Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 14:33   #1861
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A w ogole to zeby miec jedna reke wolna (na pisanie na wizazu), przy karmieniu z butli, nauczylam Igora troszke samodzielnosci
Wow! Ale fajnie butlę trzyma sobie

Brzuch mnie boli...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:42   #1862
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Paulizia; ooo to dziwne, że nie odpisała ? miejmy nadzieje, że wszystko u nich w porządku

mamaoptymistka ciasteczka owsiane? UWIELBIAM
jak nie za dlugi przepis i masz chwilkę aby przepisać to poproszę !!
Wizaz uzależnia

MoniaK, powodzenia, zobaczysz Tymuś będzie happy, że mami go po nowemu nosi

matall... na @ ?

agnieszka_pe, warzywka sobie parowałas? Same pyszności i bomba witaminowa!

Jaka u mnie buuuurza
Gabonek śpi dalej ! Ona sie chyba w tatę wrodziła... albo hustawka tak na nią działa...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:50   #1863
TheXanthippe
Raczkowanie

Matal a wiesz gdzie w wawie jest basen przystosowany dla dzieciaczkow?? Szukałam w necie ale bez rezultatow. U mnie @ chula na calego brzuch napiernicza jak nigdy juz 3 dzien
Stary 2011-07-20, 15:00   #1864
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hey you

ja tylko na sekundę, bo Hanutka usnęła, a ja muszę polatać na odkurzaczu i wrzucić coś do gara

Byłyśmy dziś na szczepieniu, zniosła lepiej, niż poprzednio. Ale i tak mega stres dla mnie i dla Niej...

a teraz uwaga:

Hanka waży 6100!

już wiem, czemu biceps mi się tak ładnie zaczyna pojawiać, po trzy kg na rękę

resztę nadrobię potem

BUZI!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:21   #1865
SiLLee
Raczkowanie

mary poziomkowa za wage i za szczepienie
gusiagatko ale szybko zlecialo
agus87 ja tez mam krem zrobiony dla mojej Oli w pn odebralam. Widze ze nasze Aleksandry to maja problemy skorne
Paulizia To kawal chlopa juz
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:21   #1866
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
dobry, dobry

Wczoraj Was czytałam, ale moja wiercidupka nie dała mi odpisać
Wieczór mieliśmy koszmarny, mała tak strasznie płakała, można nawet powiedzieć krzyczała, że miałam świeczki w oczach. O 24.30 zasnęła. W nocy ładnie spała ( z przerwami co dwie godziny na jedzonko)
Ale od 6.30 znów alarm. Chyba ją brzuszek boli Pręży się przy tym i nogi prostuje. Biedactwo moje...a ja nie wiem jak jej pomóc ehhhh

andziot za 10 tygodni

TheXanthippe za 10 tygodni

agus dla Oleńki za 3 miesiące

Moja skończyła dzisiaj 2 tygodnie

sukienka boooooooooska

Zapomniałam Wam napisać, że kapaliśmy ją w wiaderku Co to był za widok. Jaka zrelaksowana i zadowolona była (2 foty w albumie)
Gusia-kup w aptece dla Nadii kropelki Bicgala.Jest to lek na dolegliwosci brzuszkowe...Dozujesz je po 5 kropelek codziennie przez 4 tyg...POLECIŁA MI JE POŁOZNA I MUSZE PRZYZNAC BYŁ TO STRZAŁ W 10....kolki zadko sie pojawiaja u nas
Stary 2011-07-20, 15:38   #1867
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Gusia-kup w aptece dla Nadii kropelki Bicgala.Jest to lek na dolegliwosci brzuszkowe...Dozujesz je po 5 kropelek codziennie przez 4 tyg...POLECIŁA MI JE POŁOZNA I MUSZE PRZYZNAC BYŁ TO STRZAŁ W 10....kolki zadko sie pojawiaja u nas
chyba BioGaia ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:41   #1868
Paulizia
Wtajemniczenie

Duzy, ale nie gruby [jak mama]

Zytus Brawa dla Igorka!!!!!

mary dla Hanexa za wage

Wysylam zdjecia do wywolania
ale ja kiedys bylam piekna i mloda [i szczupla ]
Stary 2011-07-20, 15:44   #1869
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
chyba biogaia ???
bigaia-sprawdziłam na opakowaniu :d
Stary 2011-07-20, 15:51   #1870
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

monia spobuj na raty zniesc wozek. np sama rame a potem maleggo i gondole
robię tak czasami ale to mordęga

Cytat:
a te krople to tak zapobiegawczo czy jak już są jakieś problemy z brzuszkiem?

Wcinam jagody mam nadzieję że małemu nic nie będzie. Wczoraj zjadłam sorbet magno (pamiętacie szał na sorbety na poczekalni ) i wszystko ok

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-20 o 16:03
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:52   #1871
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Bigaia to niemiecka wersja polskiej biogai.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:56   #1872
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
gusia zaparz sobie koperek
spróbuje

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Gusia szkoda że Nadunia tak cierpi, oby dziś było lepiej.
Oby było lepiej!

Paulizia dla Synusia klaski

Cytat:
A w ogole to zeby miec jedna reke wolna (na pisanie na wizazu), przy karmieniu z butli, nauczylam Igora troszke samodzielnosci
hihi

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
za 2 tyg
1. fotki boskieeeeeeeeeeeee
2. wygladasz przeslicznie

moj tz wymyslil nowa zabawke norbiemu
trzyma przed nim lapke na muchy zielona w ksztalcie reki
a dziecko patrzy jak zaczarowane
Dziękuję

dla Tż, pomysłowy, a co!

Cytat:
Dzięki dowiem się w aptece

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:56   #1873
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry.
my po szczepionce , a raczej 3 szczepionkach.
mam lęka . ostatnio miał w pierwszy wieczór po szczepionce gorączkę (pomógł czopek), mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. póki co jest niespokojny (płacze), ale śpi, a jak nie śpi to płacze, ale wtedy je (oczywiście nie z UU bo nie da rady - tak się rzuca), troszkę pomarudzi i zasypia. póki co.

dziewczyny, mam dola........... kończy się okres karmienia piersią. ja wiem, że to nic strasznego karmić mm, że i tak karmię mm, ale karmienie piersią jak dla mnie jest maksymalnie cudownym przeżyciem.
jak budzi się głodny i biore go na ręce a on już główką odwrócona w stronę piersi i usta w dziubek... to takie słodkie.
ale niestety, ciagnie spokojnie max 3 min . i jest wrzask, prężenie się, nawet jak go ponoszę, uspokoję, to jak tylko poczuje przy buzi UU (jak go drugi raz dostawiam) jest wrzask na nowo.
jeju, cięzko mi z tym.
może jeszcze w nocy chociaż będzie jadł. ale tej nocy tez gorzej szło .

my dzisiaj kończymy 12 tyg 9ale nie 3 miesiące jeszcze) .

Grazin
- to prawda, faceci są nienormlani, nie wiem jak mu wtłuc do głowy, że JESTEM zmęczona i WCALE sobie NIE zmyślam. szkoda moich sił na to. mam go gdzieś, a jaja mogą mi się przydac jak będę chciała "kucyki" (czyli dzoewczynkę ) więc póki co muszę mu je darować .

Aga.M
- już miałam pytać gdzie się podziewasz , super fotka Antosia, przystojniacha mały rośnie .

anula - dzięki za kopniaka dla TZ , a podajesz Niuni butle? bo u mojego rzucanie się przy piersi oznacza, że chce butle. ale może ma skok, albo brzuszek pobolewa? może spróbuj zmienić pozycję karmienia piersią - na leżąco mój mniej się rzucał (ale więcej ulewał ).
anula - moja "słynna" na caly Śląsk pediatra powiedziała, że dziecko ma przybierać 180g/ tydzień - cała reszta gr to po prostu tycie.

MoniaK - kopne go , jak Tymek? lepiej? . nie przejumuj się, że podajesz mm - sprobuj po kapieli, po UU mu dać jeszcze mm - mój wtedy śpi troszkę dłużej, potem w nocy jadę tylko na UU, żeby go do butli nie przyzwyczajać - w sensie do nocnych karmień butlą.

agus - mój pediatra dzisiaj polecił mi na buzię Szymka (tylo on ma bardzo łagodną wysypkę krostek póki co) atopra krem. będe próbowala i dam znac.

andziot
- przy dwójce dzieciaków masz czas na książkę? czas i siłę?! przyznaj się - sprzedałaś dziewczynki .

zajrzę później.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:05   #1874
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
robię tak czasami ale to mordęga

a te krople to tak zapobiegawczo czy jak już są jakieś problemy z brzuszkiem?

Wcinam jagody mam nadzieję że małemu nic nie będzie. Wczoraj zjadłam sorbet magno (pamiętacie szał na sorbety na poczekalni ) i wszystko ok
OGÓLNIE NA PROBLEMY BRZUSZKOWE..Napewno nie zaszkodza...
Stary 2011-07-20, 16:09   #1875
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
moja "słynna" na caly Śląsk pediatra powiedziała, że dziecko ma przybierać 180g/ tydzień - cała reszta gr to po prostu tycie.
i jak dziecko przybiera więcej to co ????
zabrać cyca ???
dziwna teoria

za piękną wagę dzieciaczków !!!!!!!!

aż się zastanawiam ile Gabrynia waży przez to rzucanie przy cycku

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:58   #1876
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jeszcze nie miałam
Ale od 2 tyg. brzuch mnie boli jak na @
Nawet kupiłam już tampony, bo ani jednego w domu nie miałam
A to możemy tamponów używać ?? hmmm bo wyczytałam, że lepiej podpasek przez 2 cykle i tak mi też lekarz powiedział co mnie niezmiernie zasmuciło bo podpasek chyba z 7 lat nie używałam

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Pepe właśnie skończył 10 tygodni ( urodził się o 8.30 )
dla Pepe
A co do karmienia robię tak samo jak TY, dziecię nie chce z UU bo się złości, wierzga, kopie więc laktator w ruch na godzinkę i podaję butlą

Cytat:

Powiedzcie mi czy to mozliwe by po szczepionce tej doustnej dziecko mialo problemy z brzuszkiem??
Bo nic takiego wczoraj nie jadlam, a w nocy mialam pobudki co godzine bo moje dziecko mialo problemy z brzuszkiem, no i zmniejszyl mu sie apetyt. Normalnie zjada ok 100-120 co 2 godzinki, a w nocy co godzine i okolo 60ml.
My mieliśmy też wczoraj szczepienia i Wikuś spał strasznie długo, popołudniu, później zjadł dużo mniej koło 21 i spał do 5.40

ddaaiissyy dziękujemy, dziękujemy z Wikusiem
solidaryzuję się z Tobą- zostało mi też 9 kg do zrzucenia i ale coiasteczka maślane to i owszem uskuteczniam niemal codziennie,
soki piję ale nie wszystkie, z czerwonych i białych grapefruitów, kiedyś wypiłam koncentrat nierozcieńczony z pomarańczek i maniuni miał lekką wysypkę;
agnieszko_pe ja sobie ciśnienie zbijałam sokiem porzeczkowym i cytryną - u mnie działało

anula_81 też jakoś mam doła, czuje się trochę jak zamknięta w klatce a mój TŻ chyba niczego nieświadomy dziś pyta mnie cytuję: JAKIE MASZ PLANY KOCHANIE NA DZIŚ ??? normalnie oczy mi wyszły na wierzch, zapytał jakbym miała mnóstwo mozliwości normalnie aż mi ciśnienie podniósł

CIOTECZKI Mary poziomkowa, Agnieszka.M, M,oniqac,SilLee dziękujemy z Wiktorkiem za komentarz

Drogie Cioteczki : 82anusia, grazin, mamaOptymistka,andziot,li stopadowa, zosiaaa hmmm Wam również dziękujemy , toż to Wikuś jest facetem nooo może jakieś naleciałości dziewczęce po mamusi ma

pauliziu brawa za 7 tyg , dużaśny ten Twój synuś ja u swojego też skoku jakoś specjalnie nie zauważyłam;
aniutka_85 mój syncio też od paru dni namiętnie zasysa piąstki albo przedramię, bynajmniej nie z głodu, ale jak weszłam z nim do sklepu, pani mi powiedziała żebym zwracała uwagę i wciskała wtedy smoka, bo jej córa ma już 7 lat i nadal kciuk w buzi - bo lubi
andziot za 8 tygodni dla Gabi
Aguś87 za 3 miesiące;
moniqac gratki z okazji 12 tygodni
gusiaczku za 2 tyg. całkiem dorosła kobietka z Nadii
anulinko za 10 tygodni;

scio ja z lewej, tej bolącej U ściągam między 100 a 120 a z drugiej zdrowej ok 70 ml
camomile trzymam kciuki za usg bioderek !!!
zytuś no niezły patent, niezły

A teraz napiszę skrótem co u nas, bo Rechot mi się budzi powoli, pogoda do bani - ściana deszczu niemal od rana, po szczepieniu nocka spokojna, musze Wam napisać, że moje dziecię na szczepieniu zachowało się jak prawdziwy facet, wkłucie phii pikuś nawet nie zauwazył hmm to matka się bardziej zestresowała normalnie stałam tyłem i zagadywała mnie pediatra Wikuś waży 4600 i niby zmalał wg lekarki hmm ale jakoś mi się to nie widzi bo bodziaki już są małe niektóre ; dostaliśmy ochrzan, że synek leniwy bo nie chciał wyprostowanych rąk podnosić pod buzię jak go pani doktor na br\uszku połozyła. Postraszyła, że jak następnym razem tego nie zrobi, pójdziemy na ćwiczenia hmm

Mamy rozkopaną kanalizację wzdłuż całej ulicy więc wychodząc na spacer czuję jakbym taczkę z cegłami pchała przed sobą po kamieniach
Napiszcie mi proszę ile trwa podjęcie decyzji o przyznaniu beciikowego, bo pani mi nic nie chciała powiedziec, bo ja już te pieniądze prawie wydałam i dodam, że mamy zameldowanie w 2 różnych miastach, bo to ponoć wydłuża czas;

Ściskam i uciekam coś zrobić, bo mięsko już przypaliłam
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 17:00   #1877
matallewar
Zakorzenienie

daisy z powodu @...

Xanthippe Jeszcze nie szukałam. Koło nas był, ale teraz chyba jest zamknięty. A Warszawianka nie jest przystosowana?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 17:01   #1878
Agnieszka.M
Rozeznanie

Witam, póki co Wam opiszę, co mi się dzisiaj przydarzyło, a później nadrobię i postaram się poodpisywać.
Andziot mój Antoś ma to samo przy piciu z butelki, co twoja Gabrysia i Gabrysia Anuli przy cycku, też wierzga i się denerwuje od 2 dni, widać że chce jeść, a tak jakby brzuch go bolał jak pije mleko. Widać, że chce jeść, a jak mu dam butelkę do buzi, to po paru łykach się rzuca. Niestety oprócz tego zrobił taką zielonkawo-szarą kupę z żółtymi przebłyskami (powiedziałabym, że miała konsystencję i wygląd cementu), więc wzięłam dzisiaj pieluchę z kupą i poszłam z małym do pediatry. Niestety nasza pani pediatra, na którą wcześniej narzekałam (już nie będę) jest na urlopie i trafiliśmy do innej - taka wredna sucz, że szok. Jak włożyła Antosiowi patyk do gardła, to aż się zadusił, a ona "ojej". Od razu ją opieprzyłam i powiedziałam, że mogłaby trochę uważać. Problemem kupy prawie w ogóle się nie zainteresowała. Powiedziała tylko, że mam kupić Dicoflor 30 (nie wiem, co robić, bo w Nan Pro 1 jest już probiotyk, ale ona powiedziała, że nie szkodzi i podawać) i jeśli po 3 dniach nie zauważę poprawy, to mam zmienić mleko na Bebilon Comfort.
Bardzo ją za to zainteresowało, że Antoś jest wcześniakiem. Stwierdziła, że skoro się urodził w 35 tygodniu i był w inkubatorze, to pewnie jest ślepy i mam z nim iść do okulisty (poprzednia pediatra powiedziała, że nie ma potrzeby iść do okulisty, bo mały w inkubatorze był tylko podgrzewany, a nie miał podawanego tlenu. Ja nie mam nic przeciw badaniom i mogę iść, ale po co od razu wyskakuje z tekstem, że mam ślepe dziecko ), potem próbowała go posadzić i stwierdziła, że ma wcześniacze obniżone napięcie mięśniowe i dała skierowanie na rehabilitację (ta poprzednia pediatra na jednej z wizyt powiedziała, że ma syndromy wzmożonego napięcia, ale jeszcze poobserwujemy i na kolejnej wizycie powiedziała, że wszystko ok - także diagnozy zupełnie odwrotne, jedna że wzmożone, a dryga, że obniżone). Jak powiedziałam, że na rehabilitację możemy się przejść, bo poćwiczyć zawsze z dzidziusiem warto, ale wolałabym, żeby jej diagnozę potwierdził jednak specjalista, to z łaską dała mi skierowanie do neurologa. No myślałam, że jej W ogóle jej ton i styl powalający. Za tydzień mamy mieć szczepienie i naszej lekarki dalej nie będzie, więc trzeba będzie iść do tej wiedźmy ... ja nie wiem, przecież chyba ją zabije jak mu ten patyk tak głęboko wciśnie i sama jej go wcisne, tak że jej inną dziurą wyskoczy Myślicie, że mogę pójść na szczepienie tydzień później?
Jutro zadzwonię do tej przychodni neurologicznej umówić się na wizytę i do rehabilitacyjnej na te ćwiczenia - ciekawe jakie będą terminy.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 17:24   #1879
Siasiek
Zadomowienie

Ale mnie się ręce naciągnęły....mam do samej podłogi, mogę chodzić i zamiatać

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 17:31   #1880
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mamaoptymistka; obie sukienki bardzo mi się podobają. Do ołówkowej trzeba mieć idealną figurę - ja bym takowej teraz nie włożyla
U gabika często drżała nóżka i pani dr a takze nasze forumowe ekspertki także mówiły aby się nie martwić i faktycznie coraz rzadziej się zdarza.
Broda takze Gabi czasem drży (ale było to rzadziej niż nózka) a ja myślałam, że to może z zimna
nie martw się i masz rację, googli nie czytaj A u rodziców masz rację, suuper jest Na długo Twoja mami przyjezdza ?

anula, koniecznie zrób zdjęcie !!
Twoja figura jest suuuper i na pewno będziesz rewelacyjnie wyglądała.
Jak jeszcze włożysz kolorowe rajtuzki to nie da się na Ciebie nie zwrócić uwagi Ale będziesz lasia !!!
Suuuper, że z Zosienka coraz lepiej !! Widzisz, MM jej niepotrzebne. Tylko mamunia jej wystarczy

82anusia; mnie też najpierw lekarka powiedziała, że skaza i że za dużo mleka jem. Potem byłam jeszcze u bodajze 3 róznych pediatrów i każdy jak jeden mąż orzekł, że to trądzik. Czy Adasiowi nasilają sie krostki pod wpływem ciepła, upałów, gdy np lezy na jednym policzku to wówczas tam jest więcej krostek? Jeśli tak, to na pewno trądzik.

amarcia; ja karmię tylko UU i nie mam jeszcze.. kurde myslisz, że mozliwe aby już się pojawił? A ja po cichu liczyłam, że przez pół roku po porodzie będę miała spokój.
Jak trądzik? U Gabi nadal..

anulinka za 10 tygodni !!

agnieszka_pe i nie nabombałaś się tą bombką ? Ale miałaś sympatyczny dzionek Ja podczas karmienia napiłam się łyka szampana tzn wina musującego piekło w gardzioł jak tralala
Nie wiem jak po ponad roku niepicia przeżyję pierwsze alkoholowe party hihi no i bunga bunga z męzem Bo od września tez nic

andziot; ale sie języczek Zosieńce rozwiązał A pomyśl jak Gabulek do Niej dołączy To dopiero będzie hardcore
Masz patent z Gabi na to długie spanie... i Ty w trakcie snu ją przekładasz na brzusio?
Ucałuj Gabunię z okazji 10-tygodnicy

Camomile;
mocno trzymam kciuki za bioderka
Oooo i kolejna mamunia wystrojona i obkupiona Kurde, ja nie mogę na siebie patrzeć w "galerianych" lustrach

gusiagatko; moze brzusio Nadunię bolał ?
Ale Twoja Malutka w ogóle preferuje takie późne godzinki chodzenia lulu.. więc może dlatego płakusiała bo jeszcze jej spać się nie chciało?
za naszą najmłodszą Kruszynkę

antropia, kurde wiem, ze nie moja sprawa, ale nie podoba mi się zachowanie Twojej mamy... przepraszam, że to mówię, ale moim zdaniem nie powinna się wtrącać i uważać się za eksperta. Czasy się zmieniły, to co kiedyś było preferowane i ok teraz dawno odeszło do lamusa. I do tego te jej wulgarne wstawki.... Nie da się jej na spokojnie przetłumaczyć aby się nie wtrącała? Stwarza to tylko niepotrzebny między Wami mur i niezdrową sytuację.
Weredka ! WoW wiecej nie powiem - mowę mi odebrało
matal, andziot, moria - też chciałam na basen ! Oglądałam na youtubie filmiki jak dzieciątka pluskają się fajnie w wodzie i jaka to obustronna frajda, ale teraz to nie wiem czy to dobry pomysł? Zaczynam mieć obawy... jednak z drugiej strony tyle dzieciątek chodzi... Nie wiem co zrobić. Chciałabym a się boję

matall, czy te kolki to nigdy się u Was nie skończą.. no ile mozna !
TŻ dalej w szpitalu? I co będzie operacja czy nie ?

moniqac, AgnieszkaM - odważyłam się i wziełąm Gabrysię tak jak Wy trzymacie swoje Maleństwa ! Faktycznie nic trudnego a tak się bałam. Zrobiłam najpierw próbę tuż nad łóżkiem. Malutka zadowolona chyba bo na świat może sobie kukać MoniaK nie boj się i weź tak Tymusia - chyba, że pierwszy raz w takiej pozycji macie już za sobą

agusia ! Twoja Oleńka juz 3 msc... fiu fiu... a pamiętam jak dziś Twoje metody wywoływania jej na ten świat. Przykro mi z powodu tych krostek, uczulenia... nie zarzucaj sobie nic Słonce. Kazda prawie z nas ma jakies problemy z dzidziusiami, większe czy mniejsze. To nie jest Twoja wina ! Na pewno wszystko minie A jak Twoj fitness ?

Klaterina a Ty gdzie? Dawno nie zaglądałaś Radziu dalej daje popalić czy wrzuca coraz częściej na luz
no i Sania rzadko bywa, Lolka... czy ona dalej u rodziców ?

Moja Malutka spała do 12 w końcu... potem 2 kupki strzeliła i teraz dalej lula w huśtawce Piję kawę, jem ciasto i miło spędzam czas z Wami.
A za oknem robi się noc.........
a dzieki daje rade
wlasnie zaraz jade
Stary 2011-07-20, 17:34   #1881
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
mary poziomkowa za wage i za szczepienie
gusiagatko ale szybko zlecialo
agus87 ja tez mam krem zrobiony dla mojej Oli w pn odebralam. Widze ze nasze Aleksandry to maja problemy skorne
Paulizia To kawal chlopa juz

juz ja wysmryralam tym kremem
teraz spi na tzcie juz godzine hahaa
Stary 2011-07-20, 17:36   #1882
matallewar
Zakorzenienie

Siasiu A gdzie Twój stary avatar? Chociaż muszę przyznać, że nowy śliczny

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 17:50   #1883
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Byłyśmy dziś na szczepieniu, zniosła lepiej, niż poprzednio. Ale i tak mega stres dla mnie i dla Niej...

a teraz uwaga:

Hanka waży 6100!
dla dzielnej Hanutki
i piękna waga

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
gusiaczku za 2 tyg. całkiem dorosła kobietka z Nadii
No rośnie, rośnie mała łobuziara

Zdrzemnęliśmy się ponad godzinę: ja, niunia i Tż Ale mi teraz dobrze Idę coś zjeść

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 17:50   #1884
matallewar
Zakorzenienie

Zapomniałam już jak BARDZO nienawidzę @

RAAAAANY, jak mi się chce słodkiego
Już zjadłam wafelka... Najgorzej, że mam CAŁĄ SZAFKĘ milki... Tzn. z 15 czekolad
NIE WOLNO MI! Niech ktoś zabierze ode mnie te czekolady.
Jak mam @, to mogłabym zjeść 3 tabliczki pod rząd

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 17:51   #1885
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiu A gdzie Twój stary avatar? Chociaż muszę przyznać, że nowy śliczny
Byłam przywiązana do tamtego, chyba przez to słowo cudne ale...ale może już czas coś zmienić.

It's not about anger
Stary 2011-07-20, 17:51   #1886
matallewar
Zakorzenienie

poziomka No nieźle Hanka waży...
Jutro jadę z Edą do pediatry, m.in. na ważenie, z powodu tego rzucania się przy UU, ciekawe, jak przybrał...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 17:55   #1887
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam już jak BARDZO nienawidzę @

RAAAAANY, jak mi się chce słodkiego
Już zjadłam wafelka... Najgorzej, że mam CAŁĄ SZAFKĘ milki... Tzn. z 15 czekolad
NIE WOLNO MI! Niech ktoś zabierze ode mnie te czekolady.
Jak mam @, to mogłabym zjeść 3 tabliczki pod rząd

Eeee ja już wczoraj miałam owulację i dalej pociąg do słodkiego mi został. Możesz oddać te czekolady

It's not about anger
Stary 2011-07-20, 18:01   #1888
amarcia
Wtajemniczenie

co to dzis z tymi @ sie dzieje???

moniqac u mnie w identycznej sytuacji z problemem karmienia sprawe uratowaly silikonowe nakladki. nie chciala piersi za nic i wyla z głodu. dzieki nakladkom karmie dalej, choc uwielbia przy nich spac, ale mam dziecko przy piersi
problem tylko taki, ze chcac gdzies z nia wyjsc musze sciagnac i dac w butli, bo inaczej wiecznie głodna
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 18:15   #1889
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Eeee ja już wczoraj miałam owulację i dalej pociąg do słodkiego mi został. Możesz oddać te czekolady
Z chęcią
Tż miał je zjeść... Ale teraz nie może więc rozdaję rodzinie i znajomym królika

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-20, 18:17   #1890
moria44
Wtajemniczenie

Agnieszka.M współczuje przeżyć z lekarką. My też w naszej przychodni taką wiedźmę mamy, jest tylko ona jedna więc mogłabym tylko przychodnię zmienić i jeśli na jutrzejszym szczepieniu ciągle będzie moim dzieckiem jak kawałkiem mięsa rzucać to wypiszę się stamtąd I też na siłę tym patykiem w buzi ciśnie. Już dwa razy tak zrobiła i trzeciego nie zniosę Niech no mi jutro Iga mocniej zapłacze to babsztyla w kostkę kopnę!

Siaśku no żyrafa była bombowa

matall czemu Ty masz tyle czekolad w domu? No przecież to tortura jest! Ja bym nie wytrzymała, na samą myśl się uśliniłam

Piękna waga Antuana i Hanuty My jutro się zważymy ale myślę, że moje 3 miesięczne dziecię może ważyć max. tyle ile Antoś w 7 tygodniu

delicadeza mój TŻ też lubił mi zadawać to pytanie Ale po 3 miesiącach chyba w końcu uświadomił sobie, że z Iguśką to za wiele zaplanować się nie da i już mnie nie dręczy

Zytus super fotka Igorka! Igutka też tak czasem trzyma ale chyba bardziej z przypadku niż tak świadomie. Co dziwne, prawie zawsze trzyma butlę rączkami przy nocnym karmieniu więc ciężko mi fotkę cyknąć Ale dziś się udało w dzień, jak jedną łapka trzymała

aga_pe u nas wzrost formy Iguśki odszedł razem z księżycem Dziś już się na brzuszku awanturowała

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości