|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Wiem, że będę żałować kiedyś ale co zrobić? Tża aparat gryzie. Nawet kupiłam taki coby zdjęcia nie były problemem ale też nie pomogło. A sama sobie? Jak już mam to taka tragedia, że wydaje się być większa na nich niż w realu. Cytat:
Nie mieszczę się w ciążówki ![]() Te pierwsze z panelem. To jest dopiero klapa na całego. I chodzę na zajęcia i siłownie. Wszystko o kant d...
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
a co do bąków olenka puszcza mega smierdziuchyyyyyyyyyyyyyy yyyy ![]() jem arbuza i gotuje bigos z cukini - leczo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Orajusku, przyrzeklam sobie, ze wszystko przeczytam i tak lece juz chyba 15sta strone, zeby bylo lepiej nic nei zacytowalam, wiec w sumie nie pamietam juz chyba niczego z tego, co przeczytalam...
No ale jako ze kochacie moje zlote mysli ![]() A wiec bimbam sobie ile wlezie, 10letnie kuzynki jezdza za mnie na spacery i gadaja z mala, ktora jest mega towarzyska i wszystko jest super do czasu, gdy ktos jej poswieca uwage. Moze byc najedzona, miec sucho i wygodnie i drzec sie w nieboglosy bo nikt sie nia nie interesuje ale jak ktos do niej gada czy pomacha konczyna to juz sie uspokaja - o pozycji w pionie w ogole nie wspominam, dziecko cichnie w sekunde i oczy jej wylaza z orbit, taki ma super widok. Wiec serce peka, ale staram sie jej nie brac na rece, w zwiazku z czym zamowilam chuste Nati, najbardziej mi sie podobal kolor Tulu, ale sobie mysle, ze jak bedzie goraco to sie obie zapocimy, wiec wybralam Malte - link tutaj http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...723416435.html I jeszcze kupilam ciuchy w MC na przecenie i na allegro pajacyki, bo taniej nie znalazlam nigdzie nawet po dodaniu ceny za przesylke http://allegro.pl/george-3pak-pajacy...707434294.html Jeszcze kupilam telefon, modem i inne bzdury ale zakladam, ze Was to niespecjalnie interesuje ![]() trzech bluzkach na krzyz i wygladam jak kloszard. Jak nie bede sama zasuwac z wozkiem po lesie to w zyciu nie schudne, ale zal nie skorzystac z pomocy, ktora mam - dziewczynki chca wozic/karmic/bawic/gadac etc., na wszystko sie zgadzam tylko oczywiscie pod kontrola i nie pozwalam nosic. Dzisiaj to nawet za mnie prasowac chcialy ubranka, ale sie nie zgodzilam, bo jeszcze MOPS mnie oskarzy o wykorzystywanie nieletnich. Ktoras pytala o lozeczko turystyczne - http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...682064234.html <-- takie mamy, wszystko git tylko bardzo przeszkadza, ze nie ma tego gornego poziomu, jak sie w nocy schylam po dziecko to sie musze bardzo skupic, zeby ja podniesc, bo to jednak dosc nisko jest. Poza tym ma fajne otwieranie, jak dziecko zaczyna ciumkac to jej przez okienko smoczka wtykam i jest spokoj. A wlasnie - odnosnie smoczka - moj zostal spalony w ognisku i jakos sie z tym pogodzilam. Tata oczywiscie wrzucil go do ogniska na niby, w razie, jakbym sie darla czy cos, ale bylam spokojna i smoczek mamy do dzisiaj. A TZ wyrzucil swoj smoczek przez okno i porwala go sroka (widze, ze wrabianie zwierzatek jest bardzo popularne - vide szczur Eweski). Co do zjazdu to zasadniczo dla mnie wszedzie jest daleko poza polnoca, ale Wy jak na zlosc chcecie sie gdzies tam na poludniu spotykac. A w ogole mialam tak hardkorowa noc, ze az zal pisac - byla burza, mala sie budzila co 10-15 minut ryczac, wiec ja zatykalam cyckiem, mam zmasakrowane sutki, a jak w koncu zasnela to ja akurat lezalam plecami na kancie od lozka i tak zasnelysmy, nie musze wspominac o tym, jak mnie w zwiazku z tym plecy rypia i jak bardzo jestem niewyspana. Teraz udalo mi sie ja uspic w zaledwie 40 minut i zabieram sie za mycie butelek, lapie sie