Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 11:54   #2221
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

i takie pytanie do wyprawki jeszcze ile kupujecie pieluch tetrowych jak narazie kupiłam 10 i nie wiem czy dokupic teraz czy pozniej

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:54   #2222
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Katowice
Chyba Kraków bliżej

Ja mam zwykły przewijak, który się na łóżeczko kładzie, póki dziecko małe i nieruchliwe, może tam ciągle leżeć Potem zdejmowałam
Dla mnie dodatkowy mebel tego typu jest zbędny, wolę coś innego kupić czy czym innym miejsce zastawić
ale katowice mam po drodze do taty, a kraków nie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:55   #2223
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Bo tam nie wszystkie foteliki są

a ja bym chciała taką gdzie znajdę Tako

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:55   #2224
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja chciałam, ale jaki przewijak na ten stół się kładzie? tez z ikei? ni i problem, że nie mam ikei blisko - wawa lub katowice......

dziewczyny leżące mam pytanko - jaką pozycje przyjmujecie?dla mnie najgorsze jest to, że od tego leżenia brzuch tak mnie ciągnie, ciąży i jest twardy ze szok. nie miałam tak dotąd rano prawie z płaczem wstałam przez ten brzuch, boje się że źle leżę... kurnaczy można źle leżeć??????
Kochana ja najczęściej na lewym boku, potem zmiana na prawy A jak już mam boki odcisnięte to w pozycji pół-leżącej i znowu... A jak mam już totalnie dośc to idę siku
Na boku jak leżę to podkładam sobie płaską poduszkę pod brzuch bo mi też się wydaje że ciągnie...
Stary 2011-07-22, 11:56   #2225
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a więc...najpierw o wizycie u mojego polskiego gina...

córeczka potwierdzona na 100% pokazała wyraźnie co trzeba..
za to buźki nie chciała pokazać ale widać było uszko i włoski na głowie

Mała waży 2030 g.. ułożenie główkowe. mam ją nisko,podobnie jak brzuch,ale z tego co doktor patrzył na usg..to szyjka ok.mała jeszcze nie napiera na nią, i łożysko ok. więc pomimo tego że nisko i blisko...to nic póki co nie grozi.. a lekarz się śmiał,że za 4 tyg to będzie miała 3kg i mogę rodzić.

wszystko zostało posprawdzane..powiedziała m o swoich obawach w związku z kuzynki synalkiem, to lekarz badał i oglądał dokładnie.. nerki,pęcherz i serduszko ok. główka też . rączki i stópki ma prawidłowe..
i..podobno ma dłuugie nogi.. lekarz się smiał,że laska długonoga będzie

ogólnie wszystko było ok.

ale... po powrocie do domu w skrzynce znalazłam list ze szpitala... i niestety..te ostatnie badania nie wyszły prawidłowo.

wykryli u mnie paciorkowca z grupy b.... więc przy porodzie dostanę antybiotyki z penceliny więcej powiedzą na szpitalnej wizycie ...póki co dokształcam się na googlach.. i mam nadzieje,że dadzą radę i nie zarazi się moja kryszynka przy porodzie tym świństwem... bo o ile dla mnie to nie ma znaczenia..to dla dzieciolka jest niebezpieczne..i może prowadzić do zakażenia orgaznizmu,sepsy..itp.. ehhh... normalnie nie może być dobrze nigdy....
Stokrotko, u mnie leczy się paciorkowca przed porodem, dlatego trzeba to badanie zrobić odpowiednio wcześnie. Jak szłam do labolat. z wymazem, to gin kazal mi przyjechać po receptę, gdyby bakteria się wyhodowała. Być może jeżeli badanie jest zrobione zbyt późno i nie ma czasu na antybiotykoterapię, to wtedy leki podaje się w trakcie porodu. Koniecznie zapytaj lekarza i nic się nie martw na zapas, bo paciorkowiec jest groźny jak sie go nie wykryje. A tak to można z nim walczyć.
A dla dużej córci brawa
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:57   #2226
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Musisz dzisiaj?
na szczęście autem, więc może nie będzie tak źle...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:59   #2227
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
i takie pytanie do wyprawki jeszcze ile kupujecie pieluch tetrowych jak narazie kupiłam 10 i nie wiem czy dokupic teraz czy pozniej
Tusia ja mam 20 co sobie sama kupiłam, a mama ma dla mnie jeszcze 10 nie wiem co będę z nimi robić najwyżej będą rzadziej prane

Cytat:
ale katowice mam po drodze do taty, a kraków nie
a Ty się wybierasz w jakieś podróże Masz leżeć koleżanko

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:03   #2228
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
no z jednej strony na pewno, ale z drugiej jak sobie pomyślę o sprzątaniu PO too chyba, żeby okleić cały pokój folią jak to Dexter robił
też sie nie spodziewam nie wiadomo czego po tym foteliku, ale taki najgorszy też chyba nie może być
W moim śnie było czyściutko
A fotelik wiadomo, jakieś standardy musi spełniać

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewaczyny sliczne psiaki az mam ochote je przytulić i poglasakac, ja nie mam żadnego zwierzatka, kiedyś przez 3 dni miałam muche siedziała sobei na rolecie ale chyba jej cos dolegało bo nie latała tylko chodziła i kiedys spadła na podłoge i maż wywalił ja przez balkon-a ja sie tak cieszyłam ze mam zwierzatko , nawet ja nazwałam Hilda
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Asia mój dziadek miał z 10 lat temu (lub więcej) ogromnego pająka w umywalce. Nazywał go Henio junior i mówił że jest bardzo pożyteczny, bo mu wnuki nie chlapią woda na podłogę (nikt nie chciał rzecz jasna z umywalki korzystać). Nie wiem co się z nim stało w koncu, moze dziadek postanowił się sam wreszcie umyć i się go pozbył?

Cytat:
dziewczyny leżące mam pytanko - jaką pozycje przyjmujecie?dla mnie najgorsze jest to, że od tego leżenia brzuch tak mnie ciągnie, ciąży i jest twardy ze szok. nie miałam tak dotąd rano prawie z płaczem wstałam przez ten brzuch, boje się że źle leżę... kurnaczy można źle leżeć??????
Ja leżę na boku, raz prawym, raz lewym i wtedy muszę mieć poduszkę pod brzuchem - taki mały jasiek Bo inaczej też mnie ciągnie brzuch. Na plecach nie ma szans leżeć bo zaczyna mnie dusić Ale też siedzę czasami, albo półleżącą pozycję przyjmuję

Tusiaja mam 13 szt pieluch, na początek myślę, że wystarczy o ile zamierzasz używać je do podkładania, wycierania itp.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:03   #2229
anciaahk
kosmitka

Ależ grzejecie, 1,5 dnia mnie nie było i tyle nowin . Mam nadzieję, że nic nie pominęłam.

Małgosia 1983 – bardzo podoba mi się wózeczek, a cena marzenie.

Danika – gratuluję udanej wizyty!! Całe szczęście, że wszystko w porządku i córcia ma się dobrze!

MałgosiaM8 – ale numer nam wywinęłaś kobieto. Leż grzecznie, odpoczywaj i zaciskaj mocno nóżki. Straszne, że musiałaś szybko wylądować w szpitalu, ale jak czytam to nie jest źle, a dzidzia najważniejsza .

Indygo – leżymy i nóżki zaciskamy, oby wytrwać jak najdłużej.

Stokrotka – nie czytaj na necie, bo to tylko można się niepotrzebnie nakręcić, na pewno wszystko będzie dobrze i nic dzidzi nie będzie.

Ciśnienie też mam niskie - 100/60 to już mocno wysokie, mam nawet 80/50 i żyję. Przy 120/80 czuję się podekscytowana.

A posiew mam mieć robiony na kolejnej wizycie, to będzie początek 36tc, więc chyba zależy od lekarza kiedy robi.

Napiszę moje wrażenie z wózka roana, bo w sumie tutaj cieszy się największym zainteresowaniem. Jest miękki, dobrze amortyzowany, fajnie buja się i na boki i normalnie. Lekko dość się podbija na jakieś wzniesienia typu krawężnik. Gondola wielka, budka tak samo. Hamulec jest fajny, łatwo się zamyka i otwiera. Regulacja rączki też nie wygląda najgorzej. Są fajne 2 rodzaje stelaży - srebrne i czarne, te srebrne tak trochę oldschoolowo wyglądają . Mniej podoba mi się spacerówka, te foliowe obicia i plastikowy podnóżek. Wygodnie się rozkłada, można dziecko położyć bez problemu. Spacerówkę też jakoś ciężej się pchało - ma jakiś inny środek ciężkości czy jak. I jak jest spacerówka, to włożyć zakupy do koszyka będzie trudno - bo stelaż zasłania.

Ale relacja cena/jakość/wygląd jest jedna z lepszych. Nowy wózek za 1200 zł, a w sumie nie można mieć wielu zastrzeżeń.

Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję komuś pomoże.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:10   #2230
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
a Ty się wybierasz w jakieś podróże Masz leżeć koleżanko
e nieeeeeeeeee, ale ikea też po drodze od taty do mnie

Cytat:
Kochana ja najczęściej na lewym boku, potem zmiana na prawy A jak już mam boki odcisnięte to w pozycji pół-leżącej i znowu... A jak mam już totalnie dośc to idę siku
Na boku jak leżę to podkładam sobie płaską poduszkę pod brzuch bo mi też się wydaje że ciągnie...
no to tak samoporacha, przed chwilą tak klęłam na brak wygodniej pozycji że az pies przylecial. a tak jestem scisnieta ze jesc nie moge

ale mam ina dobra wiadomość - popsuł nam się tv lcd samsung 27 cali, na gwarnacji choć to końcowka gwarancji. okazało sie, że to przestarzały modelnie produkują takich ani części zamiennych i dostaniemy nowy 32 calekocham te firmę

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-22, 12:20   #2231
lausanne
Wtajemniczenie

Asia nikt się wolał nie zbliżać. To dziadka się zawsze wolało żeby zabił pająki

Cytat:
Albo Henio sobie poprostu poszedł w cholerę bo ile można w umywalce siedziec
może być i tak. Wolałabym jednak wersję drastyczną

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
ja tez z moim sie bawie wlasnie
A jak tam Konradek sie czuje..?
no wlasnie u nas tez niestety choróbsko się rozwija

Cytat:
o jaaa.........
Nie cierpie pajakow
Jak zawsze je widze to kaze tz zabic na smierc zeby czasem do mnie nie przyszedl...
ja też nie cierpię. Drę się jak idiotka jak mam w domu takiego dziada
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 12:21   #2232
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
na szczęście autem, więc może nie będzie tak źle...
No to tyle dobrze. A jak wrócisz zapodaj sobie herbatę z cytrynką

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgosia 1983 – bardzo podoba mi się wózeczek, a cena marzenie.

A posiew mam mieć robiony na kolejnej wizycie, to będzie początek 36tc, więc chyba zależy od lekarza kiedy robi.

Napiszę moje wrażenie z wózka roana, bo w sumie tutaj cieszy się największym zainteresowaniem. Jest miękki, dobrze amortyzowany, fajnie buja się i na boki i normalnie. Lekko dość się podbija na jakieś wzniesienia typu krawężnik. Gondola wielka, budka tak samo. Hamulec jest fajny, łatwo się zamyka i otwiera. Regulacja rączki też nie wygląda najgorzej. Są fajne 2 rodzaje stelaży - srebrne i czarne, te srebrne tak trochę oldschoolowo wyglądają . Mniej podoba mi się spacerówka, te foliowe obicia i plastikowy podnóżek. Wygodnie się rozkłada, można dziecko położyć bez problemu. Spacerówkę też jakoś ciężej się pchało - ma jakiś inny środek ciężkości czy jak. I jak jest spacerówka, to włożyć zakupy do koszyka będzie trudno - bo stelaż zasłania.

Ale relacja cena/jakość/wygląd jest jedna z lepszych. Nowy wózek za 1200 zł, a w sumie nie można mieć wielu zastrzeżeń.

Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję komuś pomoże.
No to mnie uspokoiłas z tym roanem bo pomimo oszczędności cenowej to też miałam wątpliwości, no ale klamka zapadła.
Jak mi ta spacerówka nie przypasuje, to ją wymienię na jakiś inny model. Zależało mi głównie na dużej, dobrze amortyzowanej gondoli tak żeby mały przejeździł całą zimę i wczesną wiosnę. Fajnie, że gondolka ma regulowane oparcie.

A wogóle to jakiś czas temu zaczęłam licytować roana, ale zestaw 2w1... Potem znalazłam ten który kupiliśmy, a na aukcji dalej mam najwyższa ofertę 205 zł do końca 3 dni...Mam nadzieję, że mnie ktoś przelicytuje bo będe miała dwa wózki
Czy ja się moge z tego wycofać?
Stary 2011-07-22, 12:23   #2233
Caltea
Zadomowienie

Anetika za męża

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dzien dobry maminki ja tylko na chwilke wpadam zyczyc wam milego dzionka i lece dalej, dzisiaj moj kolejny wielki dzien wiec prosze o kciukasy

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
U nas dobrze.... Spanikowałam z ta cesarka troszke ale juz mi przeszło.... I teraz wiem ze Lenke głaszcze po główce Staram sie nie myslec o tych moich skurczach, tabletkach i problemach..... Juz tak duzo przeszłysmy wszystkie ze musi byc dobrze... Trzymam za wszystkie kciuki
Mnie też ostatnio prześladuje wizja cesarki, Leoś w ogóle nie myśli obrócić się główką w dół, tylko fika po całym brzuszku. Namawiam go jak mogę, ale nie chce usłuchać

Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205

a ktoś w ogóle bierze pod uwagę taki przewijak?
Ja nie mam miejsca, będzie zwykły przewijak na łóżeczko

Cytat:
Asia mój dziadek miał z 10 lat temu (lub więcej) ogromnego pająka w umywalce. Nazywał go Henio junior i mówił że jest bardzo pożyteczny, bo mu wnuki nie chlapią woda na podłogę (nikt nie chciał rzecz jasna z umywalki korzystać). Nie wiem co się z nim stało w koncu, moze dziadek postanowił się sam wreszcie umyć i się go pozbył?
Brrr, nie znoszę pająków. Najgorsza ohyda jaka tylko istnieje w Polskich realiach

Cytat:
U nas niestety nie ciekawie..
Alan o 5 rano przyszedl do nas do lozka i mowi ze chce siku..
Ok ..poszlam z nim do kibelka a potem go przytulilam a on taki goracy
Zmierzylam tempke i 38,5 stopnia... Poszedl oczywiscie paracetamol..
Potem zasnal i wstal o 10 i dalej ma ponad 38....
Chyba zaraz pojdziemy do lekarza po jakis antybiotyk w razie W..
Bo na wieczor sie zazwyczaj rozkreca choroba a tz pracuje i co ja zrobie

Pisalyscie jak to z kladzeniem dzieciatka po porodzie..

A no koszule podczas porodu ma sie praktycznie podwinieta do piersi caly czas
i mi dzieciatko dali na brzuch a nie na klate, czyli nawet koszuli nie ruszali..
Potem jak mnie juz zszyli to zaslonili caly teatrzyk i dali mi malego do karmienia
Żdrówka życzę dal Alanka i podpisuję się pod tym co piszesz o kładzeniu maluszka. Rzucają dzieciątko na brzuch i już. A koszula jest podwinięta pod piersi. Mnie nie dali córek do karmirnia na porodówce, dopiero na sali. Szkoda, innym dawali

Cytat:
Aż poszłam sprawdzić jeszcze raz. No i dupa. 90stopni , trwa 2h20min...
Co prawda mogę zmniejszyć temperaturę no, ale to równie dobrze mogę wlączyć jakikolwiek inny program... ooooo Bekooo
A 90 to faktycznie na tetry
Ale wydaje mi się, że pomimo zmniejszenia temp. ten program ma więcej płukań, a o to przecież chodzi. Inne programy oszczędzają wodę.

Cytat:
Myślę, że kupię na początek 20 szt.

Mam wrażenie, że mi się dom zaraz zawali na głowę. Wreszcie kopią nową kanalizację na naszej ulicy i tak ładują koparą w asfalt, że aż budynek drży. Pójdę chyba po zakupy, bo mi to działa na nerwy.
Może kupię pierogi z borówkami u znajomej pani klejącej, to będę miala obiad z głowy. Jak nie, to usmażę rybkę. W sumie to od wczoraj nie mam na nic specjalnej ochoty ani apetytu. Chyba się przeciążyłam....
Stary 2011-07-22, 12:23   #2234
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam ina dobra wiadomość - popsuł nam się tv lcd samsung 27 cali, na gwarnacji choć to końcowka gwarancji. okazało sie, że to przestarzały modelnie produkują takich ani części zamiennych i dostaniemy nowy 32 calekocham te firmę
Oo dobrze wiedzieć też mam samsunga

Mam pytanie chyba trochę głupie Jak pierzecie rożek, ochraniacze itp. to jakie ustawiacie wirowanie? Bo nie chcę żeby to wypełnienie jakoś się zbiło

Małgosia a licytujesz na all? Bo jeśli tak i aukcja się nie skończyła to możesz poprosić o wycofanie twojej oferty

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-22 o 12:26
Stary 2011-07-22, 12:28   #2235
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Oo dobrze wiedzieć też mam samsunga

Mam pytanie chyba trochę głupie Jak pierzecie rożek, ochraniacze itp. to jakie ustawiacie wirowanie? Bo nie chcę żeby to wypełnienie jakoś się zbiło
Ja dałam 600 obrotów i nic się nie stało, ale jak się boisz to możesz jeszcze zmniejszyć.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Aha Natko! i ogólnie nie miałam bardzo wypchanej pralki, tylko bardzo luźno, bo mam wrażenie, że to też może mieć wpływ na zbicie się wypełnienia
Stary 2011-07-22, 12:29   #2236
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Ja dałam 600 obrotów i nic się nie stało, ale jak się boisz to możesz jeszcze zmniejszyć.
Dzięki ustawię podobnie

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-22, 12:32   #2237
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

No to fajnie z tym TV

Cytat:
Asia nikt się wolał nie zbliżać. To dziadka się zawsze wolało żeby zabił pająki
może być i tak. Wolałabym jednak wersję drastyczną
no wlasnie u nas tez niestety choróbsko się rozwija
ja też nie cierpię. Drę się jak idiotka jak mam w domu takiego dziada
Ja też nei znoszę, ale jakoś mi szkoda zabijać i proszę biednego Tż żeby je za okno wyrzucał

Cytat:
Ale wydaje mi się, że pomimo zmniejszenia temp. ten program ma więcej płukań, a o to przecież chodzi. Inne programy oszczędzają wodę.
Aaaaa no widzisz...Nawet nie widziałam o tych płukaniach

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

Małgosia a licytujesz na all? Bo jeśli tak i aukcja się nie skończyła to możesz poprosić o wycofanie twojej oferty
Tak Natuś. A to mailem do sprzedającego?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Zapamiętać 600 oborotów
Stary 2011-07-22, 12:36   #2238
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja kupiłam najpierw 20 szt, potem jeszcze dokupowałam 10 po porodzie - Grześ mocno ulewał i pieluchy przydawały się na ramię, do łóżeczka, do wycierania i 30 szt było akurat

Cytat:
Super

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:40   #2239
tusia872
Zadomowienie

a to kupie jeszcze 10 tych pieluch i zobaczymy pewnie i tak sie przydaja

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:42   #2240
martunia_199
Zakorzenienie

Witam, wyszorowałam na kolanach podłogę w pokoiku małej i padam na twarz. Od wczoraj u nas non stop leje. Co do pieluch kupiłam na razie 20 sztuk, w tym 10 zwykłych, 7 kolorowych i 3 flanelowe kolorowe - a tak sobie zaszalałam - ale właśnie się zastanawiam czy nie dokupić więcej

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:44   #2241
Caltea
Zadomowienie

Idę po te pierogi (ew. rybę), może zdążę przed kolejną falą deszczu.

Wysłałam wczoraj starszą córcię do babci na 3 dni. O 23:00 przysłała mi SMS-a, że strasznie tęskni i się boi, bo jest ciemno. Gadałyśmy przez telefon prawie do 23:30, a potem to już usnęła. Nie wyspałam się i śniły mi się jakieś głupoty (zdradzałam męża, chociaż czułam, że przecież okrutnie go kocham i nie chcę go skrzywdzić. Ale tego drugiego też strasznie kochalam).

Idę, bo zaczynam marudzić...
Stary 2011-07-22, 12:45   #2242
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Aha Natko! i ogólnie nie miałam bardzo wypchanej pralki, tylko bardzo luźno, bo mam wrażenie, że to też może mieć wpływ na zbicie się wypełnienia
Oki, też wezmę to pod uwagę

Cytat:

Tak Natuś. A to mailem do sprzedającego?
Raczej nie, jak u nas ktoś anulował to normalnie na moim koncie all pojawiła się prośba o wycofanie. Poszukaj może gdzieś w tej zakładce "moje zakupy" -> "licytuje", tam gdzieś powinno to być

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-22, 12:51   #2243
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

własnie sie objadłam sajgonkami, mąłz mi przyniósł. nawet nie wiedziałam, że na to mam ochotę

Stary 2011-07-22, 12:56   #2244
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam, wyszorowałam na kolanach podłogę w pokoiku małej i padam na twarz. Od wczoraj u nas non stop leje. Co do pieluch kupiłam na razie 20 sztuk, w tym 10 zwykłych, 7 kolorowych i 3 flanelowe kolorowe - a tak sobie zaszalałam - ale właśnie się zastanawiam czy nie dokupić więcej
Czy ty chcesz dołączyć do leżących? Na kolanach podłogi to szoruje się przed samym porodem albo po terminie

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-22, 12:57   #2245
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Idę po te pierogi (ew. rybę), może zdążę przed kolejną falą deszczu.

Wysłałam wczoraj starszą córcię do babci na 3 dni. O 23:00 przysłała mi SMS-a, że strasznie tęskni i się boi, bo jest ciemno. Gadałyśmy przez telefon prawie do 23:30, a potem to już usnęła. Nie wyspałam się i śniły mi się jakieś głupoty (zdradzałam męża, chociaż czułam, że przecież okrutnie go kocham i nie chcę go skrzywdzić. Ale tego drugiego też strasznie kochalam).

Idę, bo zaczynam marudzić...
Słodka mała...Macierzyństwo musi być cudowne..
Co do snów, to mnie się też śnią takie głupoty, że nawet wstyd to powtarzać... A kim był ten drugi?

Cytat:
Oki, też wezmę to pod uwagę

Raczej nie, jak u nas ktoś anulował to normalnie na moim koncie all pojawiła się prośba o wycofanie. Poszukaj może gdzieś w tej zakładce "moje zakupy" -> "licytuje", tam gdzieś powinno to być
Dziekuje, p;oszperam na all. Kurde jaki ja ciemnogród jestem

Cytat:
własnie sie objadłam sajgonkami, mąłz mi przyniósł. nawet nie wiedziałam, że na to mam ochotę
Mmmmm uwielbiam takie orielntalne smaki. Wczoraj mnie Tż na randke zabrał na sushi..co prawda jadlam oszukane bo wegetariańskie ale i tak miodzio
Stary 2011-07-22, 12:58   #2246
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Ja też wrzuciłam na 600 obrotów i jest OK nic się nie zbiło

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:03   #2247
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Znalazłam. W opcjach po prawej w licytowanej aukcji.
Podałam powód i mail został wysłany do sprzedającego.
Zobaczymy.
Natka dziekuję za pomoc
Stary 2011-07-22, 13:03   #2248
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205

a ktoś w ogóle bierze pod uwagę taki przewijak?
Brak miejsca. Ale tak się zastanawiam nad jednym. Wszystkie przewijaki na komode i na łóżeczko mają obudowane 3 boki, a ten wszystkie 4. Czy to nie powoduje dyskomfortu dla osoby przewijającej

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

dziewaczyny sliczne psiaki az mam ochote je przytulić i poglasakac, ja nie mam żadnego zwierzatka, kiedyś przez 3 dni miałam muche siedziała sobei na rolecie ale chyba jej cos dolegało bo nie latała tylko chodziła i kiedys spadła na podłoge i maż wywalił ja przez balkon-a ja sie tak cieszyłam ze mam zwierzatko , nawet ja nazwałam Hilda

Cytat:

Cytat:

a ja bym chciała taką gdzie znajdę Tako
Mooonik pobieżnie przejrzałam neta za twoim fotelikiem i on poprostu ma tylko certyfikat (atest), ale dodatkowych testów bezpieczeństwa nie przechodził. Dlatego nie znajdziesz nigdzie oceny Tako. Jedynie co można o nim powiedzieć, to że spełnia co najmniej minimalne wytyczne, dzięki czemu posiada atest.

Cytat:

no to tak samoporacha, przed chwilą tak klęłam na brak wygodniej pozycji że az pies przylecial. a tak jestem scisnieta ze jesc nie moge

Zazdroszczę takiej wymiany

Cytat:

Mnie też ostatnio prześladuje wizja cesarki, Leoś w ogóle nie myśli obrócić się główką w dół, tylko fika po całym brzuszku. Namawiam go jak mogę, ale nie chce usłuchać

Nie martw się Leoś ma jeszcze czas na obrót do góry nogami Podobno ćwiczenia typu koci grzbiet pomagają w odpowiednim ułożeniu dziecka. I ogólnie podobno kiedyś, jak kobiety robiły w polu i się dużo schylały, to mniej było ułożeń pośladkowych Więc część lekarzy jest zdania, że przy schylaniu się działa siła grawitacji i dziecko układa się odpowiednio
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:04   #2249
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ja też wrzuciłam na 600 obrotów i jest OK nic się nie zbiło
Dzięki

Cytat:
Znalazłam. W opcjach po prawej w licytowanej aukcji.
Podałam powód i mail został wysłany do sprzedającego.
Zobaczymy.
Natka dziekuję za pomoc
Nie ma za co

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-22, 13:08   #2250
anciaahk
kosmitka

Pieluch właśnie nie kupiłam, bo jakieś takie byle jakie były, a te flanelowe to już w ogóle jak szmatki. Przewijak oglądałam taki na komodę, ale nie zdecydowałam sie, bo nie znałam dokładnie wymiarów. Chyba długo się jednak tego nie używa i kupowanie specjalnie jakiegoś mebla mija się z celem - u mnie była nakładka na komodę o nazwie przewijak, ale wszystko w kartonach to nie wiem jak wygląda.
To co wkleiła Cotka to mi się nie podoba . Podobny jest na szkole rodzenia i kojarzy mi się z komuną.

Małgosia1983 - na pewno z gondolki będziesz zadowolona, dzidzia też. Jest dość mocno zakryta, bardzo dobrze amortyzowana i leciutko się prowadzi, super. Zawsze potem spacerówkę można zmienić, a może też inaczej będzie się spacerówkę prowadzić z dzieckiem - więc nie ma się tym co przejmować .

A swoją wyprawkę mam już następującą:
- wanienka i stelaż
- rożek
- kocyk
- materac do łóżeczka
- nakładka na materacyk
- szczoteczka do włosów
- cążki i nożyczki
- wkładki laktacyjne jednorazowe
- ręcznik z kapturkiem
- prześcieradło,
i chyba tyle.
Z większych rzeczy kupiliśmy fotelik maxi -cosi cabrio fix, kolor brązowy. Taki sobie, ale mężowi się podobał, to już mi się nie chciało z nim w sklepie dyskutować.
Resztę zamówię na allegro.
Aaaa i kupiłam trochę ciuszków wyjściowych na przecenach w reserved i 5-10-15 . Za 3 pary rajstopek w promocji 3 za 2 zapłaciłam 14 zł .

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Podobno ćwiczenia typu koci grzbiet pomagają w odpowiednim ułożeniu dziecka.
Takie ćwiczenia mamy na SR - właśnie koci grzbiet połączony z oddychaniem. Robi się koci grzbiet podciągajac brodę do klatki piersiowej i wtedy jest wdech. Potem się grzbiet opuszcza wyrzucając głowę do tyłu i wydech. Nie wiedziałam, że to pomaga na ułożenie.

Leo chłopaku, przekręcaj się jak mama każe .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości