|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
No właśnie miałam to pisać
Ja i tak pewnie zapomnę, jak się nazywa kiedy będę potrzebowała dla siebie ![]() Idę powiesić pranie, i wstawić kapustę do gotowania Lili83 dasz radę.To co Nas nie zabije to NAS wzmocni - będzie ciężko, bo nikt nie mówi że będzie jak po maśle,ale pozytywnie trzeba się nastawić i wspierać nawet będąc kilkaset km od siebie |
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
ja mam klopoty ze spsniem nie spalam do 2 a pozniej od 5 znow nie moglam plecy mnie bola i czuje sie okropnie
|
|
#213 | ||||
|
Zadomowienie
|
witajcie w kolejnej czesci
nie mialam sil wczoraj na net, ponizej opisze jak bylo na wizycie najpierw gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a w kontekscie innych produktow w typie lubie/nie lubie uwaza , ze to co ona lubi jest najbardziej wyszukane i najlepsze pod sloncem i dlugo potrafi deliberowac nad kims, kto lubi cos czego ona nie lubi - bo jak mozna to jesc, jak to takie nie dobre ![]() mojej mamie ostatnio powiedziala, ze nie wie co ja mam z tym zoltym serem z dziurami, ze lubie a ona przeciez nie lubi a ja nawet nie pamietam zebym kiedykolwiek o dziurkowanym serze z nia rozmawiala po wizycie mieszane uczucia po raz pierwszy mialam bolesne badanie, lekarz niedelikatny i w ogole malo komunikatywny, ja gadalam jak zakrecona ponownie pobral mi paciorkowca, nie poinformowal mnie o tym, pozniej zobaczylam ze wypelnia papierek a obok lezala fiolka z probka ![]() bo oni chca miec po swojemu, zreszta poprzedni wynik jest wazny 3tyg (mialam robiony 11.07 ale do porodu sie uniewazni... hmm) mialam usg - dziecko ok, waga ok 3400g (dzien wczesniej mial 3022g, wiec widac jaki jest blad pomiaru) stwierdzil ze moj kregoslup oraz zabieg na szyjce kwalifikuje mnie do CC i wyznaczyl mi termin na 12.08, jak sie zacznie wczesniej to jechac oczywiscie po powrocie mialam wkladke w brunatnej krwi zmartwilo mnie to, bo to pierwszy taki objaw w ciazy... dzis rano jakby lepiej, ale nadal jest lekkie brudzenie, jak nie przejdzie zadzwonie zapytac czy to normalneto chyba tyle, generalnie odczucie raczej srednie
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niech wierzga Byleby zdrowy był ![]() Mam siostrę i mamę w poblizu to w razie mojej słabości pomogą. |
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Kolinko
stąd to plamienie.Ja też p takim badaniu plamiłam tylko ja żywą krwią,bo moje na prawdę było bolesne... 12 sierpień to piekna data CC sie nie martw,ja mam CC 7 sierpnia wstępnie bedzie Ok
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieczorem TŻ chce spać bo wcześnie do pracy wstaje a mi się gadać chce :p |
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM SARE I JULECZKE NA ŚWIECIE !!!!!!!!!!!!!!!!!
a swoja droga na dziś to i ja miałam termin ![]() Kupiłam huśtawke na allegro, pochwale się jak przyjdzie. Po weekendzie ma do nas mój tata przyjechac. We wtorek idziemy na bioderka, wiec kciuki juz tradycyjnie poprosze
|
|
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja do tego jesc nie moge i niewiem to objawy obaw przed porodem czy co...
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 27 lipca mam wyznaczoną wizytę i ktg. Mój lekarz prowadzący jest młody (ok 40l) i bardzo przystojny. No nie mój tym ale... Zapytam o to badanie na paciorkowca ale to jest dla mnie takie krępujące, że nie wiem jak to przeżyje.. Wiem, ze przede mną i po mnie było i będzie setki pacjentek ale mam takiego stresa że szok. Chyba, że wcześniej urodzę :p
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za słowa wsparcia
Ja już po kąpieli, czekam bo teściowie jeszcze mają wpaść zanim pojedziemy. Żaneta skoro z Ciebie taka zdolna czarownica, to ja podobno mam rodzić jutro Trzymam za słowo A jeszcze obchodzę dziś takie moje małe święto i wszyscy dzwonią, a ja płaczę ludziom do słuchawki. Stresa mam i tyle
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak około połowy ciąży lekarz mi powiedział, zebym się nie przejmowała brakiem apetytu. Organizm mamy taki, że jak dziecko będzie czegoś potrzebowało to będę miała na to ochotę. I rzeczywiście tak było. Był czas na pomidory, truskawki, ser żółty. Jedyne czego nie toleruję w ciąży jest ryba. W każdej postaci. Raz może zjadłam, no za fiksa nie dałam rady. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedzial ze robia to badanie przy przyjeciu do szpitala i on nie zleca... tyle wiem
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytalam wczesniej wasze wypowiedzi i to ze plamienie bywalo, ale jakos mnie to przygnebilo... 7 sierpien to dzien przed moimi urodzinami ![]() i jesli wszystko pojdzie tak jak zaplanowano moj synek urodzi sie wkrotce po tym, jak mnie sie licznik przewinie taka paskudna pogoda ze mam w planie dzis leniuchowac... a chcialam prac.. jednak nie chce by sie "kisilo" na suszarce pare dni aha, w tym tygodniu skrecilismy lozeczko i rozstawilismy mebelki na swoje miejsce, pokoik jeszcze mocno surowy, tylko sciany i meble, zadnych dodatkow.. robilam zdjecia komorka, jednak sa dosc ciemne, dzis przyjezdza tz i bedziemy spac w nowym domu, to pstrykne zdjecia by wam pokazac
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Heh,ale wesolo! czekam na IP w meega kolejce
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę ogarnę siebie trochę i mieszkanie.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-22 o 10:14 |
|
|
|
#228 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faktycznie malutka musiała się trochę wymęczyć przez to, że pępowiną była owinięta ![]() Cytat:
Dasz sobie na pewno radę i dzidziuś będzie zdrowy - tak trzeba myśleć i tyle!!!! Po co takie myśli głupie?!?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- 83monia czyżby Twoja pannica zdecydowała się w końcu na wyjście?
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-22 o 10:16 |
|||||
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic wielkiego... imieniny
![]() Urodzinki za to mam w niedzielę i wszyscy się zastanawiają czy Dominik zrobi mi prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
PRZEDSTAWIAM WAM MAŁA MODELECZKĘ
(Urodziła się o 2:00 i miała 8 pkt) |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieeeee
Wszystkiego to co najlepsze. Mały Ci zrobi psikusa i urodzi się w sobotę zobaczysz |
|
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty kochana jsk sie czujesz?? i ogolnie jak znosisz te ostatnie dni ?
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- cudownych chwil, - słońca co dnia, - życia usłanego różami, lecz tylko płatkami, - przyjaciół prawdziwych i szczerych, - miłości bezinteresownej, - zdrowia, - marzeń spełnienia. To wszystkiego najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cudowna! Gratulacje!!! |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka - GRATULACJE
ja jestem na IP bo mam na dzis skierowanie na... w sumie nie wiem na co
|
|
|
|
#236 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!!!!Cytat:
Cytat:
tzn. chciałabym, żeby mała już się urodziła, ale to ze względu na to przede wszystkim, że moja mama przyjeżdża w poniedziałek do nas na swój urlop, żeby pomóc przy Mai, której nie ma gdyby nie ten urlop mamuśki - to nawet bym małej specjalnie nie chciała poganiać do wyjścia w końcu ona pewnie wie, kiedy ma wyjść no ale i tak wyjdzie, kiedy będzie chciała - nie mam na to wpływu a tak ogólnie to staram się pozytywnie myśleć, bo co innego mi zostało ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko ogromniaste gratulacje
powinnać nam tu świecic wzorem życzę dużo zdrówka dla was obu
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko GRATULACJE !!!!!! JULCIA WITAJ NA ŚWIECIE
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#240 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje, witamy Julkę na świecie!!!a JUleczka śliczna Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

nie spalam do 2 a pozniej od 5 znow nie moglam 

urodziłam w nocy ok 1.30 dokładnie napisze jak się dowiem bo nawet nie pamiętam, Julia ma 2900g i 54cm, mezus rodził dzielnie z nami cały czas, bez niego nie dałbym rady, zanetka dokładnie Wam opiszemy bo do 3.15smsowalysmy w nocy a mnie z kom powoli się pisze, aha rodzilam sn 
a w kontekscie innych produktow w typie lubie/nie lubie uwaza , ze to co ona lubi jest najbardziej wyszukane i 
zmartwilo mnie to, bo to pierwszy taki objaw w ciazy... dzis rano jakby lepiej, ale nadal jest lekkie brudzenie, jak nie przejdzie zadzwonie zapytac czy to normalne
zębole

mówiąc przy tym, że nie da rady i że umiera 

zaczynam sie bac ze nie dam rady albo ze z dzidziusiem bedzie cos nie tak 
Wszystkiego to co najlepsze. Mały Ci zrobi psikusa i urodzi się w sobotę
Wszystkiego najlepszego!!!!!