Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 09:57   #1711
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

agus dla Oleńki

nadal jestem w domu,
upał niemiłosierny
meżul zabiera Zosię na zakupy

idę książkę poczytać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:58   #1712
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Trzymam by szysbko zwrocili i Ikslanderek znowu zaczal smigac
Oby, oby....
W planach mieliśmy weekendowy wyjazd do Słupska, a wcześniej do Stegny. Więc w tym tyg. Stegna odpada, ale może chociaż weekend wypali
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 10:53   #1713
Camomile
Zadomowienie

Ufff, wyprostowalam wloski (jakos trzeba wygladac), zamowilam zakupy zywnosciowe online na jutro i doczytuje was pijac pokrzywowa herbatke (moje ostatnie uzaleznienie).

Dziewczyny, jak wam fajnie z tym spotkaniem (az mi sie zatesknilo za W-wa!!). Widzialam fotki na FB, super to zdjecie w czworeczke i wozek kolo wozeczka.

Aga_pe
, milej wizyty u kosmetyczki

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
(...)
Chyba od dziś zacznę poszukiwanie sukienki na chrzciny, chciałabym białą lub pomarańczową zobaczymy co w mojej małej mieścinie będzie.
Jestem taka zaspana, ze przeczytalam, ze chcesz kupic pomaranczowa sukienke dla dziecka na chrzciny i pomyslalam sobie, ooooo jak awangardowo.
Dopiero po chwili doszlo do mnie, ze przeciez Franek sukienki nie potrzebuje a mowilas o sobie...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
WITAJCIE!

OLENKA DZISIAJ KONCZY 3 MIESIACE
za 3 miesiace!!
A wydawaloby sie, ze to tydzien temu jechalas na porodowke...
Eh, pamietam te emocje, pierwszy watkowy dzieciaczek.

Cytat:
Camomile wiec wzrost mowi sam za sebie, ale i tak figurke masz cacy a co do wloskow, bo ostatnio pytalas to ja tez jestem za balejazem. Super sie poczujesz w odswierzonych wloskach
Pauliziu, jestes kochana.
Ja sie jednak niedobrze czuje sama ze soba, takze dietke trzymam i brzuszki cwicze... (brzuchol mi zostal jak byl byla w 5 miesiacu dalej)
Chce zrzucic te kg nawet gdyby mialo to trwac rok.

I za Ciebie tez trzymam kciuki , zebysmy niedlugo poczuly sie dobrze i szczuplo .

Aaaa, no i brawo dla Antosia za przewrot i 7 tygodni

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
(...)
idę książkę poczytać
Co czytasz?

Niunia zasnela na brzuszku zdrzemne sie troche na sofie kolo niej, chyba moge, nie?
Mozna tak dziecinke ze wzroku spuscic jak spi na brzuszku??

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-19 o 10:57
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 11:16   #1714
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Fotki z aktywnego spacerku,
aktywnego nie tylko dla mnie hahaha
Nie no świetny jest
Ja mojego też ułożyłam ostatnio na brzuszku w wózku, ale właśnie też tak robił i bałam się, że jak wjadę do dziury, to on uderzy głową o podłoże i będzie ryk, więc go obróciłam na plecy. Agnieszka, ty już jesteś doświadczona w tej pozycji ... jak to jest jak jedziecie po nierównym podłożu?

Eweska cieszę się, że z dzieciaczkami siostry już lepiej i przede wszystkim z tego, że stan Piotrusia nie jest tak zły, jak wcześniej prorokowali lekarze

Agnieszka_pe wszystkiego najlepszego dla Dominika Nie było mnie na forum kilka dni, więc życzenia spóźnione niestety

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Wpadam się wyżalić i doczytam

Kupiłam wczoraj za całe 38 zł termos firmy MAM. Nie ma w srodku styropianu tylko taką złota folie Super prawda? No i qwa nie działa. Normalnie po godzinie wszystko zimne!
Używacie jakichś dobrych termosów?

Dziecko mi wczoraj po szczepieniu spało prawie cały dzien. Wo gule taki był biedny chłopczyk, zamulony taki...
Jak długo nie wychodziłyście z dziecmi na spacer po szczepieniu? Na drugi dzien juz chyba moge?
Termos mam taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176941
Trzyma ciepło cały dzień, więc jestem zadowolona
A na spacer po szczepieniu poszłam prosto z przychodni i wieczorem drugi raz - nawet nie wiedziałam, że są jakieś przeciwwskazania
Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny posiadające maty edu, czy wszystkie macie z FP czy któraś ma jakąś inną, którą może polecic? Proszę o odpowiedź bo nie mogę się zdecydowac
My mamy taką http://www.tinylove.com.pl/index.php...ami-plac-zabaw i szczerze ją polecam Wklejam zdjęcie w użytkowaniu

Delicadeza śliczne dzieciątko
Cytat:
norbert zrobil kolejny krok rozwojowy

wczoaj siedzial mi na kolanach opaty pleckami o moj brzuch a ja pollezalam.
w pewnym momencie podgial nozki i uniosl glowe i plecy do pozycji siedzacej!!! tz normalnie az wrzasnal
zrobil to sam, nikt go za raczki nie ciagnal
piękne postępy

Póki co odpisuje tyle, bo chyba mi Antoś nie pozwoli w tej chwili dalej doczytać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 557.jpg (54,4 KB, 67 załadowań)

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 11:27   #1715
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Camomile wiec wzrost mowi sam za sebie, ale i tak figurke masz cacy a co do wloskow, bo ostatnio pytalas to ja tez jestem za balejazem. Super sie poczujesz w odswierzonych wloskach
Co do chusty to jeszcze nie testowalam, ale zamierzam dzis, bo tz poszedl do pracy tak wiec bede miala okazje wyprobowac

Mary ja karmie tak jak Ty juz od jakiegos czasu i tez zauwazam, ze mleka jest coraz mniej, ale nie przejmuje sie... Ciesze sie, ze tak dlugo wytrzymalam i jeszcze wytrzymuje

Andziot dla gabrysi z okazji 10 tygodni

ja tez tesknie za Lolcia
Zaraz napisze do niej eska o!
Jednak z tego co pamietam to mowila, ze jedzie do rodzicow i raczej nie bedzie miala kiedy wpadac do nas

nasz ''najstarszy'' dzieciaczek ma juz 3 miesiace?
Wszystkiego najlepszego dla Olenki! Czas biegnie nieublagalnie...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Trzymam by szysbko zwrocili i Ikslanderek znowu zaczal smigac

olenka dziekuje

JA JESTEM DO DUPY MATKA!
teraz jejsie porobily znowu odlezyny za uszkami, pekly i wycieka cos z nich, popsikalam octenisepktem i tak sie rozbeczalam, ze szok'
mam wyrzuty sumienia, ze to przeze mnie nasze dziecko ma takie problemy:pr osi:
Stary 2011-07-19, 11:32   #1716
Paulizia
Wtajemniczenie

Camomile u mnie troszke potrwa, ale wiem [mocno w to wierze] ze znowu sie poczuje dobrze ze soba tak jak Ty I bedziemy sexy mamy, a Cichopek sie bedzie mogla schowac

AgnieszkaM. Antos ma swietna matke. Kopie nozkami?

Andziot no wlasnie co czytasz?

Ja tez mam czas na ksiazke. W ciazy nie czytalam, a czytam jak mam dziecko na swiecie No, ale zawsze znajduje czasy by poczytac pare stron. Wygrzebalam ksiazke dawno pozyczona od kumpeli ''Spoznieni kochankowie'' Whortona. W koncu bede musiala oddac wiec trzeba przeczytac

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Agus87, a dlaczego przez Was???? W ogole tak nie mysl! Nie mam pojecia co Olence dolega, ale czy octenisept to dobry pomysl? Za uszkami to moze byc alergia... probowalas elocom?
Stary 2011-07-19, 11:38   #1717
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

olenka dziekuje

JA JESTEM DO DUPY MATKA!
teraz jejsie porobily znowu odlezyny za uszkami, pekly i wycieka cos z nich, popsikalam octenisepktem i tak sie rozbeczalam, ze szok'
mam wyrzuty sumienia, ze to przeze mnie nasze dziecko ma takie problemy:pr osi:
niby dlaczego to Twoja wina!!!!!!!!!!!!!!!!!!??? ???????????????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 11:47   #1718
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam się dziewczynki i zmykam do domowych obowiązków
Doczytalam wszystko ładnie
Za wszystkie skończone tygodnie i miesiące

Pauliziu a kiedy będziesz w Tychach?? Ja na pewno będę w sierpniu - raczej na początku na weekend, ewentualnie mogę zostac na tydzień u teściowej i będę chodzic na Paprocany na spacerki
A jeżeli chodzi o karmienie to moja Ala je 5 razy dziennie, rano tylko UU, potem UU i 120ml mm. Widzę, że chyba tylko ja bawię się w każdorazowe dostawianie do UU przy karmieniu

Moja Aluśka znowu miała nocną pobudkę i chyba wiem co jest winowajcą - znowu zatkany nosek , już naprawdę nie wiem od czego to jest, kilka dni spokoju, znowu i tak w kółko
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 11:50   #1719
anula_81
Zakorzenienie

Hej
U nas noc do kitu, mala obudzila sie nagle o 00:30 i juz nie chciala spac ale jesc, dostala U z rzucaniem sie, plus byla kupka, TZ ja ogarnal i z rzutami ale zasnela ok 1:30, potem pobudka o 4:30 , zjadla malo, ulala, ale jakos udalo sie ja na godzinke jeszcze od 5:20 uspic, ale od 6:20 juz zero spania, TZ ja wzial i ja o 7:30 nakarmilam po czym moje dziecko juz nie chcialo oka zmruzyc wiec pobawila sie, zjadla znowu, pobawila sie po czym w bolach zasnela, usypialam ja chyba ze 20 minut, co jak na nia to sporo, ale zasnela i spi juz prawie godzinke, choc walczyla z opadajacymi powiekami placzem, dwa razy wzielam ja na rece i kladlam, chyba pomoglo, bardzo sie staram zeby mi nie usypiala na rekach.
no wlasnie sie budzi..ehh. Wczoraj i dzisiaj rano byla taka histeria przy jedzeniu, ze juz wymiekam totalnie. mielismy dzisiaj wszyscy razem odebrac paszport dla malej ale niestety nie mialam sily i TZ pojechal sam. Dzisiaj TZ wstawal ze mna do malej i stwierdzil ze ma nowy szacunek dla mojej pracy przy dziecku! no!

wymiekam, nie wiem czemu ona tak placze przy UU....moze glodna jest?
pojecia nie mam...

dzisiaj chcemy jechac do centrum bo chcialam sukienki na wesela przymierzac, mamy 2 we wrzesniu, a w jednym jestem swiadkowa, nie wiem jak to ogarne karmiac piersia...o ile do tej pory wytrzymam na karmieniu UU...
moze zdaze jeszcze odpisac. bo mala powoli zaczyna sie rozbudzac slysze...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Moje dziecko jadło o 20 i dalej śpi
Już nawet z tż konsultowałam, czy budzić ( i nie marudził, że go szturcham ). Mówi, że czekamy
To sobie doję i samoloty na radarze oglądam
W planie był bebilon, ale Pepe dostanie chyba moje, bo już będą 2 butle czekać.
Ktoś się chyba budzi....

Dziecko pojedzone zasypia z tż na naszym łóżku.
A matka doi dalej ;D
jestes niesamowita z tym odciaganiem! podziwiam kochana! ja tez moglabym odciagnac i dac w butelce ale laktatory na moje cyce jakos nie dzialaja i nie moge odciagnac zbyt duzo...a moze po prostu pokarmu nie mam skoro mala placze? ale z drugiej strony przybiera na wadze...

Cytat:
Dzien doberek

Moj Antuan spal dzis od 22 do 5 rano teraz dosypia, a ja sie zajelam troszke starszym chlopcem

Ile wasze dzieci jedza w dzien? Ile i co ile?

Anulka spokojnie... to w koncu minie. Przestaniesz karmic piersia i bedziesz miala wiecej czasu dla siebie
Gratulujemy 7 tygodni Antuana i super nocki!! zazdraszczam osobiscie mocno
moje dziecie w dzien je UU nie mam pojecia ile , zazwyczaj je 7-8 razy, wczoraj byl jakis szok i jadla 9....
i dzieki temu mama- czyt. ja- jest nietomna....
nooo wiem ze minie, ale juz mam nie dosc ze wory pod oczami bo jak mala tak wyla wczoraj to ja z nia, wlosy fatalne, paznokcie obgryzione z nerwow...
a tak chce ja karmic i dac jej to co najlepsze noo..

Cytat:

U nas po wczorajszych krzykach nocka super, mała spała od 10.30 do 4 a później od 4.30 do 7.40 mama jest wyspana i przygotowana na wyzwania mam nadzieję, że moje dziecko dzisiaj nie da takiego popisu jak wczoraj, aż się sąsiedzi przychodzili pytac czy wszystko ok, a ona płakała, bo płakac trzeba a ja siedziałam i płakałam z nią, ani suszarka na nią nie działała ani odkurzacz, ani tatuś, padła nam o 17 i spała do 21 już jej nawet zaczęłam bobotic podawac bo może to od brzuszka te wrzaski.

Teraz kilka pytań:
1. Czy wasze dzieci też tak namiętnie ssają piąstki, bo moja zaczęła w sumie od soboty?
2. Kiedy dzieci zauważają. że mają ręce?
3. do mam z rozstępami: Czym smarujecie rozstępy, bo mi się właśnie jeden krem skończył i nie wiem w jaki teraz się zaopatrzyc?
moja tez wczoraj tak wyla..nmoze jakas pelnia albo co??!
co do pytan..
1. tak ssie baaardzo namietnie i namietnie sie slini ostatnio
2. nie wiem ale moja juz dawno i czasem sie wnerwia bo sobie kciukiem nie umie trafic np do buzi i ta reka majta na prawo i lewo
3. ja smaruje kremem Vichy, drogie cholerstwo ale nie widze zeby pomagalo...wiec chyba wymienie na inne. chetnie poczytam co polecacie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
P
Kraków, Wrocław, Częstochowa na początek
czestochowa albo krakow pleeeasssee!!! bo chyba wroclawia juz nie dam rady , bede w PL tylko 2 tygodnie....

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry .

Dziewczyny, mój syn pobił swój rekord wczoraj, wystawil na wieeeeeeelką probe moja cierpliwość i był śwadkiem mega kłótni mojej i TZta, czego sobie darować nie mogę.

anula - a nie ma skoku przypadkiem Twoja Niunia? tak by mi to wychodzilo.
.
kochana nie przejmuj sie TZtem normalnie kopa w tylek powinien dostac, faceci sa po prostu jak duze bachory i tyle! moj tez tak mowil, ze przeciez zdecydowalam sie karmic piersia to co placze, ze przeciez on tez ma urlop to sobie jedzie tu i tam ze ja tez moge isc tylko butle zostawic, a jak dzisiaj ze mna wstawal cala noc plus rano sluchal jak mala wyla przy UU to jakos sie zmienil i juz nie cwaniakuje.
moze moja mala ma skok, pojecia nie mam..ale przy UU juz sie rzuca ze 4 tygodnie....

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wiesz co trzeba zrobić prawda??
kopnąć go w lewe jajo
każdemu tż by sie to od czasu do czasu przyzdaało...
jestem ZA!
Cytat:

umyłam panele !!
Gabrysia śpi na brzuszku więc mam nadzieję, że trochę pośpi
może w końcu uda mi się wyjść
panele? o moj jejuuu! gratulejszion! ja dzisiaj za sukces uwazam, z emoja niunia spi! moze miala zbyt wiele emocji jak dziadkowie byli, oni sa mega absorbujacy...
a od kiedy zaczynasz z Gabi chodzic na basen? bo ja bym juz chciala....

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
D

Nadia je ostatnio 6x dziennie, srednio co 3 godz, z przerwa nocna 7h.
A Ty Camomile dalej tylko UU.. moja je 7-8 razy i nie umiem mniej bo placze, a moze lepiej rzeczywiscie ja troche przetrzymac i wtedy ladniej zje i nie bedzie wycia...? jak ci zazdroszcze tej 7 godzinnej przerwy, moja miala 6 godzinne ale nagle zrobila sie 4-5 max! nie wiedziec czemu...

Cytat:

Gabrysia kończy dziś 10 tygodni
'

Moja Zoska tez!!!

bateria mi siada, jak Zosia da to sie odezwe wieczorkiem, trzymajcie kciuki coby sie naprawila, i zebym mogla sukienki poprzymierzac

buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 12:02   #1720
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Oliwka też
Stary 2011-07-19, 12:19   #1721
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Camomile u mnie troszke potrwa, ale wiem [mocno w to wierze] ze znowu sie poczuje dobrze ze soba tak jak Ty I bedziemy sexy mamy, a Cichopek sie bedzie mogla schowac

Ja tez mam czas na ksiazke. W ciazy nie czytalam, a czytam jak mam dziecko na swiecie No, ale zawsze znajduje czasy by poczytac pare stron. Wygrzebalam ksiazke dawno pozyczona od kumpeli ''Spoznieni kochankowie'' Whortona. W koncu bede musiala oddac wiec trzeba przeczytac

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Agus87, a dlaczego przez Was???? W ogole tak nie mysl! Nie mam pojecia co Olence dolega, ale czy octenisept to dobry pomysl? Za uszkami to moze byc alergia... probowalas elocom?
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
niby dlaczego to Twoja wina!!!!!!!!!!!!!!!!!!??? ???????????????
nie wiem
mam jakiegos dola psychicznego, ze to moja wina, ze malo o nia dba, a przeciez robie wszystko co alez robi przy niemowlaku

ona za szkami nie ma wysypki
tylko taki czerwony plac i przy uszkach tak akb skorka pekla
ostatnio wyleczylam to octeniseptem:prosi :
na szyi tez ma takie czerwone odparzenia
no masakra
biedna olcia

u as teraz upaly byly
ona w samych bodach na kotki rekaw
a i tak sie pocila

najgorsze jest to, ze tyl glowki ma czysciutki, zade\nej lrosteczki
a na gorze, czole i buzi wysyp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 12:21   #1722
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych małych solenizantów

Siasiek, ale przeżyłaś Ja sobie nie wyobrażam jak można nie słyszeć takiego ryku faceci to jednak mają coś z mózgiem

Moniqac, nie przejmuj się należy mu się porządny kop w tyłek

Aguś, co Ty opowiadasz? jesteś najlepszą mamą na świecie dla swojego dziecka

U nas nocka do kitu znów Tymi usnął o 22 i o 23.30 już się obudził a następnie pobudka co godzinę O trzeciej nie wytrzymałam i poszłam mu przygotować butlę. Zjadł 60 ml (to dużo?), pociumkał trochę pierś i spał do 6. Normalnie takie miałam nerwy i byłam zmęczona a mąż wstawał po 4 do pracy, tak więc też był dętka. Chyba nic małemu nie było po tym mleku, bo nie zauważyłam jakiegoś większego płaczu czy innych dziwnych rzeczy.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 12:29   #1723
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
"Łabędź i złodzieje" Elizabeth Kostovej

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Moja Zoska tez!!!

bateria mi siada, jak Zosia da to sie odezwe wieczorkiem, trzymajcie kciuki coby sie naprawila, i zebym mogla sukienki poprzymierzac

buziale
za Zosieńkę, żeby dała mamusi odpocząć dziś,
ja to ostantnio mam wrażenie że te cyrki przy cycu to ciekawość świata, bo jak się zapatrzy na szafę przy jedzeniu to ładnie je

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Oliwka też

wiem że solenizantów dziś dużo

Stary 2011-07-19, 12:48   #1724
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Odnośnie facetów i ich niesłyszenia w trakcie spania, to zdaje się, że na naszym wątku dokonałyśmy odkrycia na skalę światową! To jest problem masowy i zdaje się uwarunkowany genetycznie. Jakaś mutacja w kodzie DNA! Mój TŻ nie słyszy dzwoniącego telefonu, nie słyszy budzika, który dudni tak, że ja wstaję na baczność po pierwszym sygnale
Siasiek - masakra! Nawet sobie nie wyobrażam jak musiałaś się zdenerwować. Nikomu nie życzę.
Mary poziomkowa - hehe "mutacja w kodzie DNA" dobre!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A potem do sklepu, bo mój kochany synek wrzucił mi szczoteczkę do zębów do kociej kuwety i nie mam czym zębów umyć i cholery dostanę od tego, więc na 8:00 do sklepu po nową
Zdolny synuś!

Cytat:
dzisiaj robimy dzien dziecka dominikowi
najpierw basen, potem kino, cos tam pewnie jeszcze sie wymysli
babcia zostaje z nobim
a ja smigam popoludniu do kosmetyczki wkoncu
to dzień dziecka i dzień mamy super!

Cytat:
Moj maly ma dzisaj 7 tygodni
Wczoraj sam przewrocil sie z brzuszka na plecki [wydaje mi sie, ze bardziej mu sie fartnelo, ale ja sie i tak mega ciesze!!!!]
brawo!!!

Cytat:
Teraz kilka pytań:
1. Czy wasze dzieci też tak namiętnie ssają piąstki, bo moja zaczęła w sumie od soboty?
2. Kiedy dzieci zauważają. że mają ręce?
3. do mam z rozstępami: Czym smarujecie rozstępy, bo mi się właśnie jeden krem skończył i nie wiem w jaki teraz się zaopatrzyc?
1. tak!
2. chyba jakoś ok.3 miesiąca
3. ja miałam Ziaja Mamma Mia, teraz Eveline jakiś tam ale w cuda nie wierzę

Cytat:

Czy jest jakas mama, ktora albo przegapila skok swojego dziecka albo przeszedl lagodnie? Ja albo wlasnie przegapilam skok, ktory wypadal na 5 tydzien albo go w ogole nie bylo
Kasia miała okropny skok, a Wojtuś przeszedł tak łagodnie że niezauważalnie.

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
U mnie z choróbskiem gorzej. Jeszcze się totalnie nie wyspałam - nie dość, że wstawanie do Izki to jeszcze pełnia
Zdrówka!

Byłam dziś w coccodrilo - ale obkupiłam Kasię, a Wojtusiowi kupiłam cudny dresik za pieniądze które dostał od moich koleżanek z pracy.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Zapomniałam napisać co się nauczył mój niuniuś. W sobotę i niedzielę bawiliśmy się z nim pokazując mu język i on nam też pokazywał. A wczoraj zagadałam do niego jak leżał w łóżeczku i patrzę co robi a on wysuwa język i patrzy mi na usta. Jak ja też wysunęłam to się tak fajnie zaśmiał z radości. Normalnie bym go zjadła.

Eweski - świetnych masz chłopaków! Obejrzałam zdjęcia w albumie, wszystkie super, a Ty pięknie wyglądasz!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 12:51   #1725
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
"Łabędź i złodzieje" Elizabeth Kostovej

za Zosieńkę, żeby dała mamusi odpocząć dziś,
ja to ostantnio mam wrażenie że te cyrki przy cycu to ciekawość świata, bo jak się zapatrzy na szafę przy jedzeniu to ładnie je

wiem że solenizantów dziś dużo
moze... lekarka dzwonila i powiedziala ze jak mala przytyla 180 gramow w 6 dni to nie gloduje..wiec skad to wycie?? teraz je spokojnie...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:16   #1726
andziot
Zakorzenienie

asiak1981 chciałam Cię zapytać czy Twoja Kasia je jeszcze mleko modyfikowane czy już zwykłe ????

anula może po prostu chcą mniej jeść ??? bo u mnie pierwsze 5 min jest spokojne, a później to już szał-ciał
ja nie wiem czy Gabrysia przybiera, ale jest spokojna w miarę między kamrmieniami, więc chyba ok

Zosia zaczęła wytykać język jak Gabrysia
chodzi i memla językiem do mnie !!!
kładzie się na macie i mieli w buzi
albo kładzie mi się na ramieniu i mówi "bek"

sposób na sen Gabrysi znów zadziałał
(o dziwo mężul nie umie jej uśpić moją techniką)

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-19 o 13:18
Stary 2011-07-19, 13:31   #1727
aniutka_85
Raczkowanie

A moje dziewczę śpi już od 12.30
Ja chodzę na paluszkach, żeby tylko jej nie obudzic, bo moja głowa i uszy muszą odpocząc od krzyku, który utrzymywał się od wczoraj
Poczytałam już książkę, rozwiązałam krzyżówki, wyrwałam brwi, pomalowałam paznokcie a ona dalej śpi

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:42   #1728
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:

Zosia zaczęła wytykać język jak Gabrysia
chodzi i memla językiem do mnie !!!
kładzie się na macie i mieli w buzi
albo kładzie mi się na ramieniu i mówi "bek"

sposób na sen Gabrysi znów zadziałał
(o dziwo mężul nie umie jej uśpić moją techniką)
Ta Twoja Zoska ma mistrza słodka musi byc

aniutka_85
1. Tak, ale nie za czesto czasami jej sie zdarzy.
3. Nic tez nad jakims kremem myslalam ale lekarz powiedzial mi ze te wszystkie kremy to na daremno za ich zadaniem jest zeby rozstępy zrobily sie biale a one i tak z czasem same sie biale zrobia bez kremow.

Moja Ola wczoraj miala straszna kolke tak sie wydzierala ze szok ale na szczescie szybko przeszlo przytulilam ja o siebie ponosilam pokolysalam i zasnela. Prawie nic nie jedzac bo butli nie chciala moze z 20ml wypila i z UU cos wypila a spala 4h o dziwo.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:44   #1729
andziot
Zakorzenienie

SiLLee śliczny avatarek

przyszedł mój trzeci stanik do karmienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 13:47   #1730
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
SiLLee śliczny avatarek
Dziękuje
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:00   #1731
matallewar
Zakorzenienie

moniqac teoretycznie po skończeniu 3 m-cy.

agus dla Olci

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:02   #1732
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tżta chciałam ostatnio zabić własnymi rękami.
Zrobiłam z siebie wariatkę przed sąsiadami bo kopałam po drzwiach do mieszkania cała zaryczana.
Zostawiłam chłopców i poszłam na zajęcia. Wróciłam biegiem bo jakoś dziwnie mi tak samej a tu nikt mi nie chce otworzyć. Stoję i pukam a tam słyszę jak mi mały płacze. Tak biedny płakał 20 minut a ja z nerwów nie wiedziałam co robić. On jak płacze to aż się zanosi i jak się go nie przytuli to robi się siny i nie potrafi tchu złapać. Krzyczałam pod oknem, pod drzwiami się darłam, nie wiedziałam co się stało. I tak 20 minut. Na pogotowie już chciałam dzwonić, jeszcze telefon się rozładował. A ten skończony łoś sobie zasnął i nie słyszał NIC.
Od tamtej pory nie ruszam się nigdzie sama. Mam takiego stracha...
Boże zatłukłabym żywcem Mój też tak śpi i dziecka nie słyszy, dlatego ja jak gdzieś idę, to męża z dzieckiem biorę ze sobą i musi jeździć z małym wózkiem wokół miejsca, w którym jestem

Cytat:

Cytat:
WITAJCIE!

OLENKA DZISIAJ KONCZY 3 MIESIACE

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agus
jak dziś Oleńka? mnie połozna na SR mówiła też że J&J (ta naturalna seria) jest najlepsza, ale ja jakos nie wierzę J&J. mój ma krostki wszędzie juz i suchą skórę jutro mam pediatre i szczepienia, mam nadzieje, że doradzi coś.
Ja mojemu Antosiowi na początku kupiłam wszystko z musteli, ale mu niestety nie służyło (dałam siostrze), a Antosiowi kupiłam właśnie wszystko z tej zielonej serii J&J, bo pamiętałam że na SR chwaliła położna i u nas się te kosmetyki sprawdzają. Nawet jak miał początki ciemieniuchy, to posmarowałam tym kremem i rano już było pięknie.

Cytat:
Kopie, kopie i wkurza się, jak się melodia nie włącza
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

buziale

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:06   #1733
asiak1981
Rozeznanie

andziot- nadal MM, poczekam do 3 urodzin,jak każą lekarze. Boję síę po prostu że nie będzie chciała krowiego,a tak jeszcze kilka miesięcy niech pije takie.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:07   #1734
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny ratunku!!!

Po jakim czasie Infacol zaczyna dzialac?
Czy jezeli podaje malej od wczoraj i nie pomaga to juz nie pomoze czy to zaczyna dziala dopiero po kilku dniavch?
Myslalam, ze ona ma zaparcia ale teraz juz wiem ze to kolki bo po wczorajszej kupie dalej sie prezyla i prezy caly czas a przy tym wrzask. Juz nawet noszenie na rekach nie pomaga.
Ja zwariuje chyba. Nikogo do pomocy i jeszcze kolki
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:19   #1735
Paulizia
Wtajemniczenie

Nie ma to jak bujac noga, jesc zupe i pisac na wizazu
Zaczynam sie organizowac

Dziewczonka ja jeszcze nie wiem kiedy bede w Tychach... moze na jesieni, a moze w grudniu dopiero Chcialabym juz, bo slyszalam, ze na Paprach teraz bardzo fajnie jest

Camomile zalatwiasz paszport dla Nadii? Ja juz zupelnie nie wiem jak to jest z tymi formalnosciami i z tym pierwszym paszportem

Asiak1981 tez bym juz chciala w taka interakcje wchodzic z Antolkiem Poki co robimy 'opsia opsia' i jest radosc i ja tez mam ochote go zjesc

Ide na spacerek jak Antosia nakarmie, bo troszke slonka w koncu wyszlo
Stary 2011-07-19, 14:26   #1736
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry !!!

andziot , xanti gratulacje z okazji 10 tyg ..

agus87
, wow, to już 3 miesiące ! A pamiętam jak dziś, jak wszystkie przeżywałyśmy Twoje odchodzenie czopa,
skurcze, no i sam poród A tu Oleńka już taka duża .. Wszystkiego najlepszego dla Niej

Siasiek
, o mamma mia ! Ja bym na zawał padła i nawet nie chcę sobie wyobrażać co wtedy czułas ..
TŻ niech się cieszy, że jeszcze żyje po takiej akcji, zgadzam się z Grazin - powinnaś mu ubić lewe jajko

aniutka
, moja mała też kilka dni temu zaczęła ssać piąstki ..
a co do rozstępów .. Smarowałam mustelą, ale zero efektów, więc teraz tylko zwykły balsam nawilżający ..

My właśnie wróciłyśmy ze spacerku . Mam blisko domu śliczny park i zawsze w nim spaceruję z Gabikiem, ale dziś było tam tyle owadów, że mało na zawał nie padłam parę razy jak jakiś dziwny stwór przeleciał nad buzią małej ! Następnym razem nie ruszam się z domu bez moskitiery

Co do spotkania, tak jak kiedyś mówiłam, ja z chęcią odwiedzę Warszawę . Nie mam jakoś bardzo daleko, a przy okazji zrobię zakupy, więc Warszawianki szykujcie się Już dziś mogę powiedzieć, że na pewno będzie to niedziela, koniec sierpnia lub wrzesień. A i nie obiecuję niestety, że Gabrysia będzie ze mną ... Chciałabym, ale TŻ się pewnie nie zgodzi zabierać ją na taką wyprawę (a ja nie mam prawka) i zostawimy małą pod opieką babci ..

Wypiłam dziś dwie kawy i dzięki temu mam tyle energii, że mogłabym góry przenosić
Idę sprzątać !

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:03   #1737
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
andziot- nadal MM, poczekam do 3 urodzin,jak każą lekarze. Boję síę po prostu że nie będzie chciała krowiego,a tak jeszcze kilka miesięcy niech pije takie.
ja myślałam, że tylko ja taka nienormalna, że jeszcze mm daje
my dopiero niedawno przeszliśmy z pepti na zwykłe mm ...
trochę krowiego dostaje z płatkami, ale jakoś boję się przejść zupełnie na zwykłe ...

Cytat:
Nie ma to jak bujac noga, jesc zupe i pisac na wizazu
Zaczynam sie organizowac

mamuśki mają po cztery ręce i pięc nóg

Gabryśka wierzgała przy cycu strasznie ...
mam ochotę ryczeć !!!!!
zjadła jednego nie do końca i to po męczarniach i drugiego już nie idzie wcisnąć
o to jej loto ???????????????

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-19 o 15:27
Stary 2011-07-19, 15:05   #1738
matallewar
Zakorzenienie

Dzisiejszy dzień sponsoruje literka M jak maruda...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:31   #1739
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Jestem taka zaspana, ze przeczytalam, ze chcesz kupic pomaranczowa sukienke dla dziecka na chrzciny i pomyslalam sobie, ooooo jak awangardowo.
Dopiero po chwili doszlo do mnie, ze przeciez Franek sukienki nie potrzebuje a mowilas o sobie...

a swoją drogą to nie wiem jak małego na chrzciny ubrać

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcie w użytkowaniu

super
Cytat:

[/COLOR]Zapomniałam napisać co się nauczył mój niuniuś. W sobotę i niedzielę bawiliśmy się z nim pokazując mu język i on nam też pokazywał. A wczoraj zagadałam do niego jak leżał w łóżeczku i patrzę co robi a on wysuwa język i patrzy mi na usta. Jak ja też wysunęłam to się tak fajnie zaśmiał z radości. Normalnie bym go zjadła.
cudo takie małe postępy tak mocno cieszą

Cytat:
anula może po prostu chcą mniej jeść ??? bo u mnie pierwsze 5 min jest spokojne, a później to już szał-ciał
ja nie wiem czy Gabrysia przybiera, ale jest spokojna w miarę między kamrmieniami, więc chyba ok
No własnie dziś tak samo pomyślałam że może Franek potrzebuje mniej jeść bo czasem jak mu daje cyca to chwilę possie a potem pluje i rzuca się a jak jest zmęczony to wręcz płacze na cyca.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzisiejszy dzień sponsoruje literka M jak maruda...
smutno, może jutro będzie pod U jak uśmiechanie

"Spóźnieni kochankowie" piękna opowieść o miłości. Wzruszająca.

Dla wszystkich dzieciaczków które dziś kończą kolejne tygodnie i m-ce wszystkiego co najlepsze.

U nas wczoraj było 5 tygodni.

Podespałam z maluszkiem.

Kilka pytań:
1) czy ciemieniucha może mieć zaczerwienienie bo F ma na główce.
2) czy podajecie witaminy regularnie, mi się czasem zapomni, czym to grozi????
3) F ma krosteczki czerwone na dekolcie??? Co to może być???
4) mam wrażenie że żółta łuska w okolicach brwi się nie zmniejsza??? czy to jest ciemieniucha????
5) posmarowałam główkę i brwi linomagiem zielonym i mam wrażenie że główka jest bardziej zaczerwieniona??? dlaczego??? myślałam że ma podobne działanie do oliwki.
6) często Franiowi drży bródka??? dlaczego??? boje się patrzeć w google. Wiem ze to nie z zimna.

Mattal zdjęcie ze spacerku bardzo fajne.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-19 o 15:39
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:42   #1740
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej kochane
u nas nocka spokojnie... spaliśmy do 12
pobudki ok 1, 5, 8 i o 12 wstaliśmy

ale od tej 12 moje maleństwo spało tylko 40 min
teraz udało mi się go uśpić w Bujaczku i liczę na to, ze troche pośpi bo muszę chałupę ogarnąć...

w przeciągu tych 40 min zdążyłam wyszorować łazienkę, umyć jeden talerz i zbić szklankę...
teraz zjadłam obiad i czekam aż Piotruś zaśnie kamiennym snem bym mogła skończyć mysie naczyń i odkurzacz włączyć

Odstawiłąm na dobre herbatkę koperkowa!
wyczytałam, że moze powodować nadmierne gromadzenie sie gazów w jelitak a co za tym idzie odwrotny skutek niz tego ozekujemy...
u na się sprawdziło niestety...
wywołałam tym mega wojne z moja mamą...
ma mnie za wyrodna matke bo dzieku pi nie daje..
jak byłam u niej i chciało mi sie pic to powiedział, że po co będe piła jak dziecku nie daje to znaczy że człowiek pic nie musi...
strzeliłam jej tekstem Mori i nie zadziałał..
argument, że pediatra i dwie położene mówiły, że się nie dopaja tez nie zadziałał...
w zamian usłyszałam, że ci lekarze to wiedzą tyle o wychowywaniu dzieci co i ja...
Z Książek to ona sobie może tez przeczytać, a co jest stara prawda to jest i ci młodzi lekarze Ch*** (tu pada brzydkie słowo) wiedzą

skończyło się na tym, że jak powiedziałam, że mały nie będzie już piła żdnyh herbatek, a mama to chyba mało wiedziała jak bylismy mali, bo w tamtych czasach był oganiczony dostęp do informacji...

obraziła sie i powiedziała, że potraktowałam ja jakby nas wychowała na ułomnych ludzi jedzących trawę

a zaczęło się od tego, ze mama dała małemu herbaty bez mojej wiedzy ....

nie skończę pisać teraz bo mały mi bardzo niespokojnie śpi a ja chciałabym chociaż skończyć te naczynia zmyć (albo chociaż wybić połowę, żeby w zlewie tyle brudów nie leżało)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości