![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Miłość na siłe???
Cześć dziewczyny szukalam takiego wątku na forum ale nie znalazłam dlatego pisze. Otóż mam już za sobą parę nieudanych związków i szczerze mówiac zwątpiłam już w facetów. Widocznie trafiałam na samych kretynów albo sama takich podświadomie wybierałam gdyz myślałam że nie zasługuje na nic lepszego. Teraz jestem sama i poznałam naprawde super chlopaka, znamy sie juz jakies połtora miesiaca i wiem że on jest inny niz Ci wszyscy wcześniejsi. On sie we mnie zakochal powiedzial mi to i powiedzial ze zrobi wszystko zebym i ja się zakochała w nim. Jest cudowny bardzo fajnie spedza mi sie z nim czas. rozmawia itd. ale problem jest w tym ze ja nie czuje do niego żadnej chemii;-( Pare osób mi powiedziało że to przyjdzie z czasem i ja chce dać sobie ten czas ale boje sie że z tego nic nie wyjdzie, że narobie mu tylko nadzieji i go skrzywdze a on nie jest tego wart. Mowie od razu że ja go nie okłamuje, nie mówie że mi sie podoba czy coś w tym stylu
Ja zakochałam sie w jego charakterze, w jego podejściu do życia i jego spostrzeganiu świata.....tylko brakuje mi tej cholernej chemii, poprostu nie pociaga mnie fizycznie a to przeciez w zwiazku tez jest waznie ![]() I teraz patrząc na moje wcześniejsze zwiazki kazdy facet mi sie podobał ale podobal tylko z wygladu bo z charakterem i sacunkiem do mnie bywalo różnie. I teraz nie wiem co mam zrobić dac temu chlopakowi i sobie czas czy zerwac kontakt?? Być może szukam miłości na siłe tam gdzie jej nigdy nie bedzie?? A jak było z wami czy wasi Tz zauroczyli was wyglądem i charakterem czy moze sa przypadki i u was gdzie na pocatku brakowalo tego ''czegoś''??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Miłość na siłe???
Cytat:
Mojego TŻ w ogóle nie traktowałam jako potencjalnego partnera, a właściwie to nawet jako kolegi. Co tu kryć, po prostu spuściłam go kilka razy po brzytwie ![]() Chemia i pociąg seksualny przyszły więc z czasem, bo przez długi czas go olewałam aż w końcu trach i jest. Więc ja bym poczekała. Daj mu się może gdzieś wykazać od tej typowo męskiej strony, skoro na codzień jest dla Ciebie zbyt ciepłą kluchą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale skoro jest fajny, to nie zrywaj kontaktu, bo i po co. Może kiedyś coś zaiskrzy i zostaniecie parą? A może po prostu okaże się, że masz fajnego kolegę ![]() Grunt to nie kłamać w stylu "nie jestem gotowa na związek", bo w ten sposób zmylisz chłopaka. Nawet nie będzie wiedział dlaczego nie chcesz z nim być (i zranisz go jak trafisz na kogoś, z kim np. od razu się zwiążesz). No i nie decyduj się na związek jeżeli nie czujesz chemii. Chemia jest ważna, naprawdę. Na samej chemii związku się nie zbuduje, ale i bez chemii nie da rady.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
To jednak charakter jest najwazniejszy
![]() Moj Tz byl wczesniej moim przyjacielem pare lat i traktowałam go jak brata, nie wyobrazalam sobie ze mogloby cos wiecej nas łączyć .. chociaż był bardzo przystojny wogóle nie czułam chemii, ale mamy podobne charaktery, świetnie się dogadywalismy i sama nie wiem jak to sie stało ale teraz świata po za nim nie widzę ![]() Najlepiej nie robic mu nadziei , bo nie wiadomo czy cos z tego bedzie , ale nie warto zrywac kontaktu , mozecie zostac przyjaciółmi a potem sama zobaczysz jak sie wszystko ułoży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się. Nawet sama napisałaś, że On zakochał się w Tobie i powiedzial ze zrobi wszystko zebyś i Ty się zakochała w nim. Nie wiem czy można na takiej deklaracji zbudować dobry związek. Bo wynika z tego, że facet sam czuje, że Ty nie odwzajemniasz jego uczuć.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja na Twoim miejscu bym spróbowała, przede wszystkim bądź z nim szczera. Często jest tak, że gorące uczucie z początku związku wygasa z czasem, a zzwiązek, w ktorym jest na początku przyjaźń, oddanie i szacunek przeradza się w wielką miłość.
Może powiedz mu, że póki co chciałabyś " zwolnic", powoli i z czasem jak go lepiej poznasz może i poczujesz tą chemię. ![]() Zdecyduj sama, ale zrób tak, żeby później nie żałować, że nie spróbowałaś. Tak mi się wydaje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A może chemia jeszcze nadejdzie?
Sama nie wiem co Ci poradzić. Na pewno szczerość i czas. Jeśli jest tak fantastyczny, warto czekac na rozwój sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ zauroczył mnie i swoim charakterem i wyglądem. Od początku jest między nami chemia ![]() Kiedyś byłam z chłopakiem, który mial cudowny charakter, ale nie było tej chemii i nie wyszło nam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja również zgodzę się z kilkoma postami wyżej. Chemia może przyjść z czasem. Mój TŻ w ogóle mi się nie podobał. Wiedziałam, że nie ma opcji na to byśmy kiedyś byli razem. On jednak nie dawał za wygraną, był przy mnie zawsze gdy tego potrzebowałam i tak z przyjaźni narodził się związek. Mamy już całkiem spory staż, a ja świata poza nim nie widzę. Nie chcę nawet myśleć co by było, gdybym się nie odważyła wtedy spróbować
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nic na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Fajnie, że u Was chemia przyszła z czasem, choć najprawdopodobniej jesteście wyjątkiem, który potwierdza regułę. Poza tym, u Was jednak ta chemia przyszła. Nie wiem ile czasu po tym jak zostaliście parą, ale jednak ta chemia przyszła. Nie wyobrażam sobie być w związku, w którym nie ma chemii... Nie traktowałabym faceta, do którego nie czuję pociągu jak własnego faceta, ale jak przyjaciela.
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie też tak było ![]() I nie jestem jedyna, więc to nie jest taki "wyjątek". Znam dużo par które dobrały się na zasadzie wzajemnej sympatii, fascynacji, a przyciąganie przyszło potem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja do swojego TŻ-a na początku chemii nie czułam. Owszem obiektywnie byłam w stanie powiedzieć, że przystojny, ale jakoś tak nie mój typ. Jednak od początku mieliśmy podobne charaktery i poglądy. Spotkaliśmy się parę razy sam na sam i okazało się, że wyszły z tego randki. Po kilku takich spotkaniach zaiskrzyło
![]() Widzę, że nie ja jedna miałam późniejszy wybuch chemii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam taką sytuację, nie wchodzilam w związek bo nie czułam Chemi, ale nie zrywałam kontaktu, teraz świata poza nim nie widzę)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
facet mi imponował, fajnie mi się z nim rozmawiało więc zaryzykowałam. Ja w zasadzie nie miałam nic do stracenia, to on bardziej ryzykował ale stwierdził ,że jak się nie ryzykuje to się nie wygrywa ![]() teraz strasznie mnie pociąga ![]() ![]() być może jesteśmy wyjątkiem ![]() oczywiście nic nie może odbywać się kosztem drugiej osoby, musi mieć jasną sytuację i sama zadecydować czy chce się w to bawić czy nie
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tez się zgodzę- powinnaś poczekać
![]() ![]() ![]() ![]() ale jezeli nie,to na pewno z czasem to się zmieni! ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Wydaje mi się,ze patrzac po przykladzie innych po prostu uroda nie ma az takiego znaczenia.. najwazniejsze jest tez to,zebys sie dogadala z facetem.Co z tego ,ze ma urodę jak pozniej jest grono awantur itp?a tak da się pokochac jakas tam urodę faceta..a jego wad bo jest piekny raczej niestety nie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak facet jest świetny, ale nas nie kręci, to jest on dobrym materiałem na przyjaciela, a nie na TŻ-a.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no to ja mam inne doświadczenie niż dziewczyny
![]() otóż poznałam naprawdę fajnego chłopaka, cudowny z charakteru, istny skarb i to zadecydowało, że chciałam spróbować stworzyć z nim związek, bo też się łudziłam, że chemia, pociąg fizyczny dojdzie z czasem i będzie super. bo nie ukrywam, z wyglądu mnie w ogóle nie pociągał. nie wiem po ile miałaby przyjść ta tajemnicza "chemia", ale ja po 3 miesiącach zrezygnowałam. miałam dosyć i niszczyło mnie to psychicznie, bo facetowi strasznie zależało, wręcz świata za mną nie widział, a ja? lubiłam z nim spędzać czas, rozmawiać, ale unikałam przytulania, nie lubiłam się z nim całować, bo to było jakby na siłę wszystko. odrzucało mnie to, dlatego stwierdziłam, że dla naszego dobra lepiej to przerwać, bo nie dość, że ja się męczę, to jeszcze czułam, że okłamuję tak fajnego typa. od tamtej pory obiecałam sobie, że jeśli facet nie jara mnie ani trochę wizualnie i nie ma tego "czegoś", to nie wchodzę w żadne relacje typu związek. inna sprawa z moim TŻ. on mnie najpierw kręcił wizualnie, naprawdę na jego widok miałam stany niczym jakaś gówniara na widok swojego idola ![]() ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie ABSOLUTNIE żadnego zainteresowania fizycznością drugiej osoby to się zgadzam ,ze raczej nic z tego nie będzie.Tż nie narzekał na brak zainteresowania ale dla mnie był "nie do końca w moim typie", że tak to ujmę ![]() ![]() moja kuzynka ma z kolei faceta ,który (jawnie to mówi) "nie jest przystojny, nie podoba mi się" a tworzą związek najbardziej zgrany w jakim kiedykolwiek była. W łóżku też jest im fantastycznie........nie wiem na czym to polega sama do końca, ale jest im ze sobą dobrze.....widocznie też zdarzają sie takie fenomeny (ale to już naprawdę wyjątki)
"But you didn't have to cut me off Make out like it never happened And that we were nothing I don't even need your love But you treat me like a stranger"... Edytowane przez shirleyyy Czas edycji: 2011-07-21 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swojemu początkowo jednak dałam szansę, bo mimo że trochę nie mój typ to jest wysoki a ja kocham szpilki i z moimi 170cm mogłam sobie założyć 12cm i nadal być niższa. No okropna jestem wiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
o Boże bo wolałaś i wolisz drani a trafiłaś na porzadnego i czar pryska... zmien obiekt po prostu albo doceń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do autorki..zostaw chlopaka nie traktuj go jako kola zapasowego.. bo bedac z nim na sile.. to przy pierwszym lepszym poznanym draniu bedzie nieciekawie (bedziesz chciala sie dowiedziec czy dobrze zrobiłaś wiążąc sie z obecnym).. i wiecej krzywd wyrzadzisz sobie, a najbardziej facetowi.. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-07-21 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Kurde Facet czyta jak w otwartej księdze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.