Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 15:48   #1741
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

antropia dobrze że piszesz o tej herbatce bo dziś poważnie zastanawiałam się czy nie zacząć podawać.

Moja teściowa też mi sugerowała żebym dawała herbatkę, ubierała czapeczkę i mówiła o karmieniu co 3 h.
Powiedziała to spokojnie dodała że tak mieli wpajane przez cały czas że mleko to jedzenie a herbatka to picie itd. Mam super teściową i ona mi to powiedziała ale dodała że wiem najlepiej co robić itd. Jak dobrze że nic nie narzuca, gdyby mama albo teściowa wbrew mojej woli podała coś dziecku bardzo bym się wkurzyła.

Koleżanka jakiś czas temu mówiła że pediatra powiedział aby zamiast koperku dawać dzieciom rumianek bo koper działa bardzo mocno i tak jak mówisz te gazy odchodzą silnie i jest to niekomfortowe dla dziecka.
Stary 2011-07-19, 16:01   #1742
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Kilka pytań:
1) czy ciemieniucha może mieć zaczerwienienie bo F ma na główce.
nie wiem
2) czy podajecie witaminy regularnie, mi się czasem zapomni, czym to grozi???? podaje regularnie po kąpaniu podczas jedzenia codziennie...ale przyznam się, ze małż o tym pamięta i daje małemu
3) F ma krosteczki czerwone na dekolcie??? Co to może być???
pediatra powiedziała, że nic groźnego...to niby ten trądzik niemowlęcy...na wszelkie krostki polecam puder alantan....mi poleciła położna i w mig je zasusza... kosztuje coś ok 8 zł.

4) mam wrażenie że żółta łuska w okolicach brwi się nie zmniejsza??? czy to jest ciemieniucha???? tego tez nie wiem, bo jak na razie nie wiem co to ciemieniucha
5) posmarowałam główkę i brwi linomagiem zielonym i mam wrażenie że główka jest bardziej zaczerwieniona??? dlaczego??? myślałam że ma podobne działanie do oliwki. na sucha skore polecam krem oliatum...u nas zadziałał w mig
6) często Franiowi drży bródka??? dlaczego??? boje się patrzeć w google. Wiem ze to nie z zimna.
mojemu tez drży czasami....tez się zastanawiam dlaczego
.

mały już nie spi

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
antropia dobrze że piszesz o tej herbatce bo dziś poważnie zastanawiałam się czy nie zacząć podawać.

Moja teściowa też mi sugerowała żebym dawała herbatkę, ubierała czapeczkę i mówiła o karmieniu co 3 h.
Powiedziała to spokojnie dodała że tak mieli wpajane przez cały czas że mleko to jedzenie a herbatka to picie itd. Mam super teściową i ona mi to powiedziała ale dodała że wiem najlepiej co robić itd. Jak dobrze że nic nie narzuca, gdyby mama albo teściowa wbrew mojej woli podała coś dziecku bardzo bym się wkurzyła.

Koleżanka jakiś czas temu mówiła że pediatra powiedział aby zamiast koperku dawać dzieciom rumianek bo koper działa bardzo mocno i tak jak mówisz te gazy odchodzą silnie i jest to niekomfortowe dla dziecka.
zauważyłam, że po herbatce koperkowej mały częściej się pręży i popłakuje przy pierdach... myślałam, ze to przypadek, ale jak odstawiałam to był spokojniejszy....
robiłam tak chyba ze trzy razy i teraz jestem pewna, że to herbatka powoduje u niego taki skutek...
nie jem nic co mogło by spowodować u niego kolki, więc problem melismy tylko z tym czego nałyka się podczas jedzenia... ta herbatka dołożyłam mu tylko cierpienia

ale może na inne dzieci działa
Stary 2011-07-19, 16:31   #1743
mamaoptymistka
Zadomowienie

Czyli potwierdza się to co mówił ten pediatra. Więc jak już to rumianek. Dzięki.
Stary 2011-07-19, 16:34   #1744
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
moniqac teoretycznie po skończeniu 3 m-cy.

agus dla Olci
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Boże zatłukłabym żywcem Mój też tak śpi i dziecka nie słyszy, dlatego ja jak gdzieś idę, to męża z dzieckiem biorę ze sobą i musi jeździć z małym wózkiem wokół miejsca, w którym jestem

Ja mojemu Antosiowi na początku kupiłam wszystko z musteli, ale mu niestety nie służyło (dałam siostrze), a Antosiowi kupiłam właśnie wszystko z tej zielonej serii J&J, bo pamiętałam że na SR chwaliła położna i u nas się te kosmetyki sprawdzają. Nawet jak miał początki ciemieniuchy, to posmarowałam tym kremem i rano już było pięknie.

Kopie, kopie i wkurza się, jak się melodia nie włącza

bylismy u pediatry
ola bedzie dostyawac juz soczki na wyregulowanie kupek
na ciemieniucha olejuszka to co mamy
przed kapiela godzine wysmarowac, po kapieli wyczexsywac
na odparzenia na szyi i zgieciach kolan bepanten
a na te krostki io wysypka na buzi masc robiona
do odbioru jutro po 15
Stary 2011-07-19, 16:42   #1745
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli potwierdza się to co mówił ten pediatra. Więc jak już to rumianek. Dzięki.
Ja podaje malej rumianek od trzech dni bo wody wypija tylko dwa albo trzy lyczki a rumianek chetnie pije.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:44   #1746
Camomile
Zadomowienie

My juz po spacerku. Skroconym niestety, bo jak lunelo to sprintem bieglam do domu z wozkiem...
Mala ma drzemke wieczorna wlasnie, wymeczylam ja zabawa hehe.

Doczytuje Was wiec na szybko, bo musze wykorzystac to, ze spi i troche sie pouczyc...

Widze, ze piszecie o dopajaniu itp. U nas tez herbatka koperkowa i gripe water mialy efekt odwrotny od zamierzonego, szybko przestalam podawac. Za to jak bylo goraco podawalam wode w malych ilosciach (bo inaczej musialabym chodzic z UU na wierzchu chyba non stop)...

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Camomile u mnie troszke potrwa, ale wiem [mocno w to wierze] ze znowu sie poczuje dobrze ze soba tak jak Ty I bedziemy sexy mamy, a Cichopek sie bedzie mogla schowac
No dokladnie.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
A Ty Camomile dalej tylko UU.. moja je 7-8 razy i nie umiem mniej bo placze, a moze lepiej rzeczywiscie ja troche przetrzymac i wtedy ladniej zje i nie bedzie wycia...? jak ci zazdroszcze tej 7 godzinnej przerwy, moja miala 6 godzinne ale nagle zrobila sie 4-5 max! nie wiedziec czemu...
Tak, dalej UU. Podajemy jej mm po wieczornym karmieniu czasami ok. 30-40ml jak ma wilczy apetyt ale od 3 dni jakos nie bylo potrzeby...
Nie wiem, czy to dobry pomysl ja przetrzymywac... A da sie w ogole? Bo mojej Nadii przetrzymac mowy nie ma, karmie na zadanie w 100%, tylko ona sama tak ulozyla, ze 6x wychodzi...

Anulka, u nas tez wczorajsza noc byla tragiczna. Z licznymi pobudkami, nie na jedzenie ale na marudzenie... Nie wyspalismy sie w ogole, w sumie spalismy moze 4 godziny.
Oby dzisiaj bylo lepiej, u Ciebie tez!!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
"Łabędź i złodzieje" Elizabeth Kostovej
Az sobie wygooglowalam, moze byc ciekawe.

Wlasnie poszukuje ksiazek do zamowienia, jak rodzice beda nas odwiedzac to zaoferowali sie, ze mi moga przywiezc.
Tez jakims cudem mam czas na czytanie (i wlasnie odkrylam niedawno JS Foera, rewelacja polecam czytajacym)

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku!!!

Po jakim czasie Infacol zaczyna dzialac?
Czy jezeli podaje malej od wczoraj i nie pomaga to juz nie pomoze czy to zaczyna dziala dopiero po kilku dniavch?
Myslalam, ze ona ma zaparcia ale teraz juz wiem ze to kolki bo po wczorajszej kupie dalej sie prezyla i prezy caly czas a przy tym wrzask. Juz nawet noszenie na rekach nie pomaga.
Ja zwariuje chyba. Nikogo do pomocy i jeszcze kolki
Martynka, nie jest powiedziane, ze Infacol w ogole zadziala...
Taki urok kolek.
Mozesz tez wyprobowac dentinox, gripe water i Colief (tylko ten ostatni u nas sie troche sprawdzil plus czopki viburcol, sa na eBayu).

Cytat:
Nie ma to jak bujac noga, jesc zupe i pisac na wizazu
Zaczynam sie organizowac
Camomile zalatwiasz paszport dla Nadii? Ja juz zupelnie nie wiem jak to jest z tymi formalnosciami i z tym pierwszym paszportem
Haha, Paulizia, wyrabiasz sie.

Nie, jeszcze nie zalatwiam paszportu...
Do PL pewnie pojedziemy na poczatku przyszlego roku/moze koniec tego... Wy pewnie wczesniej??
Ale jak cos bede wiedziec dam ci znac.

Cytat:
Gabryśka wierzgała przy cycu strasznie ...
mam ochotę ryczeć !!!!!
zjadła jednego nie do końca i to po męczarniach i drugiego już nie idzie wcisnąć
o to jej loto ???????????????
U mnie to samo dzis bylo.
Nie wiem o co chodzi, ale u nas to chyba gazy.
Rece opadaja...

ps. W GAPie jest fajna wyprzedaz wiec kupilam sobie na poprawe humoru sukienke taka brazowa. Mam nadzieje, ze pogoda sie poprawi i bede ja mogla jeszcze zalozyc tego lata...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:49   #1747
Ważka
Raczkowanie

martynka 89 infakol powinien dzialac prawie od razu, u mnie sie nie sprawdzil-mala nie chciala go nawet polykac,polecam za to wode koperkowa Gripe Water(od 1-go miesiaca) ,dzieki niej zapomnialysmy o problemach brzuszkowych
Ważka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 17:23   #1748
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]
Gabryśka wierzgała przy cycu strasznie ...
mam ochotę ryczeć !!!!!
zjadła jednego nie do końca i to po męczarniach i drugiego już nie idzie wcisnąć
o to jej loto ???????????????
Moze jej sie nie podoba Twoj nowy stanik?

Antropia zbieram szczene z podlogi... masakra... Twoja mama az za bardzo sie wtraca do wychowania Piotrusia! Ja rozumiem, ze jest babcia ale to co opisalas to przekracza wszystkie granice. To nie ona jest matka i musi to zrozumiec. Gdyby moja mama sie tak zachowala to urwalabym z nia kontakt do momentu az zrozumie jaka jest prawdziwa rola babci...
Sily zycze

Camomile sukienka jest super!!!! W chlodniejsze dni tez sie nada z legginsami i jakas kurteczka

Bylismy na spacerku. Zaszlam do Tesco i kupilam sobie wage mechaniczna za grosze... nowka sztuka. Zadowolona, ze mam wage w domu i.... pokazala mi 10 kilo wiecej i teraz mi sie plakac chce, bo nie wiem czy waga w sklepie [w ktorym sie waze i place za to 50p ] jest zepsuta i faktycznie waze 10 kilo czy ta tania jest jakas dziwna ja chyba tego nie zniose jak sie okaze, ze waze 0 kilo wiecej niz myslalam

Edytowane przez Paulizia
Czas edycji: 2011-07-19 o 17:24
Paulizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:30   #1749
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Czy jest jakas mama, ktora albo przegapila skok swojego dziecka albo przeszedl lagodnie? Ja albo wlasnie przegapilam skok, ktory wypadal na 5 tydzien albo go w ogole nie bylo
Ja sie zaliczam do mam ktore nie zauwazyly skoku.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
OLENKA DZISIAJ KONCZY 3 MIESIACE
Wszystkiego najlepszego dla Olenki, ale ten czas leci.

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Co do spotkania, tak jak kiedyś mówiłam, ja z chęcią odwiedzę Warszawę . Nie mam jakoś bardzo daleko, a przy okazji zrobię zakupy, więc Warszawianki szykujcie się Już dziś mogę powiedzieć, że na pewno będzie to niedziela, koniec sierpnia lub wrzesień. A i nie obiecuję niestety, że Gabrysia będzie ze mną ... Chciałabym, ale TŻ się pewnie nie zgodzi zabierać ją na taką wyprawę (a ja nie mam prawka) i zostawimy małą pod opieką babci ..
Nawet jak sie nie uda Gabi zabrac ze sobą to i tak dawaj znac, ze wybierasz sie do Wawy, poznasz nasze maluchy no i nas

Widze ze tylko na mojego jakos ten wczorajszy spacer bardzo nie podzialal, w nocy tradycyjnie co 2 godzinki pobudka, ale to pewnie dlatego ze zamiast ogladac drzewka to wiekszosc czasu kimal
A co do spotkanka w Czestochowie, czy Lodzi to ja chetna, do Wrocka juz mniej, ale nie mowie ze nie.

Dzis bylismy na szczepieniu, Igor troszke poplakal, ale ogolnie byl dzielny (i ja tez), dostalismy skierowanie do neurologa bo cos głowka nam na prawo ucieka i troszke sie wygina na tą strone, mam nadzieje ze to nic strasznego.
No i moje dziecko bardzo ladnie tyje, wazy juz troszke ponad 5300.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:49   #1750
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka pytań:
1) czy ciemieniucha może mieć zaczerwienienie bo F ma na główce.
2) czy podajecie witaminy regularnie, mi się czasem zapomni, czym to grozi????
3) F ma krosteczki czerwone na dekolcie??? Co to może być???
4) mam wrażenie że żółta łuska w okolicach brwi się nie zmniejsza??? czy to jest ciemieniucha????
5) posmarowałam główkę i brwi linomagiem zielonym i mam wrażenie że główka jest bardziej zaczerwieniona??? dlaczego??? myślałam że ma podobne działanie do oliwki.
6) często Franiowi drży bródka??? dlaczego??? boje się patrzeć w google. Wiem ze to nie z zimna.
1. tak
2. nie, niczym nie grozi, niektórzy w ogóle nie podają i dzieci żyją, wit. K podaje się aby uniknąć krwawienia, wit D żeby kości dobrze się rozwijały
3. może potówki, może trądzik ... trudno powiedzieć
4. może być ciemieniucha, ciężko powiedzieć jak się nie widzi
5. linomag to nie oliwka, a czemu bardziej czerwone - nie wiem
6. Gabrysi drży bródka jak je cyca, to normalne

antropia ja pije zaparzony koperek z Herbapolu i mam wrażenie że Gabulek lepiej pryka

ułomnych ludzi jedzących trawę ????? dobry tekst

agus mam nadzieję, że Oleńce pomogą te specyfiki

Camomile gratuluję zakupów na pewno pogoda dopiesze i będziesz śmigać w nowej kiecuszce !

Paulizia mój staniczek jest piękny no i karmiłam ją dziś w starym jeszcze, bo nowy wisi wyprany i się suszy w sumie to chciałabym, żeby to tylko stanik był, bo bym wypieprz... do kosza i by było gicior już a tak musimy się obie męczyć

różnica 10kg w wadze ???????? to dziwne, któraś musi być zepsuta !!!! mam nadzieję, że to ta z tesco

zytus za dzielność dla mamusi i Igorka, główką się nie przejmuj, sporo dzieciaczków u nas ma troszkę asymetrii

dziewczynki śpią,
Gabrysia spała na spacerze całe 10min, więc była padnięta,
wieczorne karmienie było przyjemnością -- jadła spokojniutko (i kto mi to wytłumaczy ???? ) i wyssała wszystko, mogłam przystawiać do UU ile chciałam i ładnie łapała i jadła ...

zaraz idę sobie zjeść malinki z jogurtem greckim
cały dzień za mną chodzą

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 18:57   #1751
anula_81
Zakorzenienie

Ja na chwilke

U nas z rana mega cyrki i placze przy jedzeniu, ale potem spala i jak sie obudzila zjadla ladnie, potem pojechalismy do miasta i w sumie juz tam zjedlismy obiad z TZtem, kupilam sobie zaaaa...ta sukienke na wesele, w ktorym bede swiadkowac!!! jestem happy! mala byla grzeczna , zjadla a potem troche marudzila, ale odbilo sie i ulalo i zasnela znowu obudzila sie z usmiechem w domku, zjadla rzucajac sie troche i placzac wiec dalam dodatkowo drugiego UU i zjadla 5 minut i moze z 25 ml z butli tylko wiec mniemam, ze glodna nie jest, teraz jeszcze piszczy na macie, ale to juz ostatnie podrygi ostrygi bo spiaca juz

odpisze wam kochane jak juz polozymy mala spac, bo slysze ryk z salonu, TZ nie ogarnia

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:02   #1752
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na chwilke

U nas z rana mega cyrki i placze przy jedzeniu, ale potem spala i jak sie obudzila zjadla ladnie, potem pojechalismy do miasta i w sumie juz tam zjedlismy obiad z TZtem, kupilam sobie zaaaa...ta sukienke na wesele, w ktorym bede swiadkowac!!! jestem happy! mala byla grzeczna , zjadla a potem troche marudzila, ale odbilo sie i ulalo i zasnela znowu obudzila sie z usmiechem w domku, zjadla rzucajac sie troche i placzac wiec dalam dodatkowo drugiego UU i zjadla 5 minut i moze z 25 ml z butli tylko wiec mniemam, ze glodna nie jest, teraz jeszcze piszczy na macie, ale to juz ostatnie podrygi ostrygi bo spiaca juz

odpisze wam kochane jak juz polozymy mala spac, bo slysze ryk z salonu, TZ nie ogarnia
Pokaż kieckę
Fajnie, że z Zosią lepiej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:09   #1753
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Odnośnie facetów i ich niesłyszenia w trakcie spania, to zdaje się, że na naszym wątku dokonałyśmy odkrycia na skalę światową! To jest problem masowy i zdaje się uwarunkowany genetycznie. Jakaś mutacja w kodzie DNA! Mój TŻ nie słyszy dzwoniącego telefonu, nie słyszy budzika, który dudni tak, że ja wstaję na baczność po pierwszym sygnale
To chyba mój jest wyjątkiem, czasami mnie budził jak Bartusiowi się ulewało w nocy ja nie słyszałam on tak, każde stękanie jęczenie mężul też słyszał.
Cytat:

Ile wasze dzieci jedza w dzien? Ile i co ile?

]
120ml co 3 godziny mm choć czasami i mniej.

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Teraz kilka pytań:
1. Czy wasze dzieci też tak namiętnie ssają piąstki, bo moja zaczęła w sumie od soboty?
Tak piąstki ssą oboje nawet po karmieniu, mlaskają przy tym głośno :P

Witam się z Wami bo dziś mnie jeszcze tu nie było
Duchota okropna, trochę popadało, ale nic nie dało.

Byłam dziś w Orsay i kupiłam dwie pary jeansów po 60zł para, kupiłam na oko i są idealne, jeszcze nigdy nie kupiłam jeansów tak dopasowanych a zwłaszcza że nie muszę skracać Chyba ten sklep zostanie moim ulubionym od spodni jeansowych :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:09   #1754
mamaoptymistka
Zadomowienie

Camomile sukienka fajna i praktyczna bardzo bo z wycięciem na karmienie
Andziot dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, swoją drogą zawsze można na Ciebie liczyć mam wrażenie że jako jedna z niewielu osób zauważasz mnie na forum
Anula 81 koniecznie pokaż kieckę

Spodziewałam się że mój kochany syneczek dam mi dziś wieczorem popalić a on ślicznie zasnął bez żadnych płaczów i nerwów. I jadł grzecznie i nie wierzgał przy tym.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:13
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:24   #1755
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
To chyba mój jest wyjątkiem, czasami mnie budził jak Bartusiowi się ulewało w nocy ja nie słyszałam on tak, każde stękanie jęczenie mężul też słyszał.
120ml co 3 godziny mm choć czasami i mniej.

Witam się z Wami bo dziś mnie jeszcze tu nie było
Duchota okropna, trochę popadało, ale nic nie dało.

Byłam dziś w Orsay i kupiłam dwie pary jeansów po 60zł para, kupiłam na oko i są idealne, jeszcze nigdy nie kupiłam jeansów tak dopasowanych a zwłaszcza że nie muszę skracać Chyba ten sklep zostanie moim ulubionym od spodni jeansowych :P
Zazdraszczam nowych spodni
Też chcę, do tego za taką cenę...

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Camomile sukienka fajna i praktyczna bardzo bo z wycięciem na karmienie
Andziot dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, swoją drogą zawsze można na Ciebie liczyć mam wrażenie że jako jedna z niewielu osób zauważasz mnie na forum
Anula 81 koniecznie pokaż kieckę

Spodziewałam się że mój kochany syneczek dam mi dziś wieczorem popalić a on ślicznie zasnął bez żadnych płaczów i nerwów. I jadł grzecznie i nie wierzgał przy tym.
Ja Cię zauważam
Tylko zwykle piszę dużym palcem prawej nogi, więc często nie odpisuję każdemu, komu bym chciała. Przydałoby się jakieś urządzenie, do którego bym mówiła, a ono przetwarzałoby moje słowa na formę pisemną
I znów marudo-stękanie. Ręce mi odpadną, kręgosłup będzie się wlókł po ziemi, a nogi odmówią posłuszeństwa
Zły dzień dziś

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:31   #1756
anula_81
Zakorzenienie

matall , mamo optymistko http://thechiccode.com/index.php?mai..._image&pID=638
oto moja kiecunia, boska co??
mamooptymistko ja zauwazam i nawet zamierzam odpisac jak poloze Zosie bo teraz pisze lewa reka bo mi przy smoku przysypia

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:32   #1757
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Ja Cię zauważam
Tylko zwykle piszę dużym palcem prawej nogi, więc często nie odpisuję każdemu, komu bym chciała.(
, zdolniacha z Ciebie

anula 81 sukienka boska, tylko wyobraziłam sobie od razu jaka jesteś szczupła skoro ją ubierzesz i zazdrosna jestem, bo ja czuję się i wyglądam jak kloszard

Ja myślę nad taką :
http://moda.allegro.pl/sukienka-poma...713962395.html
i ta też mi się widzi
http://moda.allegro.pl/hm-rozowo-pom...718775531.html
do tego szpile na platformach i wysoki obcas coś takiego : http://moda.allegro.pl/hit-high-14cm...703860908.html żeby te moje krąglutkie nogi wysmuklić

Mam jedną sukienkę którą kupiłam w 4 m-cu ciąży wtedy się dopięłam a teraz nie

Czas edycji: 2011-07-19 o 19:37
Stary 2011-07-19, 19:34   #1758
matallewar
Zakorzenienie

Sorry, tym razem źle oceniłam. Był powód. Pielucha puściła i wszystko zasikane.

Kupiłam Huggiesy, bo w Biednejbronce nie było Dady 3. Jestem tak rozczarowana nimi, że zamierzam wywalić. Więc jeśli któraś chce Huggies premium paczka 58 pieluch (jedna wykorzystana), to oddam za darmo.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-19, 19:34   #1759
eweska
Moderatoreska

Cytat:
mamooptymistko ja zauwazam i nawet zamierzam odpisac jak poloze Zosie bo teraz pisze lewa reka bo mi przy smoku przysypia
Extra

My jedziemy na pieluchach jak na razie 2 i 3 Dady, ale jak Bartuś wykończy 2 to przejdziemy już na 3 bo Wiktor już od 2 tygodni na 3 jedzie bo 2 go już cisnęły.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:35   #1760
matallewar
Zakorzenienie

anula Śliczna

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-19, 19:43   #1761
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
to mlaskanie jest fajne
czasem to mnie właśnie budzi w nocy,
bo Gabi nie ryczy od razu na jedzonko tylko najwpierw sobie piąstki ciućka

za zakupy, ja to nigdy nie kupuje bez przymierzenia

Cytat:
wyczerpujące to one nie były, ale starałam się jak umiałam

a co do tego drżenia - to Frankowi tez przy karmieniu drży czy tak sobie sama też ???

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
świetna
kurcze ubrałabym się porządnie gdzieś na jakąś impreze
co by się kobietą poczuć troszkę, a nie tylko jadłodajnią

5.08 mamy parapetówę u znajomych, tylko komu ja sprzedam moje księżniczki ????
ktoś chętny ????

Cytat:
Ja myślę nad taką :
i ta też mi się widzi
do tego szpile na platformach i wysoki obcas coś takiego : http://moda.allegro.pl/hit-high-14cm...703860908.html żeby te moje krąglutkie nogi wysmuklić
ta pierwsza ładniejsza
tylko mi by brzuch wystawał

Cytat:
Kupiłam Huggiesy, bo w Biednejbronce nie było Dady 3. Jestem tak rozczarowana nimi, że zamierzam wywalić. Więc jeśli któraś chce Huggies premium paczka 58 pieluch (jedna wykorzystana), to oddam za darmo.
też nie lubię huggisów
my już na dadach 3 jedziemy, druga paczka już

pożeram malinki
pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyycha

Stary 2011-07-19, 19:43   #1762
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Pepe od 12.15 spał w sumie ok. 40 minut A teraz, mimo, że zmęczony nadal walczy w łóżeczku, na szczęście nie płacze.

andziot, nie jadam malin, od kiedy Pepe przez cały dzień bolał brzuszek ( dzień wcześniej wypiłam koktail, a była to jedyna nowa rzecz, którą zjadłam )

mamaoptymistka, każda z nas czasami ma wrażenie, że pisze "sobie a muzom" , w czasach poczekalni miałyśmy dużo czasu i można było problemy rozłożyć na części pierwsze, teraz niestety mamy go mało, przynajmniej ja

anula, boska
pisze jedna reka, a druga trzymam smoczek Pepe
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:50   #1763
zosiaaa
Zadomowienie

witam

wszystkiego naj dla wszystkich dzieciaczków które dzisiaj mają pełne tygodnie, mój też dzisiaj świętuje 9 tydzień

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Ufff, wyprostowalam wloski (jakos trzeba wygladac), zamowilam zakupy zywnosciowe online na jutro i doczytuje was pijac pokrzywowa herbatke (moje ostatnie uzaleznienie).
próbowałam kiedyś polubić tą herbatkę ale niestety nie udało się tak więc brawa dla Ciebie mi ona zalatywała małymi kurczakami

AgnieszkaM ale masz słodziaka

Cytat:
Hej
Dzisiaj TZ wstawal ze mna do malej i stwierdzil ze ma nowy szacunek dla mojej pracy przy dziecku! no!

mój ostatnio podobnie mi powiedział jak cały dzień siedział w domu a to był dzień z serii marudnych, ale niestety mam wrażenie że faceci dość szybko zapominają o takich rzeczach

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość

Byłam dziś w coccodrilo - ale obkupiłam Kasię, a Wojtusiowi kupiłam cudny dresik za pieniądze które dostał od moich koleżanek z pracy.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------
są może jakieś przeceny??

Cytat:
Nie ma to jak bujac noga, jesc zupe i pisac na wizazu
Zaczynam sie organizowac

Paulizia masz jeszcze jedną nogę nie wykorzystaną

Matal u nas też dziś zły dzień tak więc doskonale Cię rozumiem

Anula ale czaderska kiecka, dokąd ona sięga tak na żywo???

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:53   #1764
matallewar
Zakorzenienie

andziot No my właśnie też na Dadach 3 i jak na złość były 2, 4 i 5

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-19, 19:54   #1765
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
andziot, nie jadam malin, od kiedy Pepe przez cały dzień bolał brzuszek ( dzień wcześniej wypiłam koktail, a była to jedyna nowa rzecz, którą zjadłam )
ja już jadłam wcześniej i nic się nie działo

za szybkie uśnięcie Piotrusia ( i dłuuugi sen )

Stary 2011-07-19, 19:55   #1766
eweska
Moderatoreska

Cytat:
, zdolniacha z Ciebie

anula 81 sukienka boska, tylko wyobraziłam sobie od razu jaka jesteś szczupła skoro ją ubierzesz i zazdrosna jestem, bo ja czuję się i wyglądam jak kloszard

Ja myślę nad taką :
i ta też mi się widzi

Pierwsza ładniejsza, druga ma fajny fason, ale połaczenie kolorystyczne mi się nie podoba.
Stary 2011-07-19, 19:58   #1767
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
, zdolniacha z Ciebie

Ja myślę nad taką :
i ta też mi się widzi

mi też bardziej podoba się pierwsza

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:05   #1768
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
, Ja myślę nad taką :
i ta też mi się widzi

Druga modna wśród celebrytów Widziałam w niej Magdę Mołek i Patrycję Kazadi.

Cytat:
ja już jadłam wcześniej i nic się nie działo

za szybkie uśnięcie Piotrusia ( i dłuuugi sen )
Śpi Zobaczymy, czy dzisiaj znowu pobije rekord ( ja i tak nie mogę pozwolić sobie na tak długie spanie, bo mi cyce ekspolodują ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:08   #1769
mamaoptymistka
Zadomowienie

No właśnie ewesko te kolory trochę się gryzą, koniec końców pewnie kupię jeszcze coś innego w sklepie stacjonarnym bo bez mierzenia się chyba nie zdecyduje.
Andziot Co do drgania bródki to u mnie podczas karmienia nie zauważyłam, ale jak np. go noszę do odbicia albo jak leży. Najczęściej jak noszę, wtedy delikatnie dotykam i przestaje drgać. Mąż też się tym trochę zaniepokoił, szczepienie za kilka dni wtedy o to zapytam.

Czas edycji: 2011-07-19 o 20:10
Stary 2011-07-19, 20:08   #1770
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Ja myślę nad taką :
i ta też mi się widzi

Hmm, a ja chyba jestem inna bo mi ta druga sie podoba.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości