|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
żebyscie jutro wyszlifajnie, że tak krótko w szpitalu z porodem i bez nacinania Cytat:
i czekamyCytat:
|
|||
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Chyba nie chce sie ujawnic
|
|
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3267745/Kazdy...e-Westerplatte
Patrzcie jakie słodkie !! |
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwia chyba nie chce
Ja nie lubię szarlotki , mój maż ją uwielbia ale nie wyślę go do Ciebie Co fasolka szparagowa i fasolka biała może wydziwiać z człowiekiem ![]() Buuuuuuuuuuu ! |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Też byłam za szarym, a mąż za czarno-szarym i jesteśmy w kropce
Cytat:
chce coś robić dalej ze swoim życiem, rozwijać się... tylko własnie.... za cholere nie wiem w którą stronę poza tym w mojej okolicy nie mam tez wielkiego pola do popisu... wstępnie myślę o architekturze wnętrz, dekorator wnętrz, organizacja imprez, florystyka - w tych kategoriach...W tv nic ciekawego... zaczęła się "Szkoła uczuć" - znowu będę beczeć ![]() Jak sie uda to mąz mnie jutro zabiera na koncert Gienka Loski ![]() ![]() ![]() Widziałyście reklamę Must be the music? taki czarnoskóry chłopak śpiewa "Sen o Warszawie" , normalnie genialne |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta, nie znam nikogo, kto nie lubi szarlotki
Będziesz dla mnie pod tym względem jedyna na świecie
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szparagową jadłam wczoraj wieczorem i widac nadal działa Trzeba uszanowac ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Nigdy nie jadłam na gorąco- a podobno po gorącym cieście brzuch boli ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze normalnie sobie smaka narobiłam.... jutro męża wyciągnę na deptaku, gdzie będzie koncert serwują to w każdej kawiarni I brzuch jakoś nigdy mnie nie bolał ani po gorącej szarlotce, ani po popiciu owoców czy lodów
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar aaaaa to takie rzeczy. Ja też chciałam iść na fotografię ale nie wiem czy dam radę, dziecko,praca i szkoła.Dasz? Myślałam o kursie, ale w sumie co on daje ?
Bo kurde jakbym miała iść dalej to tylko zaocznie... jakoś czarno to widzę |
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde polecam! Wrzucasz do mikrofalówki, grzejesz, posypujesz cukrem pudrem, do tego gałka loda i ewentualnie bita smietana jak ktoś lubi - rewelka!
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Agulaaa na całym czarnym chyba będzie widać kazdą plamkę(mleczko,soczek a nawet ślinka).Tak mnie sie wydaje.
Dlatego lepiej szary albo właśnie mieszany. Edukuj się,edukuj!Koniecznie:ehe m: T.jedzie tirem do domu i znów mi zryje podwórko |
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jeszcze za czasów szkoły... jak miałam 1 zadanie do zrobienia to nigdy go nie zrobiłam... a jak miałam 5 referatów czy prac zrobić i siedzieć nad tym cała noc to to byl mój żywioł Co Ci daje kurs... satysfakcje, zaczerpniesz tematu, spodoba Ci się, zaczynasz sie rozwijać w tym kierunku, od czegoś trzeba zacząć zobaczysz czy dasz radę z dzieckiem pracą i kursem. a przede wszystkim będzie to odskocznia od codzienności, nie tylko praca-dom-dziecko, tylko chwila dla własnych pasji przynajmniej ja to tak widzę
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z lodami pewnie byłaby jeszcze lepsza.
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mojemu kochanemu już się zamarzył ten mieszany... no nic trzeba sie przespać z tematem, mi by się nawet bardziej szary podobal, bo wózek będzie szary z elementami różowego, więc fajny komplecik by sie zrobił ![]() Ooooj bedzie wpier... za podwórko |
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przypadła mi w ogóle smakowo. Mogę ją robić dla męża,bo ją uwielbia ale jej nie jadam ![]() Zdecydowanie wolę sernik pod każdą postacią Agadus się martwi o Ciebie, a mianowicie chodzi o to, że leżąc w szpitalu była dziewczyna w 36t ciaży - miała mały brzuch i okazało się że łożysko nie dostarczało w 1oo% pokarmu i dziecko nie rosło do tego miała mało wód płodowych.Odp jej, że u Ciebie wszystko w porządku Cytat:
i to jak ! Ufff ![]() Szarlotka na ciepło - robiłam ją będąc na praktyce. Zwykła szarlotka odgrzana w mikrofali albo w piekarniku + lody + bita śmietana. Jak ktoś ma słaby żołądek raz dwa poleci do wc, a jak ktoś nie ma to może jeść do woli |
||
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
No nic uciekam kochaniutkie-dzisiaj pierwsza moja samotna noc w nowym mieszkaniu
niby samotna, a przecież mam Julkę i psa![]() Do jutra.Pa. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ ja dość długo prawie nie miałam pokarmu, więc niestety, ale już się trochę przyzwyczaiła. Mamy butelkę medeli z membraną więc o tyle, że nie dostaje z butli tak całkiem za darmo, ale wiadomo to i tak nie tak samo ciężko jak z piersi.
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
fajna praca
kiedyś mi się marzyła ![]() [QUOTE=nerola;28272163]Rozpiszę Wam "plan zajęć" Izy na dziś: od wczoraj [QUOTE] zapracowana dziewczyna prześlij trochę spania dla mojego ![]() Cytat:
A skąd wiesz że się nie najada? Może to wiszenie to jest potrzeba bliskości, chce się do mamy przytulać i tyle... jeśli ci na wadze przyrasta to na pewno się najada mój też lubi przy cycu wisieć, ale po wadze widać że się najada...już ma 4 kg ![]() a powiem Wam jak mój TŻ mobilizował małego do jedzenia. Siadł przy nas i tłumaczy mu: "koleś, ile ty będziesz przy cycu leżał, co ty sobie myślisz? tata by też przy nim poleżał, pierwszy w końcu byłem"
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Też nigdy w życiu nie miałam żadnych sensacji po cieście na ciepło, takim prosto z piekarnika
Ale szarlotka na ciepło z lodami to w ogóle inna kategoria - rozkosz ![]() Po popijaniu owoców czy ogórków też nigdy mi nic nie było. Nawet po jedzeniu surowego ciasta, tzn. w trakcie robienia, z miski czy garnka, choć mama mnie całe życie za to tępiła A ja to UWIELBIAM. Chyba bardziej niż już upieczone ciasto ![]() A szarlotka, makowiec i keks to ukochane ciast amojego męża. Dla mnie szarlotka to też jeden z numerów jeden. Za to my za sernikami nie przepadamy. Ja to jeszcze tak średnio, a on nawet do ust nie weźmie
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar właśnie widzisz mam cel --> j. niemiecki
dobra jestem nie ?A tak poważnie, to czasami mam taką ochotę właśnie robić milion rzeczy na raz i wiem, że jak pracowałam to musiałam zrobić ponad normę coś aby siebie zaspokoić... dekorator wnętrz to fajnie brzmi...hmm ! a Ty co wybrałaś ?! i to mają być studia,policealna, kurs ? |
|
|
|
#118 | |||||
|
Zakorzenienie
|
PATIK GRATULACJE!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale CI długo śpi! Ja nerolciu, na musli, bo w lodówce się skończyło ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na poczatku wybrałam kosmetologię, ale to nie było to, straciłam rok, ale przynajmniej dowiedziałam się czego chcę, teraz robię pedagogikę specjalną, i teraz trzeci rok no i wiem, że to jest to, co chcę w życiu robić Ja tez będę wyła razem z Tobą, bo też oglądam ten film. |
|||||
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajna, potwierdzam
Na tyle, że wcale mi się nie chce iść jeszcze na to zwolnienie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze ciężarną na sumieniu będę miec no......
Cytat:
Wiecie co.... mam zachciankę... wielką zachciankę.... na białą kiełbasę z musztardą, w chrupiącej bułce..... typowo niemiecki przysmak... jejkuuuuu jakiego mam smaka, zupełnie nie wiem skąd mi się to nagle wzięło!! ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

nie nacinali mnie
żebyscie jutro wyszli

chce coś robić dalej ze swoim życiem, rozwijać się... tylko własnie.... za cholere nie wiem w którą stronę

Zakończone: 2

Będziesz dla mnie pod tym względem jedyna na świecie