Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 14:29   #541
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Mravka Ty jesteś z Warszawy - ja też
pakiet masz w luxmedzie czy innej sieciówce medycznej?
w którym szpitalu chciałabyś urodzic?
Stary 2011-07-19, 14:30   #542
mag_99
Rozeznanie

yyyy a co ma zameldowanie do pójścia do przychodni? ja chodziłam na NFZ do lekarza z przychodni bez zameldowania w mieście w jakim mieszkam, to ich prywatna sprawa jak oni sobie to potem rozliczą

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:41   #543
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Mravka Ty jesteś z Warszawy - ja też
pakiet masz w luxmedzie czy innej sieciówce medycznej?
w którym szpitalu chciałabyś urodzic?

Dziewczęta przepraszam,ze odpowiem pojedynczo,ale nie mam pojecia jak ując Wasze cytaty w jednej odpowiedzi (dawno juz nie korzystałam z forum).

Tak z Warszawy i oczywiscie Lux Med..tam jest taki miły dr do którego chodze,ale z tego co wiem nie urzęduje na Żelaznej(a to wlasnie tam bym sie przymierzała jak już co do czego dojdzie)

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
yyyy a co ma zameldowanie do pójścia do przychodni? ja chodziłam na NFZ do lekarza z przychodni bez zameldowania w mieście w jakim mieszkam, to ich prywatna sprawa jak oni sobie to potem rozliczą

No widzisz też mi się tak wydawało, ale jak dziś dodzwoniłam się do przychodni przyszpitalnej to powiedziano mi,że muszę być zameldowana na stałe/czasowo w Warszawie. Tez jest to dla mnie dziwne,bo w poprzednim mieście nie byłam zameldowana,a korzystałam z NFZ'u i to nie raz. Musze chyba jeszcze podrążyć temat i wybrać się tam osobiście.

ps.udało sie jednak w jednym watku)
ps2. ok powtórny telefon rozwinał wszystkie watpliwosci..miałaś racje to nie ma znaczenia,czy tu jestem zameldowana czy nie...ale to nie zmienia faktu,ze do konca roku nie ma wolnych miejsc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Edytowane przez Mravka
Czas edycji: 2011-07-19 o 14:48
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:49   #544
agnes99
Zakorzenienie

mravka z doświadczeń i opinii znajomych odradzam Żelazną (no chyba, że masz duże zasoby portfelowe i bedziesz ciążę prowadziła u lekarza z tego szpitala, bo oni nie "swoje" pacjentki mają w zwyczaju odsyłać nawet jak maja wolne łóżka), ja mieszkam niedaleko tego szpitala a na pewno nie chce tam rodzić

co do prowadzenia ciązy w przychodni przyszpitalnej to faktycznie, żeby ja tam prowadzić trzeba mieć meldunek w Warszawie
do zwykłego lekarza moż pójść bez meldunku, ale ciązy juz nie poprowadzi się
Stary 2011-07-19, 14:52   #545
Mravka
Zadomowienie

rozumiem, wlasnie zle sprecyzowałam...na wizyte jak najbardziej mozna iść bez meldunku.

Hmm no właśnie szczerze mówiąc sugerowałam się opiniami w internecie, oraz od świeżych mam. Stąd moje nastawienie pozytywne do tego szpitala.
na pewno chciałabym,aby ten "pierwszy raz" nie był trauma, bo to byłyby naprawde kiepskie doświadczenie. Czytałam też o cenach,odsyłaniu etc...no brzmi hardcorowo..
A Ty masz jakiegoś faworyta jesli chodzi o szpital..?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2011-07-19, 15:04   #546
agnes99
Zakorzenienie

u mnie wczodzą w grę 3 szpitale:
1. Bielański - moja siostra rodziła tam w zeszłym tygodniu i jest bardzo zadowolona
2. Karowa - wylądowałam tam na mikrochirurgii ginekologicznej i mam bardzo pozytywne odczucia (miałam tam robioną histeroskopię)
3. Inflancka - kilka koleżanek tam rodziło i były zadowolone, do tego mają tam teraz dobudowane nowe skrzydło

a i jeszcze jedno Żelazna jest teraz w trakcie rozbudowy... a niektóre sale pozostawiaja wiele do życzenia

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-07-19 o 15:07
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:08   #547
natkulec
Zadomowienie

Widzę że tu sporo Warszawianek a czy ktoś z Krakowa lub okolic by się znalazł??

