|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
trzymajcie kochane kciuki
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
karolca
![]() |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca,
A mi sie dzisiaj tak chcialo snickera ze kupilam i zjadlam i czuje sie o niebo lepiej ![]() ![]() Ja bym sie bala blizniakow tak na ''pierwszy rzut'' no ale jak to sie mowi, dwa gole za jednym strzalem hehe
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale się nic nie chce... że długo spie to rozumiem, zawsze byłam spiochem, ale nie leniem... a nic mi się nie chce, no może poza jedzeniem
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dziś muli niesamowicie, nie mam w ogóle apetytu a brzuch mi nadęło jak balon jakiś, normalnie maskakrycznie się czuję... No ale czego się nie zniesie, oby tylko z niunią było wszystko w porządku
![]() Rybka widzę że w tym samym dniu zobaczyłyśmy dwie kreseczki ![]() Możecie mnie dopisać na listę Gosia lat 23 wg kalkulatorów internetowych termin 16 marca
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2011-07-20 o 16:48 |
|
|
|
#636 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki!
sa jeszcze wolne miejsca? Chetnie do Was dolacze Mam 27 lat i jestem swiezo upeczona mezatka. Nie wiedzialam ze w ciaze mozna zajsc tak szybko - moja naiwnosc Pierwszy cykl i zafasolkowalam Jesli chodzi o jakies objawy, to w sumie jest spoko. Jestem tylko bardzo zmeczona i ciagle latam do kibelka siku. Zero nudnosci czy wymiotow. Choc powoli mam wrazenie, ze nie wszytko moge jesc... W pracy sie potwornie mecze... 5h przepracuje ok, ale kolejne 4h to Watek odkrylam niedawno, wiec lece nadrobic zaleglosci ![]() Pozdrowiam wszystkie zafasolkowane! ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Aha, jestem w 6tc. Termin wd. kalkulatorow internetowych to 15-16 marzec
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))to idziemy łeb w łeb i tez za pierwszym razem.Ha i teraz sie dopatrzyłam, że slub też tego samego dnia ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-07-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodziłam z domu to było lato, wróciłam jesienią
![]() Pęcherzyk ma 6 mm a dziecko 1 mm Wszystko w normie i prawidłowo. Dostałam skierowanie na badania krwi, następna wizyta 5 sierpnia ![]() mam jakieś wzdęcia :/
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane!
![]() Bardzo potrzebuje Waszej rady... Od ok 6 miesięcy staramy się z TŻ o dzidziusia. Ja ok 2 lata temu poroniłam w 5 miesiącu, ciężko było i długo nie mogłam psychicznie przełamać się, aby "znów próbować". W sumie 6 mies i nadal nic... test za testem i żadnej kreseczki. Ale właśnie jest jedno ale , bo od 01.06.2011r. nie dostałam miesiączki... w sumie moje cykle byłe trochę dłuższe bo trwały nawet 35-38 dni, ale takiego opóźnienia nie miałam w zasadzie nigdy. Czasem myślę, że opóźnienie to jest spowodowane tym, że trochę się odchudzałam.... Zaraz minie miesiąc jak okres mi się spóźnia.No i najważniejsze - dziś robiłam test. I jak zawsze wyszedł tylko z 1 kreseczkę. Jednak odczekałam 5 minut i po tym czasie przyjrzałam się testowi i była tam jedna wyraźna kreska , a gdy przyjrzałam się z bliska dokładnie była też lekka , prawie niewidoczna kreseczka, lekko widniała, ale w sumie trzeba było się jej przyjrzeć bardzo dokładnie żeby ją zobaczyć. Ucieszyłam się i po chwili mój TŻ również przyjrzał się z bardzo bliska temu testowi i sam też przyznał, że faktycznie jest , ale taka prawie niezauważalna. TŻ stwierdził, że taka kreseczka to być może jest sama w sobie , w sensie , że wmontowana w test i pod światło gdy się bierze, to ona prześwituje i daje wrażenie jakby była, właśnie nie mam drugiego testu i zastanawiam się jak to jest? Kurcze, miesiączki nie ma, test też nie wychodzi wyraźny, nie wiem co o tym myśleć. Dziewczyny, co sądzicie na ten temat? (przepraszam , że na na innym wątku, też zadałam to pytanie...ale jestem zniecierpliwiona i czekam z wielką nadzieją na wesze odpowiedzi )
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Jestem tego samego zadania, zrób jutro betę to będziesz mieć pewność, może masz niski poziom hormonu HCG i dlatego ta kreseczka taka jaśniutka, ale beta pozbawi Cię wątpliwości, trzymam kciuki za pozytywny wynik
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie przyszłe mamusie
) przyjmiecie mnie do swojego grona??Ja dzisiaj dowiedziałam się,że jestem w 4tc może to za wczesnie żeby tak sie tym chwalić,cieszyć i w ogóle,ale nie miałam komu tego powiedzieć... Bo obiecałam mojemu chłopakowi,że powiemy rodzicom dopiero jak już będzie koło 4-5 miesiąca... Ale to kupa czasu jeszcze, a mnie strasznie świerzbi język,żeby się podzielić z kimś tą nowiną To będzie moje pierwsze dziecko i strasznie się wszystkiego boję ![]() chciałabym,żeby nic złego "po drodze" się nie wydarzyło, żeby dzidziuś był cały i zdrowy...
|
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez tak mam Oprocz bolacych piersi i sennosci innych objawow nie czuje oby tylko tak zostalo ![]() Zariah prosze o dopisanie do listy Kasia lat 27 , wg gina tp 24 marzec Bylam dzisiaj na wizycie ale niestety jeszcze nie bylo za wiele widac za wczesnie. Powiedziala zeby przyjsc za 2 tyg, wiec musze teraz czekac ehhh za bardzo sie pospieszylam...
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 tygodnie miną szybko ![]() Ja dziś widziałam już pęcherzyk ciążowy i malusieńki zarodeczek Lekarz widział malusieńki punkcik - serduszko, ale to jeszcze zdecydowanie za małe było.I tak sobie policzyłam szybko wiek ciąży, to w sumie do zagnieżdżenia doszło w 9-10 dniu wyższych temperatur - podczas jednodniowego spadku. I to zgadza się z wyliczeniami lekarza.
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
Cześc
znajdzie się i dla mnie miejsce??termin porodu wg interneowego kalkulatora wypada 24.03.2012 ( Iwona, 20 lat) Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-07-21 o 01:20 |
|
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-odchudzasz sie zbyt intensywnie -pozytywne testy ciazowe moga tez byc wynikiem jakis torbieli, np na jajniku (tfu tfu) - jestes rzeczywiscie w ciazy, tylko jak @ spoznia sie MIESIAC to te kreski powinny byc mega mocne a nie ledwo widoczne..... Moze zrob test z krwi, wtedy bedzie pewna wyniku no i udaj sie do ginekologa.... Cytat:
|||
|
|
|
#649 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------- nie moge jakos spac. TŻ mnie obudził jak wychodził do pracy. całą noc miałam bardzo wyraźne sny (nawet podobno mówiłam przez sen ) i jakoś się obudziłam zmęczona tymi snami. Śniło mi się (między innymi) USG. Na ekranie był już całkiem spory dzieciaczek (taki już z 20 tygodniowy ) a TŻ wcale nie patrzył na ekran tylko powtarzał: "nie teraz kochanie" i sprawdzał wyniki sportowe w komórce - niezły sen
|
|||
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tez dzis usg sie snilo i sie okazalo ze beda trojaczki!!! Oby sie nie sprawdzilo :p
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
U mnie psychicznie dalej nie za przyjemnie ... ale chyba powoli wracam do siebie Co do snow to ja mam tak glupie ze szok .... sni mi sie ze pale papierosy jeden za drugim (a nawet mnie nie ciagnie do nich) albo ze jakis obcy dziadek mi umiera w ramionach a ja nie dzwonie na pogotowie tylko potem go znajdue takiego pozginanego ze sztywna jedna noga i okazuje sie ze jednak zyje
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
Wizazanka jesli mialas test 5 minutowy to 5-6 minut wynik jest prawdziwy potem moze ulec zmianie jesli 3 minutowy do 5 minut nie dluzej Tak jak dziewczyny mowia najprosciej jest zrobic bete a testy sa rozne mi w 6 TC przy synu test negatywny wyszedl a w 8 II kreski dopiero Zariach pochwalilam sie ze nie mam dolegliwosci?? Pochwalilam ?? To wczoraj cale popoludnie tak mnie glowa bolala ze myslalam ze zwariuje emigra Mi sie dzisiaj snilo ze lekarz kazal mi Bete robic co 2 dni bo nie byl pewny mojej ciazy wali mi juz na glowe i pol nocy nie spalam tylko brzuch glaskalam
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
balbinka20 gratulacje
)) myślę, że wiele z nas ma dużo obaw,ale jak to mawiaja " w kupie razniej" ![]() widzę, że ze snami to masowo poszło ) mi się śnił dziś poród w wannie..Trwał jakieś 5 min i w ogole nie bolał (to juz wystarczające potwierdzenie,ze to TYLKO sen ).btw. strasznie mnei dziś wkurzył LuxMed..kiedy dwa tyg temu robilam bhcg nie było żadnego problemu,a dzis....kazali mi za to zapłacić i to wcale nie mało,bo 60zł. Pani w recepcji nie była w stanie wytłumaczyć dlaczego ostatnio nie musiałam ponosić żadnych kosztów (skierowania też nie miałam tj dzisiaj).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-07-21 o 09:01 |
|
|
|
#654 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowe mamusie!
A i mnie tez sie snilo dzis usg Dokladnie za tydzien mam wizyte u pani gyn, to mam nadzieje ze moja ciekawosc bedzie zaspokojona Mravka ale nam sie terminy zbiegly Super!Milego dnia bez nudnosci i innych objawow!
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
oj zyczylabym tego sobie
ostatnio wchodza mi tylko suche wafle tortowe i czasem jakies kwasne zupki, od czasu do czasu jakis owoc... ![]() A tak to pozostalym zycze tez jak najwiecej dni bez mdlosci
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzisiaj o 18:15 mam wizytę i pierwsze USG naszej fasolki
![]() już sie nie moge doczekać i nawet jakby mdłości mi troche przeszły trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadal nie mogę spać w nocy
![]() Nie wiem co się dzieje, ale to jest męczące, bo staram się specjalnie nie spać w dzień, nie śpię do 12 w dzień. Na dobre zasnęłam jak TŻ wyszedł do pracy. Śniło mi się, że byłam na morzem. Piękna, szeroka i piaszczysta plaża, spokojna, czysta woda. Ale były ciągle wielkie burze a gdzieś przy lesie przy wydmach były całe stada lwów Które chciały uciekać i ze znajomymi je łapaliśmy i zamykaliśmy w klatkach. Bez sensu to było. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do boli brzucha w ciazy trzeba sie przyzwyczaic ![]() chociaz ja tez sie czasem stresuje jak cos zaczyna ciagnac i kluc, ale wtedy sobie mylse, ze to przeciez znak, ze malenstwo rosnie ![]() Cytat:
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale zaskrobałyscie... nie mozna Was na chwile z oka spuscić
![]() wizazanka492 moim zdaniem bez wizyty u gina sie nie obejdzie; bo nawet same cykle masz długawe i powinnac sprawdzic co sie w Tobie dzieje mravka bo w luxmedzie jak nie masz badania zleconego przez ich lekarza to musisz zapłacic za badanie mimo wykupionego pakietu, poprostu jedno badanie dostałas gratis ![]() ania20m trzymam kciuki witam wszystkie nowe mamuśki Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-07-21 o 09:57 |
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi sie dzisiaj śniło że poszłam do księdza po coś do kościoła, już miałam duży brzuszek, a on do mnie mówi choć ze mną na plebanie, ja zdziwiona po co na plebanie? a ksiądz zaprowadził mnie do kuchni i mówi żebym z min zjadła śniadanie, mówie ok, a ksiądz mnie częstuje chlebem z masłem i cebulą
![]() Dziwny sen, ale sie uśmiałam jak sie obudziłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

no ale jak to sie mowi, dwa gole za jednym strzalem hehe

i tez za pierwszym razem.

- niezły sen

wali mi juz na glowe i pol nocy nie spalam tylko brzuch glaskalam
Dokladnie za tydzien mam wizyte u pani gyn, to mam nadzieje ze moja ciekawosc bedzie zaspokojona ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)