![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla Twojej wiedzy nie czytam wikipedii, ale skończyłam klasę historyczną. Pewnie dlatego, cholera nie znam się na biologii ewolucyjnej i eksploracji kosmosu ![]() Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-22 o 17:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie studiowałem też biologii ewolucyjnej i astronomii, ale natrafiając na jakiś problem intelektualny czytam, podpytuję, szukam. Jakby mi ktoś objaśnił, dlaczego w jakiejś dziedzinie byłem ignorantem i co muszę poznać, rzuciłbym się na niego, ale z podziękowaniami za otwarcie oczu! Wy rzucacie się na mnie z oskarżeniami o fanatyzm, chamstwo i manipulacje. Typowy efekt zaprzeczenia. Jesteście pewne, że to ja jestem fanatykiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
kobieta za ladą
|
![]() normalnie oświeć mnie panie bo błądze w ciemnościach ![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dodatek masz skłonność do wyolbrzymiania, nikt się na Ciebie nie rzucił, a jedynie poprosił o bardziej kulturalne wyrażanie swoich opinii. O świętym oficjum słyszałam, zwróć jednak uwagę, ze jesteśmy na intymnym... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w takie głupoty.
Ale kiedys na wizazu czytałam mądrości jakiejś panienki w ciąży, która pisała, że oczywiście w ciążowe zabobony nie wierzy i te związane z noworodkami, ale na upośledzone dzieci woli nie patrzeć, żeby się nie zapatrzeć i takiego samego nie urodzić. Wstyd za nią mi się wtedy zrobiło i przykro, jak człowiek moze być tak głupi i tą swoją bezwstydną głupotą krzywdzić innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
kobieta za ladą
|
![]() |
#40 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też kończę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
w zabobony i uroki nie wierzę, słyszeć o nich słyszałam ale
(no właśnie) ale jak majtki na lewą stronę nałożę ![]() ![]() a tak poważnie, matka jest w stanie uwierzyć we wszystko, byle tylko dziecku pomogło
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2011-07-22 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem czy jedyny, pewnie nie, bo jakoś nie kojarzę żeby za każdym razem się sprawdzało, jednak nastawiam się zawsze
![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Aż podniosłam zadek po książkę w której to wyczytałam i pozwolę sobie zacytować: "że kiedy przypadkowo włożę coś na lewą stronę, wierzę, że tego dnia spotka mnie coś miłego, a kiedy zdarzy mi się założyć tak majtki - przemyka mi przez głowę myśl o nieuchronnym seksie" Krystyna Janda "Różowe tabletki na uspokojenie"
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
A nie przyszło Ci, droga autorko, do głowy, że wizyta ludzi, którzy nie mają częstego kontaktu z dzieckiem i Twoje zdenerwowanie w związku z sytuację wpłynęło na samopoczucie dziecka, wytrąciło je z jego rytmu, zaburzyło spokój? Po "odczynieniu uroku" Ty się uspokoiłaś, a co za tym idzie dziecko również. Na samopoczucie dziecka wpływa wiele rzeczy, czasem dziecko płacze ze zmęczenia, z nadmiaru wrażeń, czuje nerwową atmosferę. Może jest alergiczne - alergia bardzo wpływa na system nerwowy.
Naprawdę wierzysz w takie bzdury? Nie lepiej na spokojnie zastanowić się, co się mogło dziać przez ostatnich kilka dni i poświęcić dziecku więcej czasu, zapewnić spokój niż odczyniać takie hece? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aż strach pomyśleć o co by został oskarżony szwagier i jego rodzina, gdyby po ich wizycie dziecko dostało wysypki, czy gorączki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
No to chyba jestem jakaś z kosmosu, bo w życiu o urokach nie słyszałam.
To znaczy słyszałam, ale raczej że hen dawno temu czarownice (ale to chyba nie o to chodzi)... a nie, że współcześnie szwagier ![]() Nie bardzo mogę pojąć jak ktoś rozsądny, w XXI wieku może w ogóle brać coś takiego pod uwagę ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Może mała ma kolki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
hm a może, ale to może jak szwagier brał malucha na ręce, dzieciak zachłysnął się powietrzem or something lub jakoś niefortunnie został podniesiony, że pęcherzyk powietrza utknął mu gdzieś, gdzie nie powinien, a Ty pocierając o niego koszulka ten pęcherzyk "uwolniłaś"? nie poszedł tam jaki bączek, jak pocierałaś bobasa tą koszuliną?
![]() albo faktycznie wystraszył się wujaszka i cierpiał przez ponad tydzień hmm hmmmmmmmm... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno tą bieganiną wokół dziecka tylo dołożyliście mu stresów, bo malutie dziecko potrafi nawet wytrącić z równowagi kolor lub zapach. A co dopiero rozgorączkowanie i zdenerwowanie rodziców.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
Ciekawe czy można zauroczyć przez internet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
No co Ty takie irracjonalne rozwiązanie podajesz!? To na pewno sprawka urokliwego szwagra.
![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
zauroczyć się na pewno
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Aby rzucić urok wyślij SmS o treści: MAGIA pod 7****7
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Taki zabobon o rzucaniu uroków na dzieci jest znany od wieków. Tysiące razy słyszałam od znajomych, a nawet własnej babci historie podobne do Twojej.
![]() ![]() A wierzycie w to, że czyjeś złorzeczenie może się spełnić? Np. ktoś komuś: ,,Życzę ci, żebyś nigdy..." coś tam, coś tam, oczywiscie z negatywną wymową. Ja dostałam kilka takich złych życzeń od różnych osób, nie wierzę, żeby to się spełniało albo raczej WOLĘ nie wierzyć, ale czasami człowieka nachodzą takie zabobonne myśli. ![]() sine.ira jednego złorzeczenia ja doświdczyłam przez Internet! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.