|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
agus
![]() nadal jestem w domu, upał niemiłosierny ![]() meżul zabiera Zosię na zakupy idę książkę poczytać |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | ||
Zadomowienie
|
Ufff, wyprostowalam wloski (jakos trzeba wygladac
![]() Dziewczyny, jak wam fajnie z tym spotkaniem (az mi sie zatesknilo za W-wa!!). Widzialam fotki na FB, super to zdjecie w czworeczke i wozek kolo wozeczka ![]() Aga_pe, milej wizyty u kosmetyczki ![]() Cytat:
![]() Dopiero po chwili doszlo do mnie, ze przeciez Franek sukienki nie potrzebuje ![]() ![]() ![]() A wydawaloby sie, ze to tydzien temu jechalas na porodowke ![]() Eh, pamietam te emocje, pierwszy watkowy dzieciaczek ![]() Cytat:
![]() Ja sie jednak niedobrze czuje sama ze soba, takze dietke trzymam i brzuszki cwicze... (brzuchol mi zostal jak byl byla w 5 miesiacu dalej ![]() Chce zrzucic te kg nawet gdyby mialo to trwac rok ![]() I za Ciebie tez trzymam kciuki ![]() ![]() Aaaa, no i brawo dla Antosia za przewrot i 7 tygodni ![]() Co czytasz? ![]() Niunia zasnela na brzuszku ![]() Mozna tak dziecinke ze wzroku spuscic jak spi na brzuszku?? Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-19 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mojego też ułożyłam ostatnio na brzuszku w wózku, ale właśnie też tak robił i bałam się, że jak wjadę do dziury, to on uderzy głową o podłoże i będzie ryk, więc go obróciłam na plecy. Agnieszka, ty już jesteś doświadczona w tej pozycji ... jak to jest jak jedziecie po nierównym podłożu? Eweska cieszę się, że z dzieciaczkami siostry już lepiej i przede wszystkim z tego, że stan Piotrusia nie jest tak zły, jak wcześniej prorokowali lekarze ![]() Agnieszka_pe wszystkiego najlepszego dla Dominika ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzyma ciepło cały dzień, więc jestem zadowolona ![]() A na spacer po szczepieniu poszłam prosto z przychodni i wieczorem drugi raz - nawet nie wiedziałam, że są jakieś przeciwwskazania ![]() Cytat:
![]() ![]() Delicadeza śliczne dzieciątko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki co odpisuje tyle, bo chyba mi Antoś nie pozwoli w tej chwili dalej doczytać |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() olenka dziekuje ![]() ![]() JA JESTEM DO DUPY MATKA! teraz jejsie porobily znowu odlezyny za uszkami, pekly i wycieka cos z nich, popsikalam octenisepktem i tak sie rozbeczalam, ze szok' mam wyrzuty sumienia, ze to przeze mnie nasze dziecko ma takie problemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Wtajemniczenie
|
Camomile u mnie troszke potrwa, ale wiem [mocno w to wierze] ze znowu sie poczuje dobrze ze soba tak jak Ty
![]() ![]() AgnieszkaM. Antos ma swietna matke. Kopie nozkami? ![]() Andziot no wlasnie co czytasz? ![]() Ja tez mam czas na ksiazke. W ciazy nie czytalam, a czytam jak mam dziecko na swiecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Agus87, a dlaczego przez Was???? W ogole tak nie mysl! Nie mam pojecia co Olence dolega, ale czy octenisept to dobry pomysl? Za uszkami to moze byc alergia... probowalas elocom?
#1717 |
Zakorzenienie
|
niby dlaczego to Twoja wina!!!!!!!!!!!!!!!!!!??? ???????????????
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Witam się dziewczynki i zmykam do domowych obowiązków
![]() Doczytalam wszystko ładnie ![]() Za wszystkie skończone tygodnie i miesiące ![]() ![]() Pauliziu a kiedy będziesz w Tychach?? Ja na pewno będę w sierpniu - raczej na początku na weekend, ewentualnie mogę zostac na tydzień u teściowej i będę chodzic na Paprocany na spacerki ![]() A jeżeli chodzi o karmienie to moja Ala je 5 razy dziennie, rano tylko UU, potem UU i 120ml mm. Widzę, że chyba tylko ja bawię się w każdorazowe dostawianie do UU przy karmieniu ![]() Moja Aluśka znowu miała nocną pobudkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1719 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
U nas noc do kitu, mala obudzila sie nagle o 00:30 i juz nie chciala spac ale jesc, dostala U z rzucaniem sie, plus byla kupka, TZ ja ogarnal i z rzutami ale zasnela ok 1:30, potem pobudka o 4:30 , zjadla malo, ulala, ale jakos udalo sie ja na godzinke jeszcze od 5:20 uspic, ale od 6:20 juz zero spania, TZ ja wzial i ja o 7:30 nakarmilam po czym moje dziecko juz nie chcialo oka zmruzyc wiec pobawila sie, zjadla znowu, pobawila sie po czym w bolach zasnela, usypialam ja chyba ze 20 minut, co jak na nia to sporo, ale zasnela i spi juz prawie godzinke, choc walczyla z opadajacymi powiekami placzem, dwa razy wzielam ja na rece i kladlam, chyba pomoglo, bardzo sie staram zeby mi nie usypiala na rekach. no wlasnie sie budzi..ehh. Wczoraj i dzisiaj rano byla taka histeria przy jedzeniu, ze juz wymiekam totalnie. mielismy dzisiaj wszyscy razem odebrac paszport dla malej ale niestety nie mialam sily i TZ pojechal sam. Dzisiaj TZ wstawal ze mna do malej i stwierdzil ze ma nowy szacunek dla mojej pracy przy dziecku! no! wymiekam, nie wiem czemu ona tak placze przy UU....moze glodna jest? pojecia nie mam... dzisiaj chcemy jechac do centrum bo chcialam sukienki na wesela przymierzac, mamy 2 we wrzesniu, a w jednym jestem swiadkowa, nie wiem jak to ogarne karmiac piersia...o ile do tej pory wytrzymam na karmieniu UU... ![]() moze zdaze jeszcze odpisac. bo mala powoli zaczyna sie rozbudzac slysze... Cytat:
Cytat:
![]() moje dziecie w dzien je UU nie mam pojecia ile , zazwyczaj je 7-8 razy, wczoraj byl jakis szok i jadla 9.... i dzieki temu mama- czyt. ja- jest nietomna.... nooo wiem ze minie, ale juz mam nie dosc ze wory pod oczami bo jak mala tak wyla wczoraj to ja z nia, wlosy fatalne, paznokcie obgryzione z nerwow... ![]() a tak chce ja karmic i dac jej to co najlepsze noo.. ![]() Cytat:
co do pytan.. 1. tak ssie baaardzo namietnie i namietnie sie slini ostatnio ![]() 2. nie wiem ale moja juz dawno i czasem sie wnerwia bo sobie kciukiem nie umie trafic np do buzi i ta reka majta na prawo i lewo ![]() 3. ja smaruje kremem Vichy, drogie cholerstwo ale nie widze zeby pomagalo...wiec chyba wymienie na inne. chetnie poczytam co polecacie ![]() czestochowa albo krakow pleeeasssee!!! bo chyba wroclawia juz nie dam rady , bede w PL tylko 2 tygodnie.... ![]() Cytat:
moze moja mala ma skok, pojecia nie mam..ale przy UU juz sie rzuca ze 4 tygodnie.... Cytat:
Cytat:
a od kiedy zaczynasz z Gabi chodzic na basen? bo ja bym juz chciala.... Cytat:
' Moja Zoska tez!!! ![]() bateria mi siada, jak Zosia da to sie odezwe wieczorkiem, trzymajcie kciuki coby sie naprawila, i zebym mogla sukienki poprzymierzac ![]() buziale |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jakiegos dola psychicznego, ze to moja wina, ze malo o nia dba, a przeciez robie wszystko co alez robi przy niemowlaku ![]() ona za szkami nie ma wysypki tylko taki czerwony plac i przy uszkach tak akb skorka pekla ostatnio wyleczylam to octeniseptem ![]() na szyi tez ma takie czerwone odparzenia no masakra biedna olcia ![]() u as teraz upaly byly ona w samych bodach na kotki rekaw a i tak sie pocila ![]() najgorsze jest to, ze tyl glowki ma czysciutki, zade\nej lrosteczki a na gorze, czole i buzi wysyp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Najlepsze życzenia dla dzisiejszych małych solenizantów ![]() Siasiek, ale przeżyłaś ![]() ![]() ![]() Moniqac, nie przejmuj się ![]() ![]() Aguś, co Ty opowiadasz? ![]() ![]() U nas nocka do kitu znów ![]() ![]()
#1723 | |
Zakorzenienie
|
"Łabędź i złodzieje" Elizabeth Kostovej
Cytat:
![]() ja to ostantnio mam wrażenie że te cyrki przy cycu to ciekawość świata, bo jak się zapatrzy na szafę przy jedzeniu to ładnie je ![]() ![]() wiem że solenizantów dziś dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mary poziomkowa - hehe "mutacja w kodzie DNA" dobre! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. chyba jakoś ok.3 miesiąca 3. ja miałam Ziaja Mamma Mia, teraz Eveline jakiś tam ale w cuda nie wierzę Cytat:
Cytat:
Byłam dziś w coccodrilo - ale obkupiłam Kasię, a Wojtusiowi kupiłam cudny dresik za pieniądze które dostał od moich koleżanek z pracy. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Zapomniałam napisać co się nauczył mój niuniuś. W sobotę i niedzielę bawiliśmy się z nim pokazując mu język i on nam też pokazywał. A wczoraj zagadałam do niego jak leżał w łóżeczku i patrzę co robi a on wysuwa język i patrzy mi na usta. Jak ja też wysunęłam to się tak fajnie zaśmiał z radości. Normalnie bym go zjadła. Eweski - świetnych masz chłopaków! Obejrzałam zdjęcia w albumie, wszystkie super, a Ty pięknie wyglądasz!
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
asiak1981 chciałam Cię zapytać czy Twoja Kasia je jeszcze mleko modyfikowane czy już zwykłe ????
anula może po prostu chcą mniej jeść ??? bo u mnie pierwsze 5 min jest spokojne, a później to już szał-ciał ja nie wiem czy Gabrysia przybiera, ale jest spokojna w miarę między kamrmieniami, więc chyba ok Zosia zaczęła wytykać język jak Gabrysia ![]() chodzi i memla językiem do mnie !!! kładzie się na macie i mieli w buzi ![]() albo kładzie mi się na ramieniu i mówi "bek" ![]() sposób na sen Gabrysi znów zadziałał ![]() (o dziwo mężul nie umie jej uśpić moją techniką)
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-19 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
A moje dziewczę śpi już od 12.30
![]() Ja chodzę na paluszkach, żeby tylko jej nie obudzic, bo moja głowa i uszy muszą odpocząc od krzyku, który utrzymywał się od wczoraj ![]() Poczytałam już książkę, rozwiązałam krzyżówki, wyrwałam brwi, pomalowałam paznokcie a ona dalej śpi ![]()
#1728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aniutka_85 1. Tak, ale nie za czesto czasami jej sie zdarzy. 3. Nic tez nad jakims kremem myslalam ale lekarz powiedzial mi ze te wszystkie kremy to na daremno za ich zadaniem jest zeby rozstępy zrobily sie biale a one i tak z czasem same sie biale zrobia bez kremow. Moja Ola wczoraj miala straszna kolke tak sie wydzierala ze szok ale na szczescie szybko przeszlo przytulilam ja o siebie ponosilam pokolysalam i zasnela. Prawie nic nie jedzac bo butli nie chciala moze z 20ml wypila i z UU cos wypila a spala 4h o dziwo.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
SiLLee śliczny avatarek
![]() przyszedł mój trzeci stanik do karmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
moniqac teoretycznie po skończeniu 3 m-cy.
agus ![]() ![]()
![]() |
#1732 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kopie, kopie i wkurza się, jak się melodia nie włącza ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
andziot- nadal MM, poczekam do 3 urodzin,jak każą lekarze. Boję síę po prostu że nie będzie chciała krowiego,a tak jeszcze kilka miesięcy niech pije takie.
#1734 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku!!!
Po jakim czasie Infacol zaczyna dzialac? Czy jezeli podaje malej od wczoraj i nie pomaga to juz nie pomoze czy to zaczyna dziala dopiero po kilku dniavch? Myslalam, ze ona ma zaparcia ale teraz juz wiem ze to kolki bo po wczorajszej kupie dalej sie prezyla i prezy caly czas a przy tym wrzask. Juz nawet noszenie na rekach nie pomaga. Ja zwariuje chyba. Nikogo do pomocy i jeszcze kolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma to jak bujac noga, jesc zupe i pisac na wizazu
![]() Zaczynam sie organizowac ![]() Dziewczonka ja jeszcze nie wiem kiedy bede w Tychach... moze na jesieni, a moze w grudniu dopiero ![]() ![]() Camomile zalatwiasz paszport dla Nadii? Ja juz zupelnie nie wiem jak to jest z tymi formalnosciami i z tym pierwszym paszportem ![]() Asiak1981 tez bym juz chciala w taka interakcje wchodzic z Antolkiem ![]() ![]() Ide na spacerek jak Antosia nakarmie, bo troszke slonka w koncu wyszlo ![]()
#1736 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry !!!
![]() andziot , xanti gratulacje z okazji 10 tyg .. ![]() agus87, wow, to już 3 miesiące ! A pamiętam jak dziś, jak wszystkie przeżywałyśmy Twoje odchodzenie czopa, skurcze, no i sam poród ![]() ![]() Siasiek, o mamma mia ! Ja bym na zawał padła i nawet nie chcę sobie wyobrażać co wtedy czułas .. ![]() ![]() aniutka, moja mała też kilka dni temu zaczęła ssać piąstki .. a co do rozstępów .. Smarowałam mustelą, ale zero efektów, więc teraz tylko zwykły balsam nawilżający .. My właśnie wróciłyśmy ze spacerku . Mam blisko domu śliczny park i zawsze w nim spaceruję z Gabikiem, ale dziś było tam tyle owadów, że mało na zawał nie padłam parę razy jak jakiś dziwny stwór przeleciał nad buzią małej ! Następnym razem nie ruszam się z domu bez moskitiery ![]() Co do spotkania, tak jak kiedyś mówiłam, ja z chęcią odwiedzę Warszawę . Nie mam jakoś bardzo daleko, a przy okazji zrobię zakupy, więc Warszawianki szykujcie się ![]() Wypiłam dziś dwie kawy i dzięki temu mam tyle energii, że mogłabym góry przenosić ![]() Idę sprzątać ! ![]()
#1737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dopiero niedawno przeszliśmy z pepti na zwykłe mm ... trochę krowiego dostaje z płatkami, ale jakoś boję się przejść zupełnie na zwykłe ... Cytat:
![]() ![]() mamuśki mają po cztery ręce i pięc nóg ![]() Gabryśka wierzgała przy cycu strasznie ... mam ochotę ryczeć !!!!! ![]() zjadła jednego nie do końca i to po męczarniach i drugiego już nie idzie wcisnąć ![]() o to jej loto ???????????????
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-19 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień sponsoruje literka M jak maruda...
![]() |
#1739 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a swoją drogą to nie wiem jak małego na chrzciny ubrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
smutno, może jutro będzie pod U jak uśmiechanie "Spóźnieni kochankowie" piękna opowieść o miłości. Wzruszająca. Dla wszystkich dzieciaczków które dziś kończą kolejne tygodnie i m-ce wszystkiego co najlepsze. ![]() U nas wczoraj było 5 tygodni. Podespałam z maluszkiem. Kilka pytań: 1) czy ciemieniucha może mieć zaczerwienienie bo F ma na główce. 2) czy podajecie witaminy regularnie, mi się czasem zapomni, czym to grozi???? 3) F ma krosteczki czerwone na dekolcie??? Co to może być??? 4) mam wrażenie że żółta łuska w okolicach brwi się nie zmniejsza??? czy to jest ciemieniucha???? 5) posmarowałam główkę i brwi linomagiem zielonym i mam wrażenie że główka jest bardziej zaczerwieniona??? dlaczego??? myślałam że ma podobne działanie do oliwki. 6) często Franiowi drży bródka??? dlaczego??? boje się patrzeć w google. Wiem ze to nie z zimna. Mattal zdjęcie ze spacerku bardzo fajne.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-19 o 15:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() u nas nocka spokojnie... spaliśmy do 12 ![]() pobudki ok 1, 5, 8 i o 12 wstaliśmy ![]() ale od tej 12 moje maleństwo spało tylko 40 min ![]() teraz udało mi się go uśpić w Bujaczku i liczę na to, ze troche pośpi bo muszę chałupę ogarnąć... w przeciągu tych 40 min zdążyłam wyszorować łazienkę, umyć jeden talerz i zbić szklankę... teraz zjadłam obiad i czekam aż Piotruś zaśnie kamiennym snem bym mogła skończyć mysie naczyń i odkurzacz włączyć ![]() Odstawiłąm na dobre herbatkę koperkowa! wyczytałam, że moze powodować nadmierne gromadzenie sie gazów w jelitak a co za tym idzie odwrotny skutek niz tego ozekujemy... u na się sprawdziło niestety... wywołałam tym mega wojne z moja mamą... ma mnie za wyrodna matke bo dzieku pi nie daje.. jak byłam u niej i chciało mi sie pic to powiedział, że po co będe piła jak dziecku nie daje to znaczy że człowiek pic nie musi... strzeliłam jej tekstem Mori i nie zadziałał.. argument, że pediatra i dwie położene mówiły, że się nie dopaja tez nie zadziałał... w zamian usłyszałam, że ci lekarze to wiedzą tyle o wychowywaniu dzieci co i ja... Z Książek to ona sobie może tez przeczytać, a co jest stara prawda to jest i ci młodzi lekarze Ch*** (tu pada brzydkie słowo) wiedzą ![]() skończyło się na tym, że jak powiedziałam, że mały nie będzie już piła żdnyh herbatek, a mama to chyba mało wiedziała jak bylismy mali, bo w tamtych czasach był oganiczony dostęp do informacji... obraziła sie i powiedziała, że potraktowałam ja jakby nas wychowała na ułomnych ludzi jedzących trawę ![]() a zaczęło się od tego, ze mama dała małemu herbaty bez mojej wiedzy .... ![]() nie skończę pisać teraz bo mały mi bardzo niespokojnie śpi a ja chciałabym chociaż skończyć te naczynia zmyć (albo chociaż wybić połowę, żeby w zlewie tyle brudów nie leżało ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.