|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Siasiek jaki piekny avatar
Matall cwicz sile woli, cwicz ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- I tak z innej beczki ![]() Czy ktos uzywal lub uzywa podkladu Shiseido Perfect Refining i moglby zrecenzowac po krotce? ![]() Eweska?
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Piękne były te miesiące bez
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
LINK LINK2
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-20 o 18:53 |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Z bioderkami OK!! Ulzylo mi niesamowicie, bo jako niemowlak mialam problemy i balam sie, zeby na Niunie nie przeszlo. Uffffffff... I to jedyny dobry news na dzis... Nadia tak mi dzis placze, ze rece opadaja . Od samego rana, z przerwa na chuste, karmienie i jazde samochodem do i ze szpitala. I mata i bujaczek jest dzisiaj beeee. Juz nie wyrabiam . Czekam na TZ az wroci z pracy .Teraz wlasnie je, mam upragniona chwile ciszy i chwilke relaksu... Brawo dla Antosia i Hanutki za piekne przybieranie :roz a:Daisy, no wlasnie ja tez na siebie nie moge patrzec w galerianych lustrach, dlatego robie shopping przez internet polecam.moniquac trzymaj sie. I za skonczone 12 tygodnie.Agnieszka.M, o matko, co za lekarka Jak tak w ogole mozna, zero jakiegokolwiek wyczucia. Zbulwersowalam sie Paulizia, mam newsy co do paszportu. Tu jest dobrze wytlumaczone co i jak sie zalatwia. Ale przyznam, ze po przeczytaniu tego sie lekko podlamalam, juz widze to stanie w kilometrowej kolejce pod konsulatem z ryczaca Nadia... ![]() A potem zadzwonilam do Home Office i co sie okazuje, faktycznie jak jestescie w UK ponad 5 lat i dziecko urodzone tu mozna wyrobic od razu brytyjski paszport No i juz musze leciec... Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-20 o 19:10 |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
moria Dostaliśmy...
Staram się ich nie zjeść...
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
A nas caly dzien nie bylo, zakupy zakupy!!
mamy taki genialny outlet ze mozna sie obkupic firmowych porzadnych rzeczy duzo taniej, i wszystko w jednym miejscu. Kupilam Zosce kilka par spodenek, piekna bluzunie i bodziaka, sobie 2 pary jeansow diesla naprawde super tanio(musialam bo nei mam w czym chodzic..) kurtke przeciwdeszczowa i polar z mysla o naszym wyjezdzie oraz sweterek i bluzke i 2 torebki na wesele jestem happy!!co prawda wyrzuty sumienia mnie zzeraja troche, ale co tam.. Zapomnialam sie wam pochwalic ze w zeszlym tyg moja cora dostala juz paszport!!!! ![]() a na wyjezdzie dzisiejszym nasza cora zjadla w domu o 11:40 i jak zasnela o 12:30 tak spala do 15:40(przeciagala sie wiec ja wzielam do jedzenia) ciumkala na polsnie 25 minut jedna U i 10 duga, po czym wzielam ja do odbicia i ulalo sie wiec sie wybudzila i zaczela wyc po czym po chwili zasnela znowu... wrocilismy do domu o 17:45 obudzila sie i gdzie tam glodna, bawila sie na macie... wiec ok 18:20 wzialm ja do karmienia zeby zjadla przed kapiela, to pojadla 10 minut z jednej U wypuscila, chcialam jej dac dalej to pociagnela dwa razy i wycie! dalam drugiego U pociagnela raz i wycie totalne!! dalam butle, wyciumkala 25 ml i wypuscila, herbatki 10 ml i wypuscila...wiec sama nie wiem czy potrzebowala tych 25 ml? czy moze nie byla glodna? sama nie wiem noooooooooo! wymiekam... a zapomnialam wam powiedziec ze w piatek jedziemy na wakacje na tydzien na eksplorowanie Norwegii na polnoc bardziej 560 km z przystankiem w hotelu w jedna strone, ciekawe czy damy rade jak sie Zosiek bedzie tak rzucac przy karmieniu,.... ![]() daisuniu kochana no bylo chwile lepiej z Zosia ale widzisz dalej sa rzuty i wrzaski a ja zachdoze w glowe o co jej chodzi, czy glodna, czy przejedzona, ale moze skoro jej sie ulewa to przejedzona? no mowie ci pojecia nie mam, strasznie zle na mnie wplywa ta sytuacja, az spac nie moge doslownie... a ja od poczatku pije soki owocowe i malej nic nie bylo... kurcze nie wiem. dzisiaj bylismy na pizzy, ale skoro mala i tak sie rzuca to watpie czy to jest wina jedzenia.. co do rzucania to moja wypuszcza brodawke, potem szuka ciagnie, wije sie strasznie i cale cialo sie jej napina, po czym wyje straszliwie, jak dam smoka to sie uspokaja, albo jak nagle zajme jej uwage czyms innym. A Twoj Styl ja chce,,,, wyslijcie mi do Norwegii..... ![]() Paulizia niezla waga Antuana! zazdraszczam! bedzie bronil wizazowe dziewuchy to napewno! i sie na mnie nei obrazaj bo watpie w to milion dolarow troche, ale zrobie zdjecie i wam wysle bo kupilam sobie 2 torebki i nei wiem ktora bardziej pasuje. butow jeszcze nie mam a rajtki tzn tymczasowe bo nie znalazlam koloru ktory by mi odpowiadal ![]() Zytus ale fajnie igor trzyma sobie butle hihi ![]() Moria no widze ze Iguska tez ma swoje humory. Wystraszylas mnie troche z tym basenem, to strasznie dziwne, u nas wszystkie moje kolezanki chodza z dzieciakami na babyswimming od 3 miesiaca wlasnie, ja tez baaardzo chcialam noo.. I WE WRZESNIU CZESTOCHOWA JAK NAJBARDZIEJ PLEEEASEEE!!! bede dostepna miedzy 10 a 25 wrzesnia za wyjatkiem sobot...bo mam wesele, panienski, wesele.......ehhh Cytat:
Cytat:
no i co jak je 5 minut to sie najada?? a jak czesto je? Camomile moja dojadla dzis 25 ml i sama nie wiem czy potrzebne to bylo czy nie...a powiedz a wtedy jak je te 30 ml to juz nie marudzi potem i zadowolona jest? bo moja wypuscila butle a i tak wyla potem wiec nie wiem juz czy glodna, czy brzuszek czy co... marudka marudzi... |
||
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria kochana jestes
a tam ni ma Camomile ciesze sie, ze z bioderkami wsio ok!!! Z tym brytyjskim paszportem to lekko w szoku jestem, bo co... nikt z polakow o tym nie wie??? Kazdy mi mowi ze nie ma szans na brytyjski paszport skoro my mamy polskie obywatelstwo ![]() Ae jesli to prawda to zalatwiam brytyjski ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Anula... nie czaruj tylko dawaj fote ![]() ![]()
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nie jadł dłużej jak 8-10 minut tak na oko, często tylko z jednego. Próbowałam mu wciskać drugiego ale co ja mogę jak on nie chce. Czasem ściągałam z drugiej ale męczące to było i dałam spokój. Później mu się odwidziało i zaczął jeść z dwóch a wtedy było już mniej bo wiadomo jak zalega...Ostatnio było tak ciepło to ewidentnie nie chciało mu się jeść tylko pić i czasem possał chwilunie i odpuszczał - to kompletnie położyło moją laktację. Teraz zje z jednego, później z drugiego i ryczy jak robi się pusto. Ja zła bo chce a się nie da, on zły i marudny bo po godzinie od jedzenia znów jest głodny. Nie poddawałam się i go przykładałam kiedy chciał ale jak on nie doje to straszna maruda się robi. Myślałam, że takie częste przykładanie coś naprawi ale nie ma nic lepiej. Męczymy się tak już oboje. Daje mu butle, nie często czasem raz, czasem dwa razy dziennie i jak zje te 130-150 z butli (oczywiście po UU) to jest taki szczęśliwy, że ja się napatrzeć nie mogę. Uśmiechy puszcza do sufitu. Potrafi się rozglądać 2 godziny w ciszy, a po U jest ciągle głodny i płaczliwy. Zazdroszczę i zakupów i wakacji...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-07-20 o 19:49 |
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
anula Co 2,5-3h, jak śpi, to nawet 3,5
![]() W nocy 4-6h śpi i też je max. 10 minut ![]() Nie płacze, więc chyba się najada...
|
|
#1900 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
za wagewiem wiem, zanim ja sie zwleke ze wszystkim to tez sie niezle uszarpie Cytat:
za 12tygodniCytat:
super ze szczepienie tak dzeilnie zniosl pzynajmniej on jeden broni honoru facetow haha Cytat:
zaczne od tego ze chcialam cie uspokoic jako mama wczesniaka z 34tyg niewiem na prawde co ma na celu straszenie rodzicow! moj tz ma wade wzroku +8 na kazde oko, jest to wada wrodzona, i od pokolen w jego rodzinie. syn jego siostry ma +10, wiec chyba potrafisz sobie wyobrazic jak bardzo sie denerwowalismy o jego wzrok_? dominik lezal w inkubatorze, mial podawany tlen przez iles tam godzin w uk wszyscy mnie uspakajali, mowili ze nie ma sensu robienie badan u takiego dziecka malusiego, polozna sprawdzila na tyle co mogla i oczywiscie wszystko ok. jestem swiecie przekonana ze u antosia bedzie tak samo normalnie wlasnorecznie zabilabym takich lekarzy wmawiajacych rodzicom wady u dzieci-idioci! co do zachowania antosia przy karmieniu to nizej napisze ze sie moge z wami zintegrowac ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam tak samo jak mam okres! Cytat:
u nas dzisiaj MASAKRA! norbert dzisiaj KRZYCZY! chce wszystko gryzc, ba! on gryzie! wscieka sie masakruje smoczki, pcha pieluche do buzi i wzeszczy, probuje gryzc koszulki, nie wiem co mu jest, pierwszy raz sie tak zachowuje, nie ma apetytu, nie widze zeby cos mial w buzi
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A śpi po 10 minut, teraz obudził się po 15 min. ja już nie mogę. Foty 1. Zjadłem ale było mało. 2. Dopcham może rączką, albo lepiej dwoma na raz. 3. Tak się zmęczyłem, że kimam. (oczywiście 10min.)
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-07-20 o 20:01 |
|
|
|
|
#1902 | |||
|
Zadomowienie
|
Tz wrocil
Mala spi w chuscie... (Boze, gdyby nie ta chusta to nie wiem co bym zrobila...) Anula, fajne zakupy i no brawo za paszport, fajnie, ze juz to masz za soba.Cytat:
Czasem marudzi ze wzgledu na brzuszek, ale nie ryczy z glodu... Cytat:
(CB sie nie liczy, bo wszystkim niemal przysluguje).(No ja tez bylam w szoku, myslalam ze sami musimy miec paszporty, ale okazuje sie, ze samo Indefinite Leave to Remain wystarcza )Cytat:
Fotki swietne, szczegolnie ostatnia
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-20 o 20:35 |
|||
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M dicoflor możesz podać, nie zaszkodzi a pomóc może
Siasiek jaki avatar świetne zdjęcia !!!!!! a jakie ma rzęsy ![]() matall 15 czekolad ???????? oddaj ciociom wizażowym ![]() widzę, że też ważysz ze względu na rzucanie przy UU, ja też chyba pojadę, bo się martwie ... Camomile bravo za bioderka !!! i przytulam mocno ![]() anula ja myślę, że niepotrzebnie dajesz tą butle, przecież ładnie Ci przybiera !!!! jak wypija tylko tyle to to bez sensu jest !!! na pewno głodna nie jest po piersi ... moja Gabrysia robi to samo co Zosia, ale np wieczorem po karmieniu je spokojnie od paru dni, zasypia przy U, zaczynam sie zastanawiać czy to nie nadmiar wrażeń, bo po kąpieli karmię już w przyciemnionym pokoju i w ciszy, a w dzień może za dużo rzeczy ją rozprasza ... poza bekami oczywiście, bo czasem bek jej przeszkadza, ale nawet jak odbekam nie zawsze jest spokojna .... dziś się popłakałam jak ją karmiłam a ona się zaczęła do mnie śmiać ![]() Gabrysia nie chciała zasnąć, padła przy cycku, a później się rozbudziła i bek ją męczył, ale w końcu dała za wygraną ![]() pada deszcz ! idę sobie |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wstawilam nowe zdjatko w albumie- Zosi jak narazie
![]() i zaraz wam odpisze yulko uspie malucha mojego kochanego ![]()
|
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
Anula_81 gratuluję udanych zakupów
![]() Siasiek świetne zdjęcia Agnieszka_pe a może Norbertowi już zęby idą skoro wszystko pcha do buzi i ma ochotę rozszarpywać?P.s. masz śliczny avatar Andziot nie wiem, czy to możliwe, ale Dicoflor chyba pogorszył sytuację W butli o 17:30 podałam mu dicoflor, chwilę pospał, po czym obudził się z krzykiem i łzami w oczach (no czarna rozpacz po prostu), wzięłam na ręcę, pomasowałam brzuszek, bo się prężył, zaczął płakać i cisnąć, głośno pierdnął (aż mi udo zafalowało) i byłam pewna, że poszło kupsko, ale niestety nie i dalej płacz i prężenie. Dałam go do wózka i włączyłam suszarkę na brzuch, co dało mu ulgę na 10 minut i płacz. Ciągle próbował cisnąć i nic. O 20:20 zachowywał się jakby był głodny i wszystko by pasowało, bo normalnie je w dzień co 3 godziny, ale jak dałam mu butlę, to z przerwami, walką zjadł 50 ml (normalnie je minimum 120 ml) przy czym po każdym łyku było słychać takie jakby burczenie w brzuchu - mega głośne Teraz zmęczony zasnął, nawet go nie wykąpałam (pierwszy raz) ![]() Teraz nie wiem, czy jutro spróbować mu znowu podać ten dicoflor, czy już zmienić mleko na ten bebilon comfort? Najchętniej poszłabym do innej pediatry, ale ta w miarę ma jeszcze 1,5 tygodnia urlopu ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Matallewar współczuję okresu Gdyby to było u mnie w domu, to byłyby już w moim brzuszku ![]() Ja w czasie okresu tyle słodkości zeżarłam, że teraz moja twarz się topi w pryszczach ![]() Andziot po uśmiechu w takim momencie dopiero się płakać chce, ale ze wzruszenia, prawda? |
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Chodźcie i bierzcie, zapraszam
![]() A zważyć kazała pediatra, jak byliśmy na początku rzucania się u niej
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też wieczorem było marudzenie, a potem ryk
Pomimo niskiego ciśnienia, chyba był dzień marudy. Szybka kąpiel i butla. Dzisiaj tż przejął moje obowiązki ( podpadł, to się rehabilituje )i postanowił go uśpić. Słyszę, że śpią. Tż na pewno, bo aż tu słychać jak chrapie Wrzuciłam parę fotek Pepe do albumu. |
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba trochę pobrać probiotyk żeby zobaczyć pełne działanie, jakie teraz pije mleko ? często się tak pręży ? ja się popłakałam z bezradności ... a ona szczęśliwa ... uśmiech przez łzy były potem
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze ani kawałka nie zjadłam... Ale też trochę dlatego, że boję się, jak brzuszek Edzika by na to zareagował Podwójna motywacja
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
anula 81 mi też wydaje się że Zosia się najada. Spróbuj po takim wierceniu się odstawić ją a jak zobaczysz że głodna znów przystaw.
U nas było kilka akcji takich że mały pluł i wykrzywiał się na cyca więc go nie zmuszałam, a dziś to co chwilę by pił. Po rannym spacerze z mężem przez cały dzień nie usnął na dłużej niż 10 min, a że on sam nie poleży ani chwili to się dziś z nim mocno umęczyłam. moniqac mój syn na pewno przybiera więcej niż 180 g/tydz. Obecnie ma 5 tyg waży 4800 czyli tyje ok.400 gr/tydz. Owszem ma już dwa podbródki ale dzieci na UU mogą przybierać bez ograniczeń. AgnieszkaM co za paskudna lekarka, jakby miała satysfakcję przekazując takie info i strasząc Ciebie. Nic się nie martw spokojnie wszystko skonsultuj i życzę żeby wszystko było dobrze. ddaaiissyy zaraz na PW Ci wyślę przepis
|
#1911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super Cytat:
nie jest tak codzien, ale zdarza sie tez myslalam ze to zeby ale nic nie widze zeby cos tam sie dzialo, za to brzydko mu pachnie z buzi obstawiam bol gardla
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia
za wagę Antosia. Mój tyle ważył dzisiaj ![]() Moria to ta twoja pani pediatra ma podobny styl do tej zastępującej moją (może do jednej szkoły chodziły) ... normalnie szok, nie dość, że wiedźma tak pcha ten patyk, to też rzuca dzieckiem jak kawałkiem mięcha (mąż nie omieszkał jej na to zwrócić uwagi, a ja miałam ochotę wbić jej szpilę w stopę, a miałam na sobie 12 cm, więc było co) i jeszcze te jej teksty - ślepe dziecko - no nie powiem co mnie strzeli, bo nawet gdyby, to jak już to niewidome, a poza tym nie wiem, czy gdyby nie widział, to śmiałby się do zabawek i odwracałby główkę patrząc za nami jak się krzątamy po mieszkaniu. Ach, brak mi już słów |
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
anula 81 obiecałaś nam fotę w boskiej kiecce. Czekamy aż nas dobijesz swoją extra figurą.
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez pierwsze trzy tygodnie życia pił Bebilon Nanatal Premium, a później Nan Pro 1. Lekarka kazała dalej podawać ten Nan Pro 1 i dicoflor i jeśli po 3 dniach nie będzie poprawy, to zmienić mleko na Bebilon Comfort. No od 2 dni się tak prężył przy każdym jedzeniu, ale dopiero tak po 80 ml, ale i tak wypijał butlę do końca, a teraz wypił tylko 50 ml i więcej nie chciał i doszło jeszcze to burczenie w brzuchu po każdym łyku mleka. |
|
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
A czy przy tych problemach z jedzeniem i brzuszkiem Wasze dzieci puszczają śmierdzące bąki?
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Siasiek, a dlaczego pytasz, to coś znaczy? |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to od tego czasu gdy zaczęliśmy dokarmiać tym nanem. No i kupy nie ma już drugi dzień a na UU była praktycznie w każdym pampku a większa dwa razy na dzień. Czyżby mleko nie służyło? Czy znaczy? też jestem ciekawa bo jak na takie malutkie dziecko to strasznie ma śmierdzące. Aż wydawało mi się, że kupy mniej śmierdziały.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-07-20 o 21:38 |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U ciebie być może bo wcześniej nie dawałaś mm, a u mnie nie wiem, czy nietolerancja może się pojawić po czasie.Bartuś i Wiktor Eweski też są chyba na tym mleku o ile się nie mylę. |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
Anulinka a jak Piotruś reaguje na Dicoflor, zauważyłaś jakieś zmiany w zachowaniu? Bo ja nie wiem, czy u nas, to po tym probiotyku, czy raczej zbieg okoliczności?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Piękne były te miesiące bez
. Od samego rana, z przerwa na chuste, karmienie i jazde samochodem do i ze szpitala. I mata i bujaczek jest dzisiaj beeee. Juz nie wyrabiam
:roz a:
trzymaj sie. I
Jak tak w ogole mozna, zero jakiegokolwiek wyczucia. Zbulwersowalam sie 
Staram się ich nie zjeść...

, a raczej 3 szczepionkach.
I też na siłę tym patykiem w buzi ciśnie. Już dwa razy tak zrobiła i trzeciego nie zniosę 

skoro wszystko pcha do buzi i ma ochotę rozszarpywać?