|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
oj coś kiepsko idzie mu składanie tego łóżeczka... |
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga dokladnie
Ale jemu też nie bardzo wyszło![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- ale się najadłam, chyba będę się toczyć idę do wanny, to zawsze pomaga
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że ja zjadłam kaszę gryczaną która za mną chodziła i nie mam na nic ochoty. Tż nie ma to bym pewnie sama nie zamawiała
![]() A mój prawie umierający tato, jak widać tabletki przeciwbólowe chce, ledwo mówi, ledwo chodzi, ale na awanturkę znalazł ukryte moce, niesamowite zjawisko ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Oglądam tak swoje zdjęcia ciążowe i te co wklejałam przy okazji dobierania kreacji i się śmieję sama z siebie. Mi sę wydawało że to widać że ja już brzuszek mam a tu teraz się dopatrzyć nie mogę niczego |
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane!
![]() Bardzo potrzebuje Waszej rady... Od ok 6 miesięcy staramy się z TŻ o dzidziusia. Ja ok 2 lata temu poroniłam w 5 miesiącu, ciężko było i długo nie mogłam psychicznie przełamać się, aby "znów próbować". W sumie 6 mies i nadal nic... test za testem i żadnej kreseczki. Ale właśnie jest jedno ale , bo od 01.06.2011r. nie dostałam miesiączki... w sumie moje cykle byłe trochę dłuższe bo trwały nawet 35-38 dni, ale takiego opóźnienia nie miałam w zasadzie nigdy. Czasem myślę, że opóźnienie to jest spowodowane tym, że trochę się odchudzałam.... Zaraz minie miesiąc jak okres mi się spóźnia.No i najważniejsze - dziś robiłam test. I jak zawsze wyszedł tylko z 1 kreseczkę. Jednak odczekałam 5 minut i po tym czasie przyjrzałam się testowi i była tam jedna wyraźna kreska , a gdy przyjrzałam się z bliska dokładnie była też lekka , prawie niewidoczna kreseczka, lekko widniała, ale w sumie trzeba było się jej przyjrzeć bardzo dokładnie żeby ją zobaczyć. Ucieszyłam się i po chwili mój TŻ również przyjrzał się z bardzo bliska temu testowi i sam też przyznał, że faktycznie jest , ale taka prawie niezauważalna. TŻ stwierdził, że taka kreseczka to być może jest sama w sobie , w sensie , że wmontowana w test i pod światło gdy się bierze, to ona prześwituje i daje wrażenie jakby była, właśnie nie mam drugiego testu i zastanawiam się jak to jest? Kurcze, miesiączki nie ma, test też nie wychodzi wyraźny, nie wiem co o tym myśleć. Dziewczyny, co sądzicie na ten temat?
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Ta teście jest napisane, żeby wynik odczytać po 5 minutach.
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień mam wizytę to go zapytam naiwnie, czy będę mieć takie badanie. Ciekawe, co powie? ![]() Cytat:
Zastanawia mnie tylko to, że jeśli byłaby to ciąża, to jednak już dość zaawansowana (skoro ostatnia @ 01.06), więc kreska powinna być wyraźna i pojawić się prędko. Zawsze miałaś takie długie cykle? Chorujesz na coś? Dla pewności zrób drugi test jutro lub pojutrze lub zrób sobie badanie beta hcg (nie jest drogie) - tu już nie będziesz mieć żadnych wątpliwości ![]() Trzymam kciuki za szczęśliwe zajście w ciążę i donoszenie i serdecznie współczuję poronienia
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, a co to za test? Bo przeważnie jest od razu i po 5 minutach wyrzucić.
Ja bym zrobiła drugi, albo poszła do ginka. |
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Moje cykle były ostatnio dosyć długie , ok 35 dni... , ale właśnie też mnie to nurtuje, że w sumie miesiączki nie ma dość długo, a tej kreski nadal wyraźnej nie ma:/
Jeśli chodzi o jakieś choroby, to tylko takie przewlekłe infekcje , grzybiczne pochwy,,, chociaż ostatnio wzięłam się za te paskudne infekcje i mogę powiedzieć, że pokonałam "jak narazie" nawroty. Już zrobiłam w tym miesiącu 3 testy i nic. Teraz ten ostatni dzisiaj dał mi dużo do myślenia i dał mi nadzieję. Może to wina, że kupuje te testy z tańszych, może warto kupować te trochę droższe? Hm, to należy zrobić badanie na obecność beta HCG? Nie pamiętam nazwy tego testu, a już go wyrzuciłam... kupiłam w aptece za ok 6 zł, ba opakowaniu w kolorze lekko niebieskim był taki bobas...
Wymianka kosmeyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30110072 #post30110072 _________________________ __________________ Edytowane przez Wizazanka492 Czas edycji: 2011-07-20 o 19:15 |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor kochane
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż ta burza była taka, że sama trochę się bałam (a zawsze lubiłam burze)![]() Spray współczuję przepraw z zębem |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
Hm , jutro chyba z rana pójdę zrobić badanie na hcg... Czy na takie badanie należy iść na czczo, czy tak poprostu?
Ile się czeka na wyniki?
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
To badanie da Ci pewność
Jak się teraz wybierzesz do gina, to może jeszcze niczego nie potwierdzić. Ja bym zrobiła betę, a jeśli to ciąża to dowiesz się nawet po poziomie hormonu, który tydzień ![]() Nie jestem pewna, czy trzeba być na czczo, raczej nie. A czekanie na wynik zależy od labu - w większych ośrodkach lub w trybie przyspieszonym jeszcze tego samego dnia.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-20 o 19:28 |
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą nie żebym lubiła bardzo jak pani mi tam grzebie, ale Ciebie lekarz na fotelu od początku nie bada? zresztą z tego co zauważyłam, co lekarz to inna metoda
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pani z labu Ci materiał pobierała?
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie juz z domku
![]() zrobiłam maraton mały , pozałatwiałam co miałam załatwic i jestem ![]() narobiłyscie mi ochote na pizze i teraz bede o niej snic! za to ja jutro robi eplacki ziemniaczane
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jakoś dziwnie się czuję, brzuch mi ciąży niemożliwie,ciągnie i boli jakoś tak dziwnie ale skurczy nie mam Aa i humor do doopy się zrobił
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
mam mega zgagę i nawet rennie mi nie pomaga
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się po wizycie i zaraz ruszam nadrabiać
![]() młoda waży 1500 gramów, jest średnio o tydzien mniejsza niz wynika z OM, ale to juz od jakiegos czasu tak jest. Poza tym wszystko ok, pokazała pięknie dupcię, dr powiedział że co do płci nie ma wątpliwości ziewała sobie słodko. niestety nie ma dzis ładnej foty...ktg tez nie było jako że się zepsuło ![]() popatrzył na wyniki cukrów, powiedział, że są ok i żeby insuliny nie zwiększać a szaloną panią diabetolog pozdrowić od niego ![]() Nast wizyta za 2 tygodnie i tak juz do końca. |
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale nam się narzekające forum zrobiło
To ja dorzucę że mi teraz cięzko na żołądku po tej pizzy - za duzo zjadłam
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Też fajnie
![]() Coś niemrawo tu, idę czytać dalej książkę, bo mnie wciągnęła. Nie mam siły na długie siedzenie - ból mi wszedł do lewej nogi (dla odmiany po wczorajszej prawej ) ![]() Dobranoc! Nie smutać tu Edit: O! Danika! Jakie dobre wiadomości, pobaw się z córcią, skoro taka grzeczna była i wszystko pokazała Ja się z moim też bawię, choć mi nic nie pokazuje
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-20 o 20:22 |
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze powiedział, że łożysko ma II stopien dojrzałości a ja nie zapytałam czy to dobrze, czy źle...ale chyba jakby cos było nie halo to by powiedział, nie?
|
|
|
|
#1794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Natka mleko też już piłam
![]() danika widzę, że mała rośnie co do łożyska to pierwsze słyszę o czymś takim
|
|
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika też sądzę że lekarz by powiedzial jak cos byłoby nie tak
kochane lecę bo K. nie może cos zasnąć, a malz chce pracowac |
|
|
|
#1797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dała radęCytat:
no to ja tego pająka zrzuciłam i w płacz i krzyk "zabij go" i macham rękami . Normalnie chciałam uciekać w trakcie jazdy z tego auta. Musielismy sie zatrzymać na chodniku a ja sie trzęsłam chyba z godzinę po tym. Mój TZ na szczęscie ma do mnie świętą cierpliwość. Cytat:
Cytat:
migdały polecam. Rennie też za bardzo na mnie nie działa. co czytasz? Cytat:
![]() aha, dziękujemy za wszystkie kciuki |
|||||
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie...
![]() Wczoraj to chyba stokrotka jesli dobrze pamiętam zamartwiała się o mamę, a ja się dzisiaj zamartwiam o tatę... odwoził brata pod domki nad jezioro jakieś 50 km od nas i dawno powinien już wrócić a nadal go nie ma. Telefon jest wyłączony, a niedawno przeszły koło nas ciężkie burze. Mam nadzieje, ze wróci jak najszybciej i jak zwykle tylko gdzieś się zawieruszył po drodze zatrzymując u kogoś. Tak na marginesie to dzisiaj wrócił z Turcji i tam się nie zgubił a w swoich okolicach się zawieruszył ![]() No nic mam kilka stron do nadrobienia więc mam nadzieję, ze jak skończe to już będzie w domu. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Ja mam już ich spora kolekcję Są takie własnie jak pokazałaś na fotce w różnych rozmiarach ale tez takie różnokolorowe fajneSpróbuj zjeść garśc migdałów. Mi czasem pomaga jak nie amm nic pod ręką A tata się znalazł oczywiście coś tam niby z telefonem mu się działo Żeby tak swoją córcię w ciązy denerwować...
|
|
|
#1800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() danika Brawo za wizytę, dobrze, że wszystko dobrze Gerda Mięty spróbuj się napić ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

idę do wanny, to zawsze pomaga

, bo od 01.06.2011r. nie dostałam miesiączki... w sumie moje cykle byłe trochę dłuższe bo trwały nawet 35-38 dni, ale takiego opóźnienia nie miałam w zasadzie nigdy. Czasem myślę, że opóźnienie to jest spowodowane tym, że trochę się odchudzałam.... Zaraz minie miesiąc jak okres mi się spóźnia.

no to ja tego pająka zrzuciłam i w płacz i krzyk "zabij go" i macham rękami