|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
na cieplo, na zimno - niewazne...i w ogole wszelkich ciast z owocami, a do np pierogow to w ogole nie rozumiem jak mozna owoce dawac dla mnie niezjadliwe..![]() Cytat:
![]() Cytat:
biala kielbaska mniam mniam.. aaale bym zjadla![]() ooo, prosze nie meczyc mnie tu kulinarnie - za tatara bym sie dala pokroic uwielbiamCytat:
i w dodatku wiem o jakie kielbaski z festynow niemieckich chodzi - pychotkimelduje sie na nowym watku trzymam kciuki za Beatke ![]() :kc iuki:oraz oczywiscie GRATULUJE PATIKOWI |
||||
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
on często korzysta z maila i teraz ma blackberry pearl i mu odpowiada |
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Telik i myślisz, że taki żel ułatwi sprawę ? ja myślę że to wszystko siedzi w Naszych głowach..
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta i niech zgadne.... wszelkie koraliki itp z tych bukietów schowałaś "bo się przydadzą"
Pracowałam w Wiedniu u zarąbistej babki-niemka z pochodzenia, w biurze miała obraz - płótno rozmiaru A1 - wielkie koło wyklejane z żelek haribo - tych kolorowych miśków w sypialni kaktusa z plaskikowej rury, w jadalni żyrandol zrobiony ze starych sztućców itd itd babka miała genialne pomysły!
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
jacieee - na sile nikt Cie w szpitalu trzymac nie moze. Jesli wolisz opcje, ze przyjezdzasz codziennie na KTG to im to zaproponuj, takie rozwiazanie nie jest glupie, w sumie nie wiem po co klasc kogos na patologie czy wywolywac porod kilka dni po tp jesli z usg i ktg wychodzi, ze wszsytko jest w porzadku...
|
|
|
|
#156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super wkurzająca, wielka mucha lata mi po sypialni, a ja nie mogę jej zabić wieloryb skaczący między łóżkiem, komodą a szafą z gazetą w ręce Ech... komedia ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Zobaczymy jutro ...
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie! To już się tak nauczył mój D i teściowa, że każda pierda w bukiecie, gdziekolwiek jest dla mnie To Ja miałam tak, pojechaliśmy do Sopotu i mieszkaliśmy u babki która jest artystką -malarką. I miała tak mieszkanie urządzone, normalnie jak azyl! Na ścianach jakieś malowidło, które każdy by zrobił. Miała prostą lampę a na niej jakieś korale, sznurki, wstążki. Siedząc sobie w salonie, czułaś takie beztroskie życie |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby jutro sie samo u Ciebie ruszylo - tak bedzie najlepieja jesli juz Cie zatrzymaja na patologii to raczej odsuwaj wywolywanie w czasie jak najdluzej - zawsze lepiej jak sie zacznie samoistnie |
|
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Editko, mocno ściskam już od teraz ![]() Cytat:
O, to super ciekawe!!! Kiedy końćzyłam swoje studia (daaawno temu ), to tak nazwe myślałam, że może jakieś podyplomowe z żywienia sobie "walnę" Ale oczywiście na planach się skończyło...Cytat:
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
![]() Cisza na wątku, więc ja też uciekam . Dobrej nocy.
|
|
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
cos zle sie czuje brzuch twardy jak kamien i kuje mnie w dole brzucha wczora wieczorem bylo to samo.....niewiem co myslec o tym fakcie mam
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że na naszym etapie ciąży może to wynikać z tego, że macica solidnie ćwiczy przed porodem. Te słynne skurcze przepowiadające itp.
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu mi posta nie dodalo. záinstalowalam sobie w telefonie opere i wprawdzie szybciej mi sie laduje forum i lepiej nawwiguje ale cos lezy jak mam posta dodac.
chyba sie stresuje bo od 5 nie spie. mala buszuje po brzuchy ale nadal nie wychodzi. dzis ide na ktg do szppitala. ciekawe co dalej. a najlepsze jest to ze jak mi nie dadźa zwolnienia to chhyba wroce do pracy. bo sźkoda mi mácierzynskiego czy wypoczynkowego. ew moze pediatra da mi opiekuncze, bo maly pokasluje. albo da sie cos u znajomego kardiologa zálaťwic... ech, powalone to wszystko |
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Beatka a co Ty na pasku robisz ??????????
Własnie jak otwierałam komputer to pomyślałam, że zwykle rano jesteś a dziś Cię nie będzie. A tu proszę. Niespodzianka. |
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi, to muszę dziś pożyczyć z przychodni, żeby sprawdzić jak ile Ida waży. Nie ważyłam jej od wyjścia ze szpitala. Chciałam iść do pediatry, ale jest na urlopie, więc muszę poczekać do przyszłego tygodnia. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodziłam w nocy ok 1.30 dokładnie napisze jak się dowiem bo nawet nie pamiętam, Julia ma 2900g i 54cm, mezus rodził dzielnie z nami cały czas, bez niego nie dałbym rady, zanetka dokładnie Wam opiszemy bo do 3.15smsowalysmy w nocy a mnie z kom powoli się pisze, aha rodzilam sn
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Cieszę się, że udało Ci się urodzić SN. Serderczne gratulacje dla całej waszej trójki.
|
|
|
|
|
#169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby samo poszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze....GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! i Ty to tak spokojniutko piszesz???? Wielkie ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
|
#170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mi szkoda brać macierzyńskiego wcześniej i w ogóle prawo powinno jakoś inaczej działąć, bo czy to nasza wina, że nasze maleństwa uparte i nie chcą przyjśc na świat? Cytat:
|
||
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Od 5.30 nie śpię
po ostatnim siku nie udało mi się zasnąć... Czuję się, jakby walec po mnie przejechał idę coś zjeść chyba, bo już głodna jestem, a minęło programowe 30 minut po łyknięciu tabletki na tarczycę ![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-22 o 07:24 |
|
|
|
|
#172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
PATIK Gratulacje |
|||
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Blondynko- gratuluję znośnego porodu i bez nacinania Beatko-mam nadzieje,że do tej pory jest już po... Agadus- trzymamy za wyjście,dziękujemy za pozdrowieniaAania- dobre o pierwszeństwie przy cycu Monia- poprostu trzeba czekac Editka- za wizytęTelik- nie wiem czy ten żel to takie cudo... ale trzymam zeby jak najmniej bolało...producenci mogą pisac wiele dobrego o swoim specyfiku,niekoniecznie to musi byc zgodne z prawdą...Meszsares- dla mnie szaroltka mniam mniam....ale pierogi z owocami też mogą nie istniec. |
|
|
|
#174 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:weszlam specjalnie zobaczyc czy urodzilas ,a ty juz spokojnie o tym napisalas jakby nigdy nic,dobra jestes czekamy na relacje![]() wielkie gratulacje witamy Julke |
||
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie patrzę na listę lipcówek i widzę, że Beatka jest w tych nielicznych 4 % mam, które urodziły idealnie w terminie
Za to należą się podwójne brawa he he pięknie się wstrzeliłaś, moja droga |
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
BEATKO- SERDECZNE GRATULACJE
![]() |
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był już obchod, lekarze zbadali brzuch, miękki ok, na szwy nawet nie zaglądali, potem był mój dr prowadzący gratulował że udało się sn i że torbiel się odsunęła. Czekam na polozna bo ma przyjść pomoc wstać i iść do łazienki się ogarnąć. Ogólnie byłam jedną jedyną na całej porodowce, całą tylko dla nas, udało się bo żadna inna nie rodziła. Całą rodzinną do porodu dla nas, dwie położne - jedną wyjątkowo wspaniała polozna od porodów rodzinnych właśnie druga też super, Słoneczko - gdybyś pytała to szyl mnie dr gruszecki, błaszczak zaglądał kilka razy, mój gin dopiero rano dziś bo dyżuru nie miał, pielęgniarki ok, mała próbowałam przestawiać ale pociumkala coś i się zaczęła złościć i ją wzięli na badanie słuchu, na razie glodna nie jest. Jak się strasznie cieszę że mam to już za sobą dziękuje zbiorowo za gratulacje bo cytować kilka na raz posłów nie mogę na kom , zdjęcie małej wyśle później. Buziaki
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-22 o 08:08 |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Kobitki!
Dołączam się i ja do wątku W sumie pod koniec ale co tam :pŻałuję, że nie trafiłam na Was wcześniej.... Ja zaczynam 39tc. Jak narazie żadnych objawów przedporodowych. Czekamy. A tak bym już chciała mieć to za sobą. TŻ wyjeżdża 19sierpnia na ponad dwa miesiące i chcieliśmy żeby zdążył się trochę Małym nacieszyć. Nie potrafię jeszcze spamiętać wszystkich ale gratulację dla mamusiek które się rozpakowały
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko gratulacje!!! Witamy punktualną Julkę
Ja jem śniadanie i idę się ogarnąć. Trzeba umyć głowę, wziąć prysznic i ogolić się tu i ówdzie. Takie tam sporty ekstremalne ![]() W nocy też się nie ruszyło, więc koło 11tej uderzamy na szpital...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Będziesz dla mnie pod tym względem jedyna na świecie 
na cieplo, na zimno - niewazne...
dla mnie niezjadliwe..
aaale bym zjadla

i w dodatku wiem o jakie kielbaski z festynow niemieckich chodzi - pychotki

on często korzysta z maila i teraz ma blackberry pearl i mu odpowiada 

Zakończone: 2
wieloryb skaczący między łóżkiem, komodą a szafą z gazetą w ręce
Zobaczymy jutro ...

klask i:
po ostatnim siku nie udało mi się zasnąć... Czuję się, jakby walec po mnie przejechał