Uroki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 17:14   #31
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Uroki

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No on jej na pewno nie lubi, w końcu urok rzucił na jej dziecko
Ja bym na niego w odwecie też rzuciła urok - celując różdżką w okolice rozporka wypowiedziała zaklęcie: hokus pokus, raz dwa trzy i nie staniesz już nigdy
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:14   #32
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToMowiFacet Pokaż wiadomość
Mówisz o słynnych "Granicach wzrostu" Klubu Rzymskiego? Tam jest mowa o wyczerpywaniu się zasobów naturalnych i swoistej "pojemności" planety, która może nie wytrzymać rosnącej liczby ludności.
Nie słyszałem nigdy, by ktokolwiek rozsądny wskazywał na zagrożenia płynące z rozwoju nauki i edukacji.
Człowieku... myślałam o bardziej ludzkich skutkach, o czymś takim jak zmiana ludzkiej moralności, mentalności, systemu wartości.

Cytat:
Pewnie że można wierzyć w nacieranie szmatami, fatum czarnego kota, lobotomię, chorobę homoseksualizmu, geocentryzm i tym podobne bzdury i "wypowiadać swoje zdanie". Każdy ma prawo do własnego zdania, ale każdy, kto odebrał podstawową edukację, ma moralny obowiązek takie "własne zdanie" krytykować.
Po pierwsze, nie wkładaj nikomu w usta słów, których nie wypowiada, o homoseksualiźmie i innych tu mowy nie było, po drugie, z całym szacunkiem, ale nie Ty będziesz decydował o obowiązkach moralnych obcych ludzi i naprawdę zwolnij trochę z tą propagandą, bo aż ciężko to czytać.

Dla Twojej wiedzy nie czytam wikipedii, ale skończyłam klasę historyczną. Pewnie dlatego, cholera nie znam się na biologii ewolucyjnej i eksploracji kosmosu

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-07-22 o 17:17
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:16   #33
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
hokus pokus, raz dwa trzy i nie staniesz już nigdy
jak to mówią, zrobiłaś mi dzień
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:25   #34
ToMowiFacet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Dla Twojej wiedzy nie czytam wikipedii, ale skończyłam klasę historyczną. Pewnie dlatego, cholera nie znam się na biologii ewolucyjnej i eksploracji kosmosu
Ja nie skończyłem klasy historycznej, a o Świętym Oficjum słyszałem.

Nie studiowałem też biologii ewolucyjnej i astronomii, ale natrafiając na jakiś problem intelektualny czytam, podpytuję, szukam. Jakby mi ktoś objaśnił, dlaczego w jakiejś dziedzinie byłem ignorantem i co muszę poznać, rzuciłbym się na niego, ale z podziękowaniami za otwarcie oczu! Wy rzucacie się na mnie z oskarżeniami o fanatyzm, chamstwo i manipulacje.
Typowy efekt zaprzeczenia.

Jesteście pewne, że to ja jestem fanatykiem?
ToMowiFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:28   #35
dudipopka
kobieta za ladą

normalnie oświeć mnie panie bo błądze w ciemnościach

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:30   #36
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToMowiFacet Pokaż wiadomość
Ja nie skończyłem klasy historycznej, a o Świętym Oficjum słyszałem.

Nie studiowałem też biologii ewolucyjnej i astronomii, ale natrafiając na jakiś problem intelektualny czytam, podpytuję, szukam. Jakby mi ktoś objaśnił, dlaczego w jakiejś dziedzinie byłem ignorantem i co muszę poznać, rzuciłbym się na niego, ale z podziękowaniami za otwarcie oczu! Wy rzucacie się na mnie z oskarżeniami o fanatyzm, chamstwo i manipulacje.
Typowy efekt zaprzeczenia.

Jesteście pewne, że to ja jestem fanatykiem?
Nie wiem, jak inni, ale ja jestem pewna
Na dodatek masz skłonność do wyolbrzymiania, nikt się na Ciebie nie rzucił, a jedynie poprosił o bardziej kulturalne wyrażanie swoich opinii.
O świętym oficjum słyszałam, zwróć jednak uwagę, ze jesteśmy na intymnym... Ja kończę ot.
Stary 2011-07-22, 17:31   #37
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 17:35   #38
_vixen_
Zakorzenienie

Nie wierzę w takie głupoty.
Ale kiedys na wizazu czytałam mądrości jakiejś panienki w ciąży, która pisała, że oczywiście w ciążowe zabobony nie wierzy i te związane z noworodkami, ale na upośledzone dzieci woli nie patrzeć, żeby się nie zapatrzeć i takiego samego nie urodzić.
Wstyd za nią mi się wtedy zrobiło i przykro, jak człowiek moze być tak głupi i tą swoją bezwstydną głupotą krzywdzić innych.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:35   #39
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Treść usunięta
Nox

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:38   #40
ToMowiFacet
Raczkowanie

Cytat:
Oj...niedouczenie z historii widzę. Inkwizycja nie była urzędem, była ruchem, żaden jeden centralny urząd czy organ w tej kwestii nigdy nie istniał.
Cytat:
O świętym oficjum słyszałam
Kłamać prywatnie jest nieładnie, ale publicznie - ryzykownie.

Cytat:
zwróć jednak uwagę, ze jesteśmy na intymnym... Ja kończę ot.
Racja, intymny nie jest podforum o edukacji dzieci. Porozmawiajcie o pożądanej zawartości bawełny w koszulkach do odczyniania uroków.
Ja też kończę.
ToMowiFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:43   #41
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 17:47   #42
NibyNic
Zakorzenienie

w zabobony i uroki nie wierzę, słyszeć o nich słyszałam ale
(no właśnie) ale jak majtki na lewą stronę nałożę to się cieszę i nastawiam na udany sex
a tak poważnie, matka jest w stanie uwierzyć we wszystko, byle tylko dziecku pomogło

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2011-07-22 o 17:48
NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:59   #43
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
ale jak majtki na lewą stronę nałożę to się cieszę i nastawiam na udany sex
chyba to zapamiętam
Stary 2011-07-22, 18:01   #44
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-07-22, 18:04   #45
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no nie wiem czy jedyny, pewnie nie, bo jakoś nie kojarzę żeby za każdym razem się sprawdzało, jednak nastawiam się zawsze nadzieja umiera ostatnia czyż nie?

Stary 2011-07-22, 18:06   #46
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem czy jedyny, pewnie nie, bo jakoś nie kojarzę żeby za każdym razem się sprawdzało, jednak nastawiam się zawsze nadzieja umiera ostatnia czyż nie?
To może to działa tylko jak księżyc jest w określonej fazie
Stary 2011-07-22, 18:08   #47
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-07-22, 18:15   #48
NibyNic
Zakorzenienie

Aż podniosłam zadek po książkę w której to wyczytałam i pozwolę sobie zacytować: "że kiedy przypadkowo włożę coś na lewą stronę, wierzę, że tego dnia spotka mnie coś miłego, a kiedy zdarzy mi się założyć tak majtki - przemyka mi przez głowę myśl o nieuchronnym seksie" Krystyna Janda "Różowe tabletki na uspokojenie"

Stary 2011-07-22, 18:16   #49
allmode
Wtajemniczenie

A nie przyszło Ci, droga autorko, do głowy, że wizyta ludzi, którzy nie mają częstego kontaktu z dzieckiem i Twoje zdenerwowanie w związku z sytuację wpłynęło na samopoczucie dziecka, wytrąciło je z jego rytmu, zaburzyło spokój? Po "odczynieniu uroku" Ty się uspokoiłaś, a co za tym idzie dziecko również. Na samopoczucie dziecka wpływa wiele rzeczy, czasem dziecko płacze ze zmęczenia, z nadmiaru wrażeń, czuje nerwową atmosferę. Może jest alergiczne - alergia bardzo wpływa na system nerwowy.
Naprawdę wierzysz w takie bzdury? Nie lepiej na spokojnie zastanowić się, co się mogło dziać przez ostatnich kilka dni i poświęcić dziecku więcej czasu, zapewnić spokój niż odczyniać takie hece?
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 18:18   #50
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż podniosłam zadek po książkę w której to wyczytałam i pozwolę sobie zacytować: "że kiedy przypadkowo włożę coś na lewą stronę, wierzę, że tego dnia spotka mnie coś miłego, a kiedy zdarzy mi się założyć tak majtki - przemyka mi przez głowę myśl o nieuchronnym seksie" Krystyna Janda "Różowe tabletki na uspokojenie"
Nieuchronny seks brzmi trochę niebezpiecznie Lepiej z domu nie wychodzić bo ktoś z krzaków wyskoczy
Stary 2011-07-22, 19:27   #51
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
A nie przyszło Ci, droga autorko, do głowy, że wizyta ludzi, którzy nie mają częstego kontaktu z dzieckiem i Twoje zdenerwowanie w związku z sytuację wpłynęło na samopoczucie dziecka, wytrąciło je z jego rytmu, zaburzyło spokój? Po "odczynieniu uroku" Ty się uspokoiłaś, a co za tym idzie dziecko również. Na samopoczucie dziecka wpływa wiele rzeczy, czasem dziecko płacze ze zmęczenia, z nadmiaru wrażeń, czuje nerwową atmosferę. Może jest alergiczne - alergia bardzo wpływa na system nerwowy.
Naprawdę wierzysz w takie bzdury? Nie lepiej na spokojnie zastanowić się, co się mogło dziać przez ostatnich kilka dni i poświęcić dziecku więcej czasu, zapewnić spokój niż odczyniać takie hece?
Jej nie, ale Tobie i mnie tak - zgadzam się w 100%.

Aż strach pomyśleć o co by został oskarżony szwagier i jego rodzina, gdyby po ich wizycie dziecko dostało wysypki, czy gorączki.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:38   #52
kivi
Raczkowanie

No to chyba jestem jakaś z kosmosu, bo w życiu o urokach nie słyszałam.
To znaczy słyszałam, ale raczej że hen dawno temu czarownice (ale to chyba nie o to chodzi)... a nie, że współcześnie szwagier

Nie bardzo mogę pojąć jak ktoś rozsądny, w XXI wieku może w ogóle brać coś takiego pod uwagę
Stary 2011-07-22, 19:43   #53
Dzikun
Zakorzenienie

Może mała ma kolki.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:44   #54
motyla
Zakorzenienie

hm a może, ale to może jak szwagier brał malucha na ręce, dzieciak zachłysnął się powietrzem or something lub jakoś niefortunnie został podniesiony, że pęcherzyk powietrza utknął mu gdzieś, gdzie nie powinien, a Ty pocierając o niego koszulka ten pęcherzyk "uwolniłaś"? nie poszedł tam jaki bączek, jak pocierałaś bobasa tą koszuliną?

albo faktycznie wystraszył się wujaszka i cierpiał przez ponad tydzień
hmm hmmmmmmmm...
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:47   #55
AnQś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Wyjęłaś mi to z ust (no dobra spod palców)
Na pewno tą bieganiną wokół dziecka tylo dołożyliście mu stresów, bo malutie dziecko potrafi nawet wytrącić z równowagi kolor lub zapach. A co dopiero rozgorączkowanie i zdenerwowanie rodziców.
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:47   #56
sine.ira
BAN stały

Ciekawe czy można zauroczyć przez internet.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:49   #57
kivi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Może mała ma kolki.
No co Ty takie irracjonalne rozwiązanie podajesz!? To na pewno sprawka urokliwego szwagra.

Stary 2011-07-22, 19:54   #58
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ciekawe czy można zauroczyć przez internet.
zauroczyć się na pewno

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kivi Pokaż wiadomość
No co Ty takie irracjonalne rozwiązanie podajesz!? To na pewno sprawka urokliwego szwagra.

Przepraszam no, ale ja jestem prosta Wizażanka
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:59   #59
sine.ira
BAN stały

Aby rzucić urok wyślij SmS o treści:
MAGIA

pod

7****7
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 20:23   #60
VampIrzyca
Zadomowienie

Taki zabobon o rzucaniu uroków na dzieci jest znany od wieków. Tysiące razy słyszałam od znajomych, a nawet własnej babci historie podobne do Twojej. Lekarstwem okazywała się czerwona wstążeczka, btw ładny dodatek do wózka. Nie wierzę w takie rzeczy.
A wierzycie w to, że czyjeś złorzeczenie może się spełnić? Np. ktoś komuś: ,,Życzę ci, żebyś nigdy..." coś tam, coś tam, oczywiscie z negatywną wymową. Ja dostałam kilka takich złych życzeń od różnych osób, nie wierzę, żeby to się spełniało albo raczej WOLĘ nie wierzyć, ale czasami człowieka nachodzą takie zabobonne myśli.
sine.ira jednego złorzeczenia ja doświdczyłam przez Internet! Chociaż nie wiem, czy to się da podciągnąć pod urok...
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości