|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
ale się dzieje tutaj, ledwo wyrabiam z nadrabianiem... |
|
|
|
#723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo moja mama jeszcze nie wie. Piowiem im jesli dzisiejsze USG bedzie ok... Ale jak sie dowie to pewnie tez cos fajnego wyceluje - juz sie doczekac nie moge. ![]() Ze slubem tez ciekawie bylo. jak sie dowiedziala to zamiast najpierw pogratulowac nam to wywalila : "ile bedzie gosci na weselu?" i nie czekajac na nasza odpowiedz czy w ogole chcemy wesela kontynuowala "Chyba nie myslisz zeby nie zaprosic cioci XXX? koniecznie musi przyjsc, kuzynowstwo YYYY" ![]() Dodam ze w naszej rodzinie tak sie to odbywa ze za wesele mlodzi placa sobie sami. Wec tym bardziej padlam. Dopiero po godzinie jakies stwierdzila ze sie cieszy
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci,ze klimat całkiem znajomy, choc dzieki Bogu nie z mojego ślubu. Rodzice kolezanki postanowili usunąć z listy gości Jej znajomych,gdyz nagle sie okazało,że nie ma miejsce dla jednej z ciotek z rodziną(której nikt nie widział ze 20lat i własciwie nie utrzymują w ogole kontaktu ) oraz wszystkich sąsiadów z okolicy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim!
U mnie paskudna pogoda, zimno i co trochę pada to ma być środek lata?? ![]() mdłości nadal są ale po kromce chleba z masłem którą mi tż przyniósł do łóżeczka trochę się poprawiło
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Ech nasze mamusie sa kochane
, kolezanki tez JEDNA jak powiedzialam ze jestem w ciazy to ja zatkalo potem zaczela sie smiac a nastepnie stwierdzila "a ty wiesz ze ja czasem mam zly wplyw na kobiety w ciazy ..................i tu opowiadania jak to jedna poronila inna chore urodzila itd wypalilam ze do porodu nie chce jej widziec |
|
|
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taaaaa kocham ludzi ktorzy nie maja za grosz wrazliwosci. przeciez wiadomo ze pierwsze miesiace ciazy sa szczegolnie "delikatne" i kobieta nie chce sluchac takich bzdur bo sama ma wystarczajaco zmartwien,. Cytat:
no popatrz. moja mam postawila na swoim. mialam jeden dodatkowy stolik (6 osob) ktorych wlasciwie nie znam i widuje jedynie na pogrzebach Naszczescie tylko 6 osob (cale wesele mialo 60 osob) za ktore musialam zaplacic. No ale czego sie nie robi dla mamy... ![]() ciekawe jaka ja bede mama i co moje dziecko sobie o mnie bedzie mysles. juz sie bojeEdytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-07-22 o 10:27 |
||
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A mdłości jescze mi nie dokuczają, za to zachcianki owszem-nie odparta ochota na jabłka i fasolkę szparagową, mogłabym jeść bez przerwy
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez dzisiaj mecza mdlosci .......
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
Ja mam zupełnie odwrotne doświadczenia niż Wy. Wszyscy piszczą nad tą moją ciążą z radości, planują kupno ciuszków, łóżeczek ..no istne szaleństwo wśród rodziny i wszystkich znajomych. To ja ich stopuję i mówię żeby sie tak nie podniecali bo mogę w każdej chwili poronić. ![]() to oni mnie prostują ,ganią, że mówię takie rzeczy i uspokajają że przecież jestem zdrowa więc dziecko też będzie. I ze ślubem też nie miałam problemu - zrobiliśmy przyjęcie dla 36 osób i nikt nie miał nic do gadania
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-07-22 o 11:27 |
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) no taka reakcja najblizszych jest jak najbardziej na tak .U mnie jeszcze wielka tajemnica, jedynia przyjaciólka wie (rodzicom zamierzamy powiedzieć jak już sytuacja będzie bardziej zaawansowana)...i smiała się, ze bedzie mi masowała spuchnięte nogi nawet w srodku nocy![]() no to u nas tez nie bylo gadania,zrobilismy po swojemu nikt sie nie obrazil,wszyscy zadowoleni wiec suma sumarum wyszło dobrze![]() emigra to miłe czuć ,że najblizsi stoją za Tobą murem takie wsparcie
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet żona kuzyna mojego tż zaoferowała ubranka po swoich dzieciach ![]() ze ślubem to najbardziej wariuje przyszła teściowa my nie robimy wesela tylko przyjęcie w domu na max 24 osoby, to najpierw wymyśliła że musimy zrobić na świetlicy tu na wsi bo gdzie u nas się wielkie gary zmieszczą i ż trzeba zamówić 20 placków na szczęście tż i jego tata są mojego zdania postawiliśmy na swoim i robimy w domu, zamówimy catering który przywiezie gotowe jedzenie a placków max 5 na szczęście moja mama się nie wtrąca, powiedziała żebyśmy zrobili tak jak chcemy, a ona tylko kasę nam da
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też wszyscy się cieszą i podniecają ciążą, szczególnie mocno przeżywa to mój 4-letni siostrzeniec
![]() Dziś gratulowała mi moja pediatra, która leczyła mnie za małego dziecko i już cieszy się, że przyjmie w opiekę kolejne pokolenie
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
My slub mielismy malutki, bo takiego tez sobie zyczylismy - byla mama meza, moja mama i moj brat i para przyjaciol
najpierw bylismy w restauracji na obiedzie, a potem do wieczora bylismy u mojej tesciowej, ktora tez naszykowala przekasek, ciast, byl tors, alkohol itp bylo milo ![]() naszczescie nikt nie mial pretensji, choc mama wiadomo zyczylaby sobie zeby jej jedyna corcia miala wielkie wesele z biala suknia i impreza do rana
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie liczy się ilość,a jakość i miłe wspomnienia. U nas tez było skromnie i właściwie powiedziałabym,że to był bardziej ślub+przyjecie, a nie wesele. Też nie żałuje, bo właśnie tak chcieliśmy.Grunt,żeby każdy był zadowolony i robił tj uważa
|
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Na razie dziewczynki nie dziękuję za te gratulacje bo nie chce zapeszyć;p
nie było mnie troche bo niestety pracowałam... na szczęście mam już weekend tylko że będę go musiala chyba w łóżku spędzić, bo sie rozchorowałam.. Mój chłopak miał tydzien temu angine i podejrzewam że się zaraziłam:/ na razie spróbuje domowymi sposobami się poleczyć,a jak nic nie pomoże to ide do lekarza, bo na własną rękę to sie boje czegokolwiek brać... a co myślicie kochane o Strepsilsie? mogę wziąć czy nie?? to niby jest tyko zwyczajna pastylka do ssania ale mam wątpliwości...A i wczoraj zadzwonili do mnie z mojej przychodni i pierwszą wizytę z moją położną mam dopiero 17.08:/ ale mam pietra i chyba pójdę gdzieś prywatnie.. bo w Anglii jest tak że ciąża do 13 tyg to nie ciąża,że jeszcze może coś sie wydarzyć (ODPUKAĆ!!!!)-nie zależy im poprostu... Co innego mnie. A co najgorsze-pielegniarka która przeprowadzała ze mną wywiad na temat mojej ciąży powiedziała mi,że jak chce to mogę to dziecko jeszcze usunąć albo urodzić i oddać do adopcji. Tylko że musze jej dać szybko znać bo to sporo formalności jest.powiedziałam jej kategoryczne nie ale ona i tak drążyła temat! Myslałam że ją tam uduszę!!! to że się zdziwiłam i w ogóle nie musi zaraz oznaczać,żę bedę się zachowywac jak większość angielek w moim wieku... ech i jeszcze ta moja praca... póki nie bedą widzieć zaświadczenie, póty nie mam co liczyć na przeniesienie do innego departamentu... a więc nadal czeka mnie dźwiganie strasznie cięzkich pudeł:/ a przez to się boję,że zaszkodze dzidziusiowi... Mój chlopak mówi że nie muszę pracowac,ale jakbym tak siedziała w domu to bym chyba zwariowała...
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() U mnie tez wszyscy na pewno bardzo się ucieszą z dzidzi, bo wiem że już się nie mogą doczekać, ale oni jeszcze muszą poczekać na takie wieści troszkę ponad miesiąc, do pierwszego USG ![]() Ale jestem zmęczona... po wstaniu, przed drzemką, po drzemce...coś strasznego
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem musiałam pojeździć i pozałatwiać kilka spraw, nie swoich oczywiście. Wróciłam do domu i polożyłam się na godzinkę, z której zrobiły się 3 godziny ale ciągle ktoś dzwonił, jakieś smsy przychodziły Poszłam na ryneczek, kupiłam sobie śliwki (kwaśne niestety). Mąż poprosił na obiad o parzoną kapustę na słodko. Nie wiem czy to jest dobre, bo smak cukru jakoś nie pasuje moim kubkom smakowym, za to fruktoza jak najbardziej ![]() W dodatku nadal jest okropna pogoda Raz chłodno i wietrznie, za chwilę parno i duszno. Ratuje mnie woda i wiatrak
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pracy to jakos powinnas sie wywinac od dzwigania, bo to moze zaszkodzic... a co do gardla to polecam plukanie herbata z szalwii badz roztworem z woda utleniona - pomaga i to szybciej niz te wszystki pastylki ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Ja sobie kupilam dzisiaj w rossmannie body lotion dla mam przeciw rozstepom - z babydream chyba. Mozna go stosowac od 1 miesiaca wiec poki co bede sie tym smarowac a potem tym bioil mam mega sklonnosci do rozstepow wiec musze juz teraz probowac temu zapobiec....
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana ciesz się z takiego terminu, ja będę miała wizytę dopiero we wrześniu i to jeszcze nie wiem kiedy... ach cierpliwość to nie jest moja mocna strona |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, czy wy tez macie takie bóle w okolicy macicy jakby okresowy, ale krótki?
Ja wiem, że Bąbelek robi sobie miejsce, ale od wczoraj własnie tak mnie pobolewa raz na jakiś czas. No i mam takie problemy na twarzy Mama się śmieje, że to dobrze, bo hormonki pracują
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
też w UK mieszkasz?? a czemu tak poźno będziesz mieć ta wizyte?? mnie powiedzieli,że max 4 tyg można czekać
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
mnie boli jak dużo siedzę, chodzę lub gdy gwałtownie wstaję.
Póki wszystko jest na miejscu i objawy nadal mi towarzyszą, to tłumaczę to sobie tym, że to Bąbelek się rozpycha (no bo było nie było, rośnie bez przerwy).
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję Emigra za poradę
Karolca-takie bóle to "podobno" normalne są,bo ja też tak mam więc troszkę poszperalam na innych forach i podpytałam kilka osob i dowiedziałam sie że to jest ok-gorzej jeśli są przy tym plamienia. wtedy od razu trzeba na szpital... ale szczerze mówiąc to mnie ten bol przeraża mimo wszystko... :-(
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę po śliweczki (i mąż pewnie będzie zły, że mu nic nie zostawiłam)
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
ale i tak nie lubię tego bólu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

gin odliczył że to 7 tydzień i co najważniejsze widzieliśmy jak bije serduszko

) oraz wszystkich sąsiadów z okolicy
to ma być środek lata??
ale po kromce chleba z masłem którą mi tż przyniósł do łóżeczka trochę się poprawiło 

my nie robimy wesela tylko przyjęcie w domu na max 24 osoby, to najpierw wymyśliła że musimy zrobić na świetlicy tu na wsi bo gdzie u nas się wielkie gary zmieszczą i ż trzeba zamówić 20 placków