|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
że te pół roku to tak malutko w życiu takiego człowieka ... odnośnie karmienia i już nigdy później te chwile nie wrócą ... a prawie połowe mamy za sobą ....
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-21 o 20:20 |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
moria właśnie patrzę, że są kropelki dla niemowląt Dicoflor
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
A potem jeszcze w domu będzie musiał leżeć Dobra, idę, żeby nie smęcić, bo mam mega wk...wa, spóźniony PMS, wszystko mi się wali i jedyne, co mogę, to wprowadzać wisielczy nastrój.
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja starszego syna karmiłam rok i jak nie chciał pić to było mi strasznie przykro nawet się popłakałam. Bo bardzo lubię karmić i czuć tą niesamowitą bliskość dziecka. Jednak w nocy wolałabym dłużej pospać. No cóż dopóki mąż i syn mi pomagają i odsypiam w dzień jest w miarę ok.
|
|
#2044 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ale może w przyszłym tygodniu spacer nam się uda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
no ale to nie wszędzie jeszcze jest,
bo to nowość niby ![]() nie mogą się Ci lekarze zdecydować - operować, nie operować ... masakra !!!!!!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-21 o 20:33 |
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie wiedzą, to po co gadają, się pytam?
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzic emi przywiezli z kolobrzeu swieze flądry juz sie marynują na juro i makrele wedzoma wazaca pol kilo ![]() olunia spi ![]() ale przez ostatnie 2 noce budzila sie o 1 na papu nie chciala spac godzine o 2 zasypiala i budzila sie o 6,30 i 8.30 ![]() ja tak nie chce
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam W miarę Was nadrobiłam. Kupiłam sobie kieckę na allegro. Nie wiem, czy na chrzciny, roczek czy wesele ( wszystkie te imprezy wkrótce ). Byłam w CH na wyprzedażach i nie kupiłam nic Chyba jednak wolę allegro
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Rozeznanie
|
staś pozdrawia ciocie
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilke przed spaniem.
Zosiek spi, jedzenie bez rzutow caly dzien dzisiaj!! Ale za to ja obejrzalam dwa calkiem neizle filmy na kompie zeby sie zrelaksowac podczas karmienia plus jak tylko sie zaczynala troche napinac, ukochiwalam glaskalam i cuda niewidy ale nie bylo placzu w ogole!! Sukces!! teraz pojadla 15 minut z jednejo U i 20!! z drugiego, wolno sobie pod koniec ciumkala, a potem swoje paluchy jeszcze i slicznie sie odbilo 2 razy!!!! po 3 minutach chyba -kolejny sukces!! i slicznie po 10 minutach usmiechow i cmokania paluchow zasnela w lozeczku! jak ja ja kocham..!!! a my spakowani i jutro jedziemy..biore jednak kompa, ale watpie czy bede pisac....nie wiem czy w tych gluszach net bedzie... co do karmienia mamooptymistko! rok karmilas?? jestes wielka!!masz racje to taki niewielkki okres i chyba warto sie poswiecic, ja ogolnie tez mimo tych krzykow lubie karmic Zosienke piersia nie tylko ze wzgledu na wygode ale to taki czas tylko dla nas.... andziot, co do tego ze to tylko kilka miesiecy to sie zgadzam, masz racje, ciesze sie poza tym ze Gabi tez dzisiaj spokojniejsza umowily sie z Zoska czy jak?a historia z usypianiem Gabi przez TZta rewelacyjna ![]() matall strasznie mi przykro jak czytam twoje posty, mam nadzieje, ze u was juz niedlugo bedzie lepiej ![]() moniqac ja na twoje pyt niestety nei znam odpowiedzi bo nic takiego nie uzywam. Mam nadzieje, ze Szymonkowi szybko przejdzie reakcja poszczepienna ![]() eweska zagladam bo podgladam jakich kosmetykow uzywasz i jak sie malujesz i bede musiala cos znalezc do tej sukienki koniecznie...pomozesz.... . ))???camomile moja Zosia od czasu do czasu strzeli taka zielonkawa kupke ze sluzem, teraz moze rzadziej ale jak byla mlodsza to sluz sie zdarzal, ale lekarz powiedzial, ze od czasu do czasu cos takiego to nic ![]() a ty jak? wieczorem byla butla? u mnie dzis bez rzutow! moria gratuluje bezproblemowego szczepienia i slicznej wagi i miary Iguski!! uciekam spac bo rano wyjezdzamy caluje i bede teeeeeeeeeeeeeeeeesknic, nie zapominajcie o mnie |
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
pokaż kieckę anulinka2009
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile
jakie ona ma oczy!!!!!!!!!!!!! matal faktycznie masz kiepski okres... trzymam kciuki za Twojego Tż i liczę ze zła karta sie odwróci... i na prawde jestes silna kobieta ! bardzo silna! i podziwiam Cie tym bardziej ze Edzik tez potrafi rogi pokazac... dodałam kilka zdjec do albumu ![]() a teraz wielka nowina Sebek zasnął SAM!!!!!!!!!!!! walczymy od kilku dni z nim z tż... najgorsze jest usypianie w dzien no bo zawsze zasypia z płaczem. ![]() i stosujemy metode 5-10-15. sebek płacze 5 min podnosimy przytulamy uspakaja sie odkładamy po czym jest ryk jakby go zywcem ze skóry obdzierali odczekujemy 10 min i znowu przytulanie... udaje sie. a teraz go połozyłam dałam pieluche i pusciłam zet kids popłakał pokwekał i zasnal ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- jaki kawał chłopa z niego ![]() słodka kruszynka wyglada na takiego maluszka ![]() a moze mi sie wydaje bo z seby to jesttaka kluska z trzema podbródkami
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/wiosna-kopertowe-d...706893230.html wybrałam ostatni odcień
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
anulinaka2009 super kiecka najbardziej mi się podoba szafir i koral daj znac potem jak przyjdzie jaka jakościowo i czy opina brzuch
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
)Uściski dla zięcia Sebusia za święto Moniczko nadmorska, co za cudo ten Twój Stasiulek Kochane, melduję się na chwilę, bo lekko padam na twarz. Trochę nadrobiłam, ale marnie mi idzie, a w weekend nie zapowiada się, że będę mieć więcej czasu Natomiast łapię chwile i nie będę narzekać! Wczoraj miałam dół, bo odwołaliśmy z ekipą wyjazd na ten weekend. Oczywiście przez pogodę, bo ma być kiepska. Ale udało się zarezerwować miejscówkę na przyszły weekend, więc humor wrócił Przyznam szczerze, że to pierwszy TAKI mój wyjazd, jedziemy na trzy auta i będzie dwójka dzieci, więc raczej żadnej patoli nie będziemy odstawiać ![]() Dobra, chyba wskoczę do łóżka, ale jeszcze zajrzę do klubu
|
|
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
mamaoptymistka, witaj w klubie. U nas tez karmienie co 2 godzinki, przy piersi tak bylo, a od jakiegos czasu sciagam i karmie z butli i nic nie zmienilo, oprocz tego ze wiem ile je.
No a my dzisiaj zaliczylismy dwoch lekarzy.Bylismy u ortopedy i z bioderkami wszytko dobrze, nastepna wizyta we wrzesniu, ale po co to nie wiem, a neurolog dal nam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej czy jakos tak, bo synus ma lekką asymetrie. Dostalismy jeszcze skierowanie na usg przezciemiączkowe i tym sie troche martwie chociaz podobno nie mam czym. |
|
|
|
#2057 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od 6 roku życia jeździłam tam na kolonie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinko, ekstra kiecka! Pokażesz się nam na zdjęciu, jak już dostaniesz ją?
|
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus, a nie wiesz, czy w każdej pracowni USG można to ciemiączkowe usg robić? Bo ja też wczoraj skiero dostałam. Hance się kiepsko zrasta ciemię.
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Anulinko, ekstra! Mam tylko nadzieję, że nie wpadnę w większe kompleksy:P |
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
juz nie wiem co robic. moje dziecko nie spi od 9.30
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mieliśmy problemy z Kasi skórą ale zaczęło się rok temu i dopiero teraz przeszło. U nas najlepszy był Oilatum (ale nie Soft, tylko taki niebieski), jak kupowałam inny, to objawy wracały (z innych miałam Balneum, Emolium, Atoperal). Dziś Wojtulek pobił swój rekord spania tj. spał w nocy 10 godzin!! Obudził się o 6.40 (pewnie by spał dłużej ale Kachna mnie zawołała jak się obudziła) więc mamusia była meeeeega wyspana.
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Sillee, a sprawdzowny forumowy system SMOK + PIELUSZKA nie działa?
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
mary,nie mam pojecia. Akurat w tej przychodni co bylam u neurologa (pl.Hallera) jest usg i robia to badanie, nawet dlugo nie trzeba czekac z terminem.
|
|
|
|
#2065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() sebus co prawda zasnał sam po 2 godz sie obudził musiałam nakarmic i teraz lezy patrzy w motyle i ma taka radoche ze szok ![]() ide lezec koło niego i ogladam skrzydlate świnie na canal+![]() dobranoc ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
chyba to zalezy jaki lekaz robi bo sprzet to jeden nam robiła pani neonatolog.---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- sebek zasnął sam po raz drugi!!!!!!! ![]() no dobra z suszarką ![]() ale jestem zszokowana i ide pozbierac z podłogi moja szczenkę oby mi sie dziecko naprawiło
|
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
nic nie dziala
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus, Grazin, dzięki za odp!
![]() w ogóle to bystrością nie grzeszę, bo przecież mogłam zapytać pediatry ![]() dobra, zmykam
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie juz załamuje i nic nie działa to po prostu go zostawiam...
i zazwyczaj po kilku minurtach zasypia próbowałas?
|
#2069 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
ile bym dala zeby moja przespala 8h chociaz raz
||
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to chyba od razu odpowiedź do poziomki - myślę, że robią wszędzie, bo to zwykłe USG, tylko badają główkę przez ciemiączko. Suszarka w akcji. Litości, co za dzień. Edzik nie chciał sam usnać - jako ukoronowanie dzisiejszej beznadziei... Idę spać modląc się, żeby jutro było lepiej. Niech chociaż @ się skończy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

Ale może w przyszłym tygodniu spacer nam się uda

za 3 miesiące,

choć poranne karmienie było ciężkie
i makrele wedzoma wazaca pol kilo