na tym, ze jak juz jest po 23 to sie zastanawiam co mam jeszcze do roboty, bo mi sie nie oplaca klasc spac, jak ona sie zaraz obudzi. Zaraz tj. maksymalnie o 2 w nocy. Nie wiem co robic zeby spala dluzej, 4 godziny to jest maksior, porady Tracy moge o kant du*py rozbic, nic nie dziala, a jakies rady pediatry, ze noc jest od spania czyli przytulic, pocalowac i ululac to juz w ogole jakas bajka, jak jest taka madra to niech sobie sama sprobuje ululac to wrzeszczace dzieciatko. Odnosnie spania i nieslyszenia przez TZ - moj nie slyszy dzwonkow, budzikow, telefonow i dziecka tez - mala potrafi lezec z nim na lozku i sie drzec, a on spi i nic nie rejestruje. No, ale poki co nie mam obaw, zeby go zostawiac z mala, bo jakos sobie chlop musi radzic, krzywdy dziecku nie zrobi, raczek nie urwie. Zobaczcie za ile sprzedalam nowe body MC - 19 sztuk!!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=1702956178 Az serce peka jak sie widzi te cene, ale przynajmniej nie stracilam calej wydanej kasy, slabo co? Jak widzicie zyje sobie w raju i nic specjalnego sie nie dzieje, jestem grubasna i chodze w rozciagnietych bluzkach i czekam niecierpliwie na TZ, ktory przyjezdza w piatek i z ktorym mialam sobie uciac wlasnie erotyczna pogawedke ale cos czuje ze chlopina zasnal, bo nie odbiera... Taka jestem dla niego pociagajaca intelektualnie ze woli sie zblizyc z Panem Brokulem w lozku niz ze mna telefonicznie... Ide myc butelki, chociaz do czegos sie przydam ![]() Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-07-20 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z Anią wchodziliśmy na Skrzyczne, gdy miała 6 tygodni, a jako 3miesięczny bobas była z nami na Klimczoku ( śnieg po kolana, a ja dziecko w chuście i polarek ![]() Ja się też zastanawiam nad metodą zabezpieczenia...:confuse d: A czemuż to mowę odebrało?? Ja lubię góry, a wczoraj to tylko taki spacerek był ![]() Wysłałam dziś dwa CV w sprawie pracy. Może coś się uda załatwić... Trzymajcie kciuki ![]() Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-07-20 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Raczkowanie
|
Oj matuchno, ile nadrabiania, jeszcze 9 stron mi zostało, ale czytam ambitnie, bo pisać nie mam kiedy.
Mała powoli uspokaja się, już mniej ją noszę na rękach, dzisiaj kiedy chciałam zjeść śniadanie wsadziłam ją do leżaczka i leżaczek na stole postawiłam, a mała grzecznie siedziała i patrzyła jak pochłaniam kanapki. Cały czas podaję małej BioGaię i może po niej mała spokojniejsza? Dzisiaj byliśmy na usg bioderek i całe szczęście wszystko ok, nawet nie mam wyznaczonej kolejnej wizyty, tylko mam często na żabkę kłaść i nosić i wsio! Serce mi dzisiaj krwawiło, bo mój mąż zapiął pasy od fotelika razem ze skórą z nóżki małej, aż do krwi spiął jej nóżkę i nawet nie wiemy kiedy, bo dopiero jak usłyszeliśmy okropny ryk to zaczęliśmy szukać przyczyny i zobaczyliśmy rankę na nóżce, a mała tak krzyczała, że aż ja się poryczałam. Co prawda dość szybko się uspokoiła, ale tak żałośnie potem łkała ![]() Cytat:
Co do wagi, to ja zeszłam najpierw do stanu przed ciążą (67kg), potem szybko zeszłam do 65kg i po jakimś czasie wróciłam do 67kg i teraz mi waga stoi, a chciałabym do 57-59kg zejść (tyle miałam 3 lata temu, a potem powoli nabierałam kg). Pierwszy raz w życiu schudły mi za to uda o ok. 3cm, bo zawsze chudło mi wszystko inne, ale nie uda. Miałam przed ciążą ładną talię (tyłek spory, ale talię naprawdę całkiem sobie) a teraz mam flaka. Co prawda wchodzę we wszystkie ciuchy z przed ciąży (weszłam już tydzień po porodzie), nawet niektóre są teraz luźniejsze przez te szczuplejsze uda, ale za to nad paskiem mam wałeczki i nie wiem jak je usunąć, bo nadmiar mam naprawdę spory ![]() W piątek mamy szczepienie, wybrałam 5w1, ale nie ma tej szczepionki od dobrych 3 tygodni w hurtowniach, podobno ma się do końca tygodnia pojawić, ale jak nie będzie to wezmę 6w1, a nie chciałam żeby nie powtarzać tyle razy niepotrzebnie dawki na gruźlicę. Jeszcze Rotarix wezmę. ewesko, cieszę się, że dzieciaczkom siostry się poprawia ![]() matall kciuki za spokojniejsze dni z Edzikiem ![]() ![]()
![]() |
#1956 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pytanie do mam karmiących, bo mam stres od nocy. Wstałam o 3, bo tak się Pepe obudził, dostał butlę i poszłam odciągać. Siedzę w półmroku w tym czasie i cxytam, albo oglądam samoloty na radarze. Miałam od wieczora 100 ml, chciałam dociągnąć resztę. Podpięłam prawą pierś i doiłam. Gdy była pełna butla i odpięłam ją od laktatora okazało się, ż zawartość butelki jest różowa, że leci do butli krew z mlekiem ![]() ![]() ![]() ![]() Posmarowałam pierś bepanthenem. Co mam zrobić? Nie odciągać z niej?? Ja z lewej Pepe nie wykarmię, bo mam tam dużo mniej pokarmu ![]() Sorki, że Wam tak od rana marudzę, ale się wystraszyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
hej
anulinka odciągać i wylewać aż się nie zagoi, dużo smaruj ją i wietrz. Mimbi 40 zł ![]()
#1958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio siostra mi kilka zrobiła, to muszę od niej zabrać ![]() Weredka Zazdroszczę gór! My może w Bieszczady skoczymy w sierpniu, bo będziemy niedaleko ![]() No i w listopadzie na 3 dni koło 11 pewnie pojedziemy. Kiara To widzę, że wagową sytuację masz taką samą jak ja ![]() anulinka Nie pomogę, bo u nas krwi nie było... Może poziomka pomoże? Ona chyba miała taki problem. Może spytaj położnej/pediatry? Noc taka o. Jedzenie o 1, 4 i 8. Ale od 4 do 6 spania nie było ![]() W ogóle dziwnie, że najdłuższa przerwa w jedzeniu nad ranem ![]() Idę ogarniać Edzika na pocztę i do lekarza. CU.
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
hello !
Gabrysia spała od 20 do 4:30 jedzonko i dalej spanie .... Zosia o 3 mnie obudziła bo jej się siku chciało ![]() a śpi z pieluchą jeszcze .... zaniosłam i zrobiła ... mężul pojechał na spotkanie służbowo, dziś ma do nas zawitać na prawie cały dzień ciężarna koleżanka z terminem na pażdziernik ![]() pokażemy jej uroki macierzyństwa ![]() zmykam bo Gabulek zawodzi ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, jaką ja miałam dzisiaj cudowną noc ![]() ![]() Teraz pytanie, czy po butli dzieci zawsze mocniej ulewają? Bo po tym mleku tak mocno mu się odbiło i chlusnęło trochę mleczka. Po piersi czasami ulewa ale tylko odrobinę. Po jakim czasie może wystąpić jakaś reakcja na mleko? To już było druga butla (pierwsza 3 dni temu) i raczej nie zauważyłam jakiś niepokojących objawów, więc chyba i po tej nie powinno być problemów ![]() Mimbi, kurde szkoda tej kasy ![]() ![]() AgnieszkaM, co za wredna baba ![]() Anula, idę obejrzeć sukienkę jak zaakceptujesz zaproszenie ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-21 o 08:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
Raczkowanie
|
dzień doberek mamusie
Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń i nawet nie miałam czasu Was podczytywac. Ale po kolei: z rana byłam z Hanią u lekarza, bo te krzyki stały się nie do zniesienia. Lekarka obejrzała ją z każdej strony i okazało się, że to brzuszek, wykluczyła kolki, ale stwierdziła, że prawdopodobnie jelitka się wykształcają i przez to problemy. Dostaliśmy Debridat, bobotic no i ma wciąż bio gaye brac. Dostała też skierowanie na badanie moczu. Dziewczyny złapac siki nawet do specjalnego pojemnika to zajęcie godne mistrza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acha moje dziewczę waży już 4820g i lekarka mówi na nią słodki grubasek ![]() Dzisiaj od rana ma przecudny humor, buźka jej się nie zamyka i ciągle robi guuuuuuu guuuuuu, tatuś nauczył ją przeciągac te dwa słowa i słychac tak jak by śpiewała ![]() ![]() A dzisiaj idziemy na szczepienie i pewnie mama będzie płakała razem z dzieckiem, chyba że dziecko będzie dzielniejsze ![]()
#1963 |
Zakorzenienie
|
![]() przepraszam ze do was nie zagladam ![]() bo moj syn postanowił jeść co godzine ![]() wczoraj zacytowałam duzo i nie mialam jak odpisac ![]() nie wiem co on tak czesto je masakra praktycznie co godzine półtoprej chce cyca... wczoraj sebek skonczył 2 miesiace ![]() ![]() postaram sie was nadrobic za chwile
#1964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się wyspałaś ![]() co do reakcji to różnie może być, może być od razu a może po paru tygodniach ... czy ulewaja więcej -- raczej nie, ale brzuszek Tymka nie przyzwyczajony i może dlatego więcej ulał Cytat:
![]() a ja się już któryś raz w nocy złapałam, że oceniam godzinę po twardości cycków ![]() jak się budzę to macam cycki i jak są miękkie to ide spać dalej, bo wiem że za wcześnie na jedzenie ![]() a jak twarde to wiem, że zaraz się zbudzi i będzia amu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sie ciesze i gratuluje... swiatelko w tunelu ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() niezle ![]() ja juz nie mam tak twardych cycków ale kilka dni temu miałam takie kamienie ze masakra
![]() |
#1966 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko się obudziło i uśpiło się samo
![]() Pierwszy raz ![]()
#1967 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo oryginalna sukienusia, widac ze dobrze sie w niej czujesz, ale ja tez bym szpilki polecila wyzsze, cos takie jak kiedys wrzucala mamaoptymistka Cytat:
![]() ![]() ja tez norberta krok po kroku przestawiam zeby miec chociaz godzinke wieczorem dla siebie. wczesniej chodzil spac po 22giej, a teaz juz po 20stej Cytat:
![]() akwarium tez macie? o my god! jak to ogarniasz? Cytat:
![]() chociaz ewesko przyznaje ze do twojej galerii fotek jeszcze nie zawitalam,(ogladam "na raty" ![]() Cytat:
Cytat:
ja w pierwsze ciazowy tez niewchodze(xs albo s-nie ma szans) i tak jak agnieszka m wesszlam w przed ciazowa bluzke odcinana pod biustem-i wygladam tak jak aga napisala ![]() Cytat:
![]() nam kazal klasc na zabke do konca 1 roku i uczyc raczkowac jak pzyjdzie czas. tzymam kciuki za wyniki lasencje! padl mi telefon ![]() mialam na karte , takze zapewne wezme cos na abonament zeby nie tracic majatku na nowy ![]() norbert meczy sie okrutnie, ide z chlopakami do lekarza dzisiaj jakos humoru nie mam ![]() padla mi waga ehhhhhhhhhh
![]() |
#1968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grazin ![]() Dzięki za komplementy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj pochwaliłam się, że Nadunia wcześniej usnęła. Szkoda tylko, że na 10 minut. Spać poszła oczywiście o 24 ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Piękny avatar ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
![]() Idę zatracać się w wątku, bo znowu mam zaległości ![]() Wyczytałam tylko, że Sebuś ma dziś 2 miesiące ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, wyspałam się ![]() ![]() ![]() Grazin, najlepszego dla Sebusia ![]() ![]()
![]() |
#1971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że u Ciebie kolejny kg w dół, gratuluję ![]()
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
dostępne są nowe akutalizacje !!!!!!!
miejsce: ALBUM zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od kilku lat jestem na granicy nadwagi ![]() Byliśmy u pediatry i Edzik ładnie przybrał, w miesiąc 700g, waży 5730g ![]() No i ma dziś 11 tygodni ![]() Jak ten czas leeeeeeci...
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co z tym jedzeniem ?? rzuca się ale zjada ??? ja już nie wiem co myśleć ![]() zaczynam się bać pór karmienia !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Rozeznanie
|
kobitki ja was podusze!!!!!!!!!!
wy marudzicie ze jestescie grube ![]() ![]() ![]() wczoraj moj mały nie spał cały dzien , nie liczac 10 minutowek na rączkach,myslałam ze wyjde z siebie, w chaupie sajgon ,obiad nie zrobiony, maz jak wrocił z pracy pojechał po pizze ![]() dzis juz lepiej w nocy spał od 22 do 4 poter do 7 o 10 zjadł i kima do teraz a ja na wizazu zamiast ogarnac ten syf ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- matall Staś ma 7 tyg i 5300,ale wydaje mi sie drobniutki w pon była u nas jego kuzynka 5 tyg wazy 5600 ![]()
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boję pór karmienia już od jakiegoś czasu... ![]() U nas to już miesiąc rzucania się... Zaczęło się dokładnie 21 czerwca ![]() Pamiętam, bo myślałam, że to przez szczepienie na rota...
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Jejku wczoraj Antek spal caly dzien i balam sie, ze nie bedzie spal w nocy, ale gdzie tam... mial pobudke o 2.30 na mleczko i o 6 i spalismy do 8:30 ![]() Ide dzisiaj do kumpeli, ktora ma termin na 1 sierpnia ![]() Wczoraj urodzila inna moja kumpela ![]() A sasiadka wywiesila na ogrod mnooostwo rozowych bodziakow, pajacykow, pieluszek ![]() W Anglii jest wysyp polskich dzieci ![]() anula81 wygladasz bosko w tej kiecce i tez jestem za tym by byly gole nogi!!!! Buty niekoniecznie platformy jak boisz sie, ze sie zabijesz, ale wysoki obcas musi byc ![]() Camomile ![]() ![]() ![]() Siasiek kociaki boskie ![]() Grazin gratki dla Sebusia ![]() Mimbo najbardziej zazdrtaszczam kuzynek ![]() Andziot wspolczuje z tym karmieniem ![]() ![]() martynka89 kup mleko w kartoniku [te ktore chcesz zaczac podawac] daj jej i zobacz jaka reakcja. Jak ok to kup pelnowymiarowe opakowanie.
#1978 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
adziot ładne te Twoje księżniczki ![]() anula ty chudzielcze! super kiecka, świetnie wyglądasz! SZPILKI obowiązkowo! ![]() matall gratuluje kolejnego zrzuconego kg ![]() ![]() mimbi super, ze zajrzałaś ![]() moje maleństwo urządziło sobie dzisiaj godzinę aktywności o 6 rano...strzelał uśmiechami na prawo i lewo, gadał do w pół śpiącej mamy, strzelił kupaka a potem chciał papu i poszedł w kimę... ![]() ide dzisiaj na przegląd podwozia n a 18.40 nie mam odciągnietego mleka, więc musze iśc z małym. a pogoda okropna...ciągle leje ![]() tżta boli gardło i chyba będzie angina.. ![]() musi do lekarza iść! obiadu nie mam i jakoś boje się tej dzisiejszej wizyty... ![]()
#1980 |
Zakorzenienie
|
Paulizia ja sie chce przerzucic na aptamil comfort- dla dzieci z kolkami i zaparciami. Wlasnie sprawdzilam czy mozna kupic w kartonie (bo kupowac cala puszke to faktycznie ryzyko jesli mleko znowu sie nie sprawdzi) ale nie widze kartonikowej opcji tego mleka. Bede musiala zaryzykowac i kupic cala puszke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.