|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Uniwersytet Opolski- wyniki;)
Hej wybiera się ktoś do Opola? Na co się dostaliście i jakie macie wyniki
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Opolski- wyniki;)
Siemanko
Jak dobrze pamiętam to wybierasz się na administrację tak? |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Hej
miło, że pamiętasz ja jednak wybieram się do Torunia
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze nie idziesz do Opola bo chciałam Ci pomoce naukowe opylić
![]() nie ma jeszcze żadnych list nawet z nazwiskami tylko każdy ma na koncie indywidualnym wynik, ale też jestem ciekawa jakie są progi
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ty się dostałaś? Bo pamietam, że też chyba na prawo startowałaś?
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Oj;( to trzymam kciuki za ciebie
będzie dobrze
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam się na prawo na UO. Dokumenty złożyłam już na stosunki międzynarodowe do Wrocławia. Czekam jeszcze na Katowice i drugie tury w Poznaniu i Łodzi. Ciągle się zastanawiam, gdzie studiować. Wydaje mi się, że dużo osób zrezygnuje z Opola, bo dla wielu to taki plan awaryjny...
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
yasminuuum studiujesz w Opolu? Ja co prawda wybieram się na politechnikę, ale chciałam się dowiedzieć jak wygląda życie w Opolu. Jak jest z komunikacją? Podoba ci się tam (nie chodzi o samo miasto, bo Opole wiem jak wygląda)? Są jakieś ciekawe kluby lub rozrywka? Jak z pracą dodatkową?
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pracę to zawsze można się gdzieś zaczepić, ale oczywiście chodzi o taką studencką prace np rozdawanie ulotek a na co się wybierasz na Politechnikę? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Zarządzanie i inżynieria produkcji
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
to będziesz mieć wydział niedaleko Solarisa więc z komunikacją raczej nie będzie problemu
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Witam panie !
![]() Liczę na Waszą pomoc, w pierwszym terminie wybrałam na UO język rosyjski, dostałam się na listę rezerwową niestety, po sprawdzeniu ilości punktów jestem 4 w kolejce. Mimo wszystko boje się, że jednak mogę się nie dostać, dokumenty należy złożyć do 22 lipca i idę je zanieść zaraz w poniedziałek. Rozpoczął się też drugi termin rekrutacji i chcę złożyć papiery również na slawistykę i gdy się dostanę - czekać, jeśli 22 okaże się, że na rosyjski nie zostałam przyjęta zostanę na slawistyce, jeśli jednak mnie przyjmą czy będzie istniała możliwość zabrania dokumentów ze slawistyki. Co o tym sądzicie ?
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja też jestem na rezerwowej na prawo w opolu ale obawiam sie nie dostane ![]() Na szczęscie mam jeszcze wyjscia awaryjne.Złożyłam jeszcze papiery na europeistykę do szczecina i koszalina. No i teraz mam problem co wybrać: -prawo wydział zamiejscowy Stalowa Wola -europeistyka Szczecin -europeistyka Politechnika Koszalińska ???? Może mi coś doradzicie już sama nie wiem wszyscy mi mówia ze europeistyka to przyszłościowy kierunek ale sama nie wiem
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten wydział zamiejscowy to Twoim zdaniem zły pomysł? Nie znam się za bardzo na tym niestety |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Nie zastanawiałabym sie nad tym gdyby nie to że trzeba tam jechać aż 14 godzin
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może Szczecin? Wiesz, decyzja należy do Ciebie więc nie chce Cię tu nakłaniać do czegoś a na UO zlożyłaś papiery już? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Tak ale z tego co słyszałam to strasznie dużo osób na prawo w tym roku tam było wiec wątpie ze sie dostane no ale może sie uda
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że nie ma list dostępnych na internecie to byśmy zobaczyły ile osob jest W tamtym roku były a w tym nic ....
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
jestem na 103
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Studiuję na Uniwersytecie Opolskim i poziom tam jest różny w zależności od kierunku. Z opowiadać wiem, że wysoki poziom ma wydział filologiczny, politologia, podobno też pedagogika, z racji tego, że Uniwerek zrodził się z Wyższej Szkoły Pedagogicznej. Odradzam kierunki techniczne, od tego w końcu jest politechnika. Miasto jest super, jeśli chodzi o komunikację i studenckie życie. W pobliżu akademików jest dużo klubów studenckich, przynajmniej mówię o campusie UO. Sam campus również jest w porządku. W pobliżu jest dużo sklepów, w tesco ciepłe bułeczki możesz kupić o każdej porze dnia. Nie znam campusu politechniki. Jeśli ktoś jest 103-ci na rezerwie to darowałabym sobie marzenia o studiach, ja na drugim kierunku jestem ósma i pożegnałam się z nadzieją. Wiem, że zdarzało się zredukowanie zakwalifikowanych nawet o połowę, ale na pewno nie na prawie. I nie rozpowszechniaj informacji, że europeistyka jest przyszłościowa, bo studenci innych kierunków politechniki zabiją Cie śmiechem. Nie rozumiem skąd taka różnica między wyborem kierunków- prawo i europeistyka. Dziwne. Na Twoim miejscu szukałabym gdzieś wolnych miejsc na jakichś bardziej prestiżowych kierunkach. Na większości uczelni pozostawały same kierunki ścisłe, sądząc po Twoim wyborze ścisłowcem nie jesteś, ale na UO jest drugi nabór na wiele kierunków, moja propozycja to bioinformatyka, czeski, matematyka, informatyka, politologia (blisko Twoich kierunków), inżynieria czy ochrona środowiska. Ewentualnie kulturoznawstwo ale w połączeniu z innym kierunkiem na drugim roku. Ale przede wszystkim postaw sobie pytanie, co tak naprawdę Cię interesuje. Bo najważniejsze jest aby na studiach się nie męczyć. Ja niestety podjęłam złą decyzję, nienawidzę mojego kierunku, skończę go tylko dlatego, że szkoda mi lat. Ale teraz biorę drugi, czekam na 23-go aż dowiem się czy się dostałam. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Opole jest super!
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem kto Ci powiedział, że europeistyka to jest przyszłościowy kierunek. To jest kierunek dla osób, które uwierzyło w tą bzdurę tak jak Ty albo dla osób które się nigdzie nie dostały. Napisałam o tym trochę więcej, ale ta wiadomość nie doszła.
Opole jest świetne, campus UO w porządku, akademiki również, mnóstwo klubów studenckich, dobra komunikacja, dużo sklepów. Nie wiem jak na politechnice. |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Mam na ten temat więcej do powiedzenia, ale czekam na akceptacje moderatora.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
już od tygodnia pod tym linkiem są wyniki rekrutacji
![]() https://wyniki.uni.opole.pl:1022/ pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

ja jednak wybieram się do Torunia