|
|
#3121 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
Ja ogólnie muszę wyrwać dlatego, że mi się nijak nie mieszczą
lata chodziłam do ortodonty, jak miałam kilkanaście lat robiłam rtg i były na nim tak niedorozwinięte, że cudem jest, że mi wyrastają teraz, po 20stce. A że się nie mieszczą, to jedna rośnie nieomal poziomo... A zanim je nie tyle wyrwę co chirurgicznie usunę to muszę inne zęby podleczyć. Mówi się trudno, nieprzyjemne to, ale są w życiu jednak gorsze rzeczy...
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem blada i nie opalam się, więc nie będzie problemu. Widzę tylko, że jest mnóstwo tych BB kremów, a ja myślałam, że to jedna firma. I jak tu wybrać coś
Faktycznie są takie rewelacyjne? A filtry, które zawierają są stabilne?
|
|
#3123 |
|
Nie depcze krokusów
|
Trust - przeglądałam ten wątek i zastanawiam się, które BB Creamy są bez odcienia, uniwersalne?
|
|
#3124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mialam isc na randke ale odwolalam-w tym deszczu predzej bym gdzies doplynela niz doszla |
||
|
|
|
#3125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2011-07-21 o 19:33 |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że znajdą się chętne. Ty, ja, e milka, Malla.....
![]() Tylko jak tak czytam wątek, to wygląda na to, że informacji jest od groma - to jak biochemia - worek bez dna
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek polecam Misshę Perfect Cover i jeśli jesteś naprawdę bardzo jasna w odcieniu 13 (w razie W zawsze możesz zmieszać z ciemniejszym podkładem). A potem to kwestia eksperymentów. Ja teraz rozglądam się za kolejnym do testowania ![]() Cytat:
Wszystkie mają kolor, ale dopasowują się do odcienia karnacji. Mój Intense Classic ma ziemisty odcień i dla mnie jest ok, bo mam oliwkową karnację. Natomiast Missha 13 i 23 mają żółte tony. Missha 21 ma różowawe tony. Zależy od marki - niektórzy produkują kremy z tonami żółtymi, inni z różowymi, jeszcze inni takie ziemiste kolory. No i też trzeba z niektórymi uważać, bo potrafią bardzo mocno wybielić (to ich główna właściwość) nałożone na skórę i efekt trupka murowany ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Co do filtrów - ich stabilność stoi pod wielkim znakiem zapytania (głównie ze względu na to, że zazwyczaj składy to krzaczki). I nie chce mi się wierzyć, że większość ma SPF 50
|
|
#3129 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mają pełno świetnych opinii. Tylko nie uśmiecha mi się znowu szukanie odpowiedniego odcienia, a jak przeglądałam swatche to wszystko jest raczej beżowe, a ja potrzebuje czegoś bladego i żółtawego jednocześnieBlair świetny makijaż oka Tak się wpatrywałam w lustro, że też mi się wydaje że mam opadającą powiekę Ja niestety nie umiem się obsługiwać eyelinerami. Miałam z Avonu w pisaku i wydawało się, że prosty w obsłudze a zrobiłam sobie tylko krzywdę
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno efekt trupka jest mniejszy niż przy biodermowych (czy innych) znanych nam aptecznych filtrach. Ja mam cerę o różowawym odcieniu, więc celowałabym w bb kremy z różowym tonem. Przeraża mnie jednak mnogość wyboru. Przeglądam teraz http://cosrocewokowpadnie.blogspot.c...bel/BB%20Cream ale już wiem, że chcę mieć BB CREAM!!
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28273394]Tylko, że ja nie mam PayPala, a na ebay praktycznie tylko tak się płaci...[/QUOTE] Też nie mam...
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Tindomerel - zajrzyj na ostatnią stronę wątku, dziewczyny podają tam BB Creamy w odcieniu żółtym
No i trzeba mieć jeszcze na uwadze fakt, że kremiki te mają różne właściwości. Niektóre mają matowić (lub na odwrót), niektóre nawilżać (nakładając na twarz wytrącają kropelki wody), a jeszcze inne ujędrniać. Mają też mniejsze lub większe krycie. I co gorsza, coraz więcej marek jest wypuszczanych na rynek i powoli zaczynam się gubić, bo jest tego tyle, że człowiek nie wie, co ma wybrać ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Śledzę Azjatycki Cukier już od dawna, fakt wrzuca, ale większość kremów ma jednak krzaczki na etykiecie...
|
#3133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już prawie 10 lat Dzięki za kompliment ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja wkleiłam bloga innej wizażanki
![]() A tutaj tak japońsko http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/147500d/Japonska-synchronizacja
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
A chodzi Ci o desti, ją też namiętnie śledzę i to przez nią wpadłam w BB Creamy po uszy!
|
#3137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie mi się dzisiaj przypomniało, że zapomniałam zapytać czy udało się zrobić te zakupy w Sephorze z kartą? ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28272958] Ponieważ krzywo mi rosną, Jeden nawet zaczął wrastać w policzek [/QUOTE] To współczuję... A ja jeszcze mam mleczaka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja może też ![]() Zamówiłam z Wami ten olej kokosowy i zapomniałam do czego używać I teraz na niego patrzę a on taki rozdwojony w sobie... W dolnej części jakies białe gluty a na górze woda/olej? Zapsuł się? ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- To opowiadaj nam więcej Przeczytałam, że kochasz pączki Ja kocham
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
10 lat i masz niezniszczone ? powiedz proszę jakich kosmetyków używasz i jaką masz prostownice ?
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Wstrząśnij nim, oleje tak mają ;P
|
#3140 | ||
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
Rozrabiam nawet z liposomami na naczynka Mazidłuję pyszczek różnymi kremami do naczynek, a co gorsza zaczęły mi pękać naczynka na nogach, co drugi dzień smaruje je masłem kasztanowym ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28264886]Umówmy się pod bramą floriańską to pójdziemy do Coffee Heaven Nie ma sprawy, jeśli tylko jesteś w stanie podjechać albo do mnie albo na Lubicz. Lenka pędzle do ust: http://www.ladymakeup.pl/sklep/maest...o-ust-710.html http://www.ladymakeup.pl/sklep/maest...ekcja-lip.html[/QUOTE] Na Lubicz? ![]() Cytat:
![]() Zagubiona, Przyszła dzisiaj paka z Awanti i ciuszki są boskie BB Cream ! Też chcę ! Kto zamawia, kto?! Edit: Co do Awanti, jak jesteście w stanie wyrobić 18 szt. to Wam zorganizuję
Edytowane przez ecrulo Czas edycji: 2011-07-21 o 19:57 |
||
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Prostowanie keratynowe na grouponie!! http://www.groupon.pl/oferty/krakow/...tent=SOM_1&nlp
1. hiper 2. lenka 3. e milka 4. malla 5. lalaith 6. ecrulo ![]() ..... Trust, mówisz, że kiedy planujesz jakies zamówienie BB-owe?
|
|
#3143 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3144 |
|
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28274019]ok
Tylko pomarańczowego cienia nie mam Myślałam, żeby jutro kupić...
|
|
|
|
#3145 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah, ogółem jest tak, że lepiej nie zamawiać dużych paczek z Azji, bo mogą być problemy z UC. Ostatnio zamawiałam 5szt. dla dziewczyn i przeszło przez UC, ale bez problemów do mnie dotarło, różnie bywa. Nie wiem, jak będzie teraz, a też nie bywam za często w Krakowie... Ale jak któraś ma PayPal to zamawianie jest banalnie proste, ale lepiej nie zamawiać więcej jak 4-5 kremów, zwłaszcza 50ml.
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Hiper jakiej rasy jest ten twoj czarny kociak?
|
|
|
|
#3148 |
|
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28274138]Wystarczy jak weźmiesz swój ulubiony podkład
![]() Cienia nie kupuj. Mam mnóstwo pomarańczy Ok ! Niestety mój ulubiony jest na mocnym wykończeniu, a paczka została skradziona na poczcie z nowym Ale wezmę Dziękuję !
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
hiper za co wielbisz ten pędzel, bo się zastanawiam czy go sobie nie wziąć
http://www.ladymakeup.pl/sklep/hakur...cieni-h79.html Cytat:
![]() Pewnie się teraz opala na plaży pośród mega atrakcyjnych, opalonych, połyskujących olejkiem do opalania, turystycznych ciź Cytat:
?Moimi absolutnymi faworytami jest maska WAX - polski albo zagraniczny, oba fajne oraz szampon do włosów Joanna z czarnej rzepy Po za tym zawsze używam sprayu termoochronnego i tutaj miałam różne: Babyliss, Farouk CHI, Wella SP a od jakiś 2 lat czarnego Matrixa. Mam też cement termiczny Kerastase. A odżywek używałam przez te lata mnóstwo m.in. całej serii CHI Farouka, maski Liss Extreme albo Ultime L'Oreal Professionel, maski Sleek.look Matrixa, odżywki Absolut Repair L'Oreal Professionel, mleczka Thermo Repair L'Oreal Professionel, sprayu Seboradin Niger, odżywki Pantene Restoratives itp. itd., teraz kupiłam Stapiza jedwabno-słonecznikowego. Prostownicę mam GHD Salon Styler, wcześniej miałam Efalocka Flat Mastera.
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-07-21 o 20:16 |
||
|
|
|
#3150 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

lata chodziłam do ortodonty, jak miałam kilkanaście lat robiłam rtg i były na nim tak niedorozwinięte, że cudem jest, że mi wyrastają teraz, po 20stce. A że się nie mieszczą, to jedna rośnie nieomal poziomo... A zanim je nie tyle wyrwę co chirurgicznie usunę to muszę inne zęby podleczyć. Mówi się trudno, nieprzyjemne to, ale są w życiu jednak gorsze rzeczy...

mają pełno świetnych opinii. Tylko nie uśmiecha mi się znowu szukanie odpowiedniego odcienia, a jak przeglądałam swatche to wszystko jest raczej beżowe, a ja potrzebuje czegoś bladego i żółtawego jednocześnie

Ja nie musiałam - byliśmy w kinie, miałam obcisłe spodnie i widziałam, że ciągle gapił się na moje kolana. Jak nie lubię początków związku, bo mnie denerwują, to lubię nabijać się z nieudolnych męskich podchodów