|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
teraz będę się chwilic: Moje dziecko usnęło dzisiaj dwa razy samo w łóżeczku
![]() Teraz mam dwa pytania: 1. Czy przy załatwianiu chrztu daje się księdzu jakąś kasę? 2. Co myślicie o szczepieniu sponsorowanym przez koncern farmaceutyczny, bo dostałam taką propozycję?
|
#2222 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
anula81!!!!!!!!!!!!!!!!!! co tam sie u Was dzieje??? wlasnie wlaczylam tvn24... masakra
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Tymi dostał butlę na noc (120 ml) i jadł aż mu się uszy trzęsły
Później odpłynął u męża na rączkach. Coraz bardziej się martwię tym karmieniem, bo po butli jest taki spokojny i błogi. Ehh, co ma być to będzie i mam nadzieję, że będę karmić te kilka miesięcy a jak nie to trudno Nie pochwaliłam się w ogóle, że dzisiaj mój synek kończy 2 miesiące Jak ten czas leci. Idę spać póki dziecko mi śpi. Dobrej nocy Aniutka, ja też mam teraz mm Gerbera. Co do chrztu to zwyczajowo chyba się daje kasę. My mamy chrzest 7 sierpnia ale jeszcze nie płaciłam księdzu. Po prostu zapytam go ile się należy za chrzest
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-22 o 21:37 |
|
|
|
#2226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
moniak
dla tymusiaCytat:
byscie wydzialy mine mojego tz ![]() wraca w niedziele i pewnie beda mega kontrole na lotniskach kochana, tak wizaz dziala na ludzi!!! to byla INTUICJA ![]() Cytat:
twarda sztuka! ![]() Cytat:
![]() odp: 1. niepamietam jak to bylo z chrztem, 2. ja bym sie chyba bala
|
|
|
#2227 |
|
Rozeznanie
|
Za chrzest przeważnie daje się "co łaska". U nas nie ma jakiegoś cennika,kto na ile uważa. Płaciłam jak zaklepywałam termin.
moniak - brawo! Dziewczyny, nie wiem co się Wojtuśkowi stało, usnął po 18 i śpi i śpi i śpi. Bez kąpania... Ciekawa jaka nocka mnie czeka... I cycek zaczyna twardnąć, chyba ściągnę mleko, zanim pójdę spać.
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
matall jeśli chodzi o ten magiczny 3 miesiąc... no to u nas dziś jakiś pogrom
Iga rrrrryczy od 17 Przez godzinę jadła 80ml Później dalej ryk. Dostała Viburcol o 20 i od tamtej pory próbujemy ja uśpić. No i zasypia na 5 minut i budzi się. No to taki jest ten "sragiczny" 3 miesiąc No nic, jutro nadrobię a teraz idę miąchać mleko
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że dostałam smsa od anuli oni są w rozjazdach, więc bezpieczni, Zosia podobno grzeczniutka, no i anuli Tż pracuje podobno 100m od miejsca gdzie te bomby ... |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cmok od wizazowej cioteczki za kolejny miesiąc ![]() Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie wiem skąd się wzięła teoria, że tylko do 3 miesiąca kolki....
![]() ja byłam przekonana, że do pól roku mogą się pojawiać jak dziecko ma tendencję
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
aniutka ja płaciłam jak załatwiałam, powiedział,ze co łaska- dałam mu 200zł, chociaz mysle ze to jego obowiazek i tyle
![]() moj tż dał dy stówke ,mowił ze za duzo dałam batmanowi zapomniałam Wam napisac gdzies od tyg mój Stas jest tylko na mm(NAN 1) juz nie doje cycow, nie opłacało sie to , doiłam po 60 , 70 ml z dwoch cycow a mały zjada 130 wiec musiałam dorabiac mm, a potem dwa razy dziennie doiłam ale malała ilosc mleczka i malała, nawet herbatki laktacyjne gu..wno dawały
|
|
#2233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z jej tz to masakra, ja bym chyba osiwiala Cytat:
moria trzymam kciuki zeby od jutra bylo lepiej norbi zasnal sam w lozeczku
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anula Dobrze, że z Wami ok ![]() W ogóle straszne, że takie rzeczy się dzieją ![]() A u nas znów suszarka. Na razie cisza z łóżeczka, ale widzę, że się pręży ![]() Mały dostał dziś virbucol... Pręży się tak, że nie mogę go na rękach utrzymać, bo się wyrywa. Ryk tak przeraźliwy, że serce się kraja był z 5 razy dziś. NIECH TEN DZIEŃ SIĘ JUŻ SKOŃCZY
|
|
|
#2235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Dobranoc i bezkolkowych nocy cmok cmok
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę, bo ryyyyyk.
