|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Ale już mi przeszło ![]() Mam teraz wielką fazę na dbanie o włosy, to i kombinuję A zainspirowała mnie konsystencja tego balsamu - sam w sobie jest dość rzadki i bardzo ładnie się zmieszał z wodą Cytat:
Jako, że bawię się nowym aparatem to Wam wrzucę dzisiejszy fryz Wcześniej miałam jeszcze rozpuszczone, ale duszno jakoś i za gorąco mi było. Zastanawiam się czy myć je dzisiaj, bo akurat mam trochę czasu, żeby im coś fajnego zaaplikować. Niby jeszcze nie wymagają mycia, no ale już sama nie wiem
|
|
|
#38163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wątek nadrobiłam na raty bo coś ostatnio aktywne jesteście bardzo ![]() Mgiełko no widzisz jaki postęp!!! nie marudź na nie ![]() Rybiorku koty!!! och ach!a mężul co wyczarował dla nich to naprawdę koci raj ![]() ojp ale śliczna jesteś Ewalucjo no w końcu się pojawiłaś! próbowałaś odstawić kokos na lato w celu eliminacji puszenia? (chyba jesteś na wakacjach teraz )pamiętam też boskie rudawe spiralki Agacie i kotka!oraz ciemny gruby rulon...Seduction witam nowe lokaski serdecznie ![]() u mnie wczoraj ładnie, dzisiaj (po 2 nocach) źle żel lniany wyszedł mi bardziej glutowaty niż ostatnio (wcześniej miałam trochę gęstszy niż woda) a teraz no taki gluciorek gohs bardzo fajny nieład na głowie ![]() 2 oblicza mojej Miki za wczesnej młodości
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-21 o 16:33 |
|
|
|
|
#38164 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#38165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam dwa razy wg przepisu i wyszedł mi taki glutowaty. Brałam w łapy, rozcierałam i hops na włosy - byłam zadowolona ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Drugie zdjęcie rozbraja Dobry wyraz pyszczka ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Dziewczyny, jak to jest? Henna nie łapie na farbie, czy farba na hennie? Mam włosy zafarbowane (już są odrosty spore, ale nie widać bardzo, bo zbliżone kolory) i nie wiem, czy chwyci henna. Jeśli to ma znaczenie to włosy farbowane dawno - kilka miesięcy na pewno.
|
|
#38167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mina...chyba akurat ziewała, ale wygląda jak kot z piekła ![]() dziewczyny chyba zdejmowały hennę przed farbowaniem...ale nie wiem czy w drugą stronę jest tak samo...
|
|
|
#38168 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Hahahaha
Aaa, Malinka, w jakim programie łączysz zdjęcia? ![]() Cytat:
o ile henna bez chemicznych składników Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-21 o 16:53 |
|
|
|
|
#38169 | ||
|
Raczkowanie
|
Ile to można imion wymyślać dla naszych pupilków, nie?
![]() Cytat:
same się takie zrobiły rude od słońca i płukanek z cytryny pewnie też troszkę a loczki to za sprawą dziewczyn z wizażu, za co serdecznie bardzo bardzo bardzo im dziękuję!Cytat:
będą jeszcze 'bossiejsze' (haha bossiejsze A u mojego dziadka też była Mika i nawet podobna do Twojej
|
|
#38170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wkrótce coś zmajstruję na głowie
|
|
#38171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i świruje...moje koty nie mają takiego mega-drapaka to sobie radzą w inny sposób ![]() używam PhotoScape http://www.dobreprogramy.pl/Photosca...ows,12505.html przyzwoity program, czasem poprawiam kontrast, rozjaśniam do MM ![]() tak, Mika(z japońskiwego mandarynka, przez te rude partie) Mikuś, Mikulec, Mikita(to już chyba z espaniolska a mój brat woła na nią szczur, szczurzyca, szop, borsuk (najbardziej ją męczy, nosi, gania, nie karmi i nie sprząta, a ona i tak najbardziej go uwielbia...)Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#38172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też pasuje i mam jeszcze Panterę bosksiejsze o nie![]() O tacy są faceci, u mnie jest na odwrót, koty lubią tych, co im dają jeść najlepiej by było ' nie rusz, nie dotykaj, bo śpię' to jest życiowa dewiza moich dwóch kotów
16.06.2012 FOREVER <3 Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek ![]() Edytowane przez agacie92 Czas edycji: 2011-07-21 o 17:37 |
|
|
|
|
#38173 | |
|
Zakorzenienie
|
bo bossiejsze to bardziej bossowate
szefowowskie ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() a brachol jakoś tak ją pacyfikuje, że na wiele mu pozwala, chociaż u mnie zwierzęta w ogóle dużo mogą, aż za wiele (np spanie na kanapie) a mam psa wielkości wilczura
|
|
|
#38174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#38175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Nadal nie potrafię cytować w ramce... Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-22 o 08:49 |
|
|
|
|
#38176 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1. zostawic az sam zechce sie polasic 2. kochac na sile, czyli nawet jak kot nie chce to go integrowac z rodzina, wybralismy ta opcje i czy Cyc chce czy nie chce to jest brany na rece, glaskany, myziany, calowany, jak pisalam jest kotem wyjatkowym i wszystko znosi dzielnie i w milczeniu, jak go myziam ustami po szyji to zamyka oczy, odchyla glowe i czeka az skoncze Skuterek wiecej mruczy, praktycznie zawsze jak jest glaskany ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Cytat:
usunal Ci sie jeden z nawiasowow, cytowana wypowiedz musi miec na poczatku to [_QUOTE _] a na zakonczeniu to [_ /_ QUOTE_ ], wiele osob przez pomylke usuwa to a wlasnie wyraz quate w kwadratowych nawiasach robi cytat, klikasz pod postem cytuj i potem myszka klikaj co najmniej 2 linie pod cyctatem to nic nie zginie tych podkreslnikow nie ma ale inaczej mi robilo cytat
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-22 o 08:52 |
||||||
|
|
|
#38177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Próba cytatu, sprawdzam, czy już umiem. Udało się!!! Hurrra. Dzięki, Rybiorku, po raz kolejny (i zapewne nie ostatni). PS. Znalazłam w Warszawie hodowlę syberyjskich, gdzie hodowca zaleca wizytę w hodowli nawet przez dwie godziny, aby sprawdzić alergenność. Może jeszcze we wakacje sie do stolicy wybiorę z dziećmi
Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-07-21 o 18:16 |
|
|
|
|
#38178 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że kociak szybko trafił w dobre ręce Ja jedną swoją kotkę znalazłam na ulicy. Stała dokładnie na środku, pomiędzy pasami i wyła wniebogłosy (nie wiem co tam robiła, z samochodu ją ktoś wyrzucił czy co?). Wzięłam oczywiście, kocię okazało się wdzięczne, najgrzeczniejsza ze wszystkich moich potworków Tylko niestety nadal boi się wszystkich gości którzy przychodzą do domu. Załączam zdjęcia, w ramach gratisu, bo włosowych chwilowo brak ![]() agacie92, widzę postępy. I to jakie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą, nie mogę jej nigdzie w analizach znaleźc, powie mi ktoś czy to się nada? Skład:Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Urtica Dioica, Camellia Sinesis, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Citral, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Metylisothiazolinone Mam go. Kupiony przypadkiem, ale nawet całkiem nieźle się u mnie sprawdza. ![]() Cytat:
Ja już się dawno przekonałam, że rude to nie to, przyszłam tutaj i po dwóch miesiącach proszę bardzo - jestem ruda Maliniarko, mała Mika po prostu do schrupania. A jaka łobuzerska mina Nie ma nic słodszego niż małe kotki.A, po dzisiejszym glossie z henny włosy mają bardziej intensywny kolor, błyszczą się jak głupie i mimo rozczesania na sucho (splątane po hennie) falują!
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-21 o 18:25 |
|||||
|
|
|
#38179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38180 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Ti
ale piękny rudzielec ![]() a gdzie włosy piękne falujące błyszczące? czuję się oszukana tylko opisem ![]() ale kusicie tą henną...chociaż jak bym maiła czytać nowy wątek to bym padła chyba
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-21 o 18:34 |
|
|
|
#38181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam poczekac aż mama wróci z pracy, żeby zrobiła lepsze zdjęcie, ale w związku z naciskiem wrzucam zrobione własnołapnie przed chwilą A kusic henną dalej będę, bo jestem zachwycona (jak zwykle wszystkim co nowe )
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-21 o 18:45 |
|
|
|
|
#38182 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaki masz kolor super
i loczki niczego sobie ![]() Cytat:
A ja tak narzekam ![]() Cytat:
![]() Nie 2b i nie 2c? Gosh fajna fryzurka ![]() Malina ty też masz kota... nie no ja chce tez!!!!!!! od razu włosy beda ladniejsze
|
|
#38183 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dobra, wrzucam włosy z wczoraj, 4 rulony
ja ich nie rozumiem lekki puszak, widać skalp [nie podpięłam] i proste od nasady ![]() Teraz siedzę z henną błyskawicznie zrobioną [dzięki Rybiorek]. Niedługo zmywanie i Ciemny Brąz z Amlą siup na łepetynę
|
|
|
|
#38184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie zrobiłam Pozachwycałam się i poszłam spać Cytat:
Teraz i tak już jest lepiej, bo z 2 miesiące temu, przed CG, miałam pofalowane włosy, wyszłam na dwór, gdzie lekka mżawka leciała i od razu mi się prostowały A teraz mogę chodzić śmiało, coś tam się wyprostuje, ale i tak są pokręcone ![]() Dziękuję ! I potem idę spać Rano ściągam, rozczesuję palcami i gotowe ![]() Cytat:
Jesteś wspaniała ! Tak za godzinę zrobię maseczkę z Waxem i miodem i potrzymam 10 minut. Właśnie za pierwszym razem nic już nie nałożyłam, a układałam tak jak zwykle, ugniatając włosy głową w dół. Nie ułożyły się, więc umyłam ponownie Barwą, potem mniej Alterry dałam, balsam Joasi i też tak samo ugniatałam i się ładnie pokręciły. Cytat:
Pięknie wyglądają, takie lśniące ![]() Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
|
|
|
#38185 |
|
Zakorzenienie
|
DMka no no , było na co czekać - rulony jak się patrzy
gratuluję
|
#38186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję się skuszona w stopniu znacznym, ale nie czuję się na siłach zgłębiać tajników hennowania ![]() Cytat:
pięknie! czekam na efekty po hennie, chociaż taki kolor ruszać...szkoda...Cytat:
jestem oficjalnie zazdrosna o te wasze spiralki i rulony
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-21 o 20:14 |
|||
|
|
|
#38187 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Po nocy nie przetrwały, trudno... Cytat:
farbuję Ciemnym Brązem boję się kołtuna, nałożę chyba na chwilę chociaż Garniera Awokado...
|
|
|
|
|
#38188 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Demko
,jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich zmian lokowych |
|
|
|
#38189 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie: poczytałam na KWC o szamponie hipp, i widze że dużo dziewczyn tam pisze że coś im nie pasuje, to łupież, to co innego.Zastanawiam się tak, jeżeli on ma łagodne składniki to skąd ten łupież i wysuszenie u niektórych? Jak to jest że używając slsów nie mają łupieżu, a tu po hippie wysuszenie włosów i łupież nagle sie pojawia, jak myślicie? z góry dziękuję za komentarze.
|
#38190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem włosową ignorantką jeśli chodzi o farbowanie, pierwszy raz malowałam castingiem jak miałam 22 lata a farbą trwałą kilka m-cy później, głównie castingia henna to mi się kojarzy z brwiami jak od linijki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

Kolejny raz w ciągu paru dni ktoś pisze, że nabrał odwagi napisać w naszym wątku
Tom się wystraszyła
za kombinowanie. Należą się!
A zainspirowała mnie konsystencja tego balsamu - sam w sobie jest dość rzadki i bardzo ładnie się zmieszał z wodą 

och ach!
Ja robiłam dwa razy wg przepisu i wyszedł mi taki glutowaty. Brałam w łapy, rozcierałam i hops na włosy - byłam zadowolona 

(haha bossiejsze 

Załączam zdjęcia, w ramach gratisu, bo włosowych chwilowo brak
lekki puszak, widać skalp [nie podpięłam] i proste od nasady
No, cukry proste damy radę
boję się kołtuna, nałożę chyba na chwilę chociaż Garniera Awokado...