|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Opolski- wyniki;)
Cytat:
też tak macie?
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Nie.
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Wyjaśni mi ktoś dlaczego moje długie wypowiedzi muszą być akceptowane przez moderatora i do tej pory ich nie zaakceptowano? |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Praca w Opolu: W akademiku "Kmicic" jest biuro karier, tam pomagają studentom znaleźć pracę lub założyć działalność gospodarczą. Bzdurą jest, że możesz się zatrudnić tylko przy ulotkach. Mnóstwo osób pracuje w ccig, można tam wyciągnąć miesięcznie nawet 2 tys zł. Na stronie opole24 i na wielu innych jest mnóstwo ofert pracy. Można się zatrudnić jako kelnerka, sprzedawca w butikach w centrach handlowych np. Karolince czy Solarisie. Można nawet rozkładać towar w tesco. Jest naprawdę wiele możliwości.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu tak
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
A był ktoś może złożyć dokumenty z rezerwy i wie ile osób zrezygnowało?
Do którego miejsca jest sens składać dokumenty? |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie też jutro i nie wiem czy iść
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem ósma na rezerwie, więc z nadzieją wysłałam dokumenty. Wyniki są 23 lipca. Jeśli jesteście spoza Opola to nie wiem po co się tam wybieracie.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś na ponad pięćsetnym miejscu na rezerwie więc daruj sobie pójście tam
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz ale nie będę wdawać się w dyskusję o moim życiu z osobami które reprezentują taki poziom
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Ale jaki poziom? Nie rozumiem.
Czasami mam wrażenie, że jesteś gimnazjalistką, nie studentką, skoro nie znasz uniwersyteckich i studenckich realiów. Prościej byłoby zadzwonić do komisji rekrutacyjnej. Na tej stronie masz numerki: https://rekrutacja.uni.opole.pl/pomo...c&file=komisje Zadzwonić w sumie nie wiem po co. Kobieto, wybierz sobie kierunek z II naboru (bo tam przyjmują Cię w momencie zaniesienia papierów i nie trzeba przejść powtórnej rekrutacji tak jak na innych uczelniach) albo popraw maturkę i podejdź za rok na prawo. Życzę Ci jak najlepiej. Ale nie marnuj czasu i nie jedź do Opola. |
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Owszem, rozumiem. Ale nie wierzę, że są tam osoby, które są na ponad pięćsetnym miejscu, bo to jest śmieszne.
Poza tym UO jest specyficzną uczelnią. Tu starają się zatrzymać studentów na siłę, więc się ich szanuje i przez telefon można załatwić wszystko. Edytowane przez studentkaop Czas edycji: 2011-07-21 o 15:34 |
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nikt nie napisał że jest na pond pięćsetnym miejscu i łudzi się, że jak pojedzie osobiście na UO to może uda się go przyjąć.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
michachacha odpuść. Ważne że sami znamy naszą wartość i tylko to się liczy
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Nie chcę osłabiać Twojej wartości, ale otworzyć Ci oczy. Szczerze mówiąc mam to gdzieś czy Ty tam pojedziesz, żeby odjechać z kwitkiem, ale chciałam Ci pomóc i wyleczyć z naiwności i alienacji. Jesteś na drugim roku, a nadal sobie nie radzisz w kwestiach administracyjnych naszego uniwerka. Wszędzie naokoło są kluby studenckie, Ty nie znałaś żadnego. Byłam w jednym, ale słyszałam o wielu. Plakaty biją po oczach. Nie wiem co studiujesz, ale każdy rok miał zimą "bal" w jakimś klubie studenkim, więc chociaż po tym mogłabyś znać jakiś. Ja nie wiem w jakim Ty świecie żyjesz. Już się nie wtrącam, ale dziewczyno! Zacznij w końcu myśleć racjonalnie.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
(wybaczcie, że się wtrącam, ale pozwolę sobie zamieścić tu małe ogłoszenie - a nóż widelec ktoś się akurat odezwie
):SZUKAM CHĘTNYCH STUDENTEK (od paź zaczynam filo rosyjską), KTÓRE OD WRZEŚNIA/PAŹDZIERNIKA WYNAJMĄ ZE MNĄ MIESZKANKO/POKÓJ/STANCJĘ W OPOLU. Jacyś chętni?
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Na dziś dzień nie mam ani mieszkanka ani współlokatora. Ciąglę poszukuję. Dzwonie, gdzie się da to albo wymyślają sobie ceny z kosmosu, albo okazuje się, że to na jakimś zadupiu (a mnie śródmieście naj interesuje). Znalazłam fajne niedrogie mieszkanie babeczka powiedziala, że na 90% będzie wolne=moje po czym wczoraj zadzwonila i powiedziała "ojej, mój mąż jednak już komuś je obiecał a ja nie wiedziałam o tym" :<
W każdym bądź razie jestem w trakcie poszukiwań
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę na polibudę na I stopień, informatyka stacjonarne.
Co do życia w Opolu - jest kilka klubów i pubów, jest dokąd wychodzić. Komunikacja miejska też jest ok. Opole to moje rodzinne miasto, studiowałam już 3 lata we Wrocławiu, skończyłam tam licencjat - i szczerze mówiąc wolę Opole od Wrocławia. Oczywiście wiadomo że opolskie uczelnie nie są prestiżowe, ale po 3 latach studiowania widzę, że studia to głównie nauka własna, więc według mnie warto iść na gorszą uczelnie, na swój wymarzony kierunek, a nie na lepszą uczelnie na kierunek, który nie do końca nas interesuje, mimo że wydaje się przyszłościowy. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak zrobiłam w tym roku. Nie dostałam się na polibude do Wrocławia, jednak mimo to nie zmieniłam kierunku tylko po to żeby studiować we Wrocławiu. Zaczynam w tym roku ZIP w Opolu i mam wiele planów co do samorealizacji, których żadna uczelnia, nawet w Warszawie, nie pozwoli mi spełnić. A co studiowałaś we Wro i na jakiej uczelni? |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przestraszyłam się że kobieta informatyk czy ogólnie kobieta inżynier z większości dziedzin nie jest traktowana na równi z facetami. No i mimo że marzyłam o tym żeby iść na infe już od gimnazjum, całe liceum się przygotowywałam do tego, zdawałam maturę z informatyki, to przy wybieraniu kierunku jakoś stchórzyłam... I według mnie dokonałaś dobrego wyboru, przez te 3 lata zauważyłam że program realizowany na różnych uczelniach prawie się nie różni, jeśli chodzi o poziom. Wiadomo że na PO jest o wiele niższy próg niż na PWr, dlatego pewnie część osób które skończą PO na PWr odpadłyby po 1 semestrze. Ale jak ktoś chce to na PO nauczy się tyle samo co na PWr |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe kiedy będą wyniki z zaocznych bo miały być o 9
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

też tak macie?