|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
jesteś niesamowita z tymi twoimi snami!!!!! ![]() no to się pośmiałam na koniec dnia i idę spać ![]()
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze może po prostu moja tyle nie potrzebuję
w nocy się wyśpi, przeważnie śpi 12-13h w nocy w dzień 3h to jest maksymalnie chyba będę zapisywać ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- wasza erotyczna tancerka teraz już na prawdę idzie spać ![]() może jeszcze jakiś numerek zaliczę
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia krócej śpi w nocy za to
tylko weź wylicz, ile co będzie trwało
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Izabela poszperałam i niebezpieczenstwem jest to zeby nie przypinac dziecku na noc bo moze grozic uduszeniem. i trzeba zwracac uwage na dlugosc lancuszka. wiec moze o to Ci chodziło
![]() a w dzień Tymo musi złapać drzemkę po każdym posiłku. czsem od razu jak zje, a czasem po zabawie dopiero. ale zdarza mu sie 15 minutowa drzemka ale i bywa godzinna. sumując to w ciagu dnia przesypia ok 3 godzin , rzadko 4. takze spi coraz mniej. a czasem i 2 godzin nie przespi(w sumie).
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
A w dzień... błagam. Mateusz praktycznie nie śpi w dzień. Na spacerze się prześpi max. godzinę (tylko jak jesteśmy w ruchu). Jeśli pogoda jest paskudna i nie wychodzimy, to czasami prześpi też godzinę, ale rzadko. Poza spacerem, to ma jedną drzemkę 15 minutową. Także w dzień śpi 1 godzinę i 15 minut.
|
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja spała dziś na przykład 5 h, od 10-13 i potem od 16-18.a wczoraj godzinkę, 2x po 30 minut ![]() u niej nigdy nic nie wiadomo, każdy dzień to niespodzianka jesli chodzi o spanie i humor, z resztą chyba o wszystko
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia, gratki dla Dawida a mężowi współczuję
Ego, o jaki śliczny ten pchacz Madzik, bez przesady, myję małej główkę w Oilatum i te łuski są miękkie, delikatnie je zdrapuję i nie ma nawet śladu. Większą krzywdę zrobiłabym trąc tą szczotką. Trzyrazyi, umarłam... Castia, to naturalne, kobieta zmienną jest
|
|
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ja już na nogach, ale idę zaraz sie położyc, miałam się wykąpać póki mały spi ale wolę być brudna a się trochę wyspac, bo ledwo na oczy widzę trzyrazyi normalnie padłam, kobito Ty to masz wyobraźnię następna mój w nocy to tak 7-8h potem zje i jeszcze z 1,5-2h śpi, a w dzień to nie więcej jak 3h sumie ![]() Cytat:
my nie mamy nic, więc dziadkowie muszą się wykazać![]() do wszystkich poszły głosy my też prosimy: http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. miłego dnia |
|
|
|
|
#3549 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
witam z samego rana, nawet nie wiem czemu mam taki dobry humor dzisiaj normalnie mam ochotę tańczyć i śpiewać, ostatni raz tak się czułam jak się dowiedziałam że w ciąży jestem zaliczyłam badanie krwi które miałam zrobić 6 tyg po porodzie ![]() laski jak ja mam przytyć, jem za 5 w tym 70% to słodycze a wolałabym jednak zdrowo tyć a nie opychać się pustymi kaloriami Cytat:
Cytat:
chyba jednak nie dodam ![]() a wietrzysz codziennie pupę ?? kasiunia gratulujemy skończonych 3 miesięcy ![]() Cytat:
iza ja mam pewłno gryzaczków droższych i tańszych i furorę robi najzwyklejszy z canpolu i po schłodzeniu Nadia go pałaszuje tak długo aż się ciepły zrobi http:// allegro.pl/gryzak-wodny-2-kolorowy-buteleczka-2-819-canpol-i1702655903.html i jeszcze jej kupiłam taki gryzako- smoczek i chociaż czytałam że dzieci jakoś go nie lubią to Nadia wczoraj przez 20 min go ogryzała z każdej strony http:// img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/09/99/82/1709998235 ego super ten samochodzik - chodzik, też się nad czymś takim zastanawiam Cytat:
trzyrazi ale masz wyobraźnie ![]() Cytat:
moja ostatnio śpi od 20 do 7, z dwoma pobudkami ok 1 i 5 nad ranem potem wstaje o 7,30 i po karmieniu, przewinięciu dosypia jeszcze do 9, a dziś ma dzień śpiocha bo śpi od 18 do teraz i ciekawa jestem ile jeszcze pośpi fakt że obudziłam ją przed wyjściem na badania żeby ją nakarmić ale poleżała potem 20 min i znowu zasnęła , chyba nam się kończy skok w dzień robi sobie ok 4-5 drzemek od 30 min do godziny chociaż bywa i tak że drzemka trwa tylko 10 lub 15 min wczoraj ćwiczyłyśmy z Nadią przewrotki na brzuszek i strasznie się jej to podobało bo tak się śmiała że aż się własną śliną zakrztusiła wy mnie chcecie zabić, już mnie brzuch boli od śmiania ![]() ego, coralady zagłosowane dziś macie ode mnie po całym punkciku
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Tez myślałam, ze już nas ta ciemieniucha wredna nie dopadnie, a jednak
Czytałam, ze to może miec związek z temperatura i to by sie zgadzało, bo u nas dość długo było chłodno i dopiero w tamtym tygodniu trafiły sie upalne dni.Lece zaraz do lekarza, zobaczymy, co mi powie, bo na te nogę to juz staram sie w ogóle nie stawać.
|
#3551 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny witam kawusią i pączkiem, łaaa
![]() dzisiaj trochę chłodno więc chyba wybiorę się na pocztę w marsupi bo dawno nie nosiłam w nim. Kurcze moje dziecko powoli odrzuca karuzelę, kiedyś leżał nawet 3 h a teraz...ooo słyszę marudzenie Woli zdecydowanie matę...bo pod karuzelą to kopnąć nie da się, pociągnąć, poszarpać... w ogóle zaczął mi pokazywać swój charakterek jak coś nie idzie po jego myśli to krzyczy.. jestem w szoku ,że tak małe dziecko już pokazuje co chce a czego nie...to co będzie przy buncie dwulatka? ![]() Cytat:
![]() są są może i Ty kiedyś zobaczysz na żywo haha ![]() dobrze się maskuje, tu brzuch wciągnąć, tam chustą zakryć ![]() Cytat:
Cytat:
witaj w klubie ja tez uwielbiam slodkosci,nie wyobrazam sobie bez nich mojego dnia.... masakra... Cytat:
kupilam go kiedy zaczal ssac kciuka a smoka nie chcial to dawalam gryzaka, latwo go łapie w rączke,jest super Cytat:
w marsupi nosi moj tż albo ja kiedy z samochodu przechodzę do sklepu bo nie chce chustą szastać po parkingu a w chuscie nie jest mi tak cieplo jak w marsupi, ja uwielbiam i to i to ja też ale...swoich Cytat:
ja nie umiem.. Cytat:
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wanilia, nie pomogę, ja nie mogę ale schudnąć ![]() Tra, wreszcie idziesz do lekarza ja bym leciała od razu...
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny...
o ludu tyle stron .. kochane tak ogólnie bo nie mam ostatnio coś czasu mały teraz spi.. ![]() gratuluję wszystkim dzieciaczkom ukończenia wyjątkowych swoich miesięcy ![]() ząb a raczej wszystkie przestały boleć, to było jakieś rozpulchnienie dziąseł i bolało jak cho...a normalnie nie mogłam normalnie jesć ani w ogóle nic buzią robić![]() odreagowanie... jakieś nerwobólowe po porodzie i połogu ![]() no ale już przeszło.. kochane w niedzielę byłam nad wodą z tżtem i Wikim.. tylko tak odpocząć i poopalać się.. fajnie było.. a malutki przeszczęśliwy był.. ale tak dużo na raz wrazeń i widoków że w nocy problem był z zaśnieciem mój szkrab napewno jakiś skok przeżywa..cwaniaczek taki się zrobił.. krzyczy cały czas jak mu coś nie pasi ... najlepiej to by dzień cały w ramionach mamy spędził.. ale... przeżyjemy w sumie to ja bardzo lubię go tulić.. i nie mogę się nacieszyć .. w końcu juz taki malutki nigdy nie będzie...![]() pochwale sie i ja...wyobraźcie sobie że mały jeszcze nie ma trzech miesięcy (21kwietnia)... a już gryzaka gryzie aż czerwony się robi... ciekawe może to zęby.. .. takie osiągnięcie .. ale na brzuchu nie lubi leżec to i pewnie sam się na brzuszek nie będzie pchałtrzyrazyi ludu co za sny.. najpierw monti ...teraz iza która następna??? wkleje zdjęcia z nad wody i gryzaka małego 1 to mama chroni przed słońcem.. nie lubię czapki to mi pieluche na głowę wciska ![]() 2 gryzak 3 u taty też fajnie...
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Monti, kiedyś miałam silną wolę i potrafiłam sobie odmówić słodyczy a teraz nie mogę
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Ada, słodziak |
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś w ogóle nie jadłam słodkiego.jak już to chipsy wolałam,słodycze niet..a teraz chipsy mam gdzieś... chałwę wolę... :/ ada super foteczki mały słodki chyba będe musiała dokupić drugi ochraniacz na łóżeczko albo sama nie wiem, co chwile krzyk bo nogi ma w szczeblach tak fika... :/
|
|
#3556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś też na słodko dzień zaczęłam, najpierw drożdżówka z makiem a potem z serem popita ekstra słodkim cappuccino no ja myślę że zobaczę i wtedy ci powiem że masz boczki ale w głowie co do włosów ja też łysieje, niedługo zacznę włosy z podłogi zbierać i niech mi ktoś z tego perukę zrobi, przynajmniej będę miała ze swoich ![]() Ada synek słodki Cytat:
haha ja też wyżeram płatki garściami, kupuje granole czekoladową i jem jak czipsy ![]() mały akrobata miałam ci poradzić żebyś kocem zabezpieczyła ale to może przy Nadii skutkuje a przy Fabianku niekoniecznie jak on taki ruchliwy
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi włosy wypadają takimi ogromymi pasmami, nie pojedynczo ale w kupce po ok 30 , normalnie bede miała łyse placki.... a on to ma chyba adhd
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Słodycze.... tak, to też moja zmora
już jestem po kawie z ciachem, a po drodze z kuchni (niosąc tą kawę i ciacho oo, i żelki jeszcze mam,teściowa mi wczoraj kupiła ![]() Iza moja śpi zwykle od 20 do 7 z 1-2 pobudkami a w dzień 4-5 h u nas nocka ładna, mała spała od 19.30 do 7.30 z 2 pobudkami o 3 i 5.30 Ja mojej wydrapuję paznokciem ciemieniuchę z brwi Szyjkę mamy czasem odparzoną, przemywam rumiankiem i smaruje sudocremem Mi też wlosy wypadają... Ampułki Radical kupiłam, musze sie w koncu zmobilizowac i zaczac uzywac
Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-07-19 o 09:44 |
|
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Dziękujemy za dobre słowo Jak sobie pomyslę o wczorajszej wizycie i o tym,co pani neurolog wyprawiała z Lilusią to normalnie .Pani ja odrzucała,uderzała młodeczkiem w kolanka,straszyła itd.Spędziłam tam 40 minut i nadeszła pora karmienia.Lilka tak się darła,że musiałam ja tam nakarmić Pani doktor sama zaproponowałaDzisiaj miałyśmy mieć szczepienie,ale mamy zakaz.Tylko pzreciwko żółtaczce mamy się zaszczepic,bo to ponoc najważniejsze,a reszta dopiero za miesiąc. Wanilko pytałaś co mnie zaniepokoiło.Najpierw się zastanawiałam(na forum też pisałam)że ma rączki w piąstki,potem na 3 dni przestała podnosic główkę,od początku jakoś dziwnie w tył główke odchylała,no ale najbardziej niepokojacym objawem było to,że prawą rączkę zaczęła tak dziwnie do tyłu odginać.Tak nienaturalnie chciała chwytać. Trzyrazyi ty to masz sny! ![]() Olusia słodycze to jest to co kocham najbardziej! Jestem uzależniona od biszkoptów-codziennie zjadam cała pakę,albo więcej Wcinałabym moja ulubioną czekoladę,ale Lilusia ma po niej uczulenie.A my jak co rano prosimy o głosy Jesteśmy na 3 miejscu )Szansa na nagrodę jest!http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl Oczywiście klikam na was
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
o jeju, nie mowcie nic o słodyczach, jezdze do lidla i hurtowo kupuje wafelki takie jak knopersy i lody w pudełkach i takie na patyku jak magnum, zaczynam dzień zawsze od wafelków
![]() a mozna jak sie karmi, bo mi tez włosy wypadaja garściami, a na paznokciach musiałam hybryde zrobic, a wpierniczam witaminy dla mam karmiacych |
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
witam,
moje dziecie przespało nockę ładnie, coś się budził nad ranem, ale zanim zdąrzyłam dojść to się uspokajal i zasypial i tak kilka razy. ale zauwzylam na jego buzce mnostwo krosteczek,i teraz pytanie czy to po bananie wczorajszym czy po tej zupce, ktorej w sumie moze 1-2 lyzeczki zjadl no nic dzis inna zupke sprobuje. ale rekacja organizmu szybka!ada32 ja tak samo robie małemu na dworku z pieluszką na głowie szczegolenie jak wieczorem w wozku mi zasnie i nei chce go szarpac to mu ukladam ta pieluche![]() Olusia mi tez te cholerne wlosy lecą i się boje bo nieraz Tymo miał w garsci i pomyslalam ze kupie i bede brala sam kwas foliowy. nie weim co mi to da, ale merz special na wlosy niewiele pomogl.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-19 o 10:00 |
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jutro mamy szczepienie, w końcu przywieźli szczepionki
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coralady mojej nic nie jest po czekoladzie |
|
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik monti wanilia
Ja też nie mogę się oprzeć słodyczom ...uwie lbiam i nic na to nie poradzę.. ja to jestem uzależniona wręcz od słodkości... wszystkich .. a że jestem z zawodu mistrz cukierni to praktycznie co drugi dzień piekę torty z sezonowych owoców i kremami ![]() ...a jak nie mam nic w domu słodkiego to w nocy muszę choć łyżeczkę cukru w gębę włożyć ... tak dla spokojności
|
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ponoc moze dizecko sie od nich udusic ??? |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Monti, ja po pierwszej ciąży miałam to samo choć w mniejszym natężeniu, ale też ciągle jadłam slodycze. Jak przestałam karmić nadal tak jadłam a dwa miesiące później zaszłam w ciążę. Więc teraz nie liczę na cud, muszę się jakoś za siebie wziąść
Też mi włosy lecą ale nie całymi pasmami, bierzesz witaminy? A z Fabianka żywe dziecko
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł nam sweterek z Coccodrillo
Jest śliczny. na 68 cm ![]() widze, że te slodycze to jakas plaga wsrod mlodych mam... ja sobie tlumacze, ze karmie, wiec potrzebuje wiecej kalorii ( |
|
|
|
#3568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no żółto blado żólte
![]() Cytat:
![]() Cytat:
od 20.30 -3, 3-5 albo max 6. W dzień kilka razy 3-4 po 15min do pół godz - no i w wózku na spacerze drzemie Cytat:
Cytat:
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
olenka dzisiaj konczy 3 miesiace
idziemy do pediatry, bo ta wysypka i ciemieniucha nie polepszaja sie
|
|
|
|
#3570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
wykończę się przez te zęby, mała praktycznie co godzinę wstawała z wielkim rykiem, nosiłam przytulałam i szła dalej spać. aż w końcu wylądowąła u nas w łóżku bo już nie miałam mocy do niej wstawać. mam nadzieję że długo to nie potrwa bo skapituluję ![]() ojjj i to jak a taka mała to już w ogóle sama nie wie czego chce ![]() dziewczyny ode mnie również po punkciku cąłym ![]() zazdroszczę humorku ale fajnie,że jesteś radosna zawsze to lepszy dzień przed tobą![]() ja też nie ![]() Cytat:
![]() śliczny słodziak Cytat:
![]() a wczoraj z desperacji jadłam podpłomyki przełożone dżemem -pyszota monti wiesz co moja mała też taka wiercipięta, ona nawet jak je to macha nogami, a jak śpi to ma nogi albo ręke w górze ![]() jest niesamowita, musi się zawsze ruszać, ja juz opadam z sił przy niej i tak właśnie myśle co będzie dalej ![]() też kupiłam dziś ten namiot dzięki Mirabilce
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-19 o 10:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Efekt, nadal 1,5kg od wagi wyjściowej w tej ciąży a 5 od wagi sprzed pierwszej 

.Pani ja odrzucała,uderzała młodeczkiem w kolanka,straszyła itd.Spędziłam tam 40 minut i nadeszła pora karmienia.Lilka tak się darła,że musiałam ja tam nakarmić