|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Placuszki cukiniowe pycha, daj jednego ![]()
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Tarasia cudne zdjecia!! nie poznalam Nilci na nich. ale sie zmienila. Panna sie z niej zrobila
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kate jak juz wplaciliscie zadatek, to moze jednak jedzcie? ![]() postanowilismy, ze zrobimy "objazdowke" po atrakcjach regionu, w koncu jak w piosence: "swietokrzyskie jakie cudne" ![]() w niedziele bylismy zobaczyc europejskie centrum bajki w pacanowie, rzut beretem od nas. wyszlala sie troche, a na seans nie wchodzilismy. poczekamy az bedzie starsza. a w ten weekend otwieraja labirynt z kukurydzy w kurozwekach ![]() Maria nie boj sie odsmokowania,moze pojdzie gladko ![]() ![]() ![]() i jak placuszki? ja jutro znow robie, mamy cukinie od tescia z dzialki. hehe to chyba o moim spaślaku- wazy 10,5 kg ;]
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-07-19 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Moja nie wiele wiecej bo 11
![]()
#3514 |
Rozeznanie
|
![]()
Albo o moim, bo waży 10kg
![]() Aniulka co z tego, że moja robi sisi na kibelek, skoro za 2-5 min robi też na podłogę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Tarasia ślicznie wyglądacie ![]() Pietrusia a jakie zastrzyki macie? JA 2 tyg temu miałam taką samą okcję i wiem przez co przechodzisz tym gorzej dla nas, że Lena miała zapalenie oskrzeli m-c wcześniej i też zastrzyki ![]() ![]() Dziś miałam na szczepienie jechac, ale przełożyłam wizytę bo zastrzyki skończyły się równo 2 tyg temu ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Asioczka ja też nie mam planów wakacyjnych - Ty sobie pozwiedzaj w świętokrzyskim fajne rzeczy i zdaj relację to może i ja się wybiorę, w końcu podkarpackie i świętokrzyskie to rzut beretem w porównaniu z odległością, jaka dzieli nas z polskim morzem ![]() Maria witam w klubie ścieraczy sików ![]() Katekatee to może pojedziecie do Zakopca, ale na krócej, tak, żeby zaliczka nie przepadła, a jak pogoda nie dopisze to wrócicie? Zresztą jak pogoda nie dopisze to na gorące źródła możecie wpaśc, albo na baseny do Zakopca ![]() Zebra współczuję dzisiejszych wypadków... Lena dziś o mało nie spadła mi z krzesła głową w dół i ściana po drodze, w ostatniej chwili ją złapałam, aż mi się słabo zrobiło... Konspi pytasz o te gorące źródełka na Słowacji - Barwinek to dawne przejście graniczne, najbliższe dla mnie i Pietrusi, nie nazwa ośrodka wypoczynkowego. A basenów termalnych na Słowacji jest multum, a Tatralandia to najdroższa zdaje się, ale też ciekawe bajery w sumie tam mają ![]() ![]() Dziś rano szwagier mój, a wuj Lenki, pyta się Lenki czy ma błyszczące gumki (gumki ostatnio hitem u niej), jak się dowiedział, że nie powiedział Leni, że jej kupi. Wraca z pracy a Lena biegnie o niego i mówi: gumki, gumki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() Normalnie jestem tylko na etapie podczytywania ![]() Oli zrobiła się córcią mamusi i jak tylko coś idzie nie tak,uderzy się itd leci do mamy.Bawi się z babcią,tatusiem -i woła mama-hmm Ciągle chce się przytulać a od 3 dni jakaś nie w humorze jest nie wiem co sie dzieje ![]() Ja jestem połamana -czasem nie mam siły już nawet umyć podłogi.Może jak będzie teraz chłodniej zostaniemy w domu to się zresetuję,albo wręcz przeciwnie jak Oli humorki nie przejdą. A tak to i mi też jakoś humor nie dopisuje ![]()
#3516 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze dwa zostały ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Placuszki pyszne ![]() ![]() ![]() ![]() Moja waży 11,5kg ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- suonko2 ![]() martaN23 moja też mówi mama nawet jak z tatą się bawi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Suonko oj ja też miałam zawał jak ejchał tym autkiem z góry asfaltem i wylądował w rowie na twarzy...
Maria dzięki ![]() Marta u nas buncik 2 latka w pełni, przylepa i wogóle wymiękam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u nas kawałek kupy na wykładzinie ![]() ![]() Cytat:
![]() byłam we vrbowie, ale tam to stricte gorące źródła więc jak za gorąco - to się nie da wysiedzieć, a jak za zimno to z maluchem strach, że się zaziębi. my byliśmy w taką średnią pogodę. i mamy katar ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- a Nila waży ok 12kg - jest co kochać ![]() i od 2 tygodni się "wychowujemy". niestety ktoś postronny musiał mi zwrócić uwagę, żebym sama dojrzała, że moje dziecko jest nieźle rozbrykane. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Iza miałą coś takiego po kukurydzy - wyrosła na szczęście choc czasem po czymś ją sypnie Cytat:
wybieramy się do Bałtowa - Iza już była tam ale Grzes jeszcze nie Grześ tez "spaślak" 11 kg - ale przy takiej ilości ruchu to dobrze, ze nie chudnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zadomowienie
|
tarasia śliczne fotki
![]() ![]() no to super z tą kupką hehehe ![]() zebra oj kurcze to musiało boleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My juz po zastrzyku jeszcze tylko 3 zostały ![]() Ale byla u nas burza w nocy, co jedna przeszla to szla nastepna i tak cala noc ![]() ![]() Byłam dzis u fryzjera zapisałam sie na fryz na wesele i na pasemka na wtorek na 10 ![]() A to Kamilka z nowa zabawka ![]()
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
suonko te zastrzyki to Biofuroksym a Wy jakie miałyscie??
No i kiecki dalej nie znalazłam ![]() ![]()
#3523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mialam pytać o Olę - jak tam dzisiaj? I jakie mleko kazali Wam ograniczać? Modyfikowane, zwykłe ![]() Mój Staś też do tych większych należy, teraz ma 14 na liczniku ![]() Cytat:
Fajnie się Kamilka bawi. Ja też kupiam, jak tylko zobaczyłam młotek, wiedziałam ze Stasiowi sie spodoba ![]() Też się przyłączam ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dzisiaj okropnie parno. Byliśmy dwa razy na spacerku, raz w sklepie, potem musiałam namówić małego, żebysmy pojechali zakupy zostawić i w kaloszkach już bez wózka podreptaliśmy na spacer właściwy. Jak wstanie to też mu dam biedronkową zabawkę. Jeszcze super książeczki kupiliśmy i latawca - będą puszczać z tatusiem. Kate - szkoda że nie jedziecie, w domu to nie urlop, nie wypoczniesz tak jak powinnaś... ![]() Tarasia - cudna Nila i widać, że fajne wakacje mieliście. I Ty też bardzo ładnie wyglądasz. Swoją drogą to musi być miłe usłyszeć tyle komplementów pod swoim adresem... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() książkę przeczytałam tylko do połowy bo albo nie było czasu albo sił. ogólnie postawiłam na konsekwencję. a moje dziecko to taki mały rozrabiaka. to nie w jej stylu grzecznie siedzieć w 1 miejscu i słuchać mamusi. normalnie się za nią wstydziłam choć kocham ją nad życie. otóż pierwszy drastyczny krok był taki: moje dziecko za nic w świecie nie chciało mi dać buziaka na moją prośbę. wszystkich w koło obcałowywała, a ja jak wyrzutek. za karę był taki warunek: na spacerze miała siedzieć w wózku (a chciała chodzić) dopóki mnie nie pocałuje. siedziała 3,5h - taki uparciuch. wwiozłam ją do domu w wózku i jeszcze pół godziny siedziała, pielucha przeciekła ale w końcu ją złamałam ![]() ![]() ![]() 2 krok - karny jeżyk w każdym miejscu. tzn takie miejsce odrzucenia za przeskrobanie czegoś. nawet w supermarkecie posadziłam ja przy ścianie i się odwróciłam. ludzie się dziwnie patrzyli ale stwierdziłam, że ja ich już nigdy więcej nie zobaczę, a z dzieckiem zostanę ja a nie oni. no i wielkie chwalenie za dobre rzeczy to tak pokrótce. po naszym powrocie tż był lekko zdziwiony, że jak rzuci niekapkiem to ona musi go podnieść i koniec kropka. na szczęście on płynie ze mną jednym prądem i razem mamy przestrzegać reguł. jezu ale ja się muszę jeszcze nauczyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
tarasia tu to wytrzymała kobitka jestes
![]() Moja ogólnie to mnie słucha ale czasem zdarzy sie jej jakis przekret ![]()
#3526 |
Zadomowienie
|
No to Tarasia się stara wychować dzieciątko
![]() ![]() ![]() ![]() Fajne ta zabawka z biedronki kiedyś to widziałam na all musze jej takie kupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pietrusiu super ta zabawka, chyba podjadę do biedronki i kupię Wikiemu może tym się trochę zajmie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zadomowienie
|
Mój Tz był w biedronce, ale stwierdził , że nic takiego nie było. Kupił tylko książeczki i są też super tylko szkoda że Kinia jeszcze nie mówi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj w biedronce, ale u nas już nie było tych zabawek, a nie specjalnie mi też zależało, bo Lena i tak całe dnie na piasku baby robi ![]() Ja dziś byłam na szkoleniu 4h, które wyszło o 13 a na 15 miałam się wstawic. Na szczęście tylko kilometr ode mnie więc zostało mi tylko zorganizowanie szybkiej pomocy do Leny, ale udało się ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Zapomniałam dodac, że dawno nie byłam nigdzie bez Leny na tak długo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Tarasia super, że się tak zawziełaś za wychowanie! U nas też jest cięzko- buncik w pełni, ale się nie poddaje. Czasem nawet krzykne i trudno! Moje dziecko i tez mam prawo w. mnie
![]() Najgorzej znosi zakazy, ale daje rade ![]() Xpressja gorąco pozdrawia mamusie- narazie nie ma czasu wpadać i.... jak to określiła... ten wysyp brzuszków jest na tyle kuszący, że lepiej nie czytać, bo się samemu zachce ![]() ![]() Suonko czasem głupie zakupy bez dziecka i człowiek odetchnie. Brakuje mi chwil sam na sam ![]() Pietrusiu super ta zabawka! Piotruś lubi drewniane zabawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() ja padam dziś na mordkę ![]() I dowiedziałam się, że brat TZa z rodziną znów przyjeżdżają na tydzień i jest opcja że na weekend pojedziemy z nimi nad morze ![]() Tarasia- twarda babka jesteś. Ale niestety trzeba zacząć wychowywać te nasze rozrabiary. My też twardo już szkolimy Olcię, bo łobuzica z niej się zrobiła nieusłuchana. Cytat:
![]() Ale dziś już ma lepszy policzek, jeszcze 3 dni musimy smarować i na kontrolę po weekendzie. Olka Was goni z wagą ![]() Aaaa i nie pamiętam czy pisałam, ale chusta przyszła i dziś Alę w nią zamotałam. Chyba jej się podobało, ale nosiłam ją tylko z 10 minut w domu, bo muszę nauczyć się dobrze wiązać. No i oczywiście jakość bez porównania! I kolorek cudny ![]() ![]() no nic idę spać, bo niedługo pobudka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
A co powiecie na wage mojego Mateusza 15 kg?
Nie jest gruby ale wysoki ,sama lekarka powiedziala ze wyglada juz na takiego "zdrowego" dwulatka ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | ||
Wtajemniczenie
|
coś mi się nie śpi.
Cytat:
![]() ale w końcu chyba po to jesteśmy żeby wychowywać swoje pociechy. Cytat:
![]() musicie to obejrzeć - to cała moja Nilcia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=L3sGW_JgbpQ no nieźle! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
jasne, ze tez
![]() ![]() A tak w ogole, to dzien dobry... jestem dzis w pracy i nic mi sie nie chce... ![]()
#3536 |
Zakorzenienie
|
Witam my juz po zastrzyku jeszcze tylko jeden nam został i do kontroli popoludniu jedziemy.
Suonko u nas tez tak bylo ze goraczka spadła dopiero po polowie zastrzyków, jak miala 3 miesiace to miała Zinacef to on faktycznie szybciej zadzialał ![]() Gucia miłej pracy ![]() lece postawic jaka zupke a tak mi sie nie chce ![]()
#3537 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() ja wczoraj ugotowalam chlodnik (burakow z lscmi to szukalam ze 2 dni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupka postawiona Kamilka sciera ławe a ja popijam kawke ![]() ![]()
![]() |
#3539 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() u nas dziś nocka suuuper ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super ta bajeczka! śliczne rysunki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.