Ja miałam się położyć na chwilkę i właśnie wstałam czuję się średnio dobrze na obiad zrobię naleśniki bo nic innego mi się nie chce
Stary 2011-07-19, 15:13   #548
Kathi75
Zakorzenienie

Ja przez Warszawe do domu jade rodzinnego Do Krakowa w tej chwili mam blizej niz do Warszawy ale i tak wszedzie daleko

Ja grzecznie sprzatnelam dzis pokoik dzieci lazienke i goscinny ogarnelam bo juz nie moglam patrzec Teraz kawka a raczej mleko z odrobina kawy i relaks

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:48   #549
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
u mnie wczodzą w grę 3 szpitale:
1. Bielański - moja siostra rodziła tam w zeszłym tygodniu i jest bardzo zadowolona
2. Karowa - wylądowałam tam na mikrochirurgii ginekologicznej i mam bardzo pozytywne odczucia (miałam tam robioną histeroskopię)
3. Inflancka - kilka koleżanek tam rodziło i były zadowolone, do tego mają tam teraz dobudowane nowe skrzydło

a i jeszcze jedno Żelazna jest teraz w trakcie rozbudowy... a niektóre sale pozostawiaja wiele do życzenia
O Karowej też słyszałam dobre opinie, ale tylko ze słyszenia. Fajnie, że piszesz, bo takie informacje z pierwszej ręki są cenne!

Wiem, że jeszcze daleko do tego momentu. Jednak mam wrażenie, że w tym miescie wszystko dzieje się jakoś tak szybko,a potem okazuje się, że człowiek sie obudził 5 min po czasie;/ .

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ja przez Warszawe do domu jade rodzinnego Do Krakowa w tej chwili mam blizej niz do Warszawy ale i tak wszedzie daleko
ja dla odmiany dom rodzinny mam na południu Polski, a Kraków w sumie stamtad to juz "rzut beretem"
Stary 2011-07-19, 16:13   #550
gosica502
Wtajemniczenie

Witam nowe ciężarówki
Ja się cały czas zastanawiam na który tydzień najlepiej zapisać się do gina żeby mi już coś konkretnego powiedział i żeby oszczędzić sobie zbędnego stresu. Teraz wychodzi na to że jest 6 tydzień i zastanawiam się czy na usg mogłabym iść już w przyszłym tygodniu czy raczej dopiero za 2 tak żeby już ósmy był.. No nie wiem...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:38   #551
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Witam nowe ciężarówki
Ja się cały czas zastanawiam na który tydzień najlepiej zapisać się do gina żeby mi już coś konkretnego powiedział i żeby oszczędzić sobie zbędnego stresu. Teraz wychodzi na to że jest 6 tydzień i zastanawiam się czy na usg mogłabym iść już w przyszłym tygodniu czy raczej dopiero za 2 tak żeby już ósmy był.. No nie wiem...
Moja gin powiedziała że USG najlepiej ok 10 tc bo wtedy najlepiej widać, ale 10 licząc od @ więc naprawdę to ok 8tc
Stary 2011-07-19, 16:42   #552
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
....Teraz wychodzi na to że jest 6 tydzień i zastanawiam się czy na usg mogłabym iść już w przyszłym tygodniu czy raczej dopiero za 2 tak żeby już ósmy był.. No nie wiem...
Ja ide w piatek - juz bym dluzej nie wytrzmala po prostu bo ja jestem nerwus i sie nie uspokoje dopoki nie zopbacze serduszka.
W piatek to bedzie 6t + 6 czyli druga polowa 7mego tygodnia. Czyli serducho powinno byc jak ta lala
Chociaz od niektorych slyszalam ze przed 8mym tygodniem to nie ma sensu wiec w sumie nie wiem co ci poradzic.
To chyba zalezy od Twojej osobowosci i cerpliwosci

Ja licze od @ (bo od zaplodnienia to dopiero bedzie 4t+6 )

W 10 tygodniu to juz nawet maluszek moze koziloki wywijac
I faktycznie wtedy duzo wiecej widac ale to dla ludzi o mocnych nerwach jest .... tyle czekania.

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-07-19 o 16:45
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:52   #553
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe ciężarówki
u mnie bylo juz widac serduszko, a wg usg byl 6t+3... w pierwszej ciazy pamietam, ze serduszko juz bylo w 5t+5... w obu przypadkach liczac wg OM
Stary 2011-07-19, 17:07   #554
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe ciężarówki
Mozesz isc nawet teraz, zadne to nerwy, jak pojdziesz i serduszka jeszcze nie bedzie widac bo teraz tez go nie widzisz a co najgorsze nie wiesz nawet czy ciaza dobrze umiejscowiona, itp Poza tym lekarz zrobic z Toba wywiad, przepisze witaminy, pobierze krew do badan i da wskazowki. Moim zdaniem warto isc wczesniej, a nie dopiero jak juz ''cos bedzie widac''- to to czy bedzie widac duzo zalezy od sprzetu jaki lekarz ma, na niektorych to i w 8 czy 9 tc ciezko wypatrzec

Dziewczyny, a u mnie sie chyba skonczyla dobra passa, dzisiaj jestem nie do zycia. Zmeczona, spiaca, boli mnie glowa, ledwie doszlam z domu do sklepu i spowrotem taka slaba jestem i w glowie mi sie az kreci ..... pospalam 2 h ale nic nie dalo, czuje sie wrecz gorzej
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 17:20   #555
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a u mnie sie chyba skonczyla dobra passa, dzisiaj jestem nie do zycia. Zmeczona, spiaca, boli mnie glowa, ledwie doszlam z domu do sklepu i spowrotem taka slaba jestem i w glowie mi sie az kreci ..... pospalam 2 h ale nic nie dalo, czuje sie wrecz gorzej
witaj w klubie ja tez czuje sie jak taki wywlok od 2 tygodni... nie wiem jak przezyje w czwartek w pracy... a potem jeszcze kilka tygodni
w sumie uwazam, ze kobiety w ciazy powinny automatycznie dostawac zwolnienie na caly pierwszy trymestr ciazy, ktory jest w sumie najgorszy

a tak, jesli moge cos poradzic, to mi pomaga zielona herbata i olejek mietowy
Stary 2011-07-19, 17:52   #556
gosica502
Wtajemniczenie

No tyle tylko że ja mam złe doświadczenia już bo pierwszą ciąże poroniłam (puste jajo płodowe) i w ogóle tak bym chciała żeby mi powiedział lekarz na wizycie czy znów puste jajo czy się rozwija maluszek... Mam ogromną nadzieję że ta sytuacja się nie powtórzy znów no ale co mogę zrobić. To mówicie że koło 7 tygodnia powinno być serduszko widoczne jeśli jest?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:05   #557
mag_99
Rozeznanie

serduszko jest od 6 tygodnia i w sumie wtedy już wszystko widać jak lekarz ma dobry sprzęt

ja jestem w 8 tygodniu teraz i w sumie idę 3 raz na usg, bo też 1 ciążę poroniłam (wielkie ciałko żółte przez które płód nie mógł się rozwijać) i lekarz chce wszystko śledzić na bieżąco

w Twojej sytuacji tym bardziej wcześniej poszłabym sprawdzić czy wszystko ok po co się dodatkowo stresować

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:14   #558
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

ja chyba dopiero w 4 lub 5 jestem ale dziś strasznie brzuch mnie boli, wiem, że to normalne na początku, ale denerwuję się

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:59   #559
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
witaj w klubie ja tez czuje sie jak taki wywlok od 2 tygodni... nie wiem jak przezyje w czwartek w pracy... a potem jeszcze kilka tygodni
w sumie uwazam, ze kobiety w ciazy powinny automatycznie dostawac zwolnienie na caly pierwszy trymestr ciazy, ktory jest w sumie najgorszy

a tak, jesli moge cos poradzic, to mi pomaga zielona herbata i olejek mietowy
tez tak uwazam, choc sa tez kobiety ktore nie maja zadnych objawow... a jak stosujesz olejek mietowy, na co?
Cytat:
No tyle tylko że ja mam złe doświadczenia już bo pierwszą ciąże poroniłam (puste jajo płodowe) i w ogóle tak bym chciała żeby mi powiedział lekarz na wizycie czy znów puste jajo czy się rozwija maluszek... Mam ogromną nadzieję że ta sytuacja się nie powtórzy znów no ale co mogę zrobić. To mówicie że koło 7 tygodnia powinno być serduszko widoczne jeśli jest?
tym bardziej bym poszla sprawdzic, z reszta czy pojdziesz w 5 tc czy w 9 tc to i tak nic nie zmienisz...
Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
ja chyba dopiero w 4 lub 5 jestem ale dziś strasznie brzuch mnie boli, wiem, że to normalne na początku, ale denerwuję się
mozesz brac sobie nospe na bole brzucha - ja czasami i dwie biore. Ale te zwykle.

Tez sie stresowalam bolami mimo ze sa normalne - z reszta nadal sie stresuje, ale tak jest od poczatku, gin powiedzial ze wszystko w porzadku wiec nie pozostaje nic tylko z tym zyc w koncu dzidzus robi sobie miejsce

Ja strasznie boje sie, ze poronie, nie sadzilam ze ten strach moze byc tak mocny... staram sie myslec pozytywnie, mowi do brzuszka, itp ale gdzies zawsze pojawia sie mysl, ze moze to wszystko to tylko sen ... taka mala kropeczka a juz zdominowala mysli, emocje, caly swiat po prostu
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-19, 19:28   #560
kasiuleks
Rozeznanie

Witam dziewczyny czy mozna dolaczyc ? W niedziele zobaczylam te piekne 2 kreseczki i jestem bardzo szczesliwa . Zapisalam sie na jutro do gina , moze i wczesnie ale chcialabym to potwierdzic i byc juz pewna . Z kalkulatora internetowego wyszlo mi , ze termin porodu bede miala na 23 marca .

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:31   #561
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleks Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny czy mozna dolaczyc ? W niedziele zobaczylam te piekne 2 kreseczki i jestem bardzo szczesliwa . Zapisalam sie na jutro do gina , moze i wczesnie ale chcialabym to potwierdzic i byc juz pewna . Z kalkulatora internetowego wyszlo mi , ze termin porodu bede miala na 23 marca .
witaj i gratulacje
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-19, 19:33   #562
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
mozesz brac sobie nospe na bole brzucha - ja czasami i dwie biore. Ale te zwykle.

Tez sie stresowalam bolami mimo ze sa normalne - z reszta nadal sie stresuje, ale tak jest od poczatku, gin powiedzial ze wszystko w porzadku wiec nie pozostaje nic tylko z tym zyc w koncu dzidzus robi sobie miejsce

Ja strasznie boje sie, ze poronie, nie sadzilam ze ten strach moze byc tak mocny... staram sie myslec pozytywnie, mowi do brzuszka, itp ale gdzies zawsze pojawia sie mysl, ze moze to wszystko to tylko sen ... taka mala kropeczka a juz zdominowala mysli, emocje, caly swiat po prostu
ja jak się rano budzę to dopiero po chwili sobie przypominam o ciąży jeszcze przyzwyczajona nie jestem, uwierzyć nie mogę, czuję się jak gdyby nigdy nic, gdyby nie te bóle brzucha i bóle biustu

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-07-19, 19:36   #563
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak się rano budzę to dopiero po chwili sobie przypominam o ciąży jeszcze przyzwyczajona nie jestem, uwierzyć nie mogę, czuję się jak gdyby nigdy nic, gdyby nie te bóle brzucha i bóle biustu
tez bym tak chciala...... mi o ciazy przepominaja czeste sny ze trace ciaze, zaczynam krwawiec itp a potem ciezko o tym nie myslec przeciez .... no ale a rzeczywistosci ani nie krwawie ani mnie nic za mocno nie boli wiec jestem chyba dobrej mysli

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Zapraszam dziewczyny które wiosną przyszłego roku zostaną mamusiami!

Nasze wątkowe mamusie:
aalegna - (29 lat)
agator74
agnes99 - (Agnieszka) tp. 8 marca 2011 (według kalkulatorów internetowych)
ania20m - (Ania, 24 lata) tp.6-10 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
Bayka
BYou -(30 lat)
Emigra - (Paulina, 22 lata) tp.9-10 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
ewelajna25 - (Ewelina) tp.21-22 marca 2012 (według kalkulatorów internetowych)
gucia6 - tp. 8 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
hania811 - (Hania,29 lat)
Hepe - (32lata) - tp. 17 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
joanaros - (Joanna 31 lat) tp 2 marca 2012 (wyliczony przez lekarza )
karolca - (karolina, 25 lat) tp. 14-16 marca 2012 (według kalkulatorów internetowych)
Kathi75 - tp.16 marca 2012 (z USG)
kosz_marna - (Agnieszka, 30 lat) tp.14 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
kumkura
mag_99 (Magdalena 26 lat) tp. 2 marca 2012 (według kalkulatorów internetowych)
Mravka
natkulec - (Natalia, 29 lat) tp.13 marca 2012 (wyliczony przez lekarza )
karolca - (karolina, 25 lat) tp. 14-16 marca 2012
pempek - (Basia,27 lat) tp.6 marca 2012 (według kalkulatorów internetowych)
rybka13 -(lat 26), tp. 16-19 marca 2012 (według kalkulatorów internetowych)
Zariah - (Dagmara,29 lat) tp. 10-11 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
Tak patrze i patrze i oczom nie wierze - czyzbym byla najmlodsza wsrod mamusiek?????? dobrze ze nie traktujecie mnie jak dziecko
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-19, 19:41   #564
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
tez bym tak chciala...... mi o ciazy przepominaja czeste sny ze trace ciaze, zaczynam krwawiec itp a potem ciezko o tym nie myslec przeciez .... no ale a rzeczywistosci ani nie krwawie ani mnie nic za mocno nie boli wiec jestem chyba dobrej mysli

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Tak patrze i patrze i oczom nie wierze - czyzbym byla najmlodsza wsrod mamusiek?????? dobrze ze nie traktujecie mnie jak dziecko
no ja mam 24lata a termin wg kalkulatora 21 marzec

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-07-19, 19:43   #565
emigra
Zakorzenienie

Ja 22 - dopiero, az choc meza mam starszego, bo ma 36 latek
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-19, 19:45   #566
Izuniaa_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Tak nieśmiało się 'wproszę',bo jeśli w czwartek lekarz potwierdzi to również będę mamusią marcową

[*]1.08.2011

Izuniaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:45   #567
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Ja 22 - dopiero, az choc meza mam starszego, bo ma 36 latek

to musi być super być taka młodą żonką dla dorosłego mężczyzny mój Tż ma tylko/aż 29

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-07-19, 20:27   #568
aalegna
Wtajemniczenie

ja też dziś mam kolejny zły dzień nawet w nocy jak wstaje do wc to mam mdłości dziś prawie cały dzień mnie mdli, na nic nie mam apetytu nawet obiadu dziś nie miałam siły zrobić
Stary 2011-07-19, 20:40   #569
agator74
Rozeznanie

Cytat:
no ja mam 24lata a termin wg kalkulatora 21 marzec
hehe to u mnie dokladnie tak samo. Mam 24 lata i termin wg kalkulatora internetowego to 21 marzec
Jak sie czujesz? Masz jakies objawy? Bo w sumie ja oprocz opuchnietych i wrazliwych piersi to tak nie bardzo.

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:45   #570
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Witam nowe ciężarówki
Ja też 6 tc i do ginka wybieram się dopiero albo w 1 tyg sierpnia albo w ogóle w połowie mieś. Postanowiłam zaczekać, żeby już można było zrobić usg i żeby było widać coś sensownego, póżniej to i tak trzeba chodzić częściej w miarę rozwoju ciąży Ani się obejżymy, a tu już 1 trymestr minie
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości