien Ci nie beda nic wywolywac, tym bardziej 3 dni po terminie - porobia USG, KTG itp. a potem zaproponuja cosik ale napewno nie od razu w ten sam dzien...

Kazde dziecko jest inne i ubieranie w schematy, ze ma spac max 3h to moim zdaniem bezsens. Jesli lubi spac 4 czy 5h to po co ja budzic? Wbrew pozorom to juz duza dzidzia- niemowle i instynkt samozachowawczy nie dalby jej sie odwodnic czy "odslodzic". Moja przyjaciolka (jak wiele razy pisalam-polozna) z trojka swoich dzieci robila to samo - po skonczonym miesiacu uczyla je spania w nocy 6h i super, bo przynajmniej sama sie wysypiala. Wg niej dziecko nalezy karmic na zadanie (jak spi to dac pospac i sie cieszyc wolnym czasem) i dawac mu tyle zeby sie porzadnie najadalo, a nie od..do.. Bo pelny brzuszek to podstawa
Takze jesli ja cos moge doradzic to jak wyzej - dawac spac ile wlezie i karmic taka iloscia pokarmu, o jaka sie dziecko dopomina. Zaufac instynktowi dziecka
Z noworodkiem natomiast lepiej byc ostrozniejszym bo sie dopiero uczy zyciapoza brzuchem i tak po 4h tez bym wybudzala, ale starsze to juz zupelnie inna bajka. powodzenia

wiesz co, tydzien po terminie to nawet nie musisz zmyslac, ze Cie brzuch boli wezma Cie tak czy inaczej. Ale ja bym nie szla w piatek, zaczekalabym do poniedzialku - a nuz sie cos samo ruszy, a w szpitalu nic Ci oprocz zmierzenia tempki (byc moze nawet Twoim wlasnym termometrem) przez weekend nie zrobia
Na KTG mozesz chodzic codziennie ze tak powiem indywidualnie, do tego nie trzeba lezec w szpitalu...

oni zawsze strasza haslem "na Pani odpowiedzialnosc"... jakas wyuczona regulka, czy co..?

hi hi niezbyt. Bo jak jej zrobia (jesli w ogole) badania w piatek to juz jej za wszelka cene nie wypuszcza, beda straszyc wszystkim do oporu, bo NFZ placi szpitalowi za min. 3 dni pobytu pacjentki. Wiem, bo mnie tez nie chcieli wypuscic przy pierwszej ciazy.
No widzisz...tylko ja już mojemu TŻtowi powiedziałam o piątku z rozpędu i on nawet nie chce słyszeć o "poniedziałku na własną odpowiedzialność" Taki panikarz

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-18, 22:39   #4276
nerola
BAN stały

Cytat:
To byly osrane ciuszki, dokładnie dwa pajace, nie dopraly sie za pierwszym razem i za drugim w normalnym proszku+vanish, wiec wyrzuciłam do śmietnika. Co sie bede przemeczac, mamy jeszcze ze 20 sztuk podobnych

Szkoda ze nie robilam fotorelacji na bieżąco jak sie przemieszczała a swoja droga wystaraszylam sie troche i juz widzialam jak w zime wpełza pod kołdre i... się dusi
Dzieci zawsze tak sie wierca po łóżeczku?
Dziubku ja bym dawałą wtedy,kiedy dziecko chce.
To nie lekarze i położne słuchają płaczu dziecka z głodu a rodzice.
Tak ja myślę.
Ale ja nigdy nie karmiłam MM,więc mogę się mylić.
Nie no,Carmelko boska jesteś
Się uśmiałam i ze smietnika i Twoich pomysłów i lęków.
Ale masz racje-trzeba uważać ,dlatego lekka kołderka tylko wchodzi w grę.
Tak,dzieciaczki tak się właśnie przemieszczają.
Jak Krystek był w cieplarce to sie położne śmiały,ze co go na moment zostawią to on w poprzek leżał.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-07-18 o 22:41
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:39   #4277
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
No to jedyne co mogę teraz napisać, to to że z V-ką będzie ciężko, bo i SE i Nokia odeszły od tego typu telefonów. A bierzesz coś na wymianę u operatora, czy będziesz kupować za gotówkę w wolnej sprzedaży? Bo jak u operatora to napisz u jakiego to popatrzę w cennikach.
Chętnie poszperam po necie w poszukiwaniu telefonu dla Ciebie
telefon mam na karte, tak że zapewne zakupie coś na allegro - jak wszystko bo nie chce sie pchać w żadne umowy, abonamenty czy coś

Naprawdę Ci się chce? kochana jesteś! Ja oglądam telefony już jakiś czas bo sprzedałam swojego Cookie, teraz mam starego SE w850i i zaczyna mi trzeszczeć czasami

Z V-ką akurat ciężko, ale tak jak pisałam, nie musi być No i raczej interesuję mnie telefony tych dwóch producentów (Samsungów nie lubię, LG mi tez nie podszedł.. Motorole odpadają itd itd) Cenowo tak do 500zl-550zł, nie chce póki co ładować więcej w telefon

Idę spać... padam po tym dzisiejszym upale

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-18, 22:42   #4278
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś pediatra kazała nam małego przetrzymywać i posiłek serwować najczęsciej co 3 h ale mój głód chciał już jeść po niecałych 2h więc próbowaliśmy ale płacz był straszny i się poddaliśmy...
jak dostał butlę to jadł z zamkniętymi oczami i trzymał mnie za palec żebym mu butelki nie odsunęła... i jak go dałam do odbicia to momentalnie zasnął i śpi (odpukać) już ponad pół godziny

Kurcze, ciężko, sama nie wiem co bym zrobila, a moze nie tak odrazu twardo co 3 godziny karmienie, ale jak sie obudzi po 2 to jakos te 10 minut go przetrzymac. I stopniowo dodawac po 5 minutek, moze sie jakos przestawi.
Niby trzeba sie cieszyc jak dziecko je i samo sie budzi bo głodne, a tu za duzo i tez niedobrze

Stary 2011-07-18, 22:43   #4279
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
telefon mam na karte, tak że zapewne zakupie coś na allegro - jak wszystko bo nie chce sie pchać w żadne umowy, abonamenty czy coś

Naprawdę Ci się chce? kochana jesteś! Ja oglądam telefony już jakiś czas bo sprzedałam swojego Cookie, teraz mam starego SE w850i i zaczyna mi trzeszczeć czasami

Z V-ką akurat ciężko, ale tak jak pisałam, nie musi być No i raczej interesuję mnie telefony tych dwóch producentów (Samsungów nie lubię, LG mi tez nie podszedł.. Motorole odpadają itd itd) Cenowo tak do 500zl-550zł, nie chce póki co ładować więcej w telefon

Idę spać... padam po tym dzisiejszym upale
Naprawdę. Telefony to moje hobby Jutro czegoś poszukam... mam już parę typów, ale jeszcze popatrzę po allegro. Kolorowych snów

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-18, 22:45   #4280
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
smoczuś jest ok , plucie zaczyna się jak jest głodny , my chcemy go oszukać a on orientuje się że to nie smok z butelki i nic nie leci więc to skomplikowana opcja

mleczko niestety dostaje mm więc to musi być inny problem

A może mu się pić chce
Bo ja po Pszczole widze. Ona je co 3 godziny (sama tak ustaliła), a jak się obudzi wcześniej to jej trzy łyki z piersi wystarczą, albo trche wody i śpi. Ale pisałaś, ze nie chce pić. A może jakaś inna herbatka, hipp ma kilka rodzai już po 1 tyg.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:47   #4281
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz racje-trzeba uważać ,dlatego lekka kołderka tylko wchodzi w grę.
Tak,dzieciaczki tak się właśnie przemieszczają.
Jak Krystek był w cieplarce to sie położne śmiały,ze co go na moment zostawią to on w poprzek leżał.
no nie mów ze ciagle bedzie sie tak teleportowac
U siebie w łóżeczku jest tylko w dzień, bo na noc (po przeczytaniu języka niemowlat byłam zachwycona metodami z tej książki) śpi z nami w łóżku w sypialni.

Stary 2011-07-18, 22:55   #4282
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku ja bym dawałą wtedy,kiedy dziecko chce.
To nie lekarze i położne słuchają płaczu dziecka z głodu a rodzice.
Tak ja myślę.
Ale ja nigdy nie karmiłam MM,więc mogę się mylić.
dokładnie , zgadzam się z Tobą i dziękuję za radę, ja nie mogłam już słuchać płaczu i mały dostał butlę, trudno może za szybko się poddałam ale jak dla mnie on jest za mały żeby móc zostać bez odpowiedzi na jedyny sposób przekazania że jest mu źle i nie mogłam go zostawić głodnego...

Cytat:
Kurcze, ciężko, sama nie wiem co bym zrobila, a moze nie tak odrazu twardo co 3 godziny karmienie, ale jak sie obudzi po 2 to jakos te 10 minut go przetrzymac. I stopniowo dodawac po 5 minutek, moze sie jakos przestawi.
Niby trzeba sie cieszyc jak dziecko je i samo sie budzi bo głodne, a tu za duzo i tez niedobrze
tez o tym pomyślałam!!! w dzień będę go chciała czymś zająć (mata np) i powoli wydłużać przerwy i mam nadzieję , że automatycznie brzuszek w nocy też dłuższe przerwy zaakceptuje

jesteście wielkie dziękuję za rady i upewnienie mnie że może jednak dobrze robię ...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A może mu się pić chce
Bo ja po Pszczole widze. Ona je co 3 godziny (sama tak ustaliła), a jak się obudzi wcześniej to jej trzy łyki z piersi wystarczą, albo trche wody i śpi. Ale pisałaś, ze nie chce pić. A może jakaś inna herbatka, hipp ma kilka rodzai już po 1 tyg.
wiem że są różne ale w jednym chciałabym wytrwać, mianowicie nie chcę mu podawać tych z glukozą daję mu tę bez cukru i jak bardzo już spragniony to parę łyczków zrobi więc to tylko jego widzi mi się że nie chce pić
Stary 2011-07-18, 22:58   #4283
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

pojechałam z M na IP oczywiście na wstępie teksty że i tak nie ma wolnych miejsc.Ciśnienie miałam 160/80 posiedziałam i wyszło 140/80 lekarz powiedział że jest ost miejsce( zob że mój lekarz tam pracuje ) to się wolne miejsce znalazło ale on nie widzi potrzeby abym została.Mam się rano zgłosić jak mój gin będzie ogólnie mam odstawić słodkie i słone leżeć nogi do góry i się nie denerwować.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:07   #4284
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
pojechałam z M na IP oczywiście na wstępie teksty że i tak nie ma wolnych miejsc.Ciśnienie miałam 160/80 posiedziałam i wyszło 140/80 lekarz powiedział że jest ost miejsce( zob że mój lekarz tam pracuje ) to się wolne miejsce znalazło ale on nie widzi potrzeby abym została.Mam się rano zgłosić jak mój gin będzie ogólnie mam odstawić słodkie i słone leżeć nogi do góry i się nie denerwować.
Kochana to stosuj się do zaleceń lekarza Wdech, wydech, wdech, wydech.

A w ogóle to dziwny ten lekarz

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-18, 23:10   #4285
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Kochana to stosuj się do zaleceń lekarza Wdech, wydech, wdech, wydech.

A w ogóle to dziwny ten lekarz
właśnie spr opinie o nim w necie i nie ma żadnych
a on mówi że jedyne co by mi zrobili to cisnienie parę razy mierzyli i mocz.I zapisują jakiś lek na D............ czy jakoś tak
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:16   #4286
dziubek79
Zakorzenienie

you you patrz jaka popularna jesteś

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
ja nareszcie ide na manicure i pedicure we wtorek

na watk u mamus lipcowo-sierpniowych babka wczoraj urodzila na izbie przyjec
porod trwal 5 minut,
poczula glowke przy rejstracji, na drugim partym mala wyszla a papiery uzupelniali jak juz sie urodzila

cala noc miala skurcze i po giodzinie skurczow co 3-5 minut pojechali na porodowke
drugi porod
Stary 2011-07-18, 23:22   #4287
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
właśnie spr opinie o nim w necie i nie ma żadnych
a on mówi że jedyne co by mi zrobili to cisnienie parę razy mierzyli i mocz.I zapisują jakiś lek na D............ czy jakoś tak
Dopegyt brałam i super obniżał ciśnienie, choć przez pierwsze kilka dni byłam mega senna
a białko w moczu też mi wyszło, na szczescie to nie było zatrucie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:23   #4288
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A to jeszcze zależy, w jakich jednostkach podali Ci wynik Bo norma jest faktycznie do 40 U/I, ale jeśli podają w nanomolach to już 85-680 nmol/l.
a niewiedzialam ale podany jest tak ALP 115u/I
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:27   #4289
DaKaro
Zadomowienie

Ja też już uciekam spać. Dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 23:29   #4290
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a niewiedzialam ale podany jest tak ALP 115u/I
No to ciut za dużo...
Ale wszystko zależy jeszcze od wyników pozostałych badań i np. leków jakie brałaś itp itd. Tak więc niestety musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać co lekarz powie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości