Najbardziej skąpy facet- ranking:) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-17, 16:39   #451
nAtaL!a
Zakorzenienie

Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
Napisane przez tinpanalley Pokaż wiadomość
czytanie ze zrozumieniem to chyba nic trudnego...
jak napisałam, nie miałam funduszy i uprzedziłam o tym. Nie chciałam iść, ale ZAPROSZONO mnie. Może obracasz się w towarzystwie facetów, którzy wyliczają Ci każdy sok, a jak zaproponują ciastko, to boisz się, że powiedzą, że lecisz na kasę? i jeszcze drzwi im otwierasz...
ja jestem przyzwyczajona do mężczyzn na pewnym poziomie (nie chodzi o kasę i stawianie, ale o stare, dobre maniery gentlemana)
Pisanie dużymi literami w Internecie jest wyjątkowo niegrzeczne, podbonie jak atakowanie rozmówców.
Twoja kultura osobista jest poniżej mojej zatem pozwól, że nie skomentuję.
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 18:24   #452
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nAtaL!a Pokaż wiadomość
Pisanie dużymi literami w Internecie jest wyjątkowo niegrzeczne, podbonie jak atakowanie rozmówców.
Twoja kultura osobista jest poniżej mojej zatem pozwól, że nie skomentuję.
Napisała dużymi literami jedno słowo, aby je zaakcentować - to nie jest niekulturalne, nie przesadzaj.

Tinpanalley, czy facet, który Cię zaprosił wiedział, że nie będziesz miała kasy, został o tym uprzedzony i mimo to chciał Cię zaprosić?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 18:56   #453
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Napisała dużymi literami jedno słowo, aby je zaakcentować - to nie jest niekulturalne, nie przesadzaj.

Tinpanalley, czy facet, który Cię zaprosił wiedział, że nie będziesz miała kasy, został o tym uprzedzony i mimo to chciał Cię zaprosić?
Oczywiście, rozmowa odbywała się w grupie. Gdyby było inaczej to nie strzelałabym focha o to, że ktoś mi czegoś nie kupił. Nie chciałam iść, nalegali, zgodziłam się, więc miałam prawo czuć się gościem i oczekiwać od drugiej strony pełnienia honorów gospodarza. Brzmi to górnolotnie, bo to w końcu tylko dyskoteka była, ale koleś chciał, żebym tańczyła, bawiła się z nim, dotrzymywała mu kroku na parkiecie, w rozmowie, a ja nie miałam sił, bo nie zadbał o to, ZAPRASZAJĄC (emfazuję) mnie.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 22:03   #454
Soral
Raczkowanie

Punk widzenia zależy od punku siedzenia i znamy opinie tylko z Twojej strony.
Jednak bardzo nierozważnie postąpiłaś wybierając się na imprezę bez gotówki. Nawet jeśli miałas pieniądze na jedzenie do domu zawsze powinnaś dla bezpieczeństwa zabrać ze sobą minimalną kwotę w razie W (np. na picie, jedzenie jeśli słabo się poczujesz + taksówka albo autobus). Przecież to nie oznacza, że musisz je wydać.
Jeśli chodzi o chłopaków to:
primo - może uważali, że zapłacenie wejścia i kupienie coli to już wystarczający wydatek jeśli to nie był rodzaj randki a koleżeńskie spotkanie
secundo - to nie zmienia faktu, że kupowanie picia sobie bez uprzedniego zapytania czy też chcecie było wg mnie niekulturalne (moi znajomi zawsze jak szli do baru po picie dla siebie pytali czy ja/my też chcemy).

Jak i na drodze tak i w życiu trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania. Na przyszłość naucz się brać 'kasę w razie W' to unikniesz siedzenia o suchym pysku i wielu innych nieprzyjemnych sytuacji.
Amen.

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Soral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 23:11   #455
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soral Pokaż wiadomość
Jednak bardzo nierozważnie postąpiłaś wybierając się na imprezę bez gotówki. Nawet jeśli miałas pieniądze na jedzenie do domu zawsze powinnaś dla bezpieczeństwa zabrać ze sobą minimalną kwotę w razie W (np. na picie, jedzenie jeśli słabo się poczujesz + taksówka albo autobus). Przecież to nie oznacza, że musisz je wydać.
primo - może uważali, że zapłacenie wejścia i kupienie coli to już wystarczający wydatek jeśli to nie był rodzaj randki a koleżeńskie spotkanie
secundo - to nie zmienia faktu, że kupowanie picia sobie bez uprzedniego zapytania czy też chcecie było wg mnie niekulturalne (moi znajomi zawsze jak szli do baru po picie dla siebie pytali czy ja/my też chcemy).

Jak i na drodze tak i w życiu trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania. Na przyszłość naucz się brać 'kasę w razie W' to unikniesz siedzenia o suchym pysku i wielu innych nieprzyjemnych sytuacji.
Amen.
A tu to się zgodzę. Teraz jestem starsza i już tak nie zrobiłabym. Parę zetów zawsze trzeba mieć przy sobie.
Nadal jednak uważam, że gość to gość.
Stary 2011-07-17, 23:41   #456
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
A tu to się zgodzę. Teraz jestem starsza i już tak nie zrobiłabym. Parę zetów zawsze trzeba mieć przy sobie.
Nadal jednak uważam, że gość to gość.
dokładnie, trzeba mieć jakby się jakieś chamy okazały to trzeba za coś wrócic

Ja też uważam,że jeżeli ktoś INFORMUJE,że nie ma pieniędzy a MIMO TO się go zaprasza należy tak to zorganizować by nie był głodny i spragniony
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 23:44   #457
Ineska1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Soral Pokaż wiadomość

Amen.
Tak, tylko z tego co autorka wypowiedzi pisała, to nie była akurat przy kasie. Skoro zdecydowali, że jednak pójdą na imprezę, to trzeba liczyć się z faktem, że ona nie zapłaci do siebie.

Ja uważam, że mogli odpuścić sobie tę imprezę i jeśli ten kolega chciał autorkę bliżej poznać, to mogli pobyć u kogoś w domu lub wybrać się na spacer. Skoro mieli ochotę poimprezować, w głowie mi się nie mieści, że mężczyzna pyta kobiety, czego by się napiła, a gdy ona mówi: Coli ten odpowiada: Aha :/

I żeby nie było, nie jestem za księżniczkowaniem.
Autorka wypowiedzi uprzedziła znajomych, że na imprezę nie pójdzie, bo aktualnie nie ma pieniędzy. To oni ją namówili, aby poszła.

Druga sprawa jest taka, że koleżanka autorki wypowiedziała się za chłopaków: Chłopcy zapraszają!
To już jest zupełnie nie fair. Pewnie głupio było im zaprzeczyć, a stać było ich tylko na bilety:/
Ineska1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 02:23   #458
Nataala
Rozeznanie

GG do Nataala

To ja może opisze teraz swoje doświadczenia.

Dzwonią kiedyś do mnie i do TŻta znajomi (Para) i pytają czy jedziemy z nimi ich autem na pizze. Zgodziliśmy się, jesteśmy już na miejscu, zamawiamy pizze. Znajomi zamawiają pierwsi, wyszła im jakaś sumka z groszami, patrze a oni oboje wysypują zawartości swoich portfeli na stół i rozliczają się, po pół, co do grosza. Zdziwiłam się no bo już bez przesady, daj tą złotówkę zamiast 96 groszy. Zamówili, przyszła nasza kolej, wiec biorę dychę w łapę i daje TŻtowi żeby zapłacił a on się uśmiecha, mówi, że nie trzeba, że on stawia. Stwierdziłam, no dobrze, jeśli chce, nie będę się kłócić. Podnoszę wzrok a znajomi patrzą na mnie jak na jakiegoś dziwoląga, wymienili się spojrzeniami, poczułam się jak jakaś galerianka czy coś. Oczywiście w drodze powrotnej zażądali od nas kasy za paliwo.

Druga sytuacja z tą samą parą miała miejsce nad jeziorem. Wybrałam się do sklepu z TŻtem koleżanki. Gdy wróciliśmy daje swojemu jakiś jogurcik, a z boku słyszę ową parę "kochanie oddaj mi 1,24 za danio" To już był dla mnie szok totalny.

Mój były chłopak spotkał mnie kiedyś jak wracałam ze szkoły i zaprosił do baru. Odpowiedziałam z grzeczności, że mam przy sobie tylko około złotówki a on zapewniał spoko spoko damy rade. Gdy szedł po piwo spytał co chce, odpowiedziałam że tymbarka i dałam mu do reki jakieś klepaki z kieszeni. Przeliczył dana sumę i stwierdził że brakuje 10 groszy i żebym od kogoś pożyczyła. =o

Some people believe in God
I believe in music.
Some people pray
I turn up the radio.

Nataala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:26   #459
Soral
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ineska1 Pokaż wiadomość
Tak, tylko z tego co autorka wypowiedzi pisała, to nie była akurat przy kasie. Skoro zdecydowali, że jednak pójdą na imprezę, to trzeba liczyć się z faktem, że ona nie zapłaci do siebie.
Fakt ale jednoczesnie napisała, że na imprezę nie ma kasy ale na jedzenie do domu ma. Sama wielokrotnie szłam na imprezę choć gotówki miałam tyle żeby do końca miesiąca dotrwać ale zawsze zabierałam ze sobą 20-30zł w razie W i raz bardzo mi się przydała.

Ja uważam, że mogli odpuścić sobie tę imprezę i jeśli ten kolega chciał autorkę bliżej poznać, to mogli pobyć u kogoś w domu lub wybrać się na spacer. Skoro mieli ochotę poimprezować, w głowie mi się nie mieści, że mężczyzna pyta kobiety, czego by się napiła, a gdy ona mówi: Coli ten odpowiada: Aha :/
Mi szczerze też się to w głowie nie mieści. Poprostu na takie osoby trafiła i w takich wypadkach przydaje się kasa w razie W
I żeby nie było, nie jestem za księżniczkowaniem.
Autorka wypowiedzi uprzedziła znajomych, że na imprezę nie pójdzie, bo aktualnie nie ma pieniędzy. To oni ją namówili, aby poszła.

Druga sprawa jest taka, że koleżanka autorki wypowiedziała się za chłopaków: Chłopcy zapraszają!
To już jest zupełnie nie fair. Pewnie głupio było im zaprzeczyć, a stać było ich tylko na bilety:/
Osobiście dla mnie to bezczelność wypowiadać się w czyimś imieniu niemając pojęcia co dana osoba o tym sądzi . Sama byłam parę razy tak załatwiona
Cytat:
Napisane przez Nataala Pokaż wiadomość
To ja może opisze teraz swoje doświadczenia.

Dzwonią kiedyś do mnie i do TŻta znajomi (Para) i pytają czy jedziemy z nimi ich autem na pizze. Zgodziliśmy się, jesteśmy już na miejscu, zamawiamy pizze. Znajomi zamawiają pierwsi, wyszła im jakaś sumka z groszami, patrze a oni oboje wysypują zawartości swoich portfeli na stół i rozliczają się, po pół, co do grosza. Zdziwiłam się no bo już bez przesady, daj tą złotówkę zamiast 96 groszy. Zamówili, przyszła nasza kolej, wiec biorę dychę w łapę i daje TŻtowi żeby zapłacił a on się uśmiecha, mówi, że nie trzeba, że on stawia. Stwierdziłam, no dobrze, jeśli chce, nie będę się kłócić. Podnoszę wzrok a znajomi patrzą na mnie jak na jakiegoś dziwoląga, wymienili się spojrzeniami, poczułam się jak jakaś galerianka czy coś. Oczywiście w drodze powrotnej zażądali od nas kasy za paliwo.

Druga sytuacja z tą samą parą miała miejsce nad jeziorem. Wybrałam się do sklepu z TŻtem koleżanki. Gdy wróciliśmy daje swojemu jakiś jogurcik, a z boku słyszę ową parę "kochanie oddaj mi 1,24 za danio" To już był dla mnie szok totalny.

Mój były chłopak spotkał mnie kiedyś jak wracałam ze szkoły i zaprosił do baru. Odpowiedziałam z grzeczności, że mam przy sobie tylko około złotówki a on zapewniał spoko spoko damy rade. Gdy szedł po piwo spytał co chce, odpowiedziałam że tymbarka i dałam mu do reki jakieś klepaki z kieszeni. Przeliczył dana sumę i stwierdził że brakuje 10 groszy i żebym od kogoś pożyczyła. =o
Co do tej pary to mieszkałam z podobną na studiach . Jak szli na zakupy to się potem rozliczali. I jak ona wisiała jemu np. 7,48zł to dała mu 7,45zł bo 3gr nie miała i następnego dnia mu oddała brakujące 3gr

A Twój były chłopak Kazał żebyć pożyczyła od kogoś obcego zamiast dorzucić 10gr?! Cycki mi opadły !!!

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Soral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 18:41   #460
dawidowskasia
Zakorzenienie

Twój avatar mnie rozwala
Stary 2011-07-19, 10:06   #461
88_vanillia
Raczkowanie

Historia tyczy się jednego pana..Skąpca

1.Byliśmy na wyjeździe i rano mieliśmy tylko 4 kanapki na śniadanie,mówie spoko podzielimy się,a jak wróciłam spod prysznica patrzę,że nic nie ma,a on mówi ''sorry,ale przy mnie się nie najesz..'' bez komentarza

2.Chcieliśmy jechać ze znajomymi do mc'donaldsa,to stwierdził,że nie będzie 2,40 wydawał na bilet

3.Stwierdził,że ze mną będzie sie fajnie mieszkało,bo jem mało i mało będziemy na jedzenie wydawać
88_vanillia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 10:25   #462
vainilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88_vanillia Pokaż wiadomość
Historia tyczy się jednego pana..Skąpca

1.Byliśmy na wyjeździe i rano mieliśmy tylko 4 kanapki na śniadanie,mówie spoko podzielimy się,a jak wróciłam spod prysznica patrzę,że nic nie ma,a on mówi ''sorry,ale przy mnie się nie najesz..'' bez komentarza

2.Chcieliśmy jechać ze znajomymi do mc'donaldsa,to stwierdził,że nie będzie 2,40 wydawał na bilet

3.Stwierdził,że ze mną będzie sie fajnie mieszkało,bo jem mało i mało będziemy na jedzenie wydawać

wszystkie akcje tego typu kojarzą mi się z byłym - burak jakich mało! był sępem ale nie pamiętam konretnych sytuacji

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 10:43   #463
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
dokładnie, trzeba mieć jakby się jakieś chamy okazały to trzeba za coś wrócic

Ja też uważam,że jeżeli ktoś INFORMUJE,że nie ma pieniędzy a MIMO TO się go zaprasza należy tak to zorganizować by nie był głodny i spragniony
Dokładnie.
Stary 2011-07-19, 12:26   #464
Nataala
Rozeznanie

GG do Nataala

Hahaha rozwaliło by mnie jakby mój chłopak powiedział "Natala słuchaj oddaj mi 3 grosze za wczoraj" aaaaa

Kazał pożyczać i powiedział to tak głośno, że buraka na mojej twarzy można było chyba widzieć na kilometr Za to jego siostra jest moją przyjaciółką do dzisiaj i jest zupełnym przeciwieństwem, gdy gdzieś wychodzimy cały czas chce wszystko stawiać, wszystko kupować a potem wszystkich częstować haha.

Some people believe in God
I believe in music.
Some people pray
I turn up the radio.

Nataala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:49   #465
qatarynka
Raczkowanie

Nie chodzi w tej historii o skąpstwo, ale pasuje jeśli chodzi o płacenie np. za kolację. Mój ex-TŻ zaprosił mnie kiedyś do całkiem dobrej restauracji. Nie lubię być pasożytem więc zawsze mam przy sobie kartę lub pieniądze żeby zapłacić za siebie. W tym przypadku karta się przydała bo ... ex zapomniał portfela Chciał pieniądze oddać, ale przecież to by było śmieszne więc by załagodzić sytuację, że w rzeczywistości to ja go zaprosiłam na kolację - wymusiłam spłatę w inny sposób Tak czy siak przeszło 90 zł poszłooooo :P
Stary 2011-07-19, 21:24   #466
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qatarynka Pokaż wiadomość
Nie chodzi w tej historii o skąpstwo, ale pasuje jeśli chodzi o płacenie np. za kolację. Mój ex-TŻ zaprosił mnie kiedyś do całkiem dobrej restauracji. Nie lubię być pasożytem więc zawsze mam przy sobie kartę lub pieniądze żeby zapłacić za siebie. W tym przypadku karta się przydała bo ... ex zapomniał portfela Chciał pieniądze oddać, ale przecież to by było śmieszne więc by załagodzić sytuację, że w rzeczywistości to ja go zaprosiłam na kolację - wymusiłam spłatę w inny sposób Tak czy siak przeszło 90 zł poszłooooo :P
Chciał oddać, więc portfela raczej nie zapomniał specjalnie . Także on tu nie pasuje

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:49   #467
tekila901
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
Napisane przez 88_vanillia Pokaż wiadomość
przypomniało mi się, że moja kupela chodziła kiedyś z chłopakiem, który lubił sobie zarówno dobrze zjeść jak i popić.
kiedyś ja, mój ex, moja kumpela i jej chłopak poszliśmy na piwo. znaliśmy się już jakiś czas i często się spotykaliśmy na jakieś "ploty". z tym, że zawsze były jakieś "akcje" odnośnie pieniędzy. tamtego razu jak przyszło do płacenia, to mój ex wyciąga portfel i szuka w nim pieniędzy, żeby zapłacić za siebie i za mnie, a chłopak kumpeli patrzy na nią wymownie i mówi: no co, przecież nie będę płacił. to Twoja koleżanka.
kolejna sytuacja: spotykamy się - ja i mój ex (głodni jak stado wilków), moja kumpela po pracy i tak samo wygłodniała, a jej chłopak świeżo po obiedzie, dołączył do nas w centrum miasta. poszliśmy zamówić kebaba. ja, mój ex i moja kumpela kupiliśmy sobie po jednym i w tym momencie chłopak kumpeli mówi niej: daj pół, bo jestem głodny, a przecież nie będę wydawał 12zł, bo szkoda...
przyszli kiedyś do mnie na mieszkanie na imprezę, kumpela przyniosła wypasione wino. poprosiła mnie, żebym je schowała na później. okazało się, że alkoholu było wystarczająco i nie trzeba się było dobierać do wina. następnego dnia po imprezie, gdy zbierali się do domu, chłopak do niej mówi: tylko nie zapomnij zabrać wina, tyle kosztowało i szkoda by było, żeby się zmarnowało...
w ogóle cały ich związek wyglądał tak, że to moja kumpela przeważnie mu wszystko stawiała, bo jemu było "żal"... łatwiej przecież wydawać cudze...
Stary 2011-07-21, 09:22   #468
xpatusx
Zadomowienie

Znalazłam to na jednej ze stron Pisownia oryginalna.

"Organizowałem swoje wesele (mieszkam w Katowicach). Wszystkim zaproszonym postawiłem jasny warunek: jeśli nie dadzą prezentu, to niech przynajmniej przyniosą swój alkohol i jedzenie, bo nie mam zamiaru do nikogo dokładać. Mój teść miał sprawdzać, czy nikt nie wchodzi na krzywy ryj. W trakcie uroczystości nikt się nie skarżył ani na panujące zasady, ani na obsługę, zresztą wszyscy przynieśli prezenty i nie było problemu. Jak się później dowiedziałem, znajomi i dalsza rodzina zaczęli nas obgadywać na mieście, że w trakcie wesela musieli zamawiać pizzę po kryjomu, bo dałem za mało żarcia... Pazerność ludzka nie zna niestety granic"

xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:38   #469
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xpatusx Pokaż wiadomość
Znalazłam to na jednej ze stron Pisownia oryginalna.

"Organizowałem swoje wesele (mieszkam w Katowicach). Wszystkim zaproszonym postawiłem jasny warunek: jeśli nie dadzą prezentu, to niech przynajmniej przyniosą swój alkohol i jedzenie, bo nie mam zamiaru do nikogo dokładać. Mój teść miał sprawdzać, czy nikt nie wchodzi na krzywy ryj. W trakcie uroczystości nikt się nie skarżył ani na panujące zasady, ani na obsługę, zresztą wszyscy przynieśli prezenty i nie było problemu. Jak się później dowiedziałem, znajomi i dalsza rodzina zaczęli nas obgadywać na mieście, że w trakcie wesela musieli zamawiać pizzę po kryjomu, bo dałem za mało żarcia... Pazerność ludzka nie zna niestety granic"

Wydaje mi się, że ktoś sobie zrobił jaja. Już to kiedyś, gdzieś czytałam.
Stary 2011-07-21, 16:15   #470
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ktoś sobie zrobił jaja. Już to kiedyś, gdzieś czytałam.
Hm, nic nie wiem, jak organizuje sie wesela. Czy bylo to bardzi skape z jego strony? Czy ludzie tak teraz organizuja przyjecia?

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:30   #471
rendsaid
Wtajemniczenie

jakis czas temu , moj kumpel z uczelni baardzo nalegal na spotkanie , nie widzielismy sie dawno prosil abym, mu doradzila cos w sercowych sprawach i ogolnie pogadac .
,marudzil o spotkaniu bardzo dlugo az powiedzialam ze bede sie uczyc w bibliotece tego dnia i kolo 15 moze wpasc pod biblioteke bo w poblizu jest fajna restauracja .
na spotkaniu opowiadal mi o nowej pracy , ze nic w zasadzie nie robi a dostaje 2500 na reke ( moze nie jest to zwrotna suma ale oboje dzieennie studiowalismy wiec na studenckie wydati osob mieszkajacych z rodzicaami to nie jest malo ) . opowiadal co ostatnio sobie kupił ( jakby mnie obchodzilo ile dostaje i co on kupuje )
oczywiscie bylam zazenowana jego tanimi gadkami i zupelnie nie rozumialam co on do mnie mowil .pod koniec jak zjedlismy poprosilam kelnerke o rachunek . a on do mni ekuurde ja nie wzielem gotowki, tylko karte mam ( mozna placic w lokalu karta ) ja zaczelam wyjmowac kase z portfela a on siedzi ... a kelnerka czekala ... wiec wylozylam za nasz obiad i powiedzialam z niesmacznym usmiechem ze okej to ja dzisiaj stawiam w takim razie .
a on usmiech od ucha do ucha i mowi : a to super spoko , skoro tak nalegasz i sie smieje ze swojego dowcipu .

troche to bylo niefajne tym bardziej ze to ona nalegal na spotkanie .

rendsaid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:37   #472
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rendsaid Pokaż wiadomość
jakis czas temu , moj kumpel z uczelni baardzo nalegal na spotkanie , nie widzielismy sie dawno prosil abym, mu doradzila cos w sercowych sprawach i ogolnie pogadac .
,marudzil o spotkaniu bardzo dlugo az powiedzialam ze bede sie uczyc w bibliotece tego dnia i kolo 15 moze wpasc pod biblioteke bo w poblizu jest fajna restauracja .
na spotkaniu opowiadal mi o nowej pracy , ze nic w zasadzie nie robi a dostaje 2500 na reke ( moze nie jest to zwrotna suma ale oboje dzieennie studiowalismy wiec na studenckie wydati osob mieszkajacych z rodzicaami to nie jest malo ) . opowiadal co ostatnio sobie kupił ( jakby mnie obchodzilo ile dostaje i co on kupuje )
oczywiscie bylam zazenowana jego tanimi gadkami i zupelnie nie rozumialam co on do mnie mowil .pod koniec jak zjedlismy poprosilam kelnerke o rachunek . a on do mni ekuurde ja nie wzielem gotowki, tylko karte mam ( mozna placic w lokalu karta ) ja zaczelam wyjmowac kase z portfela a on siedzi ... a kelnerka czekala ... wiec wylozylam za nasz obiad i powiedzialam z niesmacznym usmiechem ze okej to ja dzisiaj stawiam w takim razie .
a on usmiech od ucha do ucha i mowi : a to super spoko , skoro tak nalegasz i sie smieje ze swojego dowcipu .

Balwan jakis. Wiesz, ja bym mu powiedziala,ze karta mozna w lokalach placic- to raz. A dwa, ze jak sie dziewczyne zaprasza, to sie STAWIA.
Czemu oszczedzilas mu lekcji?

Cytat:
Stary 2011-07-21, 16:42   #473
rendsaid
Wtajemniczenie

mojej przyjaciolki ex kupil cos slodkiego w sklepie .
wyszedl z tego sklepu wyiagnal reke i mowi : 3 zł

nieznosze skner i omijam ich z daleka.
sama jestem rozrzutna i lubie cos swoim bliskim fundowac , ale skner i zerowaniu na innych nie toleruje .
pozatym nie rozumiem jak mozecie byc z takim gburami ktorzy na randkach kaza za siebie placic .
ja kiedy poznawalam mojego ukochanego nie jadlam nic dopoki za siebie nie placilam , ale on zle sie czul z tym . mowil ze to mu uwłaszcza kiedy kobieta na spotkaniu z nim za siebie placi.
obecnie po kilku latach nie ma " twoje i moje " wszystko jest nasze wspolne , zazwyczaj tż placi za nasze wypady . ale ja nie pozostaje mu "dlużna" i tez mu robie czesto prezenty i zapraszam go czy robie niespodzianki .
uwazam ze tak powinie wygladac zdrowy zwiazek z przyszloscia . a nie dzielenie sie wszystkim na pol co do grosza
juz moj 17 - letni braciszek wie ze kidy sie zaprasza kobiete gdzies to trzeba zaplacic - takie sa zasady .

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Balwan jakis. Wiesz, ja bym mu powiedziala,ze karta mozna w lokalach placic- to raz. A dwa, ze jak sie dziewczyne zaprasza, to sie STAWIA.
Czemu oszczedzilas mu lekcji?
bylam tak zazenowana ze chcialam wyjsc tylko stamtad . nie w glowie mu wyklady .
pozatym wstydzilabym sie powieziec mu tak dosadnie cos , zreszta myslalam ze jak zaplace za niego przy kelnerce to troche mu sie glupio zrobi i to bedzie bardziej " bolesne " niz to gdybym mu coos powiedziala .
ale widac .. niektorzy sa pozbawieni wstydu , bo wyzedl z siebie zadowolony i usmiechniety

Edytowane przez rendsaid
Czas edycji: 2011-07-22 o 01:50
rendsaid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 18:00   #474
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
okazało się, że alkoholu było wystarczająco i nie trzeba się było dobierać do wina. następnego dnia po imprezie, gdy zbierali się do domu, chłopak do niej mówi: tylko nie zapomnij zabrać wina, tyle kosztowało i szkoda by było, żeby się zmarnowało...
a ja tam też bym zabrała :P i te drogie i wypasione wino przyniosłabym na ewentualne kolejne spotkanie, też chciałabym go skosztować co innego jeśli byłoby już zaczęte, wtedy bym nie zabierała do domu:P
Stary 2011-07-21, 18:21   #475
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
a ja tam też bym zabrała :P i te drogie i wypasione wino przyniosłabym na ewentualne kolejne spotkanie, też chciałabym go skosztować co innego jeśli byłoby już zaczęte, wtedy bym nie zabierała do domu:P
Nie było zaczęte bo pili wino kogoś innego
Ja bym w życiu nie zabrała, jak cos przynosisz to tak jak prezent dla gospodarzy i wg mnie straszna wiocha zabierać zpowrotem

A że drogie i wypasione cóż...zawsze można kupić rocznik bieżący w kartonie i bynajmniej nie żałować
Stary 2011-07-21, 18:31   #476
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym w życiu nie zabrała, jak cos przynosisz to tak jak prezent dla gospodarzy i wg mnie straszna wiocha zabierać zpowrotem

A że drogie i wypasione cóż...zawsze można kupić rocznik bieżący w kartonie i bynajmniej nie żałować
ja skąpa nie jestem, a z tym winem to zależy od sytuacji. Na studiach jak się do kogoś szło na domówkę zazwyczaj była zrzuta, co innego jak się idzie na parapetówkę np wtedy dobre winko na prezent jak najbardziej
Stary 2011-07-21, 18:36   #477
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rendsaid Pokaż wiadomość
na spotkaniu opowiadal mi o nowej pracy , ze nic w zasadzie nie robi a dostaje 2500 na reke ( moze nie jest to zwrotna suma ale oboje dzieennie studiowalismy wiec na studenckie wydati osob mieszkajacych z rodzicaami to nie jest malo ) .opowiadal co ostatnio sobie kupił( jakby mnie obchodzilo ile dostaje i co on kupuje )

Moim zdaniem palił głupa, przecież orientuje się człowiek, ile ma mniej więcej pieniędzy przy sobie.
Jacy ci faceci są mało honorowi, nie starają się zrobić dobrego wrażenia, wisi im co sobie kobieta o nich pomyśli. Zero dumy. Jakie to niemęskie
Stary 2011-07-21, 19:07   #478
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Wydaje mi się, że w części z tych sytuacji chłopcy, bo ciężko ich nazwać prawdziwymi samcami nie mają zielonego pojęcia jak debilnie wychodzą.

Poszłam ze znajomym na piwo. Początkowo chciałam, aby każde z nas wzięło po jednym na siebie... ale usłyszałam "będzie taniej, weźmy dzbanek". No OK. Niech będzie... przyszedł dzbanek i mój kolega zaczyna rozlewać. Kufelki małe, więc w dzbanku zostało jeszcze trochę alkoholu. Co zrobił? Gul, Gul, Gul prosto z dzbanka, nie pytając, czy będę miała jeszcze ochotę
Później zapłaciliśmy równo po połowie więc mnie wyszło niestety "drożej".

Zdziwiło mnie to, ponieważ mój kolega zawsze był bardzo hojny, szczególnie jak się zabiegał o moje względy.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 19:18   #479
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem palił głupa, przecież orientuje się człowiek, ile ma mniej więcej pieniędzy przy sobie.
Jacy ci faceci są mało honorowi, nie starają się zrobić dobrego wrażenia, wisi im co sobie kobieta o nich pomyśli. Zero dumy. Jakie to niemęskie
Naprawde juz nie wiem, jak to okreslic
Od takich z daleka, nawet nie chce myslec, jaka jest reszta ich charakteru

Pewnie bronia jak lew pieniedzy, ktore od mamusi dostali

Cytat:
Stary 2011-07-21, 19:28   #480
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Według mnie to też kosmiczna wiocha zabierać wino z powrotem. Nieważne, że to nie była parapetówka, wystarczy, że zwykła impreza, w końcu znajomi udostępnili swoje mieszkanie, a wcześniej było pite wino kogoś innego.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości