Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 14:50   #1981
jagoda352
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Tez lubię czuć na sobie perfumy, ale w wypadku tych z Avonu to się raczej nie zdarza, pomimo, że większość jest bardzo trwała.
Raz miałam takie perfumy, które czułam za każdym swoim ruchem praktycznie, nie mówiąc już o tym, ze był wyczuwalny np na poduszkach czy oparciu fotela! Potem miałąm jakieś z avonu, potem kolejne i jeszcze inne i w sumie teraz uzywam tylko perfum z Avonu, ale do tamtych i tak kiedyś wrócę :P

co do męskich zapachów, to musicie przyznać że najlepsze zapachy ciągną się za... księżmi xD

Poważnie? Ja nawet przy spowiedzi nie czuję

Czy Wasi Tż używają kosmetyków Avon? Tak z ciekawości pytam
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:53   #1982
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość

Tak. Może nie wszystkiego co jest dla facetów ale balsam po goleniu, żel pod prysznic, szmpon... Jak najbardziej
Stary 2011-07-20, 14:54   #1983
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
tak, kosmetyków niektórych.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:57   #1984
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Tez lubię czuć na sobie perfumy, ale w wypadku tych z Avonu to się raczej nie zdarza, pomimo, że większość jest bardzo trwała.
Raz miałam takie perfumy, które czułam za każdym swoim ruchem praktycznie, nie mówiąc już o tym, ze był wyczuwalny np na poduszkach czy oparciu fotela! Potem miałąm jakieś z avonu, potem kolejne i jeszcze inne i w sumie teraz uzywam tylko perfum z Avonu, ale do tamtych i tak kiedyś wrócę :P

co do męskich zapachów, to musicie przyznać że najlepsze zapachy ciągną się za... księżmi xD
a jak się tamte nazywaja?
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:02   #1985
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Ja lubię, jak przechodzi obok mnie jakiś przystojniak i ciągnie się za nim taki drogi, elegancki zapach

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28244969]i to na pewno nie jest avon[/QUOTE]
Najprwadopodobniej nie jest to Avon, ale ja przepadłam dla zapachu Christian Lacroix Absynthe Gdybym miała faceta, to chciałabym, żeby takich używał

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:13   #1986
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:

Mój uzywa żeli pod prysznic, ostatnio też truskwkowego płynu do kapieli
Stary 2011-07-20, 15:25   #1987
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

tak, ale tylko kilku rzeczy
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:25   #1988
an92dzia
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie bo oglądałam właśnie powtórki filmu"Majka" i tam oczywiście reklamowali AVON. Widziałam tam super kuferek prostokątny duży, srebrny z napisem AVON. Nie wiecie czy można taki gdzieś kupić???
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:27   #1989
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Ja mojemu sprawiłam perfumy Avon Signature, jak dla mnie najfajniejsze z męskich Uwielbiam się w niego wtulać i je wąchać;P Poza tym szampony z tej męskiej linii, senses, footworks... Co mu tam podrzuce

Mam jeszcze pytanko- klientka zapytała mnie czy to masło do ciała z MM mogłaby stosować na świeże rozstępy i czy coś by pomogło. Czy też polecić jej coś innego? Doradzicie?
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:28   #1990
an92dzia
Raczkowanie

Cytat:

Tak, żele pod prysznic, szampony, żel do golenia, balsam po goleniu, perfumy chyba już wszystkie miał ,kulki nawet kremy do stóp
Stary 2011-07-20, 15:28   #1991
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko- klientka zapytała mnie czy to masło do ciała z MM mogłaby stosować na świeże rozstępy i czy coś by pomogło. Czy też polecić jej coś innego? Doradzicie?
mm nie pomoże.
ale krem na rozstępy być może.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:29   #1992
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie bo oglądałam właśnie powtórki filmu"Majka" i tam oczywiście reklamowali AVON. Widziałam tam super kuferek prostokątny duży, srebrny z napisem AVON. Nie wiecie czy można taki gdzieś kupić???

nie można go kupic, kiedys byl dawany dla nowych konsultantek
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:31   #1993
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_s2 Pokaż wiadomość
Zobaczcie sobie co ktos sprzedaje na all. Ale interes :P i to z Garwolina hmm

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6861439
Przepraszam że się wtrące ale co Cię obchodzi jak i gdzie ktoś sprzedaje Martw się lepiej o swoje zamówienie!
Tak się składa że znam tą osobę i ona jest teraz na poziome Avon club VIP więc próbki może rozdawać sobie za darmo nawet
Eh, nie lubię takich uszczypliwości
Stary 2011-07-20, 15:32   #1994
an92dzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
nie można go kupic, kiedys byl dawany dla nowych konsultantek
szkoda bo jest super, nawet szukałam na allegro ale nie ma takiego z napisem AVON, a chętnie bym sobie taki sprawiła.
Stary 2011-07-20, 15:38   #1995
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28246160]mm nie pomoże.
ale krem na rozstępy być może.[/QUOTE]

Dziękuję Zastanawiam się tylko czy jest jakaś różnica w kremach NA i PRZECIW rozstępom. Czy te "na" tylko rozjaśniają i zmniejszają, a te "przeciw" uelastyczniają skórę na zaś. Czytałam kiedyś, że w tej pierwszej fazie, kiedy rozstępy są czerwone, można jeszcze skórę uratować, a one będą niemal całkowicie niewidoczne.. No nic, trzeba pomyśleć
Stary 2011-07-20, 15:43   #1996
zalotnica83
Zakorzenienie

Mój mąż ma dwa ulubione kosmetyki Avon- żel Amazon i woda Full Speed...na nim ten zapach dość długo się utrzymuje i bardzo mi się podoba
Ostatnio był u mnie kuzyn z żoną(z Krakowa) i ona mi mówiła, że u nich dziewczyny w pracy składają się i zamawiają Avon na Allegro, bo taniej...trochę przykre, ale co zrobić...ja Avon traktuję jak hobby(nie zarobkowo)i nie dziwię się że coraz mniej osób kupuje kosmetyki po cenach katalogowych...nie wiem czy sama kupowałabym gdybym nie miała taniej

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Dziękuję Zastanawiam się tylko czy jest jakaś różnica w kremach NA i PRZECIW rozstępom. Czy te "na" tylko rozjaśniają i zmniejszają, a te "przeciw" uelastyczniają skórę na zaś. Czytałam kiedyś, że w tej pierwszej fazie, kiedy rozstępy są czerwone, można jeszcze skórę uratować, a one będą niemal całkowicie niewidoczne.. No nic, trzeba pomyśleć
Szczerze mówiąc myślę, że kremy nie zlikwidują rozstępów, z zapobieganiem też nie bardzo dają radę...kosmetyk na rozstępy może lekko je wygładzić lub rozjaśnić, a poza tym oglądałam program gdzie kosmetyczka opowiadała, że wszystkie kremy na i przeciw rozstępom świetnie ujędrniają skórę

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

W szpitalu miałam wiele przypadków kobietek które całą ciąże używały kosmetyków na rozstępy z najwyższej półki cenowej i rozstępy mają, a niektóre nie używały żadnych i nie mają wcale
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:49   #1997
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Ostatnio był u mnie kuzyn z żoną(z Krakowa) i ona mi mówiła, że u nich dziewczyny w pracy składają się i zamawiają Avon na Allegro, bo taniej...trochę przykre, ale co zrobić...ja Avon traktuję jak hobby(nie zarobkowo)i nie dziwię się że coraz mniej osób kupuje kosmetyki po cenach katalogowych...nie wiem czy sama kupowałabym gdybym nie miała taniej

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Szczerze mówiąc myślę, że kremy nie zlikwidują rozstępów, z zapobieganiem też nie bardzo dają radę...kosmetyk na rozstępy może lekko je wygładzić lub rozjaśnić, a poza tym oglądałam program gdzie kosmetyczka opowiadała, że wszystkie kremy na i przeciw rozstępom świetnie ujędrniają skórę

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

W szpitalu miałam wiele przypadków kobietek które całą ciąże używały kosmetyków na rozstępy z najwyższej półki cenowej i rozstępy mają, a niektóre nie używały żadnych i nie mają wcale

Co do alle, to może trzeba by ludzi uświadomić, za każdym razem, gdy się o tym słyszy, że kupując tak kosmetyki narażają się na otrzymanie produktu z partii, która miała iść do utylizacji. I godzą się na możliwości reakcji alergicznych, uszkodzonych opakowań itp. Z drugiej strony, ktoś może być normalną konsultantką i dorabiać sobie w ten sposób.. Ehh, trudne sprawy:/

Co do rozstępów i ciąży, to nie tylko bezpośrednie rośnięcie brzuszka jest ich przyczyną, a wytwarzanie się hormonu- kortyzolu, który powoduje ich występowanie. Kortyzol nazywany też jest hormonem stresu, czyli bardziej narażone na rozstępy są osoby denerwujące się, przeżywające coś negatywnego. Dlatego wcale nie trzeba tyć, żeby znaleźć na sobie czerwone szlaczki:/

Edytowane przez Alice In Nightmareland
Czas edycji: 2011-07-20 o 15:54
Stary 2011-07-20, 15:49   #1998
mardy bum
Rozeznanie

Cytat:

Serio, a najbardziej ejst to wyczuwalne w księży w mojej szkole- można go wyczuć jak ejst na innym piętrze! Perfumy ma łądne, ale nikt nie zna nazwy zaoachu bo ksiądz utrzymuje to w wielkiej tajemnicy.

TŻ nie mam, ale tata używa balsamu po goleniu, kremu i perfum (teraz Black Suede Leather), a także zeli pod prysznic i kremów do rąk
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:55   #1999
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Co do alle, to może trzeba by ludzi uświadomić ludzi, za każdym razem, gdy się o tym słyszy, że kupując tak kosmetyki narażają się na otrzymanie produktu z partii, która miała iść do utylizacji. I godzą się na możliwości reakcji alergicznych, uszkodzonych opakowań itp. Z drugiej strony, ktoś może być normalną konsultantką i dorabiać sobie w ten sposób.. Ehh, trudne sprawy:/

Co do rozstępów i ciąży, to nie tylko bezpośrednie rośnięcie brzuszka jest ich przyczyną, a wytwarzanie się hormonu- kortyzolu, który powoduje ich występowanie. Kortyzol nazywany też jest hormonem stresu, czyli bardziej narażone na rozstępy są osoby denerwujące się, przeżywające coś negatywnego. Dlatego wcale nie trzeba tyć, żeby znaleźć na sobie czerwone szlaczki:/
Same konsultantki czasem wpadają na pomysł kupienia na alle i sprzedawania klientkom, więc nigdzie nie mamy pewności co kupujemy...
Masz niestety rację z tymi rozstępami- jest wiele czynników warunkujących ich powstanie. U mnie w rodzinie kobietki maja rozstepy na biodrach i udach, a na brzuchu i biuściku wcale...pewnie też genetyka ma znaczenie...tak jak w przypadku żylaków.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Serio, a najbardziej ejst to wyczuwalne w księży w mojej szkole- można go wyczuć jak ejst na innym piętrze! Perfumy ma łądne, ale nikt nie zna nazwy zaoachu bo ksiądz utrzymuje to w wielkiej tajemnicy.

TŻ nie mam, ale tata używa balsamu po goleniu, kremu i perfum (teraz Black Suede Leather), a także zeli pod prysznic i kremów do rąk
Mój tatuś też używa BSL już trzeciego flakoniku
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:16   #2000
musso4
Zakorzenienie

a co myślicie o profesjonalnej palecie korektorów z demo do k11 warto brać, czy badziew
Stary 2011-07-20, 16:19   #2001
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mój chłopak używa żeli do twarzy z Avonu, jest z nich bardzo zadowolony. Żeli pod prysznic też :P Natomiast z wód toaletowych to Diesel Fuel for life jest u niego na 1. miejscu, na moim również

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a co myślicie o profesjonalnej palecie korektorów z demo do k11 warto brać, czy badziew
Jakiś czas temu moja mama zamówiła sobie taki zestaw korektorów w Oriflame. Jednak jest to zestaw 3-kolorowy. Czasem mamie podbierałam, ale tylko 1 kolor, reszty nie potrzebowałam. I myślę, że w tym przypadku też nie wszystkie kolory będą użyteczne.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:19   #2002
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

U mnie odpowiedź brzmi tak:
Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że jeżeli zostanie zakupiony jeden Zestaw produktów z numerem 50930 to zostanie naliczony opust 40% natomiast 45% będzie przy zakupie minimum 5 produktów z Anew z wyłączeniem kremów pod oczy i na okolice oczu oraz produktów do oczyszczania. W przypadku zamówienia 5 Zestawów Anew Aqua Youth opust naliczony zostanie 45%.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:33   #2003
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Cytat:
Ja biorę na pewno, choćby dla wypróbowania.. Do tej pory stosowałam tylko korektora w sztyfcie Fair (pod oczy, bo ciemne podkówki to moja zmora), zobaczymy jak się sprawdzi paletka..
Stary 2011-07-20, 16:42   #2004
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Tak. Może nie wszystkiego co jest dla facetów ale balsam po goleniu, żel pod prysznic, szmpon... Jak najbardziej
mój tak samo
Cytat:
a ja mam, i jestem zadowolona, najczęściej na codzień używam tylko dwóch kolorów, ale jak zależy mi bardziej na wyglądzie, okazjonalnie wszystkich
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:54   #2005
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

a ja mam, i jestem zadowolona, najczęściej na codzień używam tylko dwóch kolorów, ale jak zależy mi bardziej na wyglądzie, okazjonalnie wszystkich
a przedłuża trwałość makijażu, czy spływa razem z podkładem, czy podkład spływa a to zostaję
Stary 2011-07-20, 16:58   #2006
ankoro
Wtajemniczenie

No a teraz przyszedł czas, aby Wam ostatecznie zamieszć w głowach. Dostalam taką odpowiedź :

Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie pragniemy potwierdzić, że w programie zarobkowym Anew z katalogu 11/2011 brane są pod uwagę również produkty z linii Anew Solar i Clinical zamieszczone na stronie 64-65. W programie nie są brane pod uwagę wyłącznie kremy pod oczy, na okolice oczu oraz produkty do oczyszczania (np. Mleczko do oczyszczania ze strony 60). Przypominamy, że oferta działa w ramach jednego zamówienia.

Z pozdrowieniami
xxxxxxxxxxxxxxx
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska

Czyli dalej potwierdza sie reguła, co inna osoba to inna odpowiedź.
Stary 2011-07-20, 17:04   #2007
TheViolet
Raczkowanie

Mam pytanko do osób posiadających katalog 13/2011 Po obejrzeniu go na Youtube zauważyłam fajną ofertę na str. 191 chyba (wow jesli ma tyle stron to musi być dosyc "opasły") chodzi o to że za 1 zł jest lakier do paznokci i kosmetyczka tylko nie mogę odczytac warunków tej oferty jeżeli możecie to bardzo proszę żeby ktoś je podał bo zastanawiam sie nad zakupem lakieru vivid violet, ale jeżeli okaże się, że warunki będą łatwe do spełnienia to poczekam te 2 katalogi ;P z góry dziękuję
TheViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 17:05   #2008
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
No a teraz przyszedł czas, aby Wam ostatecznie zamieszć w głowach. Dostalam taką odpowiedź :

Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie pragniemy potwierdzić, że w programie zarobkowym Anew z katalogu 11/2011 brane są pod uwagę również produkty z linii Anew Solar i Clinical zamieszczone na stronie 64-65. W programie nie są brane pod uwagę wyłącznie kremy pod oczy, na okolice oczu oraz produkty do oczyszczania (np. Mleczko do oczyszczania ze strony 60). Przypominamy, że oferta działa w ramach jednego zamówienia.

Z pozdrowieniami
xxxxxxxxxxxxxxx
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska

Czyli dalej potwierdza sie reguła, co inna osoba to inna odpowiedź.
ciekawe kiedy ustalą jedną wersję a system i tak policzy wg siebie
Stary 2011-07-20, 17:06   #2009
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
to tak jak ja, nie ma znaczenia pora roku ani dnia i jeszcze psikam się kilka razy dziennie, bo szybko przestaję czuć zapach
ja dawniej sie smialam z tego ze ktos dzieli na pory roku lub pore dnia, teraz robie własnie to samo bo ciezkie nie zniose gdy jest duszno, a lekkich gdy jest zimnowiec mam tez swoje upodobania w uzywaniu
Stary 2011-07-20, 17:10   #2010
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
a przedłuża trwałość makijażu, czy spływa razem z podkładem, czy podkład spływa a to zostaję
mam go od rana, na sobie, i nie jest źle, fajnie się utrzymuje

Cytat:
Napisane przez TheViolet Pokaż wiadomość
Mam pytanko do osób posiadających katalog 13/2011 Po obejrzeniu go na Youtube zauważyłam fajną ofertę na str. 191 chyba (wow jesli ma tyle stron to musi być dosyc "opasły") chodzi o to że za 1 zł jest lakier do paznokci i kosmetyczka tylko nie mogę odczytac warunków tej oferty jeżeli możecie to bardzo proszę żeby ktoś je podał bo zastanawiam sie nad zakupem lakieru vivid violet, ale jeżeli okaże się, że warunki będą łatwe do spełnienia to poczekam te 2 katalogi ;P z góry dziękuję
Przy zakupie 2 produktów ze stron 184-192
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości