|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Mravka Ty jesteś z Warszawy - ja też
pakiet masz w luxmedzie czy innej sieciówce medycznej? w którym szpitalu chciałabyś urodzic? |
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
yyyy a co ma zameldowanie do pójścia do przychodni? ja chodziłam na NFZ do lekarza z przychodni bez zameldowania w mieście w jakim mieszkam, to ich prywatna sprawa jak oni sobie to potem rozliczą
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczęta przepraszam,ze odpowiem pojedynczo,ale nie mam pojecia jak ując Wasze cytaty w jednej odpowiedzi (dawno juz nie korzystałam z forum).Tak z Warszawy i oczywiscie Lux Med..tam jest taki miły dr do którego chodze,ale z tego co wiem nie urzęduje na Żelaznej(a to wlasnie tam bym sie przymierzała jak już co do czego dojdzie )---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
No widzisz też mi się tak wydawało , ale jak dziś dodzwoniłam się do przychodni przyszpitalnej to powiedziano mi,że muszę być zameldowana na stałe/czasowo w Warszawie. Tez jest to dla mnie dziwne,bo w poprzednim mieście nie byłam zameldowana,a korzystałam z NFZ'u i to nie raz. Musze chyba jeszcze podrążyć temat i wybrać się tam osobiście.ps.udało sie jednak w jednym watku )ps2. ok powtórny telefon rozwinał wszystkie watpliwosci..miałaś racje to nie ma znaczenia,czy tu jestem zameldowana czy nie...ale to nie zmienia faktu,ze do konca roku nie ma wolnych miejsc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-07-19 o 14:48 |
||
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
mravka z doświadczeń i opinii znajomych odradzam Żelazną (no chyba, że masz duże zasoby portfelowe i bedziesz ciążę prowadziła u lekarza z tego szpitala, bo oni nie "swoje" pacjentki mają w zwyczaju odsyłać nawet jak maja wolne łóżka), ja mieszkam niedaleko tego szpitala a na pewno nie chce tam rodzić
co do prowadzenia ciązy w przychodni przyszpitalnej to faktycznie, żeby ja tam prowadzić trzeba mieć meldunek w Warszawie do zwykłego lekarza moż pójść bez meldunku, ale ciązy juz nie poprowadzi się |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
rozumiem, wlasnie zle sprecyzowałam...na wizyte jak najbardziej mozna iść bez meldunku.
Hmm no właśnie szczerze mówiąc sugerowałam się opiniami w internecie, oraz od świeżych mam. Stąd moje nastawienie pozytywne do tego szpitala. na pewno chciałabym,aby ten "pierwszy raz" nie był trauma, bo to byłyby naprawde kiepskie doświadczenie. Czytałam też o cenach,odsyłaniu etc...no brzmi hardcorowo.. A Ty masz jakiegoś faworyta jesli chodzi o szpital..?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczodzą w grę 3 szpitale:
1. Bielański - moja siostra rodziła tam w zeszłym tygodniu i jest bardzo zadowolona 2. Karowa - wylądowałam tam na mikrochirurgii ginekologicznej i mam bardzo pozytywne odczucia (miałam tam robioną histeroskopię) 3. Inflancka - kilka koleżanek tam rodziło i były zadowolone, do tego mają tam teraz dobudowane nowe skrzydło a i jeszcze jedno Żelazna jest teraz w trakcie rozbudowy... a niektóre sale pozostawiaja wiele do życzenia Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-07-19 o 15:07 |
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że tu sporo Warszawianek
a czy ktoś z Krakowa lub okolic by się znalazł?? Ja miałam się położyć na chwilkę i właśnie wstałam czuję się średnio dobrze na obiad zrobię naleśniki bo nic innego mi się nie chce
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez Warszawe do domu jade rodzinnego
Do Krakowa w tej chwili mam blizej niz do Warszawy ale i tak wszedzie daleko Ja grzecznie sprzatnelam dzis pokoik dzieci lazienke i goscinny ogarnelam bo juz nie moglam patrzec Teraz kawka a raczej mleko z odrobina kawy i relaks
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale tylko ze słyszenia. Fajnie, że piszesz, bo takie informacje z pierwszej ręki są cenne!Wiem, że jeszcze daleko do tego momentu. Jednak mam wrażenie, że w tym miescie wszystko dzieje się jakoś tak szybko,a potem okazuje się, że człowiek sie obudził 5 min po czasie;/ . ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
ja dla odmiany dom rodzinny mam na południu Polski, a Kraków w sumie stamtad to juz "rzut beretem"
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe ciężarówki
Ja się cały czas zastanawiam na który tydzień najlepiej zapisać się do gina żeby mi już coś konkretnego powiedział i żeby oszczędzić sobie zbędnego stresu. Teraz wychodzi na to że jest 6 tydzień i zastanawiam się czy na usg mogłabym iść już w przyszłym tygodniu czy raczej dopiero za 2 tak żeby już ósmy był.. No nie wiem... |
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W piatek to bedzie 6t + 6 czyli druga polowa 7mego tygodnia. Czyli serducho powinno byc jak ta lala ![]() Chociaz od niektorych slyszalam ze przed 8mym tygodniem to nie ma sensu wiec w sumie nie wiem co ci poradzic. To chyba zalezy od Twojej osobowosci i cerpliwosci ![]() Ja licze od @ (bo od zaplodnienia to dopiero bedzie 4t+6 ) W 10 tygodniu to juz nawet maluszek moze koziloki wywijac I faktycznie wtedy duzo wiecej widac ale to dla ludzi o mocnych nerwach jest .... tyle czekania.
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-07-19 o 16:45 |
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a u mnie sie chyba skonczyla dobra passa, dzisiaj jestem nie do zycia. Zmeczona, spiaca, boli mnie glowa, ledwie doszlam z domu do sklepu i spowrotem taka slaba jestem i w glowie mi sie az kreci ..... pospalam 2 h ale nic nie dalo, czuje sie wrecz gorzej ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez czuje sie jak taki wywlok od 2 tygodni... nie wiem jak przezyje w czwartek w pracy... a potem jeszcze kilka tygodni ![]() w sumie uwazam, ze kobiety w ciazy powinny automatycznie dostawac zwolnienie na caly pierwszy trymestr ciazy, ktory jest w sumie najgorszy ![]() a tak, jesli moge cos poradzic, to mi pomaga zielona herbata i olejek mietowy
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
No tyle tylko że ja mam złe doświadczenia już bo pierwszą ciąże poroniłam (puste jajo płodowe) i w ogóle tak bym chciała żeby mi powiedział lekarz na wizycie czy znów puste jajo czy się rozwija maluszek... Mam ogromną nadzieję że ta sytuacja się nie powtórzy znów no ale co mogę zrobić. To mówicie że koło 7 tygodnia powinno być serduszko widoczne jeśli jest?
|
|
|
|
#557 |
|
Rozeznanie
|
serduszko jest od 6 tygodnia i w sumie wtedy już wszystko widać jak lekarz ma dobry sprzęt
ja jestem w 8 tygodniu teraz i w sumie idę 3 raz na usg, bo też 1 ciążę poroniłam (wielkie ciałko żółte przez które płód nie mógł się rozwijać) i lekarz chce wszystko śledzić na bieżąco w Twojej sytuacji tym bardziej wcześniej poszłabym sprawdzić czy wszystko ok po co się dodatkowo stresować |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba dopiero w 4 lub 5 jestem
ale dziś strasznie brzuch mnie boli, wiem, że to normalne na początku, ale denerwuję się
|
#559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak stosujesz olejek mietowy, na co? Cytat:
Cytat:
Tez sie stresowalam bolami mimo ze sa normalne - z reszta nadal sie stresuje, ale tak jest od poczatku, gin powiedzial ze wszystko w porzadku wiec nie pozostaje nic tylko z tym zyc ![]() w koncu dzidzus robi sobie miejsce Ja strasznie boje sie, ze poronie, nie sadzilam ze ten strach moze byc tak mocny... staram sie myslec pozytywnie, mowi do brzuszka, itp ale gdzies zawsze pojawia sie mysl, ze moze to wszystko to tylko sen ... taka mala kropeczka a juz zdominowala mysli, emocje, caly swiat po prostu
|||
|
|
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
czy mozna dolaczyc ? W niedziele zobaczylam te piekne 2 kreseczki i jestem bardzo szczesliwa . Zapisalam sie na jutro do gina , moze i wczesnie ale chcialabym to potwierdzic i byc juz pewna . Z kalkulatora internetowego wyszlo mi , ze termin porodu bede miala na 23 marca .
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze przyzwyczajona nie jestem, uwierzyć nie mogę, czuję się jak gdyby nigdy nic, gdyby nie te bóle brzucha i bóle biustu
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
dobrze ze nie traktujecie mnie jak dziecko ![]() ![]()
||
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a termin wg kalkulatora 21 marzec
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 22 - dopiero, az
choc meza mam starszego, bo ma 36 latek
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tak nieśmiało się 'wproszę',bo jeśli w czwartek lekarz potwierdzi to również będę mamusią marcową
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
to musi być super być taka młodą żonką dla dorosłego mężczyzny
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też dziś mam kolejny zły dzień
nawet w nocy jak wstaje do wc to mam mdłości dziś prawie cały dzień mnie mdli, na nic nie mam apetytu nawet obiadu dziś nie miałam siły zrobić
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
hehe to u mnie dokladnie tak samo. Mam 24 lata i termin wg kalkulatora internetowego to 21 marzec
![]() Jak sie czujesz? Masz jakies objawy? Bo w sumie ja oprocz opuchnietych i wrazliwych piersi to tak nie bardzo. |
|
|
|
#570 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ani się obejżymy, a tu już 1 trymestr minie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

przepraszam,ze odpowiem pojedynczo,ale nie mam pojecia jak ując Wasze cytaty w jednej odpowiedzi (dawno juz nie korzystałam z forum).
)
a czy ktoś z Krakowa lub okolic by się znalazł??
czuję się średnio dobrze
na obiad zrobię naleśniki bo nic innego mi się nie chce