|
|
|
#2237 | |
|
Moderatoreska
|
Moi chłopcy spią sobie od 18 ciekawe o której sie obudzą jeśli nie wstana na jedzenie do 23 to jak zwykle ich budzę żeby ich nakarmić i jak znowu będzie dobra nocka to wstana o 5 na jedzonko
![]() Zobaczymy jak to będzie ![]() Ogólnie codziennie chodzą spać o 18-19 a później ich tylko wybudzam na jedzenie jeszcze o 23 lub na kapiel, czasami ich wczesniej wykapie to obie spokojnie śpia ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Rozeznanie
|
moj mały po kąpieli jakis marudny sie zrobił, mówiła pielegniarka ktora go szczepiła,ze jak tak bedzie to dac mu panadol,wiec kupiłam i podałam mu - po 20 minutach od padania uspokoił sie i padł w łózeczku
![]() matall ja jestem taka dupa,ze jak bym była w Twojej sytuacji to ryczała bym noc i dzien ![]() ![]() sama bez obiadow z bolacym brzuchem myslami z mezem i ryczacym przez cały dzien synkiem trzymaj sie ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- eweska super avatar
|
|
#2239 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
ewesko boshe jaki avatar piekny! super wyszlas
|
|
#2241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi jak by miała kolke to ys watpliwosci nie miała ze to to. bo przy kolce jest RYK... nie zycze tego nawet wrogowi ![]() wszystkiego dobrego dla Gabulka ![]() ![]() i super ze juz nie duzo do zrzucenia zostało ![]() ewesko paczka mleka na dzien??? współczuje...boze prosze aby moja mleczarnia nie przestała działac nawet nie myslałam ile kasy na mleko schodzi... jak na razie musi wydawac na pieluchy paczka na tydzien i infacol i grioe water tez na tydzien mniej wioecej... i jeszcze mleko? a przeciez wydatków bedzie coraz wiecejjj ![]() Cytat:
![]() hihiih Cytat:
po brzuchu nie smigam suszara wole wisniowa poduszke![]() ja mysle ze trzeva przynajmniej 2 dni stosowac lek zeby sie organizm nasycił i zebysmy widziały efekty Cytat:
![]() chyba ze chcesz wazyc 35 kg to moze ![]() co prawda nbie widziałam zdjecia całej sylwetki ale wygladasz na kobiete o normalnej wadze, ani kg nadwagi nie jest widoczny ![]() Cytat:
i jak duzo z cyca leci to tym pluje i jestem mokra ![]() Cytat:
ja tych ostatnich 5 kg chyba niew zrzuce i tylko to ze karmie i czekolady nie moge powstrzymuje mnie ze nie waze 90 kg jeszcze ![]() Cytat:
![]() dlatego tez kościoła nie lubie... boża instytucja a za wszystko trzeba płacic i na tace dawac... no niby nie trzeba bo CO ŁASKA, ale... we mnie tam wiele łaski nie ma ![]() Cytat:
o co chodzi??? jakie bomby?? niech mnie ktos oswieci ![]() sebulek zasnał sam, (bez płaczu )ale kiepsko mu sie odbiło i go meczy ale co go biore to mu sie tylko ulewa... ja siedze w szlafroku i ide spac za chwile jadłam dZis placki ziemniaczane mam nadzieje ze sebkowi nic nie bedzie a wiecie kto do mnie jutro przyjedzie??? ![]() SIASIEK!! ze swoimi przystojniakami
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko... która by to zniosła ![]() ja uwielbiałam byc w ciazy i bosko sie czułam i fajnie było jak mogłam beztrosko 4 rożki z biedronki zjesc pod rząd ale same wiecie jaką miałam załamke jak juz chodziłam po terminie... chyba by sie nie szło doczekac na dzzieciaczka przez te 12 miesiecy... Cytat:
![]() ja tez planuje 100zł i niech turla draża jak mu sie cos nie podoba
|
|
#2243 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Grazin zazdroszczę Wam spotkania A może tak za miedzę się wybierzecie
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
eweska, jaki piekny avatar
śliczny!!!
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko o tym nie piszę... Mam już naprawdę serdecznie dość. eweska ![]() Grazin http://www.tvn24.pl -> przeczytaj Fajnie, że Siasiek do Ciebie wpada ![]() 20 minut ryku, uspokoił się i zasypia w łóżeczku z suszarką, pieluchą i smokiem. SPAAAAAAAAAĆ.
|
|
|
#2246 | ||||
|
Rozeznanie
|
rewelacja ![]() Cytat:
żeby to jednak była ostateczna diagnoza i żeby teraz już było tylko lepiej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moria wszystkiego dobrego dla Igusi z okazji 3 miesięcy i oby te dzisiejsze ekscesy były pożegnalne ![]() MoniaK wszystkiego najlepszego dla Tymusia z okazji 2 miesięcy Anula_81 dobrze, że męża nie było akurat w pracy. Jak powiedzieli o tym w telewizji, to od razu o was pomyślałam, ale nie sądziłam, że na co dzień mąż jest aż tak blisko tego miejsca. U nas cały dzień był już ładny i cieszyłam się, że probiotyk działa, ale potem był szok ... najpierw o 7:30 w wielkich bólach i krzyku wyszła dosyć luźna, ale jeszcze maziasta zielono-szara kupa i byłam pewna, że już będzie dobrze, bo po kupie zawsze był relaks, ale nic z tego, bo po przewinięciu darł się jeszcze bardziej do momentu aż o 19:10 zrobił kolejną kupę w trakcie picia mleka - ta już wyglądała lepiej, bo była zielona w żółte kropki, mały zaczął się uśmiechać i gugać, więc zaczęliśmy się z mężem cieszyć, że wreszcie jest dobrze. o 20:50 była kąpiel i jedzonko, ale zjadł tylko 70 ml, po czym było jakieś 10-20 minut spokoju i już myślałam, że pięknie zaśnie i nagle słyszę z łóżeczka taki ryk jakby go ktoś ze skóry obdzierał i tak ryczał do 21:50 łzy mu ciekły grochami, nosiłam, tuliłam, nic nie pomagało, a zasnął chyba ze zmęczenia Mąż już chciał lecieć po ten bebilon comfort, ale stwierdziłam, że jeszcze minimum 1 dzień poczekamy, bo jednak jakieś zmiany widać, chociażby w tym, że dzisiaj już były 2 kupy, a nie jedna, z czego jedna ze sporymi przebłyskami normalnego kolorytu.To wam popisałam o kupkach mojego dziecka Aż się boję, co będzie po karmieniu w nocy, ale dotychczas w nocy zawsze było dobrze i modlę się, żeby nadal tak było
|
||||
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
to ja chyba pójde i mu powiem zeby mi oddał jedna stówke
|
|
#2248 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
W poniedziałek robię napad na Rossmana a koło siebie mam aż dwa ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Hahaha ciekawe jaka by miał minę |
||
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szczerze to mam problem sie na spacer wybrac z sebkiem:Pjakos mało zorganizowana w tej kwestii jestem ![]() awatar masz cudny również ślę ochy i achy zachwycając się Twoim talentem i urodą ![]() zresztą Ty wiesz ![]() hahah dobrepowiem ze Ci się skleiły i nie chciałaś tyle dawac:P ciekawe czy jakby ktoś dał 10zł to by chrztu nie zrobił albo by powiedział ze trzeba dopłacic jeszcze 90zł:P moria kocham zaglądać do Twojego albumu Igusia jest boska jej minki to jest cos niesamowitego zawsze jest taka wystrojona i w ogole podoba mi sie Twoje mieszkanko i ogród fajną rodzinkę tworzycie przynajniej tak mi się wydaje![]() matal juz przeczytam (może gdybym nie oglądała comedy central na przemian z TLC cały dzien to ybm wiedziała co sie dzieje na świecie )dzieki
|
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mi się przypomniało, jak mój wujek sobie wydał resztę z koszyka przy ofierze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

nabierasz mnie?
za zakupy
Później odpłynął u męża na rączkach. Coraz bardziej się martwię tym karmieniem, bo po butli jest taki spokojny i błogi. Ehh, co ma być to będzie i mam nadzieję, że będę karmić te kilka miesięcy a jak nie to trudno
Jak ten czas leci. 

Przez godzinę jadła 80ml
Później dalej ryk. Dostała Viburcol o 20 i od tamtej pory próbujemy ja uśpić. No i zasypia na 5 minut i budzi się. No to taki jest ten "sragiczny" 3 miesiąc

żeby to jednak była ostateczna diagnoza i żeby teraz już było tylko lepiej.
Mąż już chciał lecieć po ten bebilon comfort, ale stwierdziłam, że jeszcze minimum 1 dzień poczekamy, bo jednak jakieś zmiany widać, chociażby w tym, że dzisiaj już były 2 kupy, a nie jedna, z czego jedna ze sporymi przebłyskami normalnego kolorytu.
)dzieki