|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3422 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cytat:
Cytat:
nie mamy kiedy ![]() Cytat:
a sprawdzałaś, czy wszystko wyszło? Cytat:
Cytat:
bardzo fajne ![]() to w takim razie my mamy miesiąc i 3 tygodnie
|
|
#3423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w japonkach to zabawnie a że w ciąży to opłacalnie bo ponoc wciąż 1 milion dolarów czeka na faceta, który w ciążę zajdziea apropos japonek to chyba ja w takowych pójdę. uświadomiłam sobie, ze zajęłam się szczegółami typu zaproszenia, dekoracja samochodu, czy prezent dla M. a tu o butach zapomniałam całkiem
|
|
#3424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już Justi też mnie o to prosiła Dziś wieczorem jak będziecie obie to wrzucę kilka fot a potem usunę. Nie chcę, żeby się walały gdzieś po necie niezabezpieczone ![]() Kleszcza wyjęłam całego i nie był napity. Mam nadzieję, że nie był zakażony. Dziś TŻ nie ma jak ale jak coś to jutro pójdzie do lekarza ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
A pochwal się co wymyśliłaś
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie nie wiem co to za firma....
O taka:
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Rock właśnie taka fryzura jest też jedną z tych jakie chcę wybrać na ślub
myślę, że do mojej sukienki w stylu greckim będzie pasować ![]() U Nas zimno, pada... Ja wczoraj zamówiłam buty...nic specjalnego...białe całe na niskim obcasie (bo jestem wysoka). Ciekawe jak będą wyglądać na żywo i czy będą wygodne, bo to jest dla mnie najważniejsze potem może wrzucę fotki, ale od razu mówię, że są takie zwykłe, bez szaleństw Ale takie właśnie rzeczy lubię ![]() Dwie osoby Nam odpadły, moje siostry, więc na Nich miejsce zapraszamy Naszych znajomych Dzisiaj TZ odbiera wódkę weselną i tak się kręci Na dniach będziemy zamawiać tablice rejestracyjne, ja szukam bieliznę a własnie jaką wybieracie do ślubu, bo jeśli chodzi o stanik to bardotka chyba będzie najlepsza... i wybieracie rajstopy czy pończochy???
|
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
o tej to nie piłam. Ja mam z firmy Vitax
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Szkoda, że akurat SIOSTRY odpadły... Do ślubu idę tylko w majtkach, sukmanie i welonie ![]() ale gdybym miała wybierać to na pewno białe/perłowe pończochy i bardotka
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Tą kiedyś znalazłam w Kauflandzie i jakoś tak się jej trzymam. Te z dodatkiem jakiegoś smaku jakoś mi nie smakują
)
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Rock
|
#3431 | |||
|
Zadomowienie
|
CzEść
U nas też równiutki miesiąc do ślubu![]() O matko... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przeglądałam te blogi, co wrzuciłyście i powiem Wam, że PM - ki fajnie wyglądają, wszystkie tak naturalnie... Super, a najbardziej, co mnie urzekło, to bukiety...prostota...zwła szcza, te takie a'la polne...super... Zanim zaczęłam na dobre planować wesele, to przy pytaniu o bukiet kwiatków, nigdy nie wiedziałam na co się zdecydować... Zadne kryształki, doczepiane motylki, perełeczki... Uważam, że kwiatek, sam w sobie jest ozdobą i nie wymaga upiększania kamyczkami i błyskotkami... I wymyśliłam sobie, że mój bukiet będzie tak wyglądał...każdy kwiatek inny i kolorowy, zebrany po prostu i obwiązany wstążką, żeby się nie rozpadł...ej to wcale głupio nie wygląda ![]() Ale już mam swoje delikatne frezyjki... |
|||
|
|
|
#3432 | ||
|
Raczkowanie
|
mój M. buduje dla nas dom. poza rzeczami, które musi zrobić osoba z uprawnieniami wszystko robi sam. każdy dzień pracy dokumentuje na fotkach więc wymyśliłam, że zrobię dla niego album metodą scrapbooking-u z najważniejszych etapów budowy. jestem z niego bardzo dumna i on z siebie też. jestem przekonana, ze będzie się z tego bardzo cieszył. będzie od momentu jak na działce chaszcze rosły aż do momentu jaki będzie na kilka dni przed ślubem z wolnym miejscem na kolejne fotki do dnia wykończenia na maxa
![]() nazwę to DZIENNIK BUDOWY Cytat:
![]() buty pokaż koniecznie ja kupię rajstopy i normalny stanik bo sukienka zabudowana i to muszę się już kupić bo za niedługo będę miała kolejną przymiarkę i ciotka kazała mi mieć już ten stanik który do ślubu założę. Cytat:
z ananasem i karmelem?? mniammm powiem Wam, że uzależniacie na maxa. siedzę od rana na forum muszę zmyknąć i się pakować powoli ale jeszcze kawkę wypiję i kanapkę zjem i dopiero pójdę
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam koszmar ślubny, aż musiałam najpierw zjeść sniadanko i dopiero przyszłam
![]() Śnił mi się mój kościółek, że podjechaliśmy i czekamy, aby wejść i na styk jedna para zaczęła odchodzić od ołtarza i w połowie wyjścia ich z kościoła, TŻ zaczął mnie ciągnąć do ołtarza i mijaliśmy się z nimi w połowie kościoła...tam przy ławkach ich goście, bo nasi stali na dworzu....potem TŻ klęknął, a ja odwróciłam się i wyszłam przed kościół pogadać z teściową, jak jej się podoba i w ogóle, pogadałyśmy chwilkę, ja poszłam do tż i odczytałam od niej sms, że bardzo fajnie i w ogóle...bardzo się cieszy... potem ksiądz nas pobłogosławił, nie wiem czy formułka była, ale chyba nie i puścił nas wolno ![]() Pojechaliśmy do domku, ja gdzieś zgubiłam suknię, bo u tż w domku, się zorientowaliśmy, że on w spodenkach stoi i w koszulce, a ja w getrach i bluzce i patrzę na nasze ręce...i pytam, a czemu obrączek nie założyliśmy? TŻ wyjął pudełeczko i z miną skrzywioną mówi: aleś się uparła, na te obrączki, no jak chcesz to ci ją założę, i założył mi, ja jemu...hehe A ja się go pytam i to wszystko już po ślubie? A on mi na to: A widzisz?Mówiłem , że by na wsi w kościele ślub wziąść to się uparłaś na miasto to masz, odwalili nam na odczepnego... I w tym momencie się obudziłam, bo zadzwonił TŻ do mnie z pytaniem, czy byłam na 7 na mszy w kościele i na spowiedzi...a ja zlana potem, że nie idę,...bo już po 10 BuahahaJa się wykończę... Edytowane przez madziares25 Czas edycji: 2011-07-20 o 11:30 |
|
|
|
#3434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny pomysł Oboje będziecie mieli piękną pamiątkę
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze, że Wam napisałam o moim śnie i nie jestem w tym sama też mi się tak wydaje, a poza tym M. będzie mógł się łatwiej pochwalić swoim osiągnięciem
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kontaktu z Nimi nie miałam i nie mam za bardzo, bo daleko mieszkają więc nawet się ucieszyliśmy, że zaprosimy osoby z Naszej paczki ![]() Buty i obrączki w załączeniu
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa to takie małe siostry ![]() Śliczne obrączki Kurde no nie mogę się odessać od tego kompa :P
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
morenica
butki ładne i obrączki też
|
#3440 |
|
Lena
|
raz mnie nie ma .. potem nadrabiam ogrom stron.... Jenny-
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś zaczynam się stresować.... Happy super te blogi dzisiaj pooglądam
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Butki i obrączi bardzo ładne- słowem klasyka. Mam butki bardzo podobne, tylko mniej błyszczące, obcas 5 cm bodajże taki sam ![]() A obrączki po 5 mm? My też tylko półokrągłe i całe żółte
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mają po 5 mm, a w sumie to nawet nie wiem czy TZ nie jest troszkę szersza...ale chyba jednak nie ![]() Ja się właśnie wciągnęłam w blogi ślubne, a miałam odkurzać w domu. TZ znowu się wkurzy :P I myślę co by tu na obiadek zrobić pierś z kurczaka się odmraża więc może zrobię kurczaka po hawajsku
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wpisz sobie w google frazę pozwolenie na puszczanie lampionów szczęścia. ciekawe wypowiedzi się pojawiają. wynika z nich że pozwolenie być powinno, że można do straży pożarnej się o nie zgłosić. a wogóle to wyczytałam że niektóre pary zamiast lampionów wypuszczają balony z wypełnione z helem z doczepionymi karteczkami z wypisanymi imionami i datą ślubu. może to jest wyjście z sytuacji
|
|
#3446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super fryz---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Pani powiedziała ze mam miec bardotke ale ja za bardzo nie lubię ale poszlam do Triumfa i bardzo ładna mi pani dała no i ma gumki na całej szerokości zeby sie nie ślizgal a na nogach bede miała pończoch samonośne Chciałam bez ale na mnie krzycza ze to listopad i ze nie wolno bo bede chora |
||
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się, że jeszcze dziś i jutro mam zabiegi do odebrania
lecę na rehabilitację a potem do siostry.Do potem
|
#3448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też sobie chyba zamówię ![]() ja też ![]() cześć Karola mam nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- jak już to pończochy ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
widzę, że u Ciebie znów sporo zmian ? ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- no coś Ty, jeszcze trochę tego zostało :/ sprawy do załatwienia: - kamerzysta (znaleziony, ale musi nam przysłać umowę i trzeba wpłacić zadatek, a tydzień przed ślubem dogadać szczegóły) - transport dla gości ![]() - potwierdzić noclegi dla gości - spotkanie z księdzem (musimy donieść zapowiedzi, papierki z usc, dogadać się co do spraw organizacyjnych i dowiedzieć się czy ktoś ślubuje w tym dniu co my - w przyszłym tygodniu) - dekoracja kościoła (dopiero jak pogadam z księdzem - w przyszłym tygodniu) - brakuje mi: pończoch, łańcuszka, soczewek, zastanawiam się nad welonem mgiełką - Panu Młodemu brakuje: koszuli, bielizny i skarpetek (może kupimy wszystko w przyszłym tygodniu) - czekam na figurkę na tort (ciekawe jak długo jeszcze )- fryzjer dla Pana Młodego (2 tyg przed) - farbowanie i podcięcie końcówek (tydzień przed ślubem) - kosmetyczka i paznokcie (umówione terminy, teraz tylko czekać na zabiegi )- kupić cały alkohol, czyli: wódka, wino, szampan, wódka na bramy (pewnie po 10.08) - kupić nagrody do konkursów - muszę zrobić: księgę gości, pudełko na koperty i winietki - musimy kupić ferrero rocher na winietki - spotkanie z djem - spotkanie z fotografką - spotkanie/mail z organistą - spotkanie na sali (podpisać ostateczną umowę, ustalić menu, dogadać szczegóły - w przyszłym tygodniu) - wybrać w końcu piosenkę na I taniec i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć! ![]() - roznieść kołocz i zawiadomienia/zaproszenia na ślub (już zamówiony, będziemy nosić 8.08 i pewnie 9.08, bo mamy ok 40 paczek )- sesja narzeczeńska - podziękowanie dla rodziców/świadków - spowiedź (ale to dzień przed )
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-07-20 o 14:09 |
|||
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko pod kontrolą a jaka figurka, pochwalisz się
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2011-07-20 o 13:32 |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę, ale dopiero jak mi przyjdzie do domu, bo wprowadziłam do oryginału trochę zmian
![]() --- kurde ale u mnie leje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Dalszą część sesji robimy w przyszły poniedziałek lub wtorek
nie mamy kiedy 

)