|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Hej, witam piękne panie
Wpadłam tylko na chwilkę ponadrabiać, od paru dni mam zamieszanie w domu ciągle ktoś przyjeżdza, odjeżdża, nawiedza, odwiedza - w skrócie znajomi nie dają mi się nudzić - i bardzo doooobrze ![]() Raczej dobrze, mieszczę się w normach - ja mam niby normę do 140mg po 1h, ale zwykle nie przekracza mi 120mg, czyli chyba dobrze. W sumie odkąd mierzę, to tylko 3 razy przekroczyłam 140 - wizytę mam za tydzień w czwartek mam nadzieję, że gin się do tego nie przyczepi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj takkk Był szok i niedowierzanie, że udało się w 1 cyklu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() zrobiłam sobie suwaczek Aguś skorzystałam z twojego opisu dla Lau i chyba się udało
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty! Mała rośnie to najważniejsze, a o łożysku nie skyłaszałam nigdy a ja czekam a po mnie recepcjonistka zadzwoni pewnie się zejdzie do 24 , chyba tylko ja mam takie kosmiczne wizyty ![]() Byłam dzis w swoim szpitalu u koleżanki, podobno wysyp porodów jest, na porodówce się nie mieszczą ![]() Moża ta pełnia podziałała tak podobno jest przesąd że 2-3 dni po pełni jest fala porodów, by się zgadzało
|
|
|
#1804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze faktycznie były tam koszyczki kiedyś Przy okazji kolejnej wizyty tam muszę zajrzeć![]() Cytat:
Nie powinien się przyczepićCytat:
Swoją drogą gratulacje zakończenia 30tc
|
||||
|
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Mam nadzieję że mi wybaczycie to że bardziej mnie nie ma niż jestem, ale nie ma mnie całymi dniami w domu, niby mam dostęp do neta ale czasu już nie. robię wszystko żeby tu nie siedzieć, a jak jestem gdzieś indziej to mam jakieś zajęcie (dzieci, gotowanie, sprzątanie u kuzynki). Z braku laku lepsza ta kuzynka niż teściowa i jestem ciągle z tż bo on tam robi na budowie u chrzestnego (pomaga). Piszę w sumie bo mam pytanie: Czy "sączą" wam się wody płodowe? Kiedyś raz tak miałam, powiedziałam lekarzowi to powiedział ze to może od infekcji i że to nie wody tylko może mocz i żeby to obserwować. I dzisiaj zauważyłam że mam mokre trochę spodnie (taka mała plamka), sprawdzam a wkładka mokra i trochę się chyba poza wkładkę dostało, dlatego miałam majtki i spodenki mokre. Z braku laku że u kuzynki nie ma czegoś takiego jak wkładki wzięłam trochę zwiniętego papieru toaletowego, żeby sprawdzić czy rzeczywiście coś cieknie Czułam jakby coś właśnie mi wyciekało i w łazience później sprawdziłam i papier był mokry, potem znów, Teraz założyłam wkładkę i zobaczę co będzie chociaż wydaje mi się że jednak coś się sączy. Pamiętam ze kiedyś pisałyście że wam coś "cieknie" i że to chyba normalne? Wolę się spytać jak jest u was, bo boję się że gin znów mnie do szpitala wyśle na obserwacje, a dla mnie to szpital jak za karę ![]() Dodam ze dzidziuś się wierci i nie ma mniejszej częstotliwości ruchów u niego. |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O z tym wysypem o by się zgadzało - przynajmniej na wątku lipcówko-sierpniówek mucka21 a może to po prostu śluz? Wody tak po prostu nie mogą się sączyć Bo skoro miałyby to być wody to znaczyłoby,że nie masz już czopa śluzowego Kiedy miałaś wizytę
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio byłam badana w szpitalu w zeszłym tygodniu i wszystko było w porządku (wody też). Ale dlaczego miałby to być mocz (poza tym on ma zapach) więc z moich wniosków wychodzi ze to wody płodowe bo co innego?
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, wody sączyć się mogą. Wydaje mi się że nie można tego lekceważyć. Podobno w 3 trymestrze są bardzo obfite śluzy momentami, ale ty chyba jeszcze nie jesteś w 3 trymestrze- poza tym to chyba raczej dużo później , gdzieś w połowie. Ja bym pojechała, zawsze lepiej sprawdzić...Może to mocz, a może wody. Jak wody to dziecko chyba też się rusza normalnie.
Można też kupić jakiś test w aptece, ale jest drogi więc lepiej już jechać na IP. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-20 o 21:56 |
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
mucka21 ja mam ciągle mokro ale to wody raczej nie są bo byłam w poniedziałek u gina i nawet mam na opisie USG, ze prawidłowa ilość wód płodowych. moze to poprostu zwiększona ilość wydzieliny? Ze mnie leci coś nono stop (ale oczywiście nie jak z kranu no ale wkłądki mam mokre tak jak ty Opisujesz)
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cotus te testy o których piszesz podobno nie są wiarygodne i często pokazują, ze to wody a to wcale nie wody więc nie ma co kasy tracić... No ej nie straszcie mnie bo ze mnie też leci coś ciągle no ale gin by przeciez coś pwoiedział nie?
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, już kiedyś małgosi odradzałyśmy. Napisałam o nich dlatego, że jest inne ale beznadziejne wyjście, więc pozostaje albo olać ( czego ja bym nie robiła, tym bardziej po tym co przeszła) albo jechać na IP/zadzwonić do ginekologa...
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Caroline, no tak... on cię widział, on wie, mówiłaś mu o tym? My doradzamy przez neta i to nie jako specjaliści. Może ona pojedzie i będzie też ok. Ale wydaje mi się że ta godzina na IP nie zbawi a da człowiekowi ulgę. |
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie jestem sucha... nieraz mam jakieś upławy,albo mokrawą wkładkę.. z wydzieliną jakąś a może to po prostu mocz? nie wiem jak to się dokładnie nazywa...ale jest coś takiego jak nietrzymanie moczu... dlatego polecają ćwiczyć te mięśnie kegla w ciąży.. bo9 czasem się zdarza przed i po porodzie,że po kichnięciu,bo jakimś gwałtowniejszym ruchu..że tak brzydko napiszę..popuszcza się... może po prostu delikatnie leci mocz... jak nie jesteś spokojna to jedź na izbę..masz prawo do tego..a teraz spokój i twój i maleństwa jest ważny
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
Ja się w ogóle nie znam na takich ciążowych sprawach
Byłam teraz w łazience i jest sucho na razie. Zobaczę może czy coś się może zmieni, jak będzie przez noc, może to takie jednorazowe? (tzn trzyrazowe?) idę spać bo padam na pysk... dzięki dziewczyny za odpowiedzi. mam nadzieję ze to nic złego. Przez to, że mama urodziła brata w 7miesiącu to się boję ![]() jak co jutro pojadę do gina jakby dalej coś ciekło
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-07-20 o 22:06 |
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka boisz się a jednak trochę lekceważysz
![]() No , ale jak chcesz oby nie ciekło Ci tego więcej i oby to był mocz.Stokrotka takie nietrzymanie to ja już raz przerobiłam, ale to od razu wiadomo co poszło
|
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie lepiej to sprawdzić |
||
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
A pamiętacie jak Małgosia miała coś takiego? Tylko, ze to taka duża ilość naraz wtedy byłą, ze aż spodnie miała mokre ale nie pamiętam czy pojechała potem naq IP czy miała wizytę u gina.
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Mućka ja nie wiem, ale na Twoim miejscu to pewnie jeszcze dziś bym pojechała na IP dla swojego spokoju. Pisałyśmy z Ancią, że mamy mokro, ale nie tak, aż jak to opisujesz.
A odnośnie tego czy wody się moga sączyć to tu dziewczyny piszą, że tak : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post28028923 Danika gratuluję wizyty Malutka fajnie rośnie ![]() a co z resztą lasek po wizytach noo oprócz Małgosi co jeszcze czeka na znak-sygnał
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małgosia miało to z tego co pamiętam jednorazowo jak wstała chyba z krzesła. I obserwowała i cisza była więc chyba nie jechała. |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ciekawe co z tym szopem-czopem... Gdzies czytałam, że jak czop odchodzi to jest taka galaretowata substancja podbarwiona krwią.
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wg tego co moonik wkleiła to wszystko może być "pozamykane" ale wody jakoś tam przeciekają Obawiam się, że nic odkrywczego nie wymyślimy ![]() Tyłek mnie już boli od tej kanapy
|
||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zawsze gin się pyta czyz auwazyłam jakąś większą ilość wydzieliny. powiedziałam mu, ze tak a on mówi, ze nie widzi nic niepokojącego, ze nie ma ządnego stanu zapalnego. Więc chyba poprostu tak moze być? Nie wiem ja bym na miejscu mucki jesczez poobserwowała co się dzieje i jak co dla świętego spokoju pojechała na IP albo do gina żeby zbadał.
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety miałam taką przyjemność, ale to dlatego, że kichałam i boję się zbytnio spinac przez brzuch i jakoś te wszystkie czynności mnie ograniczyły i stosię
![]() ![]() Cytat:
bo jedna ma cały koras, inna jakieś fragmenty inna sam śluz Jezuuu to już tak blisko
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
skończyłam robić swój pierwszy w życiu tort na jutrzejsze 2ie urodzinki córki.Wsadziłam go do lodówki i niech mi się na oczy nie pokazuje do jutra... Oby jeszcze wszystkim smakował. Wetnę się krótko w temat położnej.Ja swojej płacę.Jestem już umówiona.Mają swój cennik, na który przystaje.Swoją drogą jest to dla mnie warte wszelkich pieniędzy,choć nie ukrywam że to smutny fakt że przyczyniam się do nakręcania ich biznesu i płacę za coś co jest ich obowiązkiem.Zrobię to drugi i ostatni raz ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- mi dopiero odszedł na porodówce.Cały na raz i podbarwiony krwią, a mokro miewałam na dużo przed porodem,co było wodami płodowymi,które w tak małych ilościach mają zdolność do regeneracji
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam narazie nie mam jakiejś upatrzonej położnej... chyba, że te ze szkoły rodzenia... Niby fajne, ale też nie wiem czy na tyle, żeby dawać im 600 zł , w sumie znam je tyle narazie co te które spotkam na oddziale
Chyba, ze za to, ze dałaby mi pewność że będę fajnie traktowana, będę miała miejsce i możliwość męczenia jej swoimi niepokojami ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Mi się wydaje, że to często jest przez to że człowiek się boi dobrze spiąć żeby małego nie uszkodzić haha
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Wy chociaz wiecie gdzie chciałbyście rodzić a ja już nie wiem gdzie...
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

no to ja tego pająka zrzuciłam i w płacz i krzyk "zabij go" i macham rękami
. Normalnie chciałam uciekać w trakcie jazdy z tego auta. Musielismy sie zatrzymać na chodniku a ja sie trzęsłam chyba z godzinę po tym. Mój TZ na szczęscie ma do mnie świętą cierpliwość.

Bo skoro miałyby to być wody to znaczyłoby,że nie masz już czopa śluzowego

noo oprócz Małgosi co jeszcze czeka na znak-sygnał ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)