Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 23:50   #2461
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
dziękuję za rady, postaram się smarować je co wieczór olejem, lakier bezbarwny też mam (i tylko taki, bo nie podobają mi się kolorowe lakiery na moich paznokciach), będę używać go częściej
Lakier mam z Ingota i on na szczęście nie odchodzi płatami.
Dlaczego Ci sie nie podobaja? Jak nie lubisz jakis ciemnych to moze uzywaj taki pink french albo jakis mlecznych czy cielistych.Ja np. bardzo lubie taki enaturalne kolory na codzien sa ekstra.
Mozesz sobie kupic taki lakier z brokatem bezbarwny, troche bedzie sie mienic, zalezy jaki on bedzie jeszcze.
Glownie chodzi o to, ze te drobinki maja dobra przyczepnosc do plytki paznokcia i wtedy utwardza to plytke i jest ona mniej podatna na zlamanie czy krochliwosc, wtedy tez paznokiec ma szanse na odrosniecie.
Zwlaszcza jesli sie robi duzo rekoma to powinno sie pokrywac czyms plytke jakims lakierem by uchronic ja przed np. roznymi czynnikami zewnetrznymi typu plyn do naczyn etc.

Jak te drobinki Ci nie beda pasowac to proponuje zakupic jakis lakier z utwardzaniem. Taki lakier musi byc jak go sie plozy gruby, jesli jest tylko taka cienka ledwo widoczna wartstwa to jest to dupa nie lakier.
Zawsze klasc dwie warstwy.

Nigdy na sucho nie obcinac skorek, lepiej je na koro odsunac lekko i nigdy mokrych paznokci nie pilowac i nie obcinac suchych paznokci. to si etyczy do paznokci u rak. U stop trzeba co najmniej 5 min. moczyc, zeby sie potem zabrac za robote

Dobra bo zboczenie zawodowe sie wlacza i tak moge godzinami

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale znam też osoby, które rozjaśniają i prostują włosy, a mają je w miarę zdrowe
He to ja jestem wlasnie taka osoba
Kiedys to naprawde przeginalam z farbowaniem w sensie takim, ze za dlugi mialam odrost i potem bylo ciezko, wiec musialam czasem dwa razy pod rzad nakladac farbe zeby sie to zlalo mi z reszta, do momentu jak se spalilam skore na glowie i mialam strupy to stwierdzilam, ze musze sie uspokoic.
Wiadomo jak poszlam do fryca to sprawa sie miala inaczej,ale jak sama farbuje to jest ciezej.Stwierdzilam, ze musze sobie sama dac z tym rade i znalezc jakis sposob i znalazlam
Rozjasniam teraz czesciej jak mam nie duzy odrost tak jest poprostu latwiej i oszczedzam wlosy nie pakujac duzej ilosc farby. Nie klade farby na cala dlugosc bo to bez sensu jedynie odrost.
No i prostuje srednio dwa razy w tyg. po umyciu glowy.
Ja myje glowe max dwa razy w tyg. bo moje wlosy sa poprostu suche i nie chce ich traktowac czesciej suszarka i zelazkiem.
Zawsze odzywiam dobrze wlosy przed farbowaniem i czekam, az beda naprawde mocno tluste
Teraz mam rozdwojone konce,ale szkoda mi sciac choc wiem, ze bede musiala choc troszku, troszeczku :/
Ostatnio mi na szczotce wiecej laduje,ale widze po tym jaka mam buzie i szyje owrzodzaona znowu to mysle, ze znow jakis hormon we mnie buzuje

Cytat:
Każdy na coś narzeka. A to na oklapnięte włosy, a to na puszenie, a to na wieczne plątanie się włosów...
Tak kazdy na cos narzeka z wlosami i nie tylko.
Nie wiem czemu sie lubi czyjes bardziej, a nie swoje
Taka chyba babska natura.
Moja znajoma ma krecone , a tak bardzo by chciala miec proste.
Moja kuzynka ma ciemno brazowe , grube,proste piekne wlosy (wyglada jak Pocahontas, ma taka urode), a ona chcialaby miec blond i krecone
A ja marze zeby moje wlosy bez zelazka byly proste jak druty, naprawde i nawet moga byc oklapniete, oby proste byly i swieze.

Cytat:
Ja mam grube włosy (chociaż teraz to kto wie, bo nie umiem opanować nadmiernego ich wypadania ) i też czasami mam ich dość. Największy mój problem to suszenie. Trwa dłuuuuugo. Dla mnie to jest problem, bo z reguły rano myję włosy i sporo czasu mija zanim są mniej więcej suche (20 min ciągłego suszenia to za mało). A tak naprawdę w 100% suszarką nie umiem ich wysuszyć. Zawsze gdzieś są wilgotne, chyba, że same 'doschną'.

Przez to suszenie rezygnowałam z ich zapuszczania, bo to męczarnia... Teraz niby zapuszczam, ale trudno powiedzieć, czy nie zmienię zdania jak przyjdzie zima.
Znam ten bol.
Ja jak mam wysuszyc wlosy to mnie skreca dlatego blagam zawsze TZ zeby mi to zrobil bo mi rece usychaja.
Dlatego myje wlosy wieczorem i do rana sa one takie juz po suszeniu wczesniejszym dobrze wyschniete i moge prostowac i wiem, ze nie popale.
Teraz lato to nie susze bo za goraco u mnie jest 45C na dworu, a nie mam klimy w chalupie niestety.

W zime to jestem uzalezniona od suszarki i ona ze mna jest wszedzie, nawet spimy z Betty razem. Teraz TZ sie cieszy bo w zime ma nas dosc doslownie tzn. mnie i suszarki

Kolega mi kiedys napisal sms, ze "czuje sie taki samotny i potrzebuje ciepla" ja mu odp. "to se kup suszarke, rozgrzeje Cie na maxa,mi pomaga"
Ale OT :/

Edit: co z taka firma jak Dermika ?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2011-07-22 o 01:57
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:13   #2462
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
A oczekiwałaś efektu na włosach czy na paznokciach? Na paznokciach efekt powinien być widoczny. Na włosach - nie. Tj. tylko na tych włosach, które wyrosły w czasie, gdy piłaś skrzyp. W ciągu 2-3 tygodni włosy rosną centymetr-dwa.
Głównie chodziło mi o paznokcie. Łamały się tak, jak wcześniej

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dlaczego Ci sie nie podobaja?
Mam dość drobne dłonie i małe paznokcie. Długich paznokci nie mogę zapuścić, bo są z nimi problemy. Ale i tak musiałabym je mieć chyba bardo długie, żeby ciemne lakiery ich wizualnie nie zmniejszyły. Bo własnie ciemne lakiery bardzo zmniejszają mi paznokcie i wygląda to jak pomalowane paznokcie na ręce dziecka

Cytat:
Jak nie lubisz jakis ciemnych to moze uzywaj taki pink french albo jakis mlecznych czy cielistych.Ja np. bardzo lubie taki enaturalne kolory na codzien sa ekstra..
Mi się podobają takie kolory, ale akurat te, które dotychczas miałam, wyglądały źle na moich paznokciach. Może jeszcze wypróbuję lakiery z Inglota.

Cytat:
Glownie chodzi o to, ze te drobinki maja dobra przyczepnosc do plytki paznokcia i wtedy utwardza to plytke i jest ona mniej podatna na zlamanie czy krochliwosc, wtedy tez paznokiec ma szanse na odrosniecie.
Zwlaszcza jesli sie robi duzo rekoma to powinno sie pokrywac czyms plytke jakims lakierem by uchronic ja przed np. roznymi czynnikami zewnetrznymi typu plyn do naczyn etc.
U mnie to wygląda tak, że do pewno momentu (z reguły) paznokcie rosną ładnie. Tylko jak są odpowiednio długie to zaczynają się haczyć, zadzierać. Poza tym zdarza się, że się wyginają. Nie wiem, jak to opisać, ale jak coś za mocno złapię to paznokieć się odgina, nawet aż do skóry. Paznokci to bezpośrednio nie niszczy, może są tylko delikatniejszy w miejscu odgięcia, ale to boli i jest nieprzyjmne:/ Po takiej akcji najczęściej biegnę po nożyczki i obcinam paznokcie na krótko
Cytat:
Jak te drobinki Ci nie beda pasowac to proponuje zakupic jakis lakier z utwardzaniem. Taki lakier musi byc jak go sie plozy gruby, jesli jest tylko taka cienka ledwo widoczna wartstwa to jest to dupa nie lakier.
Zawsze klasc dwie warstwy.
Jak położę dwie warstwy to się odpryskuje
Możesz polecić dobry lakier, który można tak grubo nakładać?

Cytat:
Nigdy na sucho nie obcinac skorek, lepiej je na koro odsunac lekko i nigdy mokrych paznokci nie pilowac i nie obcinac suchych paznokci. to si etyczy do paznokci u rak. U stop trzeba co najmniej 5 min. moczyc, zeby sie potem zabrac za robote
Nie obcinać suchych paznokci u rak? Czyli wcześniej je wymoczyć w wodzie, tak?
Skórki smaruję olejem zanim się za nie zabiorę

Edit: O dłonie, tak ogólnie, to dbam, bo mam na nich wrażliwą skórę. Więc mycie naczyń, pranie itp. jak najrzadziej, a jesli już to albo delikatnymi środkami albo w rękawiczkach.
Obowiązkowo smaruję dłonie co najmniej 1 raz dziennie kremem (na noc).

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2011-07-22 o 09:16
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 12:19   #2463
Wardruna
Raczkowanie

Dziewczyny, ja od miesiąca nie obgryzam paznokci, dopiero mi odrosły, podniecam się każdym lakierem;>

na razie używam cielistego z wibo i jestem zadowolona
Stary 2011-07-22, 14:49   #2464
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dość drobne dłonie i małe paznokcie. Długich paznokci nie mogę zapuścić, bo są z nimi problemy. Ale i tak musiałabym je mieć chyba bardo długie, żeby ciemne lakiery ich wizualnie nie zmniejszyły. Bo własnie ciemne lakiery bardzo zmniejszają mi paznokcie i wygląda to jak pomalowane paznokcie na ręce dziecka
Pamietam taka dziewczyna kiedys do mnie przyszla i ona miala takie paznokcie.Pomalowalam jej na czerwono i tak mi sie jej rece podobaly z tymi paznokciami.
Hmm... na krotkich paznokciach ciemne lakiery bardzo ladnie wygladaja.
No jesli to sa jakies obgryzione ogryzki no to wiadomo, ze wtedy to raczej srednio,ale nie mysle, ze jest az tak zle u Ciebie.
My czasami w naszej glowie mamy zgubne myslenie na temat swojego wygladu.
Ja mam np. dlugie panokcie, a jakos jak je pomaluje to mi sie wydaje, ze sa krotkie, a kazdy do mnie wow, ale paznokcie, a ja what?! one sa krotkie.
Taka juz nasza natura

Cytat:
Mi się podobają takie kolory, ale akurat te, które dotychczas miałam, wyglądały źle na moich paznokciach. Może jeszcze wypróbuję lakiery z Inglota.
Mi sie podobaja z wet n wild i z Revlon jest taki jeden wlasnie kawa z mlekiem
Ale nie wiem czy one sa w PL.

Cytat:
U mnie to wygląda tak, że do pewno momentu (z reguły) paznokcie rosną ładnie. Tylko jak są odpowiednio długie to zaczynają się haczyć, zadzierać. Poza tym zdarza się, że się wyginają. Nie wiem, jak to opisać, ale jak coś za mocno złapię to paznokieć się odgina, nawet aż do skóry. Paznokci to bezpośrednio nie niszczy, może są tylko delikatniejszy w miejscu odgięcia, ale to boli i jest nieprzyjmne:/ Po takiej akcji najczęściej biegnę po nożyczki i obcinam paznokcie na krótko
Jak położę dwie warstwy to się odpryskuje
Możesz polecić dobry lakier, który można tak grubo nakładać?
Wiem jaki masz rodzaj panokcia. Niestety wiele osob ma taki rodzaj.
Zdrowe paznokcie to nie tylko dbanie zewnetrzne to jest jakby czesc zabiegu. To jak wygladaja nasze paznokcie zalezy od naszego stylu zycia, pracy, kondycji ruchowej i ogolnego zdrowia. Jesli zaczynaja Ci sie lamac panokcie i w ogole tzn., ze cos w Twoim organizmie sie zaczyna dziac. Warto sobie zrobic badania jakie brac mikro i makroelementy.
Paznokiec jest zbudowany z keratyny, tak jak wlosy i skora.
Na takie cienkie paznokcie to sa dobre olejki,manicure goracymi olejami.
Zwyczajnie mozna nasmarowac sie na maxa, recznik zmoczyc wrzucic do mikrofali i takim goracym recznikiem owinac sobie dlon.
No i ochrona lakierami,zeby unikac zlaman i tego wyginania, ktory wiem, ze boli.
Polecami Ci bardzo dobra rzecz,ale wiem, ze wielel osob (CF) jest juz sceptycznie do tej firmy nastawiona.
Dla mnie ona jesli chodzi o dbanie i profesjonalne podejscie jest najlepsza poki co http://cgi.ebay.com/OPI-Nail-Treatme...item3cba17657a
Jedna warstwa wystarczy tego lakieru.JEst naprawde dobry.
W ogole jak malujesz paznokcie to najpierw powinno sie umyc rece z mydlem antybakteryjnym porzadnie, raz na miesiac bufferem lekko zetrzec ten polysk z plytki, zmatowic pazura.
Jak sa takie cienkie to nawet raz na poltorej mca, bardzo delikatnie.
Potem trzeba usunac alkoholem naturalny olej, ktory wytwarza paznokiec, wtedy baza, potem dwie warstwy lakieru i top coat, zeby wlasnie zapobiec odszczepianiu.
Zmywacza uzywac bezacetonowego

Musisz tez cos zrobic do wewnatrz dla paznokcia, w Twoim organizmie.

Cytat:
Nie obcinać suchych paznokci u rak? Czyli wcześniej je wymoczyć w wodzie, tak?
Skórki smaruję olejem zanim się za nie zabiorę
Jak Ty masz takie cienkie to mozesz obciac na sucho, nawet lepiej bedzie, bo potem jak pilujesz plutke taka mokro to sie bardziej kruszy paznokiec.
Skorki to powinno sie samrowac takim zmiekczaczek skorej i po tym jak juz zrobisz z paznokciem porzadek czyli obetniesz, opilujesz to sie zabierasz za skorki i moczysz w wodzie, odpychasz ,martwy cuticle i reszte co zostanie obcinasz.

Cytat:
Edit: O dłonie, tak ogólnie, to dbam, bo mam na nich wrażliwą skórę. Więc mycie naczyń, pranie itp. jak najrzadziej, a jesli już to albo delikatnymi środkami albo w rękawiczkach.
Obowiązkowo smaruję dłonie co najmniej 1 raz dziennie kremem (na noc).
Raz dziennie Ja smaruje 100 razy dziennie
Smaruj duzo razy, raz dziennie to jest nic dla Twoich dloni i paznokci

Cytat:
Napisane przez Wardruna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja od miesiąca nie obgryzam paznokci, dopiero mi odrosły, podniecam się każdym lakierem;>

Super gratulacje

Ja tez kiedys obgryzalam, a teraz nikt by mnie o takie cos nie podejrzewal nigdy w zyciu.
Tak trzymaj

Stary 2011-07-22, 15:08   #2465
morika
Przyczajenie

Oglądałam wczoraj program o GMO w „Uwadze”
ŚWIETNY REPORTAŻ!
GMO to żywność genetycznie modyfikowana a środki jakie się przy tym stosuje to STRASZNA chemia – trucizna.

Sprawdziłam w internecie i okazało się, że 1 lipca w sejmie została przegłosowana ustawa o nasiennictwie..Jest bardzo niekorzystna dla nas konsumentów gdyż otwiera furtkę dla GMO. Oczywiście wszystko odbywa się po cichu!

Oczywiście łatwo się domyśleć, że chodzi o wielką kasę.

Jeżeli ustawa ta zostanie wprowadzona w życie już niedługo nie będzie żadnych upraw ECO w Polsce. To świństwo się bardzo szybko rozprzestrzenia!
Państwa, które to wprowadziły bardzo tego żałują

Co prawda konkretna ustawa o GMO jest jeszcze w przygotowaniu, ale jeżeli przejdzie ustawa o nasiennictwie z tymi zapisami nie będzie już odwrotu!!!

7 krajów UE wprowadziło zakaz takim uprawom (Francja, Niemcy, Austria, Węgry, Grecja, Luksemburg, Włochy) więc można!

27 lipca będzie głosowana w senacie!
Dowiedziałam się, że tego dnia odbędzie się pikieta przeciw GMO pod sejmem.
Dziewczyny z Warszawy liczę na Was!

Zachęcam do podpisania petycji przeciw GMO na stronie:
http://alert-box.org/petycja/

Na stonie http://www.icppc.pl/antygmo/ można się zapoznać z info o GMO

Prześlijcie linka z petycją i info o GMO swoim znajomym.
Wiadomo nie od dziś, że w ilości siła

Edytowane przez morika
Czas edycji: 2011-07-22 o 16:56 Powód: W mailu tym nieroztropnie powołałam się na firmę Monsanto „Wbrew pozorom sprawa ta jest jak najbardziej związana z naszym fo
morika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 16:53   #2466
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
No jesli to sa jakies obgryzione ogryzki no to wiadomo, ze wtedy to raczej srednio,ale nie mysle, ze jest az tak zle u Ciebie.
Nie, ja nie obgryzam paznokci itp. To, że są małe wynika z ich urody.

Cytat:
My czasami w naszej glowie mamy zgubne myslenie na temat swojego wygladu.
prawda

Cytat:
Mi sie podobaja z wet n wild i z Revlon jest taki jeden wlasnie kawa z mlekiem
Ale nie wiem czy one sa w PL.
Nie widziałam tych firm w sklepach. Revlon znam, ale bardziej ze sprzętu AGD (mam ich suszarkę do włosów). Poszukam ich przy okazji zakupów.

Cytat:
Wiem jaki masz rodzaj panokcia. Niestety wiele osob ma taki rodzaj.
Zdrowe paznokcie to nie tylko dbanie zewnetrzne to jest jakby czesc zabiegu. To jak wygladaja nasze paznokcie zalezy od naszego stylu zycia, pracy, kondycji ruchowej i ogolnego zdrowia. Jesli zaczynaja Ci sie lamac panokcie i w ogole tzn., ze cos w Twoim organizmie sie zaczyna dziac. Warto sobie zrobic badania jakie brac mikro i makroelementy.
Zdaję sobie z tego sprawę. Staram się suplementować - w tej chwili krzem i beta caroten oraz witaminy w zestawie. Ja się obawiam, że badania mogłyby mi pokazać spore braki mikorelementów

Cytat:
Paznokiec jest zbudowany z keratyny, tak jak wlosy i skora.
Na takie cienkie paznokcie to sa dobre olejki,manicure goracymi olejami.
Olejki takie eteryczne?

Cytat:
Zwyczajnie mozna nasmarowac sie na maxa, recznik zmoczyc wrzucic do mikrofali i takim goracym recznikiem owinac sobie dlon.
Skóra na moich dłoniach nie lubi gorąca, więc raczej muszę się ograniczyć do olejów w temp. pokojowej.
Od gorąca robią mi się czerwone dłonie.

Cytat:
No i ochrona lakierami,zeby unikac zlaman i tego wyginania, ktory wiem, ze boli.
Polecami Ci bardzo dobra rzecz,ale wiem, ze wielel osob (CF) jest juz sceptycznie do tej firmy nastawiona.
Dla mnie ona jesli chodzi o dbanie i profesjonalne podejscie jest najlepsza poki co http://cgi.ebay.com/OPI-Nail-Treatme...item3cba17657a
Jedna warstwa wystarczy tego lakieru.JEst naprawde dobry.
Szkoda, że jest problem z testowaniem Jak są wątpliwości, to raczej nie kupię.
Z produktów dostępnych w Polsce kojarzę, że Essence ma sporo produktów do paznokci. Muszę poszukać o nich opinii.

Cytat:
W ogole jak malujesz paznokcie to najpierw powinno sie umyc rece z mydlem antybakteryjnym porzadnie, raz na miesiac bufferem lekko zetrzec ten polysk z plytki, zmatowic pazura.
Jak sa takie cienkie to nawet raz na poltorej mca, bardzo delikatnie.
Potem trzeba usunac alkoholem naturalny olej, ktory wytwarza paznokiec, wtedy baza, potem dwie warstwy lakieru i top coat, zeby wlasnie zapobiec odszczepianiu.
Zmywacza uzywac bezacetonowego

Musisz tez cos zrobic do wewnatrz dla paznokcia, w Twoim organizmie.
Zastosuję się do porad

Cytat:
Raz dziennie Ja smaruje 100 razy dziennie
Smaruj duzo razy, raz dziennie to jest nic dla Twoich dloni i paznokci
Ja wiem, tylko, że mój krem jest dość tłusty i po smarowniu wszystko dookoła siebie brudzę
(innych kremów nie lubię, bo albo mnie uczulają albo się wchłaniają szybko; te ostatnie nie działają w ogóle na moje dłonie)

Wardruna

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2011-07-22 o 16:55
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 17:20   #2467
braworka
Zakorzenienie

nie wiem czy już było,
ziaja jest bezpieczna ale mam jej deo w kulce activ i tam nie ma oznaczenie ze nie testują na zwierzętach,
tylko testowane dermatologicznie.
wiec nie rozumiem już tych etykiet

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 18:02   #2468
morika
Przyczajenie

Przyznaję, że dopóki nie trafiłam na info o testowaniu na zwierzętach nie miałam świadomości na jaką skalę odbywa się ten proceder. Ilu branż i firm dotyczy i z jakim bestialstwem się wiąże!!!
Przez kilka dni bolała mnie głowa a biorąc tabletkę na tę przypadłość denerwowałam się jeszcze bardziej, mając świadomość jej testowania!

Widziałam w internecie kilka zdjęć i to mi wystarczyło. Filmików nie jestem w stanie oglądać!

Jestem wściekła, że tacy jesteśmy…my ludzie…świat.
Z drugiej strony cieszę się, że nie wszystkim jest to obojętne!!! CZEGO JESTEŚCIE ŻYWYM PRZYKŁADEM!!!

Na innym wątku znalazłam informację o angliku, walczącym o prawa zwierząt. Jak się wyraziła forumowiczka, która zamieściła link WIELKI SZACUN! http://pl.wikipedia.org/wiki/Barry_Horne

Szperając w internecie natrafiłam się na info. o PROPAGATORACH IDEI HUMANITARYZMU DLA ZWIERZĄT DOŚWIADCZALNYCH w Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach
http://zb.eco.pl/zb/84/zwierze.htm

prof. dr hab. n.med. Stanisław Mieczysław Szyszko (1912-1990) był chirurgiem
prof. dr hab. n.med. Kornel Gibiński jest internistą (obecnie na emeryturze)
Wspaniali, prawi - ludzie „renesansu” jak o nich czytałam w innych artykułach. Mam nadzieję, że takich lekarzy jest więcej. Jestem za całkowitym nie częściowym wyeliminowaniu testów na zwierzętach, żeby była jasność. Biorę jednak pod uwagę, że ci lekarze walczyli o prawa zwierząt lata temu. Wtedy była inna sytuacja.

Pytanie, co tak naprawdę dzieje się teraz w laboratoriach Akademii Medycznych?

Od kiedy trafiłam na info dotyczące testowania na zwierzętach bacznie przyglądam się produktom, które kupuję. Zrobiłam sobie listę począwszy od kosmetyków, przez chemię gospodarczą na żarełku skończywszy i dokonuję zmian

Mam jednak kilka pytań:

1.Dotąd kupowałam chusteczki nawilżone z Lidla lub z Rossmana (babydream), ponieważ miały w miarę dobry skład.
Aktualnie kupuję Belli (happy) jednak ich skład mi nie odpowiada. Na drugim miejscu mają propylene glycol i pełno parabenów.
Najodpowiedniejsze byłyby z Hippa ale ta cena – 12zł.

Mogłybyście mi polecić nietestowane, o dobrym składzie i w normalnej cenie?

2.Moja siostra ma bardzo wrażliwą skórę pod pachami. Jedynie Dove jej nie uczulało.
Teraz stosuje deo firmy Eco Cosmetics, który i ja chcę sobie kupić
Mniej więcej się sprawdził, choć dużo zależy od dnia.
Jakie deo polecacie?

3.Szukam również pudru mineralnego bez talku

4.Kremu z filtrami mineralnymi uv20

5.Kupowałam wiele produktów z Winiar, które oczywiście skreśliłam.
np. przerzuciłam się na majonez Kielecki
mam jednak problem z kisielami i kostkami bulionowymi grzybowymi.
Możecie mi polecić dobre firmy?
Fajnie gdyby były już przez Was sprawdzone, Winiary były niestety bardzo dobre

Wielkie dzięki za wszelką pomoc

Jeszcze raz proszę o podpisywanie się pod petycją o GMO jaką zamieściłam w poście 2464.
To naprawdę ważne!!!
Walczymy o zdrowie nasze, naszych dzieci i zwierząt!!!

OGLĄDAJCIE dzisiaj program UWAGA na TVN
Wyemitują kolejną część reportażu o GMO!!!
morika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:13   #2469
agatri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morika Pokaż wiadomość
ŚWIETNY REPORTAŻ!
GMO to żywność genetycznie modyfikowana a środki jakie się przy tym stosuje to STRASZNA chemia – trucizna.

Sprawdziłam w internecie i okazało się, że 1 lipca w sejmie została przegłosowana ustawa o nasiennictwie..Jest bardzo niekorzystna dla nas konsumentów gdyż otwiera furtkę dla GMO. Oczywiście wszystko odbywa się po cichu!

Jeżeli ustawa ta zostanie wprowadzona w życie już niedługo nie będzie żadnych upraw ECO w Polsce. To świństwo się bardzo szybko rozprzestrzenia!

Co prawda konkretna ustawa o GMO jest jeszcze w przygotowaniu, ale jeżeli przejdzie ustawa o nasiennictwie z tymi zapisami nie będzie już odwrotu!!!

7 krajów UE wprowadziło zakaz takim uprawom (Francja, Niemcy, Austria, Węgry, Grecja, Luksemburg, Włochy) więc można!

obejrzyj sobie dokument korporacyjna żywność ,a czeka na ciebię jeszcze więcej :" cudów "
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:23   #2470
villete
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznaję, że dopóki nie trafiłam na info o testowaniu na zwierzętach nie miałam świadomości na jaką skalę odbywa się ten proceder. Ilu branż i firm dotyczy i z jakim bestialstwem się wiąże!!!
Przez kilka dni bolała mnie głowa a biorąc tabletkę na tę przypadłość denerwowałam się jeszcze bardziej, mając świadomość jej testowania!

Widziałam w internecie kilka zdjęć i to mi wystarczyło. Filmików nie jestem w stanie oglądać!

Z drugiej strony cieszę się, że nie wszystkim jest to obojętne!!! CZEGO JESTEŚCIE ŻYWYM PRZYKŁADEM!!!

Na innym wątku znalazłam informację o angliku, walczącym o prawa zwierząt. Jak się wyraziła forumowiczka, która zamieściła link WIELKI SZACUN! http://pl.wikipedia.org/wiki/Barry_Horne

Szperając w internecie natrafiłam się na info. o PROPAGATORACH IDEI HUMANITARYZMU DLA ZWIERZĄT DOŚWIADCZALNYCH w Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach
http://zb.eco.pl/zb/84/zwierze.htm

prof. dr hab. n.med. Stanisław Mieczysław Szyszko (1912-1990) był chirurgiem
prof. dr hab. n.med. Kornel Gibiński jest internistą (obecnie na emeryturze)
Wspaniali, prawi - ludzie „renesansu” jak o nich czytałam w innych artykułach. Mam nadzieję, że takich lekarzy jest więcej. Jestem za całkowitym nie częściowym wyeliminowaniu testów na zwierzętach, żeby była jasność. Biorę jednak pod uwagę, że ci lekarze walczyli o prawa zwierząt lata temu. Wtedy była inna sytuacja.

Pytanie, co tak naprawdę dzieje się teraz w laboratoriach Akademii Medycznych?

Od kiedy trafiłam na info dotyczące testowania na zwierzętach bacznie przyglądam się produktom, które kupuję. Zrobiłam sobie listę począwszy od kosmetyków, przez chemię gospodarczą na żarełku skończywszy i dokonuję zmian

Mam jednak kilka pytań:

1.Dotąd kupowałam chusteczki nawilżone z Lidla lub z Rossmana (babydream), ponieważ miały w miarę dobry skład.
Aktualnie kupuję Belli (happy) jednak ich skład mi nie odpowiada. Na drugim miejscu mają propylene glycol i pełno parabenów.

2.Moja siostra ma bardzo wrażliwą skórę pod pachami. Jedynie Dove jej nie uczulało.
Jakie deo polecacie?

Jeszcze raz proszę o podpisywanie się pod petycją o GMO jaką zamieściłam w poście 2464.
To naprawdę ważne!!!
Walczymy o zdrowie nasze, naszych dzieci i zwierząt!!!

OGLĄDAJCIE dzisiaj program UWAGA na TVN
Wyemitują kolejną część reportażu o GMO!!!

ech, Barry Horne - takich ludzi jest wciąż za mało... a Ci profesorowie to również przodownicy, bierzmy pod uwagę, że ich postulaty były prowadzone przed akademiami, musiały być zmniejszone i "racjonalne" dla władz uczelni.

Co do Twoich pytań, na część spróbuję pomóc:

polecam stronę iherb.com tanie produkty, prawie wszystkie cruelty-free, ekogologiczne. Ceny duuuuuużo niższe niż w Polsce, niektóre w Polsce niedostępne wcale. Ja zamówiłam ostatnio natuaralny filtr 30 z Live Live Organics, cena świetna i wielka pojemność. Tam też znajdziesz wiele produktów do domu, do higieny, do wszystkiego. W podpisie mam kod zniżkowy 5$ na pierwsze zakupy.

Co do deodorantów itp, to również na iherbie są kryształy ałunu (w minerale i w sprayu, mam taki i taki i sobie chwalę, ale wiem, że niektórym może być zbyt słaby). Ziaja ma blokery, Yves Rocher ma również bardzo fajne sztyfty.

Pudry - polecam SkinFood Peach Sake, jest to czysta krzemionka, nieco drogi i trudno dostępny, ale jak chcesz to mogę poprosić znajomych w Korei, żeby Ci kupili i wysłali. Ale dziewczyny często mówią o tańszych pudrach, nie wiem jednak czy jest w nich talk. Ostatnio miałam okazję testować próbkę Lily Lolo pudru silk, ale on raczej rozswietla niz matuje, wiec kwestia tego, czego oczekujesz od pudru.

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 20:28   #2471
Wardruna
Raczkowanie

Cytat:
ŚWIETNY REPORTAŻ!

Jakiś czas temu wkleiłam na forum tą petycję, tylko nie pamiętam czy tu czy w wątku plotkowym, nawet kilka dziewczyn podpisało, ja również Nie damy się. Nie dam sobie wcisnąć kitu;/ Ostatecznie chcę mieć wybór. NIE CHCĘ GMO;/

Link do programu też wkleiłam, wczoraj.

braworka: tak na prawdę wiele firm które nie testują, nie mają oznaczenia, tak na prawdę taki króliczek to wola producenta i chyba oznacza tylko to, że produkt nie był testowany, a jak wiadomo gotowych produktów się nie testuje, ja ufam naszej zielonej liście, dziewczyny pisywały do firm maile, sama też przeszukuję strony producentów

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-22 o 20:31
Wardruna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 20:59   #2472
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wardruna Pokaż wiadomość

Ja mam tak samo, z tym że paznokcie zapuściłam kilka miesięcy temu. I nagle odkryłam o co chodzi z tymi wszystkimi zachwytami nad lakierami

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
nie wiem czy już było,
ziaja jest bezpieczna ale mam jej deo w kulce activ i tam nie ma oznaczenie ze nie testują na zwierzętach,
Testy dermatologiczne mogą być przeprowadzone także w inny sposób, np. na ochotnikach

Cytat:
Mam jednak kilka pytań:

Jakie deo polecacie?

I ja spróbuję trochę pomóc.

Jeśli chodzi o dezodoranty, to ja od siebie bardzo polecam Alverę, ale nie jestem pewna czy można dostać w Polsce (mieszkam w Stanach). Na internecie deo można kupić za 10-15 zł (3-5$) i ja jestem bardzo zadowolona. Inne dezodoranty, które są bardzo delikatne, to na przykład sztyfty Jason Natural Cosmetics albo Aloe Ever Shield z Aloe Vera of America. Wygląda tak - http://aloes.com.pl/higiena,na,co,dz...er,shield.html No ale cena jest niestety dla niektórych powalająca.

A chodzi Ci konkretnie o puder czy podkład mineralny? Jeśli chodzi o mineralne pudry to głowy sobie nie dam uciąć, ale EDM chyba nie zawiera talku...? http://kosmetyki-mineralne.com/pudry-c3699.html
Ja próbowałam także pudry mineralne Lucy Minerals, one są na pewno bez talku (wyraźnie napisane na stronie), ale je trzeba zamawiać z zagranicy. Na szczęście często są promocje na darmowe przesyłki zagraniczne (ostatnio nawet wklejałam linka z info, że jest darmowa przesyłak międzynarodowa). Luśka mi nie podeszła z powodu zbyt mocnego krycia, ale wiele dziewczyn oszalało na jej punkcie (można obejrzeć na wątku mineralnym dotyczącym Lucy). http://www.lucyminerals.com/

Obecnie używam podkładu i pudru mineralnego z Elfa i jestem bardzo zadowolona. Te kosmetyki są bardzo tanie i np. podkład ma SPF (całe szczęście, bo ja jestem okropnie niezdyscyplinowana jeśli chodzi o nakładanie filtrów na gębulkę).

Uff, mam nadzieję, że chociaż troszeczkę, odrobinkę pomogłam.

A i ktoś tu rozmawiał o lakierach Revlona i Wet'n'Wild. Kosmetyki Revlona są dostępne choćby w SuperPharmie, a także w Douglasie. Wet'n'Wild, o ile wiem, w ogóle nie jest sprzedawany w Polsce (chyba że na bazarkach niektórzy tym handlują, widziałam), ale można by je dostać na allegro czy ebayu. Z Wet'n'Wild radziłabym jednak uważać, bo niektóre kosmetyki ma super, natomiast innen to totalne buble - sprawdzajcie recenzje przed kupnem.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:16   #2473
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nie wiem czy już było,
Na etykietce nie musi być ani słowa o testowaniu na zwierzętach.

Cytat:

Bobini. Dobre nawet do higieny intymnej. W Almie ~4 zł/paczka (30 sztuk chusteczek). Są w dziale z podpaskami, pieluchami dla dzieci itd. Wyglądają tak: http://www.goldmax.pl/images/bobini_...s_rumianek.jpg

Są też Dada w Biedronce. Mają gorszy skład, do higieny intymnej bym już ich nie użyła. Do rąk już tak. Nie mają alkoholu w składzie.
Stary 2011-07-22, 23:28   #2474
braworka
Zakorzenienie

dzięki za wyjaśnienia,
czyli jednak muszę wkuć listę
skora znaczków nie chce im się umieszczać.

jeśli kraje azjatyckie testują na zwierzętach to wszystkie bb i skin foody sa potencjalnie złe

Stary 2011-07-23, 00:01   #2475
villete
Zakorzenienie

no kraje obu ameryk i europy też testują, ale nie wszystkie chcą. polityka SkinFoodu jest bardzo pro zwierzęca, według mojego śledztwa - są ok ale to do własnej analizy.

Dziewczyny, byłam w Biedronce w poszukiwaniu parówek sojowych ;] i wpadła mi do koszyka

CZEKOLADA! Firmy Cemoi, organic, fair trade z ecocertem Krótki, prosty skład, czekolady są chyba tylko ciemne i mogą być z dodatkami (ja wybrałam z pomarańczą). Na opakowaniu dużo info o zapewnieniu praw człowieka pracownikom.

wymiana
Stary 2011-07-23, 04:07   #2476
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Olejki takie eteryczne?

Skóra na moich dłoniach nie lubi gorąca, więc raczej muszę się ograniczyć do olejów w temp. pokojowej.
Od gorąca robią mi się czerwone dłonie.
Zwykle olejki.
Sa takie specjalne oleje do paznokci,ale jakos nie widze roznicy miedzy innymi olejami. Olej to olej jak dla mnie
Najlepsza jest parafina, na dlonie. Taki manicure co wkladasz rece do parafiny w takiej maszynie i masz takie rekawiczki na rekach z tego jak to zastygnie, sciagasz po jakims czasie zalezy od parafiny i produktu, no ale...
Jak nie lubia dlonie goraca to na zimno tez jest dobrze smarowac oleje, tylko wiesz systematycznosc.
Bo znam takich ludzi co mowia Pani nie robi, a potem pytam jak stosuja to mowia, ze raz na tydzien w niedziele bo maja wtedy czas :/

Cytat:
Szkoda, że jest problem z testowaniem Jak są wątpliwości, to raczej nie kupię.
Z produktów dostępnych w Polsce kojarzę, że Essence ma sporo produktów do paznokci. Muszę poszukać o nich opinii.
OPI wciaz widnieje na str. PETA jako nie testujacy i nawet nie ma dopiski, ze zostalo wykupione przez coty.
Podobno samo OPI nie testuje i ich produkty nie maja az tyle syfu co inne np. ich lakiery nie smierdza tak jak wiekszosc.

Ale jak chcesz to mam firmy, ktore na 100% nie testuja https://www.nailaidcares.com/products-quickshop.php z tego polecam Ci ten instant wrap
http://www.anisecosmetics.com/index.html tutaj kolorki
http://www.tammytaylornails.com/ i tutaj jeszcze mozesz cos poszukac.
Znam jeszcze taka firme Seche z moich badan wynika, ze nie testuja.

Z dostepnoscia w PL nie wiem jak to jest,ale moze cos online przez allegro czy ebay sie uda zakupic

Cytat:
Ja wiem, tylko, że mój krem jest dość tłusty i po smarowniu wszystko dookoła siebie brudzę
(innych kremów nie lubię, bo albo mnie uczulają albo się wchłaniają szybko; te ostatnie nie działają w ogóle na moje dłonie)
Aha, no wiem.
Ja moge byc troche dziwna wiesz bo ja mam taka chrobe w glowie, ze jak po kazdym zamoczeniu rak nie posmaruje ich "smalcem" czyli czyms co przypomina wazeline to mam uczucie sciagania i nie moge wyprostowac palcow.
Ostatnio sie ograniczam bo kurde jest tak goraco i smalec splywa ze mnie wszedzie, zwlaszcza z buzi i mnie wysyfilo konkretnie
A chcac nie chcac dotykam sie czasem do buzi :/

Ale moje pazury zyskaly na tym duzo

Cytat:
My juz dawno zatracilismy czlowieczenstwo i nie wiem kim teraz jestesmy,ale napewno nie ludzmi

Swiat...? Hmm... co to jest swiat...?!

Cytat:
Mam jednak kilka pytań:
Jakie deo polecacie?

Deo Kiss my face - maja duzo i dobre.
Oczywsicie alunowe rozne rzeczy ostatnio odkryty przez nas http://www.thecrystal.com/?gclid=CK3...FQJrKgodkRGaww

Puder bez talku http://www.makeupalley.com/product/s...Formula/Powder

Nie wiem jak dostepnosc w PL bo ja tez jestem ze Stanow,ale mysle, ze ebay napewno to ma i ta firma jest bardzo dobra jesli chodzi o inne rzeczy, sa organic

Winiary zastap Kucharkiem maja kostki, przyprawy do zup i inne.
Przyprawy to Prymat , Kamis

Dzizaz zjadlam pol arbuza teraz jedynie moge sie toczyc

Stary 2011-07-23, 07:25   #2477
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za wyjaśnienia,
czyli jednak muszę wkuć listę
skora znaczków nie chce im się umieszczać.

jeśli kraje azjatyckie testują na zwierzętach to wszystkie bb i skin foody sa potencjalnie złe
Aha! Apropos tego posta to znalazłam na stronie My Beauty Bunny (portal CF) stronę obrońców praw zwierząt w Korei, gdzie wypisali firmy nietestujące na zwierzętach i... Eureka! Jest na niej tylko 6 firm, ale jest Skin Food!!

http://animalrightskorea.org/bad-sci...cosmetics.html
Stary 2011-07-23, 09:49   #2478
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Aha! Apropos tego posta to znalazłam na stronie My Beauty Bunny (portal CF) stronę obrońców praw zwierząt w Korei, gdzie wypisali firmy nietestujące na zwierzętach i... Eureka! Jest na niej tylko 6 firm, ale jest Skin Food!!

Fajnie

Wiesz co wlasnie ogladam program o jakims cudownym produkcie do wlosow, ktory nie zaiwra tego syfu co zwykle sampony.
Tj. tvshoping WEN tak sie to nazywa. Robi wrazenie nie powiem.
www.trywen.com Kosztuje $30 3 produkty + jakies prezenty.
Ciekawe czy jest CF?

Stary 2011-07-23, 13:22   #2479
villete
Zakorzenienie

o, jest też Missha i Etude House! no to Panny, teraz bez wyrzutów sumienia polecam bbki

wymiana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 13:53   #2480
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

A te firmy nie są zależne od kogoś, kto testuje?
Bo widzę, że na tej liście jest również TBS, który sam pewnie nie testuje, ale nalezy już od dawna do L'Oreala...
Stary 2011-07-23, 14:02   #2481
villete
Zakorzenienie

TBS i Burts Bees jest też na liscie PETY. Ale firmy azjatyckie raczej nie podpinają się pod koncerny zachodnie, na opakowaniach nie ma żadnego logo koncernu, to raczej samodzielne marki (coś typu l'occitane). Trochę przeprowadziłam śledztwo za pomocą moich znajomych w Korei i z pomocą Azjatyckiego Cukru z YT

wymiana
Stary 2011-07-23, 14:39   #2482
braworka
Zakorzenienie

dobrze wiedzieć

Stary 2011-07-23, 15:53   #2483
Sorbet
Zadomowienie

Na łamiące się paznokcie najlepsza jest cebula - wieczorkiem zjeść sobie przynajmniej kilka plastrów. Działa działa.
Stary 2011-07-23, 18:24   #2484
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
TBS i Burts Bees jest też na liscie PETY. Ale firmy azjatyckie raczej nie podpinają się pod koncerny zachodnie, na opakowaniach nie ma żadnego logo koncernu, to raczej samodzielne marki (coś typu l'occitane). Trochę przeprowadziłam śledztwo za pomocą moich znajomych w Korei i z pomocą Azjatyckiego Cukru z YT
No też mi się właśnie wydawało, że one są niezależne, ale nie byłam w 100% pewna.

Apropos TBS i Burt's Bee - OPI też wciąż jest na listach. Ostatnio też widziałam blog dziewczyny, która jest bardzo za kupowaniem kosmetyków nietestowanych na zwierzakach, ale opisywała OPI (po przejęciu), Essie i NARS. Wiecie, z tym byciem CF to opinie są bardzo ale to bardzo podzielone - niektórzy uważają, że najważniejsze, że kosmetyk sam w sobie testowany nie był, a co gdzie i jakie powiązania to już sprawa drugorzędna.

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Na łamiące się paznokcie najlepsza jest cebula - wieczorkiem zjeść sobie przynajmniej kilka plastrów. Działa działa.
Ale za to jak pięknie pachnie
A można by ją chociaż zjeść podsmażoną czy musi być surowa?
Stary 2011-07-23, 20:28   #2485
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wiecie, z tym byciem CF to opinie są bardzo ale to bardzo podzielone - niektórzy uważają, że najważniejsze, że kosmetyk sam w sobie testowany nie był, a co gdzie i jakie powiązania to już sprawa drugorzędna.
Dla mnie też powiązania itd. są sprawą drugorzędną. Bo wiadomo, że lepiej już kupić produkt TBS-a i dać L'Orealowi znać, że nie chce się testowania kosmetyków na zwierzętach, niż po prostu kupić jakiegoś Elseve'a.

Niemniej te powiązania są ważne. Jeśli mam wybór, nie wybiorę TBS-a, a np. Ziaję, Joannę czy cokolwiek innego nietestowanego.
Stary 2011-07-23, 21:02   #2486
Samantha7
Zakorzenienie

Ja mysle, ze jak juz nie ma wyjscia i innej alternatywy to okay,ale dla mnie kupienie Burt's bee to tak jak kupienie Loreala bo i tak Loreal za to zgarnia kase i tak.
Wg mnie to jest takie robienie z ludzi debili, ze taki sobie Loreal sie zorientowal, ze sa wsrod konsumentow ludzie, ktorzy nie uzywaja kosmetykow testowaych i musi byc zajaczek na pudelku to wtedy kupia. Do tego jeszcze dochodza ludzie,ktorzy chca uzywac kosmetykow, ktore sa naturalne i nie zawieraja tego syfu co inne.
No i taki Loreal kupuje sobie taki Burt's bee i wie, ze czesc ludzi sie na to nabierze.

Te wszystkie korporacje to rzdza ludzmi i robia konkretne pranie mozgu.
Sam przyklad mojej kuzynki, ktora jak widzi jakas reklame w TV to od razu leci kupowac bo moze to byc jakies odkrycie stulecia i nagle stanie sie dziarska nastka
Przerazajace

No chyba, ze jest taka obcja, ze ja przeginam bo jestem osoba, ktora lubi dyscypline i jak cos robic to na 100% dojsc do perfekcji.

Stary 2011-07-23, 21:25   #2487
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja mysle, ze jak juz nie ma wyjscia i innej alternatywy to okay,ale dla mnie kupienie Burt's bee to tak jak kupienie Loreala bo i tak Loreal za to zgarnia kase i tak.
Dlatego sama TBS-a nie kupuję.
Ale np. kupuję kosmetyki w Rossmannie... I Rossmann zgarnia za to pieniądze. Generalnie łatwo nie jest. Nie umiem się w całości odciąć do wszelkich złych firm. Zwłaszcza, że nie mam tyle kasy by i supermarkety omijać... Chociaż staram się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 22:05   #2488
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego sama TBS-a nie kupuję.
Ale np. kupuję kosmetyki w Rossmannie... I Rossmann zgarnia za to pieniądze. Generalnie łatwo nie jest. Nie umiem się w całości odciąć do wszelkich złych firm. Zwłaszcza, że nie mam tyle kasy by i supermarkety omijać... Chociaż staram się
Nie no wiadomo, ze lekko nie jest.
Ja tez kupuje w takim sklepie.U mnie to Walgreens sie nazywa, jest nawet na str. PETA jako testujacy.Mam go pod nosem i czesto jak cos potrzebuje to jest to jedyny ratunek bo niestety,ale zycie nadal pozostaje zyciem i realiow sie nie da ominac. Choc ja tez sie staram

Ale nie kupujesz czegos co wyprodukowal Rossman,ale cos co jest BO
To samo ja.
Generalnie nic nie mam do duzych supermarketow bo ludzie tez musza miec prace i taki sklape maly nie zatrudni tyle ludzi co taki duzy.
I naprawde ludzie potrzebuja pracy bo bez pracy jest bida, a to nie jest fajne.

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2011-07-23 o 22:09
Stary 2011-07-23, 22:10   #2489
ania077
Raczkowanie

Hej Dziewczyny przepraszaM, że tak się wcinam w środek dyskusji, ale pilnie potrzebuję jakiegoś naprawdę dobrze ujędrniającego balsamu do ciała. może mi coś polecicie ? wiem , że każdy ma inną skórą i inny gust, ale zawsze rada od was będzie lepsza niż przypadkowe zgarnięcie go z półki w drogerii. oczywiście z ,,bezpiecznej " firmy, ale tego chyba już nie musiałam pisac ;P
ania077 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 23:39   #2490
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ania077 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny przepraszaM, że tak się wcinam w środek dyskusji, ale pilnie potrzebuję jakiegoś naprawdę dobrze ujędrniającego balsamu do ciała. może mi coś polecicie ? wiem , że każdy ma inną skórą i inny gust, ale zawsze rada od was będzie lepsza niż przypadkowe zgarnięcie go z półki w drogerii. oczywiście z ,,bezpiecznej " firmy, ale tego chyba już nie musiałam pisac ;P
Ja akurat na balsamach się nie znam... Ale wiem, że Ziaja, Joanna i Yves Rocher mają dość ciekawe.

Cytat:
Nie no wiadomo, ze lekko nie jest.
Ja tez kupuje w takim sklepie.U mnie to Walgreens sie nazywa, jest nawet na str. PETA jako testujacy.Mam go pod nosem i czesto jak cos potrzebuje to jest to jedyny ratunek bo niestety,ale zycie nadal pozostaje zyciem i realiow sie nie da ominac. Choc ja tez sie staram

Ale nie kupujesz czegos co wyprodukowal Rossman,ale cos co jest BO
To samo ja.
Generalnie nic nie mam do duzych supermarketow bo ludzie tez musza miec prace i taki sklape maly nie zatrudni tyle ludzi co taki duzy.
I naprawde ludzie potrzebuja pracy bo bez pracy jest bida, a to nie jest fajne.
No niestety, takie są realia. Na stałe chodzę do sklepów osiedlowych... Ale co mam zrobić jak pewnych produktów w nich nie ma? A czasami brakuje naprawdę podstawowych artykułów, jak chociażby papier toaletowy czy podpaski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości