Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 22:21   #1471
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
nie strasz! od taty uciekniesz a od przekwitającego męża???

idę się myc i spac. Jutro muszę rano tylko spakowac młodego (bo dzis juz mi sie oczywiscie nie chce) i mam zamiar spac do 12:brzy dal: Oczywiscie z 10-oma przerwami na wc
Weź, bo ja furiatka, to biedny jego los przy mnie w takich sytuacjach poza tym po tylu latach już przeważnie nie ma takiej więzi więc nic dziwnego że wiele babek wałkiem dobija

Ancia, my się zdecydowaliśmy w 75% na roana.
Śmieszne to , bo w sumie tak go krytykowałam a teraz sama go biorę ale z tż stwierdziliśmy że jego minus to waga- a w sumie możemy się zgrywać jakoś i on będzie wnosił , wielkość stelaża, ale to jakoś upchamy.
Najwazniejszym atutem niewątpliwie jest to że dziecku będzie wygodnie.

Sprzedawca GR_AN

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 22:26   #1472
lausanne
Wtajemniczenie

Cotka ile mamuś i ile dzieci - ktore przeciez rozne są - tyle szkól. To i połozne maja rozne doswiadczenia i opinie.
Myslę ze nic maluchom nie zaszkodzi o ile będziemy robiły wszystko z głową, uwaznie obserwowaly nasze dzieciaczki i reagowaly szybko na ich potrzeby - ani mycie codzienne ani mycie rzadziej, ani psikanie pępuszka ani spirytus ani czekanie aż sam się zagoi, ani stosowanie roznych technik przewijania itd. W koncu będziemy ich mamami i kazda zrobi dla swojego dziecka to co wlasnie dla niego najlepsze

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Weź, bo ja furiatka, to biedny jego los przy mnie w takich sytuacjach poza tym po tylu latach już przeważnie nie ma takiej więzi więc nic dziwnego że wiele babek wałkiem dobija
ej no weź, mało to optymistyczne dobrze ze nie mam wałka bo tez jestem furiat. Ale mojego małza uwielbiam i podziwiam i kocham tak samo od 8 lat, moze mi nie minie, oby Wyobrazasz sobie ze to wygasa i siedzisz z "obcym" czlowiekiem pod jednym dachem? i ze swiadomoscią ze walek jest pod ręką?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 22:27   #1473
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka ile mamuś i ile dzieci - ktore przeciez rozne są - tyle szkól. To i połozne maja rozne doswiadczenia i opinie.
Myslę ze nic maluchom nie zaszkodzi o ile będziemy robiły wszystko z głową, uwaznie obserwowaly nasze dzieciaczki i reagowaly szybko na ich potrzeby - ani mycie codzienne ani mycie rzadziej, ani psikanie pępuszka ani spirytus ani czekanie aż sam się zagoi, ani stosowanie roznych technik przewijania itd. W koncu będziemy ich mamami i kazda zrobi dla swojego dziecka to co wlasnie dla niego najlepsze
Tak, to oczywiste, sama nie wątpię, ze zmodyfikuję trochę przekazane mi rady i dopasuję do siebie i maluszka, ale wydaje mi się, że szkoły rodzenia powinny jednak przekazywać podobne rzeczy a nie zupełnie odmienne. Mi w sumie na logikę z myciem się zgadza... ale wiadomo to już decyzja każdej z nas. Jedynie możemy się natchnąć czymś

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 22:30   #1474
anciaahk
kosmitka

Cotka, no mnie samą zniechęciłaś do roana . Muszę dokładnie obejrzeć te hamulce i już nie pamiętam co tam jeszcze krytykowałaś, ale obejrzę tak czy inaczej.

Lausanne - masz rację, ale niedoświadczone mamusie chcą mieć jakieś wytyczne. Gdy one się wykluczają, to ciężko zdecydować co i jak robić .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 22:31   #1475
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

ej no weź, mało to optymistyczne dobrze ze nie mam wałka bo tez jestem furiat. Ale mojego małza uwielbiam i podziwiam i kocham tak samo od 8 lat, moze mi nie minie, oby Wyobrazasz sobie ze to wygasa i siedzisz z "obcym" czlowiekiem pod jednym dachem? i ze swiadomoscią ze walek jest pod ręką?
Hahaha, moja mama tak ma. Tyle, ze wałka nie użyła a coś czuję że ją nie raz korcił .

U mnie narazie ok 4 lata, ale też mam nadzieję że nasze aktualne stosunki i miłość przetrwa Bo my to jeszcze czasami- mam wrażenie na etapie licealnym haha.

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 22:32   #1476
lausanne
Wtajemniczenie

rany idę się myć bo późno. Wczoraj sobie odpuściłam, dzis lepiej juz tego nie robic. Dla dobra wszystkich
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 22:32   #1477
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Wyobrazasz sobie ze to wygasa i siedzisz z "obcym" czlowiekiem pod jednym dachem? i ze swiadomoscią ze walek jest pod ręką?
Biedny ten wałek byłby wtedy .

Ale chyba tak jak piszesz - też będę kąpać codziennie. Moja siostra wiem, że kąpała co 2 dzień.

Stary 2011-07-19, 22:32   #1478
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cotka, no mnie samą zniechęciłaś do roana . Muszę dokładnie obejrzeć te hamulce i już nie pamiętam co tam jeszcze krytykowałaś, ale obejrzę tak czy inaczej.

Lausanne - masz rację, ale niedoświadczone mamusie chcą mieć jakieś wytyczne. Gdy one się wykluczają, to ciężko zdecydować co i jak robić .
Wiem, straszna jestem. A teraz u mnie gdzie nie popatrzę to ktoś z roanem
Wybacz mi Ancia haha co prawda nie kłamałam, ale może niepotrzebnie aż tak dokładnie się mu przyglądałam

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 22:35   #1479
anciaahk
kosmitka

U nas same no name. I jedno Jedo widziałam. Czasem jakiś x-lander wyskoczy.
Dzisiaj mąż widział, jak kobietka pod naszą górkę i zarąbiście nierównym chodniku pchała wózek, jak była wygięta i ewidentnie się mordowała. Sam przyznał rację co do wagi.

Stary 2011-07-19, 22:37   #1480
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
U nas same no name. I jedno Jedo widziałam. Czasem jakiś x-lander wyskoczy.
Dzisiaj mąż widział, jak kobietka pod naszą górkę i zarąbiście nierównym chodniku pchała wózek, jak była wygięta i ewidentnie się mordowała. Sam przyznał rację co do wagi.
I co wy zrobicie. Skoro musicie brać taki z dobrą amortyzacją a one już same w sobie cięższe?

ja widziałam z tż ten model mutsy to oboje patrzyliśmy przerażeni jak ta gondolka się wykrzywiała

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 22:51   #1481
anciaahk
kosmitka

Ten 4rider mutsy ma nawet niezłe opinie, lepsze od transportera. Jak się wyginał - na czym??
Nie wiem, co zrobimy. Znalazłam jeden lekki i dobrze amortyzowany, na dużych kołach ale piankowych. Jednak boli cena, bo jest o 1000 zł droższy od smarta emmaljungi.

Stary 2011-07-19, 22:55   #1482
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ten 4rider mutsy ma nawet niezłe opinie, lepsze od transportera. Jak się wyginał - na czym??
Nie wiem, co zrobimy. Znalazłam jeden lekki i dobrze amortyzowany, na dużych kołach ale piankowych. Jednak boli cena, bo jest o 1000 zł droższy od smarta emmaljungi.
ten dół był taki przechylony, dziwie to wyglądało. Jakby ta jedna rama to mało dla niego

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 22:56   #1483
anciaahk
kosmitka

Z tego co czytam, to ten roan ma na naszym wątku najlepsze wzięcie?

Stary 2011-07-19, 22:58   #1484
MalgosiaM8
Zakorzenienie

dziewczęta co myślicie o foteliku samochodowym o takich parametrach
"skórzana tapicerka, regulowany zagłówek, system wpinania do wózka, stan idealny "
Używany, ale mam okazje kupić go za 200zł, warto ? Czy skóra nie będzie odparzać ? Przyznam się ze się zakochałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC4301.jpg (53,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC4302.jpg (48,1 KB, 24 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 23:00   #1485
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co czytam, to ten roan ma na naszym wątku najlepsze wzięcie?
A nawet nie wiedziałam. Widziałam że gosia brała bo widziałam na picassie, ale nie wiem kto jeszcze

Wymianka.
Stary 2011-07-19, 23:02   #1486
aa2
Zakorzenienie

ja własnei dlatego do mutsy nie błam przekonana jak widze wózki i jak te gondokle si etrzenasa to jakos tak dziwnie niestabilny mi sie wydaje, ze spacerówka wygląda fajnie al ez gondola jakby wisiała ledwo co hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 23:02   #1487
19natka88
Zakorzenienie

Ależ mam zgagę Do tego mały wepchnął tyłek w mój żołądek i nie ma zamiaru się ruszyć
Co do tego, ze nasze dzieci się "trzęsą" to skoro tyle nas jest to nie ma się co martwić

Aiszka22 może to kolka? Miałam coś podobnego, przez 4 dni okropny ból pod żebrami i niemożność normalnego nabrania oddechu Jeśli lekarze nic nie znaleźli to może to to

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ja wczoraj prasowałam tak..
deska obniżona do maximum.. a ja obok na krześle siedziałam. dałam radę na jeden raz poprawsować białe ciuszki

Też już spróbowałam Nie najgorzej, ale stanowczo wolę na stojąco

3majcie mnie,bo zwariuje ...z moją mamą... dzisiaj leci do australii do brata.. w sumie nigdzie poza jednorazowym wypadem do rzymu nie leciała... ja dzwonie,denerwuje się ,próbuje jej pomóc..a ona biega po wrocławkim lotnisku i pyta dookoła a mnie olewa w słuchawce..a przecież bym jej powiedziała gdzie ma iść i co dalej jeszcze ostatnio zostawiliśmy jej fajny,dobry tel komórkowy...żeby miała,bo jej stary się psuje... to zamiast go wziąść to wzięła stary... i się mi drże do słuchawki,że mnie nie słyszy.. litości
mam nadzieję,że jakoś doleci do monachium a potem do singapuru i nie zgubi bagażu po drodze... dalej będzie już z kimś leciała.. chyba nie usnę dziś z nerwów...
Mamuśka sobie poradzi

madzialena-lublin teraz wynik idealny A poprzednio podawałaś wynik po 2h?

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
U nas dają, więc ten problem mi odpada, ale myślę, że ramiączka nie przeszkadzają

U mnie nie wiem czy dają

To ja się jeszcze pochwalę, że z Leośkiem zaczęliśmy dziś 32 t.c.

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Kto tu zapodal racuchy? Nie wytrzymalam i z braku drozdzy zrobilam sobie wlasnie placki z jablkami i normanie niebo w gebie
Chyba Lausanne

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
To ja I dalej się obserwuję
I jak wyniki?

Cotka
odnośnie koszul to widziałam właśnie takie fajne koszule z odpinanymi ramiączkami i chyba na taką zapoluję

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 23:19   #1488
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
dziewczęta co myślicie o foteliku samochodowym o takich parametrach
"skórzana tapicerka, regulowany zagłówek, system wpinania do wózka, stan idealny "
Używany, ale mam okazje kupić go za 200zł, warto ? Czy skóra nie będzie odparzać ? Przyznam się ze się zakochałam
To emmaljunga first class. Mamy na wątku wózkowym nie są z niego zadowolone, chociaż jest faktycznie piękny.
Piszą, że dziecku jest niewygodnie jak urośnie, coś tam z ustawieniem wokół głowy, ale nie wiem co.
W testach zderzeniowych jest wysoko (czyli dobrze).
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A nawet nie wiedziałam. Widziałam że gosia brała bo widziałam na picassie, ale nie wiem kto jeszcze
Małgosia1983, Acelinka i chyba jeszcze ktoś.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Aha Małgosia, on nowy kosztuje 658 zł, więc cena faktycznie dobra. A doczytałam co mamy o nim piszą - że otwiera się klapka i mało w nim miejsca. Że jak dziecko starsze, to siedzi w nim nienaturalnie, bo wygięcie na główkę jest słabe. I że ciężko opasać pasami.
Ale cena okazyjna .

Stary 2011-07-19, 23:30   #1489
stokrotka_
Zadomowienie

przyszłam powiedzieć dobranoc... mąż wrócił z pracy i mnie odciągnął od kompa

co do wózków..to nie mam pojęcia o żadnym.. my tu kupiliśmy ale to jakaś tutejsza firma chyba,bo w pl na allegro patrzyłam nie ma żadnego.. i candy w sumie nie jest bardzo ciężki.tak z 13 kg, stabiny, a gondolę ma dość dużą i spacerówka też taka głębsza..
a czy się sprawdzi...czas pokaże

a fotelik maxi cosi... jakoś dużo dobrego o nich słyszałam.. i do wózka ten właśnie mamy..

mama się odezwała do siostry przed samym odlotem.. już tam zrobiła wywiad na lotnisku i dokoptowała się do jakiejś pary co do Singapuru lecą.. więc mogę iść spać spokojnie nie zaginie w akcji W Monachium,ani tam

dobra spadamy... buziaki i do jutra

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 06:43   #1490
anciaahk
kosmitka

Nie śpię od 5 rano, masakra. Podobno po urodzeniu wraca normalne spanie, tylko wtedy dzidzia nie pozwala .
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja własnei dlatego do mutsy nie błam przekonana jak widze wózki i jak te gondokle si etrzenasa to jakos tak dziwnie niestabilny mi sie wydaje, ze spacerówka wygląda fajnie al ez gondola jakby wisiała ledwo co hehe
Ja testowałam ten wózek w sklepie, to w sumie nie miałam takiego wrażenia. W mieście nie widziałam. Podobno przez tą pojedynczą ramę są problemy z amortyzacją.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ależ mam zgagę Do tego mały wepchnął tyłek w mój żołądek i nie ma zamiaru się ruszyć
Co do tego, ze nasze dzieci się "trzęsą" to skoro tyle nas jest to nie ma się co martwić
Natko też mnie dopada zgaga, aż dziwne że dopiero teraz . Ale dzidzia się nie trzęsie. Chyba że chodzi o czkawkę??

Stokrotko - widzisz jaką masz zaradną mamę, da sobie radę!
Foteliki maxi cosi to jedne z lepszych, lepsze są chyba tylko romera- ale to w zależności od roku testów i wersji. My zdecydujemy się na maxi cosi. Zastanawiam się nad kolorkiem dla chłopaka - może brąz??

I dzień dobry!!

Stary 2011-07-20, 08:23   #1491
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
To emmaljunga first class. Mamy na wątku wózkowym nie są z niego zadowolone, chociaż jest faktycznie piękny.
Piszą, że dziecku jest niewygodnie jak urośnie, coś tam z ustawieniem wokół głowy, ale nie wiem co.
W testach zderzeniowych jest wysoko (czyli dobrze).

Aha Małgosia, on nowy kosztuje 658 zł, więc cena faktycznie dobra. A doczytałam co mamy o nim piszą - że otwiera się klapka i mało w nim miejsca. Że jak dziecko starsze, to siedzi w nim nienaturalnie, bo wygięcie na główkę jest słabe. I że ciężko opasać pasami.
Ale cena okazyjna .
nie zła jesteś hehe ja nie umiem tak szukać
dzięki za znalezienie opini, ale chyba i tak go wezmę
wózek też chyba znalazłam hehe a miał być na samym końcu

ale miałam skurcz w łydce z rana maż już wyszedł do pracy, a ja ani się zgiąć żeby wymasować, aż się spociłam cała tak walczyłam żeby rozmasować ... eh a magnez biorę cały czas

25.08.2011

Stary 2011-07-20, 08:35   #1492
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

rany, nic sie nie wyspałam dzisiaj, takie grzmoty odchodziły w nocy ze ne dało rady. Moj biedny TZ nie mógł wstac do pracy....

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Rozmawialam z Ł o L4 wlasnie i powiedzial ze powinnam juz wczesnej pojsc, wiec postanowilam ze od sierpnia ide na L4 i mam juz wszystko gdzies, bede sie lenic i wysypiac popoludniami skoro noca nie moge i odpoczne chwilke
no Lulka najwyższy czas odpodczniesz troche to na pewno ze skurczami się poprawi

Cytat:
U nas mówili, że mocno nie można moczyć, ale jak się trochę zamoczy to nic wielkiego.
Pępka się niczym nie pielęgnuje.

I mąż zdał egzamin, sam musiał wykąpać lalę .

Co u Was mówili jeszcze?????
u nas tak samo mówiła, co do kąpania codziennie to dwie położne były i jedna mówiła, ze jak nie ma upału to co drugi dzien można takiego malucha kąpać, druga, ze codziennie bo to tez dla dziecka taki rytual się z tego robi.

Cytat:
Nie śpię od 5 rano, masakra. Podobno po urodzeniu wraca normalne spanie, tylko wtedy dzidzia nie pozwala .
u nas dzis od 24 do 5 rano była burza, momentami tak strasnie grzmiało i byłyskało, ze az sie bałam mała się nawet obudziła, chyba się wystraszyła tych huków

Cytat:

my jesteśmy zdecydowani na Maxi Cosi z isofixem.

jaki, jaki?

ale miałam skurcz w łydce z rana maż już wyszedł do pracy, a ja ani się zgiąć żeby wymasować, aż się spociłam cała tak walczyłam żeby rozmasować ... eh a magnez biorę cały czas
moze powinnaś dołożyc potas? moj gin mówi, ze sam magnez przy duzych skurczach to za mało. Zapytaj swojego.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:42   #1493
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moze powinnaś dołożyc potas? moj gin mówi, ze sam magnez przy duzych skurczach to za mało. Zapytaj swojego.
dziś mam wizytę, będzie długa coś czuje
do tego ramię mnie tak boli jak pisze nawet na klawiaturze to odczuwam ból
do tego ten świąd, wlazłam wczoraj do wanny z ciepłą wodą , to aż szczypało, całe dzieciństwo miałam świąd i zdrapane nogi , przeszło mi dopiero w okresie dojrzewania a teraz jakby wróciło wszystko

Koniec marudzenia, trzeba się ogarnąć

25.08.2011

Stary 2011-07-20, 08:50   #1494
danika
Zakorzenienie

Cytat:
dziś mam wizytę, będzie długa coś czuje
do tego ramię mnie tak boli jak pisze nawet na klawiaturze to odczuwam ból
do tego ten świąd, wlazłam wczoraj do wanny z ciepłą wodą , to aż szczypało, całe dzieciństwo miałam świąd i zdrapane nogi , przeszło mi dopiero w okresie dojrzewania a teraz jakby wróciło wszystko

Koniec marudzenia, trzeba się ogarnąć
ja też idę do gina strasznie jestem ciekawa czy jego waga tez pokaże, ze przytyłam poł kilo no i mamy miec dzis pierwsze ktg
Stary 2011-07-20, 09:05   #1495
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja też idę do gina strasznie jestem ciekawa czy jego waga tez pokaże, ze przytyłam poł kilo no i mamy miec dzis pierwsze ktg
mam tak samo dokładnie! też przytyłam pół kilo ale jak wejdę dopiero koło 22-23 do niego to po całym dniu może pokazać wiecej

a masz wrażenie że wizualnie przytyłaś więcej, ja widze siebie ostatnio jako wielką boję ,a przez 3 tyg przytyłam pół kilo

25.08.2011

Stary 2011-07-20, 09:09   #1496
danika
Zakorzenienie

Cytat:
mam tak samo dokładnie! też przytyłam pół kilo ale jak wejdę dopiero koło 22-23 do niego to po całym dniu może pokazać wiecej

a masz wrażenie że wizualnie przytyłaś więcej, ja widze siebie ostatnio jako wielką boję ,a przez 3 tyg przytyłam pół kilo
własnie wprost przeciwnie - ja to pół kilo zdołałam przytyć przez 2 miesiące a wczesniej 2 kilo schudłam. I to schudnięcie widzę, bo mi portki z tyłka lecą
a tobie pewnie brzuszek urósł dużo i dlatego wydaje ci się, że dużo przytyłaś - mnie też własnie taką piłeczkę brzuchową wywaliło
Stary 2011-07-20, 09:16   #1497
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Małgosia sama zastanawiałam się nad tym fotelikiem, dlatego trafiłam na opinie o nim - mial być w komplecie do wózka emmaljunga. A teraz raczej bierzemy maxi cosi cabrio fix.
Pochwal się wózeczkiem .
Cytat:
u nas tak samo mówiła, co do kąpania codziennie to dwie położne były i jedna mówiła, ze jak nie ma upału to co drugi dzien można takiego malucha kąpać, druga, ze codziennie bo to tez dla dziecka taki rytual się z tego robi.
Trzeba to chyba będzie faktycznie dopasować do dziecka, bo jak inaczej .

Danika, Małgosia - trzymam kciuki za wasze wizyty!!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cotka - nie znalazłam tego sprzedawcy, chyba ma inną nazwę ?

Zastanawiałam się, czy Wam to opisać, ale chyba opiszę. Wczoraj musialam podjechac z mężem po auto na taką zabitą dechami wieś. On załatwial sprawę, ja wysiadlam z samochodu i bawiłam się z psiakami, których akurat tam sporo było. Przy domku stała stara kobieta i widząc jak się bawię - zawolała mnie. Powiedziała, że będąc w ciąży muszę uważać na zwierzęta, koty i psy, by z nimi się nie bawić, bo .... - uwaga - dziecko może urodzić się całe w sierści!!!! myślałam, że padnę. Opisała mi drobiazgowo taki przypadek w jej rodzinie, gdy dziecko urodziło się całe w sierści, nawet twarz miało jak pysk jakiegoś zwierzęcia i wszyscy się z tego dziecka śmieli .
XXI wiek, Unia Europejska, bez komentarza.

Stary 2011-07-20, 09:27   #1498
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
własnie wprost przeciwnie - ja to pół kilo zdołałam przytyć przez 2 miesiące a wczesniej 2 kilo schudłam. I to schudnięcie widzę, bo mi portki z tyłka lecą
a tobie pewnie brzuszek urósł dużo i dlatego wydaje ci się, że dużo przytyłaś - mnie też własnie taką piłeczkę brzuchową wywaliło
wow to ty nie zła jesteś schudnąć w zaawansowanej ciąży
a ile w sumie na plusie masz ? ja mam 12,5 na teraz, ale jak pójdę do gina wieczorem to mi pokaże 13 pierwszy raz w życiu nie boję sie swojej wagi powiedzieć

Cytat:
Małgosia sama zastanawiałam się nad tym fotelikiem, dlatego trafiłam na opinie o nim - mial być w komplecie do wózka emmaljunga. A teraz raczej bierzemy maxi cosi cabrio fix.
Pochwal się wózeczkiem .
Danika, Małgosia - trzymam kciuki za wasze wizyty!!
Fotelik chce ten , mężowi pokazałam, a mąż powiedział że to co mi się podoba i jemu się podoba, dałam mu do wyboru jeszczse dwa wózki, wybrał jeden, pochwalę się jak pomacam ale bedzie albo zielony albo niebieski

nie dziękuję za wizytę, dziś raczej nie dam rady zrelacjonować , pewnie póżno wróce, ale jutro jak najbardziej

25.08.2011

Stary 2011-07-20, 09:30   #1499
anciaahk
kosmitka

Te foteliki emmaljungi są piękne i mi się bardzo podobają, nie mialam okazji pomacać na żywo, więc nie wiem, jak to z tymi opiniami, czy słuszne . Na pewno cena jest baaardzo okazyjna!
Małgosia - a co ja mam powiedziec, jak przytyłam 2x tyle co Ty.

Stary 2011-07-20, 09:37   #1500
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Te foteliki emmaljungi są piękne i mi się bardzo podobają, nie mialam okazji pomacać na żywo, więc nie wiem, jak to z tymi opiniami, czy słuszne . Na pewno cena jest baaardzo okazyjna!
Małgosia - a co ja mam powiedziec, jak przytyłam 2x tyle co Ty.
ale po Tobie tego nie widać i piszę Ci to tak serio, jesteś wysoka, a ja przy swoich 160cm wygladam jak "bojka" i taką mam ksywkę teraz toczę się haha
Zdałam sobie sprawę że nie mam zdjęcia jakiegoś ładnego jak wyglądam w ciązy, musze męża poprosić

a zrobiłam wam zdjęcie wypychania , zaraz zgram i wstawię

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości