Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 15:39   #1381
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
teraz leże na boczku na rogówce i lapka ma na stoliku i daje rade ale już mnie ręka boli od podpierania no nic, mam duuużo czasu, będe kombinować

Ja leże na łóżku, lapotop na grubej sztywnej książce i na krótką chwilę może być, ale też muszę pokombinować inaczej

ja na pewno spóbuje troszke myśle że małe ubranka bez problemu, ciężej byłoby z normalnymi ubraniami

Ja przeprasowałam 5 rzeczy i faktycznie z dużymi ubraniami był trochę problem ale ogólnie całkiem ok
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ehh no właśnie nie pamiętam co to było - skleroza nie boli
muszę mamy zapytać jak w szpitalu robią
To daj znać Ale myślę, że jak je raz przeprasuję to się nic nie stanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Da radę Ja na stoliku kawowym ;-)
To ja normalnie na desce - na najniższym poziomie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:45   #1382
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ogólnei nei ma idealnych wózków i jak sie słucha wszystkich rad to człowiek doczodi do wniosku ze chyba lepiej taczke kupic
ja sie nasłuchałam naczytałam a i tak wybiore taki zeby wizualnie mi sie podobał i zeby był w mirae ok, no i ceny... nastawiałam sie na xlandera a bedzie inny
prawda jest taka ze jak ktos chce sobie poradzic to sobie poradzi
powiem wam ze jexdziłam wózkami: kuzynek, siostry i kolezanek i każdy po prostu jezdził jedynie u jednej kolezanki dało sie wyczuc różnice bo wózek zjeżdżał na lewo co było bardzo wkurzajace a tak pozostałe dawały rade-dlatego przestałam sie przejmować choć na poczatku strasznei duzo na ten temat czytałam słuchałam itd, teraz juz podchodze inaczej bo jednak wózki sa rózne i ludzie jak chca to z każdego wózka zrobią albo dobry albo zły model, najlepiej kupic wypróbować i juz
mi juz przeszło takie gonienei za ideałem bo wiem ze takiego nei znajde chyba ze sobei z 3 wózki pomieszam
popieram
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dobijcie mnie, tak bardzo mnie boli A najgorsze, że nawet nie wiem co mnie tak boli!!!!

Kurcze, zdałam sobie sprawę, że ja kompletnie nic nie mam przygotowanego. Czekamy cały czas na malowanie, które zacznie się za jakieś 1,5 tygodnia i dopiero wtedy mamy działać. I jeszcze TŻ musi szukać nowej pracy Do tej pory nie mieliśmy problemu z pieniędzmi, a teraz zapowiada się ciężki okres. Akurat wtedy, kiedy mamy mieć dziecko.

Acelinko uważaj na siebie! Teraz to już nie przelewki, więc proszę ładnie leżeć i dbać o siebie. A tak swoją drogą to nasze ostatnie tygodnie laby, więc musimy wykorzystać to jak tylko możemy

Lausanne przyszła przed chwilą luteinka, jeszcze raz ogroooooooooooooomnie dziękuję

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:48   #1383
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia ja byłam na małym targu w Gliwicach tam jest dwa razy w tyg koło mojej mamy
musze tu w zabrzu tez sie przejsc zobaczyc ale si ejakos takos zebrac nei moge-moze jutro sie pokulam
Coś omijasz to Zabrze

A ja sie zastanawiam nad jedną sprawą - otóż jak już urodzimy i położa nam dziecko "cialo do ciała", to jak? Na koszulę? Może to glupie pytanie, ale jakoś tak mi się nasunęlo

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

To ja normalnie na desce - na najniższym poziomie
Też można
Stary 2011-07-19, 15:49   #1384
liwaczka
Raczkowanie

Jejku chciałam się uaktywnić...w końcu mam dzień lenia w pracy i chwilę oddechu ale jak chciałam przeczytać tylko wiadomości z wczoraj i dzisiaj to załamałam ręce
Więc nie pozostaje mi nic innego jak się tylko przywitać, powiedzieć że u nas wszystko w porządku (przynajmniej jak na razie, więcej okaże się po poniedziałkowej wizycie u gina) i pogratulować wam świetnej organizacji jeśli chodzi o kompletowanie wyprawki bo my jesteśmy daleko w lesie ale przynajmniej termin mamy na koniec października to mam nadzieję że damy radę jeszcze wszystko skompletować

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:50   #1385
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Aiszka a kiedy wizyta?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:53   #1386
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Coś omijasz to Zabrze

A ja sie zastanawiam nad jedną sprawą - otóż jak już urodzimy i położa nam dziecko "cialo do ciała", to jak? Na koszulę? Może to glupie pytanie, ale jakoś tak mi się nasunęlo

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Też można
no jakos tak chyba z przyzwyczajenia te gliwice
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:02   #1387
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ancia! Dzisiaj w almie moja mama dorwała babkę z mutsy i podpytała co i jak. Babka mega zadowolona, mówi że to wózek córki ale zawsze chwalili sobie i ona też nie ma z nim problemów
Tż już oczywiście zdecydowany.

I gdyby ktoś miał może taką zachciankę jak ja na żywy słonecznik to w almie są za 4,60 - cena kosmos, ale dooobre
I oczywiście zapomniałam o przysmaku świętokrzyskim, dopiero teraz skojarzyłam aaaa

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:05   #1388
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a ja zmykam laski poprasować trochębo jutro mężulek nie będzie miał w czym iść do pracy:/ ach ale mi się nie chce:/\

miłego popołudnia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:18   #1389
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nie odczuwam żebyś się użalała Każda z nas się na coś skarży

A właśnie: czy do porodu może być koszula na ramiączkach bez rozpinania z przodu
Tu chodzi o twój komfort. Oni z tego co u nas mówili- nie mają jakiś szczególnych wymagań- dla nich to można przyjśc nawet w t-shircie jak się nie ma oporów . To tobie ma być dobrze jak chodzisz, siedzisz czy przystawiasz do cycka. Powinna zakrywać tyłek, ponieważ jak każą Ci chodzić po korytarzu to pewnie nie będziesz chciała świecić pupą, a góra fajnie jak jest odpinana, rozpinana itp, bo też lepiej wysadzić jednego cycka niż wywalać dwa dla maluszka Fakt, że już bardziej roznegliżować się nie da, ale ja chyba kupię rozpinaną co jeden cycek to nie dwa

Cytat:
kupiłam taka
za 20 zł, na allegro ida podobnie cenowo ale dochodzi koszt przesyłki wiec mysle ze xle nie wyszłam na tym ze kupiłam hehe , jeszcze jedną kupie, jak myslicie starczą dwie? bo ja nie hce ich za duzo bo i tak w nich potem raczej spac nie bede?
Ja się przed nimi wzbraniałam, ale też wezmę taką taniochę z animowanym ludkiem. Jendak w domu nie ma opcji żebym takie nosiła, bo preferuję szorty i bokserkę więc nie ma co przepłacać ;p

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
A ja to się znowu boję że będę mieć za mało. Jeśli chodzi o rzeczy (ciuchy, kosmetyki) kiedyś potrzebne mi było wszystko. Teraz włączyła mi się akcja "minimalizacja", szczególnie po tym jak przeprowadzałam się (od ubiegłego roku 5 razy) zrobiłam mega segregację i zdziwiłam się ile ja mam rzeczy i po co mi to. I przez to nie wiem teraz czy dla dziecka nie mam za mało

Rozstępów nie mam, ale za to pojawia się cellulit
Brzydak taki. Nie miałam nigdy, więc jak ćwiczyłam wczoraj i zobaczyłam tego kalafiora na udzie, to aż się wyprostowałam bo miałam jeszcze nadzieję, że z głową w dół to tak wygląda. Ale nie. W każdej pozycji wygląda tak samo. Brzydko

Mam małe mieszkanie, także do głównego kosza na śmieci nie będzie daleko. Ale co, wszysko w reklamówki pakować? Nieekologicznie. A znowu żeby mi śmierdziało?? No nie wiem

Chciałam kupić, ale nie wiem jaki mam mieć rozmiar. Taki jak normalnie noszę? Czy wziąć większy na zapas? Tylko żeby mi potem nie spadały
Tak jak z mamą kupowałyśmy spodnie ciążowe. Wymyśliłam, że wezmę większe(38 zamiast 36) tak żeby do końca ciąży starczyły. I efekt jest taki, że nadal w 8 miesiącu są za duże i chodzę w przedciążowych opuszczonych pod brzuch

Hm, ale ja mała jestem więc mi ciężko nawet te 7 kg dodatkowych nosić

1. tak, obowiązkowo i wyprasuje na 2 stronach
2. płatki mydlane i biały jeleń
3. to twarzy to co do ciała- czyli oliwa z oliwek albo inny olej naturalny, ale raczej nie będę smarować niczym póki mrozów nie będzie, albo kupię jakiegoś zwykłaego babydreama, do pupy sudokrem, do ciałka niczego ze sklepu kosmetycznego, oliwa jw. czasem.
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Mam Atopowe Zapalenie Skóry ( tak jak i znaczna część mojej rodziny), więc maluszek na "wstepie" jest obciążony ryzykiem alergii. Chcę wybrać coś jak najmniej chemicznego i ew. później wprowadzać inne produkty. Ja np. sama nie mogę używać kosmetyków johnsona bo mam mega uczulenie i opuchliznę. Raz po użyciu jakiegoś kremu teoretycznie dla dziecki, wylądowałam na pogotowiu z zapuchniętą twarzą, gorączkę i ogromnym ocdczynem zapalnym. Dlatego wolę ostrożnie
Właśnie miałam się pytać, czemu aż tak naturalnie, ale to wszystko wyjaśnia. Ja oliwy z oliwek sama nie stosuję więc raczej nie stosowałabym na maluszku- jakoś mnie to obrzydza tak samo jak babka powiedziała żeby przy masażu krocza używać oleju lub oliwy- to nie umiem się przekonać

A co do majtek to one się naciągają. Weż może lepiej M bo jak odstają to chyba w nie i tak się wsadza jakieś wkłady czy cośś... albo kurcze... sama nie wiem haha

Cytat:
mi jakoś ta jedna ręka opiera się na brzuchu i mnie to wkurza
O, mnie też to wkurza. Małego też bo mi w nią kopie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a mój M i ostatnio zabronił kupić pampersów że niby za wcześnie, a wszytko inne ok, ale pampersy nie - i zrozum tu chłopa

znacie

a co do mojej pralki - pranie wyszło teraz ok, bez plam. Może to rzeczywiście wina płynu? (miałam lenora) - a Tobie lula po jakim wyszły plamy?
A macie w pralce tryb "pranie dla dziecka" ja żałuję że takiego nie mam, zamiast tego jakiej jeansy

A co do pampersów to ja też się waham czy już brać, ale kurde to takie fajne mieć to już w domu

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
1, tak
2, lovela
3, bambino

wicie co własnie zjadlam? racuchy przegryzane ogórkami malosolnymi, a co najsmieszniejsze smakowalo mi to
O matko, to ty jesteś książkowa ciężarówka. Ja co prawda jadam ogórek a po nim czekoladę, ale raczej w odstępie - i to już ludzi dziwi a co dopiero tak , szacun hahha

Cytat:
a za ile zamawiałaś? Ja ponad 400 zł - może dlatego?? Chciaż moj M się z lekka zdziwił, po co już zamówilam nocnik ale jak usłyszał słowo GRATIS było ok

a wstaw nam cotka śpiochy

kwestia przyzwyczajenia, uwierz mi
http://allegro.pl/baby-bruin-rampers...670069911.html
tzn nie śpioch ale rampers , taki jak wyżej. Swoją drogą fajne ciuszki ma ten sprzedawca. Kiedyś polowałam na świąteczne z reniferkami itp to przegapiłam

O MAMO, co ty u niego kupiłaś ???
Ja brałam raz za 100 i teraz też za 100 A swoją drogą dzisiaj już mam pakę a płaciłam w weekend.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-19 o 16:26
Stary 2011-07-19, 16:24   #1390
aa2
Zakorzenienie

dziewczyny nudze sie-masakra ratujcie
jak mi nuda nie przejdzie to albo znowu coś zjem albo posprzatam szafe a miałam to robić pod koniec tyg
Stary 2011-07-19, 16:29   #1391
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Aiszka a kiedy wizyta?
W czwartek za tydzień... Czyli jeszcze 1,5 tygodnia
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:29   #1392
danika
Zakorzenienie

kurcze u nas takie burze, że internet wyłączyli, satelita tez nie działa...neta dopiero co udało się odpalić więc pomału nadrabiam

o chyba pomału przechodzi, przynajmniej deszcz trochę ustaje. Jeden plus, ze chłodniej się zrobiło

Cytat:
W porządku. Szyjka się nie skróciła od ostatniej wizyty. Mały Stefek waży w 30tc 1700 gram. Morfologia i mocz jak na babę w ciąży okej.
za wizytę - ja mam jutro, to bedzie 30 tydz 6 dzien, ciekawe ile młoda waży

Kaileigh za twoją wizytę też

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
A wogole to właśnie zaliczyłam wywrotkę. Nie wiem jak to zrobiłam, ale idąc do siebie po schodach runęłam na nie masakrycznie Wszystkie kostki u rąk mam poździerane, ale brzuszek ochroniony
ojejku, współczuję. Ale dobrze, że nic poważnego się nie stało

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka
odebrałam wyniki krzywej cukrowej i teraz pomęczę Was kochane jakie były normy???
ja miałam od razu 75g i mam takie wyniki:
- na czczo-68mg
- po godzinie 138mg
- po 2 godzinach 109mg
wyniki masz super tez bym takie chciałą

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim dzizas ale mnie dzisiaj skurcze chwytaja, jutro jade do lekarza, znowu cala noc nie spalam
Lulka chyba musisz zwolnic tempa... zeby było wszystko ok

Cytat:
przede mną też AKCJA PRASOWANIE i będe prasować na raty, ale na stojąco bo nie umiem inaczej

tez nie umiem na siedząco

A tak przy temacie - ostatnio jak wrzuciłam pranie na 60 stopni to i owszem wyprało sie, ale na ubraniach zostały takie małe plamki i wygląda jak pleśń jak wstawiłam na gotowanie - pranie ok. Myślicie, że może to wina płynu do płukania (bo do gotowania nie dodałam)? Nie wiem co robić i boje się wrzucić dzieciowe ciuszki, zeby mi ich nie popaskudziło
raz mi sie tak stało jak wrzuciłam za duzo na raz do pralki. Wydaje mi się, że to proszek się wtedy nie wypłukał.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
EJ!
Proszę mi powiedzieć:
1) pierzecie nowe ciuszki?
2) jaki macie proszek/płyn dla malucha
3)jaki kupujecie kremik do twarzyczki i ciałka?
1) piore, swoje tez piore po przyniesieniu ze sklepu więc małej tym bardziej
2) Lovelle
3) ???

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

sa już malinki?? i jagódki?? o nieeee, ja też chcę

Ta woda mnie już zupelnie powaliła, szalona . W czwartek też będę szaleć na zakupach , mąż zgodził się pojechać do Gda po wózek .

ja wcinam juz któryś dzień borówki amerykańskie z hodowli taty (on sie bawi w szczepienie różnych odmian i ma chyba ze 20 krzaczków). Pycha są i na szczęście nie podnoszą cukru

Cytat:
A właśnie: czy do porodu może być koszula na ramiączkach bez rozpinania z przodu
myśle ze spoko

Cytat:
Ja nie mam starej żadnej właśnie i muszę coś kupić

W sumie tez wolę piżamę z gatkami a nie koszulę
ja wogóle nienawidzę koszul...kupiłam dwie, ale chyba jeszcze jedną krótszą muszę do porodu nabyć

Cytat:
Dziewczyny dobijcie mnie, tak bardzo mnie boli A najgorsze, że nawet nie wiem co mnie tak boli!!!!
a ty byłaś z tymi bólami u swojego gina? moze zadzwon? albo moze lekarza rodzinnego masz jakiegoś do rzeczy? kurcze, na pewno takie bóle przez taki długi czas nie są normalne...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:37   #1393
cotynato
Zakorzenienie

Ja zwariuje. Mój tato przechodzi już sam siebie. Od miesiąca zaznacza, że się źle czuje, że jest chory - ok. Codziennie chodzi i wymyśla jakie by leki mu kupić, że ciśnienie mu zmierzyć ( książkowe) że może temperaturę ( tu 37,4 i już umiera). Mówimy, że zadzwonimy do lekarza, umówimy, albo niech sam to zrobi po nocce bo to trzeba przed 7, nie on nie chce. I dzisiaj poszedł do swojej pracowni- dzwoni teraz że on ma córkę i żonę a może umrzeć i nikt nie zauważy. Nikt do niego nie przyszedł, nikt się nie interesuje. No ja pierniczę, każdy myśli, że udaje, bo nie dość że kiedyś jak już przy takich "stanach" zadzwoniliśmy po pogotowie to nas wyśmiali i facet ( 25 lat) powiedział, że ma gorsze ciśnienie i wyniki od mojego tatay i że oni nawet nie wiedzą co wpisać w kartę to na dodatek on nie chce iść do internisty- ciekawe czemu?
I oczywiście kolejna afera. I nic że to tu jest dom i że może przyjść, ale my mamy latać za nim, najchętniej chyba wycierać nos i nie powiem co jeszcze. "co to za rodzina jak się nim nie interesujemy" a on się Filipem interesuje jak sama mu coś opowiem, wtedy jest cały podniecony, coś spyta, ale sam z siebie to nic. Jezu taki dobry humor miałąm a teraz czuję że się z nim pokłócę bo już nie mam sił

Sorry że tu piszę i że wam smęcę ale potrzebowałam to z siebie wyrzucić. Bo czasami mam wrażenie że wariuje.

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 16:42   #1394
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a ty byłaś z tymi bólami u swojego gina? moze zadzwon? albo moze lekarza rodzinnego masz jakiegoś do rzeczy? kurcze, na pewno takie bóle przez taki długi czas nie są normalne...
Dzwoniłam do niego jak się zaczęło w niedzielę - kazał jechać na IP. No a lekarze nie wiedzą co to może być Byłam wczoraj jeszcze na kontroli u mojego lekarza rodzinnego no i też nie wiedział co to, zlecił tylko badania wątroby, żeby wykluczyć to co jego zdaniem najgorsze. Ale boli nadal i nie chce przejść. W dodatku boli mnie jak dotykam to miejsce (zaraz pod mostkiem i po lewej stronie), więc obstawiam żołądek, ale w życiu nie miałam takiego bólu.
Stary 2011-07-19, 16:43   #1395
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zwariuje. Mój tato przechodzi już sam siebie. Od miesiąca zaznacza, że się źle czuje, że jest chory - ok. Codziennie chodzi i wymyśla jakie by leki mu kupić, że ciśnienie mu zmierzyć ( książkowe) że może temperaturę ( tu 37,4 i już umiera).
mój ojeciec jest taki sam - jak ma 37 to juz bedzie umierał, trzeba koło niego latać, robić mu herbatki, przykrywać go kocykiem ale do lekarza tez go trzeba wołami ciągnąć a nawet jak juz pojdzie to i tak leków nie bierze bo on wie lepiej
a jak raz miał 38,5 przy zapaleniu płuc to juz mojego brata kazał sciągnąć i mu mówił jak chce byc pochowany
Stary 2011-07-19, 16:44   #1396
lausanne
Wtajemniczenie

Asia zanim nadrobię na szybko - kupilam taką koszulkę rok temu tylko ze z misiem, też identycznie zapinana, guziczki w ksztalcie serduszek. Karmi się wygodnie tylko po czasie te guziczki nie chcą juz trzymac, tzn tak jakby się dziurki rozchodziły czy coś Rozpina mi się podczas snu i w sumie non stop mam piersi na wierzchu. Co oczywiscie ani tż ani K. nie przeszkadzało, a nawet obaj byli strasznie zadowoleni
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:45   #1397
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do niego jak się zaczęło w niedzielę - kazał jechać na IP. No a lekarze nie wiedzą co to może być Byłam wczoraj jeszcze na kontroli u mojego lekarza rodzinnego no i też nie wiedział co to, zlecił tylko badania wątroby, żeby wykluczyć to co jego zdaniem najgorsze. Ale boli nadal i nie chce przejść. W dodatku boli mnie jak dotykam to miejsce (zaraz pod mostkiem i po lewej stronie), więc obstawiam żołądek, ale w życiu nie miałam takiego bólu.
Kurcze to juz nei wiem co ci poradzić, strasznie mi cię żal
a może siemie lniane sobie zaparz? na takie żołądkowe sprawy typu wrzody to dobrze działa, chociaż jest wstrętne w smaku.
Stary 2011-07-19, 16:46   #1398
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Ja zwariuje. Mój tato przechodzi już sam siebie. Od miesiąca zaznacza, że się źle czuje, że jest chory - ok. Codziennie chodzi i wymyśla jakie by leki mu kupić, że ciśnienie mu zmierzyć ( książkowe) że może temperaturę ( tu 37,4 i już umiera). Mówimy, że zadzwonimy do lekarza, umówimy, albo niech sam to zrobi po nocce bo to trzeba przed 7, nie on nie chce. I dzisiaj poszedł do swojej pracowni- dzwoni teraz że on ma córkę i żonę a może umrzeć i nikt nie zauważy. Nikt do niego nie przyszedł, nikt się nie interesuje. No ja pierniczę, każdy myśli, że udaje, bo nie dość że kiedyś jak już przy takich "stanach" zadzwoniliśmy po pogotowie to nas wyśmiali i facet ( 25 lat) powiedział, że ma gorsze ciśnienie i wyniki od mojego tatay i że oni nawet nie wiedzą co wpisać w kartę to na dodatek on nie chce iść do internisty- ciekawe czemu?
I oczywiście kolejna afera. I nic że to tu jest dom i że może przyjść, ale my mamy latać za nim, najchętniej chyba wycierać nos i nie powiem co jeszcze. "co to za rodzina jak się nim nie interesujemy" a on się Filipem interesuje jak sama mu coś opowiem, wtedy jest cały podniecony, coś spyta, ale sam z siebie to nic. Jezu taki dobry humor miałąm a teraz czuję że się z nim pokłócę bo już nie mam sił

Sorry że tu piszę i że wam smęcę ale potrzebowałam to z siebie wyrzucić. Bo czasami mam wrażenie że wariuje.
A może potrzebuje pomocy psychologa, a nie internisty? Tylko jakim cudem pójdzie do psychologa jak do zwykłego lekarza nie ma zamiaru się wybrać. A może ma jakieś problemy?
Stary 2011-07-19, 16:47   #1399
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
mój ojeciec jest taki sam - jak ma 37 to juz bedzie umierał, trzeba koło niego latać, robić mu herbatki, przykrywać go kocykiem ale do lekarza tez go trzeba wołami ciągnąć a nawet jak juz pojdzie to i tak leków nie bierze bo on wie lepiej
a jak raz miał 38,5 przy zapaleniu płuc to juz mojego brata kazał sciągnąć i mu mówił jak chce byc pochowany
matko, ja wiedziałam że faceci mają z tym powalone, ale dajcie spokój haha.

Jeszcze to jest przeżywalne, ale robić afere że się nim nie interesujemy, jak jeszcze 4 h temu dzwoniła do niego mama? To co on chce, żeby do niego co godzinę dzwonić? Wypominać że co my jesteśmy za rodzina? Jakaś paranoja Przy złym samopoczuciu zamówić pielęgniarkę? Ja nie rozumiem.

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 16:47   #1400
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Ładne, ale mam już ich tyle, ze sama sobie mówiłam, że już koniec. A później wchodzę na neta i się zakochuję... i samo jakoś tak wychodzi
Cytat:
no to jak temat zakupowy to mam do szpitala pierwsza rzecz
kupiłam piżame na razie jedna
a ja do szpitala jeszcze nic nie mam ale juz sie przymierzam do zakupów
Cytat:

biedna trzymaj sie dzielnie mamuśka
Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
Jejku chciałam się uaktywnić...w końcu mam dzień lenia w pracy i chwilę oddechu ale jak chciałam przeczytać tylko wiadomości z wczoraj i dzisiaj to załamałam ręce
Więc nie pozostaje mi nic innego jak się tylko przywitać, powiedzieć że u nas wszystko w porządku (przynajmniej jak na razie, więcej okaże się po poniedziałkowej wizycie u gina) i pogratulować wam świetnej organizacji jeśli chodzi o kompletowanie wyprawki bo my jesteśmy daleko w lesie ale przynajmniej termin mamy na koniec października to mam nadzieję że damy radę jeszcze wszystko skompletować
o witaj, chyba dawno cie u nas nie było
Cytat:

http://allegro.pl/baby-bruin-rampers...670069911.html
tzn nie śpioch ale rampers , taki jak wyżej. Swoją drogą fajne ciuszki ma ten sprzedawca. Kiedyś polowałam na świąteczne z reniferkami itp to przegapiłam
fajny rampersik to Filip bedzie od małego szefował tak
Cytat:

Dwa wdechy kochana wyluzuj, ludzie w pewnym wieku już tak mają i nic nie poradzisz

A do twojego pyt Cotka:
1. oczywiście piorę, wszystko
2. chyba zdecyduje sie na Jelp
3. dużo pozytywnych opinii czytałam o Musteli dla maluchów, że nie uczula itp i chyba sie zdecyduje
Stary 2011-07-19, 16:49   #1401
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
a może siemie lniane sobie zaparz? na takie żołądkowe sprawy typu wrzody to dobrze działa, chociaż jest wstrętne w smaku.
Próbowałam i trzymam dietę lekkostrawną, ale narazie Zobaczymy, jak nie przejdzie za parę dni to będę dalej kombinować...
Stary 2011-07-19, 16:50   #1402
aa2
Zakorzenienie

Cotka masakra z tym twoim ojcem, no i te teksty zeby w was wzbudzic jakies poczucie winy czy co? kurde z facetami starszymi to własnei tak jest chodza stekaja ale do lekarz anie pójda, nie da sie go jakoś zmusic?

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Asia zanim nadrobię na szybko - kupilam taką koszulkę rok temu tylko ze z misiem, też identycznie zapinana, guziczki w ksztalcie serduszek. Karmi się wygodnie tylko po czasie te guziczki nie chcą juz trzymac, tzn tak jakby się dziurki rozchodziły czy coś Rozpina mi się podczas snu i w sumie non stop mam piersi na wierzchu. Co oczywiscie ani tż ani K. nie przeszkadzało, a nawet obaj byli strasznie zadowoleni
no kochana ja chce kupic te koszule jak najtaniej bo ja w nich i tak spac nei bede, wole w jakis dobruy stanik do karmienia zainwestowac bo ja w domu ta koszule to moze pare razy wykorzystam, a jak znam zycie to jak pójde w niej spac to w nocy sie obudze i zdejme
najlepiej śpi mi sie w koszulkach na ramiaczkach i majtkach , w koszulece nocnej na ramiączkach mam taką sexi albo w spodenkach i jakiejs koszulce-najlepiej nic mega luźnego bo wtedy sie cała w to okrecam i mnie to gniecie i uwiera te koszule to ja kupuje bo musze -do szpitala

jak poroniłam i połozyli mnie w szpitalu to koszule i szlafrok od siorki brałam bo w domu nie miałam hehe
Stary 2011-07-19, 16:55   #1403
stokrotka_
Zadomowienie

hej kobitki... dotarłam do domu..
rany..ale Wy skrobiecie dzisiaj.. spadam nadrabiać co tam dziś popisałyście

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:59   #1404
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A może potrzebuje pomocy psychologa, a nie internisty? Tylko jakim cudem pójdzie do psychologa jak do zwykłego lekarza nie ma zamiaru się wybrać. A może ma jakieś problemy?
Tak, potrzebuje, ale niestety siłą go się nie zaciągnie.
Mam szkołę rodzenia i teraz dylemat czy iść czy jechać z nim na pogotowie - chociaż pewnie nie da się zabrać bo przecież jest wielce urażony. Wariatkowo JA rozumiem, że jest niespełniony, samotny ale dlaczego katuje swoje otoczenie to ja nie wiem.
Jak się pojedzie na pogotowie i znowu będzie ok? Albo się wezwie i okaże się że tylko temperatura? Już serio nie wiem co robić.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Anuska_S- niech ma, to zniosę, ale to co on robi, jak on nas traktuje i obciąża sumienie, niewiadomo dlaczego to mnie martwi. Może mu coś faktycznie jest i potrzebuje pomocy? A moze nie- i znowu nie wiadomo co robić i jak się zachować przed ludźmi których wezwiemy?

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 16:59   #1405
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny nudze sie-masakra ratujcie
jak mi nuda nie przejdzie to albo znowu coś zjem albo posprzatam szafe a miałam to robić pod koniec tyg
Ja upiekłam babeczki
Stary 2011-07-19, 16:59   #1406
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się pojedzie na pogotowie i znowu będzie ok? Albo się wezwie i okaże się że tylko temperatura? Już serio nie wiem co robić.
a nie ma u was czegoś takiego jak dyżur całodobowy internisty? musi być. To najlepiej tam go zawiezcie. Pogotowiu szkoda zawracać głowę takimi rzeczami a tata pewnie się przeziębił albo jakąś grypę ma.
A jak nie to wezwijcie wizytę domową z przychodni i juz. Pewnie na widok lekarza mu przejdzie (mój tata tak ma )
Stary 2011-07-19, 17:00   #1407
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja upiekłam babeczki
juz jade
Stary 2011-07-19, 17:02   #1408
lausanne
Wtajemniczenie

a Asia, no to looz bo ja potem w niej spałam podczas połogu i się wkurzałam. A jak na szpital tlyko to jest ładna i niedroga

Liwaczka jak fajnie ze jestes Kręci się firma?

Indygo prawdopodobnie kupię nie oliwkę do smarowania tylko taki płyn-oliwkę do kąpieli. Tym się dzieciaczka myje i to nawilża i potem już niczym się nei smaruje. Ale nie widziałam nigdy tych żeli do mycia które linkowałas, w sumie to pomyslę nad nimi też. I wtedy faktycznie zwykła oliwka
Ja mieszkam na dziesiątej, obok Szpitala Kolejowego
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 17:10   #1409
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A macie w pralce tryb "pranie dla dziecka" ja żałuję że takiego nie mam, zamiast tego jakiej jeansy

O MAMO, co ty u niego kupiłaś ???
.
1. no właśnie nie
2. parę drobiazgów wanienkę ze stelażem, poduszkę klin, prześcieradełka i te pierdółki

a co do taty - ciężka sprawa. Ja bym jechała do szkoły rodzenia, a jak mu nie przejdzie to na jakiś dyżur

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 17:11   #1410
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

siemię lniane mielone pychota ja uwielbiam i rewelacyjnie działa...

Cytat:
Próbowałam i trzymam dietę lekkostrawną, ale narazie Zobaczymy, jak nie przejdzie za parę dni to będę dalej kombinować...
hmmm wiesz może to i żołądek, ale pewna nie jesteś.... ja na takie bóle od stanu zapalnego żołądka piłam mleczko gellatum i pomagała, normalnie buteleczke w torebce miałam i wyglądała jakbym co innego piła. w ciąży można to brać bo pyt gina, teraz na zgage pomaga. ale odradzam MANTI, gellatum zdecydowanie lepsze. a może by zasugerować lekarzowi, że to żołądek? tylko takie zapalenie to gastroskopią wykrywają.

ja prasuję na siedząco, może sobie tak deskę obniżyć i siedzę na miękkim krzesełku i jest okej.

cotka - jedź do SR, ojcu powiedz, że jak nie przejdzie to wieczorem na IP jedziecie i to bez gadania, bo ty nie możesz stresować się niepewnością. te chłopy - stary, a jak dziecko się zachowuje, nie?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-19 o 17:12
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości