|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
zawsze mam racje
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
a mnie dziwi, że jak ludzie się dowiedzą, że ktoś ma kasę to już od razu chcieliby pożyczki ( i to nie małej) i załatwienia im ciepłej posadki
![]()
#4592 |
ma zielone pojęcie
|
Mnie dziwi, że wszędzie są miejsca itd. dla matki z dzieckiem. Tak jakby tata z dzieckiem był gorszy
![]() emelie, ja pamiętam jeden program w stylu "jak pięknie wyglądać nago" czy jakoś tak. To chyba nawet ten program był. Zgłosiła się kobieta 45+, która wiadomo, ciała idealnego nie miała. Trochę nadwagi itd. Sama uznawała siebie za kompletnie nieatrakcyjną itd. No to ją odpicowali. Zmieniła garderobę, schudła, zrobiła inną fryzurę, inny makijaż... Pełna metamorfoza. Pod koniec programu zobaczył ją mąż, a prowadzący zapytał go czy żona mu się podoba. Na co mąż odpowiedział: "Oczywiście, że mi się podoba... Zawsze mi się podobała" ![]()
#4593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już myślałam, że mąż powie, że teraz żona mu się nie podoba ![]() No właśnie. A stoliki do przewijania też są zazwyczaj (albo raczej zawsze) tylko w damskich toaletach lub szatniach na basenie. I co taki ojciec ma zrobić? Przewinąć dziecko na klapie od sedesu albo na kolanie?
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-19 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Ale czasami nie ma toalety dla niepełnosprawnych w danym obiekcie. Widziałam parę(naście?) razy, że tylko na drzwiach od damskiej był znaczek przewijaka. Toaleta to zresztą jeszcze ujdzie, bo przecież są kabiny, ale szatnia na basenie?...
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Co mnie zadziwia?
Niezmiennie - noszenie przez facetów damskich torebek - i to nie potrzymanie na chwilę, ale po prostu - idzie za swoją Panią, niosąc jej torbę na ramieniu - no wygląda to idiotycznie. Po co ona bierze torebkę z domu, jeśli nie jest w stanie jej sama nosić. Kopara mi opadła, kiedy wreszcie moje 3 letnie dziecię załapało, że zawsze po przyjściu do domu trzeba umyć ręce (zwłaszcza, że mamy w domu jeszcze niemowlaka) i wpadła do nas babcia z wizytą a mała do niej Babciu umyj ręce, bo zawsze po przyjściu do domu trzeba umyć. Na co babcia - Tak ale TYLKO jak się było w piaskownicy i dotykało rękami piasek ![]() Ostatnio w poczekalni do pediatry chłopczyk 3 letni - 3 zęby usunięte w narkozie bo taka była próchnica (z opowieści mamy chłopca), a w ręku paczka gum MAOAM, czy jak im tam. Jak dorośli nie uczą się na błędach, to jak można tego wymagać od dzieci?
#4597 |
Zakorzenienie
|
Ineczka jeśli torba jest duża i ciężka, no to jestem w stanie zrozumieć, mój facet zazwyczaj nosi mi torbę taką podróżną, która jednak ma wzór taki, że wygląda na typowo kobiecą. ale kiedyś widziałam parkę wychodzącą z kina, kiedy chłopak niósł dziewczynie kopertówkę! i niósł ją cały czas, a nie przez chwilę ; oo
no cóż, starszych ludzi nauczyć odpowiedniej higieny to jest często mur nie do przeskoczenia. można to zauważyć po podróży komunikacją miejską ; )
#4598 |
Zakorzenienie
|
Z tymi damskimi torebkmi to też sie zawsze dziwie. Torebka jest częścią stroju kobiety i tylko kobieta powinna ja nosić. Poza tym powinno sie w niej tyle nosić ile jest sie w stanie udźwignąć. Często widuje chłopaczków, którzy noszą dziewczynom małe torebusie. Chcą być dżentelmenami?
![]()
#4599 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym, często jak TŻ jest u mnie to dokądś razem idziemy i w mojej torbie są rzeczy jego i moje (trudno żeby on do mnie przez pół Polski jechał z zapasem toreb na każdą okazję) i wtedy on nosi tę torbę ![]()
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Sądzę że nie wszystkie te kobiety mają faceta na drugim końcu polski i chory kręgosłup ;-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
nyan nyan ^^
|
I pewnie nie widzi związku z zaawansowaną próchnicą i nawykami żywieniowymi.... W dzisiejszych czasach to jest jakaś plaga, dzieci są faszerowane danonkami, batonikami i innymi produktami, a potem rodzinka wielce zdziwiona, że dziecko choruje, ma nadwagę i zepsute zęby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
Dziwi mnie przekonanie,że jak się ma drugą połowę to nie można się kolegować z płcią przeciwną.
Przykład: Byłam z koleżanką na festiwalu na polu namiotowym. Ona i ja mamy facetów którzy z nami nie pojechali. Miałyśmy problem z rozstawieniem namiotu (taki duży, ciężko w 2 osoby go rozstawić). Nasi sąsiedzi (płeć brzydka) zaoferowali się z pomocą. Ja chętnie na nią przystałam koleżanka niezbyt. Pomogli nam się rozstawić, w podziękowaniu kupiłam i 4pak piwa. Oni zaskoczeni,że coś dostali zaprosili nas na nie. Ja chętnie przystałam, koleżanka niezbyt. Spędziłam z nimi cały wieczór rozmawiając o muzyce, studiach itp. żadnych podtekstów. Później chodziliśmy czasem razem na koncerty itp. wymieniliśmy się numerami, pomogli zanieść bagaże na dworzec. Koleżanka powiedziała o tym swojemu misiowi. Ten się wściekł, zrobił jej awanturę,że pewnie pojechała się tam puszczać. Ja powiedziałam swojemu, ten zadowolony powiedział,że się cieszy że mi wyjazd się udał. Moja koleżanka stwierdziła,że pewnie nam się nie układa skoro nie zrobił mi awantury. Jak idzie jakaś fajna dziewczyna to zawsze mówię mojemu facetowi żeby spojrzał jaka laska ![]() Dziwię się też dlaczego ludzie idą na kompromis. Jedna strona chce np. jechać w góry, druga nad morze to w takim razie jadą na mazury. Przecież przy kompromisie żadna ze stron nie wygrywa, nie dostaje tego co by chciała.
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No widzisz jak kolezanka duzo wie o Twoim zwiazku ![]() No moim zdaniem to jestescie normalni. Nie tak dawno wdalam sie w dyskusje u mnie wlasnie na ten temat prezentujac poglady podobne do Twoich. Prawie mnie zlinczowali i podsumowali slowami, ze "za malo wiesz" ![]() No tak ja rozumiem, ze po cos sie te zwiazki tworzy, ale bez przesady. Zeby niemal razem to WC chodzic. ![]() ![]() Aha dziwi mnie jeszcze zachowanie kierowcow (panow) na widok kobiety uprawiajacej sport. No nie ma co: widowisko stulecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ktoś lubi taki układ jak wy macie - ok, ale niech nie dziwi się że dla innych to nie do pomyślenia.
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
moja siostra studiuje stomatologię i przychodzą do niej pacjenci, żeby mogla się na ich zębach uczyc różnych rzeczy, a oni wtedy mają za darmo leczone zęby. W kazdym razie przychodzi do niej facet,palacz, który od kilku lat (!!!) nie myje zębów, bo- jak jej wytłumaczył- pali papierosy, to po co ma myc... fuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spotkałam się np. z żuciem tytoniu zamiast mycia zębów. No cóż, nie moje zęby. I dopóki ktoś taki do mnie nie mówi z bliska - nie mój problem ![]()
![]() |
#4608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
Dziwią mnie opisy ludzi na gg typu : ,, Przytuli mnie ktoś? Potrzebuje tego..'' albo '' Pizza z moimi <33 ;** '' albo ,,NIE LUBIE CIE!!'' albo ,, Jesteś idiotą...zraniłeś mnie ;((('' lub też ,, Miasto z moimi koffanymi dziewczynkami <3 ''
![]() ![]()
#4610 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Faktycznie, nie wiem po co jechała. Pogląd, który mnie dziwi to pogląd mojej mamy, którą dotąd uważałam za mądrą życiowo osobę. Mam siostrę cioteczną, w moim wieku, która wielkie głupstwo w życiu zrobiła - wyszła za mąż z wpadki, facet jest alkoholikiem, bił ją. Kilka razy się zdarzało, ze uciekała od niego z dzieckiem do mamusi, teraz siedzi już kilka miesięcy. Ja uważam, że to dobrze że nie daje się poniżać(choć swoje głupie akcje ma i uważam, że w innych kwestiach zachowuje się niedojrzale) i że się stamtąd wyprowadziła, bo tak dalej by ją lał. Za to moja mama zawsze gdy o tym gadamy: "I po co ona się stamtąd wyprowadzała? A tu to co ma?", ja mówię: "To ma że po pysku nie dostaje" itp., a potem ona: "Moja koleżanka to racje miała, jak kiedyś powiedziała, że to chłopy to czasem przez baby piją", ja: "Co? To Ty uważasz że on przez nią pije???", a ona: "nie przez nią, ale może jakby tam siedziała to by mniej pił"
![]() |
#4611 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A tak serio - jak komuś takie rozwiązanie pasuje to spoko. Zwłaszcza, że jedna strona może już woleć te Mazury od gór, a druga Mazury od morza. Gdybyśmy z TŻ-em nie mogli się dogadać w sprawie wyjazdu i on by chciał w góry jechać, to ja już bym wolała z tego swojego morza zrezygnować i wybrać się na Mazury. Mazury są już dla mnie lepsze niż góry ![]() Cytat:
![]() Kuzynki zresztą też. Jak mąż pije i bije, to niech z nim rozwód weźmie...
![]() |
#4612 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4614 |
BAN stały
|
Od zawsze dziwiły mnie wojny na przystankach i autobusach
![]() Starsze Panie ( tak kiedyś też nią będe wiem) walczą już na przystanku o miejsce jak najbliżej wejścia! a co się dzieje później w autobusie to koniec świata. Wpadają szybki pogląd i bieg na miejsce. Czy ja też tak będę robić? ![]() Małe dzieci które klną...nawet teraz słysze za oknem ładne wiązanki... Opisywanie całego życia na facebooku. Ok portale super do wrzucania fajnego linku, piosenki której lubimy zdjęć z wakacji. Informowania się o imprezach. Ale czy na prawdę ludzie muszą wypisywać że idą się kąpać, na zakupy, przewinąć dziecko itp? Wszędobylski seks. Super że stajemy się coraz mniej pruderyjni i bez tabu. Ale takie reklamówki jak ta http://www.zajawkowo.pl/film/6762/se...zne-papierosy/ nadal mnie degustują ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Miałam taką sytuację, że jechałam z przyjaciółką przegubowym. Stałyśmy, na przystanku zwolniły się dwa miejsca przy tym 3. wejściu, po lewej, naprzeciwko wejścia(mam nadzieję że wiecie o co chodzi, takie miejsce na podwyższeniu). Więc idziemy tam usiąść, koleżanka od okna usiadła, ja już miałam usiąść, gdy jakiś wielki babsztyl wszedł ostatnim wejściem i jak nie runie do przodu... i siup na moje miejsce... Dosłownie zastygłam z nogą w górze i szczęką gdzieś w okolicy kolan.
![]() |
#4616 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale prawdę powiedziawszy uprawiała seks z pajacem, zaszła w ciążę z pajacem i jeszcze z tym pajacem ślub wzięła... Nie rozumiem tego, naprawdę... ![]()
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
On jej nie ufa, ona jemu, ślub lada moment.
Żeby nie było mój związek też nie jest idealny. Jak idzie dziewczyna co ma nogi do samej podłogi, idzie w szpilkach po kocich łbach z niesamowitą gracją i widać jak nie sprawia jej to żadnego problemu to ciężko się nie odwrócić żeby podziwiać ![]() U mnie w bloku mieszka taka para z wpadki. Mają po 20-22 lata.Ich mieszkanie jest dwa piętra niżej od mojego i bardzo dobrze słychać jak się wydzierają na siebie albo dziewczyna płacze na balkonie. Ślub wzięli ze względu na ciążę, dzieciaka oddali i tak we dwoje w swoim piekiełku żyją. Dobrze,że chociaż dzieciaka oszczędzili.
#4618 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tylko że co teraz, rozpamiętywać, wytykać błędy czy dążyć do tego by było lepiej? Ja jestem za tym drugim.
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze podejście "no to chyba go trzymasz pod pantoflem skoro się nie zdenerwował" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od zawsze uważałam że ludzie o różnych temperamentach nie powinni razem wybierać się na wakacje. Miałam koleżankę na studiach, była ze swoim TŻem dobrych kilka lat (ba nawet ślub mają za kilka miesięcy) i od zawsze w ich związku było tak że nie do końca byli ze sobą szczerzy. Ona bardzo lubiła kolegować się z chłopakami, czy to z naszego kierunku czy to z jej pracy, z jakiejś imprezy itp. Praktycznie większość czasu "wychodząc" spędzali oddzielnie. I tak wymiany numerów z tymi kolegami, gg itp. Pisanie smsów z "kolegami". Zawsze zwracałyśmy jej uwagę z dziewczynami że to tak trochę nie wypada bo praktycznie non stop takie znajomości kończyły się flirtem, jak to ona komentowała z jej strony to tylko kolega ![]() ![]() Edytowane przez emeraldgreen Czas edycji: 2011-07-20 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.