|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
antropia dobrze że piszesz o tej herbatce bo dziś poważnie zastanawiałam się czy nie zacząć podawać.
Moja teściowa też mi sugerowała żebym dawała herbatkę, ubierała czapeczkę i mówiła o karmieniu co 3 h. Powiedziała to spokojnie dodała że tak mieli wpajane przez cały czas że mleko to jedzenie a herbatka to picie itd. Mam super teściową i ona mi to powiedziała ale dodała że wiem najlepiej co robić itd. Jak dobrze że nic nie narzuca, gdyby mama albo teściowa wbrew mojej woli podała coś dziecku bardzo bym się wkurzyła. Koleżanka jakiś czas temu mówiła że pediatra powiedział aby zamiast koperku dawać dzieciom rumianek bo koper działa bardzo mocno i tak jak mówisz te gazy odchodzą silnie i jest to niekomfortowe dla dziecka.
#1742 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
mały już nie spi ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
robiłam tak chyba ze trzy razy i teraz jestem pewna, że to herbatka powoduje u niego taki skutek... nie jem nic co mogło by spowodować u niego kolki, więc problem melismy tylko z tym czego nałyka się podczas jedzenia... ![]() ale może na inne dzieci działa ![]()
![]() |
#1743 |
Zadomowienie
|
Czyli potwierdza się to co mówił ten pediatra. Więc jak już to rumianek. Dzięki.
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylismy u pediatry ola bedzie dostyawac juz soczki na wyregulowanie kupek na ciemieniucha olejuszka to co mamy przed kapiela godzine wysmarowac, po kapieli wyczexsywac na odparzenia na szyi i zgieciach kolan bepanten a na te krostki io wysypka na buzi masc robiona do odbioru jutro po 15 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |||||
Zadomowienie
|
My juz po spacerku. Skroconym niestety, bo jak lunelo to sprintem bieglam do domu z wozkiem...
Mala ma drzemke wieczorna ![]() Doczytuje Was wiec na szybko, bo musze wykorzystac to, ze spi i troche sie pouczyc... Widze, ze piszecie o dopajaniu itp. U nas tez herbatka koperkowa i gripe water mialy efekt odwrotny od zamierzonego, szybko przestalam podawac. Za to jak bylo goraco podawalam wode w malych ilosciach (bo inaczej musialabym chodzic z UU na wierzchu chyba non stop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, czy to dobry pomysl ja przetrzymywac... A da sie w ogole? Bo mojej Nadii przetrzymac mowy nie ma, karmie na zadanie w 100%, tylko ona sama tak ulozyla, ze 6x wychodzi... Anulka, u nas tez wczorajsza noc byla tragiczna. Z licznymi pobudkami, nie na jedzenie ale na marudzenie... Nie wyspalismy sie w ogole, w sumie spalismy moze 4 godziny. Oby dzisiaj bylo lepiej, u Ciebie tez!! ![]() Az sobie wygooglowalam, moze byc ciekawe ![]() Wlasnie poszukuje ksiazek do zamowienia, jak rodzice beda nas odwiedzac to zaoferowali sie, ze mi moga przywiezc ![]() Tez jakims cudem mam czas na czytanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Taki urok kolek. Mozesz tez wyprobowac dentinox, gripe water i Colief (tylko ten ostatni u nas sie troche sprawdzil plus czopki viburcol, sa na eBayu). Cytat:
![]() Nie, jeszcze nie zalatwiam paszportu... Do PL pewnie pojedziemy na poczatku przyszlego roku/moze koniec tego... Wy pewnie wczesniej?? Ale jak cos bede wiedziec dam ci znac ![]() Cytat:
Nie wiem o co chodzi, ale u nas to chyba gazy ![]() Rece opadaja... ps. W GAPie jest fajna wyprzedaz ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Raczkowanie
|
martynka 89 infakol powinien dzialac prawie od razu, u mnie sie nie sprawdzil-mala nie chciala go nawet polykac,polecam za to wode koperkowa Gripe Water(od 1-go miesiaca) ,dzieki niej zapomnialysmy o problemach brzuszkowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Antropia ![]() Sily zycze ![]() Camomile sukienka jest super!!!! W chlodniejsze dni tez sie nada ![]() ![]() Bylismy na spacerku. Zaszlam do Tesco i kupilam sobie wage mechaniczna za grosze... nowka sztuka. Zadowolona, ze mam wage w domu i.... pokazala mi 10 kilo wiecej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-07-19 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Olenki, ale ten czas leci. Cytat:
![]() Widze ze tylko na mojego jakos ten wczorajszy spacer bardzo nie podzialal, w nocy tradycyjnie co 2 godzinki pobudka, ale to pewnie dlatego ze zamiast ogladac drzewka to wiekszosc czasu kimal ![]() A co do spotkanka w Czestochowie, czy Lodzi to ja chetna, do Wrocka juz mniej, ale nie mowie ze nie. Dzis bylismy na szczepieniu, Igor troszke poplakal, ale ogolnie byl dzielny (i ja tez) ![]() No i moje dziecko bardzo ladnie tyje, wazy juz troszke ponad 5300. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie, niczym nie grozi, niektórzy w ogóle nie podają i dzieci żyją, wit. K podaje się aby uniknąć krwawienia, wit D żeby kości dobrze się rozwijały 3. może potówki, może trądzik ... trudno powiedzieć 4. może być ciemieniucha, ciężko powiedzieć jak się nie widzi 5. linomag to nie oliwka, a czemu bardziej czerwone - nie wiem ![]() 6. Gabrysi drży bródka jak je cyca, to normalne ![]() antropia ja pije zaparzony koperek z Herbapolu i mam wrażenie że Gabulek lepiej pryka ![]() ułomnych ludzi jedzących trawę ????? ![]() ![]() ![]() agus mam nadzieję, że Oleńce pomogą te specyfiki ![]() Camomile gratuluję zakupów ![]() Paulizia mój staniczek jest piękny ![]() ![]() ![]() różnica 10kg w wadze ???????? ![]() ![]() zytus ![]() dziewczynki śpią, Gabrysia spała na spacerze całe 10min, więc była padnięta, wieczorne karmienie było przyjemnością -- jadła spokojniutko (i kto mi to wytłumaczy ???? ) i wyssała wszystko, mogłam przystawiać do UU ile chciałam i ładnie łapała i jadła ... zaraz idę sobie zjeść malinki z jogurtem greckim ![]() cały dzień za mną chodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
Ja na chwilke
U nas z rana mega cyrki i placze przy jedzeniu, ale potem spala i jak sie obudzila zjadla ladnie, potem pojechalismy do miasta i w sumie juz tam zjedlismy obiad z TZtem, kupilam sobie zaaaa...ta sukienke na wesele, w ktorym bede swiadkowac!!! jestem happy! mala byla grzeczna , zjadla a potem troche marudzila, ale odbilo sie i ulalo i zasnela znowu obudzila sie z usmiechem w domku, zjadla rzucajac sie troche i placzac wiec dalam dodatkowo drugiego UU i zjadla 5 minut i moze z 25 ml z butli tylko wiec mniemam, ze glodna nie jest, teraz jeszcze piszczy na macie, ale to juz ostatnie podrygi ostrygi bo spiaca juz ![]() odpisze wam kochane jak juz polozymy mala spac, bo slysze ryk z salonu, TZ nie ogarnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że z Zosią lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
120ml co 3 godziny mm choć czasami i mniej. Cytat:
Witam się z Wami bo dziś mnie jeszcze tu nie było ![]() Duchota okropna, trochę popadało, ale nic nie dało. Byłam dziś w Orsay i kupiłam dwie pary jeansów po 60zł para, kupiłam na oko i są idealne, jeszcze nigdy nie kupiłam jeansów tak dopasowanych a zwłaszcza że nie muszę skracać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
Camomile sukienka fajna i praktyczna bardzo bo z wycięciem na karmienie
Andziot dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, swoją drogą zawsze można na Ciebie liczyć ![]() ![]() Anula 81 koniecznie pokaż kieckę ![]() Spodziewałam się że mój kochany syneczek dam mi dziś wieczorem popalić a on ślicznie zasnął bez żadnych płaczów i nerwów. I jadł grzecznie i nie wierzgał przy tym. ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-19 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też chcę, do tego za taką cenę... ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Tylko zwykle piszę dużym palcem prawej nogi, więc często nie odpisuję każdemu, komu bym chciała. Przydałoby się jakieś urządzenie, do którego bym mówiła, a ono przetwarzałoby moje słowa na formę pisemną ![]() I znów marudo-stękanie. Ręce mi odpadną, kręgosłup będzie się wlókł po ziemi, a nogi odmówią posłuszeństwa ![]() Zły dzień dziś ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
matall , mamo optymistko http://thechiccode.com/index.php?mai..._image&pID=638
oto moja kiecunia, boska co?? mamooptymistko ja zauwazam i nawet zamierzam odpisac jak poloze Zosie bo teraz pisze lewa reka bo mi przy smoku przysypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anula 81 ![]() Ja myślę nad taką : http://moda.allegro.pl/sukienka-poma...713962395.html i ta też mi się widzi http://moda.allegro.pl/hm-rozowo-pom...718775531.html do tego szpile na platformach i wysoki obcas coś takiego : http://moda.allegro.pl/hit-high-14cm...703860908.html żeby te moje krąglutkie nogi wysmuklić Mam jedną sukienkę którą kupiłam w 4 m-cu ciąży wtedy się dopięłam a teraz nie ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-19 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
Sorry, tym razem źle oceniłam. Był powód. Pielucha puściła i wszystko zasikane.
Kupiłam Huggiesy, bo w Biednejbronce nie było Dady 3. Jestem tak rozczarowana nimi, że zamierzam wywalić. Więc jeśli któraś chce Huggies premium paczka 58 pieluch (jedna wykorzystana), to oddam za darmo.
![]() |
#1759 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() My jedziemy na pieluchach jak na razie 2 i 3 Dady, ale jak Bartuś wykończy 2 to przejdziemy już na 3 bo Wiktor już od 2 tygodni na 3 jedzie bo 2 go już cisnęły. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-07-19 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
anula Śliczna
![]()
![]() |
#1761 | ||||
Zakorzenienie
|
to mlaskanie jest fajne
![]() czasem to mnie właśnie budzi w nocy, bo Gabi nie ryczy od razu na jedzonko tylko najwpierw sobie piąstki ciućka ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do tego drżenia - to Frankowi tez przy karmieniu drży czy tak sobie sama też ??? ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() kurcze ubrałabym się porządnie gdzieś na jakąś impreze co by się kobietą poczuć troszkę, a nie tylko jadłodajnią ![]() 5.08 mamy parapetówę u znajomych, tylko komu ja sprzedam moje księżniczki ???? ktoś chętny ???? ![]() Cytat:
![]() tylko mi by brzuch wystawał ![]() Cytat:
![]() my już na dadach 3 jedziemy, druga paczka już ![]() pożeram malinki pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyycha ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
Pepe od 12.15 spał w sumie ok. 40 minut
![]() ![]() andziot, nie jadam malin, od kiedy Pepe przez cały dzień bolał brzuszek ( dzień wcześniej wypiłam koktail, a była to jedyna nowa rzecz, którą zjadłam ) mamaoptymistka, każda z nas czasami ma wrażenie, że pisze "sobie a muzom" , w czasach poczekalni miałyśmy dużo czasu i można było problemy rozłożyć na części pierwsze, teraz niestety mamy go mało, przynajmniej ja ![]() anula, boska ![]() ![]() pisze jedna reka, a druga trzymam smoczek Pepe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||||
Zadomowienie
|
witam
wszystkiego naj dla wszystkich dzieciaczków które dzisiaj mają pełne tygodnie, mój też dzisiaj świętuje 9 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() AgnieszkaM ale masz słodziaka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Matal u nas też dziś zły dzień tak więc doskonale Cię rozumiem ![]() Anula ale czaderska kiecka, dokąd ona sięga tak na żywo???
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
andziot No my właśnie też na Dadach 3 i jak na złość były 2, 4 i 5
![]()
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1768 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zadomowienie
|
No właśnie ewesko te kolory trochę się gryzą, koniec końców pewnie kupię jeszcze coś innego w sklepie stacjonarnym bo bez mierzenia się chyba nie zdecyduje.
Andziot Co do drgania bródki to u mnie podczas karmienia nie zauważyłam, ale jak np. go noszę do odbicia albo jak leży. Najczęściej jak noszę, wtedy delikatnie dotykam i przestaje drgać. Mąż też się tym trochę zaniepokoił, szczepienie za kilka dni wtedy o to zapytam.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-19 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.