Czerwcowe Panny Młode - część III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 13:18   #2941
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część III

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

ja dowod mam do odbioru jakos pod konie lipca
ale za to jeszcze nie złozyłam wniosku o prawko, ile jest na to czasu?

Do prawka potrzebny jest z tego co pamiętam dowód, więc ze spokojem jak odbierzesz dowód idź wymień prawko ]
Jeśli masz auto na siebie to musisz też wymienić dowód rejestracyjny
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:21   #2942
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Do prawka potrzebny jest z tego co pamiętam dowód, więc ze spokojem jak odbierzesz dowód idź wymień prawko ]
Jeśli masz auto na siebie to musisz też wymienić dowód rejestracyjny
a to spoko, bo jakos mi niespieszno dac te 84 zł
autka swojego nie mam

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:23   #2943
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
a to spoko, bo jakos mi niespieszno dac te 84 zł
autka swojego nie mam

A właśnie się zaczęłam zastanawiać, czy płaciłam za wymianę prawka czy wymianę dowodu, czy tez jednego i drugiego, bo pamiętam, że musiałam w starostwie też jakąś opłatę uiścić
Taka zmiana nazwiska to droga sprawa
Stary 2011-07-19, 13:28   #2944
hania207
Zakorzenienie

za prawko sie płaci, a za dowody już nie, ale chyba dopiero od tego roku, tak mi sie coś kojarzy..

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:36   #2945
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
za prawko sie płaci, a za dowody już nie, ale chyba dopiero od tego roku, tak mi sie coś kojarzy..

Powiem szczerze, że nie pamiętam Cosik napewno płaciłam, ale za co- zabij mnie, ale nie powiem Wiem tylko, że zmiana nazwiska mnie sporo kosztowała
Jeszcze tylko ten paszport nieszczęsny muszę odebrać, ale jak pomyślę o tych kolejkach to mnie strzela We wrześniu jednak planujemy wakacje więc trzeba się zmobilizować. Myśleliśmy o wyjeździe do Egiptu, ale tam we wrześniu niby mają być wybory prezydenckie więc mogą być niezłe zamieszki
Stary 2011-07-19, 15:52   #2946
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dziewczynki- a jak z dowodami i wymianą stoicie? Bo ja dzisiaj dopiero wniosek złożyłam Dziwnie mi było składać nowy podpis
Ja złożyłam wniosek o dowód 4 lipca więc za jakieś 2 tygodnie powinnam już go mieć. No i potem mi jeszcze prawo jazdy zostanie, bank itp.

Ja jak składałam wniosek o dowód to się z rozpędu zaczęłam podpisywać starym nazwiskiem Na szczęście nie był to ten ostateczny papier wysyłany tam gdzie robią dowody więc pan w urzędzie powiedział żebym to przerobiła na nowe nazwisko. W sumie pierwszą literę musiałam przekombinować bo po niej się już zorientowałam co robię Pan mnie pochwalił że ładnie mi wyszła przeróbka
Stary 2011-07-19, 19:07   #2947
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Ja złożyłam wniosek o dowód 4 lipca więc za jakieś 2 tygodnie powinnam już go mieć. No i potem mi jeszcze prawo jazdy zostanie, bank itp.

Ja jak składałam wniosek o dowód to się z rozpędu zaczęłam podpisywać starym nazwiskiem Na szczęście nie był to ten ostateczny papier wysyłany tam gdzie robią dowody więc pan w urzędzie powiedział żebym to przerobiła na nowe nazwisko. W sumie pierwszą literę musiałam przekombinować bo po niej się już zorientowałam co robię Pan mnie pochwalił że ładnie mi wyszła przeróbka

ja tak miałam ale jak odbierałam dokumenty z USC dobrze ze babeczka czujnym okiem patrzyła co piszę bo już zamierzałam się do ,,S'' a tu ,,Ł'' powinno być... ostatnio też umawiałam się do fryzjerki, dzwonie i mówię ,,witam, moje nazwisko S....'' nawet się nie zorientowałam i potem dziwiłam się ze fryzjerka spodziewała się mamy a nie mnie ehh trochę to potrwa aż się przyzwyczaję.

Dziewczynki ja już chcę płytę z wesela!!!! a tu ta sesja trzymajcie kciuki żeby w czwartek jednak było ładnie plisss
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:26   #2948
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki- a jak z dowodami i wymianą stoicie? Bo ja dzisiaj dopiero wniosek złożyłam Dziwnie mi było składać nowy podpis
A ja czekam na dowód, teoretycznie ma być na początek sierpnia ale babka mówiła, że po dwóch tygodniach może już być do odbioru a pasuje mi mieć wcześniej bo 30 lipca będę świadkować na ślubie. Mamy już album ze zdjęciami od fotografa i prezentację dvd ze zdjęć. Bardzo jestem zadowolona ze zdjęć, mogłabym przeglądać ten album i przeglądać i bardzo dużo mamy tych zdjęć, łącznie z takimi miniaturkowymi zdjęciami, które mamy w albumie mamy ponad 400 zdjęć także mam co oglądać
88wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:27   #2949
amandi84
Zadomowienie

A mi fotograf zrobił niespodziankę i nakręcił kilka filmików Dziś mi wysłał płytkę Jeden z makijażu, z 4 na sali jak tańczyliśmy, fajna niespodzianka

A ja jeszcze się nei zabrałam za wymianę dokumentów, szczerze mówiąc chcę poczekać z 2 miesiące, bo będę zmieniała adres zameldowania. Mam nadzieję, że nic mi za to nie grozi ;/
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:27   #2950
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
ja tak miałam ale jak odbierałam dokumenty z USC dobrze ze babeczka czujnym okiem patrzyła co piszę bo już zamierzałam się do ,,S'' a tu ,,Ł'' powinno być... ostatnio też umawiałam się do fryzjerki, dzwonie i mówię ,,witam, moje nazwisko S....'' nawet się nie zorientowałam i potem dziwiłam się ze fryzjerka spodziewała się mamy a nie mnie ehh trochę to potrwa aż się przyzwyczaję.

Dziewczynki ja już chcę płytę z wesela!!!! a tu ta sesja trzymajcie kciuki żeby w czwartek jednak było ładnie plisss
Ja będę trzymała Ale prognozy nie są optymistyczne.
Zazdroszczę zdjęć i filmików.

Też bym już chciała mieć zdjęcia ale dopiero za 3 tygodnie będą .

Czy Wy wiecie że ja się cały czas meczę z robieniem tego mojego prawka? Normalnie już mi się chce. Nie jestem tępa ale wybitnie jakoś nie mogę tego ogarnąć . Jednak widzę, że trzeba to było na studiach ogarnąć ;(. Za dużo tej teorii, mi się swoją drogą nie za bardzo chce, a jeszcze jak każdy pyta "i jak tam" to jeszcze gorzej mi się nie chce.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:27   #2951
Aniusia1984
Rozeznanie

Wreszcie udało mi się zrzucić zdjęcia na kompa!!!
Wrzucam "kilka" Nie mogłam się zdecydować.. Mam nadzieję, że Was nie zanudzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 011.jpg (28,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 105.jpg (36,9 KB, 202 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 136.jpg (48,9 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 183.jpg (42,4 KB, 173 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 226.jpg (41,4 KB, 168 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 230.jpg (36,2 KB, 186 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 240.jpg (35,1 KB, 167 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 252.jpg (50,4 KB, 166 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 362.jpg (47,8 KB, 193 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 418.jpg (52,7 KB, 198 załadowań)
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:29   #2952
Aniusia1984
Rozeznanie

...i jeszcze kilka z pleneru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 570.jpg (35,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 005.jpg (84,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 018.jpg (54,6 KB, 185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 022.jpg (71,6 KB, 160 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 027.jpg (39,0 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 039.jpg (71,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 046.jpg (43,2 KB, 162 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 048.jpg (51,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 066.jpg (58,2 KB, 165 załadowań)
Stary 2011-07-19, 20:34   #2953
Karo89
Zakorzenienie

Aniusia super zdjęcia, prezentowaliście się idealnie

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 21:09   #2954
amandi84
Zadomowienie

Bardzo ładnie i z klasą
Podoba mi się
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 22:04   #2955
cynowa
Raczkowanie

Ja wyrabiałam dokumenty jeszcze w czerwcu, po podróży poślubnej okaząło się, że nie mam prawka, zgubiłam je gdzieś, nawet niewiem kiedy i gdzie i jak długo jeździłam bez.
Przy okazji wymieniłam dowód i się przemeldowałam.
Wymiana prawka kosztuje 84zł i czeka się około tygodnia (można sprawdzać czy jest na stronie internetowej), a wymiana dowodu kosztuje 0zł(byłam w szoku), teoretycznie miają chyba miesiąc, dostałam kartkę z datą 24.07 do odebrania, a jak prawko po tygodniu odbierałam to dowód już też na mnie czekał.
Sprawa przemeldowania w moim przypadku wynosiła także 0zł ?( to samo miasto, inne miasto chyba 17zł)
Dowodu rejestracyjnego jeszcze nie wymieniłam (pani mówiła 84lub 87zł nie pamiętam), ale mama też jest współwłaścicielem więc jedne dane są prawdziwe, jeżeli jest także kwestia zmiany miasta to dochodzi koszt tablic ponad 100zł.
Załatwiłam dzisiaj urząd skarbowy (30 dni od daty wydania dowodu trzeba wypełnić NIP 3)
W pracy też wszystko pozałatwiałam
Został nam bank, puki co mój TŻ przelewa kase na moje konto i ja nią rządzę, trzeba Tża zrobić jako współwłaściciela i moje dane zmienić.
NFZ (na śląsku mamy kartę chipową do lekarza, więc musiałabym ją wymienić, ale nawet niewiem jakie są koszty.
Dowód rejestracyjny,paszport i uczelnię musiałabym załatwić, z tym paszportem to niewiem co będę robić, zawsze mogę podróżować na starym nazwisku

A jeśli chodzi o zdjęcia, to do dowodu lewe ucho musi być odsłonięte, miałam zdjęcie z przykrytym i musiałam zrobić specjalnie
Stary 2011-07-20, 08:19   #2956
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do fryzjera umawiam się cały czas na panieńskie nazwisko Fryzjerki same o to prosiły, bo stwierdziły, że nie zapamiętają nowego nazwiska, a tak lepiej jest im mnie skojarzyć
U mnie na czwartek niestety zapowiadają deszcze Ale może tylko w Wielkopolsce ma być brzydko, trzymam kciuki żeby sesja się udała

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze się nei zabrałam za wymianę dokumentów, szczerze mówiąc chcę poczekać z 2 miesiące, bo będę zmieniała adres zameldowania. Mam nadzieję, że nic mi za to nie grozi ;/
Na wymianę dokumentów są trzy miesiące od daty ślubu. Jeśli będziesz je wymieniać we wrześniu, to ze spokojem zmieścisz się w czasie Bez sensu, żebyś teraz wymieniała dowód, skoro niedługo zmieniasz miejsce zameldowania Zawsze możesz zadzwonić do urzędu i podpytać, co i jak

Cytat:

Czy Wy wiecie że ja się cały czas meczę z robieniem tego mojego prawka? Normalnie już mi się chce. Nie jestem tępa ale wybitnie jakoś nie mogę tego ogarnąć . Jednak widzę, że trzeba to było na studiach ogarnąć ;(. Za dużo tej teorii, mi się swoją drogą nie za bardzo chce, a jeszcze jak każdy pyta "i jak tam" to jeszcze gorzej mi się nie chce.

Ja robienie prawka też niemiło wspominam Wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, a już jeśli mi się uda, to napewno nie będę jeździć. Prawko zrobić mi się udało, ale nie jeździłam Dopiero z moim wtedy jeszcze narzeczonym zasiadłam i on na spokojnie mi wszystko jeszcze raz tłumaczył Załapałam takiego bakcyla, że hoho Teraz bez auta sobie życia nie wyobrażam
Może jeśli macie samochód poproś męża żeby zabrał Cię na jakiś parking i troszkę z Tobą pojeździł. Zobaczysz, znacznie szybciej się łapie wszystko, jak tłumaczy ktoś, kogo się kocha

Cytat:
Napisane przez Aniusia1984 Pokaż wiadomość
Wreszcie udało mi się zrzucić zdjęcia na kompa!!!
Wrzucam "kilka" Nie mogłam się zdecydować.. Mam nadzieję, że Was nie zanudzę
Kochania, przepiękne zdjęcia A Wy wyglądaliście bajkowo
Stary 2011-07-20, 08:20   #2957
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynowa Pokaż wiadomość
Ja wyrabiałam dokumenty jeszcze w czerwcu, po podróży poślubnej okaząło się, że nie mam prawka, zgubiłam je gdzieś, nawet niewiem kiedy i gdzie i jak długo jeździłam bez.
Przy okazji wymieniłam dowód i się przemeldowałam.
Wymiana prawka kosztuje 84zł i czeka się około tygodnia (można sprawdzać czy jest na stronie internetowej), a wymiana dowodu kosztuje 0zł(byłam w szoku), teoretycznie miają chyba miesiąc, dostałam kartkę z datą 24.07 do odebrania, a jak prawko po tygodniu odbierałam to dowód już też na mnie czekał.
Sprawa przemeldowania w moim przypadku wynosiła także 0zł ?( to samo miasto, inne miasto chyba 17zł)
Dowodu rejestracyjnego jeszcze nie wymieniłam (pani mówiła 84lub 87zł nie pamiętam), ale mama też jest współwłaścicielem więc jedne dane są prawdziwe, jeżeli jest także kwestia zmiany miasta to dochodzi koszt tablic ponad 100zł.
Załatwiłam dzisiaj urząd skarbowy (30 dni od daty wydania dowodu trzeba wypełnić NIP 3)
W pracy też wszystko pozałatwiałam
Został nam bank, puki co mój TŻ przelewa kase na moje konto i ja nią rządzę, trzeba Tża zrobić jako współwłaściciela i moje dane zmienić.
NFZ (na śląsku mamy kartę chipową do lekarza, więc musiałabym ją wymienić, ale nawet niewiem jakie są koszty.
Dowód rejestracyjny,paszport i uczelnię musiałabym załatwić, z tym paszportem to niewiem co będę robić, zawsze mogę podróżować na starym nazwisku

A jeśli chodzi o zdjęcia, to do dowodu lewe ucho musi być odsłonięte, miałam zdjęcie z przykrytym i musiałam zrobić specjalnie
Z NIP'em to chyba zależy od USC, bo mi kobietka dokumenty do skarbówki kazała uzupełnić od razu, kiedy odbierałam dowód i to urząd zawiadamiał skarbówkę, ja nigdzie nie musiałam latać Dostałam ze skarbówki tylko pismo odnośnie potwierdzenia konta bankowego
Jeśli chodzi o paszport, to jak wylatywaliśmy rok temu na wakacje, to babeczka powiedziała, że nie przeszło by posiadanie dowodu na inne nazwisko i paszportu na inne. Ale teraz z podróżami problemu nie ma, bo większość granic jest otwarta i wystarczy tylko dowód Pamiętać o paszporcie trzeba kiedy się chce lecieć do krajów arabskich I napewno do Chorwacji
Co do zdjęcia, to powiem Ci, że jestem w szoku!!! Ja jak swoje wyrabiałam, to powiedziałam na co je potrzebuję i kobietka sama mnie ustawiła Na prawko dałam to samo zdjęcie co na dowód i problemów mi nikt nie robił
Jedynie teraz z paszportem był problem, bo dwa lata temu wyrabiałam nowy paszport, teraz po zmianie nazwiska znowu musiałam wyrobić nowy. Znalazłam te stare zdjęcia, a że na paszport są potrzebne takie beznadziejne, to wzięłam te stare sprzed dwóch lat i je chciałam mieć w nowym paszporcie. Niestety kobietka w urzędzie powiedziała mi, że zdjęcie paszportowe ważne jest 9 miesięcy, a że stary paszport miałam dwa lata, to zdjęcie uległo przeterminowaniu Musiałam szybko lecieć zrobić nowe foto, na szczęście przyjęli mnie bez kolejki
Stary 2011-07-20, 08:47   #2958
ancys_krakow
Zadomowienie

Dotarłam dziewczynki do was! Powrót do pracy po prawie miesięcznej przerwie bywa okropny Podsyłam kilka amatorskich zdjęć jakie mamy na razie

+ link do zapowiedzi naszej sesji ślubnej http://kosecki.pl/blog/?p=278#addcomment

Co do zmiany dokumentów przemeldowania i innych rzeczy jeszcze nic nie załatwiłam

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:56   #2959
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Dotarłam dziewczynki do was! Powrót do pracy po prawie miesięcznej przerwie bywa okropny Podsyłam kilka amatorskich zdjęć jakie mamy na razie

+ link do zapowiedzi naszej sesji ślubnej http://kosecki.pl/blog/?p=278#addcomment

Co do zmiany dokumentów przemeldowania i innych rzeczy jeszcze nic nie załatwiłam

Hej Anula
W końcu jesteś Jak tam po podróży poślubnej? Pewnie nieźle opaleni wróciliście
Zdjęcia boskie, ślicznie wyglądaliście
Stary 2011-07-20, 09:10   #2960
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:

Ania byłaś piękną panną młodą!!!
A zdjęcia zapowiadają się BARDZO ciekawie!!!
Stary 2011-07-20, 11:32   #2961
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:

Ślicznie wyglądaliście Ale popatrzcie jak fryzura i makijaż zmienia człowieka, na ślubnych zdjęciach wyglądasz tak poważniej, doroślej a na plenerze tak bardziej dziewczęco i młodziej
Stary 2011-07-20, 11:48   #2962
cynowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Co do zdjęcia, to powiem Ci, że jestem w szoku!!! Ja jak swoje wyrabiałam, to powiedziałam na co je potrzebuję i kobietka sama mnie ustawiła Na prawko dałam to samo zdjęcie co na dowód i problemów mi nikt nie robił
Jedynie teraz z paszportem był problem, bo dwa lata temu wyrabiałam nowy paszport, teraz po zmianie nazwiska znowu musiałam wyrobić nowy. Znalazłam te stare zdjęcia, a że na paszport są potrzebne takie beznadziejne, to wzięłam te stare sprzed dwóch lat i je chciałam mieć w nowym paszporcie. Niestety kobietka w urzędzie powiedziała mi, że zdjęcie paszportowe ważne jest 9 miesięcy, a że stary paszport miałam dwa lata, to zdjęcie uległo przeterminowaniu Musiałam szybko lecieć zrobić nowe foto, na szczęście przyjęli mnie bez kolejki
Ja miałam zdjęcia robione do dyplomu, stąd bez ucha, myślałam, że podejdą ale nie podeszły, dlatego musiałam nowe robić.
A co do różnicy nazwiska na dowodzie/paszporcie. Przecież jak jedziesz np do turcji to tylko bierzesz paszport, nikt go nie porównuje z dowodem. A jak jedziesz do grecji to też wystarczy ci tylko paszport albo dowód.
Więc ja problemu nie widzę, bardziej bym widziała problem w ubezpieczeniu, bo jeśli w BP zgłosisz stare nazwisko, cała polisa pójdzie na stare nazwisko, a jak się coś stanie to co?
Jaka jest opłata za paszport?pewnie też się zdecyduje wymienić, żeby jechać spokojnie na wakacje w przyszłym roku.
Stary 2011-07-20, 11:51   #2963
mezaga
Zakorzenienie

Po zmianie nazwiska chyba wymiana paszportu jest za darmo - ale tego pewna nie jestem. Natomiast przy zgubieniu to coś koło 600zł.

A jednak się coś płaci:
Opłata za wymianę paszportu, który utracił ważność wynosi 140 zł. Jednak gdy wymiana następuje w wyniku:
  1. Konieczności sprostowania błędnie wpisanego do paszportu nazwiska, imienia (imion), daty i miejsca urodzenia, płci, lub numeru PESEL
  2. Zmiany nazwiska lub imienia (imion)
  3. Zmiany wyglądu osoby posiadającej paszport, mogącej utrudnić ustalenie jej tożsamości
  4. Braku w dotychczas posiadanym paszporcie miejsca na umieszczenie w nim wiz lub stempli poświadczających przekroczenie granicy
    - opłatę obniża się w ten sposób, że odejmuje się jedną dziesiątą lub jedną piątą część opłaty za każdy pełny rok pozostający do upływu ważności starego paszportu – w zależności od tego na jaki okres został wydany (o terminach na jakie może zostać wydany paszport czytaj więcej w artykule

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2011-07-20 o 11:53
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:18   #2964
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam zdjęcia robione do dyplomu, stąd bez ucha, myślałam, że podejdą ale nie podeszły, dlatego musiałam nowe robić.
A co do różnicy nazwiska na dowodzie/paszporcie. Przecież jak jedziesz np do turcji to tylko bierzesz paszport, nikt go nie porównuje z dowodem. A jak jedziesz do grecji to też wystarczy ci tylko paszport albo dowód.
Więc ja problemu nie widzę, bardziej bym widziała problem w ubezpieczeniu, bo jeśli w BP zgłosisz stare nazwisko, cała polisa pójdzie na stare nazwisko, a jak się coś stanie to co?
Jaka jest opłata za paszport?pewnie też się zdecyduje wymienić, żeby jechać spokojnie na wakacje w przyszłym roku.

Aaaa, myślałam, że poszłaś zrobić fotkę i złą Ci zrobili
Jeśli chodzi o nazwisko w dowodzie i w paszporcie to chyba raczej chodzi o to, że wycieczkę rezerwujesz okazując dowód. Mając w nim mężowskie nazwisko, wycieczkę masz zarezerwowaną na to nazwisko. Jeśli się nie zdążyło wymienić paszportu, to w paszporcie figuruje zupełnie inne nazwisko, co może się stać problemem. Nam w biurze od razu powiedzieli, że paszport i dowód powinny być na jedno nazwisko. Ja z tym problemu nie miałam, bo dokumenty wymieniałam dopiero we wrześniu, po wakacjach
Co do opłaty, to płaciłam 140 zł Być może jest jakiś czas po ślubie na złożenie wniosku na paszport i wtedy wydanie nowego paszportu jest bezpłatne. Ja składałam dopiero niedawno wniosek, rok po ślubie i opłatę uiścić musiałam
Stary 2011-07-20, 13:25   #2965
cynowa
Raczkowanie

Ja mam dwa nazwiska, a i tak cały czas się przedstawiam panieńskim, jakoś się nie umiem przyzwyczaić wogóle to mojego drugiego członu.

Wczasy zamawiałam przez internet, wpisywało się dane w formularzu, więc nikt w dowód nie patrzył. Według mnie ważne, żeby na bilecie było to samo nazwisko co na paszporcie
Stary 2011-07-20, 13:33   #2966
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dwa nazwiska, a i tak cały czas się przedstawiam panieńskim, jakoś się nie umiem przyzwyczaić wogóle to mojego drugiego członu.

Wczasy zamawiałam przez internet, wpisywało się dane w formularzu, więc nikt w dowód nie patrzył. Według mnie ważne, żeby na bilecie było to samo nazwisko co na paszporcie

Ja też się długo nie mogłam przestawić na mężowskie nazwisko, dopiero od kilku miesięcy się nim zupełnie swobodnie posługuję
My zamawialiśmy w biurze i wymagane było pokazanie dowodów Dlatego od razu nas babeczka uprzedziła, że paszport nie mogę mieć na inne nazwisko. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Rodos, więc paszport i tak na nic się nie przydał No chyba, że byśmy się wybrali na wycieczkę do Turcji
Stary 2011-07-20, 19:13   #2967
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Kobieto...gdzie Ty byłaś tyle czasu?! Miło Cię znowu widzieć Co słychać?

Powiem tak- ja się przyzwyczaiłam do Ciebie w wersji dziewczęcej i jak patrze na zdjęcia ze ślubu to jakoś dziwnie. No dużoooo poważniej wyglądasz i jakiś inny odcień włosów niż zwykle ale ten śliczny uśmiech nadal jest i kiecka się super prezentuje.kla ski:
Czekam na dalszy ciąg zdjęć

Aniusia1984- masz śliczne zdjęcia z pleneru, a na tych ze ślubu jest tyle emocji. No i urocza wiązanka

Super dziewczyny, że piszecie o tych dokumentach . Ja ostatnio to taka sierota jestem, że dobrze poczytać. Jak szłam ten wniosek zanieść do zmiany dowodu to poszłam z dwoma zdjęciami...dyplomowymi.. które mają większy format. Czekam pół godziny, już mam do okienka podejść i patrzę, że one się nie mieszczą w tym okienku na wniosku

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 20:22   #2968
monik_85
Raczkowanie

Ancys_krakow ślicznie wyglądaliście! a zdjęcia z sesji zapowiadają się naprawdę interesująco... już się nie mogę doczekać aż pokażesz nam więcej.

Aniusia1984 świetne zdjęcia!!!!

Gratuluje Wam obu dziewczyny zazdroszczę że macie już zrobioną sesję i możecie cieszyć się fotkami. faktycznie nadają na jutro nieciekawą pogodę więc perspektywa mojego pleneru przesuwa się w bliżej nieokreśloną przyszłość

aaa z dobrych rzeczy to muszę się pochwalić że dostałam pracę!!! nie jest to co prawda w moim zawodzie ale daleko nie odskoczyłam bo zaczepiłam się w biurze fundacji pomagającej dzieciom na początek mam umowę na kilka miesięcy ale dobre i to koniec siedzenia w domku
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 23:28   #2969
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:
aaa z dobrych rzeczy to muszę się pochwalić że dostałam pracę!!! nie jest to co prawda w moim zawodzie ale daleko nie odskoczyłam bo zaczepiłam się w biurze fundacji pomagającej dzieciom na początek mam umowę na kilka miesięcy ale dobre i to koniec siedzenia w domku
gratuluję. Ja niestety nadal szukam pracy i mam już dość tych wszystkich rozmów o pracę, składania cv i tym podobnych rzeczy przez które trzeba przechodzić
Stary 2011-07-21, 08:07   #2970
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Super wiadomość Gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości