Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 21:27   #4051
marsylia
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

ego ego mam nadzieję że z Olkiem już lepiej. My szczepimy w środę. Miało być we wtorek ten co był, ale to byłyby niepełne 6 tygodni i jeszcze byli moi rodzice więc przeniosłam.

aja - córy piękne i niesamowicie podobne.

dziewczyny mam pytanie. Franek ma na rączkach takie suche(czasem czerwone a czasem w kolorze ciała ) placki. Na ramionka i od zewnętrznej stronie przy zgięciach łokciowych. i maleńkie przy policzkach tak w stronę uszu Co to może być ? ktoś się z tym spotkał.?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:27   #4052
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

to drugie adhd ci rośnie

Mirabilka któregoś razu jak przyuważyła, że mam butelkę w reku, zanim z tego cholerstwa zaczęła lecieć kropla, patrzę a młoda pełno piany ze śliny na ustach

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:29   #4053
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Doczytałam
Rodzice wczoraj pojechali, tż od wczoraj w malborku na oblężeniu i wraca tylko na noc
Franko daje czadu. Kilka dni temu rozłożyliśmy mu ten stojak gimnastyczny co Monti ma, bo dostałam w pracy i myślałam, że się nie zainteresuje bo on nie lubi leżeć - a była radocha jak nigdy Tak się nawalił nogami, że aż spuchły

Nadal mamy gryzący wózek i wydaje mi się, że to nigdy nie przejdzie. Jak matka mówi głupoty to się cieszy i do póki nie zrobi się śpiący ( 20 - 30 minut) jest ok, potem jest już tylko ryk. Ni cholery nie umie zasnąć w wózku. Może jak będzie spacerówka za jakieś 2-3 miesiące to się coś zmieni.
Czyjś maluch też nienawidził wózka i mu przeszło?

A w ogóle nie pisałam Wam. Moja rewelacyjna antykoncepcja - mirena okazała się mega porażką
Okazało się, że Tż ją wyczuwa i ja palcem też. Myślałam, że wypadła z macicy i jest w szyjce, poszłam do gin na kontrolę. I ona przy wzierniku nic nie czuła, ale jak wkladała palec bez wziernika to prawie padła (myślała chyba, że ściemniamy) no i biegałam po tym gabinecie, na fotel i na usg na drugą stronę i tak w kółko - bo na usg mirena dobrze leży. No i się okazało że ja nie mam w ogóle szyjki - jest całkiem zgładzona, dlatego naciskając od razu czuć u mnie trzon macicy i cały system. Podobno nigdy nie było takiego przypadku Cudownie być wyjątkowym Końcówka jest mega ostra i mężowi nie jest do śmiechu... No i teraz nie wiadomo czy ta szyjka znormalnieje .. 2 dni po badaniu próbowaliśmy ale od 5 krotnego badania wziernikiem i sprawdzania umiejscowienia mireny oczy mi wychodziły z bólu. Jeżeli to będzie wyczuwalne to ściągnę ją w grudniu/styczniu jak przestanę karmić Franka...
a miało być tak pięknie nie wspomnę o pieniądzach...

ups

tra Lucek z Nadią wchodzą na kolejne poziomy bliskości - z ust do ust
a zdjęcia z kabanosem super. Konkretna z niej dziewczyna;p
co do trzymania jedzenia w buzi jak chomik, to ja tak miałam przez 3 lata. Mama potrafiła podejść do mnie 2 godziny po obiedzie a ja w policzkach trzymałam mięsko nie lubiłam mięska

ojojoj Dla mnie przerywany to prawie jak starania
A po czym czujesz?
Ja w sumie, wiedziałam, że jestem w ciąży po 2 tygodniach od stosunku, i nawet jak test wyszedł negatywny to poszłam pierwszy raz w życiu na betę bo wiedziałam, że się pomylił

Kciuki.

Co do nerwusów to Franek ostatnio ma etap narzekania. Siedzi w leżaczku i narzeka na matkę która się dzieckiem nie zajmuje. A najgorszy jest wrzask jak chce spać jednak. Albo jak go nie zrozumiem.
To co mnie najbardziej martwi to, że ostatnio Franek budzi się z płaczem w dzień. Zawsze jak wstaje to od razu zawodzi.

ja bym chyba zawału dostała jakbym zaszła w ciąże w najbliższych 2 latach.

to jest porażka. Dopiero przezyłam skok 12 tgodnia, a zaraz mogą się zacząć 14 tygodnia czyli praktycznie teraz

powiedziala ta co się boi zrobić test

My się borykamy z ciemieniuchą już od miesiąca. I nic nie pomaga naoliwiam, myje oliatum, wyczesuję i codziennie rano znowu jest

Franek się czasem tak smieje, ze nie wiem czy placze czy sie smieje

U nas dzis spiąca marudnie. Mały spal od 11:40 do 13:40 budzac się 3 razy z placzem, potem spal jeszcze o 15 chwilę i o 16:30

1013 ciężkie czasy - nie wracaj wtedy
Moja Nadia nienawidziła wózka, a teraz w spacerówce jest oki, choć nadal w nim nie zasypia za bardzo, ale więcej widzi i to jej poprawia humor. Dzis mi gubiła skarpetki po supermarkecie i ludzie mi przynosili

Dla Lucka to byla dodatkowa wyżerka- koty się nie brzydzą takich rzeczy

Był taki wierszyk- w buzi zapasy an ciężkie czasy

Ten kolejny skok nie musi ci się tak wcześnie zacząć, Nadia nadal nie ma-tzn po postępach wydaje się, jakby miała, ale zachowuje się normalnie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:30   #4054
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam
Rodzice wczoraj pojechali, tż od wczoraj w malborku na oblężeniu i wraca tylko na noc
Franko daje czadu. Kilka dni temu rozłożyliśmy mu ten stojak gimnastyczny co Monti ma, bo dostałam w pracy i myślałam, że się nie zainteresuje bo on nie lubi leżeć - a była radocha jak nigdy Tak się nawalił nogami, że aż spuchły

Nadal mamy gryzący wózek i wydaje mi się, że to nigdy nie przejdzie. Jak matka mówi głupoty to się cieszy i do póki nie zrobi się śpiący ( 20 - 30 minut) jest ok, potem jest już tylko ryk. Ni cholery nie umie zasnąć w wózku. Może jak będzie spacerówka za jakieś 2-3 miesiące to się coś zmieni.
Czyjś maluch też nienawidził wózka i mu przeszło?

A w ogóle nie pisałam Wam. Moja rewelacyjna antykoncepcja - mirena okazała się mega porażką
Okazało się, że Tż ją wyczuwa i ja palcem też. Myślałam, że wypadła z macicy i jest w szyjce, poszłam do gin na kontrolę. I ona przy wzierniku nic nie czuła, ale jak wkladała palec bez wziernika to prawie padła (myślała chyba, że ściemniamy) no i biegałam po tym gabinecie, na fotel i na usg na drugą stronę i tak w kółko - bo na usg mirena dobrze leży. No i się okazało że ja nie mam w ogóle szyjki - jest całkiem zgładzona, dlatego naciskając od razu czuć u mnie trzon macicy i cały system. Podobno nigdy nie było takiego przypadku Cudownie być wyjątkowym Końcówka jest mega ostra i mężowi nie jest do śmiechu... No i teraz nie wiadomo czy ta szyjka znormalnieje .. 2 dni po badaniu próbowaliśmy ale od 5 krotnego badania wziernikiem i sprawdzania umiejscowienia mireny oczy mi wychodziły z bólu. Jeżeli to będzie wyczuwalne to ściągnę ją w grudniu/styczniu jak przestanę karmić Franka...

ups

tra Lucek z Nadią wchodzą na kolejne poziomy bliskości - z ust do ust
a zdjęcia z kabanosem super. Konkretna z niej dziewczyna;p
co do trzymania jedzenia w buzi jak chomik, to ja tak miałam przez 3 lata. Mama potrafiła podejść do mnie 2 godziny po obiedzie a ja w policzkach trzymałam mięsko nie lubiłam mięska

ojojoj Dla mnie przerywany to prawie jak starania
A po czym czujesz?
Ja w sumie, wiedziałam, że jestem w ciąży po 2 tygodniach od stosunku, i nawet jak test wyszedł negatywny to poszłam pierwszy raz w życiu na betę bo wiedziałam, że się pomylił

Kciuki.

Co do nerwusów to Franek ostatnio ma etap narzekania. Siedzi w leżaczku i narzeka na matkę która się dzieckiem nie zajmuje. A najgorszy jest wrzask jak chce spać jednak. Albo jak go nie zrozumiem.
To co mnie najbardziej martwi to, że ostatnio Franek budzi się z płaczem w dzień. Zawsze jak wstaje to od razu zawodzi.

ja bym chyba zawału dostała jakbym zaszła w ciąże w najbliższych 2 latach.

to jest porażka. Dopiero przezyłam skok 12 tgodnia, a zaraz mogą się zacząć 14 tygodnia czyli praktycznie teraz

powiedziala ta co się boi zrobić test

My się borykamy z ciemieniuchą już od miesiąca. I nic nie pomaga naoliwiam, myje oliatum, wyczesuję i codziennie rano znowu jest

Franek się czasem tak smieje, ze nie wiem czy placze czy sie smieje

U nas dzis spiąca marudnie. Mały spal od 11:40 do 13:40 budzac się 3 razy z placzem, potem spal jeszcze o 15 chwilę i o 16:30

1013 ciężkie czasy - nie wracaj wtedy
kup olejuszkę
godzine przed kapiela posmaruj glowke
podczas kapieli delikatnie scieraj ja robilam gąbką
i po kapaniu wysusz i oliwką
rano mieciutke wyczesuj
nam pomaga
a ola miala tragiczne strupy
teraz juz ich nie ma
delikagnie sie tylko luszcza
Stary 2011-07-21, 21:31   #4055
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nadal mamy gryzący wózek

to po coś kupowała gryzący

kurcze ... ja to bym się wkurzyła na gin który ci to zakładał
przecież gin to chyba powinien wiedzieć czy szyjka jest zgładzona czy nie

swoją drogą taka zgładzona szyjka to szybki prod chyba
Stary 2011-07-21, 21:32   #4056
Castia
Wtajemniczenie

marsylia haha no racja kurde ale ja karmię regularnie i jeszcze biorę Azalię to byłby dopiero peszek. tak więc żyję sobie i myślę że to były mdłości z innego pochodzenia. żadnych innych objawów brak na szczęście tylko ja to się tak boję ciązy że ciągle o niej myślę
i za każdym razem w czasie przytulanek myślę czy z tego dzieci nie będzie - mam schizy już wiem wiem

co do mireny to kurde gin zawinił!!!!!! ehh ci lekarze ;/

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-21 o 21:33
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:35   #4057
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

marsylia 2013

pisałyście wczoraj o nerwowych dzieciach,
moja jest nerwowa za swoim tatusiem (bo ja jestem oazą spokoju)
czasem trzymam ją na kolanach a ona nagle w ryk i zaczyna się rzucać, jak coś jaj nie pasi to potrafi odpychać się rękami, czasami to aż mnie uszczypie w polik albo w rękę; albo tak podnosi tyłek jakby chciała mi zejść z kolan
jak małe dziecko już tak robi to co będzie później
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 21:36   #4058
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
najgorsze jest to, że on płacze strasznie i nie mam jak go uspokoić, czopka mu nie dalam, bo ma 37,5 stopnia to za mało, cycus nie pomaga, noszenie nie pomaga, więc siedzialam i plakalam razem z nim na szczęście maść na dziąsełka pomogła, i tak pewnie nie będę za dużo spała, bo muszę mu w nocy sprawdzać temp.
buziaczki
moja zrobiła scenę histerii podczas szczepienia, i mi pediatra powiedziała, żeby dała jej czopek jeśli będzie taka niespokojna Viburcol
Stary 2011-07-21, 21:39   #4059
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ego- współczuję gorączki
madzikk-wszsytkiego najlepszego
trzyrazyi-ladna waga i wzrost

No i mnie pokusiło, dałam Nadii dosłownie 20 g słoiczka (banan), z tego zjadła przy dobrych wiatrach 5-10, bo banan był wszędzie, tylko nie w buzi W pewnym momencie zabrała mi łyżkę i zaczęła sobie smarować policzek, nie muszę mówić, jak wyglądała
jak tak czytam o wprowadzaniu posilkow przez was maluchom to strasznie korci aby zaczac wprowadzac :

kobialki mam pytanko....mamuski karmiace wylacznie piersia...jak to jest karmi sie do konca 6 miesiaca i zaczyna od 7 czy do konca 5 i zaczyna od 6?? wprowadzac nowe pokarmy?/
dzis jak bylam w przychodni to laska mowi dawaj sama piers przez 6 m-cy no to ja zglupialam

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
marsylia 2013

czasem trzymam ją na kolanach a ona nagle w ryk i zaczyna się rzucać, jak coś jaj nie pasi to potrafi odpychać się rękami, czasami to aż mnie uszczypie w polik albo w rękę; albo tak podnosi tyłek jakby chciała mi zejść z kolan

hahha moja tez\ tak robi i tez oliwia
a czasem otwiera buzie jakby chcia;al mnie pogryzc
Stary 2011-07-21, 21:39   #4060
Castia
Wtajemniczenie

moja też nerwus, dziś spoliczkowała mojego tatę

trzyrazyi rozszerzamy dietę po skończonym 6 miesiącu tak myślę hmmm

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-21 o 21:42
Stary 2011-07-21, 21:41   #4061
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystkiego najlepszego

no hej
wracaj do nas szybko, bez znaczenia czy w dwupaku czy nie

będzie dobrze

ja bym wzięła najpierw wypoczynkowy, potem opiekę i wychowawczy, tylko wniosek o wychowawczy musisz złożyć na 2 tyg wcześniej

ojeju ale Ci było dobrze

a mój dziś cały dzień z gorączką ok 37,5 - 38 stopni i już mam dosyć, jak tak mają wyglądać dni po kolejnych szczepieniach to ja nigdzie nie idę
jeszcze chyba doszły do tego bolące dziąsła, bo ani cycusia ani butli nie chce, teraz nie mogłam go uspokoić do spania i posmarowałam dziąsełka i normalnie spokój i śpi

idę i ja spać bo dziś w nocy przespałam ze 4h a dzisiejsza nocka pewnie bedzie taka sama
biedny

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
hejaaaaaa
bylam dzis w przychodni i mala wazy 6,5 kg...i dlugosci ma 64cm....a skonczyla e wtorek 16tyg.
monti kciukasy za jutrzejsza wizyte

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

kochana wspolczuje ci i oby maluszkowi przeszlo
a ja zwazylam Franka ostatnio na naszej wadze lazienkowej i wychodzi między 5300 a 5400 dzis go mierzylam i ma ok 65 cm a we wtorek mamy 3 miesiące. chude to moje dziecie.
zawsze tak dokladnie podajecie centyle, jest do tego jakas strona. Bo ta ktora ja mam to trzeba tam patrzec na wykres i ja tak dokladnie nie umiem wypatrzec chcialabym gdzies to wpisać i żeby mi wyskoczyl dokladny centyl bez wypatrywania

Cytat:
ego- współczuję gorączki
madzikk-wszsytkiego najlepszego
trzyrazyi-ladna waga i wzrost

No i mnie pokusiło, dałam Nadii dosłownie 20 g słoiczka (banan), z tego zjadła przy dobrych wiatrach 5-10, bo banan był wszędzie, tylko nie w buzi W pewnym momencie zabrała mi łyżkę i zaczęła sobie smarować policzek, nie muszę mówić, jak wyglądała
mniam u nas jeszcze conajmniej miesiac do pierwszych eksperymentów. a sloiczki to pewnie i z dwa. Ale takie upaciane dzieci mnie rozwalają
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a mnie przez ten jej skok nie kusi
chociaż dzisiaj już było dużo lepiej

ale nadal rozbieranie i ubieranie się są beee a kąpiel to normalnie tortury

a dokupiłam dzisiaj kolejny słoiczek szpinak z ziemniakami,
bo brokuła nie było
a czemu ma być łatwo
Cytat:
dzięki dziewczyny
najgorsze jest to, że on płacze strasznie i nie mam jak go uspokoić, czopka mu nie dalam, bo ma 37,5 stopnia to za mało, cycus nie pomaga, noszenie nie pomaga, więc siedzialam i plakalam razem z nim na szczęście maść na dziąsełka pomogła, i tak pewnie nie będę za dużo spała, bo muszę mu w nocy sprawdzać temp.
buziaczki
Mam nadzieję, że dziś w nocy będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kup olejuszkę
godzine przed kapiela posmaruj glowke
podczas kapieli delikatnie scieraj ja robilam gąbką
i po kapaniu wysusz i oliwką
rano mieciutke wyczesuj
nam pomaga
a ola miala tragiczne strupy
teraz juz ich nie ma
delikagnie sie tylko luszcza
robię dokładnie to co piszesz. a olejuszka już nam się kończy. Franek ma takie placki normalnej i takie placki z łuskami... na przedniej czesci glowy a na srodku i trochę z tylu luszczącą się skórę
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
to po coś kupowała gryzący

kurcze ... ja to bym się wkurzyła na gin który ci to zakładał
przecież gin to chyba powinien wiedzieć czy szyjka jest zgładzona czy nie

swoją drogą taka zgładzona szyjka to szybki prod chyba
bo kolor mi sie podobal
od pierwszych bolesnych skurczy do urodzenia 7 godzin tyle ze u mnie cholernie bolalo rozwieranie, a szyjka zgladzona byla... tyle ze na poczatku ciazy nie mialam zgladzonej szyjki
a moja gin nie pamięta jaka byłą szyjka podczas zakładania, głupio jej było bo ja pytałam przed założeniem czy system może być wyczuwalny i ona powiedziała że jest to niemożliwe... jej glupio ale to moja kasa i tzta bol

WYMIANKA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 21:43   #4062
traicionera
Zakorzenienie

1. do ataku!
2. dawaj matka te łyżkę, ja sama
3. brudna ale szczęśliwa
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-25 o 15:01
Stary 2011-07-21, 21:45   #4063
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Zapodaje Wam dwa zdjęcia Oliwci z wczoraj, na jednym zajada jabłuszko po raz pierwszy w swoim życiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09932 - Kopia.jpg (60,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09956 - Kopia.jpg (54,9 KB, 31 załadowań)
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-07-21, 21:48   #4064
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
1. do ataku!
3. brudna ale szczęśliwa
padlam

mordka twoja oliwka ma cudowne wloski!!!!!!!!!!!!!! juz spineczke mozesz zapinac ech kiedy moja bedzie takie miec
Stary 2011-07-21, 21:49   #4065
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia 2013

ciekawe czy znaki z odiaku mają wpływ na nerwowość naszych maluchów.... nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy. ale tu prawie każdy maluch ma potencjał na rzucanie się na podłogę

Pisałyście ostatnio o spaniu. My mamy spory problem ze spaniem. Tak jak Franek ładnie zasypia sam wieczorem ok 19:30 tak budzi mi się pierwszy raz koło 24 a potem co 2 godziny jak położę na brzuchu to śpi 3 - 3,5. ma zamknięte oczy ale się kręci tak jakby mu coś przeszkadzało. Sam decyduje kiedy kończy jeść w nocy i nigdy nie opróżni cycków, czasem nawet jednego tylko do połowy. Ale jak zaśnie to nie jestem w stanie już go dokarmić. Przetrzymać próbuję ze smoczkiem, aczkolwiek wtedy i tak nie śpię bo tylko wkładam smoczek, czasem przetrzymam go godzinę, a czasem się nie da nawet 5 minut. Ale nawet z przetrzymaniem on je co 2 godziny. Czy mogę mieć za mało kaloryczne mleko?? tyle ze raz dalam mu butle zamiast cyca na noc i tez tak krotko spal ehh
Dziś zrobiłam mu butlę żeby dojadł, ale zjadl 40 ml i to bawiąc się i wypluwając... głodny nie był.

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2011-07-21 o 21:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 21:50   #4066
traicionera
Zakorzenienie

Mordka, moja Nadia to łysol przy twojej Oliwce
z tylu ma włoski, no ale tak na fotach to nie widać
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-21, 21:51   #4067
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

tra - jak to twoje dziecko je to ja się martwię, że moja umorusana...
dobrze, że to na razie jabłko bo jak będzie marchewka to bede musiała ją w wannie karmić
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-07-21, 21:52   #4068
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapodaje Wam dwa zdjęcia Oliwci z wczoraj, na jednym zajada jabłuszko po raz pierwszy w swoim życiu

super włoski
ale kluseczka z niej
ile waży?
Stary 2011-07-21, 21:52   #4069
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
1. do ataku!
3. brudna ale szczęśliwa
to pierwsze zdjęcie boskie!!!!!1

Cytat:
ahh piekniocha mała
Stary 2011-07-21, 21:53   #4070
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
mordka twoja oliwka ma cudowne wloski!!!!!!!!!!!!!! juz spineczke mozesz zapinac ech kiedy moja bedzie takie miec
my na spineczki też sobie poczekamy

Cytat:
dobrze, że to na razie jabłko bo jak będzie marchewka to bede musiała ją w wannie karmić
moja siostra raz włożyła młodego do wanny
Stary 2011-07-21, 21:56   #4071
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

iza - całe 7 kg i 70 cm

dzięki dziewczyny
spineczek ma już całą kolekcję, a z tyłu można już małą kiteczkę zrobić, ale nie robię bo nie wygodnie by jej było jak leży

marsylia - ja nie wierzę w znaki zodiaku itp rzeczy
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-07-21, 21:56   #4072
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie, jak wy pisałyście wnioski o urlop wychowawczy?

Zaczynał sie z dniem zakończenia macierzyńskiego, czy dopiero po urlopie wypoczynkowym?

Bo mi macierzyński kończy się 26.08 a mam jeszcze 42 dni urlopu i 2 na opieke to jak to napisać
jestem zielona w te klocki
na każdy urlop osobno, ja po wypoczynkowym

Cytat:
ego ego mam nadzieję że z Olkiem już lepiej. My szczepimy w środę. Miało być we wtorek ten co był, ale to byłyby niepełne 6 tygodni i jeszcze byli moi rodzice więc przeniosłam.

aja - córy piękne i niesamowicie podobne.

dziewczyny mam pytanie. Franek ma na rączkach takie suche(czasem czerwone a czasem w kolorze ciała ) placki. Na ramionka i od zewnętrznej stronie przy zgięciach łokciowych. i maleńkie przy policzkach tak w stronę uszu Co to może być ? ktoś się z tym spotkał.?
alergia najprawdopodobniej, najbardziej by o tym świadczyło to przy policzkach w strone uszu, sprawdz jeszcze czy za uszkami nie ma

Cytat:
jak tak czytam o wprowadzaniu posilkow przez was maluchom to strasznie korci aby zaczac wprowadzac :

kobialki mam pytanko....mamuski karmiace wylacznie piersia...jak to jest karmi sie do konca 6 miesiaca i zaczyna od 7 czy do konca 5 i zaczyna od 6?? wprowadzac nowe pokarmy?/
dzis jak bylam w przychodni to laska mowi dawaj sama piers przez 6 m-cy no to ja zglupialam

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

hahha moja tez\ tak robi i tez oliwia
a czasem otwiera buzie jakby chcia;al mnie pogryzc
skończone 6 mscy

Cytat:
ciekawe czy znaki z odiaku mają wpływ na nerwowość naszych maluchów.... nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy. ale tu prawie każdy maluch ma potencjał na rzucanie się na podłogę

.
ale rybki to bardzo spokojny znak chyba że Twoje kwietniowe juz z baranka, a to inna sprawa
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:57   #4073
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ty mi nic o wannie nie mów, bo ona nie dość, ze siebie usyfi, to jeszcze mnie opluwa, będę ja karmiła w kombinezonie Na czas marchewki ucieknę z domu bo ona już po soczku jest zawsze cala pomarańczowa.

Castia, trzyrazyi

niutka- no ja nie wiem, czy rybki takie spokojne, mój mąż Ryba
sporo znam takich Ryb adhd
a tu dużo kwietniowych dzieciaczków, Baranków
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-21 o 21:58
Stary 2011-07-21, 21:57   #4074
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
1. do ataku!
3. brudna ale szczęśliwa
aaa
muszę ją kiedyś poznać z Frankiem

Cytat:
wygląda jakby jadla żeby nie zrobić przykrości mamie
sliczne ma te wloski

To ja tez zamieszcze coś Frana.
1. powaga
2. kapie się z mama ( tez macie jeszcze taką mocną krechę? ja wyglądam jak po cesarce w pionie)
z kapieli wspolnej mamy super fotki ale nie przeszlyby cenzury bo wszedzie sie cycek zalapal. W ogole juz widze mine Frana jak bedzie duzy i je kiedys zobaczy

Wybralam 10 zdjec Franka dla tesciowej bo jeczala i nagralismy jej na plytke. A ona do mnie, ze ona sobie wybrala z nich 5 gdzie Franek ladnie wyglada, bo po co wszystkie drukowac... kolejne zdjecia dla niej - ja do nich reki nie przyloze...

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2011-07-25 o 23:28
Stary 2011-07-21, 22:01   #4075
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
na każdy urlop osobno, ja po wypoczynkowym

alergia najprawdopodobniej, najbardziej by o tym świadczyło to przy policzkach w strone uszu, sprawdz jeszcze czy za uszkami nie ma

skończone 6 mscy

ale rybki to bardzo spokojny znak chyba że Twoje kwietniowe juz z baranka, a to inna sprawa
niutka ma za uszkami - tyle ze ja myslalam ze to ciemieniucha takie strupki male.
może zrobię jutro zdjęcie i pokażę to na policzkach to praktycznie niewidoczne, tylko jak się dobrze przyjrzysz przy swietle...

tylko na co ta alergia... czy to moze byc skaza... czy to raczej za lajtowe objawy. Zapytam pediatre przy szczepieniu... jakosc wczesniej nie bylo tego na raczkach

moj to byczek 26.04

WYMIANKA
Stary 2011-07-21, 22:02   #4076
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

marsylia - akurat taki dziubek zrobiła, normalnie to sama buzię otwiera. A najlepiej jak jej się akurat kichnie, gdy ma pełną buzię ...
Moja krecha już prawie zniknęła.
Ale Frankowi dobrze Moja trzy razy brała prysznic z ojcem. Zdjęć nie robiłam
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-07-21, 22:03   #4077
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
aaa
muszę ją kiedyś poznać z Frankiem

wygląda jakby jadla żeby nie zrobić przykrości mamie
sliczne ma te wloski

To ja tez zamieszcze coś Frana.
1. powaga
2. kapie się z mama ( tez macie jeszcze taką mocną krechę? ja wyglądam jak po cesarce w pionie)
z kapieli wspolnej mamy super fotki ale nie przeszlyby cenzury bo wszedzie sie cycek zalapal. W ogole juz widze mine Frana jak bedzie duzy i je kiedys zobaczy

Wybralam 10 zdjec Franka dla tesciowej bo jeczala i nagralismy jej na plytke. A ona do mnie, ze ona sobie wybrala z nich 5 gdzie Franek ladnie wyglada, bo po co wszystkie drukowac... kolejne zdjecia dla niej - ja do nich reki nie przyloze...
koniecznie, z takim przystojniakiem, jakie on ma usteczka super
ja z kąpieli nie mam jeszcze fotek, a dziś przyszły kaczuszki
http://allegro.pl/kaczka-mama-i-dwie...712680987.html

ta twoja teściowa to
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-21, 22:03   #4078
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja jestem spod znaku Ryb

a moja marcowa a i tak Baran
Stary 2011-07-21, 22:06   #4079
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

10 zdjęć dla teściowej?
Mój tż wszystkie zdjęcia im zgrywa, aż czasem jestem zła, bo ja w gaciach albo bez makijażu mała trzymam
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-07-21, 22:07   #4080
traicionera
Zakorzenienie

u nas jest selekcja zdjęć
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości